Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

30 μήνες φυλάκιση στον γιατρό για τον θάνατο 17χρονου από την Αμαλιάδα

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πατρών στον γιατρό Κ. Π., κατηγορούμενο ότι... δεν βρισκόταν στη θέση του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, τον Απρίλιο του 2005, όταν εισήχθη με μηνιγγίτιδα ένας 17χρονος μαθητής.
Στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα βρισκόταν μια ειδικευόμενη γιατρός που συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του ανέφερε τα συμπτώματα του εφήβου. Ο γιατρός προσπάθησε να κάνει διάγνωση μέσω τηλεφώνου και όπως προέκυψε στην πορεία, το περιστατικό υποτιμήθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του νεαρού να επιδεινώνεται όσο περνούσε η ώρα.

Τελικά στο νοσοκομείο ο γιατρός πήγε στις 6 το απόγευμα, ενώ η ασθένεια είχε αρχίσει να καλπάζει και η κατάσταση της υγείας του μαθητή ήταν ήδη επιβαρυμένη. Τότε αποφασίστηκε ο 17χρονος να μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ, όπου και κατέληξε στις 3 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.
http://patrisnews.com

ΑΓΡΙΝΙΟ: Επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα σε εκκλησία

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πιστοί όταν άνεργος πατέρας τριών παιδιών μπήκε σε εκκλησία κατά τη διάρκεια του εσπερινού και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας
Απρόσμενη εξέλιξη είχε ο εσπερινός του Σαββάτου (27/10) σε εκκλησία του Αγρινίου, αφού πατέρας τριών παιδιών επιχείρησε να αυτοκτονήσει με χάπια μπροστά στα έντρομα μάτια των πιστών.

Ο άνδρας, όντας εμφανώς εκτός εαυτού, μπήκε μέσα στο ναό κρατώντας ένα χαρτί, που υποστήριζε ότι είναι από την εφορία και αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει λόγω του ότι είναι άνεργος. Αμέσως μετά ήπιε άγνωστη ποσότητα χαπιών και έπεσε λιπόθυμος, με τους πιστούς να ειδοποιούν την αστυνομία και ασθενοφόρο.

Ο απελπισμένος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με τη ζωή του να μην διατρέχει κίνδυνο.
Πηγή: agriniopress.gr

Δείτε με παραδείγματα πόσο θα είναι πλέον το επίδομα ανεργίας

Περιορίζεται ο χρόνος που θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι το έχουν εισπράξει ξανά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τα αυστηρά κριτήρια που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2013.  Τα αυστηρά κριτήρια αναμένεται να επηρεάσουν σοβαρά τους εποχικά απασχολούμενους και οι πρώτοι που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις μειώσεις θα είναι εκείνοι που θα λάβουν το επίδομα ανεργίας το Φθινόπωρο του 2013.
Με τη νέα ρύθμιση, προκειμένου να υπολογιστεί η διάρκεια της επιδότησης, οι μέρες που έχει λάβει κάποιος το επίδομα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια θα αφαιρούνται από το προβλεπόμενο πλαφόν των 450 ημερών για την τετραετία. Έτσι για να εισπράξει κάποιος το ανώτατο επίδομα των 300 ημερών θα πρέπει να μην έχει επιδοτηθεί για περισσότερο από 150 ημέρες ανεργίας από το 2009. Εάν έχει τελικά περισσότερες από 150 ημέρες λάβει το επίδομα τότε θα εισπράξει όσα απομένουν μέχρι να φτάσει το όριο των 450 ημερών.
Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να ξεπερνούν τα 400 και επομένως κάποιος θα εισπράξει το ανώτατο επίδομα των 300 ημερών μόνο εάν δεν επιδοτηθεί για περισσότερες από 100 ημέρες την τελευταία τετραετία.
Παράδειγμα 1ο
Έστω ότι εμφανίζεται ασφαλισμένος του οποίου η έναρξη επιδότησης ανεργίας αρχίζει την 3.1.2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει στο κρίσιμο χρονικό διάστημα δικαιούται 5μηνη επιδότηση (δηλ. 125 ημερήσια επιδόματα ανεργίας). Στη συνέχεια ελέγχουμε πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας του χορηγήθηκαν μεταξύ του διαστήματος 3.1.2009 – 2.1.2013. Έστω ότι διαπιστώσαμε ότι του χορηγήθηκαν 50 ημερήσια επιδόματα εντός του διαστήματος αυτού. Αφαιρώντας από τα 450 ημερήσια επιδόματα που προσδιορίζει ως όριο ο νόμος απομένει ένα υπόλοιπο 400 ημερών επιδότησης. Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος θα τύχει επιδότησης για 125 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (δηλαδή την επιδότηση που θα είχε εγκριθεί βάσει των ασφαλιστικών προϋποθέσεων που συγκέντρωσε στο κρίσιμο χρονικό διάστημα).
Παράδειγμα 2ο
Έστω ότι εμφανίζεται ασφαλισμένος του οποίου η έναρξη επιδότησης ανεργίας αρχίζει την 3.1.2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει στο κρίσιμο χρονικό διάστημα δικαιούται 6μηνη επιδότηση (δηλ. 150 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).
Στη συνέχεια ελέγχουμε πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας του χορηγήθηκαν μεταξύ του διαστήματος 3.1.2009 – 2.1.2013. Έστω ότι διαπιστώσαμε ότι του χορηγήθηκαν 450 ημερήσια επιδόματα εντός του διαστήματος αυτού. Αφαιρώντας από τα 450 ημερήσια επιδόματα που προσδιορίζει ως όριο ο νόμος απομένει ένα υπόλοιπο 0 (μηδέν) ημερών επιδότησης. Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος δεν θα λάβει επιδότηση ανεργίας και η αίτησή του θα απορριφτεί.
Παράδειγμα 3ο για τα επιδόματα από την 1η Ιανουαρίου 2014
Έστω ότι εμφανίζεται ασφαλισμένος του οποίου η έναρξη επιδότησης ανεργίας αρχίζει την 18.1.2014 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει στο κρίσιμο χρονικό διάστημα δικαιούται 12μηνης επιδότησης (δηλ. 300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).  Στη συνέχεια ελέγχουμε πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας του χορηγήθηκαν μεταξύ του διαστήματος 18.1.2010 – 17.1.2014. Έστω ότι διαπιστώσαμε ότι του χορηγήθηκαν 210 ημερήσια επιδόματα εντός του διαστήματος αυτού. Αφαιρώντας από τα 400 ημερήσια επιδόματα που προσδιορίζει ως όριο ο νόμος απομένει ένα υπόλοιπο 190 ημερών επιδότησης. Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος θα τύχει επιδότησης για 190 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για τα 300 που θα είχαν εγκριθεί βάσει των ασφαλιστικών προϋποθέσεων που συγκέντρωσε στο κρίσιμο χρονικό διάστημα.
Αλλαγές και στον υπολογισμό των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων
Η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ προβλέπει αλλαγές και στον υπολογισμό των δώρων ου Πάσχα και των Χριστουγέννων που μειώνονται από 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης σε 3. Οι ασφαλισμένοι για να πάρουν ολόκληρο το ποσό θα πρέπει να είναι επιδοτούμενοι από την 1η Μαΐου έως την 31 Δεκεμβρίου ενώ στο παρελθόν αρκούσε η ύπαρξη διαστήματος τετράμηνης επιδότησης μετά την 1 Μαΐου για να λάβουν ως δώρο ένα μήνα επιδότησης. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση κανένας ασφαλισμένος δεν θα λάβει περισσότερα από 25 ημερήσια επιδόματα ως οικονομική ενίσχυση λόγω Χριστουγέννων.
Παραδείγματα:
- Για διάστημα τακτικής επιδότησης ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 5 Απριλίου, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς υπολογισμού του Δώρου Πάσχα ο ασφαλισμένος θα εισέπραττε 12,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας, με την ως άνω νομοθετική ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Πάσχα 9 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
- Για ενδεικτικό διάστημα επιδότησης από την 25 Ιανουαρίου έως την 30 Μαρτίου ο επιδοτούμενος άεργος θα λάβει 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας ως δώρο Πάσχα, επειδή το δικαίωμα του είναι 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε ολόκληρο μήνα επιδότησης.
- Με το ίδιο σκεπτικό, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, θα λάβει 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας ως δώρο Πάσχα, ασφαλισμένος με διάστημα επιδότησης έστω από την 25 Φεβρουαρίου μέχρι και την 30 Απριλίου.
Ο υπολογισμός του δώρου Χριστουγέννων για το 2012 θα γίνει ως εξής:
Επειδή η έναρξη της σχετικής ρύθμισης είναι η 1-7-2012 και συνεπώς το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στο διάστημα επιδότησης από 1-5-2012 έως την 30-6-2012, θα υπολογιστεί βάσει του παλαιού καθεστώτος, δηλαδή 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας ως δώρο για κάθε πλήρη μήνα επιδότησης. Έτσι, στο προηγούμενο παράδειγμα διαστήματος επιδότησης από 1 Μαΐου έως την 26 Δεκεμβρίου, ειδικά για το έτος 2012 και μόνο, ο ασφαλισμένος θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας επειδή για το διάστημα που αφορά στον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 θα δικαιούται 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε πλήρη μήνα επιδότησης. Στην περίπτωση δε, όπου κάποιες ημέρες του μήνα επιδότησης ειδικά του έτους 2012, εμπίπτουν μέσα στον μήνα Ιούνιο και κάποιες, οι οποίες είναι απαραίτητες για να συμπληρωθεί ο μήνας επιδότησης εμπίπτουν στο διάστημα μετά την 1 Ιουλίου του 2012, ο υπολογισμός για τον μήνα αυτό θα γίνει με βάση το νέο καθεστώς υπολογισμού.

