Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

O γολγοθάς γνωστής παρουσιάστριας ειδήσεων. Στο σκαμνί ο άντρας της για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών

Η είδηση έπεσε σαν "κεραυνός" στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Σύζυγος γνωστής παρουσιάστριας ειδήσεων, φαρμακοποιός στο επάγγελμα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλάκισης με την  κατηγορία πως από κοινού με συνάδελφο του, ανιψιά ανώτατου δικαστικού, προμήθευσαν τον κατηγορούμενο Ι.Γ. ναρκωτικές ουσίες σε μορφή χαπιών και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρει στο αποκλειστικό της θέμα η εφημερίδα "News" η δημοσιογράφος που είναι αναγνωρίσιμη σε όλη τη χώρα, περιμένει με αγωνία την ημέρα της εκδίκασης της έφεσης που έχει ασκήσει ο σύζυγος της. Όσο πλησιάζει η ημέρα της δίκης τόσο μεγαλώνει ο εφιάλτης της μην τυχόν και μπει ο άνθρωπος της στη φυλακή.

Διότι, όπως αναφέρει η Εύα Νικολάου στο ρεπορτάζ της, η διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό αν και είχε οριστεί, αναβλήθηκε λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης και έτσι το οικογενειακό δράμα της δημοσιογράφου συνεχίζεται.

Η παρουσιάστρια εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει σταθερά δελτία ειδήσεων, πολλές φορές κεντρικά, σε εγκυρότατο τηλεοπτικό μέσο, ενώ προεκλογικά είχε καθημερινή παρουσία με εκπομπή πολιτικού περιεχομένου. Το διάστημα αυτό παρουσιάζει καθημερινό δελτίο ειδήσεων και εβδομαδιαία εκπομπή.

Η γνωστή δημοσιογράφος των ειδήσεων που έχει περάσει το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να δώσει κατάθεση, την δική της εκδοχή στην υπόθεση που εμπλέκεται ο σύζυγός της, είχε δηλώσει "παρών" στη δικαστική αίθουσα. Μάλιστα για να μην αναγνωριστεί από τους συναδέλφους της στο δικαστικό ρεπορτάζ, είχε μεταμφιεστεί, φορώντας περούκα και αλλάζοντας το μακιγιάζ της.

Πηγή: fthis.gr

Greenpeace: Οι κούκλες της ZARA επαναστατούν!

Οι κούκλες της εταιρείας ZARA «το ‘σκασαν» από κατάστημα της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας για να πάρουν μέρος σε διαμαρτυρία της Greenpeace, δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να είναι πια θύματα μόδας με τοξικά!

Οι κούκλες πόζαραν έξω από το κατάστημα και ξεδίπλωσαν πανό με το μήνυμα «Μόδα ZΑRA χωρίς τοξικά». Παράλληλα, χόρεψαν με εθελοντές της Greenpeace και ενημέρωσαν τους περαστικούς για το πρόβλημα της χρήσης τοξικών στην κατασκευή ρούχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Greenpeace μεγάλες εταιρείες μόδας, όπως η ZARA, κατασκευάζουν ρούχα με τη χρήση επικίνδυνων χημικών που όταν απελευθερώνονται στο περιβάλλον και διασπώνται σε ουσίες που προκαλούν ορμονικές διαταραχές, ακόμα και καρκίνο. Οι αναλύσεις της Greenpeace βρήκαν τέτοιες επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε ρούχα 20 μεγάλων εταιριών.
Η ZARA είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων, καθώς παράγει 850 εκατομμύρια ρούχα το χρόνο. Το μέγεθος, η μαζική εμπορία και διανομή, αλλά και η επιρροή που ασκεί η συγκεκριμένη εταιρεία μπορούν να οδηγήσουν τη βιομηχανία μόδας στο να μην χρησιμοποιεί αυτές τις τοξικές ουσίες για τα προϊόντα της.

Η Greenpeace ζητάει από τη ZARA να δεσμευτεί ότι θα απαλείψει τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών από την παραγωγή της και θα δημοσιοποιήσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση τέτοιων ουσιών στα εργοστάσια των προμηθευτών της. Η ZARA οφείλει να τηρήσει την εταιρική της δέσμευση για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βάζοντας τον πελάτη και φυσικά τους υδάτινους πόρους του, στο κέντρο του ιδιαίτερου επιχειρηματικού της μοντέλου, όπως ισχυρίζεται.

Πάρε θέση και ζήτα από τη ZARA να γίνει μέρος της λύσης.
Enhanced by Zemanta

Ληστεία με καλάσνικοφ στα διυλιστήρια Ασπροπύργου - Πυροβολισμοί στην εθνική οδό

Εξι άνδρες με καλάσνικοφ εισέβαλλαν λίγη ώρα πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, ακινητοποίησαν τον φύλακα πήγαν στο λογιστήριο και με την απειλή των όπλων άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.


Σύμφωνα με το newsit, οι δράστες απείλησαν τους πρατηριούχους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα διυλιστήρια και τους πήραν όσα χρήματα είχαν μαζί τους.

Ακολούθησε καταδίωξη στην εθνική οδό δια μέσου της οποίας διέφυγαν, αφού επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και στη μοτοσικλέτα με τα οποία είχαν καταφθάσει στις εγκαταστάσεις των Διυλιστηρίων.

Οι δράστες άρχισαν να πρυροβολούν εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι, με τη σειρά τους, ανταπέδωσαν τα πυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει τραυματίας.


Μαθητές από την Ανδραβίδα κλέφτηκαν και πήγαν στην Αλβανία!

Στην τρέλα του έρωτα αφέθηκαν δύο μαθητές από την Ανδραβίδα, οι οποίοι αποφάσισαν να κλεφτούν και να ζήσουν μαζί στην Αλβανία!
 
Ο 16χρονος μαθητής της Α’ Λυκείου και η 15χρονη αγαπημένη του, μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου, εξαφανίστηκαν πριν από μερικές ημέρες, γεμίζοντας αγωνία τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Όσο κι αν «χτένιζαν» την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν τα ίχνη τους, οι δύο μαθητές ήταν άφαντοι και η εξαφάνισή τους καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ανδραβίδας.
Οι αστυνομικοί έστρεψαν τις έρευνες και στην Αλβανία, από την οποία κατάγεται ο 16χρονος και από εκεί προέκυψε «λαβράκι».

Οι δύο ερωτευμένοι έφηβοι «κλέφτηκαν» και πήγαν στην γειτονική χώρα για να χαρούν τον έρωτά τους, συνεπαρμένα από τα σχέδια και τα όνειρα για μια κοινή ζωή γεμάτη αγάπη!

Το Σάββατο, ο 16χρονος και η 15χρονη, που είναι καλά στην υγεία τους, οδηγήθηκαν στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, απ’ όπου τους παρέλαβαν οι οικογένειές τους.

Ενταση με ΜΑΤ-Χρυσή Αυγή στη Γλυφάδα

Φωτό αρχείου
Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν επεισόδια στη Γλυφάδα, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν αντιμέτωπες με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ενταση επικράτησε όταν χρυσαυγίτες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον περιοίκων και διερχόμεων, οι οποίοι τους αποδοκίμαζαν.

Νωρίτερα ειχαν σημειωθεί μικρής κλίμακας επισόδια στο Ελληνικό, όπου η Χρυσή Αυγή είχε διοργανώσει εκδήλωση.

Τουρκία: Τέσσερις δηλητηριώδεις ουσίες εντοπίστηκαν στη σορό του Οζάλ

Τέσσερις διαφορετικές δηλητηριώδεις ουσίες εντόπισαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στη σορό του όγδοου προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, ο θάνατος του οποίου - πριν από 19 χρόνια - αποτελεί το αντικείμενο νέας έρευνας. Πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα «Zaman» ότι ο Οζάλ ενδεχομένως να δηλητηριάστηκε.

