Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Μαζική διαγραφή του ελληνικού χρέους προτείνει πρώην μέλος του ΔΝΤ

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συναινέσουν το ταχύτερο σε μια “μαζική” διαγραφή του χρέους για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της χώρας, δήλωσε...στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρβιντ Βιρμάνι ο οποίος μόλις αποχώρησε από τη θέση του ως εκπροσώπου της Ινδίας στο ΔΝΤ.

“Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να είναι βιώσιμο χωρίς μια μαζική διαγραφή του χρέους, που προσδιορίζουμε ευγενικά με τον όρο αναδιάρθρωση, όποιες και αν είναι οι μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει”, σημείωσε ο Βιρμάνι.

“Εντός της ζώνης του ευρώ, τα ισχυρότερα κράτη έχουν αρνηθεί να αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα, ακόμη και αφότου το ΔΝΤ άρχισε, ίσως και λίγο καθυστερημένα, να το παραδέχεται”, σημείωσε ο κ. Βιρμάνι, ο οποίος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2009 έως και τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εναπόκειται στις ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εγκατέλειψαν επειγόντως την Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους να διασφαλίσουν “το μεγαλύτερο μέρος” της εν λόγω διαγραφής.

“Όσο περισσότερο καθυστερεί η απόφαση, τόσο το κόστος θα είναι μεγάλο για τους πιστωτές και τον ελληνικό λαό”, εξηγεί ο κ. Βιρμάνι σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο

“Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, τα νέα κεφάλαια που δίδονται στην χώρα χρησιμοποιούνται κυρίως για την αποπληρωμή απερίσκεπτων δανειστών (και των χωρών που ενδεχομένως να πληγούν από μια μετάδοση της κρίσης)”, δήλωσε χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
ysterografa.gr

Για ασέλγεια σε 53 ανήλικους κατηγορείται ο γυμναστής της Κρήτης!

Επτά συνολικά κατηγορίες για ασέλγεια σε 53 ανηλίκους, προτείνει για τον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν από έντεκα περίπου μήνες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Αγγελικής Καλλέργη στο goodnet.gr.

Το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση του Εισαγγελέα Ρεθύμνου και περιλαμβάνει τις κατηγορίες τόσο της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια όσο και του πορνογραφικού υλικού, δηλαδή τις δύο διαφορετικές δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του 47χρονου Σειραγάκη.

Αυτό διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, όπως προβλέπει η διαδικασία, ο οποίος είναι εκείνος που συντάσσει το τελικό βούλευμα, που θα παραπέμψει τον κατηγορούμενο σε δίκη, καθώς επίσης θα ορίσει το χρόνο και τον τόπο της ακροαματικής διαδικασίας.

H "καυτή" σαραντάρα της παραλιακής που "γδύνει" επώνυμους Αθηναίους!

Ακόμα και επώνυμοι Αθηναίοι φαίνεται ότι έπεσαν στα δίχτυα μιας γυναίκας-φάντασμα που εξαπατά πλούσιους κυρίους ζητώντας τους δανεικά κι αγύριστα όπως φαίνεται αφου κατόπιν εξαφανίζεται όπως εμφανίστηκε.

Η εντυπωσιακή 40χρονη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, εκμεταλλεύεται την εμφάνισή της για να προσεγγίσει τα θύματά της που ψαρεύει κατά βάσην στα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής.

Το  κόλπο που έχει βρει είναι απλό: διασκεδάζει πρώτο τραπέζι πίστα και εκεί προσελκύει τα θύματά της που θαμπώνονται από τα σωματικά της προσόντα.

Μάλιστα ένα από τα θύματά της είναι και γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλου νυχτερινού κέντρου, τον οποίο η 40χρονη σεξομβόμβα γνώρισε μέσα στο ίδιο του το μαγαζί διασκεδάζοντας πρώτο τραπέζι πίστα. Η γυναίκα-αράχνη συνοδευόταν από μια φίλη της εξίσου εντυπωσιακής εμφάνισης προκαλώντας έτσι την περιέργεια του ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Όταν εκείνος θέλησε να την γνωρίσει καλύτερα εκείνη προφασίστηκε πρόβλημα υγείας αποσπώντας του 6000 ευρώ δήθεν ως δανεικά.

Όταν εξαφανίστηκε με τα χρήματα ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό για να ανακαλύψει ότι δεν ήταν το πρώτο θύμα της κυρίας.

Μέχρι στιγμής η γυναίκα αυτή καταφέρνει να καλύψει τα ίχνη της αλλάζοντας στέκια.
Enhanced by Zemanta

Κεδίκογλου: Να διαγράφει άμεσα ο Παναγούλης από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σάλο έχουν προκαλέσει τα όσα είπε ο Στάθης Παναγούλης το πρωί του Σαββάτου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, να εκδίδει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απομακρύνει τον βουλευτή.

Ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή τονίζεται:
 
«Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με Σαμαρά για πρωθυπουργό!

Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%. Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.

Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.

Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.

Την ίδια ώρα ξακάθαρα κατά του «Μνημονίου 3» τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν επιβεβλημένο τον ανασχηματισμό για να πορευθεί η κυβέρνηση στην επόμενη ημέρα.

Η έρευνα της εταιρείας Rass για το λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της κοινωνίας για την ψήφιση του «Μνημονίου 3» και τις σκέψεις των πολιτών για την επόμενη ημέρα.

Το 69,7 των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι θα καταψήφιζε το πακέτο σκληρών μέτρων έναντι του 26,2% που δήλωσε ότι θα το υποστήριζε με την ψήφο του.

Επίσης. Σε ποσοστό 30,5% οι πολίτες θεωρούν τον ανασχηματισμό ως την πιο σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα με ένα 28,2% να προτιμάει να μείνει η κυβέρνηση ως έχει.
Enhanced by Zemanta

Λουκέτο στον φούρνο της Σαλαμίνας όπου κακοποιήθηκε ο 30χρονος Αιγύπτιος

Από την διαμαρτυρία των Αιγυπτίων
Εκλεισε ο φούρνος στη Σαλαμίνα όπου εργαζόταν ο 30χρονος Αιγύπτιος ο οποίος βρέθηκε χτυπημένος και αλυσοδεμένος από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.  

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) έκανε έλεγχο στην επιχείρηση όπου διαδραματίστηκαν τα φρικτά γεγονότα και αφού διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας αποφασίστηκε το κλείσιμο της επιχείρησης και η επιβολή χρηματικών προστίμων στον ιδιοκτήτη της.  

- Σήμερα έγινε διαμαρτυρία Αιγύπτιων που κατοικούν στην Ελλάδα έξω από την αιγυπτιακή πρεσβεία για την επίθεση εις βάρος συμπατριώτη τους στη Σαλαμίνα
 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Πανελλαδική η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από 12/11 ως 16/11

Σε Πανελλαδική μετατρέπεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από την ερχόμενη Δευτέρα, 12η Νοεμβρίου έως και Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, με ομόφωνη σημερινή απόφαση της έκτακτης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα.

Παράλληλα, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα καθοριστεί και πάλι η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».

Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.

