Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία του Ισραήλ για την επέμβαση στο πλοίο Εστέλ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την επέμβαση του Ισραήλ στο πλοίο Εστέλ, θυροκόλλησε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ , αποτελούμενη από τους βουλευτές Θ. Δρίτσα, Παν. Λαφαζάνη, Ρ. Δούρου, Μ. Μπόλαρη και τον Κ. Ήσυχο, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ επισκέφθηκε την πρεσβεία του Ισραήλ και ζήτησε να δει υπεύθυνους από το Ισραήλ. Την ενημέρωσαν, όμως, ότι δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος, παρά μόνο το προσωπικό ασφαλείας.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θυροκόλλησε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την παράνομη επέμβαση του Ισραήλ στο πλοίο Εστέλ και τη βίαιη ρυμούλκησή του σε λιμάνι του Ισραήλ.

Νωρίτερα, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ σε ομόφωνο ψήφισμά της καταδίκασε την ενέργεια του Ισραήλ «με τον πιο απερίφραστο τρόπο» και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να καταγγείλει την παράνομη επίθεση στο πλοίο "Εστέλ" και να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ , τονίζει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και ενέργειες σε πολιτικό, κινηματικό, κοινοβουλευτικό και ευρωκοινοβουλευτικό επίπεδο τον αγώνα μέχρι την αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, με στόχο η ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και η αλληλεγγύη να είναι οι τελικοί νικητές σε όλους τους λαούς της περιοχής.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.ΚΟΔΕΛΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Enhanced by Zemanta

Tουρκικό υποβρύχιο στην Σκύρο!

Tουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού.

Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.

Το υποβρύχιο απέπλευσε από τη ναυτική βάση του Gölcük φορτωμένο  πυρομαχικά και τρόφιμα. Eικάζεται ότι θα πλεύσει προς την Συρία. Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.

Ισραηλινή επιδρομή στο ESTELLΕ: Είναι καλά όλοι οι Έλληνες και επιστρέφουν

Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο ESTELLΕ, του οποίου την πορεία προς την Γάζα ανέκοψε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ, είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Oλόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2012
 Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με Έλληνες επιβάτες πλοίου “Estelle”.
Στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήγαγε σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ανέκοψε τον πλου του σκάφους “Estelle”, σημαίας Φινλανδίας και το οδηγεί στο λιμάνι Ασντότ. Σύμφωνα με ενημέρωση της ελληνικής Πρεσβείας από το ΥΠΕΞ του Ισραήλ, όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.
 Στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη της Βουλής των Ελλήνων. Σημειώνεται, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση στις 17 Οκτωβρίου αποτρέποντας τους Έλληνες πολίτες από το να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.
 Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της υπόθεσης και έχει επιστήσει την προσοχή στις ισραηλινές Αρχές. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί από το Ισραήλ να μεριμνήσει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και τον ταχύτερο δυνατό επαναπατρισμό τους και έχουν ληφθεί σχετικές διαβεβαιώσεις.»
Enhanced by Zemanta

Σε δίκη παραπέμφθηκε 89χρονος Γερμανός πρώην στρατιώτης για τη σφαγή Ιταλών στην Κεφαλονιά

Σε δίκη παραπέμφθηκε ο 89χρονος Γερμανός πρώην στρατιώτης, Άλφρεντ Στορκ, για την σφαγή Ιταλών αξιωματικών που έλαβε χώρα στην Κεφαλονιά, πριν 69 χρόνια. Η δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου στην Ρώμη χωρίς πιθανότατα την παρουσία του κατηγορουμένου.

Το πρώην μέλος των ορεινών δυνάμεων (των «Κυνηγών του βουνού») του γερμανικού στρατού πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου σύμφωνα με τον ΙΤαλικό τύπο. Ο Στόρκ είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα κατά τη διάρκεια κατάθεσής του σε γερμανικό δικαστήριο.

Οι δικαστές τότε δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη διότι θεώρησαν ότι για το τραγικό αυτό ιστορικό συμβάν έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.

Η εισαγγελία της Ρώμης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ την κατηγορία της «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

H Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διοργανώνουν αντιφασιστικές διαδηλώσεις το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμερικής, στο Νέο Ηράκλειο και την Καλλιθέα.

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ, "μετά τον Αγιο Παντελεήμονα, η Χρυσή Αυγή έχει βάλει στόχο την εξάπλωσή της στην πλατεία Αμερικής και την ευρύτερη περιοχή".

Παράλληλα, η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει το άνοιγμα γραφείων βορείων προαστίων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για "πρόκληση για κάθε δημοκράτη".

"Η Χρυσή Αυγή με τις εγκληματικές ενέργειες ενάντια στους μετανάστες, τα τάγματα εφόδου, τον δήθεν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό λόγο και την επιλεγμένη φιλανθρωπία προσπαθεί να διασπάσει το λαϊκό εργατικό κίνημα και τη νεολαία, να φέρει σε αντίθεση Έλληνες και μετανάστες εργάτες, να καλλιεργήσει ένα κλίμα εθνικισμού και να καταλύσει κάθε ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση της κοινωνίας", επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Στην πλατεία Αμερικής, η αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιείται στις 13:00.

Στο Ν. Ηράκλειο η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην πλατεία Ηρακλείου.

Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Κύπρου, η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη στις 12:00.

Επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο πλοίο «Estelle»

Επέμβαση στο πλοίο «Estelle-Ένα καράβι για τη Γάζα», πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) οι Ισραηλινές δυνάμεις, την ώρα που αυτό φέρεται να έπλεε σε διεθνή ύδατα, με στόχο να «σπάσει» τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο φέρετια να περικυκλώθηκε από έξι έως εννέα ισραηλινά πολεμικά πλοία, ενώ ένοπλοι άνδρες με μάσκες εισέβαλαν σε αυτό.

Στο «Estelle» επιβαίνουν περίπου 30 άτομα, εκ των οποίων πέντε βουλευτές (από την Ελλάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας), με φορτίο δύο ελαιόδεντρα, 41 τόνους τσιμέντο,αναπηρικά καροτσάκια, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, παιχνίδια, 300 μπάλες ποδοσφαίρου, μουσικά όργανα και θεατρικό εξοπλισμό.

Συνταξιδιώτες προς τον τελικό προορισμό, το λιμάνι της αποκλεισμένης από τη θάλασσα εδώ και 40 χρόνια Γάζας, και μέλη των κοινοβουλίων της Σουηδίας, Νορβηγίας, Ισπανίας, Ιταλίας, αλλά και πολίτες από την Ιταλία, τη Φινλανδία, τον Καναδά, καθώς και από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το omniatv, η λίστα των επιβατών του «Estelle» έχει ως εξής:

Μέλος Κοινοβουλίου Hagen Aksel Norway 10/04/1953

Μέλος Κοινοβουλίου Britton Sven Sweden 14/06/1938

Μέλος Κοινοβουλίου Kodelas Dimitios Greece 02/01/1979

Μέλος Κοινοβουλίου Sixto Ricardo Spain 07/01/1967

Μέλος Κοινοβουλίου Diamantopoulos  Evangelos Greece 20/04/1980

Τέως μέλος Κοινοβουλίου Manly James Canada 29/10/1932

Opperdoes Joel Arvid Alexander Sweden 1983-06-20

Andreasson Charles Bertil Sweden 1965-03-10

Särner Daniel Karl-Erik Sweden 1985-12-16

Uddebrant  Johan Lars OS Sweden 1981-06-28

Widell Anders Nils Olof Sweden 1986-07-11

Reksten Herman Elias Norway 1989-10-06

Elhanan Elazar Israel 1977-04-01

Sjøstrøm Nils Johan Norway 1963-11-10

Koivisto Velimati Finland 1968-03-01

Hammervold Jan Petter Norway 1944-27-03

Feiler Dror Sweden 1951-31-08

Svenberg Kristian Sweden 02-07-1947

Boethius Maria-Pia Sweden 09/04/1947

Mor Reut Israel 09/08/1982

Jämiä Mika Finland 1959-09-06

Arau Crusellas Laura Spain 02/05/1980           

Ramazzotti Stockel Marco Italy 17-09-1947                

Shapira Yonathan Israel 12-02-1972         

Tiktopoulos Mikhalis Greece 24/12/1946              

Zabale Gouzalet  BegoÒa Spain 09/01/1950

Stamellos Loukas Greece 22/06/1979

Piassas Evangelos Greece 02/04/1947     

Gardell Mattias Sweden 10/08/1959

Vinthagen Stellan Sweden 13/10/1964 

Η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει διαβεβαιώσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση ότι θα μεριμνήσουν για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Το ιστιοφόρο απέπλευσε πριν από δύο μήνες από τη Σουηδία και κατά τη διαδρομή του σταμάτησε σε 12 ευρωπαϊκά λιμάνια. Στόχος του είναι να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, σπάζοντας το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