Kαταζητείται ο εκδότης του Ηοt Doc K. Bαξεβάνης για τη "λίστα"

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη. 

Στο "Κουτί της Πανδώρας" του Κώστα Βαξεβάνη υπάρχει το παραάτω σχόλιο - ρεπορταζ:

"Αυταπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια".

2 ΒΙΝΤΕΟ - Λεωφορείο παρέσυρε πεζούς στη Θεσσαλονίκη!

Παρα λίγο τραγωδία στην Τσιμισκή όταν ο οδηγός του λεωφορείου παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και τραυμάτισε τρεις πολίτες. 

Όπως ανέφερε ο Alpha ο οδηγός ισχυρίζεται πως εξαιτίας της βροχής και της ολισθηρότητας του δρόμου δεν έπιασαν τα φρένα του με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να παρασύρει τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τους ελαφρά.

 Πρόκειται για έναν 50χρονο, μια 45χρονη και μια 35χρονη που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς ελαφρά τραυματισμένοι. 

Κόκκαλης vs Βαρδινογιάννη για τον ΟΠΑΠ!

Πασίγνωστοι επιχειρηματίες είναι μεταξύ των «μνηστήρων» του ΟΠΑΠ. Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης μαζί με Μελισσανίδη αλλά και ο φίλος του Μαρινάκη, Σωκράτης Κομινάκης θέλουν τον χρυσοφόρο οργανισμό!
Αντιμέτωποι θα βρεθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ενώ η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα έχει μαζί της και τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Ξεχωριστή προσφορά ετοιμάζει και ο Σωκράτης Κομινάκης που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα, η απόσυρση από το ποδόσφαιρο των οικογενειών Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη, αλλά και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παρά την απίστευτη πίεση, δεν έχει επαναδραστηριοποιηθεί στα διοικητικά της ΑΕΚ, να έχει σχέση με τη νομοθεσία που απαγορεύει ιδιοκτήτες ή παράγοντες ομάδων, να είναι μέτοχοι σε εταιρείες στοιχήματος, όπως είναι φυσικά ο ΟΠΑΠ.
Οπως γράφει η εφημερίδα, σε έναν ανηλεή πόλεμο θα εισέλθουν οι διεκδικητές του ΟΠΑΠ, καθώς τα υποψήφια σχήματα, εγχώρια και ξένα, θα καταθέσουν προσφορές μέχρι τις 9 Νοεμβρίου για το 33% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο.

Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού κινούνται στα 400-500 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που μετατρέπει την ΟΠΑΠ στην πιο φθηνή μετοχή τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, από πλευράς αποδόσεων και ταμειακών ροών.

Τα εκατέρωθεν «χτυπήματα» από εγχώριους διεκδικητές, που ήδη ξεκίνησαν, και οι δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αλ.Τσίπρα, για τον ΟΠΑΠ δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή. Διότι ο νικητής τα παίρνει σχεδόν όλα, δίνοντας στο Δημόσιο το 30% των μεικτών κερδών και λιγότερες χορηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέναντι στην Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος συζήτησε με τον τουρκικό όμιλο Dogan, έχει δημιουργηθεί ένας σχηματισμός, που έχει τη βάση του στα συμφέροντα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η τελευταία, που εξέταζε στο παρελθόν την είσοδο στο στοίχημα από κοινού με την Intralot, αντιπροσωπεύεται πλέον από τον εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη και το τσέχικο fund PPF, που κατέχει πάνω από 5% της Τράπεζας Πειραιώς.

Δίπλα στους δύο πρώτους αναμένεται να σταθεί η ιταλική Lottomatica, μια εταιρεία που ελέγχει τα τυχερά παιχνίδια στην Ιταλία -και όχι μόνο- και προσπαθεί από το 2004 να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, και ο Σωκράτης Κομινάκης, ο οποίος είναι γνωστός στις τηλεπικοινωνίες από την εξαγορά της Wind, θα «κατέβει στη μάχη» με γνωστό επενδυτικό fund.

Από τις εγγλέζικες εταιρείες, αυτές που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον ΟΠΑΠ είναι η Camelot, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και τα επενδυτικά σχήματα Permira και GVC. Από τις γνωστές ξένες εταιρείες προσφορά θα καταθέσουν και η αμερικανική Scientific Games, ενώ έκπληξη θεωρείται η συμμετοχή του κινεζικού ομίλου Fossun, ο οποίος διαθέτει ήδη επένδυση στην Ελλάδα (Folli Follie), την οποία θέλει να επεκτείνει και στα τυχερά παιχνίδια.
Enhanced by Zemanta

Επίθεση από ακροδεξιό τραμπούκο δέχθηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας

Επίθεση από ακροδεξιό τραμπούκο δέχθηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας έξω από το σπίτι του. Ήταν κανονικός «φουσκωτός» με ξυρισμένο κεφάλι. 

Ο ίδιος ο συγγραφέας συσχετίζει την επίθεση με το γεγονός ότι προ ημερών είχε λάβει μέρος σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα.

Γιατί το συνδέει; «Διότι δεν επιχείρησε να με ληστέψει, απλώς με έβρισε και με χτύπησε», επισημαίνει. Και προσθέτει: «Είναι ανατριχιαστικό να παρακολουθείς αυτή την ατέρμονη τροχιά της βίας του νεοναζισμού που απλώνεται σαν φάντασμα πάνω απ’ την πόλη. Είναι που αυτό συμβαίνει γύρω μας και δίπλα μας, σε γνωστούς μας και άγνωστους ανθρώπους. Γίνεται, όμως, ακόμη πιο τρομακτικό όταν αυτή η βία αρχίζει να ακουμπάει με τα βρώμικα χέρια της όσους μέσα από το έργο τους επιμένουν να διατηρούν στο προσκήνιο τις μεγάλες αξίες του ανθρώπου. Στην προκειμένη περίπτωση το χτύπημα δεν αφορά μόνο τον Μένη Κουμανταρέα. Αφορά όλους εκείνους που επιμένουν να προτάσσουν τον εμπεριστατωμένο λόγο απέναντι στις άναρθρες κραυγές», κατέληξε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Μαθητική παρέλαση με εντάσεις στη Θεσσαλονίκη

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Μικροεντάσεις με πολίτες και αστυνομικούς

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην οδό Τσιμισκή, στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ.