Η Ολομέλεια, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «οι δικηγόροι της χώρας, σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και ομοψυχίας, αρνούνται να συναινέσουν σε μέτρα «μνημονιακής» λογικής, που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιϊκό μας σύστημα» και δηλώνουν παράλληλα, ότι «δεν προτίθενται να δεχτούν αμαχητί το στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό στην Ελλάδα το δήθεν άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος στο βωμό της εξυπηρέτησης αδιέξοδων πολιτικών, έξωθεν επιβαλλόμενων, που στοχοποιούν τον κλάδο, παραμερίζοντας κάθε έννοια λογικής, σύγχρονων κανόνων της αγοράς και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Κατά τη σημερινή Ολομέλεια, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 56 Δικηγορικών Συλλόγων από τους 63, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις για πανελλαδική αντίδραση του δικηγορικού σώματος, στα νέα μέτρα που επέβαλε το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Μεταξύ των προτάσεων ήταν: 1) πανελλαδική αποχή διαρκείας, 2) πανελλαδική αποχή μόνο την ερχόμενη Τετάρτη, 14η Νοεμβρίου οπότε τα συνδικάτα της Ευρώπης θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 3) την αποχή των δικηγόρων της χώρας μέχρι το τέλος του χρόνου από οποιαδήποτε πράξη που συντάσσεται ενώπιον συμβολαιογράφων (συμβόλαια, κ.λπ.), 4) αποχή από 12 έως 19 Νοεμβρίου με παράλληλο κλείσιμο των Δικηγορικών Συλλόγων, 5) ομαδικές παραιτήσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων, 6) παρεμβάσεις των Συλλόγων στις υποθέσεις των Σωματείων κ.λπ. κατά του τρίτου Μνημονίου, 7) αύξηση των θέσεων συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελειών, κ.λπ.Όμως, από πολλούς πρόεδρους Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας δέχθηκαν την έντονη κριτική τα μέλη της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία από το σύνολο του τότε νομοσχεδίου και σήμερα νόμου για το τρίτο Μνημόνιο, ασχολήθηκε μόνο με το κεφάλαιο εκείνο που αφορά τις περικοπές των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, τις οποίες και έκρινε αντισυνταγματικές, χωρίς ωστόσο να τους απασχολήσουν οι άλλες διατάξεις του, ούτε ακόμη αυτές που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών και συντάξεων στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα

Τραγικός θάνατος ορειβάτη στο φαράγγι του Γοργοποτάμου

Σε τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια μια ομάδας ισραηλινών ορειβατών να διασχίσουν ένα από τα πιο δύσκολα φαράγγια της Ευρώπης, αυτό του Γοργοποτάμου στη Φθιώτιδα.  

Μια ομάδα 11 ατόμων (7 Ισραηλινοί και 4 Πολωνοί) πήγαν χθες για ορειβασία στην περιοχή του Γοργοποτάμου. Τρεις από τους Ισραηλινούς αποφάσισαν να διασχίσουν το φαράγγι του Γοργοποτάμου. Ξεκίνησαν στις 8:00΄ το πρωί από την είσοδο του φαραγγιού, που βρίσκεται πιο πάνω από τα δυο Βουνά σε υψόμετρο 1270 μέτρα και οι υπόλοιποι της ομάδας τους περίμεναν στην έξοδο πάνω από τον Γοργοπόταμο. Η διάσχιση είναι περίπου 12 ώρες.

Λίγο μετά τις 8:00΄ το βράδυ οι αρχές ενημερώθηκαν από μέλος της ομάδας, μέσω του 112, ότι οι 3 ορειβάτες δεν είχαν φανεί και ότι μάλλον κάτι κακό είχε συμβεί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ έσπευσαν στην περιοχή για να συναντήσουν αυτούς που είχαν βγει από το φαράγγι και να οργανώσουν επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων. 

Λίγο μετά τις 10:00΄ το βράδυ έφτασαν στην έξοδο οι 2 από τους 3 ορειβάτες. Όπως είπαν σε ένα δύσκολο πέρασμα του ποταμού, όπου τα νερά περιστρέφονται, εγκλωβίστηκαν γιατί η στάθμη ήταν ανεβασμένη. Οι δύο κατάφεραν να βγουν αλλά ο τρίτος της παρέας, που κουβαλούσε το σάκο με τα σχοινιά δεν τα κατάφερε και η δίνη τον «ρούφηξε» κάτω.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οργανώθηκε επιχείρηση με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή της Π.Υ.Παναγιώτη Σκόνδρα και τον Υποδιοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Θανάση Παπασταμούλη, για τον εντοπισμό του άτυχου 43χρονου ορειβάτη, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με ψιλόβροχο και ομίχλη. 

Επειδή όπως είπαν έμπειροι ορειβάτες, που πήγαν για να βοηθήσουν, στο σημείο που «χάθηκε» ο 43χρονος υπάρχει μεγάλο βάθος κλήθηκαν και δύτες από την Αθήνα. «Η "δίνη" μπορεί να σε κρατήσει κάτω και είναι πολύ βαθιά. Αν είναι να σε βγάλει, αυτό θα γίνει σε δυο ώρες, αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον εντοπισμό του νεκρού...», έλεγε ένας από τους ντόπιους που γνωρίζει καλά τα μυστικά του άγριου φαραγγιού.

Τελικά λίγο πριν τις 2:00΄ τα ξημερώματα οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ μαζί με οδηγό έμπειρο ορειβάτη , που γνωρίζει το φαράγγι έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τη σορό του Ισραηλινού, που είχε βγει στην επιφάνεια του νερού.

Η επιχείρηση ανάσυρσης και μεταφοράς της σορού κράτησε περισσότερο από 3 ώρες, αφού το σκοτάδι, η στάθμη του νερού και γενικά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κάποια από τα μέλη της ομάδας, προχθες είχαν πάει για ορειβασία στον Όλυμπο με Έλληνα οδηγό, ο οποίος τους είπε να μην κάνουν χθες τη διάσχιση του συγκεκριμένου φαραγγιού, γιατί είναι επικίνδυνο, αλλά δεν τον άκουσαν.

Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι πολύ εντυπωσιακό και επιβλητικό. Θεωρείται το πιο τεχνικό και δύσκολο φαράγγι στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται στα 3 πρώτα σε όλη την Ευρώπη.


Πηγή: lamiareport.gr

Τραγωδία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου-Τέσσερα νεογνά νεκρά από λοίμωξη

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη όπου τέσσερα νεογέννητα μωρά έχασαν τη ζωή τους από το εντεροβακτηρίδιο κλεψιέλα, ενώ υπάρχει φόβος και για την κατάσταση ενός ακόμη νεογνού.

Η Διεύθυνση της Μονάδας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, πάντως, αποφάσισε η μονάδα να παραμείνει ανοικτή και στα υπόλοιπα 32 μωρά που νοσηλεύονται θα χορηγηθεί αντιβίωση για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: | iefimerida.gr

Με... εκτέλεση απείλησε ο Παναγούλης τους μνημονιακούς υπουργούς και βουλευτές

Ξέφυγε από κάθε όριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης μιλώντας το πρωί στη βουλή στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Με προκλητικό και πρωτοφανή τρόπο απείλησε τους υπουργούς και τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση με εκτέλεση αν δεν προλάβουν να κάτσουν στο ειδικό δικαστήριο. Ο κ. Παναγούλης είπε επι λέξη:

«Αν θεωρείτε τους εαυτούς σας έντιμους, ελάτε ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ.... αυτοί που περάσαμε από κυβερνητικά κόμματα, από το 1974 μέχρι και σήμερα τι είχαμε και τι έχουμε....

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΤΕ!!!

ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ κύριοι και κυρίες που ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο... αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ!!!»

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Θεσσαλονίκη: Έδειραν στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε -όπως κατήγγειλε- στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον Αστέριο Τσουκαλά, προϊστάμενο του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, χτύπησαν δύο άγνωστοι σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όπου παρέμεινε ένα 24ωρο για νοσηλεία.

Όπως κατήγγειλε, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, την ώρα που ο 43χρονος κατευθυνόταν από το γραφείο του στην οδό Τσιμισκή προς την Έκθεση, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Το θύμα κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ Λευκού Πύργου, το οποίο διενεργεί προανάκριση.

Η συνέντευξη Τσίπρα στο γερμανικό τύπο προκάλεσε πολιτική θύελλα

- Τσίπρας σε γερμανική εφημερίδα: Κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανούσε τα χρήματά του στην Ελλάδα
- Ο Βενιζέλος ζήτησε την άλλη εβδομάδα το Eurogroup να δώσει απάντηση για το χρέος
- Απάντηση Λαφαζάνη σε Βενιζέλο: “Θέλουμε επενδύσεις αλλά όχι ξεπούλημα”
- Στουρνάρας για τη συνέντευξη: Λυπάμαι, ελπίζω να γίνει διορθωτική κίνηση

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του αναφέρει πως «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε οτι “με τη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μια αντεθνική πρόκληση, μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου”, κατηγορώντας για τις δηλώσεις στις οποίες ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως "σε συνέντευξη του σε Γερμανική εφημερίδα ο κ. Τσίπρας καλεί κάθε ξένο επενδυτή να προσέξει για κάθε συμμετοχή σε επένδυση στην Ελλάδα γιατί θα ακυρωθεί... Δηλ. είναι αντιεθνική, αντιεπενδυτική πρόκληση. Μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου".

«Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου καλεί κάθε επενδυτή να αποφύγει να επενδύσει στη χώρα μας, δείχνει πόσο αποφασισμένος είναι αυτός και το κόμμα του να διαλύσουν τον τόπο», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα στην εφημερίδα Die Zeit.

«Μέχρι τώρα μόνον εχθροί της πατρίδας μας έλεγαν τέτοια πράγματα. Και να φανταστείτε ότι αυτά τα λέει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογραμμίζει ο κ. Κεδίκογλου.

«Με λύπη μου είδα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα που καλεί τους επενδυτές να αποφύγουν να επενδύσουν στη χώρα. Ελπίζω να γίνει διορθωτική δήλωση», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Σε δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης οδηγήθηκαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης Τσίπρα εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τάχθηκε εναντίον των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Παρατήρησε μάλιστα, πως «σε ορισμένα site, καταχωρούνται οι δηλώσεις που γίνονται εδώ, πριν εκφωνηθούν».

«Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα της χώρας. Απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας θα είμαστε ενάντιοι. Τελεία και παύλα!» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.

«Δεν υπάρχει καμία παραποίηση» απάντησε για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης.

«Στην συνέντευξη ερωτάται ο κος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς θέλετε να εμποδίσετε τις αποκρατικοποιήσεις;». Απαντά: «Η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι' αυτό. Κανένας σοβαρός επενδυτής, δεν θα δαπανήσει τα χρήματα του, όταν ξέρει πως ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει». Άρα δεν υπάρχει καμία παραποίηση. Ο κος Τσίπρας λέει πως «δεν υπάρχει κανείς σοβαρός επενδυτής που να επενδύει σε μια χώρα με πολιτική αστάθεια»» κατέληξε ο κος Βορίδης.

Μήνυμα Βενιζέλου προς κυβέρνηση και εταίρους

Ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα προς την Κυβέρνηση πιέζοντάς την να πιέσει τους εταίρους να μας δώσουν τα χρήματα.

“Με την καταλυτική ψηφοφορία της Τετάρτης η Ελλάδα εκπλήρωσε πλήρως και με το παραπάνω, με τις θυσίες του λαού, τις υποχρεώσεις της” είπε και συμπλήρωσε: “Το πρώτο μήνυμα είναι προς την Κυβέρνηση και είμαι βέβαιος πως ακούει ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης που την υπόστασή της στήριξε το ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη στην ψηφοφορία.. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε επίμονοι, σκληροί στη διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τον Ιούνιο να προταχθούν τα πολιτικά θέματα. Αποδέχτηκα την αντίστροφη σειρά. Τώρα ψηφίσαμε τα μέτρα, δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης. Την άλλη εβδομάδα το EUROGROUP πρέπει να δώσει απάντηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να δώσει απάντηση και για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν θα υπάρξει ξανά στο τραπέζι το θέμα του τραπεζικού λογαριασμού”.

Μέσω της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος έστειλε και μήνυμα προς τους εταίρους: “Η παράταση της εκκρεμότητας και να το καταλάβουν όλα τα κόμματα και οι θεσμοί στην Ευρώπη, είναι αργός θάνατος! Ο αργός θάνατος και η οικονομική και κοινωνική έκρηξη δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το ντόμινο θα θίξει όλες τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Όποιος νομίζει πως μπορεί να παίζει με τις αντοχές της Ελλάδας κάνει λάθος. Παίζει με τις αντοχές όλων”
Enhanced by Zemanta

Ώρες τρόμου για ζευγάρι ηλικιωμένων στο Ρέθυμνο

Αντιμέτωποι με τον τρόμο ήρθαν ένας 64χρονος με την 68χρονη σύζυγο του, όταν στη μία μετά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή είδαν να εισβάλουν στο σπίτι τους στην περιοχή του Μαρουλά στο Ρέθυμνο, δύο κουκουλοφόροι.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με το flashnews.gr, με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν από το ζευγάρι 150 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι αξίας περίπου 4.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

Συνελήφθη ο νομικός Σύμβουλος της Hellas Online

Συνελήφθη ο νομικός Σύμβουλος της Hellas Online γιατί συμβούλευσε την εταιρεία να μην δώσει στην αστυνομία προσωπικά στοιχεία πελατών της.

Η αστυνομία ζητούσε επιμόνως τα στοιχεία συγκεκριμένων προσώπων άγνωστο για ποιο λόγο.

Ο νομικός σύμβουλος της HOL είπε ότι πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, στηριζόμενος σε γνωμοδότηση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Ωστόσο, η αστυνομία επικαλέσθηκε απόφαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποσπάσει τα στοιχεία και συνέλαβε τον νομικό σύμβουλο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της εταιρείας.
ΠΗΓΗ crime.gr

Ως την Κυριακή η έκθεση της τρόικας

Εως την Κυριακή αναμένεται πιθανότατα η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενη ευρωπαίο αξιωματούχο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται...
και πηγή του Associated Press, αναφέροντας ότι η έκθεση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τη Δευτέρα.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει εκ νέου η ομάδα εργασίας του Eurogroup, όπου θα συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου ο διευθυντής της CIA

Ο διευθυντής της CIA, David Petreaus  υπέβαλε επιστολή παραίτησης προς τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ.

"Η απόφαση του Ντέιβιντ να παραιτηθεί αντιπροσωπεύει την απώλεια ενός από τους πλέον αξιοσέβαστους δημόσιους λειτουργούς της χώρας μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Κλάπερ χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο λόγο για την παραίτηση αυτή.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες και δήλωσε: «Θα έχουμε κάτι από τον πρόεδρο για το θέμα αυτό σήμερα».

Ο Πετρέους, αναφέρει σε μήνυμά του προς το προσωπικό της CIA ότι παραιτείται εξαιτίας μιας εξωσυζυγικής σχέσης.

"Μετά από 37 χρόνια γάμου, έκανα μια εξαιρετικά κακή επιλογή δεσμευόμενος σε μια εξωσυζυγική σχέση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, τόσο ως συζύγου όσο και ως επικεφαλής ενός οργανισμού όπως ο δικός μας», σημειώνει ο Πετρέους.
Enhanced by Zemanta

Οδοντίατρος λειτουργούσε ιατρείο στον Πειραιά χωρίς άδεια

Δικογραφία σε βάρος 48χρονου Έλληνα οδοντίατρου σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν είχε... άδεια λειτουργίας για το ιατρείο του στον Πειραιά.

Μετά από καταγγελία του οδοντιατρικού συλλόγου, αστυνομικοί του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας έκαναν έφοδο στο οδοντιατρείο και όπως διαπιστώθηκε, ο οδοντίατρος παρείχε οδοντιατρικές υπηρεσίες, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Επιπλέον, έγινε και φορολογικός έλεγχος, από τον οποίο διαπιστώθηκαν και φορολογικές παραβάσεις για μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων, για μη καταχώρηση τριών ασθενών στο Πρόσθετο Βιβλίο Ασθενών, για μη έκδοση μιας απόδειξης παροχής υπηρεσιών και για μη ορθή καταχώρηση του αριθμού τριών αποδείξεων παροχής υπηρεσιών στο Πρόσθετο Βιβλίο Ασθενών.

Ο 48χρονος οδοντίατρος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις. ​
star.gr

"Έσπασαν" αραβικό εστιατόριο στον Αγ. Παντελεήμονα

Πορεία διαμαρτυρίας στον Άγιο Παντελεήμονα πραγματοποίησαν 150 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έσπασαν την τζαμαρία αραβικού εστιατόριου στην πλ. Αγίου Νικολάου. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ένας άνθρωπος που βρισκόταν μέσα στο εστιατόριο.
 