Πρόσφατα έγινε εκταφή του λειψάνου του Οζάλ στο πλαίσιο έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του. Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας στις αρχές του μήνα, ο εκλιπών πρόεδρος δολοφονήθηκε με ισχυρό δηλητήριο.

Εκθεση την οποία συνέταξε η ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρει ότι ο Οζάλ δηλητηριάστηκε με «κρεατίνη και στρυχνίνη», ένα ισχυρό δηλητήριο που οδηγεί σε αναπνευστική ανακοπή μέσα σε 15 με 20 λεπτά και μπορεί ακόμη να προκαλέσει καρδιακή προσβολή.

Η έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του Οζάλ ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου ύστερα από μαρτυρίες ανθρώπων που έκαναν λόγο για ύποπτες συνθήκες την ημέρα θανάτου του, ο οποίος αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή.

Μεταξύ των δηλητηριωδών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Οζάλ είναι η DDT, που χρησιμοποιείται κατά των εντόμων και η χρήση της απαγορεύεται στην Τουρκία από το 1980 καθώς και η DDE, που προκαλεί τεράστια βλάβη στο συκώτι αν απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Το DDT ενδεχομένως να διοχετεύθηκε στον οργανισμό του Οζάλ μέσω ποτών ή τροφών, επισήμαναν ειδικοί, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να μάθουν τι είχε καταναλώσει ο εκλιπών τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Ο Οζάλ, όγδοος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, πέθανε τον Απρίλιο του 1993 σε νοσοκομείο της Αγκυρας και σε ηλικία 65 ενόσω κατείχε το αξίωμα του προέδρου.
Enhanced by Zemanta

Έπιασαν τον ένα δράστη της αιματηρής ληστείας σε βάρος υπαλλήλου Σούπερ Μάρκετ στο Πέραμα

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά σε συνεργασία με το Τ.Α. Νίκαιας, η υπόθεση της ένοπλης ληστείας σε βάρος υπαλλήλου Σούπερ Μάρκετ, που διαπράχθηκε στο Πέραμα την 10-9-2012.

Συγκεκριμένα την 10.30 ώρα της 10-9-2012 2 δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Ειρήνης στο Πέραμα αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός υπάλληλος Σούπερ Μάρκετ και μετέφερε τσάντα με τις εισπράξεις της επιχείρησης σε υποκατάστημα Τράπεζας. Οι 2 δράστες εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή στάση του οχήματος στο φανάρι κατέβηκαν από τη μοτοσυκλέτα και ο μεν οδηγός άρπαξε την τσάντα από το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού, ενώ ο συνεπιβάτης πυροβόλησε στο αριστερό πόδι και τραυμάτισε τον 23χρονο υπάλληλο. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσυκλέτα.

Μετά από πολυήμερες έρευνες και εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε χθες (23-11-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή του Πολυγώνου, ο ένας από τους δύο δράστες και συνελήφθη.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον παθόντα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, ένα ζευγάρι μαύρα γάντια, 3 τσαντάκια μέσης, ρουχισμός, υποδήματα καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα.

Όπως εξακριβώθηκε επίσης, ο 27χρονος αλλοδαπός είναι ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε την 08.00 ώρα της 9-8-2012 στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν με την απειλή πιστολιού, που κρατούσε ο 27χρονος, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.

35,000 αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης


Σε ικανοποιητικό βαθμό προχωρά, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  η πρώτη εβδομάδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας, μέχρι την Παρασκευή 23Νοεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 33.388 αιτήσεις, εκ των οποίων 27.460 είχαν εγκριθει.

«Κατά τις πρώτες ημέρες εκκίνησης της εφαρμογής έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που ζητούν διευκρινίσεις, γεγονός που καταδεικνύει την θετική ανταπόκριση του κόσμου» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης «Ενα από τα πιο βασικά προβλήματα που έχουν ανακύψει αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος που έχουν ήδη παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης" τόνισε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας "προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής που θα έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και θα είναι πιο εύχρηστο στο κοινό».

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή καταβολής επιδόματος θέρμανσης ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης.

Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2104803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ www.gsis.gr.


iefimerida.gr

«Έφυγε» ο θρυλικός Τζέι Αρ της τηλεοπτικής σειράς Ντάλας


Ο Λάρι Χάγκμαν, ο θρυλικός Τζέι Αρ Γιούιν της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς "Ντάλας", πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Dallas Morningk News, η οποία επικαλέσθηκε την οικογένειά του.

Ο Χάγκμαν πέθανε σε νοσοκομείο του Ντάλας. 'Επασχε από κίρρωση του ήπατος από τη δεκαετία του 1990 ύστερα από χρόνια εξάρτησης από το αλκοόλ.

Μητέρα του Χάγκμαν ήταν η ηθοποιός Μέρι Μάρτιν. Ο ίδιος έγινε σταρ το 1965 στη σειρά "Η Τζίνι και το Τζίνι" υποδυόμενος το σμηναγό Τόνι Νέλσον, έναν αστροναύτη που ανακαλύπτει ένα όμορφο τζίνι μέσα σε ένα μπουκάλι.

Η θρυλική σαπουνόπερα "Ντάλας" που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1978 και ολοκληρώθηκε το 1991 και η οποία έκανε τον Χάγκμαν σουπερστάρ επέστρεψε στις οθόνες. Προβάλλεται ήδη στο συνδρομητικό κανάλι ΤΝΤ και όχι στο CBS όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία για 13 τηλεοπτικές σεζόν.



Πηγή:  iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Ο γιος του Αλογοσκούφη σύμβουλος στην Goldman Sachs! - Τι κάνουν και άλλοι γιοί πολιτικών


Κορυφαίες θέσεις σε μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού κατέχουν απόγονοι πρώην «τσάρων» της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο γιος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη , ο γιός του πρώην υπουργού και προέδρου της Δράσης Στέφανου Μάνου και η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου ,κάνουν καριέρα στον τραπεζικό τομέα έχοντας ως εφόδιο τις άριστες σχέσεις των γονέων τους άλλα και τα σπουδαία τους βιογραφικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα«Παραπολιτικά», ο Σπύρος Αλογοσκούφης εργάζεται στην «τράπεζα του Θεού» . Στην γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει επικίνδυνες αποστολές για το Ελληνικό χρέος.

Ο γιος του γαλάζιου πρώην Τσάρου τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών ασχολήθηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες στο πλευρό της Γιάννας Αγγελοπούλου και αμέσως μετά έφυγε για την Αμερική όπου και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις σπουδές του στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Yale. Τώρα εργάζεται ως χρηματοπιστωτικός σύμβουλος για τις αγορές της Ασίας και φέρεται να ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες (dealings) και σε συμβόλαια futures.

Ο γιος του Στέφανου Μάνου, Αλέξανδρος, σπούδασε αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια στην Γαλλία στο Insead , που αποτελεί μια διεθνή επιχειρηματική σχολή μεταπτυχιακών.

Εργάστηκε στην εταιρία British Gas-Midlands Research Center και συνέχισε στην γνωστή εταιρία Salomon Brothers ως αναλυτής.

Πέρασε από την Γαλλική Societe Generale και το 998 εντάχθηκε στον όμιλο της Gitigroup ως υπεύθυνος της επενδυτικής Τραπεζικής αρχικά για την Ελλάδα και στη συνέχεια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στην Βόρεια Αφρική.

Από το 2007 εργάζεται στην τράπεζα Πειραιώς ως εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και από το 2008 ως διευθύνων σύμβουλος .