Οι μαθητές από σχολεία της πόλης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα, που βρισκόταν στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ σε απόσταση διακοσίων περίπου μέτρων, πριν και μετά την εξέδρα και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, είχαν τοποθετηθεί αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες και επεισόδια από θεατές.

Στη διάρκεια της παρέλασης σημειώθηκε ένταση όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους βουλευτές, Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, άνοιξαν δύο πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόϊκα.

Ορισμένοι γονείς μαθητών και θεατές αντέδρασαν και τους αποδοκίμασαν, ενώ οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να περάσουν μπροστά από την εξέδρα, αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης.

Λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι η παρέλαση ολοκληρώθηκε, ενώ μια άλλη μικρή ομάδα διαδηλωτών, πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Στην εξέδρα των επισήμων βρισκόταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στα πεζοδρόμια, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, χειροκρότησε τους μαθητές.
Enhanced by Zemanta

Τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα πίσω θα γυρίσουν τα ρολόγια από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. 

 

Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Έκαψαν 4 αυτοκίνητα σε σταθμό Λαρίσης και Εξάρχεια

Τέσσερα αυτοκίνητα έκαψαν σε σταθμό Λαρίσης και Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική λίγο πριν από  τη 1 στην οδό Παιωνίου στο σταθμό Λαρίσης δράστες έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία κάηκαν ολοσχερώς.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια αλλά δύο αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Φθιώτιδα - Αισθητός στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.16 τα ξημερώματα, ανατολικά της Πελασγίας του Δήμου Φθιώτιδας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά της Πελασγίας, 44 χλμ. ανατολικά της Λαμίας και 132 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

ΒΙΝΤΕΟ: Φρικιαστικό έγκλημα! Μητέρα βρήκε τα παιδιά της σφαγμένα από τη νταντά!

Δεν πίστευε στα μάτια της η μητέρα της 6χρονης Lucia και του 2χρονου Leo, όταν αντίκρισε τα παιδιά της μέσα σε λουτρό αίματος και νεκρά στην μπανιέρα.

Όπως είναι φυσικό έπαθε νευρικό κλονισμό. Η διάσημη στους αμερικανικούς κοσμικούς κύκλους, Μarina Krim –σύζυγος του αντιπροέδρου και general manager της CNBC Digital Kevin Krim- ούτε στους πιο φριχτούς της εφιάλτες δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί τι την περίμενε όταν επέστρεψε στο σπίτι με την 3χρονη κόρη της Nesi, στην Upper West Side του Μανχάταν.

Η μητέρα έλειπε για δουλειές κι όταν επέστρεψε, είχε πάρα πολύ ησυχία στο σπίτι. Τότε κατέβηκε στον θυρωρό της πολυκατοικίας και ρώτησε αν πήγαν βόλτα. Εκείνος είπε πως δεν τους είδε να βγαίνουν και η τραγική μητέρα ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμα και αντίκρισε στο μπάνιο τα δυο της παιδιά μέσα σε μια πλημμύρα αίματος.

Tα άτυχα παιδάκια είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου η νταντά τους Yoselyn Ortega η οποία επιχείρησε να αυτοκτονήσει λίγο πριν την συλλάβουν. Η μητέρα είχε φύγει για δουλειές ενώ ο πατέρας βρισκόταν στο αεροδρόμιο, έχοντας μόλις επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι. Τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο οι αστυνομικοί και του είπαν τα τραγικά νέα.

Kάποια γυναίκα που μένει στον δεύτερο όροφο, κοντά στο διαμέρισμα της οικογένειας Κrim, είπε στους αστυνομικούς ότι άκουσε ουρλιαχτά γύρω στις 17.30. "Άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει: Της έκοψες τον λαιμό… Της έκοψες τον λαιμό… Ούρλιαζε".

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία, πόσες φορές είχε μαχαιρωθεί το κάθε παιδί ενώ η νταντά βρέθηκε επίσης σε μια λίμνη αίματος με μαχαιριές στον λαιμό και ένα κουζινομάχαιρο δίπλα της. Η νταντά αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. H μητέρα έχοντας υποστεί τρομερό σοκ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει ούτε στις πιο απλές ερωτήσεις των ντετέκτιβ, όπως για παράδειγμα πόσο καιρό δούλευε η νταντά στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τη γειτόνισσα η δολοφόνος είχε προσληφθεί πριν από λίγες μέρες. "Εγώ την είδα για πρώτη φορά την Τετάρτη», αποκάλυψε στη New York Post και την περιέγραψε σαν "μια πολύ ήσυχη γυναίκα η οποία κοιτούσε μόνο μπροστά της και καθόλου τους γύρω της".

H νταντά πλημμυρισμένη στο αίμα

Την αστυνομία την κάλεσε η ίδια η Κrim η οποία πλέον νοσηλεύεται μαζί με ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο στο νοσοκομείο αλλά κανείς δεν γνωρίζει εάν έχουν τραυματιστεί. Η μητέρα του κρατούσε ένα blog με τα νέα της οικογένειας. Η τελευταία ανάρτηση είχε γίνει τρεις ώρες πριν το φονικό κι έλεγε: "Όταν Leo μιλάει είναι αξιολάτρευτος. Τα λέει τόσο όμορφα με τον δικό του τρόπο"!

H μητέρα σε κατάσταση πανικού αγκαλιά με την τρίχρονη κορούλα της που σώθηκε αφού την είχε μαζί της.


Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τρανταχτά ονόματα στη «λίστα Λαγκάρντ» -Δείτε ποιοί είναι

Τα 2059 ονόματα που περιλαμβάνονται στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» δημοσίευσε το περιοδικό «HOT DOC». Στην λίστα περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα από τον επιχειρηματικό, τραπεζικό και εφοπλιστικό τομέα.

Ωστόσο, το περιοδικό δεν δημοσίευσε ούτε τα ποσά που είχε κάθε καταθέτης που αναφέρεται στην λίστα, ούτε τις ημερομηνίες, επομένως είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς τις λεπτομέρειες για κάθε περίπτωση ούτε φυσικά είναι βέβαιο πως τα ονόματα αυτά έχουν σχέση με παράνομο χρήμα ή φοροδιαφυγή. Υπενθυμίζεται πως η λίστα αφορά καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η λίστα Λαγκάρντ που παρεδόθη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που επέδωσαν οι γαλλικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι τα 2059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα.

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Τι δείχνει η λίστα

Ο κατάλογος των ονομάτων παραπέμπει σχεδόν σε όλες τις γνωστές ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας ή σε μεμονωμένα μέλη των οικογενειών αυτών. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα που δεν βρίσκονται εν ζωή, όπως ο Ιωάννης Μπούτος, ο γνωστός πολιτικός ο οποίος απεβίωσε το 2004. Προκύπτει λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα. Είναι η λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «ΗΟΤ DOC» η ίδια η οποία απεστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το περιβόητο πλέον CD που παρεδόθη στον τότε υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, περιελάμβανε πρόσωπα με σχετικά πρόσφατες καταθέσεις στο υποκατάστημα της HSBC.
Ο Σταύρος Παπασταύρος,σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Ένα δεύτερο ουσιαστικό στοιχείο που προκύπτει από την ανάγνωση των ονομάτων είναι πώς ένας μεγάλος αριθμός καταθετών που είναι επιχειρηματίες ή σχετίζονται με επιχειρηματικές οικογένειες με διεθνή οικονομική δραστηριότητα, έχουν λογικά κάθε δυνατότητα να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία για την εξυπηρέτηση και των ιδίων αλλά και των διαφόρων επιχειρηματικών υποχρεώσεών τους. Υφίσταται ωστόσο πάντα το ενδεχόμενο ακόμη και αυτοί οι επιχειρηματίες να διακίνησαν κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες προς την Ελβετία χωρίς τα κεφάλαια αυτά να είχαν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Παραμένει ωστόσο το ερώτημα για πολλούς άλλους καταθέτες των οποίων η επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα τους δεν συνάδει με την διατήρηση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό. Αλλά και πάλι μένει να καταδειχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές αν οι λογαριασμοί αυτοί αποτελούν προϊόν παράνομης διακίνησης χρημάτων ή προϊόν φοροδιαφυγής.