Μέχρι στιγμής, όλες οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για να φθάσει καράβι στη Γάζα, έχουν διακοπεί βίαια από το ισραηλινό ναυτικό, με αποκορύφωμα τη δολοφονία εννέα Τούρκων ακτιβιστών, το Μάιο του 2010.
Enhanced by Zemanta

ΛΕΣΒΟΣ: Θρίλερ με Τούρκο ναυαγό


Μεταμεσονύκτιο θρίλερ ανοιχτά της Λέσβου με Τούρκο ναυαγό! Ξημερώματα σήμανε συναγερμός στις λιμενικές αρχές του νησιού από τον εντοπισμό ενός άντρα ο οποίος κολυμπούσε εξαντλημένος, κοντά σε μια άδεια βάρκα.

Ο άντρας εξέπεμψε σήμα sos εκτοξεύοντας μια φωτοβολίδα.

Ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής, στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από το αεροδρόμιο, είδαν ξαφνικά τη λάμψη με αποτέλεσμα να  σπεύσουν στο χώρο πλωτά σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

Οι άντρες του λιμενικού, εντόπισαν μια μικρή βάρκα να επιπλέει χωρίς επιβάτες και μια «ανάσα» από αυτήν, αντίκρισαν έναν ναυαγό με σωσίβιο, να κολυμπάει στη θάλασσα.

Αφού τον πλησίασαν, τον περισυνέλεξαν ενώ παραπλέοντα σκάφη συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων ναυαγών. Όπως διαπιστώθηκε, ο άντρας ήταν Τουρκικής καταγωγής ενώ εικάζεται πως μετέφερε με σκάφος λαθρομετανάστες από την Τουρκία στην Λέσβο, αλλά λόγω μηχανικής βλάβης εγκατέλειψε το σκάφος.

Ήδη ο αλλοδαπός βρίσκεται στο Λιμεναρχείο όπου και ανακρίνεται, αφού πρώτα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Πηγή: lesvosnews.gr

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Βροχή από πεφταστέρια το βράδυ του Σαββάτου

Όπως κάθε χρόνο στην αρχή του φθινοπώρου, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό μια ακόμη βροχή διαττόντων αστέρων, οι Ωριωνίδες, που φέτος αναμένεται να  κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.

Οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα και επειδή το φεγγάρι δεν βρίσκεται κοντά σε πανσέληνο, το φως του δεν θα εμποδίζει την παρατήρηση, στο μέτρο βέβαια που δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.

Οι Ωριωνίδες φαίνεται να προέρχονται από μια περιοχή πάνω από το πολύ λαμπρό άστρο Μπετελγκέζ στον αστερισμό του Ωρίωνα, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους. Όμως στην πραγματικότητα αποτελούν απομεινάρια από την ουρά του κομήτη του Χάλεϊ και εμφανίζονται κάθε φορά που η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια που αφήνει πίσω του το πέρασμα του κομήτη στην πορεία του γύρω από τον Ήλιο.

Οι Ωριωνίδες είναι μία από τις δύο «βροχές» από πεφταστέρια που δημιουργεί η ουρά του διάσημου κομήτη του Χάλεϊ. Η δεύτερη είναι οι Ήτα Υδροχοΐδες που κορυφώνονται στις αρχές Μαΐου. Ο κομήτης (που πήρε το όνομα του Βρετανού αστρονόμου Έντμοντ Χάλεϊ) εμφανίζεται στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος κάθε 75 ή 76 χρόνια και είναι τόσο φωτεινός, που είναι ορατός με γυμνά μάτια. Τελευταία φορά εμφανίστηκε στον ουρανό της Γης το 1986 και η επόμενη θα είναι το 2061.

Μετά το 2006, οι Ωριωνίδες έχουν παρουσιάσει μερικές πολύ θεαματικές «βροχές» διαττόντων, με πτώση έως 60 μετεώρων την ώρα, τα οποία κινούνται με ταχύτητα περίπου 66 χιλιομέτρων την ώρα.
Enhanced by Zemanta

ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ Ο ανθυπασπιστής που κατηγορήθηκε για βιασμό 16χρονου

Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε ο 34χρονος ανθυπασπιστής που συνελήφθη για τον βιασμό ενός 16χρονου.

Ο υπαξιωματικός, που υπηρετούσε στη μοίρα ΓΕΑ στο ΥΕΘΑ, κρατείτο στην Αερονομία, κατηγορούμενος για για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αλλά και ασέλγειας σε ανήλικους.

Οι Αερονόμοι τον βρήκαν κρεμασμένο από τα κορδόνια του μέσα στο κελί του. Στον χώρο κατέφθασε αμέσως Εισαγγελέας και η Αστυνομία για να εξακριβώσουν τις συνθήκες της αυτοκτονίας.

Αναστολή στην έκτιση της ποινής φυλάκισης δόθηκε στον επιχειρηματία Πετζετάκι

Αναστολή στη 10ετή ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί πήρε ο επιχειρηματίας Γιώργος Πετζετάκις. Η αίτησή του, που αφορούσε καταδίκη για χρέη ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, έγινε δεκτή υπό τον όρο ότι θα εμφανίζεται μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο πρόεδρος της βιομηχανίας ελαστικών καταδικάστηκε πριν ένα μήνα από το Β' Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 10 ετών και το δικαστήριο δεν είχε δώσει αναστολή, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Ο επιχειρηματίας, διά του συνηγόρου του Α.Αθανασόπουλου, υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία έγινε δεκτή και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα είναι ελεύθερος.

Στην αίτησή του ο κ. Πετζετάκις τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι η φυλάκισή του θα οδηγήσει στην οριστική οικονομική κατάρρευση της εταιρείας, αλλά και της οικογένειάς του.

Επίσης, ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας με επενδυτή, η οποία εφόσον ολοκληρωθεί θα διασφαλίσει τις 300 θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της και θα της επιτρέψει την αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο.
Enhanced by Zemanta

Αυτοί είναι οι απαγωγείς του 26χρονου Μάριου

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας  για τον εντοπισμό του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου που απήχθη στις 10 Αυγούστου από συμμορία με εγκέφαλο έναν 72χρονο οικογενειακό του φίλο. Η άρνηση των φερόμενων ως δραστών να πουν οτιδήποτε και να αποκαλύψουν που έχουν κρύψει το νεαρό οδήγησε την Αστυνομία μετά από εισαγγελική διάταξη να δημοσιοποιήσει τόσο τα στοιχεία του όσο και τις φωτογραφίες του, αλλά επίσης και τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των φερόμενων ως δραστών.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ενδεχομένως κάποιοι πολίτες θα αναγνωρίσουν το πρόσωπο του νεαρού και θα δώσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 72χρονος οικογενειακός φίλος τηλεφώνησε στις 10 Αυγούστου στο κινητό του 26χρονου την ώρα που βρισκόταν στο εξοχικό του σπίτι στο Διακοφτό με τη μητέρα του. Ο Μάριος έφυγε αφηρημένα από το σπίτι και έκτοτε χάνονται τα ίχνη του.

Την ίδια ημέρα οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στην 75χρονη μητέρα του οφθαλμίατρο και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζήτησαν 620.000 ευρώ  για να τον δει, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, ζωντανό.
  