Μια ακόμη περίπτωση παιδιού πρώην τσάρου της Ελληνικής Οικονομίας που ασχολείται με τις τραπεζικές υπηρεσίες είναι η κόρη του του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Cambridge στην Αγγλία και πήρε μάστερ στην Διοίκηση επιχειρήσεων από την Πολυτεχνική σχολή του Παρισιού. Έπιασε μάλιστα δουλειά στην τράπεζα Barclays σε κατάστημα του Λονδίνου.



Πηγή: iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Χειροπέδες στους ληστές του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας



Χειροπέδες σε τρία άτομα που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας πέρασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και έφτασαν στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με το pelop.gr η ΕΛ.ΑΣ είχε οργανώσει μεγάλη επιχείρηση και έδρασε κάτω από άκρα μυστικότητα και τελικά επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις από την ημέρα της ληστείας πως οι δράστες δεν είχαν απομακρυνθεί από το σημείο, αλλά περίμεναν να κοπάσει η αναζήτηση των αρχών.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία τα περισσότερα από τα κλοπιμαία έχουν ταυτοποιηθεί. Μάλιστα οι ληστές είχαν θάψει τα κλοπιμαία σε ένα χωριό κοντά στην αρχαία Ολυμπία.

Υπενθυμίζεται πως όλα είχαν συμβεί στις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου του 2012 όταν δύο κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί υπό την απειλή όπλου έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στις προθήκες με τα «χρυσά στεφάνια» και αφού άρπαξαν 65 με 68 εκθέματα από πέντε προθήκες, διέφυγαν πεζοί.



Πηγή:  iefimerida.gr

Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία που τρομοκρατούσε τα Βόρεια προάστια


Η συμμορία ληστών, που είχε τρομοκρατήσει τον τελευταίο καιρό την Πεντέλη, το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, όπου εισέβαλαν σε σπίτια, έδεναν και λήστευαν τους ιδιοκτήτες τους, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην Πεντέλη και στην Καλλιθέα συνέλαβαν τρεις Αλβανούς, ηλικίας 22, 24 και 30 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία δρούσε το τελευταίο τρίμηνο. Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια τις πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου ή τα παράθυρα και με απειλή μαχαιριών ή πιστολιού ακινητοποιούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει 12 ληστείες και δύο διαρρήξεις σε κατοικίες.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, καθώς και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Πέτρος Τατσόπουλος: «Δεν ήταν αδερφή ο Κολοκοτρώνης. Ήταν ο μεγαλύτερος μπήχτης κι εγώ δεν είμαι λούγκρα»

Καλεσμένος στη αποψινή εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο συγγραφές και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας την κουβέντα του αναφέρθηκε στην ατάκα που φερόταν να είχε πει ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κολοκοτρώνη ήταν gay.

«Δεν το είπα ρε Πέτρο. Δεν ήταν αδερφή ο Κολοκοτρώνης. Ήταν ο μεγαλύτερος μπήχτης», είπε χαρακτηριστικά ενώ σχολίασε τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής που τον αποκαλούν φίλο - ομοφυλόφιλο. «Δεν είμαι. Αν ήμουν θα ήταν καμάρι μου αλλά τώρα στα γεράματα, στα 53 βγήκα λούγκρα. Δεν είμαι λούγκρα».

Δείτε τις δηλώσεις του από την εκπομπή «Βράδυ».

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σοκ! Νεαρός πήδηξε στις ράγες του τρένου και διαμελίστηκε

Συνέβη λίγα λεπτά πριν από τις 16.00 στο σιδηροδρομικό σταθμό του Δομοκού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που το τρένο έμπαινε στο σταθμό, ένας νεαρός που περίμενε μαζί με τους άλλους επιβάτες, ξαφνικά... πήδηξε στις ράγες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Αυτή την ώρα σπεύδουν στο σημείο άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουν τον άτυχο νεαρό κάτω από το τρένο.

Τόσο ο μηχανοδηγός, όσο και οι λιγοστοί επιβάτες που είδαν το συμβάν έχουν σοκαριστεί.

"Τον είδα να γυρίζει την πλάτη και να πηδάει στις ράγες. Ο μηχανοδηγός σφύριξε δυο φορές, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα." είπε στο LamiaReport ο σταθμάρχης του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας είχε κατέβει στο σταθμό του Δομοκού πριν από μια ώρα περίπου άλλη αμαξοστοιχία και μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Κάποια στιγμή πήγε στο σταθμάρχη και ευγενικά ζήτησε νερό. "Ήταν καλοντυμένος και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα. Πάθαμε όλοι σοκ..." είπε επίσης ο σταθμάρχης.

Τα στοιχεία του νεαρού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Το βίντεο των 75.000 ευρώ με γκεστ σταρ την Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή από τη ΔΗΜΑΡ

Την υπόθεση του προωθητικού βίντεο του ΕΟΤ, για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις λόγω του κόστους και της συμμετοχής της ίδιας της υπουργού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, φέρνουν με ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας, προς την ίδια την κυρία Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζουν το βίντεο δαπανηρό σε σημείο που δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο βίντεο που γυρίστηκε στο Λονδίνο στις 6 Νοεμβρίου στα πλαίσια μιας δράσης προβολής “flash mob” κόστισε 75.000 ευρώ, μαζί με τη δεξίωση που ακολούθησε μετά την εκδήλωση.
Το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις και για το περιεχόμενό του, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι δεν προβάλλει την Ελλάδα όσο το ίδιο το Λονδίνο. Ειδικότερα, στο βίντεο μια ομάδα ανθρώπων χορεύει μπροστά σε λίγους λονδρέζους (ανάμεσα στους οποίους εμφανίζεται και η κυρία Κεφαλογιάννη στο σημείο 1:48) υπό τους ήχους μοντέρνας ελληνικής μουσικής, χωρίς να είναι προφανές ότι πρόκειται για ελληνικό δρώμενο. Στο τέλος πάντως οι χορευτές σε παράταξη σχηματίζουν το μήνυμα "Greece Welcomes You" με τα μπλουζάκια τους.
Οι δύο βουλευτές αμφισβητούν και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω προβολής τονίζοντας ότι ο τρόπος που δαπανήθηκε το συγκεκριμένο ποσό «δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Στη συνέχεια, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ρωτούν την υπουργό Τουρισμού με ποιο σκεπτικό προέβη σε μια τέτοια παραγωγή, πως και γιατί έγιναν οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης και αν διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Μικροομολογιούχοι μέσα στα γραφεία της ΝΔ: Αλήτες, ψεύτες, κλέφτες!

Με φωνές και πετώντας αυγά εισέβαλλαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, οι δεκάδες μικρομολογιούχοι που είχαν μαζευτεί από νωρίς το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομίες που έχασαν με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Με απούσα την αστυνομία, που δεν είχε ειδοποιηθεί, οι συγκεντρωμένοι μπήκαν μέσα στα γραφεία της ΝΔ φωνάζοντας «αίσχος», «κλέφτες» και «αλήτες». Οι μικρομολογιούχοι διαμαρτύρονται για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων στα οποία είχαν αποταμιεύσει τις οικονομίες τους, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων τους μέσω του PSI+.


Σύμφωνα με τη zougla.gr, οι μικρομολογιούχοι αποφάσισαν να μπουν μέσα στα γραφεία ομαδικά όταν τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνει το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Πριν από λίγο βρίσκονταν στον προθάλαμο του κτηρίου και απαιτούσαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Ζητούμε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά. Μήπως ο πρωθυπουργός είναι σαν τον κ. Βενιζέλο που μας κοροϊδεύει;» ανέφερε εκπρόσωπος τους.


Πηγή: efimerida.gr 

Ευθύνες σε Αραβαντινό - Γέρου για την «πισίνα» στον Κορυδαλλό

Στη διευθύντρια του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, Κωνσταντίνα Γέρου και στον αρχιφύλακα και εκπρόσωπο των εργαζομένων Αντώνη Αραβαντινό αποδίδει ευθύνες το πόρισμα των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατασκευή της «πισίνας» στις φυλακές.

Στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται ότι για την κατασκευή της δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και ότι δεν είχε εκδοθεί σχετική οικοδομική άδεια.

Το θέμα είχε έρθει στην επικαιρότητα το καλοκαίρι. Στο χώρο βρέθηκε τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου, το οποίο διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για πισίνα, αλλά ουσιαστικά για διακοσμητικό σιντριβάνι, το οποίο κατασκευάστηκε από τους κρατούμενους μέσα στην αυλή του Ψυχιατρικού Ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού.

Εξέγερση στην Κομοτηνή – Φωτιές και χημικά στο κέντρο κράτησης μεταναστών


Τριάντα λεπτά τη μία δημιουργήθηκε ένταση στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου φιλοξενούνται μη νόμιμοι μετανάστες. 

Οι έγκλειστοι στο κέντρο κράτησης, περίπου 500 άτομα, κατά τη διάρκεια του προαυλισμού τους άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, να σπάνε αντικείμενα και καίνε στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Αμέσως, υπήρξε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση. από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά στα πόδια δύο αστυνομικοί, από αυτοσχέδια όπλα, που έφτιαξαν οι αλλοδαποί.

Όπως ανέφερε και ο ΣΚΑΪ από το κτίριο έβγαιναν πυκνοί καπνοί ενώ ακούγονταν και ριπές.

Επίθεση κουκουλοφόρων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Επίθεση πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων στις 12.30 το μεσημέρι, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στη συμβολή των οδών Ακαδημάις και Ζωοσόχου Πηγής.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες, φυλλάδια «τιμής» στον αναρχικό Λάμπρο Φούντα και άλλα αντικείμενα, σπάζοντας την τζαμαρία της εισόδου και στη συνέχεια άδειασαν κουβάδες με μπογιές.

Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Συνελήφθη 47χρονος γιατί ασελγούσε στο παιδί του


Ένας 47χρονος συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς μετά από καταγγελίες του οικογενειακού και συγγενικού του περιβάλλοντος ότι αποπλανούσε το ανήλικο παιδί του. 

Η σύλληψή του έγινε μετά από σχετικό ένταλμα που είχαν εκδώσει οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται έλαβαν χώρα στην Ολλανδία και την Ελλάδα, από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2010.

Έρευνα για κομπίνα με 200.000 συνταγές


Χιλιάδες συνταγές εμφανίζονται να έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο, παρόλο που φέρουν ημερομηνία έκδοσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες σε τυχαίο έλεγχο των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ).

«Πιθανότατα να οφείλεται σε τεχνικό λάθος», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι 200.000 αυτές συνταγές, που προέρχονται από φαρμακεία απ' όλη την Ελλάδα, δεν θα πληρωθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Για τεχνικό λάθος στην ΗΔΥΚΑ, έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,(ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, επισημαίνοντας ότι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «δεν θα επέτρεπε την εκτέλεση των συγκεκριμένων συνταγών».
Ο κ. Αμπατζόγλου θα έχει σήμερα συνάντηση με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΔΩ

Ποιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν και σε ποιες υπηρεσίες

Κατά χιλιάδες αναμένεται να αλλάξουν πόστα και υπηρεσίες οι δημόσιοι υπάλληλοι, με στόχο τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ το μείζον θέμα των μετακινήσεων θα επιβλέπει...τριμελής ομάδα.

«Καμία μετακίνηση δεν θα είναι ρουσφετολογική. Θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ, ένας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ένας από το υπουργείο Oικονομικών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συμπληρώνοντας ότι ο στόχος με τις μετακινήσεις είναι διπλός: αφενός να μην υπάρξουν απολύσεις και αφετέρου να υπάρξει εξορθολογισμός της Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε καίρια πόστα υπηρεσιών που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του πολίτη, ώστε να «απελευθερώσουν» ήδη υπάρχον προσωπικό: «Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που εμπλέκονται με την υπηρεσία του πολίτη ώστε οι ένστολοι να αναλάβουν τα καθήκοντα τους ως αστυνομικοί, στην Παιδεία ώστε οι εκπαιδευτικοί να γυρίζουν στα σχολεία, στους ΟΤΑ και τα ΚΕΠ για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και στην Υγεία ώστε υπάλληλοι να μπούνε σε πληρώματα του ΕΚΑΒ και όχι να απαντούν σε τηλέφωνα».

Λιγότεροι 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα σε μια 3ετία!

Τον αριθμό ρεκόρ «400.000» έπιασαν οι αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε μία τριετία!Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντώνης Μανιτάκης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σχεδόν 1 εκατομμύριο αλλά σήμερα ανέρχονται σε 640.00 χιλιάδες: «Αν υπολογίσουμε ότι εως το τέλος του έτους οι συνταξιοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τις 40.000 τότε και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα είναι περισσότεροι από 600.000». Με αυτόν τον τόπο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει ο στόχος των 150.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που ζητούσε η τρόικα καθώς ο αριθμός έχει υπερκαλυφθεί ήδη.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι περιορισμοί στις προσλήψεις υπάρχουν ωστόσο «δεν είναι η αναλογία που δεν μας επιτρέπει προσλήψεις αλλά τα έσοδα»

«Δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση»

Ο κ. Μανιτάκης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να βάλει καμία υπογραφή σε απολύσεις: «Εως σήμερα δεν έχει γίνει ούτε μια απόλυση. Εγώ δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνει ανακατανομή του προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου και την εξυπηρέτηση των πολιτών: «Είναι αναγκαία η ανακατανομή του προσωπικού και να αξιοποιήσουμε με τα χρήματα που διαθέτουμε τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν αμφισβητούμε ούτε την νομιμότητα των προσλήψεών τους ούτε την εμπειρία τους. Θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που εμπλέκονται με την υπηρεσία του πολίτη ώστε οι ένστολοι να αναλάβουν τα καθήκοντα τους ως αστυνομικοί, στην Παιδεία ώστε οι εκπαιδευτικοί να γυρίζουν στα σχολεία, στους ΟΤΑ και τα ΚΕΠ για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και στην Υγεία ώστε υπάλληλοι να μπούνε σε πληρώματα του ΕΚΑΒ και όχι να απαντούν σε τηλέφωνα».
imerisia.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πρωτάκουστο: Διαταγή πληρωμής εκδοθείσα το 1994, επιδόθηκε στον οφειλέτη μετά από 18 χρόνια!


Πραγματικά η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης έμεινε άφωνη όταν  κλήθηκε να ενημερώσει  πολίτη για διαταγή πληρωμής που έλαβε  από Ιδιώτη ημερομηνία έκδοσης και δημοσίευσης αυτής από το 1994, η οποία του επιδόθηκε  μετά από 18 χρόνια παρέλευσης( του επιδόθηκε 22-11-2012).΄

Έπειτα από αυτό ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι σύμφωνα  με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας νέο άρθρο με τον αριθμό 630 Αι “Η διαταγή πληρωμής επιδίδεται σε εκείνον κατά του οποίου στρέφεται μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την έκδοσή της. Αν η επίδοση δεν γίνει μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών, η διαταγή πληρωμής παύει να ισχύει”.

  Έπειτα από τα παραπάνω εφιστούμε την προσοχή των καταναλωτών, στους οποίους επιδίδεται "Διαταγή Πληρωμής" να έρχονται άμεσα σε επαφή με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Νομικό Τμήμα) για  να παίρνουν ενημέρωση και προστασία από παράτυπες πρακτικές .