Γνωστά ονόματα
Ο δημοσιογράφος Λάμψιας Παναγιώτης
Επιχειρηματίες όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα.

Όμως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, όπως και το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής φιγουράρουν στον επίμαχο κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC».

Και άλλα γνωστά ονόματα

Πρόσωπα από το χώρο της Ιατρικής, των ΜΜΕ, της πολιτικής κλπ. συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό.

Διαβάστε ορισμένα από αυτά:

-Παναγιώτης Αγρανιώτης, μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι.
-Δανιηλίδης Βασίλειος, οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη.
-Ιωάννης Καραϊτιανός: Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθυντής
χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
-Στυλογιάννης Σωτήριος: Χειρουργός στην Αθήνα.
-Πετρίδης Πτολεμαίος: Ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη.
-Γιώργος Παπαδημητρίου, γυναικολόγος στην Αθήνα.
-Σγούρος Δημ. Πιανίστας

Επιπλέον, η περίφημη λίστα, περιλαμβάνει τα ονόματα του αποθανόντος διατελέσαντα υφυπουργού επί κυβέρνησης Καραμανλή (1974), Μπούτου Ιωάννη και του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπυρίδωνα Δούκα.

Τράγκας:  Είναι παλιά η λίστα;

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σχολιάζοντας από την τηλεοπτική συχνότητα «Κontra» το γεγονός ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «HOT DOC» επεσήμανε πώς τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002 και ως εκ τούτου καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί και ενδεχομένως δεν ταυτίζονται με την λίστα που παρέδωσαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μακάβριο εύρημα στη Διώρυγα της Κορίνθου - Βρέθηκε η σορός ενός άνδρα

Σε ένα μακάβριο θέαμα, το σώμα ενός άνδρα ηλικίας 60 με 70 ετών βρέθηκαν οι κάτοικοι του Ισμθού όταν εντόπισαν στο διώρυγα της Κορίνθου το σώμα ενός νεκρού άνδρα ηλικίας 60 με 70 ετών.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν και οι άνδρες του Λιμενικού οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και ανέσυραν το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για έναν άνδρα 60 με 70 ετών, βάρους 70 κιλών περίπου, ο οποίος φορούσε μπεζ γιλέκο, μπεζ βερμούδα με καφέ ζώνη, θαλασσί μπλουζάκι και καφέ σκούρα υποδήματα.

Η σορός του άτυχου άνδρα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ ζητήθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: | iefimerida.gr

Ραγδαίες εξελίξεις για την απαγωγή του 26χρονου Μάριου

Κορυφώνεται το θρίλερ της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία και την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου... 

Πηγές του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας αναφέρουν ότι διενεργούνται έρευνες με βάση στοιχεία και πληροφορίες που προέκυψαν στο διάστημα παρακολούθησης των υπόπτων και μέχρι τη σύλληψή τους, την 11η Οκτωβρίου.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί από τους απαγωγείς του. Ταυτόχρονα όμως, πηγές από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων δήλωσαν νωρίτερα σήμερα στο crime.gr ότι διεξάγονται έρευνες σε 2 – 3 διαφορετικά σημεία εκτός Αττικής, όπου πιθανολογείται ότι οι απαγωγείς εγκατέλειψαν , πιθανότατα νεκρό, τον 26χρονο Μάριο.

Τα συγκεκριμένα σημεία ουσιαστικά υπέδειξε ο 72χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής Πέτρος Μιχαλεάκος. Πάντως, τους ισχυρισμούς των δικηγόρων περί «συνεργασίας» του κατηγορούμενου με τις αρχές διαψεύδουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πούτιν: Αν η Ελλάδα είχε δραχμή, ίσως να μην αντιμετώπιζε προβλήματα

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Photo credit: Wikipedia)
Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή, ίσως να μην αντιμετώπιζε τα σημερινά της προβλήματα και θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε ταυτόχρονα «πολύ πραγματιστική» την άποψη της Γερμανίας, που θέλει πρώτα άρση των «συστημικών προβλημάτων» και κατόπιν διοχέτευση πόρων στις χρεωμένες οικονομίες.

«Εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια», είπε ο Β.Πούτιν μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης «Βαλντάι».

«Μου φαίνεται ότι η ηγεσία της Γερμανίας κατέχει πολύ πραγματιστική θέση, η οποία έγκειται στο ότι πρέπει πρώτα να αρθούν τα συστημικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και κατόπιν πλέον να διοχετευθούν πρόσθετα μέσα, διότι εάν γίνει διαφορετικά, τότε τα πρόσθετα οικονομικά μέσα θα εξατμιστούν, θα δώσουν μια προσωρινή ώθηση, που δεν θα είναι επαρκής επιτάχυνση για να καλυφθεί όλη η απόσταση ως την έξοδο από την κρίση και αυτά μου φαίνονται αρκετά ολοκάθαρα πράγματα», είπε ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την ΕΕ για γραφειοκρατικές πρακτικές και ακατανόητη απροθυμία να συνεργαστεί με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι στην Ευρώπη για λόγους πολιτικούς έτρεξαν πολύ μπροστά. Και με κοινούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τηρηθούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, οι οποίες ως προς το επίπεδο ανάπτυξης των οικονομιών τους δεν ήταν ουσιαστικά έτοιμες γι’ αυτό. Θα μπορούσαν δηλαδή να ενταχθούν, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει με άλλους όρους», εκτίμησε ο Ρώσος ηγέτης.
Enhanced by Zemanta

ΕΦΕΤ: Δεν..."λουξάρει" - Ανακαλεί πορτοκαλάδες και λεμονάδες ΛΟΥΞ

 Μετά από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, και σε συνέχεια σχετικών ελέγχων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας και Αττικής του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε πορτοκαλάδα και λεμονάδα ΛΟΥΞ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα :

α) Πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ (πορτοκαλί καπάκι) συσκευασίας 330 ml με ημερομηνίες λήξης 16-01-13, 20-01-13, 21-01-13, 26-02-13.

β) Πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ (πορτοκαλί καπάκι) συσκευασίας 500 ml με ημερομηνία λήξης 18-01-13.

γ) Λεμονάδα ΛΟΥΞ συσκευασίας 330 ml με ημερομηνίες λήξης 10-01-13, 17-01-13, 08-02-13, 16-02-13, 24-02-13.

δ) Λεμονάδα ΛΟΥΞ συσκευασία 1,5 L με ημερομηνίες λήξης 04-02-13, 12-02-13.

Τα ανωτέρω προϊόντα παρασκευάζονται από την εταιρία «ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», Κεφαλόβρυσο Σαραβαλίου, Πατρών.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων. Η εταιρία ανταποκρινόμενη άμεσα απέσυρε προληπτικά όλα τα ανωτέρω προϊόντα με τις αντίστοιχες συσκευασίες τους και ημερομηνίες λήξης από 01-01-13 έως 31-01-13 καθώς και από 01-02-13 ως 28-02-13.

Οι σχετικοί έλεγχοι συμπεριλαμβανομένων και των εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους συνεχίζονται.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.

Ανθρωποκυνηγητό στο Μοσχάτο για τον εντοπισμό των ληστών της ΔΟΥ

Μέρα μεσημέρι «χτύπησαν» οι ληστές στην ΔΟΥ Μοσχάτου από όπου έφυγαν με λεία όλα τα λεφτά που υπήρχαν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Όπως έδειξαν τα γεγονότα, οι ληστές ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι καθώς μόλις λίγα λεπτά μετά την επίθεσή τους έφτασε το φορτηγάκι της χρηματαποστολής.