Η μητέρα κατάφερε μετά από 7 ημέρες και αφού μίλησε αρκετές φορές με το γιο της να μαζέψει περίπου 350.000 ευρώ όταν όμως ζήτησε πριν δώσει τα λύτρα να μιλήσει με το παιδί της οι απαγωγείς αρνήθηκαν.  Αυτό έβαλε σε υποψίες την 75χρονη και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία. Στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση και οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της ΕΥΠ κατάφεραν στις 16 Οκτωβρίου να συλλάβουν έξι άνδρες και μια γυναίκα. Όπως προέκυψε οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να πάρουν από τη μητέρα του νεαρού τα λεφτά σχεδίαζαν να απαγάγουν την οφθαλμίατρο όμως οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους έβαλαν φρένο στα σχέδια τους. Τόσο στην Αστυνομία όσο και τον ανακριτή οι συλληφθέντες κρατούν το στόμα τους κλειστό και δεν αποκαλύπτουν τίποτα για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σχετικά με την εξιχνίαση υπόθεσης απαγωγής 26χρονου ημεδαπού, ανακοινώνεται ότι με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των επτά  ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Πρόκειται για τους:

1.    ΜΙΧΑΛΕΑΚΟ Πέτρο του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1941 στη Μεσσηνία
2.    ΚΟΡΕΝΤΙΟ Αριστείδη του Γεωργίου και της Ευανθίας, που γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια
3.    ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Βασίλειο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά
4.    ΜΠΑΚΑΚΗ Γεράσιμο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια
5.    ΜΠΑΣΑΝΤΗ Αναστάσιο του Μιλτιάδη και της Μεγαλουσιάνας, που γεννήθηκε το 1955 στην Κουμάνη Μεσαρίας Άνδρου Κυκλάδων
6.    ΧΪΚΑΛΗ Παναγιώτη του Λεονάρδου και της Ισμήνης, που γεννήθηκε το 1968 στους Αγίους Αναργύρους
7.    ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Ευγενία του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά

Σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων αρπαγής, β) αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό εξαναγκασμού παθόντος ή κάποιου άλλου σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση και γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία κατά προσώπου και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης εκ μέρους τους ομοειδών πράξεων.
Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του απαχθέντα ημεδαπού, για τον εντοπισμό του οποίου συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αστυνομικές Αρχές.
Πρόκειται για τον:
•    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μάριο-Παρασκευά του Αλέξανδρου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα.

ΡΕΝΤΗΣ: Καταγγελίες για ρατσιστικό πογκρόμ αστυνομικών κατά μεταναστών

Ρατσιστικό πογκρόμ από το τοπικό αστυνομικό τμήμα σε συνοικισμό Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Νίκαιας - Ρέντη - Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι το βράδυ της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών, στην οδό Αγίας Άννης 11, και συνέλαβαν 35 άτομα. Αφού τους έβαλαν σε κλούβα, τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα με τον ισχυρισμό ότι είχαν πληροφορίες για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, έπειτα από μερικές ώρες η αστυνομία ξαναγύρισε στα σπίτια των μεταναστών για έρευνα. Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί έσπασαν και γκρέμισαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ενώ προχώρησαν και σε πλιάτσικο αρπάζοντας από χρήματα μέχρι λάπτοπ και μικροσυσκευές.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της πακιστανικής κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Ρέντη, όπου και διαπίστωσε τις συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης, στις οποίες κρατούνταν οι μετανάστες.

Καταγγέλλουν ότι 24 ώρες μετά τη σύλληψή τους, δεν τους είχε δοθεί νερό ή φαγητό, ενώ δεν τους είχε επιτραπεί να πάνε ούτε στην τουαλέτα. Αναφέρουν ότι η αστυνομία ανάμεσα στις μεθόδους ανάκρισης χρησιμοποίησε ακόμα και το γδύσιμο.

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: Προβάδισμα σε Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας RASS, για την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Στην πρόθεση ψήφου, για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην πρώτη θέση με 23,8%, έναντι 22,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Σταθερά στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 9,2% και πιο πίσω ΠΑΣΟΚ με 7,2%. Ακολουθούν οι  Ανεξάρτητοι Ελληνες με 6,1%, ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,0% και ΚΚΕ με 4,5%. Η Δημιουργία Ξανά συγκεντρώνει 1,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 11,6%, η απάντηση «άλλο» στο 3,6% και το «λευκό-άκυρο» στο 3,1%.   

Στην δημοσκόπηση, θα διαβάσετε επίσης τι λένε οι πολίτες για :
-το ενδεχόμενο ανόδου στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ,
-τα πρόσωπα του επόμενου ανασχηματισμού,
-τους εν δυνάμει διαδόχους του Ευάγγελου Βενιζέλου και, βέβαια
-για το ποια πρέπει να είναι η στάση της τρικομματικής κυβέρνησης σε σχέση με τις απολύσεις στο Δημόσιο, όπως και για τις εκπλήξεις τύπου εργασιακές αλλαγές που έβαλε ξαφνικά στο τραπέζι η τρόικα. 

Enhanced by Zemanta

Καθηγητής εκφοβίζει αλλοδαπούς μαθητές με την Χρυσή Αυγή

Σε μία τουλάχιστον απαράδεκτη απειλή φέρεται να κατέφυγε καθηγητής του 46ου Γυμνάσιου Νεάπολης Εξαρχείων, προκειμένου να συνετίσει αλλοδαπούς μαθητές της Α' Γυμνασίου για άγνωστο μέχρι στιγμής παράπτωμα: Τους προειδοίησε ότι θα καλέσει την Χρυσή Αυγή για να τους ξυλοφορτώσει 

Πριν από λίγες μέρες, ο καθηγητής φέρεται να απείλησε τους αλλοδαπούς μαθητές για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Μάλιστα ο εκπαιδευτικός λέγεται ότι απέβαλε τους Έλληνες που έσπευσαν να υπερασπιστούν τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους.

Μιλώντας στο Star.gr η διευθύντρια του σχολείου κυρία Βάντα Τσέλιου, δεν διέψευσε το περιστατικό και σημείωσε: «Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε.»

«Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος» ανέφερε.

Η κυρία Τσέλιου σημείωσε πως «Η πολιτική του σχολείου μας δεν είναι ρατσιστική αλλά διακριτά αντίθετη από αυτή. Η κουλτούρα μας δεν έχει καμία σχέση με διακρίσεις. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια έχουμε στο σχολείο μας πάντοτε προγράμματα για την ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών. Επίσης εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε τμήματα ένταξης δηλαδή ειδικής αγωγής.
Enhanced by Zemanta

Διόρισαν τον πρ. Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο για να μην μείνει άνεργος.. - Ν.Νικολόπουλος : Ε!! άει σιχτρίρ πια…

Χιλιάδες είναι τα μηνύματα αγανάκτησης των πολιτών, που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, για την προκλητική αποζημίωση των 3,4 εκ. ευρώ, ενός επώνυμου Έλληνα εργαζόμενου, που ενώ εισέπραξε αυτό το μυθικό ποσό όμως δεν απολύθηκε ποτέ….

Ενώ δεν βρέθηκε ούτε ένα 24ωρο στην κατηγορία των «άνεργων»…

Αυτός «τσέπωσε» τόσα που η αποζημίωση αυτή θα περάσει στο βιβλίο «ΓΚΙΝΕΣ».

Και ενώ ο λαός βοά η Κυβέρνηση απαντά : «ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ». Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τον Πρωθυπουργό, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ή από τους τρεις συγκυβερνήτες..

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΥ;… ή ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ;…» δήλωσε μεταξύ άλλων στα ΜΜΕ ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Τι να πουν. Όταν ο Υπουργός Εργασίας και τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης αποδέχονται τις «ΣΧΕΔΟΝ ΤΖΑΜΠΑ ή ΜΙΣΟΤΙΜΉΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»;

Θα πείτε μα ο κ. Προβόπουλος ανήκει στις εξαιρέσεις… Θα σας απαντήσω ότι υπάρχει και άλλη μία εξαίρεση του κ. Λουκά Παπαδήμου, ενώ θα ακολουθήσουν αύριο, μεθαύριο και πολλές ακόμα!!!