 Η πορεία ολοκληρώθηκε περίπου στις 21.10 στην πλ. Αγίου Παντελεήμονα, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα ορισμένοι εκ των διαδηλωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 2 άτομα προσήχθησαν στο τοπικό Α.Τ.

Γιατί ο 57χρονος γιος ενός από τους 5 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δεν μπορεί να ξοδέψει όσα θέλει

Ο γιος του Ουόρεν Μπάφετ, του γνωστού δισεκατομμυριούχου επενδυτή που συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ονομάζεται Χάουαρντ και είναι...
τύπος που αρέσκεται στον κίνδυνο. Γι' αυτό και λατρεύει να κυνηγάει γατόπαρδους στη νότια Αφρική, συνεχίζοντας την παράδοση του εξίσου ριψοκίνδυνου πατέρα του, σε άλλους όμως τομείς.

Επιπλέον αναμένεται να διαδεχτεί τον πατέρα του στη διαχείριση μιας μυθικής περιουσίας. Όχι ακόμη όμως. Διότι ο 82χρονος πλέον Ουόρεν, μπορεί να πάσχει από καρκίνο, αλλά δεν σχεδιάζει ακόμη να παραιτηθεί.

Στα 57 του, ο γιος Μπάφετ τζούνιορ έχει περιορίσει το χρόνο που περνάει στη νότιο Αφρική, καθώς η γυναίκα του, μετά από χρόνια ολόκληρα ταξιδιών, του ξεκαθάρισε ότι δεν αντέχει να συνεχίσει να ζει κατά τον ίδιο τρόπο.

Παρά τη γονιδιακή ταυτότητά τους, ο πατέρας και ο γιος Μπάφετ έχουν αρκετές και μάλιστα μεγάλες διαφορές: ο Ουόρεν, λόγου χάρη, είναι υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Χάουαρντ είναι Ρεπουμπλικάνος, θιασώτης της χαμηλής φορολόγησης.

Επιπλέον, εκεί που ο γιος ρέπει προς την πολυτέλεια, ο πατέρας ζει ακόμη στην Ομάχα, στο σπίτι όπου μεγάλωσε τα παιδιά του, ζει εξαιρετικά λιτά, ενώ η μόνη πολυτέλεια που επιτρέπει στον εαυτό του είναι το ιδιωτικό αεροπλάνο του.

Και αν και δεν ξέρει τι έχει, δεν σκοπεύει να αφήσει τα πάντα στους απογόνους τους. Τουλάχιστον όχι περισσότερα από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, καθώς οι υπόλοιπες δεκάδες δισ. δολάρια θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να περάσει η περιουσία στα χέρια του γιου, θα πρέπει να περιμένει, διότι ο «γέρος» Μπάφετ δεν λέει να το βάλει κάτω.
iefimerida.gr

37.500 ευρώ εφάπαξ ένας υπάλληλος, 300.000 ο προνομιούχος της Βουλής

Οι περισσότεροι από ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και μισθωτοί που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη - αφού με τα νέα μέτρα θα υποστούν επιπλέον μειώσεις στις αποδοχές τους - δεν  πτόησαν τους υπαλλήλους της Βουλής: επιχείρησαν να διατηρήσουν ακόμα και με «βίαιο» τρόπο τα πρωτοφανή - ακόμη και για περιόδους ευμάρειας - προνόμιά τους. 
 
Ενας κοινός υπάλληλος του Δημοσίου με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όταν συνταξιοδοτείται  έπειτα από 35 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει εφάπαξ 37.500 ευρώ. Για τον ίδιο χρόνο υπηρεσίας  και με τα αντίστοιχα προσόντα ένας  υπάλληλος της Βουλής προσδοκά περίπου 300.000 ευρώ , σύμφωνα με πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μάλιστα, σε αυτό το ποσό  δεν περιλαμβάνεται το δεύτερο εφάπαξ από το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων. 
 
Αλλά και μισθολογικά οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο βρίσκονται στα ρετιρέ: παρά το γεγονός ότι από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 35% - και επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου το μπόνους του 15ου και 16ου μισθού ενσωματώθηκε στο ετήσιο εισόδημά τους ως «επίδομα επίτευξης στόχου» με τις ανάλογες φορολογικές επιβαρύνσεις και μειώσεις - εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσο όρο με περίπου 3.000 ευρώ τον μήνα.

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ. Από τους 1.270 μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής ουδείς έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Οπως παραδέχονται και οι ίδιοι, «μέχρι το 2010 ίσχυε στη Βουλή ό, τι και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες - εννοώντας προσλήψεις από το παράθυρο - κοινώς  ρουσφέτια. Προσθέτουν ότι από το 2010 κι έπειτα δεν προσλαμβάνεται κανείς χωρίς να δώσει εξετάσεις ΑΣΕΠ. Πάντως η πρόσληψη των 14 στενογράφων που πέτυχαν στον διαγωνισμό  του 2010 έχει παγώσει.
 
Οι προσλήψεις από το παράθυρο ήταν διαχρονικές και δεν αφορούν μία συγκεκριμένη περίοδο.  Ο Κανονισμός της Βουλής παρέχει το δικαίωμα στον εκάστοτε πρόεδρο να καθορίζει από μόνος του, όχι μόνο τον αριθμό των προσλαμβανομένων, αλλά και το ύψος των αποδοχών τους. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν πολλά νομότυπα κόλπα, μεταξύ των οποίων - κυκλοφορεί μάλιστα και ως ανέκδοτο στη Βουλή - τα περίφημα «εννιάρια». Οι ιθύνοντες «έσπαγαν» τις λίστες των «ημετέρων» σε εννιάδες ώστε να προσλαμβάνονται απευθείας χωρίς διαγωνισμό και δίχως λογαριασμό.
 
Πάντως, η συνδιαλλαγή στο παρελθόν γινόταν ακόμη και με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων. Και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα το 2008 η Ολομέλεια αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα την μονιμοποίηση περίπου 200 ατόμων που είχαν αποσπαστεί στη Βουλή ή είχαν την ιδιότητα του μετακλητού υπαλλήλου.
Για όλα αυτά δεν υπάρχει επίσημος κατάλογος αφού όλες οι πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ακολουθώντας την αρχή της αμοιβαίας εξυπηρέτησης μεταξύ των κομμάτων.

Απορούν για τις επιθέσεις

Ο  πρόεδρος των εργαζομένων Π. Πολίτης νίπτει τας χείρας του για... τους «άφαντους» υπαλλήλους. Υποστηρίζει πως το 98% των σημερινών υπαλλήλων  της  Βουλής  δεν έχει συγγενική σχέση με πολιτικούς και απορεί με τις «επιθέσεις» από πολιτικά πρόσωπα, λέγοντας χαρακτηριστικά, «αν ήμαστε δικά τους παιδιά, όπως λένε, δεν είναι αντίφαση να τα βάζουν μαζί μας;» Υποστηρίζει δε ότι ο σύλλογος των εργαζομένων ασχολείται και ενδιαφέρεται μόνο για  όσους έρχονται στη Βουλή και εργάζονται καθημερινά: «Τους υπόλοιπους ας τους βρουν κι ας τους κάνουν ό,τι θέλουν». Τέλος, και ο ίδιος ο κ. Πολίτης όσο και οι συνάδελφοί του δηλώνουν... έκπληκτοι με τη στάση των πολιτικών.
 
Βρίσκουν πάτημα στο αυτοδιοίκητο

Εκτιμούν - ανεξαρτήτως αν θα εκληφθεί ως προκλητικότητα - ότι στην περίπτωση που ο υπουργός Οικονομικών επαναφέρει τη διάταξη, δεν είναι βέβαιο πως οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα «στοιχηθούν» πίσω από τον Γιάννη Στουρνάρα. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, για όλα τα κόμματα το ζήτημα δεν είναι τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά το αυτοδιοίκητο του Κοινοβουλίου - το να καθορίζει δηλαδή η Βουλή μόνη της τα του οίκου της.

tanea.gr

Η Μάγια Τσόκλη μιλά για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο

Με κοντά σγουρά μαλλιά, αισιόδοξη και δυνατή εμφανίστηκε η γνωστή δημοσιογράφος και τέως βουλευτής Μάγια Τσόκλη, μιλώντας για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και τις νέες ταξιδιωτικές εκπομπές της στην ΕΡΤ.