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί κάθε καταναλωτή οφειλέτη και μη , όταν νομίζει ότι αδικείται, όταν  κάποιο  έγγραφο δικαστικό ,τραπεζικό ή άλλο του παραδίδεται με δικαστικό επιμελητή, να μη θορυβείται, να μη φοβάται γιατί  κάποιοι ηθελημένα θέλουν να "σπείρουν" φόβο και ανασφάλεια σε καθένα από εμάς, μέσα στις δύσκολες μέρες που ο καθένας μας βιώνει να τις κάνουν δυσκολότερες, και ακόμα χρησιμοποιούν για να μας προσβάλλουν και να μας εκθέσουν στο περίγυρο μας και για μια απλή ενημέρωση δικαστικό επιμελητή.
  Για ενημέρωσή σας , για στήριξή σας  τηλεφωνήστε στο 282109266 και1520 ακόμα και στον Συνήγορο του Καταναλωτή.-


                                          Η Πρόεδρος της  ΄Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,

                                           Ιωάννα Μελάκη

Εφοριακός εκβίαζε γνωστό δικηγόρο για 150.000 ευρώ

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου, υπαλλήλου σε Δ.Ο.Υ Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και...παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, 44χρονος δικηγόρος κατήγγειλε την 20-11-2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία. Επιπλέον άγνωστα άτομα, μέσω επιστολής, τον απειλούσαν εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 Ευρώ), για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια κατόπιν εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης ψηφιακής ανάλυσης προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με Εισαγγελικό Λειτουργό, μετέβησαν χθες στην οικία του 26χρονου, όπου παρουσία του πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα και κατάσχεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης διενεργήθηκε έρευνα και στο χώρο εργασίας του.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση-έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το spirospero.gr γνωρίζει το όνομα του γνωστού δικηγόρου αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε. Να σημειωθεί ότι ο γνωστός δικηγόρος ήταν και υπ. βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄Αθηνών.

Η υπόθεση κρίνεται αρκετά σοβαρή αφού στην δικογραφία φέρεται να υπάρχει ενσωματωμένη επιστολή στην οποία ζητάει από τον γνωστό δικηγόρο το ποσό των 150.000 ευρώ "εάν θέλει να ξαναδεί το παιδί του".
spirospero.gr

Τώρα- Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:40 σε ακατοίκητο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά φαίνεται να εκδηλώθηκε στο ισόγειο της πολυκατοικίας και στην συνέχεια επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο.

Μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι ή τραυματίες.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με εφτά οχήματα.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο Παρασκευή και το Σάββατο το σωματείο των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ, που την Πέμπτη πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το στο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Κηφισό. 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μειώσεις αμοιβών που προωθεί η εταιρεία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της εταιρείας και αναφέρει ότι «δεν θα αποδεχθεί καμία απόλυση και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και τον τελευταίο εργαζόμενο».

Από την πλευρά της η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρείας, προς όφελος των εργαζομένων».

Προσθέτει δε ότι «η μείωση στις αμοιβές των στελεχών, ήταν 13% κατά μέσο όρο, ενώ η τωρινή διευθέτηση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους είναι 8,5% κατά μέσο όρο».

Θρίλερ στην Ελλάδα με πρωταθλητή πριγκιπικής οικογένειας.


Το θρυλικό  και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

 Αυτή την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, το Φως στο Τούνελ θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει μια μυστηριώδη υπόθεση που διαδραματίστηκε σε κοσμικό νησί της χώρας μας.

Θρίλερ στην Ελλάδα με πρωταθλητή πριγκιπικής οικογένειας. Μέλος γνωστής πριγκιπικής οικογένειας βρέθηκε στο νησί για συγκεκριμένη αποστολή και εξαφανίστηκε με περίεργο τρόπο. Η οικογένειά του μέσα από την εκπομπή ζητάει να πέσει φως στη μυστηριώδη εξαφάνισή του. Όσοι ιδιωτικοί ντετέκτιβ ήρθαν στην Ελλάδα για την υπόθεση αυτή, δεν κατάφεραν να βρουν την άκρη. Τώρα, όλοι ζητούν από το Φως στο τούνελ πληροφορίες από μάρτυρες που ξέρουν τι απέγινε ο πρωταθλητής και πατέρας τριών παιδιών. Η υπόθεση αυτή κρατήθηκε επί μήνες  μυστική από τα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, η Αγγελική Νικολούλη συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση του αθλητικού παράγοντα της ΜΑΡΚΟ. Νέες μαρτυρίες ξετυλίγουν το κουβάρι των παράνομων παρατραπεζικών κυκλωμάτων και όλοι ελπίζουν αυτή τη φορά να λυθεί ο γρίφος.

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Π.Τατσόπουλος: “Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρ.Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παραχωρεί μια συνέντευξη που απ' ότι φαίνεται θα συζητηθεί στο περιοδικό Crash.

Με το ίδιο επιθετικό ύφος που έχει στην βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ιδίου και της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής και συγγραφέας δηλώνει: “Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή”.

Ήδη, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει το περιοδικό, η δήλωσή του σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το twitter.

Κάποιοι σχολιάζοντας σκωπτικά κάνουν λόγο για :

"Την λίστα Τατσόπουλου"

"Φοβάμαι μην είμαι παιδί του Τατσόπουλου"

Ο ίδιος ο συγγραφέας στην σελίδα του στο facebook γράφει:

"Aπό μια αρκετά ενδιαφέρουσα μακροσκελή συνέντευξη απομόνωσαν αυτό το σχήμα λόγου για να την πλασάρουν. Βεβαίως, μεγάλο παιδί είμαι, θα έπρεπε να το περιμένω -όπως και τον παρεπόμενο κανιβαλισμό. Γηράσκω αεί διδασκόμενος στη χώρα της σοβαροφάνειας και της μοχθηρίας."
Enhanced by Zemanta

Θεσσαλονίκη: Μαθητής λιποθύμησε από την πείνα σε δημοτικό σχολείο



Δραματικές διαστάσεις τείνουν να λάβουν τα περιστατικά λιποθυμίας από μαθητές σε σχολεία λόγω υποσιτισμού, με το τελευταίο να καταγράφεται σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη όπου μαθητής έπεσε κάτω από την πριν από δύο ημέρες.

To περιστατικό καταγράφξκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων του Δήμου Νεάπολης- Συκεών. Ένας μαθητής αλβανικής καταγωγής λιποθύμησε την ώρα του μαθήματος και διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες οι συμμαθητές του παιδιού ενημέρωναν δασκάλους και γονείς ότι η διάθεση του συγκεκριμένου μαθητή έχει αλλάξει, αφού ο ίδιος δήλωνε στους συμμαθητές του ότι πεινάει.

«Ντροπή στον επαίσχυντο Μένη Κουμανταρέα»: δημιουργήθηκε γκρουπ διαμαρτυρίας στο facebook!


Διαστάσεις παίρνει η δήλωση του Μένη Κουμανταρέα στην εκπομπή της Έλλης Στάη «Ενώ άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει...» καθώς στα social media γίνεται κυρίαρχη είδηση.

Μια σελίδα στο facebook με τίτλο «Ντροπή στον επαίσχυντο Μένη Κουμανταρέα» ανέβηκε σήμερα καταγγέλοντας τον συγγραφέα και περνώντας μηνύματα εναντίον του βιασμού. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εναρκτήρια ανάρτηση:

«Στην εκπομπή της ΝΕΤ «Newsweek» ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας δήλωσε: «Ενώ άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει...». Ούτε τα συμφραζόμενα ούτε το χιούμορ δικαιολογούν σε καμία απολύτως περίπτωση τέτοια υπεράσπιση της σεξουαλικής βίας. Η στάση του είναι επαίσχυντη και τον εξισώνει τον ίδιο με βιαστή, καθώς υπερασπίζεται και νομιμοποιεί ηθικά τον βιασμό.