Σήμερα μαθαίνουμε ότι «βολεύεται» ένας ακόμα παρ’ ολίγον ιδιότυπος ‘’άνεργος’’…. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν εξωφρενικό και προκλητικό πολιτικό διορισμό του προσωρινά «ΑΝΕΡΓΟΥ» πρώην ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
Εξάλλου το Γραφείο Τύπου του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος» σε ανακοίνωση που κυκλοφορεί μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου που άσκησε ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης «ΚΙ.ΧΡ.Α.» κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, πληροφορούνται όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι άνεργοι ότι ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος διορίσθηκε με απόφαση του κ. Γιάννη Στουρνάρα για τα επόμενα 6 χρόνια στο Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας Α.Ε..ακριβώς για «να βρεθεί σε δουλειά» όπως θα’ λέγε και ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός ή καλύτερα «δουλειά να μην του λείπει»….

Είναι και αυτός -όπως και ο κ. Γ. Προβόπουλος- της ίδιας συνομοταξίας του ιδίου συστήματος..

Είναι όλοι τους του ίδιου «δοκιμαστικού σωλήνα»… όπως και ο κ. Πλασκοβίτης κ.α.

Είναι οι «πρωτομάστορες» του μνημονίου και για τούτο τους πρέπει … «δουλειά να μην τους λείπει»!!!

Οι φορολογούμενοι πολίτες μετά την αποκάλυψη αναρωτιούνται και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει: Η θέση που διορίστηκε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι έμμισθη ή άμισθη;
  • Σε τι ύψος ανέρχονται οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνει από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΤΕ, καθώς και από κάθε διεθνή ή εθνικό ή άλλο οργανισμό ή ασφαλιστικό φορέα, που χρηματοδοτείται εμμέσως ή αμέσως από τον κρατικό προϋπολογισμό;
  • Στην νέα θέση προβλέπονται έξοδα παραστάσεως και άλλες δικαιολογημένες δαπάνες; Εάν ναι πόσες το χρόνο;
  • Έχει παραχωρηθεί ή έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί γραφείο; Εάν ναι, σε ποιο κτίριο, πόσα m2, ποιο είναι το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του;
  • Έχει παραχωρηθεί αστυνομική φύλαξη και ποιος ο αριθμός των αστυνομικών που έχει στην διάθεσή του;
  • Ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, έχει κάνει αποσπάσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, έχει προχωρήσει στην πρόσληψη και άλλων μετακλητών υπαλλήλων απασχολεί αστυνομική φρουρά, έχει αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, συνοδευτικά οχήματα δίκυκλες μοτοσυκλέτες; Εάν ναι, ποιος ο αριθμός των υπαλλήλων που έχει αποσπάσει; Από ποια υπηρεσία έχει αποσπαστεί ο καθένας ξεχωριστά και ποιο το κόστος των οχημάτων αναλυτικά;
  • Ποιες οι μηνιαίες αποδοχές ελάμβαναν αυτοί πριν, ποιες μετά την απόσπαση τους και ποιες είναι οι αντίστοιχες των μετακλητών;
Να κατατεθεί ονομαστική λίστα που να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, υπηρεσία, βαθμός, μηνιαίες αποδοχές, επιδόματα, υπερωρίες και κάθε είδους αμοιβές καθώς και οι τίτλοι σπουδών και όλα τα σχετικά έγγραφα.

Τέλος η γραπτή ανακοίνωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κλείνει με δηλώσεις του εκπροσώπου του «ΚΙ.ΧΡ.Α» στο Κοινοβούλιο κ. Νίκου Νικολόπουλου, που μεταξύ άλλων τονίζει :

«Σήμερα, που με το νέο πακέτο μέτρων οι Έλληνες πολίτες και οι οικογένειες τους, ο οποίος οδηγούνται σε πλήρη αδιέξοδο. αποδεικνύεται πως οι κυβερνώντες δεν ορρωδούν ούτε μπροστά στα χιλιάδες ανθρώπινα δράματα, που παίζονται γύρω μας.

Η εμμονή, η τύφλωση και η εξάρτηση που τους διακρίνει, δεν έχουν τέλος.

Σε καιρούς που ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της ακραίας φτώχειας, της ανεργίας, της αποδόμησης όλων, ακόμα και των στοιχειωδών - κοινωνικών, προνοιακών, εργασιακών δικαιωμάτων του, αποτελεί ανυπόφορη πρόκληση το πολιτικό σύστημα να συνεχίζει «να βολεύει» κάποιους «στην υγεία των κορόιδων», από «ΔΕΞΙΑ ή από ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι «παίζουν με τη φωτιά!!!»

Η πολιτική ξετσιπωσιά και η ξεδιαντροπιά τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο!!!

Ο κόσμος είναι στα κάγκελα.

Σε λίγο η πολιτική νομεκλατούρα, από τις ζεστές πολυθρόνες της εξουσίας και τα κόκκινα παχιά χαλιά… θα περάσει στα αζήτητα…

Θα βρεθεί στο «κάδο των απορριμμάτων της ιστορίας»

Γιατί όπως γράφει ο καθηγητής Χρ. Γούδης: « Η Ελλάδα μπροστά στην διαφθορά, την υποκρισία και την αναλγησία έχει πάντα το ηθικό πλεονέκτημα….

Απευθυνόμενη σε όλους -ντόπιους και ξένους- τους νεόκοπους χρυσοδάκτυλους λαθροχείρες και εκ γενετής λήσταρχους, που έχουν το θράσος να αξιολογούν και να συντάσσουν τις λίστες (των θανατηφόρων μέτρων του μνημονίου), να τους απαντά με το «ελληνικότατο»:

«Άει σιχτίρ» .

Απάτη με φτηνά ΙΧ μέσω Ιντερνετ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ/ Αγγελοφόρος

Με δέλεαρ τη χαμηλή τιμή αυτοκινήτων, σπείρα εξαπατούσε πολίτες, τους οποίους εντόπιζε μέσω Ιντερνετ, καθώς τους πουλούσε οχήματα τα οποία στη συνέχεια... αφαιρούσε.
Από αστυνομικούς συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Ελληνας και ένας υπήκοος Αλβανίας, 39 ετών, και αναζητείται ένας 26χρονος συνεργός τους, οι οποίοι κατηγορούνται για τέσσερις περιπτώσεις απάτης αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση συμμορίας», «απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση» και «κλοπή κατά συναυτουργία».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα συγκεκριμένα άτομα, προσποιούμενα τους πωλητές ΙΧ αυτοκινήτων, είχαν «ανεβάσει» αγγελία στο διαδίκτυο, στην οποία αναφερόταν ότι πουλούσαν οχήματα σε ιδιαίτερα «ελκυστικές» τιμές. Στη συγκεκριμένη αγγελία ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με αξιωματικούς, συνολικά πέντε πολίτες, οι οποίοι επιθυμούσαν να αγοράσουν κάποιο αυτοκίνητο σε καλή τιμή.

Αξιωματικός τόνισε πως ακολουθούσε το κλείσιμο «ραντεβού», στο οποίο οι φερόμενοι ως δράστες μετέβαιναν με το όχημα που ήταν για πώληση, ενώ ο υποψήφιος κάθε φορά αγοραστής κατέβαλλε το χρηματικό ποσό, το οποίο είχαν συμφωνήσει. Στη συνέχεια τα φερόμενα ως μέλη της σπείρας έδιναν στον κάθε αγοραστή αντικλείδι του οχήματος, που του είχαν πουλήσει, κρατώντας οι ίδιοι το πρωτότυπο κλειδί. Ετσι, όπως είπαν αστυνομικοί, την ώρα που τα θύματα ήταν απασχολημένα με τη διαδικασία της μεταβίβασης, ένας από τους φερόμενους ως δράστες αφαιρούσε το όχημα, χρησιμοποιώντας το κλειδί που είχε στην κατοχή του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες έφεραν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα.

Κι άλλη απάτη

Στο μεταξύ, μία ακόμη απάτη με οχήματα εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 40 και 48 ετών, για «απάτη κατά συναυτουργία». Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 40χρονος από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου εξαπάτησε δύο πολίτες από τους οποίους αφαίρεσε τα οχήματά τους δίνοντας από μία συναλλαγματική μεγάλης χρηματικής αξίας.

Ωστόσο, το αντίτιμο των συναλλαγματικών δεν καταβλήθηκε ποτέ, ενώ ο 40χρονος φέρεται να προώθησε τα οχήματα σε μάντρα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων που διατηρούσε 48χρονος με σκοπό την εξαγωγή τους στο εξωτερικό ή την πώλησή τους στην Ελλάδα.