Από την στιγμή της επίθεσης η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας και του Μοσχάτου για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Μυτιλήνης στην Καλλιθέα το οποίο ωστόσο δεν συνδέεται τελικά με την υπόθεση της ληστείας.

''Γιατί να υποχωρήσει ο Κουβέλης και όχι η Μέρκελ;...'', αναρωτιέται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση και η Ελλάδα θα σωθεί, εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά «Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;».

Παράλληλα άφησε και αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας πως πρέπει να πει στους πολίτες τα πράγματα με το όνομα τους «Αν η Ελλάδα θα γίνει ανταγωνιστικό κράτος. Και σ' αυτό η πολιτική ηγεσία δεν βοηθάει γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αντ' αυτού ακούμε για κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα.»

Η συνομιλία του κ. Μητσοτάκη με δημοσιογράφους στη Βουλή

-Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση

-Θα υποχωρήσει ο Κουβέλης;

-Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;

-Εγώ πιστεύω ότι η λύση θα βρεθεί γιατί η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα. Το καράβι δεν θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι. Το πρόβλημα δεν είναι τι θα γίνει τώρα, αλλά τι θα γίνει μετά. Αν η Ελλάδα θα γίνει ανταγωνιστικό κράτος. Και σ' αυτό η πολιτική ηγεσία δεν βοηθάει γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αντ' αυτού ακούμε για κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικό κράτος και να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε. Και αυτό η πολιτική ηγεσία οφείλει να το πει καθαρά στους πολίτες.

Πηγή: iefimerida.gr

Γαβαλάς Λάκης: "Αβάσιμη και παράνομη η κράτησή μου"

Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί αβάσιμη και παράνομη την κράτησή του, εξηγεί ο Λάκης Γαβαλάς με επιστολή που έστειλε μέσα από τη φυλακή.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος έχε συλληφθεί τέσσερις φορές και βρίσκεται ήδη έξι μήνες στη φυλακή, προσπαθεί  να αποδείξει πως  η κράτησή του είναι άδικη.

Η επιστολή του Λάκη Γαβαλά αναφέρει τα εξής:
1. Σε σχέση με το αν οφείλει η εταιρία ΦΠΑ ή όχι;
«Όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, έχω δύο εταιρίες εδώ 25-30 χρόνια που απασχολούσαν τις καλές εποχές, 180-200 άτομα προσωπικό. Αποτέλεσμα επίπονου μόχθου και δουλειάς από μικρό παιδί.
Ουδέποτε ασχολήθηκα με τις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρίας προς τους τρίτους και το δημόσιο. Αυτό ήταν δουλειά των οικονομικών διευθυντών και του λογιστηρίου. Ο δικός μου τομέας ήταν ο εμπορικός. Αυτό ξέρω να κάνω, σε αυτό είμαι καλός. Καθ΄ όλη τη διάρκειά τους, έχουν αποδώσει, κυριολεκτικά, εκατομμύρια ευρώ στο κράτος από φόρους και έχουν ζήσει από αυτές πάνω από 200 οικογένειες».
2. Η αμφισβήτηση της οφειλής του φόρου:
«Οι έλεγχοι που έγιναν δείχνουν ότι δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους κάποια ποσά ΦΠΑ. Εάν συμβαίνει αυτό, πράγμα που δεν το γνωρίζω, ούτε είμαι σε θέση να το διαπιστώσω, δεν είναι ευθύνη μου. Οι έλεγχοι της εφορίας δεν αναφέρουν κανένα στοιχείο με το οποίο αποδεικνύεται η βασιμότητα του ύψους του φόρου, που τάχα, δεν πληρώθηκε στην ώρα του. Όπως ακριβώς σας το λέω: Ο έλεγχος αναφέρει μόνο έναν ποσόν ΦΠΑ που τάχα δεν πληρώθηκε, αλλά έπρεπε να πληρωθεί, αλλά δεν αναφέρει ούτε ένα τιμολόγιο ή απόδειξη ή οτιδήποτε άλλο από το οποίο να προκύπτει αυτός ο φόρος, αν και ο έλεγχος υποχρεωνόταν για αυτό, με βάση το φορολογικό νόμο, όπως μου λένε και οι δικηγόροι μου.
Το πόρισμα είναι 100 % αυθαίρετο. Όταν έμαθα για τις πράξεις που καταλογίζουν στην εταιρία, ΦΠΑ που δεν πληρώθηκε, άσκησα προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια. Το θέμα θα κριθεί από αυτά. Και προσέξτε, στην ίδια θέση εμένα είμαι το πιο εύκολο να βρεθεί ο οποιοσδήποτε. Ο υπάλληλος φτιάχνει ένα χαρτί, που λέει ότι οφείλεις το τάδε ποσό, χωρίς να αναφέρει από πού προκύπτει αυτό. Χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί το περιεχόμενο της άποψής του. Με ένα τέτοιο χαρτί, ο οποιοσδήποτε μπαίνει στη φυλακή, εκτός αν πληρώσει το ποσό που του καταλογίζει και ανεξάρτητα της βασιμότητάς του».
3. Η προσωρινή μου κράτηση:
«Είμαι έξι μήνες στη φυλακή, με απλές εικασίες. Η κράτησή μου βοηθάει να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη στο συμπέρασμα, ότι η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, οφείλεται στα πρόσωπα που δεν πλήρωσαν τους φόρους τους, παρόλο που εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, γιατί πλήρωνα πάντα τους φόρους μου.
Έτσι η παγκόσμια οικονομική κρίση που παράσυρε στη δίνη της μια αδύνατη και υπερχρεωμένη Ελλάδα, δεν παίζει κανέναν ρόλο. Ενώ καταφεύγω στα Συμβούλια και αναφέρω όλα αυτά που αποδεικνύουν το αβάσιμο και παράνομο της κράτησής μου, καμιά απάντηση δεν παίρνω, μόνο ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται κατά κύριο λόγο στη φοροδιαφυγή, δηλαδή αν πληρώσω εγώ για τα "σπασμένα" όλων η χώρα θα σωθεί. Θα φτιάξουν όλα ως δια μαγείας».
4. Tι γίνεται τώρα;
«Είτε χρωστάει, είτε δεν χρωστάει η εταιρία μου, με συνεχείς προτάσεις μου προς την Εφορία, ζητώ να της εκχωρήσω όλη την ακίνητη περιουσία μου. Ατομική και των εταιριών μου, που υπερκαλύπτει τα πάντα. Παρ' όλα αυτά, δεν γίνεται τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να μην χρωστάω στο κράτος τίποτε, η εταιρία έχει ακίνητη περιουσία που μπορεί να πληρώσει τα πάντα, γιατί ό,τι βγάζαμε τα επενδύαμε στην Ελλάδα, δεν τα κλέβαμε και αυτό δεν γίνεται.
Δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν ή δεν θέλουν; Μήπως είναι καλύτερα ο Γαβαλάς να είναι μέσα; Και αν συνεχίσω να είμαι μέσα, σε τι εξυπηρετεί αυτό; Μήπως δεν πληρώσω και τα επόμενα ΦΠΑ της εταιρίας; Πότε υπάρχει μεγαλύτερο ενδεχόμενο γι' αυτό; Όταν είμαι "παροπλισμένος" στη φυλακή ή εάν βγω έξω και δουλέψει η εταιρεία; Η κράτησή μου εξυπηρετεί μόνο προσχήματα και όχι την ουσία».

Αδιέξοδη η συνάντηση Στουρνάρα με δικηγόρους – γιατρούς

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση των εκπροσώπων των ιατρικών και δικηγορικών συλλόγων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο έθεσαν φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων τους, όπως είναι η επικείμενη ένταξη του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων στον ΕΟΠΥΥ, η περικοπή των ειδικών μισθολογίων, η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος και το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων, το μόνο που έλαβαν από τον υπουργό Οικονομικών ήταν μια γενική υπόσχεση για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες γιατρούς.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι τόνισαν ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συγχωνεύσεις άνω των 100.000 ευρώ, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, λέγοντας ότι τίθενται θέματα ασφάλειας όπως και να μην καταργηθεί το αφορολόγητο όριο για τους χαμηλά αμειβόμενους δικηγόρους. Ωστόσο και οι δικηγόροι δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα


 Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται μεταβολή του καιρού από αύριο,  από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και τους ενισχυμένους νότιους ανέμους.