Εξίσου κατάπτυστη είναι η χλιαρή στάση της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, η οποία περιορίστηκε να τον υπερασπιστεί, υποβιβάζοντας την σεξιστική δήλωσή του ως «χιούμορ».«Πιστεύω ότι αστειεύοταν», προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. «Αστείο ήταν, το ξεπερνάμε», ανέφερε και η Έλλη Στάη. Ροχάλες στον Κουμανταρέα και στη Στάη που νομιμοποιούν τη βία και τους βιασμούς, δίνοντάς τους ηθικά ερείσματα».Πηγή:  | iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο Μένης Κουμανταρέας στη Στάη : «Άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει…»


Υποτίθεται πως είχε αστυνομική φρουρά η εισαγγελέας - Πως τίναξαν το σπίτι της στον αέρα


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η εισαγγελέας Π. Καλαϊτζή στο σπίτι της οποίας τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν πέντε κιλά εκρηκτικά προκαλώντας μεγάλες ζημιές υποτίθεται ότι ήταν υπό την προστασία της αστυνομίας

Η εισαγγελέας που είχε συμβάλει στην καταδίκη πολλών μελών του συνδικάτου του εγκλήματος που κατηγορούνταν και για την απαγωγή του επιχειρηματία Π. Παναγόπουλου στα... χαρτιά φυλασσόταν τόσο στις μετακινήσεις της όσο και στο σπίτι της από την αστυνομία.

Δέκα λεπτά πριν τις δύο τα ξημερώματα αποδείχθηκε όμως ότι η φύλαξη ήταν μόνο στα χαρτιά.

Άλλωστε η διαταγή απ' το αρχηγείο της αστυνομίας ήταν να φυλάσσεται η δικαστική λειτουργός μόνο όταν υπήρχε “υπηρεσιακή ευχέρεια”, κοινώς όταν υπήρχαν εύκαιροι αστυνομικοί.

Κάπως έτσι και ενώ η εισαγγελέας είχε καταγγείλει ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλές, προφανώς λόγω λειψανδρίας, η κ. Καλαϊτζή δεν είχε φρουρά ...

Οι δράστες μπόρεσαν να “χτυπήσουν” ανενόχλητοι. Τοποθέτησαν στο γκαράζ της μονοκατοικίας της στην οδό Κουντουριωτών στο Χαλάνδρι τουλάχιστον 5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και την πυροδότησαν ανοίγοντας έναν κρατήρα πλάτους ενός μέτρου.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που από το ωστικό κύμα υπήρξαν ζημιές και σε διπλανά σπίτια, αλλά και σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο δρόμο

Ευτυχώς λόγω της ώρας, ήταν δύο τα ξημερώματα όταν έγινε η έκρηξη , δεν υπήρχε κανείς στην αυλή του σπιτιού ή στο δρόμο και έτσι δεν υπήρξαν θύματα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί που έχουν αποκλείσει την περιοχή σε αρκετή απόσταση από το σπίτι της εισαγγελέως στην οδό Κουντουριωτών στο Χαλάνδρι σε μια προσπάθεια να περισυλλέξουν όλα τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για ανάλυση.

Το γεγονός ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πάρκινγκ όπως και σε άλλες επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι άγνωστοι ήθελαν να στείλουν ένα “μήνυμα” κάνοντας επίδειξη ισχύος.

Σύμφωνα με πηγές του newsit οι ειδικοί της αστυνομίας δεν έχουν βρει παρά ελάχιστα υπολείμματα του μηχανισμού. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν βραδύκαυστο φιτίλι για να πυροδοτήσουν την αμμωνιοδυναμίτιδα. 

Το προηγούμενο “χτύπημα” εναντίον δικαστικού λειτουργού είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Χολαργό με τους δράστες να τοποθετούν βόμβα στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει η εισαγγελέας Ιωάννα Χατζάκη. Οι άγνωστοι και τότε είχαν χρησιμοποιήσει δυναμίτη με βραδύκαυστο φιτίλι. Οι αστυνομικοί αναζητούν ομοιότητες στα δύο χτυπήματα, καθώς όλα δείχνουν πως υπάρχει σπείρα που δέχεται ... παραγγελίες για τοποθέτηση βομβών.
newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΩΡΑ 2 π.μ. Ισχυρή έκρηξη στο Χαλάνδρι - Βόμβα στο σπίτι της Εισαγγελέα της δίκης απαγωγής Παναγόπουλου


Μανιτάκης: Οσο είμαι υπουργός δεν θα απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε σήμερα στη Βουλή ότι δεν πρόκειται να υπογράψει για την απόλυση ούτε ενός δημοσίου υπαλλήλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Οσο είμαι υπουργός δεν θα βάλω την υπογραφή μου.

Ο υπουργός υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει πλέον από την Τρόικα η απαίτηση για 150.000 απολύσεις καθώς ο αριθμός αυτός έχει καλυφθεί μέσω των συνταξιοδοτήσεων. Απλώς, τόνισε δεν θα γίνουν προσλήψεις έτσι ώστε ο αριθμός των υπαλλήλων να ευθυγραμμιστεί με την απαίτηση της Τρόικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι θέσεις που θα μένουν κενές θα καλύπτονται με τις μετατάξεις όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.



Πηγή:  | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

ΠΑΤΡΑ: Άνεργος κρεμάστηκε με καλώδιο από ελιά...


Πριν από λίγη ώρα βρέθηκε στην οδό Ακρωτηρίου της Πάτρας ένας 33χρονος κρεμασμένος με καλώδιο από μια ελιά. Ο άνδρας εντοπίστηκε από διερχόμενους, οι οποίοι τον κατέβασαν από το δέντρο, ενώ ακόμα ήταν ζωντανός.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο 33χρονος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργος.

Πηγή: thebest.gr

ΒΟΛΟΣ Ομολογία- σοκ: "Μετέφερα μολότοφ για τη Χρυσή Αυγή"


Ένας 22χρονος άνδρας, πατέρας ενός μωρού, συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου στο Βόλο, όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μολότοφ και φυσίγγια με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε «δουλειές» για τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», φέρεται να ομολόγησε αρχικά ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο ενώ ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε κατ' εντολή μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατά καιρούς του εξασφάλιζαν μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο δικηγόρος του νεαρού, ο 22χρονος εξασφάλιζε έτσι 5 - 10 μεροκάματα που είχε ανάγκη για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Μαζί με τον 22χρονο συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα, 21 και 26 ετών, που όμως αθωώνονται με την κατάθεση του νεαρού που υποστήριξε ότι δε γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητό του μετέφερε βόμβες μολότοφ.

Ωστόσο, σε έρευνα στα σπίτια τους βρέθηκαν εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες και κενά μπουκάλια μπίρας.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, διέψευσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα.


Πηγή: Καθημερινή

Ο Λάτσιος "απέλυσε" τους "Ράδιο Αρβύλα" (ΒΙΝΤΕΟ)


Η νύχτα της Τετάρτης ήταν γεμάτη κέφι για την παρέα των "Ράδιο Αρβύλα". Ο "Τηλεκύβος", ο "Μαίκ ο Φασολάκης", ο Γιάννης Λάτσιος και η Ελένη Μενεγάκη μπήκαν στο στόχαστρό της σάτιράς τους! Ο Γιάννης Λάτσιος τους "απέλυσε"...και με μήνυμα τους ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα, ο Αντώνης Κανάκης θα παρουσιάζει την εκπομπή "Τηλεκύβο". Η παρέα δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα από τα γέλια...
Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή τους:


ΕΛΗΞΕ το θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Γνωστός επιχειρηματίας είχε συλλάβει όμηρο διευθύντρια


Αίσιο τέλος είχε η ομηρία της διευθύντριας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Τεκτερίδης, γνωστός επιχειρηματίας στον Νομό Πέλλας, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση «φρουτάκια» που είχε αποκαλυφθεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» το 2002, απειλούσε από το πρωί της Πέμπτης να αυτοπυρποληθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο άνδρας κρατούσε όμηρο τη διευθύντρια του Ταμείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέλουσε με βενζίνη το γραφείο της, απειλώντας να βάλει φωτιά.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του 62χρονου ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι. 