Επεισόδια ανάμεσα σε αλλοδαπούς μικροπωλητές και αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν στην οδό Πατησίων, 50 μέτρα πριν από την ΑΣΟΕΕ να κάνουν παρατήρηση σε αλλοδαπούς μικροπωλητές.
Εν τω μεταξύ μαζεύτηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ και δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια με τους μικροπωλητές, οι οποίοι ξήλωσαν τα παρτέρια του δρόμου και πέταγαν τελάρα και πέτρες στους αστυνομικούς.
 
Στη συνέχεια οι αλλοδαποί φοβήθηκαν και κλείστηκαν μέσα στο Πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ.


Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Πατησίων να κλείσει, ενώ μόνο μερικά αυτοκίνητα περνούσαν με δική τους ευθύνη.​


Πηγή: βίντεο από εκπομπή ''ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ''

Κως: Ξεκινούν οι έρευνες για τον μικρό Μπεν - Ελπίζει ακόμα η μητέρα του!

Πριν από 21 χρόνια, ο μικρός Μπεν Νίνταμ, είχε απασχολήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη αφού ενώ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω, ξαφνικά εξαφανίστηκε!

Οι ειδικοί από αστυνομικές υπηρεσίες της Βρετανίας, θα σκάψουν σε έαν μικρό ύψωμα κοντά στο σπίτι όπου έμενε η μητέρα και οι παππούδες του Μπεν τον Ιούλιο του 1991, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του 21 μηνών - τότε- παιδιού.

Η αστυνομία ανέφερε ότι στηρίζει την προσπάθεια της μητέρας του Μπεν να ανακαλύψει τί συνέβη. Η μία εκδοχή της υπόθεσης είναι ότι ο μικρός, την ώρα που ακολουθούσε τους παπούδες του προς το σπίτι, θάφτηκε κατά λάθος στα συντρίμια από τον οδηγό μπουλντόζας που άδειαζε οικοδομικά υλικά σε υπό ανέγερση κτήριο.

Σύμφωνα με το ''Έθνος'' ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ν. Γιορκσιρ τόνισε ότι «η αστυνομία ηγείται μίας ομάδας ειδικών που θα ταξιδέψουν στην Κω για να στηρίξουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμο του Μπεν.

Η Ελληνική Αστυνομία ακολοθεί μία ερευνητική γραμμή με επίκεντρο το έδαφος της περιοχής που εξαφανίστηκε το βρέφος το 1991. Ξεκινώντας τις έρευνες αύριο (σήμερα), θα εξετάσουμε το έδαφος, συμπεριλαμβανομένης και της γεωφυσικής εξέτασής του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρέπει να γίνει ανασκαφή σε κάποια περιοχή».

«Κατά τους προηγούμενους 18 μήνες, η αστυνομία του Ν. Γιόρκσιρ συγκέντρωσε όλο το υλικό από την Ελληνική Αστυνομία που είχε σχέση με την εξαφάνιση του Μπεν, ούτως ώστε να συμβάλλει στις έρευνες. Επίσης, απέκτησε γενετικό υλικό του Μπεν από το Νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ.

Η αστυνομία του Ν. Γιόρκσιρ εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζει την μητέρα του Μπεν, Κέρι, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Οι θεωρίες για το τί συνέβη στο μικρό παιδί είναι δεκάδες. Ωστόσο, δεν βρέθηκε ποτέ κάποιο ίχνος του. Η μητέρα του εδώ και δύο δεκαετίες ψάχνει για τον γιο της και εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει απαχθεί και βρίσκεται στη ζωή.
Enhanced by Zemanta

Ο ΟΛΑΝΤ στην Αθήνα καλεσμένος του Σαμαρά

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθεί την Αθήνα. 

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, η πρόσκληση από τον κ. Σαμαρά έγινε στις Βρυξέλλες, όπου σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε νέα συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Η επίσκεψη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα και η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί δια της διπλωματικής οδού.

Μένει να μάθουμε αν θα απαγορευτούν εκ νέου οι συναθροίσεις των τεσσάρων.

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Νίκαιας

Ξημερώματα, δέκα λεπτά πριν τις πέντε και δυο άγνωστοι μπήκαν κρατώντας όπλα σε μίνι μάρκετ στην οδό Τζαβέλα στη Νίκαια.

Οι δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη, άδειασαν το ταμείο και βγήκαν από το κατάστημα.

Μόνο στην... υποψία ότι κάποιος μπορεί να τους ακολουθήσει ή να σταθεί εμπόδιο στη διαφυγή τους οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν.

Ευτυχώς δεν έβαλαν στόχο κανέναν, σήκωσαν τα όπλα και έριξαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Ολόκληρη η περιοχή αναστατώθηκε, οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία όμως οι δράστες μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο όπου τους περίμενε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Θεσσαλονίκη: Δακρυγόνα και άγριο ξύλο μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ για τα σκουπίδια! - ΒΙΝΤΕΟ

Μάχες σώμα με σώμα με τραυματίες - Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας - Δείτε VIDEO


Όλα έγιναν στις 09.30 το πρωί. Κάτοικοι της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί στον υπό κατασκευή σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή της Ευκαρπίας, με στόχο να μπλοκάρουν τα έργα, συγκρούστηκαν με δυνάνεις των ΜΑΤ. Για περίπου 5 λεπτά η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με ένα άτομο να τραυματίζεται ελαφρά στο κεφάλι από τα χτυπήματα που δέχτηκε...

Οπως δήλωσε στο Newsit o αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων κύριος Μιχάλης Σπάσος, εκπρόσωπος 50 φορέων  κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στη δημιουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας "εδώ και 3 μέρες ερχόμαστε μεγάλη αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής στο χώρο του ΣΜΑ Ευκαρπίας οπου πολλές κλούβες των ΜΑΤ έχουν καταλάβει το χώρο και δε μας αφήνουν να διαμαρτυρηθούμε. Σήμερα υπήρξε μεγάλη ένταση καθώς μια κλούβα των ΜΑΤ έκλεισε τον δημόσιο δρόμο, την παράπλευρη της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Δερβενίου και δε μας άφηναν οι αστυνομικοί να περάσουμε. Εμείς τους είπαμε ότι θέλουμε να μας επιτρέψουν την είσοδο για να μιλήσουμε με εκπροσώπους της εργολάβου εταιρείας και ξαφνικά άρχισαν να μας χτυπάνε. Χτύπησαν πολύ κόσμο ανάμεσα στους οποίους και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ευκαρπίας, Μανώλη Δομενικιώτη. Εριξαν πολλά δακρυγόνα και χτύπησαν τον κόσμο στα καλά καθούμενα. Αυτή τη στιγμή είναι παραταγμένες 3 κλούβες των ΜΑΤ, ανακριτικά και αρκετή αστυνομία έξω από το χώρο της κατασκευής και η εργολάβος εταιρεία έχει σταματήσει τις εργασίες. Το "μάθε και αποφάσισε" που έβγαλε ο ΟΤΑ στην ουσία είναι οτι αποφασίζουν τα ΜΑΤ".

Μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν οι δήμαρχοι και φορείς της Θεσσαλονίκης να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες -καθώς το έργο κινδυνεύει να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ- πολίτες κατέλαβαν το χώρο εμποδίζοντας τα μηχανήματα της εργολαβικής εταιρίας να προχωρήσει στην κατασκευή του ΣΜΑ.

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Χαραμή

Εφυγε από τη ζωή, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Χαραμή, αρθρογράφος επί σειρά ετών στο BHMagazino και στο BHMAgourmet.

Η Μαρία Χαραμή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καστέλλα του Πειραιά. Οπως έλεγε η ίδια, σε μια από τις πολυάριθμες συνεντεύξεις της, μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός ή μπαλαρίνα. Ασχολήθηκε ως γευσιγνώστρια με την κουζίνα και έγραψε πολλά βιβλία με γραφή υψηλής αισθητικής.

«Πανεπιστημιακές σπουδές γιοκ. Αλλά όλο και κάτι μαθαίνει. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Το Βήμα. Έχει γράψει οχτώ βιβλία. Η ευτυχία την απασχολεί εκ γενετής» έγραφε η ίδια περιπαικτικά στο βιογραφικό της.