Συγκεκριμένα:
• Αύριο Σάββατο, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα βαθμιαία ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι και θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ στα πελάγη.
• Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν το βράδυ στην Κεντρική Στερεά. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.
•Τη Δευτέρα από το απόγευμα, ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενίσουν, όμως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που θα εξασθενίσουν σταδιακά την Τρίτη.

Τελικά η Κύπρος θα γίνει πιο πλούσια κι απ' το Κατάρ -«Κάθεται» πάνω σε 2 τρισ. ευρώ φυσικού αερίου

Νέα δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, δημιουργούν οι ανακοινώσεις του διευθυντή της υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλωνα Κασίνη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκτιμάται ότι στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκονται «αποθηκευμένα» συνολικά 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Μόνο στο «οικόπεδο 12» με την ονομασία Αφροδίτη, δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Κασίνης, τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.

Η συνολική αξία του τεμαχίου 12 υπολογίζεται σε 350 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος μόνο για το συγκεκριμένο τεμάχιο, αν αφαιρεθεί το κόστος ανόρυξης και εκμετάλλευσης, ανέρχεται στα 86 δισεκατομμύρια.

Η συνολική αξία των τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το καθαρό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 δισεκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κασίνη.

Και οι δύο εκτιμήσεις αφορούν μόνον το φυσικό αέριο.

Ο ίδιος διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει και πετρέλαιο. «Θα γίνει» πρόσθεσε «γεώτρηση σε βάθος επτά χιλιομέτρων και θα διαφανεί πόσο πετρέλαιο υπάρχει».

Πηγή: | iefimerida.gr

Σαμαράς: Η χώρα μας χρειάζεται ενότητα όχι καχυποψία και διχόνοια

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός με πολλούς αποδέκτες μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης με ιστορικά κειμήλια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για τις κρίσιμες ώρες που περνά η χώρα μας και τόνισε πως «πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε δύο λέξεις», «την πίστη στις δυνάμεις των Ελλήνων και την ενότητα». «Οχι καχυποψία και διχόνοια μεταξύ μας»είπε ο Αντώνης Σαμαράς, μήνυμα το οποίο ερμηνεύθηκε ότι απηύθυνε και προς τους πολιτικούς αρχηγούς που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος δείχνει να κλυδωνίζεται με τις διαφωνίες για το πακέτο μέτρων που προτείνει η Τρόικα.

«Ελάχιστοι πίστευαν πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους. Σήμερα ποντάρουν στην επιτυχία μας» είπε ο πρωθυπουργός και έστειλε ένα δεύτερο μήνυμα αποφασιστικότητας λέγοντας «καιρός να προχωρήσουμε μπροστά, να κοιτάξουμε μπροστά»

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει σήμερα δύο μάχες για να απαλλαγεί από δύο ειδών αλυσίδες, από τα δεσμά της υπανάπτυξης και τα δεσμά της υ6περχρέωσεις. «Τώρα αποκαλεστούμε την αξιοπιστία της χώρας, αγωνιζόμαστε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και να μπούμε στην ανάπτυξη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη ενότητα, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη σε 10 χρόνια «φτάνει να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, αυτό εξαρτάται από εμάς, αν οι Έλληνες μείνουμε ενωμένοι και πιστέψουμε στον εαυτό μας θα τα καταφέρουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το «όχι» στο φασισμό και άφησε αιχμές κατά της Χρυσής Αυγής «εκείνων που ζωντανεύουν τους χειρότερους εφιάλτες του ελληνικού λαού», είπε με έμφαση.

Πηγή: | iefimerida.gr

«Γιούχαραν» τους επίσημους στη Θεσσαλονίκη

Με αποδοκιμασίες συνοδεύτηκε η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και των υπολοίπων επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

 Σύμφωνα με το seleo.gr, πιστοί που δεν μπόρεσαν να φθάσουν στον ναό, λόγω των μέτρων ασφαλείας, διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας παράλληλα: «Δεν τους θέλουμε. Να πάνε στα σπίτια τους».


Τα μέτρα ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα είναι δρακόντεια, για το φόβο επεισοδίων στην στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής. Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται το βράδυ πίσω στην Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου:

• Επί ποδός 2500 αστυνομικοί
• Φράχτες κατά μήκος της παρέλασης
• Μείωση της χρονικής διάρκειας της παρέλασης
• Συμμετοχή ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ
• Εντολή για άμεσες συλλήψεις για όσους παρεμποδίσουν τις παρελάσεις
• Απαγόρευση των διαδηλώσεων στους γύρω δρόμους.
• Εξονυχιστικός έλεγχος για όσους βρίσκονται στον χώρο των επισήμων

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας για συναλλαγή με κρατούμενο

Εικονική συναλλαγή ύψους 610.000 ευρώ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας με κρατούμενο των ελληνικών φυλακών εντόπισε το ΣΔΟΕ μετά από ειδικούς ελέγχους για παραβάσεις ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας, στo πλαίσιο των ελέγχων αυτών, το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας εντόπισε εικονική συναλλαγή με πλαστό τιμολόγιο ύψους 610.000€ μεταξύ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους και εσωκλείστου κατά το χρόνο της έκδοσης του τιμολογίου στις φυλακές.

Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά.



Πηγή: | iefimerida.gr

Με πρόσκληση και σωματικό έλεγχο το προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο

Οι πιστοί που ήθελαν να προσκυνήσουν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου έπρεπε να διαθέτουν πρόσκληση, αλλά και να περάσουν από σωματικό έλεγχο. Μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορούσαν να περάσουν ελεύθερα στην Εκκλησία.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια και η σημερινή δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο μοιάζει να είναι πριβέ, αφού οι επιτελείς της αστυνομίας δεν ήθελαν να συμβεί το παραμικρό.

Την ίδια ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει με αστυνομικούς, αφού 2.000 άντρες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται επί ποδός τόσο για τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, όσο και για την παρέλαση της Κυριακής.

Η αστυνομία θα ακολουθήσει σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα με τους θεατές-πολίτες να μην μπορούν να πλησιάσουν πιο κοντά από τα 100 μέτρα την εξέδρα των επισήμων.

Στην παραλιακή λεωφόρο θα στηθεί και ο φράχτης που μπαίνει μπροστά από το Κοινοβούλιο στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών ατόμων που κρίνονται ύποπτα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.και σκάφη του Λιμενικού θα σαρώνουν τις «κόκκινες» περιοχές από αέρα και θάλασσα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεκάδες καθηγητές ΑΕΙ υπεξαιρούσαν εκατομμύρια από τον ειδικό λογαριασμό των Ιδρυμάτων

Δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές χρωστάνε μεγάλα ποσά στα Ιδρύματα καθώς επί χρόνια δεν πληρώνουν το ειδικό «τέλος» 15% προς τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).

Συγκεκριμένα, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα με δελτίο παροχής υπηρεσιών είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να καταβάλλουν το 15% των εισπράξεών τους υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού στο Ίδρυμα όπου υπηρετούν. Μάλιστα, ο νόμος ορίζει πως για να είναι σε θέση το ΑΕΙ να γνωρίζει τα έσοδα του κάθε πανεπιστημιακού -που είναι και ελεύθερος επαγγελματίας- θα πρέπει το μπλοκ των αποδείξεών του να σφραγίζεται από τους υπαλλήλους του Ιδρύματος.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», εδώ και χρόνια οι πρυτάνεις και οι διοικήσεις των ΑΕΙ δεν έδειχναν ιδιαίτερη προθυμία για την τήρηση του νόμου και τον έλεγχο των καθηγητών αυτής της κατηγορίας. Έτσι, πολλοί καθηγητές -εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχου- δεν πλήρωναν τον 15% των εσόδων τους στο ΕΛΚΕ. Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πως δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στα ΑΕΙ. Πρόκειται, συνεχίζει το δημοσίευμα, κυρίως για μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους οι οποίοι κατά βάση ασκούν παράλληλα και ελεύθερο επάγγελμα.