Ο επιχειρηματίας είχε μία τεράστια περιουσία στον Νομό Πέλλας - καφετέριες, σινεμά, οικοδομικές επιχειρήσεις.

O εκδότης από τη Βόρεια Ελλάδα είχε πάρει δάνειο από το Ταμείο και ισχυρίζεται ότι του είχαν παρακρατήσει ένα ποσό. Μάλιστα, είχε μεταβεί πολλές φορές στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Τρόμος, βία και σκουπίδια στο ΑΠΘ: Χτυπούν με σιδερογροθιές και κλείνουμε τα μάτια

Το χάος με την πλήρη ανομία και τους σωρούς σκουπιδιών στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Νομικής φοιτητές της σχολής, ενώ περιγράφουν απίστευτα περιστατικά βίας από κουκουλοφόρους που δέρνουν όποιον αντιδρά.

Στη επιστολή τους, οι φοιτητές αναφέρονται στην εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η Νομική Σχολή με μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων, «εγκληματιών» όπως τους χαρακτηρίζουν, να κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει χτυπώντας φοιτητές και προπηλακίζοντας όσους καθηγητές αντιδρούν.

«Το τελευταίο διάστημα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι τόπος ξένος και επικίνδυνος. Η σιωπή, η συγκάλυψη και η πολιτική στήριξη αυτής της κατάστασης έχει καταστήσει την πλειοψηφία των φοιτητών, παθητικούς δέκτες και τους αποθαρρύνει από την ακαδημαϊκή διαδικασία» τονίζουν.

Οι φοιτητές αναφέρουν τα επεισόδια που συμβαίνουν σε καθημερινή πλέον βάση στη Νομική Σχολή με την ομάδα αγνώστων να εφορμά στους χώρους της, να σπάει ότι βρίσκει μπροστά της και να χτυπά με σιδερογροθιές τους φοιτητές που επιχειρούν να καθαρίσουν τους χώρους από τα σκουπίδια. Παράλληλα, χαρακτηρίζουν «υγειονομική βόμβα» το πρόβλημα με τα σκουπίδια που καθημερινά συσσωρεύονται όλο και περισσότερα στη Σχολή, απειλώντας την υγεία των φοιτητών. Όπως γράφουν, ήδη ένας φοιτητής νόσησε και αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του.

Την ίδια ώρα, επισημαίνουν, «οι καθηγητές προσέρχονται απελπισμένοι και απογοητευμένοι μη μπορώντας να δώσουν σοβαρές λύσεις που οι περισσότεροι προκρίνουν πραγματικά». «Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι μπορεί να συνεχίσει η κατάσταση, δυστυχώς δεν γνωρίζουν το πρόβλημα» σημειώνουν και υπογραμμίζουν ότι «είναι όλο και συχνότερα τα κρούσματα βίας στο χώρο της ΝΟΠΕ του ΑΠΘ».

Σκουπίδια απειλούν την υγεία των φοιτητών

«Η κατάσταση δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη καθώς δεν λειτουργούν οι δομές του κτιρίου και δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό να υποστηρίξει σχετικές υπηρεσίες ασφάλειας» γράφουν χαρακτηριστικά και αναφέρονται στην «υγειονομική βόμβα που μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και απειλεί τη δημόσια υγεία, με αποκορύφωμα φοιτητή της Νομικής Σχολής προερχόμενο από την Κύπρο που νόσησε και διέκοψε προσωρινά τις σπουδές του. Με απόφασή της, η Σύγκλητος απέστειλε έγγραφο στην υγειονομική υπηρεσία αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με προσωπικό ασφαλείας και γραφειοκρατικής φύσεως κινήσεις».

Σύμφωνα με τους φοιτητές, βρίσκεται σε εξέλιξη μια «εντεινόμενη προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πανεπιστημίου» στην οποία όλοι δια της σιωπής είναι συνένοχοι.

«Όλοι και όλες, καθηγητές, διοικητικές αρχές, εκλεγμένα όργανα, δικαστικές αρχές, εκτελεστική εξουσία, φοιτητές βλέπουν καθημερινά την ανομία και την αναρχία και κλείνουν τα μάτια. Μέχρι πότε; Όσοι προσπαθήσαμε να δώσουμε εθελοντικά λύση ακόμα και στο μείζον θέμα των σκουπιδιών δεχθήκαμε απειλές και ύβρεις. Με την σιωπή δεν απαξιώνεις την βία» γράφουν.

Χτυπούν με σιδερογροθιές

Στη συνέχεια, οι φοιτητές περιγράφουν δύο χαρακτηριστικά περιστατικά όπου άγνωστοι μπήκαν στη Νομική, χτύπησαν φοιτητές και καθηγητές, έσπασαν ότι βρήκαν και σκόρπισαν σκουπίδια:

«Η προπαγάνδα της βίας και η βία είναι εργαλεία ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα πλέον. Συγκεκριμένα, στις 12/11 και ώρα 12:10μμ στον χώρο του φουαγιέ της ΝΟΠΕ εισέβαλλαν κουκουλοφόροι, άλλοι φορώντας κράνη και έχοντας σιδερογροθιές έσπασαν ότι βρήκαν στο φουαγιέ και χτύπησαν με βία 3 φοιτητές οι οποίοι προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από όπου μπορούσαν καθώς η πόρτα που οδηγεί στους πίνακες ανακοινώσεων είναι κλειδωμένη λόγω των σκουπιδιών.

Ένα ανθρωποκυνηγητό ενώπιον εκατοντάδων φοιτητών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κυλικείο. Στις 13/11 πρωινές ώρες και πάλι μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα ανέβηκε στον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής, έσπασε ότι βρήκε στο διάδρομο, σκόρπισε σκουπίδια, χτύπησε 2 άτομα τα οποία προσπάθησαν να βρουν διαφυγή στις τουαλέτες και εγκλωβίστηκαν»

«Οι φοιτητές της Νομικής ζουν υπό καθεστώς τρόμου, φοβούνται να μιλήσουν, φοβούνται να προσεγγίσουν το Πανεπιστήμιο ειδικά βραδινές ώρες» τονίζεται στην επιστολή όπου οι φοιτητές ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους:

«Αυτές δεν είναι συνθήκες όπου μπορούν να συνυπάρξουν η μόρφωση με την ελευθερία λόγου και δράσης. Εάν δεν λάβουμε από κοινού μέτρα, δραστικά, θα θρηνήσουμε θύματα και δεν θα μπορεί να πει κανείς ότι δεν ήξερε το καθεστώς βίας και παραβατικότητας εντός της ΝΟΠΕ.

Γνωρίζοντας τους κινδύνους που δημιουργεί η παρούσα επιστολή καθώς υπάρχει κλίμα βίας και απειλών εναντίον όσων τολμούν να μιλήσουν, θεωρούμε όμως κρίσιμη την μάχη ανάμεσα στην περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων και μιας μειοψηφίας εγκληματιών που θέλει να καταλύσει ένα ολόκληρο Πανεπιστήμιο»

Πηγή: | iefimerida.gr

Ο Μένης Κουμανταρέας στη Στάη : «Άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει…»

Ο Μένης Κουμανταρέας προκάλεσε απίστευτη αμηχανία και παγωμάρα στην εκπομπή της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ με θέμα τη βία.
Ο συγγραφέας κλήθηκε να μιλήσει στην εκπομπή αυτή, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα από ακροδεξιό. Ξαφνικά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Μένης Κουμανταρέας, ακούστηκε να λέει ότι μερικές φορές υπάρχουν κάποιες γυναίκες που τους αρέσει ο βιασμός.