Η Μαρία Χαραμή ήταν παντρεμένη με τον Θάνο Τζαβέλα. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα.

Απόφαση ''βόμβα'' από το Συμβούλιο της Ευρώπης:Παράνομη η μείωση μισθών στους νέους που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα!

- Η απόφαση κρίνει ως παράνομες 2 μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που πήρε η ελληνική κυβέρνηση το 2010 μετά από απαίτηση της τρόικας
- Παράνομη πλέον θεωρείται η μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού
- Παράνομη κρίθηκε επίσης και η παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί πως η μείωση του μισθού στους νέους Έλληνες σημαίνει πως πλέον αμείβονται κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα
- Reuters:''Η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική για την Αθήνα και την τρόικα καθώς αποφασίζονται νέες περικοπές που απαιτούνται για να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζωή''


Η σπουδαιότητα της απόφασης αυτής από επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι τεράστια διότι δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά συνδικάτα να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν την κατάργηση των εργασιακών αλλαγών επειδή παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη!

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να γυρίσουμε στο 2010 όταν κατ' εντολή της τρόικας η τότε ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά ώστε να μειωθεί το κόστος για τους εργοδότες.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, που τώρα κρίνονται ως παράνομες, ήταν δύο:

- Η παράταση κατά ένα χρόνο στην δοκιμαστική περίοδο στην οποία οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση

- Η μείωση στα 2\3 του εθνικού κατώτατου μισθού για τον κατώτατο μισθό για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου της Ευρώπης η μείωση του μισθού στους νέους κάτω των 25 ετών σημαίνει πολύ απλά πως οι νέοι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα.
Επίσης σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η παράταση που επιβλήθηκε αντιβαίνει στο καταστατικό που αναφέρει πως οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε «λογική» ειδοποίηση πριν τερματιστεί η απασχόλησή τους.

Η απόφαση αυτή δικαίως χαρακτηρίζεται ως ''βόμβα'' καθώς όπως αναφέρει το Reuters:''Η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική για την Αθήνα και τους πιστωτές της, καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές σε ένα νέο γύρο περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επόμενη δόση από τη διάσωση των 130 δισ. ευρώ, που απαιτούνται ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα εν ζωή''.

Η Χρυσή Αυγή απειλεί τους εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου για τη ρατσιστική βία

Ευθείες απειλές για αυστηρή τιμωρία και ποινές κατά πολύ αυστηρότερες της απολύσεως εκτοξεύει η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εναντίων των εκπαιδευτικών του Ηρακλείου. Με αφορμή τα περιστατικά της ρατσιστικής βίας που παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα σχολεία της πόλης και τις πρωτοβουλίες της ΕΛΜΕ η Χρυσή Αυγή κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς για φασιστοκινδυνολογικές και ρατσιστοκινδυνολογικές μεθοδεύσεις και με επιστολή του τοπικού κομματικού οργάνου, απειλεί να πάρει μέτρα εναντίων τους όταν θα ανέβει στην εξουσία.

Η Ανακοίνωση
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σεβόμενη το εύπλαστον της εφηβικής ηλικίας και επειδή σέβεται την ιδιότητα του κηδεμόνα που ενσαρκώνεται στα πρόσωπα των γονέων και μόνο, καμμία δράση δεν αναπτύσσει στους σχολικούς χώρους, ούτε και δέχεται στους χώρους των γραφείων της ανήλικα παιδιά, χωρίς την παρουσία των γονέων τους.  Αυτό το θλιβερό φαινόμενο δεν είναι παρά η... δοκιμασμένη πρακτική των "αριστερών" κομμάτων στα οποία  προφανώς ανήκουν και τα μέλη της ΕΛΜΕ, ως απόρροια της... πρακτικής αυτής που επί 38 χρόνια ανάθρεψε και τους ίδιους. Οι κύριοι αυτοί με τις... ειδικές "ανησυχίες", καλά θα κάνουν το  κόμμα ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  να μην το εμπλέκουν στις..." φασιστοκινδυνολογικές", "ρατσιστοκινδυνολογικές" και λοιπές μεθοδεύσεις του κυρίαρχου συστήματος του οποίου αναπόσπαστο μέρος αποτελούν.
Αν τώρα ο λαϊκός και κοινωνικός εθνικισμός που πολιτικά εκφράζεται στον τόπο μας από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εμπνέει όλο και περισσότερους Έλληνες όλων των ηλικιών και ειδικά τους νέους, κατανοούμε τον τρόμο των... καθηγητάδων "μας", διότι γνωρίζουν πως όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κυβερνήσει (λίαν συντόμως) τη χώρα θα επανέλθει ο θεσμός του Επιθεωρητή και της αξιολόγησης και η άσκηση... "φροντιστηριασμού" θα επισύρει ποινή κατά πολύ αυστηροτέρα της απολύσεως, αλλά κι' αυτοί πρέπει να κατανοήσουν ότι ο σκληρά φορολογούμενος Έλληνας πολίτης τους πληρώνει για να διδάσκουν μαθήματα κι' όχι να πολιτικολογούν και προπαντός να κομματικολογούν εναντίον ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Βία
Στο μεταξύ, η έκρηξη της ρατσιστική βία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη σχολική κοινότητα του νησιού, σε ένα σκηνικό που συνθέτουν συμπλοκές, με πρωταγωνιστές μαθητές και εξωσχολικούς αλλά και κλίμα φόβου στα σχολεία. Το φαινόμενο, που ξεκίνησε με μεμονωμένα περιστατικά, που δεν έτυχαν της απαραίτητης προσοχής από τις αρμόδιες αρχές, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα σχολεία να έχουν μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης και αλλοδαποί μαθητές να μπαίνουν στο στόχαστρο, άλλων συμμαθητών τους.



 prismanews.gr

Νέα υπόθεση με ηρωίνη στις Φυλακές Τρικάλων

Προβληματισμό προκαλεί πλέον, ο νέος εντοπισμός ηρωίνης μέσα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα των Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουtrikalanews.gr μετά από έλεγχο σήμερα το μεσημέρι σε κελί των φυλακών, εντοπίστηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους 5,6 γραμμαρίων και αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Τρικάλων.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν για τα περαιτέρω, 30χρονο Ιρακινό βαρυποινίτη των φυλακών που εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση δουλεμπορίου με την μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι όπως αποκάλυψε το trikalanews.gr πριν λίγες μέρες, βρέθηκε ποσότητα 60 γραμμαρίων ηρωίνης μέσα στις Φυλακές Τρικάλων και μέσα σε κάλτσα κρεμασμένη σε τοίχο…

Όλα αυτά, όταν υποτίθεται πως έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές μετά τα όσα συνέβησαν πριν από μήνες στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό Κατάστημα…

ΛΕΥΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ: Το κύμα βίας που σαρώνει τις ελληνικές πόλεις

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, η «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα επιστρέφει στο MEGA για όγδοη σεζόν, με την ίδια φιλοδοξία: να φωτίζει αθέατες όψεις της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, να ερευνά ιστορίες και μαρτυρίες που βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο μας. 

Η πρώτη «Έρευνα» για τη νέα χρονιά έχει τίτλο: «λευκός τρόμος». Και είναι μια έρευνα για το κύμα βίας που σαρώνει τις ελληνικές πόλεις εδώ και μήνες, τις καθημερινές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, τα θύματα και τους θύτες, τις ρίζες αυτού του κύματος βίας αλλά και τους κινδύνους που σέρνει μαζί της.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 23:15 στο MEGA

Συνελήφθη... 73χρονη έμπορος ναρκωτικών!


Μια γυναίκα ηλικίας... 73 χρόνων συνελήφθη την Πέμπτη στη Ρόδο για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης στην πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε, εντοπίστηκε η 73χρονη να έχει στην κατοχή της τρεις συσκευασίες, που περιείχαν 1040 γραμμάρια ηρωίνης και 215 γραμμάρια κοκαΐνης.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας πρόεκυψε ότι η γυναίκα μετέφερε τα ναρκωτικά το πρωί με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, με σκοπό τη διάθεση τους σε τοξικομανείς του νησιού, ενεργώντας κατ' εντολήν αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, τα στοιχειά του οποίου εξετάζονται.