Τώρα, λόγω της μείωσης των κρατικών κονδυλίων προς τα ΑΕΙ, οι πρυτανικές διοικήσεις ξεσκονίζουν τις λίστες των «ξεχασιάρηδων» καθηγητών και τους καλούν να πληρώσουν τα οφειλόμενα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε σχολές όπου υπάρχει «παράδοση» οι καθηγητές να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα, ο ένας στους τρεις δεν έχει πληρώσει εδώ και χρόνια το 15% στον ΕΛΚΕ...

Πηγή: | iefimerida.gr

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά Χρυσής Αυγής

"Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες" λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος...
επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.


Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της, όπως αναφέρει η εφημερίδα Επενδυτής.

"Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του" λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο "πρόσωπο", έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.

Ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος, περιγράφει πώς υπέστη εγκεφαλικό πάνω στο θεατρικό σανίδι

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 16:50, επιχειρεί να καταρρίψει τον μεγάλο μύθο ότι δεν μπορούμε να προλάβουμε το εγκεφαλικό.

Οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι περισσότερα από τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί εάν αλλάζαμε τον τρόπο ζωής μας, κάναμε πιο συχνά εξετάσεις και αντιμετωπίζαμε παράγοντες και ασθένειες που σχετίζονται με την εμφάνιση ενός εγκεφαλικού. Επίσης, επισημαίνουν ότι το εγκεφαλικό μας προειδοποιεί μήνες, εβδομάδες ή και ημέρες πριν συμβεί. Έχει παρατηρηθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός ασθενών εκδηλώνει παροδικά, μικρά εγκεφαλικά, τα οποία δεν καταγράφονται στις απεικονιστικές εξετάσεις αλλά είναι προάγγελοι ενός σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλα τα νεώτερα στοιχεία για τις τροφές- ασπίδα στο εγκεφαλικό, τις μορφές άσκησης που διατηρούν σε καλή κατάσταση τα αγγεία μας, τις απλές εξετάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να προλάβουμε ένα τέτοιο επεισόδιο αλλά και παράγοντες όπως το χρόνιο στρες που μπορούμε να αλλάξουμε για να... κλείσουμε την πόρτα στο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην εκπομπή τους τρόπους που μπορούν να αναγνωρίσουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που συμβαίνει σε κάποιον συγγενή ή γνωστό τους αλλά και να μάθουν ποιές είναι οι πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Επίσης, θα καταλάβουν γιατί ακόμη και τα δευτερόλεπτα είναι κρίσιμα για έναν άνθρωπο με εγκεφαλικό και θα ενημερωθούν για όλες τις νεώτερες μεθόδους αντιμετώπισής του.

Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος, ο οποίος περιγράφει πώς υπέστη εγκεφαλικό πριν από δυόμισι χρόνια πάνω στο θεατρικό σανίδι αλλά και πώς αυτό άλλαξε τη ζωή του.

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε φαρμακέμπορος στο Λαύριο!

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκε κρεμασμένος από δοκάρι της αποθήκης του σπιτιού του, στην περιοχή Λιμάνι Πασά Λαυρίου, ο άνδρας έχοντας δύο σημειώματα στις τσέπες του στα οποία εξηγούσε ότι η οικονομική κατάσταση τον οδήγησε στο απονενοημένο.
Τη μακάβρια ανακάλυψη έκαναν συγγενικά πρόσωπά του και αμέσως επικοινώνησαν με την αστυνομία, άνδρες της οποίας κατέφθασαν στο σημείο και απλά διαπίστωσαν το θάνατο του φαρμακέμπορου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του diktionews.gr ο 66χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που τον είχαν οδηγήσει σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα να δώσει τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τρόπο.

Πρόκειται για ένα ακόμη θύμα στον μακρύ κατάλογο των αυτοχείρων των τελευταίων τριών ετών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έφοδος σε παράνομο καζίνο στην Αθήνα

Συνολικά 17 άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα σε κατάστημα ίντερνετ – καφέ, το οποίο λειτουργούσε ως παράνομο καζίνο.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, 347 πλαστικές μάρκες και τρία τραπέζια ειδικά διαμορφωμένα για τη διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όλα τα Βίντεο: Δακρυγόνα στο Χυτήριο


Σε χρήση χημικών προχώρησαν πριν από λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονται έξω από θέατρο Χυτήριο, προσπαθώντας να απωθήσουν τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται για τη θεατρική παράσταση Corpus Christi.

Η Ιερά Οδός είναι κλειστή και στα δυο ρεύματα.

EPEISODIA XYTHRIO από Enikos_gr

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θα ευλογήσει τα γραφεία της Χ.Α. στο Αίγιο και... προκαλεί αντιδράσεις

"Ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας" αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Ενημερωθήκαμε από ΜΜΕ της Αιγιάλειας, ότι στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο, θα παραβρεθεί μεταξύ άλλων, για να δοξολογήσει τους ναζί και τη γιάφκα τους, και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.
Εν πρώτοις, αναρωτιέται κανείς τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας. Αναρωτιέται κανείς πια χριστιανική αρχή επιτάσσει , δικαιολογεί και επιτρέπει την φανερή πια ταύτιση ενός εκπροσώπου της χριστιανικής πίστης με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Σε θρησκευτικό επίπεδο, η Εκκλησία είναι αρμοδιότερη να του θυμίσει ότι οι θεωρία του ναζισμού είναι κατά της χριστιανικής αγάπης προς τον πλησίον και της κατανόησης προς τον διαφορετικό.
Σε θεσμικό επίπεδο, υπενθυμίζουμε στον ίδιο ότι κατέχει θεσμική θέση, στο πλαίσιο της οποίας δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του αλλά όλη την επίσημη Εκκλησία, άρα και τους πιστούς.
Η ανοιχτή στήριξη προς τη Χρυσή Αυγή, δεν συνάδει με τη Δημοκρατία, την οποία η Χρυσή Αυγή πολύ θα ήθελε να καταργήσει. Θυμίζουμε επίσης στον κ. Αμβρόσιο, όσο και αν δεν αρέσει σε αυτόν και στους &om icron;μοτράπεζούς του, ότι οι κανόνες της Δημοκρατίας δεσμεύουν και την Εκκλησία, η οποία τελεί σε ειδική σχέση υπαγωγής στο ελληνικό κράτος.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο κ. Αμβρόσιος οφείλει να σέβεται το αίμα που έχουν δώσει οι δημοκρατικοί Καλαβρυτινοί και Αχαιοί, που θυσιάστηκαν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα των ιδεολογικών προγόνων των Χρυσαυγιτών, το αίμα των γυναικόπαιδων των αχαϊκών χωριών που εκτελέστηκαν ή κάηκαν από τους ταγματασφαλίτες, τους οποίους οι φασίστες της Χ.Α. Αποκαλούν πατριώτες.
Και αυτό το σεβασμό προς τα θύματα του Ναζισμού και τον δωσίλογων τον απαιτούμε από όλους.
Γι' αυτούς τους λόγους, ο κ. Αμβρόσιος, δεν μπορεί και να εγκαινιάζει νέα γραφεία μαφιόζικων συμμοριών και να χοροστατεί στο μνημόσυνο των εκτελεσμένων στα Καλάβρυτα.
Και στις δύο περιπτώσεις θα είναι ανεπιθύμητος."

