Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Έρχονται χιόνια, δριμύ ψύχος και άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ!

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Στην «κατάψυξη» η χώρα μέχρι την Παρασκευή - Πτώση της θερμοκρασίας από 6 έως 8 βαθμούς την Τετάρτη


Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.


Η επιδείνωση έρχεται από σήμερα το βράδυ και από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Από το απόγευμα, ακόμη και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα χιονίσει.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπε ότι αυτό θα συμβεί: στα χωριά του Πηλίου, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, νοτιότερα στην Αττικοβοιωτία σε όλα τα βουνά, στη Στερεά Ελλάδα, δηλαδή στον Παρνασσό, στην Γκιώνα, στον Ελικώνα στο Καλλίδρομο, στην Οίτη και στα Βαρδούσια, καθώς επίσης στην Εύβοια στη Δίρφη.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ

Α) Σήμερα Τρίτη:

1. Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά θα ενισχυθούν βαθμιαία στα 8 με 9 και τη νύχτα στα 10 μποφόρ.
2. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικές και βόρειας χώρας (υψόμετρο στα βόρεια από 400 μέτρα και στα υπόλοιπα πάνω από τα 600 μέτρα).

Β) Αύριο Τετάρτη:

1. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ.
2. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα) καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά των νησιών. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές.
3. Κατακόρυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (6 με 8 βαθμούς)

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 13 του μηνός, παρά την εξασθένηση των ανέμων, θα παραμείνει τσουχτερό το κρύο και θα σημειώνεται παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...