Η απάντηση της Έλλης Στάη ήταν άμεση, παρά το γεγονός ότι έμεινε άναυδη, λέγοντάς του ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η συνέχεια δόθηκε από τις διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να μην καταλάβουμε τελικά αν αυτή είναι μία άποψη του συγγραφέα, αν επρόκειτο για αστείο – έστω κακόγουστο - ή, αν ήταν κάτι το οποίο λέχθηκε χάριν της συζήτησης, χωρίς όμως να είναι η προσωπική του θέση!

Σε κάθε ενδεχόμενο, το παράδειγμα του βιασμού μιας γυναίκας είναι τουλάχιστον άστοχο και ατυχές για να συγκριθεί με οποιαδήποτε μορφή βίας, τις αιτίες της και τα αποτελέσματά της!

Κιλκίς: Σκότωσε εν ψυχρώ τον γείτονά του


Σοκ προκάλεσε στη μικρή κοινωνία της κοινότητας των Κάτω Αποστόλων στο Κιλκίς η εν ψυχρώ δολοφονία ενός συγχωριανού τους από τον γείτονά του με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές.

Το έγκλημα έγινε στις 10 το πρωί, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 45χρονος δολοφόνος εισέβαλε ξαφνικά στην αυλή του σπιτιού που βρίσκεται δίπλα στο δικό του και έπειτα από καυγά με τον συνομήλικό του ιδιοκτήτη, τον πυροβόλησε με ένα κυνηγετικό όπλο που είχε μαζί του.

Ο άτυχος άνδρας σωριάστηκε νεκρός με διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα, ενώ οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν την Αστυνομία.

νδρες του αστυνομικού τμήματος Μαυρονερίου έφθασαν μετά από λίγο στους Κάτω Αποστόλους και συνέλαβαν τον δράστη, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

ΩΡΑ 2 π.μ. Ισχυρή έκρηξη στο Χαλάνδρι - Βόμβα στο σπίτι της Εισαγγελέα της δίκης απαγωγής Παναγόπουλου

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 01.50 τα ξημερώματα σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κουντουριωτών και Γρίβα στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Η έκρηξη έγινε ιδιαίτερα αισθητή ακόμα και σε γειτονικές περιοχές, με την Αστυνομία να δέχεται δεκάδες κλήσεις από Ψυχικό, Χολαργό, Μαρούσι, Αγ. Παρασκευή και Αμπελόκηπους..

Από την έκρηξη προκλήθηκε κρατήρας ενός μέτρου και έπεσε μια μάντρα του σπιτιού, ενώ έσπασαν τζάμια σε γειτονικές κατοικίες και σημειώθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο κτήριο.

Στο συγκεκριμένο σπίτι διαμένει η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Παρασκευή Καλαΐτζή, η οποία μεταξύ άλλων είχε εκδικάσει την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου. Την ώρα της έκρηξης η γυναίκα βρισκόταν μέσα στη μονοκατοικία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.
Προληπτικά στο σημείο βρίσκεται ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

zougla.gr

ΡΟΔΟΣ: Συνελήφθη 55χρονος για εκβιασμό της παντρεμένης φίλης του

Το ποσό των 10.500 ευρώ και ένα ημίχρυσο ρολόι κατηγορείται ότι κατάφερε να αποσπάσει 55χρονος Ροδίτης, εκβιάζοντας την 35χρονη παντρεμένη φίλη του με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία που έκανε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η 35χρονη μαζί με τον 34χρονο σύζυγό της, με αποτέλεσμα να στηθεί αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ο 55χρονος έχοντας στη κατοχή του προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που του έδωσε η 35χρονη.

Xθες το πρωί, εμφανίστηκαν στην Ασφάλεια η 35χρονη με το σύζυγό της και δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τον τελευταίο χρόνο διατηρεί ερωτική σχέση με τον 55χρονο συγχωριανό της. Όμως, από τον Ιούλιο του 2012, ο ερωτικός της σύντροφος την εκβίαζε λέγοντάς της πως θα ενημερώσει για τη σχέση τους τόσο το σύζυγό της όσο και τη μητέρα της και πως για να μην προβεί σε... αποκαλύψεις θα πρέπει να του δώσει χρήματα.

Συνολικά, η 35χρονη είπε πως του έχει δώσει 10.500 ευρώ, ενώ του είχε κάνει δώρο και ένα ημίχρυσο ρολόι αξίας 500 ευρώ, το οποίο όταν του ζήτησε να της το επιστρέψει ο 55χρονος αρνήθηκε και της είπε πως αν γινόταν αυτό, θα τα έλεγε όλα στον άνδρα της.

Μετά την καταγγελία, στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση. Έτσι, χθες το βράδυ, η 35χρονη μετέβη στο σημείο όπου είχε κλείσει ραντεβού με τον 55χρονο έχοντας μαζί της και ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο και του το έδωσε. Μόλις ο 55χρονος παρέλαβε τα χρήματα συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σήμερα, ο 55χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του και τον παρέπεμψε να δικαστεί στις 14 Δεκεμβρίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Πηγή:  | iefimerida.gr 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη - Όχι πίστωση στα φάρμακα

Κλειστά θα παραμείνουν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα και από τη Δευτέρα αναστέλλεται η επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων, όπως αποφάσισε πριν από λίγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναδρομική καταβολή ειδικού τέλους 5% από τον Ιανουάριο του 2012.

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

ΔΗΜΑΡ: "Μαζικό χαρακτήρα πήραν οι διωγμοί στην ΕΥΠ"

Ανακοίνωση του Τομέα Σωμάτων Ασφαλείας της ΔΗΜΑΡ για τις εξελίξεις στην ΕΥΠ:

Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να συμβάλει στη διασφαλίσει της νομιμότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όμως, διαπιστώθηκαν και μάλιστα σε καίριες Επιχειρησιακές Υπηρεσίες, σε Υπηρεσίες αρμόδιες για την πάταξη της διαφθοράς, αλλά και σε Υπηρεσίες μείζονος εθνικής σημασίας, “διωγμοί” οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, όπως προσφάτως στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έλαβαν μαζικό χαρακτήρα.

Ελπίζουμε τα γεγονότα αυτά να μην καταδεικνύουν έλλειψη βούλησης για ν’ αφήσει πίσω το πολιτικό σύστημα την πελατειακή λογική και την κομματοκρατία. Πρέπει η χώρα μας να γυρίσει σελίδα και να βαδίσει στο αύριο, επιδιώκοντας την αξιοκρατία και την απρόσκοπτη συνέχεια της Διοίκησης με όρους διαφάνειας.

Ο Χριστόφιας χτύπησε το χέρι στο τραπέζι: Δεν υπογράφω τέτοιο Μνημόνιο

«Εγώ δεν υπογράφω μνημόνιο, που δεν είναι διαχειρίσιμο», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στη σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ», η συζήτηση ήταν θυελλώδης με διαξιφισμούς και αντεγκλήσεις.

Στη σύσκεψη οι τεχνοκράτες ανέφεραν στην πολιτική ηγεσία ότι η Κύπρος χρειάζεται 17,5 δισ. (1,5 δισ. για τα δημοσιονομικά, 10 δισ. για τις τράπεζες και 6 δισ. για ληξιπρόθεσμα δάνεια έως το 2016), με τον πρόεδρο της Κύπρου να απαντά έντονα, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι: «Από πότε έγιναν τόσα;».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Χριστόφιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον υπουργό Οικονομικών και το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ, σε ερώτηση δύο πολιτικών ηγετών κατά πόσο έχει εναλλακτικό σχέδιο, απάντησε αρνητικά.


Πηγή:  | iefimerida.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...