Κουβέλης: Δεν ψηφίζουμε τα εργασιακά αν δεν γίνουν αλλαγές

Αρνητική εισήγηση για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ στο θέμα των εργασιακών έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην εισήγησή του ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις. Η αναφορά του αυτή ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως πρόθεση όχι για καταψήφιση των εργασιακών αλλά για «παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Στη συνεδρίαση σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά από τις επαφές του Δημήτρη Χατζησωκράτη με το οικονομικό επιτελείο και το υπουργείου Εργασίας.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου συζητήθηκε και η στάση της Τρόικα για την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέκλεισε το μεσημέρι κάθε ενδεχόμενο υπαναχώρησης.

Στουρνάρας: Τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση σε ένα άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε και σήμερα ότι όλα τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση σε ένα άρθρο και κατά συνέπεια το αίτημα της Δημοκρατικής Αριστεράς για ξεχωριστό άρθρο για τα εργασιακά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν κάνουμε πίσω σε αυτό, το ΠΑΣΟΚ ήδη μου είπε ότι εμείς θέλουμε δεκαπέντε τέτοια άρθρα τότε. Και έχουν δίκιο.»
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η συμφωνία κινδυνεύει σε περίπτωση που ο Φώτης Κουβέλης κάνει πίσω, ο κ.Στουρνάρας σχολίασε ότι «δεν θα είναι ωραίο, διότι είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός τριών κομμάτων» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα προωθήσει σε κάθε περίπτωση το πακέτο της συμφωνίας στη Βουλή καθώς «δεν έχουμε άλλο περιθώριο».

Χατζησωκράτης: Δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα αλλά δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση

Τη θέση ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ρίξει την κυβέρνηση διατύπωσε το μέλος του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα εργασιακά μέτρα .
«Εμείς δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ εάν δεν ψηφίσει τα μέτρα και το ΠΑΣΟΚ, τότε απάντησε πως «θα δούμε τι θα κάνουμε».

«Η ΔΗΜΑΡ θέλει το πακέτο των μέτρων να ψηφιστεί σε δύο χωριστά άρθρα, προκειμένου να μπορέσει να καταψηφίσει τα εργασιακά, χωρίς να θιγεί η κυβερνητική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι η ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, εξήγησε ωστόσο ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορές στα εργασιακά και κυρίως στο θέμα της επεκτασιμότητας των εθνικών συλλογικών συμβάσεων.

Το αν θα έρθει σε ένα ή περισσότερα άρθρα είπε πως «δεν είναι θέμα του κ. Στουρνάρα», αλλά «των πολιτικών κομμάτων».

«Ολα θα έχουν ξεκαθαρίσει ως την επόμενη Τετάρτη», κατέληξε.

Πηγή:  | iefimerida.gr

Τις καταγγελίες για βασανιστήρια από την ΕΛ.ΑΣ. αναδεικνύει τώρα και το BBC

Στις καταγγελίες που έφεραν στη δημοσιότητα άλλα ΜΜΕ, όπως και διεθνείς οργανισμοί, για βασανιστήρια από την ΕΛ.ΑΣ. επανέρχεται ο Πολ Μέισον του BBC, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον Ηλία Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής.

Αρχικά ο δημοσιογράφος απορρίπτει τις κατηγορίες του βουλευτή ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του ότι «στην Ελλάδα έχουμε εμφυλίο».

Λέει χαρακτηριστικά: «εμείς στο BBC μεταδώσαμε τα όσα είπε, χωρίς μοντάζ και στα αγγλικά».

Εξηγεί ότι αυτή ακριβώς είναι και η ουσία του θέματος: οι καταγγελίες για βασανιστήρια και οι σχέσεις που διατηρούν τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Μάλιστα στην εκπομπή του εμφανίστηκαν οι δικηγόροι ορισμένων από όσους καταγγέλλουν τις πρακτικές της Αστυνομίας με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για κακοποίηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Δικηγόροι 15 διαδηλωτών που συνελήφθησαν επανέλαβαν στην εκπομπή Newsnight τις καταγγελίες για κακομεταχείριση από την Αστυνομία και παρουσίασαν ιατρικές εκθέσεις για οκτώ περιπτώσεις πολιτών που έπεσαν θύματα επίθεσης από αστυνομικούς.

Ορισμένοι μάλιστα είναι αποφασισμένοι να κινηθούν και δικαστικά εις βάρος της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα είχε αναφερθεί με πρωτοσέλιδό του στη διαδικτυακή έκδοσή του, στις 8 Οκτωβριού, και η εφημερίδα Guardian.

To ΒΒC μεταφέρει παράλληλα και τις αναφορές που έχει στη διάθεσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σύμφωνα με τις οποίες καταγράφηκαν 87 ρατσιστικές επιθέσεις, εκ των οποίων οι 48 από γνωστή ακροδεξιά οργάνωση.

Στην αναφορά της Ύπατης Αρμοστείας τονίζεται ότι αρκετά από τα θύματα αναγνώρισαν μέλη της Χρυσής Αυγής, είτε από τα ρούχα και τα διακριτικά που έφεραν, είτε από επόμενες δημόσιες εμφανίσεις των ίδιων.

Παράλληλα, περιγράφονται 15 περιστατικά όπου υπάρχει διασύνδεση ρατσιστικών επιθέσεων με αστυνομικές δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην έκθεση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, η οποία περιγράφει με ιδιαίτερα μελανά χρώματα τις κακές συνθήκες και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε αντίθεση με τη Βρετανία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ξεχωριστή υπηρεσία για τις αιτήσεις, αλλά αυτές τις χειρίζεται η Αστυνομία.

Στο νομό Αττικής, η όλη διαδικασία είναι σχεδόν απάνθρωπη: όσοι αιτούνται ασύλου πρέπει να περιμένουν σε μια τεράστια ουρά, σε ένα απομονωμένο σημείο της πόλης, από όπου τελικά «επιλέγονται» 20 άτομα για την αίτηση.

Ο δημοσιογράφος καταλήγει λέγοντας ότι σε διάστημα μίας εβδομάδας η ΕΛ.ΑΣ. έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλαπλές κατηγορίες.

«Ο εκπρόσωπός της αρνήθηκε κατηγορηματικά περιστατικά κακοποίησης. Έχουμε ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να μας παραχωρήσει συνέντευξη, αλλά για την ώρα αρνείται.»
Newsroom ΔΟΛ

ΑΕΚτσήδες κατά Χρυσής Αυγής!

Έντονη ήταν η αντίδραση φίλων της ΑΕΚ στην είδηση που ήθελε την Χρυσή Αυγή να ανοίγει γραφεία δίπλα ακριβώς σε αυτά του συνδέσμου της Original.


Ακόμα έναν εχθρό βρήκε στο πρόσωπο των οργανωμένων οπαδών της Ένωσης το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. 
Μόνο άπραγοι άλλωστε δεν έμειναν οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» στο άκουσμα της είδησης ότι προτίθεται το η Χρυσή Αυγή να ανοίξει γραφεία δίπλα σε εκείνα της Οriginal.

Το πανό μάλιστα που ανάρτησαν, έγραφε: «Ούτε να το σκέφτεστε», στέλνοντας ένα... ξεκάθαρο μήνυμα.



*gazzetta.gr

Δολοφονία ιερέα του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Συρία

Αναβρασμός επικρατεί στην Ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας μετά την πληροφορία ότι δολοφονήθηκε ένας ιερέας του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», βρέθηκε νεκρός έξω από την Δαμασκό και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε άγνωστοι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν θύματα απαγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα.

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. «Ζούμε όλοι μαζί. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να έγινε από Σύριους. Οι άνθρωποι σέβονται τους ιερείς, όπως και τους Ιμάμηδες», δηλώνουν οι επιτελείς του, αποδίδοντας εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη σε ομάδες ακραίων μουσουλμάνων από γειτονικές χώρες, που τον τελευταίο καιρό έχουν εισρεύσει στην Συρία.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, τόσο στην περιοχή που ζούσε ο ιερέας, όσο και στο σημείο που βρέθηκε η σωρός του, υπάρχουν και δρουν δεκάδες τέτοιες ομάδες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...