«Ο καρκίνος δεν θέλει φόβο, θέλει τόλμη», είναι το μήνυμα που πέρασε χθες η Μάγια Τσόκλη μέσα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο STAR. Αναφέρθηκε στην επέμβαση που υποβλήθηκε, στις χημειοθεραπείες στην συναισθηματική και σωματική μάχη που έδωσε με τον καρκίνο επί ένα χρόνο. Η ασθένεια (καρκίνος του μαστού) εμφανίστηκε λίγο μετά την οικειοθελή έξοδό της από την πολιτική και ενώ ετοίμαζε το νέο κύκλο των βραβευμένων ταξιδιωτικών εκπομπών της για την κρατική τηλεόραση.

Η ίδια πέρασε όλα τα στάδια της ασθένειας, χωρίς να φοβηθεί για τα σημάδια της όπως η απώλεια των μαλλιών. Το μόνο που την τρόμαζε ήταν ο θάνατος.

Μίλησε ανοιχτά για όλα αυτά στην εκπομπή προτρέποντας τις γυναίκες να μην αμελούν τα ραντεβού τους για την μαστογραφία.

Δυνατή και κατασταλαγμένη, έδειχνε να έχει κλείσει για αυτήν ο κύκλος της πολιτικής και να είναι αφοσιωμένη στον υιοθετημένο γιό της και τα επαγγελματικά της σχέδια.

Πηγή: | iefimerida.gr

REUTERS:Σκοτώθηκε άνδρας στο σπίτι του Σουηδού πρωθυπουργού

Ένας άνδρας πέθανε μέσα στην κατοικία του Σουηδού πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελντ στην Στοκχόλμη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, σημειώνοντας ότι ο άνδρας αυτός ή αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε λόγω ατυχήματος και ότι ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του είναι ασφαλείς.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο έγκλημα. Η έρευνά μας γι' αυτό επικεντρώνεται στην υπόθεση της αυτοκτονίας ή του ατυχήματος σε σχέση με τη δουλειά», δήλωσε ο Τόου Χαγκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας αυτός υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από πυροβολισμό.

Ο νεκρός δεν ανήκε στην προσωπική φρουρά του Ράινφελντ, αλλά είχε την απαραίτητη άδεια από την ασφάλεια για να βρίσκεται εντός του κτιρίου. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο νεκρός ήταν φρουρός της ασφάλειας, ο οποίος εργαζόταν στην πρωθυπουργική κατοικία.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι ο Ράινφελντ και η οικογένειά του είναι ασφαλείς και ότι δεν βρισκόντουσαν στο κτίριο την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό.

N.Y.Times: “Οι Έλληνες πίνουν το κώνειο”

Έτσι τιτλοφορείται το editorial των Ν.Y. Times, που περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, αλλά και αποδίδει σημαντικές... ευθύνες στην Γερμανία για την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε όσα έπρεπε την Πέμπτη. Παρά κάποιες αποσκιρτήσεις από τον κεντροαριστερό συνασπισμό, οι βουλευτές ενέκριναν με μικρή πλειοψηφία πακέτο λιτότητας 23 δισ.$, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω περικοπών σε κοινωνικές υπηρεσίες, συντάξεις και μισθούς του δημοσίου, καθώς επίσης και φορολογικών αυξήσεων που απαιτούνται από τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας.

Σε αντάλλαγμα, η τρόικα των επίσημων πιστωτών – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – υποσχέθηκαν να σκεφτούν, αλλά δεν εγγυώνται, την μείωση των επιτοκίων με τα οποία χρεώνουν την Ελλάδα για δάνεια διάσωσης, καθώς και το ξεκλείδωμα βοήθειας 40 δισ.$ που χρειάζεται η Αθήνα για να αποφύγει την χρεοκοπία.

Κανένας Έλληνας βουλευτής με αίσθημα ευθύνης δεν θα μπορούσε να είχε αγνοήσει τις τρομερές συνέπειες μιας αρνητικής ψήφου. Αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει και την απειλή που δημιουργούν αυτές οι περικοπές. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που πάλεψε σκληρά για την ψήφιση του πακέτου από το Κοινοβούλιο, χαρακτήρισε τις περικοπές που επιβλήθηκαν ως «άδικες».

Το γεγονός είναι ότι σχεδόν όλα όσα περιέχονται σε αυτό το πακέτο έχουν δοκιμασθεί στο παρελθόν και έχουν αποτύχει με καταστροφικό τρόπο. Αυτά τα δυσκολοχώνευτα βήματα δεν θα συμβάλλουν στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στην εξισορρόπηση των ισολογισμών, ούτε θα βοηθήσουν τις απαραίτητες για την Ελλάδα δομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να αναζωογονήσει την οικονομία της. Αντ’ αυτού, θα συρρικνώσουν σχεδόν σίγουρα την οικονομία ακόμη περισσότερο, μια οικονομία που έχει ήδη συρρικνωθεί με το φοβερό ποσοστό του 25% τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την δημοσιονομική βελτίωση σχεδόν αδύνατη.

Η προσέγγιση μέσω των μέτρων λιτότητας υποτίθεται ότι θα μείωνε την αναλογία του χρέους με το ΑΕΠ. Αλλά αυτή η αναλογία μεγάλωσε, παρά την διαγραφή χρεών και τις διασώσεις, επειδή η οικονομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά πολύ. Το νέο πακέτο αναμένεται να την συρρικνώσει κατά 9 μονάδες παραπάνω.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει τα δάνειά της, ενώ η οικονομία της κατεβάζει ρολά. Χρειάζεται να βοηθήσει τους ανθρώπους της να ξαναβρούν δουλειά. Ο μόνος δρόμος προς τα μπροστά περνάει από περισσότερες διαγραφές χρεών και ακόμα μικρότερα επιτόκια στα ευρωπαϊκά δάνεια, καθώς επίσης και από το άνοιγμα των «κλειστών» αγορών εργασίας.

Αλλά τα μέτρα που επεκτείνουν και βαθαίνουν την βαθιά ύφεση της Ελλάδας είναι σίγουρο ότι θα εντείνουν την κοινωνική αντίσταση σε εργασιακές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αυξήσουν τον δείκτη ανεργίας πάνω από το 25%. Και η επιβολή νέων φόρων στα καύσιμα, καθώς και χρεώσεις στην ιατρική φροντίδα, θα πλήξουν τους απλούς ανθρώπους και θα κάνουν ένα σκανδαλωδώς άδικο φορολογικό σύστημα, ακόμα περισσότερο άδικο.

Οι απλοί Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που αισθάνονται ότι απέτυχε από το να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή. Οι Έλληνες βουλευτές το γνωρίζουν αυτό, αλλά αναγκάζονται να πράξουν όσα τους ζητούν οι Ευρωπαίοι πιστωτές. Και, υποπτευόμαστε, ότι πολλοί από αυτούς τους πιστωτές γνωρίζουν επίσης ότι την λύση δεν θα φέρει περισσότερη λιτότητα. Αλλά, ως τώρα, υπήρξαν απρόθυμοι στο να τα βάλουν με τον ηγέτη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, την Καγκελάριο Angela Merkel της Γερμανίας, η οποία επιμένει να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα αναγκάσει τους Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις.

Μπορεί αυτή να είναι νικητήρια συνταγή στην Γερμανία, όπου η κυρία Merkel διεκδικεί την επανεκλογή την επόμενη χρονιά. Αλλά αποτελεί βαθιά και βαθιά αχρείαστη τραγωδία για την Ελλάδα».
Enhanced by Zemanta

Συνελήφθη ο Αντώνης Αραβαντινός

Στα χέρια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Μάνδρας έπεσε το πρωί ο Αντώνης Αραβαντινός, ο οποίος συνελήφθη και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με το bloko.gr οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο του κ. Αραβαντινού, μέσα στο οποίο βρέθηκε ένα πιστόλι ruger των 9 mm και τρεις γεμιστήρες με 50 σφαίρες.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο "σταρ" των σωφρονιστικών υπαλλήλων εκτός από σφαίρες των 9 mm είχε και των 38 mm.

