Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ένταση στο Σύνταγμα για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής - Προπηλακισμός του Καμίνη

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στο Σύνταγμα, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας παρενέβησαν για να σταματήσουν τη διανομή τροφίμων που είχε προαναγγείλει η Χρυσή Αυγή. 

Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, απο την αρχή είχε δηλώσει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη εκδήλωση και αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος στη Χρυσή Αυγή, για διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες.

Για τον λόγο αυτό στο σημείο μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει στο σημείο.

Περίπου 40 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών και έκλεισαν η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας.

Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Τελικά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 και οι δρόμοι άνοιξαν. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα και μετέβησαν στα γραφεία τους στο σταθμό Λαρίσης.


Καμίνης στον ΣΚΑΪ: Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει

Απόπειρα επίθεσης σε βάρος του από βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διανομή αγαθών σε άπορους δημότες.


«Το ζήτημα που τίθεται είναι ποιος κυβερνάει αυτή την πόλη... Ο οποιαδήποτε τυχάρπαστος ή η δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή;» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή την κίνηση της Χρυσής Αυγής να επιχειρήσει να μοιράσει «Τρόφιμα της Λαμπρής σε Έλληνες πολίτες», στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς ωστόσο να έχει ζητήσει τη σχετική άδεια.

«Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και ευχαρίστησε την αστυνομία για την παρέμβασή της στην απομάκρυνση του φορτηγού της Χρυσής Αυγής, από το Σύνταγμα. Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «πρέπει να κρατήσουμε την πόλη όρθια και να εμποδίσουμε την κατάρρευση της εικόνας της», σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. «Κληρονομήσαμε ένα δήμο με χιλιάδες προβλήματα» είπε ο κ. Καμίνης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι με διακριτικότητα και σεβασμό στους ανθρώπους, ο δήμος προσφέρει 9000 γεύματα ημερησίως, ενώ δίνει και 1000 γεύματα σε σχολεία.

«Άλλο η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι «η πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά για τη διανομή αγαθών από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε» τονίζοντας ότι «η πλατεία ανήκει στους κατοίκους της. Τις τύχες της τις καθορίζει η δημοτική αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...