Οι ναρκωτικές ουσίες καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή της 73χρονης, κατασχέθηκαν.

Η συλληφθείσα κρατείται έως ότου οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Ορμόνες στο “κόκκινο”: Η Μαρία Μπεκατώρου θυμάται, την πρώτη ερωτική έλξη που αισθάνθηκε για τον σύζυγό της

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 16:50, προσεγγίζει για πρώτη φορά το μεγάλο θέμα των ορμονών και διερευνά πώς αυτές επιδρούν στη ζωή ανδρών, γυναικών αλλά και παιδιών. Αναζητά και παρουσιάζει τα σημάδια που θα μας προειδοποιήσουν ότι οι ορμόνες δεν εκκρίνονται σωστά στο σώμα μας και προτείνει φυσικούς τρόπους για να βελτιώσουμε την ορμονική μας ισορροπία.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι ορμόνες ουσιαστικά μας “κυβερνούν” καθώς αποφασίζουν για το πόσο αγχωμένοι είμαστε, τί διάθεση έχουμε, πότε θα αλλάξει ο μεταβολισμός μας, αν θα είμαστε γόνιμοι, αν θα αναπτυχθούμε σωστά, ακόμη και αν θα ερωτευθούμε.

Σε βίντεο παρουσιάζεται το “24ωρο τον ορμονών” αλλά και τί προκαλεί η έλλειψή τους ενώ διερευνάται αν η ορμονική υποκατάσταση με οιστρογόνα στις γυναίκες και τεστοστερόνη στους άνδρες είναι σήμερα μια ασφαλής διαδικασία. Οι ειδικοί αναφέρονται σε τροφές που μπορεί να συμβάλλουν στην αυξομείωση της έκκρισης των ορμονών καθώς και στις λύσεις που θα μας βοηθήσουν σε κάθε ηλικία να κερδίσουμε την ορμονική ισορροπία, η οποία σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες μελέτες είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της αντιγήρανσης.

Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων στο στούντιο εξηγούν γιατί είναι επιβεβλημένη η ρύθμιση των ορμονών, καθώς η διαταραχή τους σχετίζεται με καρδιοπάθειες, πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις αλλά και διακυμάνσεις του βάρους μας.

Η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου θυμάται, την πρώτη ερωτική έλξη που αισθάνθηκε για τον σύζυγό της και απαντάει στο ερώτημα εάν κατά τη γνώμη της υπάρχει “η χημεία του έρωτα”. Από την πλευρά τους, οι ειδικοί στο στούντιο εξηγούν εάν οι φερορμόνες είναι τελικά αυτές που μας κάνουν να ερωτευόμαστε.

Αποκάλυψη «βόμβα»: Αποζημίωση 3,4 εκ ευρώ πήρε ο Προβόπουλος χωρίς να απολυθεί.....

George Provopoulos, Governor of the Bank of Greece
George Provopoulos, Governor of the Bank of Greece (Photo credit: Wikipedia)

 Νίκος Νικολόπουλος: «Προκαλεί κάθε χειμαζόμενο Έλληνα πολίτη ο Διοικητής της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ»


Για όλους τους άλλους, η Τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, όμως συμφώνησε να διώχνονται «μισοτιμής» και fast track

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό υπέβαλλε ο εκπρόσωπος του Κινήματος για την Χριστιανοδημοκρατική Αναγέννηση («ΚΙ.ΧΡ.Α.») και ο εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος γνωστοποιεί στο σώμα της Βουλής των Ελλήνων, την αποκάλυψη «βόμβα» του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters :

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έλαβε αποζημίωση 3,4 εκ. ευρώ. Ο κ. Προβόπουλος χωρίς καν να απολυθεί, πήρε αποζημίωση από την Τράπεζα την οποία εργαζόταν, γιατί η Κυβέρνηση τον διόρισε σε θέση με αποδοχές 20.000 ευρώ!!!»

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, όπως τονίζει μεταξύ άλλων: «Το παραπάνω θέμα δεν θα είχε δημόσιο ενδιαφέρον, εάν από το 2008 έως σήμερα οι τράπεζες δεν είχαν λάβει διαδοχικά πακέτα στήριξης σε ρευστό και κρατικές εγγυήσεις οι οποίες επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Συγκεκριμένα με τον Ν.3723/2008 δόθηκαν στις τράπεζες 15 δις ευρώ ενώ επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, με Υπουργούς Οικονομικών τους Γ. Παπακωσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο, με τους νόμους 3845/2010, 3672/2010, 3695/2011, 4031/2011 κλπ, έχουν διοχετευθεί στις Τράπεζες περίπου 140 δισ. ευρώ, ενώ επίκειται προσεχώς η λήψη από αυτές με τη μορφή ρευστού συνολικού ποσού πάνω από 25 δις ευρώ από την επόμενη δόση του δανείου της χώρας.

Σε πόσα μηνιάτικα και σε πόσες ζωές του μέσου φορολογούμενου Έλληνα αντιστοιχούν η αποζημίωση, ο μισθός ή στα πριμ του κ. Προβόπουλου; Εύκολο. Φτάνει να διαιρέσει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος -της εποχής της Τρόικα- το μηνιάτικο του με τις μηνιαίες αποδοχές και τις αποζημιώσεις του πανεπιστημιακού δασκάλου κ. Προβόπουλου.

Το ίδιο ας κάνουν και οι χιλιάδες κάτοχοι διδακτορικών ή καθηγητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ -οι έχοντες τα ίδια τυπικά προσόντα- με διαιρέτη το δικό τους «μισθό ρετιρέ», όπως τον αποκαλεί η συνομοταξία των μεταρρυθμιστών αυτής της παρέας με την νεοταξική αντίληψη».

Ο συντονιστής του ΚΙ.ΧΡ.Α. Νίκος Νικολόπουλος στην συνέχεια ζητά από τους Α. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα και Αντ. Ρουπακιώτη να προσέλθουν στην Βουλή και να απαντήσουν μέσω αυτής στους Έλληνες φορολογούμενους :
  • Που ευρίσκονται κατατεθειμένα αυτά τα χρήματα της αποζημίωσης;
  • Σε Τράπεζα της Ελλάδος ή του εξωτερικού και σε ποια;
  • Ο Κρατικός Επίτροπος στην Τράπεζα πως ενέκρινε την αμοιβή αυτή; Θα αναζητηθούν οι ευθύνες του;
  • Το Συμβούλιο Εποπτείας των Τραπεζών στο οποίο μετέχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πώς ενέκρινε αυτή την αμοιβή;
  • Συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος στο Συμβούλιο Εποπτείας Τραπεζών όταν ενέκρινε την δική του αμοιβή;
  • Ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών, θα ενέκρινε αυτή την αμοιβή σήμερα για οποιονδήποτε άλλο; Εάν όχι πώς δέχτηκε λοιπόν να λάβει ο ίδιος αυτή την αμοιβή, όταν οι τράπεζες ουσιαστικά «αιμοδοτούνται» από τα δανεικά του Ελληνικού Δημοσίου και τον Έλληνα φορολογούμενο εδώ και πέντε χρόνια;
  • Η Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να κουρέψει αναδρομικά εφάπαξ ακόμη και αν είναι ύψους 40.000 ευρώ και που αντιστοιχούν στον εργασιακό μόχθο 30 – 40 χρόνων, θα κάνει το ανάλογο και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;
  • Θα του ζητήσει να επιστρέψει την αποζημίωση;
  • Θα επιστρέψει αυτή την αμοιβή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα;
  • Έχει ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δηλώσει την αποζημίωση ύψους 3.4 εκ ευρώ στην αρμόδια φορολογική αρχή;
  • Σε ποιο κωδικό της φορολογικής του δήλωσης;
  • Δηλώθηκε ως εισόδημα ή ως κάτι άλλο ;
  • Φορολογήθηκε με βάση την κλίμακα ή κατά διαφορετικό τρόπο;
  • Ποιο το ύψος του φόρου ο οποίος κατεβλήθη και βάσει ποιας διάταξης νόμου;
  • Τέλος, θα ελέγξει ο Υπουργός Οικονομικών εάν συννόμως η αμοιβή αυτή δηλώθηκε και φορολογήθηκε;
  • Θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών το ελεγκτικό πόρισμα της αρμόδιας εφορίας;
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αλ Τσαντίρι Νιουζ Θα γίνει και πάλι της… Τρίτης για 9η σεζόν στον Αlpha!