Όπως σημειώνεται, για το συγκεκριμένο όπλο είχε παλιότερα άδεια οπλοφορίας που όμως είχε λήξει.

Έχει ήδη κάνει τη διαδικασία για την ανανέωση της άδειας, πλην όμως ακόμη δεν έχει εκδοθεί πόρισμα απόφαση ανανέωσης ή απόρριψης και όπως υποστηρίζεται, κανονικά θα έπρεπε να είχε παραδοθεί στην αρμόδια αστυνομική αρχή.

Σύλληψη διαχειριστή εταιρείας οικοδομικών υλικών για χρέη 7 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη χθες (08.11.2012) το πρωί, στην Αθήνα, για χρέη προς το Δημόσιο, 48χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εταιρείας οικοδομικών υλικών, ο οποίος εμφανίστηκε αυθορμήτως στο Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του οφειλές που ανέρχονται σε 7.044.496,68 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει και μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Άστεγοι και πεινασμένοι κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο για να φάνε!

Αποκαλυπτικά είναι τα καταστροφικά αποτελέσματα της κρίσης που έχει οδηγήσει τους πολίτες σε απελπισία και την ανθρώπινη ζωή σε περιφρόνηση. 

Συγκλονιστικό είναι το στοιχείο που ανέφερε σήμερα στο aerasnews.gr ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κ. Βασίλης Κωστάρας ότι συνάνθρωποί μας που έχουν μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο κάνουν χωρίς να είναι άρρωστοι εισαγωγή στο νοσοκομείο προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω για ένα βράδυ στέγη και τροφή.

Το «κρυφό» 28ο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αν πιστέψουμε σχετικό δημοσίευμα της Die Welt, στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να προσθέσουμε άλλο ένα «κρυφό» κράτος-μέλος – και μάλιστα προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών...

Πρόκειται για τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ευρώπης μετά τις ΗΠΑ, ενώ ολοένα και πιο έκδηλη γίνεται η θέλησή της για ανάπτυξη διμερών σχέσων με τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη ξεχωριστά.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προσκάλεσε στο Πεκίνο 16 χώρες από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με σκοπό τη διεξαγωγή ενός «Ευρωπαϊκού Συνεδρίου», κατά το οποίο θα γιορταζόταν η δημιουργία μίας νέας ένωσης των κεντροευρωπαϊκών και ανατολικοευρωπαϊκών κρατών. Και παρ' όλο που τα 10 εξ αυτών είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανείς δεν σκέφτηκε να καλέσει κάποιον αξιωματούχο της τελευταίας, με αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, χαρακτηρίζοντας την κινεζική πρωτοβουλία ως ενδεικτική μιας πολιτικής στρατηγικής του «διαίρει και βασίλευε» με στόχο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσο οι Βρυξέλλες αρνούνται να ανταποκριθούν σε ζητήματα τα οποία η Κίνα θεωρεί φλέγοντα – όπως η άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων και η αναγνώριση της ως οικονομία της αγοράς – το Πεκίνο θα συνεχίσει να οικοδομεί αργά και αθόρυβα σχέσεις εξάρτησης με συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κράτη, όπως έχει ήδη κάνει με την Ελλάδα (λιμάνι του Πειραιά) και την Ουγγαρία (λήψη ειδικού δανείου).

Παρ' όλο που οι Κινέζοι διπλωμάτες επιβεβαιώνουν ότι ένας εκ των στόχων αυτής της οικονομικής συνεργασίας είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ε.Ε., οι Βρυξέλλες στέκονται με καχυποψία απέναντι στις κινήσεις της υπερδύναμης, θεωρώντας πως το Πεκίνο εκμεταλλεύεται την οικονομική υπεροχή της για να μετατρέψει τις χώρες της νεοσυσταθείσας ένωσης σε λόμπι προώθησης των συμφερόντων της.



Πηγή: Die Welt
Enhanced by Zemanta

Αυστραλία: Σύλληψη για το φόνο Έλληνα

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας συνέλαβε έναν άνδρα για συνέργια στο φόνο ενός Έλληνα υπηκόου.

Θύμα ο 24χρονος Νικόλας Αργυρόπουλος που βρέθηκε νεκρός σε πάρκο του Σίδνεϊ, τον περασμένο Μάρτιο. Η σορός του Αργυρόπουλου μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για ενταφιασμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομογενής έφερε τραύματα στο πρόσωπο από πυροβολισμό.

Για το φόνο του ύποπτος ήταν ο Τζέιμς Πόλκινγχορν, ο οποίος λίγο αργότερα δολοφονήθηκε από τη φίλη του Τζέσικα Σίλβα. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο αδελφός της Σίλβα, o 26χρονος Μίγκουελ, προσπάθησε να βοηθήσει τον Πόλκινγχορν να αποφύγει τη σύλληψή του για το φόνο του Αργυρόπουλου.

Η δίκη του Μίγκουελ Σίλβα θα γίνει τον ερχόμενο μήνα.

Στοιχεία που σοκάρουν για την ανεργία: Χωρίς εργασία το 25,4% των Ελλήνων!



Του Κώστα Τσαχάκη (Έθνος)

Ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 1.267.595 άτομα. Από τα μέσα του 2010, που τέθηκε σε ισχύ το πρώτο Μνημόνιο, το ποσοστό της ανεργίας διπλασιάστηκε και στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 622.000 άτομα. Μεταξύ Αυγούστου 2011 και Αυγούστου 2012 ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 38,4% ή 327.678 άτομα

Τον Αύγουστο, με «παραδοσιακά» εποχική αύξηση των θέσεων εργασίας, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 36.597 άτομα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η ανεργία, η οποία αποτελεί πραγματική μάστιγα για τους νέους.

Στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν τον Αύγουστο η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 25,4% (από 18,4% έναν χρόνο πριν), με την Ελλάδα να παίρνει την πρωτοκαθεδρία από την Ισπανία με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική στους νέους έως 24 ετών, καθώς τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν πως οι 6 στους 10 αδυνατούν να βρουν δουλειά (ποσοστό ανεργίας 58%).

Ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 1.267.595 άτομα. Από τα μέσα του 2010, που τέθηκε σε ισχύ το πρώτο Μνημόνιο, το ποσοστό της ανεργίας διπλασιάστηκε και στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 622.000 άτομα.

Μεταξύ Αυγούστου 2011 και Αυγούστου 2012 ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 38,4% ή 327.678 άτομα.

Την τελευταία τετραετία η απασχόληση ακολουθεί σταθερή φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα εντός του τρέχοντος έτους η ανεργία να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Μάλιστα διατυπώνονται προβλέψεις για άνοδο σε επίπεδα κοντά στο 30%, που «μεταφράζονται» σε πάνω από 1.500.000 ανέργους.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Αύγουστο, με «παραδοσιακά» εποχική αύξηση των θέσεων εργασίας, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 36.597 άτομα.

ΓΣΕΕ: Ριζική αλλαγή

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Πιο αναλυτικά, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως στους νέους έως 24 ετών η ανεργία έφτασε στο 58%, σημειώνοντας άνοδο 13 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, αυξήθηκε σημαντικά και στις πλέον παραγωγικές ομάδες του πληθυσμού στα άτομα 25 με 34 ετών, στο 32,9% από 25,9% τον Αύγουστο του 2011.

Στις ηλικίες 35-44 ετών έφτασε στο 21,5% (από 15,1%), στις ηλικίες 45-54 ετών στο 18,3% (από 12,9%) και στις ηλικίες 55-64 ετών στο 14,5% (από 8,3%).

