Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σε πλειστηριασμό 15.000 σπίτια ιδιοκτητών που ενώ μπορούν δεν πληρώνουν

Ανοίγει ο δρόμος για να βγουν στο σφυρί ακίνητα 15.000 δανειοληπτών, οι οποίοι αν κι έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το πράττουν λόγω των προστατευτικών διατάξεων.


Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα επιδιώξει να στείλει διπλό μήνυμα στην τρόικα. Το πρώτο έχει να κάνει με την "προσπάθεια κι επιθυμία της κυβέρνησης να βρει κοινή λύση με τους εταίρους για τους πλειστηριασμούς" και το δεύτερο με την αποφασιστικότητά της να "προχωρήσει ακόμη και σε μονομερή ρύθμιση στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία".

Η πρώτη κίνηση του υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι η κατάργηση της "διάταξης Παπαθανασίου". Δηλαδή της ρύθμισης που είχε κάνει το 2009 ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου και με την οποία απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί για οποιοδήποτε ακίνητο αν οι οφειλές δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Η διάταξη αυτή έπαιρνε κάθε χρόνο παράταση και τώρα η καταληκτική ημερομηνία της είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2013.

Η δεύτερη κίνηση που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αφορά στην έτερη τροπολογία γνωστή κι ως "διάταξη Σπυράκου", που είχε ετοιμαστεί από τον τότε γενικό γραμματέα Καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκο, κατατέθηκε στο "νόμο Κατσέλη" και ισχύει από το 2010 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...