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, τα πρωτεία κατέχουν: Ηπειρος - Δυτική Μακεδονία με 28,5% από 19,4% τον Αύγουστο του 2011. Ακολουθούν: Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα (26,4% από 18,8%), Αττική - όπου διαμένουν περίπου τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας (25,9% από 18,5%), Μακεδονία - Θράκη (25,8% από 20%), Πελοπόννησος - Δυτική Ελλάδα - Ιόνιοι Νήσοι (23,3% από 16,5%), Αιγαίο (20% από 17,3%) και Κρήτη (19,6% από 19,5%).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται, ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.375.297 άτομα και αυξήθηκε κατά 14.003 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2011 και κατά 9.554 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2012.
Το 29% των γυναικών εκτός αγοράς εργασίας

Σαφή... προτίμηση στις γυναίκες δείχνει η ανεργία. Τον Αύγουστο το ποσοστό έφθασε στο 29% από 22,1% έναν χρόνο πριν, ενώ στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 22,7% από 15,7% τον Αύγουστο του 2011. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η «ψαλίδα» στα ποσοστά ανεργίας μεταξύ γυναικών και ανδρών δείχνει να ανοίγει, όσο αυξάνεται το γενικό ποσοστό ανεργίας. Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.726.663 άτομα.

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το Facebook

Image representing Facebook as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Μια νέα υπηρεσία ετοιμάζεται να προσφέρει το Facebook στους χρήστες του. 

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σκοπεύει να προσφέρει σε επιχειρήσεις και καταστήματα τη δυνατότητα να παρέχουν στους πελάτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω WiFi.

Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω Facebook routers με μόνη προϋπόθεση την είσοδο στο κοινωνικό δίκτυο. Εκεί οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις.

Η νέα αυτή υπηρεσία που ήδη δοκιμάζεται σε περιορισμένο αριθμό εταιρειών, είναι επωφελής τόσο για τους πελάτες, όσο και για το Facebook, αλλά και τα καταστήματα: οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα καταστήματα προβάλλονται και το Facebook λαμβάνει δωρεάν δεδομένα που αξιοποιεί για στοχευμένες διαφημίσεις.

techzine.gr
Enhanced by Zemanta

Δραπέτης φυλακών πυροβόλησε αστυνομικούς [βίντεο]



Έπεσαν πυροβολισμοί στον Ίλιον σήμερα το πρωί όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα διερχόμενο κόκκινο όχημα με δύο επιβαίνοντες. Το αυτοκίνητο σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, ωστόσο ο ένας επιβάτης αντί να δώσει τα χαρτιά τους στους αστυνομικούς έβγαλε όπλο και τους πυροβόλησε.

Οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ απάντησαν στα πυρά που δέχθηκαν και ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε τραυματίας, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει. Ο τραυματίας μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων με σοβαρά τραύματα στο θώρακα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας φέρεται να είναι δραπέτης φυλακών Μανδαρίνου.

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη και αναζητά τον δεύτερο δράστη. Το 22αρι με το οποίο οι δράστες πυροβόλησαν τους αστυνομικούς είναι στα χέρια των αρχών.




Πηγή: iefimerida.gr 

Στον Πειραιά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στη Μεσόγειο

Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά το νεότευκτο και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στη Μεσόγειο... «MSC DIVINA» την ερχόμενη Κυριακή.
Το κρουαζιερόπλοιο, ναυπηγήθηκε στην Ιταλία το 2012, έχει μήκος 333 μέτρα, ύψος 67 μ., 1.370 άτομα πλήρωμα και στα 18 καταστρώματά του μπορεί να φιλοξενήσει 4.345 επιβάτες σε 1.751 καμπίνες.

Σημειώνεται ότι στα 18 καταστρώματα του πλοίου έχουν δοθεί ονόματα θεοτήτων της Αρχαίας Ελλάδας.

Τον πλοίαρχο Μάριο Στίφα, θα υποδεχθούν στελέχη του ΟΛΠ AΕ, ενώ, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης, θα του επιδώσει ειδικό αναμνηστικό θυρεό και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΙΣΑ: Πρόταση - βόμβα να μπει ειδικός φόρος σε τσιγάρα και αλκοόλ για τον ΕΟΠΥΥ



Μία πολύ σημαντική πρόταση για τη σωτηρία του ΕΟΠΥΥ έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε μία προσπάθειά του να εξευρεθεί βιώσιμη λύση και να μη μεταφέρονται οι δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις συνεχώς στις πλάτες των ασθενών. Δείτε όλη την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος: 

"Στον αέρα απειλούν να τινάξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας οι οριζόντιες επιβαρύνσεις ασθενή και οι συνεχόμενες περικοπές στην φαρμακευτική και νοσηλευτική του περίθαλψη. Η επιβολή πρόσθετων επιβαρύνσεων όπως για παράδειγμα το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή και τα 25 ευρώ σε κάθε νοσηλεία που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιβαρύνουν δραματικά τον ασθενή χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά στην εξοικονόμηση πόρων Θα πρέπει να δομηθεί μία διαφορετική πολιτική για την ενίσχυση του συστήματος που δεν θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις πλάτες των ασθενών και στην επιβολή δυσβάσταχτων για αυτούς επιπλέον επιβαρύνσεων. Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΑ προτείνει να υπάρξει ειδική φορολογία υπέρ του ΕΟΠΥΥ κατά 0,5% στα προϊόντα καπνού και 1% στα αλκοολούχα ποτά. Πρόκειται για ανθυγιεινές συνήθειες που συσχετίζονται με σοβαρά προβλήματα υγείας και οδηγούν σε μεγάλες επιβαρύνσεις το σύστημα υγείας. Αντίθετα οι αποσπασματικές οριζόντιες επιβαρύνσεις πλήττουν δυσβάστακτα τον ασθενή ο οποίος καλείται πλέον εκτός των άλλων να πληρώνει συμμετοχή που φτάνει μέχρι και 45% για την φαρμακευτική του περίθαλψη. Θεωρούμε ύποπτη την εμμονή της Τρόικα για τέτοια μέτρα μεταξύ των οποίων είναι και η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ενώ το μέτρο δεν πρόκειται να αποφέρει ούτε ένα ευρώ στην εξοικονόμηση πόρων εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το σύστημα υγείας και τον ίδιο τον ασθενή. Αντίθετα μέτρα που έχουμε προτείνει και ισχύουν σε άλλες χώρες όπως η ενίσχυση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης , η εφαρμογή πρωτοκόλλων ασθένειας και θεραπείας και η θετική λίστα φαρμάκων θα οδηγήσουν σε πραγματική εξοικονόμηση πόρων και εξυγίανση του συστήματος".

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα με 32% - ΣΥΡΙΖΑ 24% - ΚΑΜΙΑ 39% !

Μοιρασμένη θα μπορούσε να θεωρηθεί η εικόνα του εν ελλάδι πολιτικού σκηνικού, με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να καλπάζει προς την νίκη αλλά με τον Αντώνη Σαμαρά να θεωρείται καταλληλότερος για την πρωθυπουργία, σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά ταυτόχρονα τους πολίτες να εξακολουθούν να θέλουν τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ. 

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι επιλέγουν οι πολίτες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρίθηκε καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 37% των Ελλήνων πολιτών, εκείνων που πήραν μέρος στην έρευνα δηλαδή, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε καταλληλότερος από το 31%.

Όμως πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας αυξάνει το ποσοστό του κατά 3%, ενώ ο κ. Σαμαράς χάνει ένα 4% (βαρόμετρο Οκτωβρίου).

Ένα 27% απάντησε πως κανένας από τους δύο αρχηγούς δεν είναι ο καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα, έναντι 25% τον Οκτώβριο.

Καλύτερη κυβέρνηση θεωρείται σταθερά ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχηματισμός που απολαμβάνει την υποστήριξη του 32% των Ελλήνων. Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως το ίδιο ποσοστό είχε και τον Οκτώβριο η επιλογή αυτή.

Από την άλλη, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγράψει άνοδο δύο μονάδων, εντούτοις εξακολουθεί να βρίσκεται οκτώ μονάδες πίσω.

Το 39% αισθάνεται πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για τη χώρα, έναντι 40% τον Οκτώβριο.

Για να φτάσουμε στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την ανοδική πορεία του τελευταίου τριμήνου. Το 59% πιστεύει πως εάν γίνονταν αύριο εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατούσε. Στον αντίποδα βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, καθώς μόλις το 26% εκτιμά πως νικητής θα αναδεικνυόταν το κόμμα της Συγγρού.

Είναι μάλιστα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό το γεγονός πως μόλις το Σεπτέμβριο, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ βρισκόταν στο 43%, με προβάδισμα δύο μονάδων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ (41%).

Σημειώνεται επίσης πως το κόμμα της Κουμουνδούρου αξιολογήθηκε ως το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, μ ε ένα 33%, ακολουθούμενο από τους ΑΝΕΛ 16% και τη Χρυσή Αυγή, η οποία όμως βλέπει το 14% που είχε τον Οκτώβριο να πέφτει στο 10%.

Τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης για το σύνολο του πολιτικού κόσμου

Δεν υπάρχει κάποιο κόμμα το οποίο να απολαμβάνει τη θετική γνώμη άνω του 41% των πολιτών.

Το πλέον συμπαθητικό κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 41% θετική γνώμη και 58% αρνητική, ακολουθούμενη από το ΣΥΡΙΖΑ, 39% έναντι 60%, τους ΑΝΕΛ (35 έναντι 62%), την Νέα Δημοκρατία (31 έναντι 68%), το ΚΚΕ (20 έναντι 79%), τη Χρυσή Αυγή (16 έναντι 82%) και ουραγό το ΠΑΣΟΚ (13 έναντι 86%).

Σαν να μην φτάνουν τα νούμερα από μόνα τους, να σημειωθεί πως η άποψη των πολιτών για τέσσερα από τα επτά κόμματα επιδεινώθηκε σε σχέση με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, με το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση υποχωρώντας κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, τη Χρυσή Αυγή να πέφτει κατά πέντε μονάδες, την ΝΔ κατά τέσσερις μονάδες, τους ΑΝΕΛ κατά τρεις μονάδες και τέλος το ΣΥΡΙΖΑ κατά μία μονάδα.

Το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ δεν έχασαν, δεν κέρδισαν όμως κιόλας, απλώς παρέμειναν στάσιμα.

Περίπου ίδια εικόνα και για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τη θετικότερη γνώμη των περισσότερων συγκεντρώνει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης (49% θετική, 48% αρνητική γνώμη) και είναι ο μοναδικός αρχηγός ο οποίος απολαμβάνει περισσότερες θετικές παρά αρνητικές "ψήφους".

Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (42% θετική έναντι 56% αρνητική), ο Αντώνης Σαμαράς (38, έναντι 60%), ο Πάνος Καμμένος (37 έναντι 59%), η Αλέκα Παπαρήγα (23 έναντι 74%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20 έναντι 78%) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (15 έναντι 78%).

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, πέφτοντας κατά πέντε μονάδες, ενώ πτώση υπέστησαν και οι Πάνος Καμμένος (-3) και Αντώνης Σαμαράς (-1).

Άνοδο πέτυχαν οι Αλέκα Παπαρήγα (+2), Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης (αμφότεροι +1), ενώ στάσιμος παρέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αντιστρόφως ανάλογα τα ευρήματα για το πως λειτουργεί η Δημοκρατία και η οικονομία

Σύμφωνα με την έρευνα έρευνα της Public Issue, η οποία έγινε για λογαριασμό της Καθημερινής αλλά και του Σκάι, το 81% των Ελλήνων δηλώνει δυσαρεστημένο από την λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρας μας, ενώ το 8% εκτιμά πως η δημοκρατία δεν υπάρχει ή έχει καταργηθεί. Παράλληλα, το 80% των ερωτηθέντων εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως τα νέα μέτρα, που υπερψηφίστηκαν την Τετάρτη, θα εγκριθούν, τη στιγμή που μόλις το 13% απάντησε πως δεν θα εγκριθούν.

Στο ερώτημα, "Ποια είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα;", το 50% θεωρεί ως πιο σημαντικό την οικονομία, το 41% την ανεργία και το 26% κατονόμασε ως μείζον πρόβλημα τα κόμματα-πολιτικούς. Αντίθετα, άλλα προσβεβλημένα ζητήματα όπως η μετανάστευση (2%), η τάξη-ασφάλεια (4%), η παιδεία (5%) και η κρίση αξιών-ιδεολογίας (6%) κατατάχθηκαν πολύ χαμηλότερα.

Το 43% των συμμετεχόντων πιστεύει πως η κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί εντός των ερχόμενων 12 μηνών, το 32% προβλέπει ότι θα καλυτερέψει και το 24% κρίνει πως θα μείνει ίδια, με τα νούμερα να χειροτερεύουν ως προς την προσωπική οικονομική προοπτική τους. Το εντυπωσιακό 75% προβλέπει χειροτέρευση της κατάστασης, ενώ μόλις το 5% δηλώνει αισιόδοξο προσδοκώντας βελτίωση.

Τέλος, την αναγκαιότητα των αποκρατικοποιήσεων φαίνεται πως ενστερνίζεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, με το 62% να εκτιμά πως είναι αναγκαίες (πτώση από 75% τον Απρίλιο του 2011) και το 33% να απαντά πως δεν είναι αναγκαίες (άνοδο από 21%).

Η υποστήριξη για τις ιδιωτικοποιήσεις πηγάζει κυρίως από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας (80% υπέρ), του ΠΑΣΟΚ (78%) και δευτερευόντως των Ανεξάρτητων Ελλήνων (54%), ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, με το 49% να δηλώνει ενάντιο στις αποκρατικοποιήσεις αλλά ταυτόχρονα το 45% να τάσσεται υπέρ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από πρώτη μέχρι πέντε Νοεμβρίου για λογαριασμό του Σκάι και της Καθημερινής
Enhanced by Zemanta

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ακούστε και ΔΕΙΤΕ τους διαλόγους των κουκουλοφόρων εν ώρα δράσης


​Το φως της δημοσιότητας είδαν οι διάλογοι των κουκουλοφόρων που προσπάθησαν να αμαυρώσουν την χθεσινή ειρηνική διαδήλωση των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας κατά των σκληρών μέτρων.

Σε κάθε επίθεσή τους με βόμβες μολότοφ, έλεγαν ο ένας στον άλλον «Μπράβο», ενώ φώναζαν συνεχώς ότι πρέπει να κάνουν «επιθετικά ντου» και «όχι πίσω».

Κάντε κλικ και δείτε περισσότερα στο βίντεο του Alpha...

Παράταση της αποχής δικηγόρων έως 16/11


Συνεχίζεται, για άλλη μία εβδομάδα, η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας, με απόφαση του ΔΣΑ το ΔΣ του οποίου συνήλθε το απόγευμα.

Οι δικηγόροι είναι ήδη σε αποχή, η οποία θα έληγε αύριο Παρασκευή. 

Μετά τη σημερινή απόφαση, οι Αθηναίοι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή του έως και την άλλη Παρασκευή.

Φως στο Τούνελ: Κανείς δεν περίμενε ότι το ξημέρωμα θα φωτίσει μια τραγωδία.

Το θρυλικό και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Μετά τη δυναμική του πρεμιέρα, το Φως στο Τούνελ θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει μια ακόμη ιδιαίτερη υπόθεση, ένα ακόμη θρίλερ για γερά νεύρα…

Κανείς δεν περίμενε ότι το ξημέρωμα θα φωτίσει μια τραγωδία. Η σοκαριστική είδηση, τα απειλητικά τηλεφωνήματα και το απόλυτο κενό… Oι «καλοί» φίλοι έριξαν τις μάσκες τους. Η ώρα της αποκάλυψης δεν άργησε να φτάσει. Το φως πέφτει στο σκοτάδι και η αλήθεια θα λάμψει. Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση θα αποκαλυφθεί αυτή την Παρασκευή στις 23:00 στο Φως στο Τούνελ.

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...