Πρεμιέρα, Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, στις 21:00

O Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, για να στήσει για 9η σεζόν το τσαντίρι του στον Alpha.

Η πολιτική, κοινωνική και τηλεοπτική επικαιρότητα θα παραδοθούν άνευ όρων για άλλη μια χρονιά στη σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου. Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ με τη διεισδυτική ματιά, το αυθεντικό και καυστικό χιούμορ του Λάκη, αλλά και τα βίντεο και τα ανατρεπτικά σκετς, θα συνεχίσει και φέτος να ψυχαγωγεί, να συγκινεί αλλά και να προβληματίζει, καθώς εδώ θα ακούσετε αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν και θα δείτε αυτά που οι άλλοι δεν δείχνουν.

Ως αυθεντικό τσαντίρι, το Αλ Τσαντίρι Νιουζ μετακινείται, αλλάζει διεύθυνση και μας υποδέχεται φέτος σε ολοκαίνουργιο σκηνικό, στις εγκαταστάσεις του Alpha στην Κάντζα. Κάποιες συνήθειες, όμως, δεν αλλάζουν, γι’ αυτό ετοιμαστείτε γιατί θα γίνει και πάλι της… Τρίτης!

Στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ είναι όπως πάντα όλοι ευπρόσδεκτοι. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκπομπή μπορείτε να καλέσετε στο 212 212 5566.

Ο Λάκης Λαζόπουλος και το Αλ Τσαντίρι Νιουζ έρχονται στον Alpha, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 21:00 και θα γίνει και πάλι της… Τρίτης!

Χίος: Σκύλος κατασπάραξε 8χρονο αγόρι!

Τραγική κατάληξη είχε η επίσκεψη ενός ζευγαριού με το ανήλικο παιδί τους σε γειτονικό σπίτι στην Καρδαμάδα Χίου, αφού τελικά το σκυλί της οικογένειας… κατασπάραξε το 8χρονο αγόρι.

Όπως έγινε γνωστό, την ώρα που οι γονείς του μικρού συζητούσαν με τους φίλους τους και ο σκύλος έπαιζε μαζί του, ακούστηκαν φωνές.

Για άγνωστο λόγο ο σκύλος όρμησε στον μικρό και τον κατασπάραξε με νύχια και με δόντια.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο ανήλικος, όμως οι γιατροί αποφάσισαν πώς το πρόβλημα του είναι μεγάλο και έτσι ζητήθηκε η αεροδιακομοιδή του στην Αθήνα με το ΕΚΑΒ.

Όμως επειδή ο μικρός δεν ήταν διασωληνωμένος το ΕΚΑΒ δεν τον έπαιρνε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Αθήνα με πτήση της Ο.Α !

Πλέον νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και σώμα και θα υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων.


Πηγή: politischios

ΜΑΤατζής επιτίθεται σε ανυπεράσπιστη γυναίκα στο Σύνταγμα [βίντεο]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η επίθεση ενός ΜΑΤατζή σε μία γυναίκα που διαδήλωνε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αστυνομικός επέδειξε μάλλον υπερβάλλοντα ζήλο καθώς επιτέθηκε σε μία σε μία ανυπεράσπιστη γυναίκα. Ωστόσο αμέσως οι διαδηλωτές γύρω της την προστάτευσαν και επιτέθηκαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον ΜΑΤατζή τον οποίον και γιουχάισαν.

Πηγή: | iefimerida.gr

Τατσόπουλος: Εμείς αγαπάμε την Ζαρούλια γιατί είμαστε φιλόζωοι

Επίθεση κατά της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια με αφορμή τα ρατσιστικά σχόλιά της στην Βουλή εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook.

Με αφορμή το σχόλιο της κυρίας Ζαρούλια εντός του Κοινοβουλίου όπου χαρακτήρισε τους παράνομους μετανάστες «υπανθρώπους», ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε: «H Ζαρούλια μισεί τους ξένους γιατί είναι ρατσίστρια, αλλά εμείς αγαπάμε τη Ζαρούλια γιατί είμαστε φιλόζωοι».
Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ - Απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών η «Εμμανουέλλα» - Δείτε φωτό όταν διαφήμιζε μασαζοκαλσόν στην Ελλάδα!

Σε ηλικία 60 ετών απεβίωσε η Ολλανδή ηθοποιός Σίλβια Κριστέλ, διάσημη για το πρωταγωνιστικό ρόλο της στη σειρά ερωτικών ταινιών «Εμμανουέλλα» της δεκαετίας του 1970. 

Φέτος τον Ιούλιο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η Κριστέλ έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1974, χάρη στην «Εμμανουέλλα», μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ερωτικού κινηματογράφου.

Αφού έπαιξε σε δύο συνέχειες της «Εμμανουέλλας» και έκανε περιορισμένες εμφανίσεις σε άλλες ταινίες, αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική.

Επανήλθε για λίγο τη δεκαετία του '90, για να ενσαρκώσει σε τηλεοπτική σειρά την ηρωίδα που την έκανε διάσημη.
 
Η Σύλβια Κριστέλ ειχε έλθει στην Ελλάδα για να διαφημίσει τα... μασαζοκαλσόν αδυνατίσματος SLIM που στις αρχές της δεκαετίας του '90 πλάσαρε ο πρώην παλαιστής Μεγαρίτης.

Το διαφημιστικό είχε κάνει ο καλός -και αείμνηστος - σκηνοθέτης Γ. Ζαραφωνίτης και τη φωτογράφηση ο Σταύρος Τσακιρίδης.

Η δημοσιογράφος Ρούλα Καρπουζλή, ο Γ. Ζαραφωνίτης, ο Στ.Τσακιρίδης και ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης είχαν φωτογραφηθεί με την "Εμμανουέλλα" που αποτελούσε - και αποτελεί - μύθο για τον ανδρικό πληθυσμό...

Απείλησαν τον Μητροπολίτη Παύλο λίγες ημέρες μετά τη δημόσια κριτική του στη Χρυσή Αυγή

Απειλές κατά της ζωής του δέχθηκε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, λίγες ημέρες αφότου εξέφρασε τις επικριτικές του θέσεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής. 

Οπως αναφέρει το pheme.gr, άγνωστος τηλεφώνησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα και απείλησε τον Μητροπολίτη Παύλο: «Πείτε του ότι θα έρθουμε εκεί και θα σας γαμ......».

Εντρομος ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ναού, πατήρ-Στέφανος, ο οποίος είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα, ενημέρωσε αμέσως τον πρωτοσύγκελτο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο για την τηλεφωνική επίθεση. Λίγο αργότερα απειλητικό τηλεφώνημα δέχθηκε και ο πρωτοσύγκελλος Εφραίμ.

Οι ιερείς της περιοχής  σε επικοινωνία που είχαν με το pheme.gr, εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Μητροπολίτη Σιατίστης. «Ουδείς γνωρίζει τι είναι ικανοί να πράξουν. Όταν δεν φοβούνται να υβρίσουν με ακατανόμαστες εκφράσεις τους ιεράρχες της ελληνικής εκκλησίας, είναι ικανοί να πράξουν οτιδήποτε», υποστηρίζουν.

Τους φόβους τους, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Παύλος, ο οποίος φέρεται να τους είπε: «Ας κοπιάσουν στον ναό του κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΔΗΜΑΡ: - Πόσες είναι τελικά οι λίστες που περιέχουν ονόματα προσώπων, μεταξύ αυτών και πολιτικών, καλλιτεχνών κλπ

Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη φοροδιαφυγή  κατατέθηκε στη Βουλή.

Η Επίκαιρη Επερώτηση αναφέρεται στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των φοροελεγκτικών μηχανισμών και της πάταξης της φοροδιαφυγής. Όπως επισημαίνεται «η μακρά πολιτική ασυλία της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της παραοικονομίας άλλωστε, πέρα από την υπονόμευση του κοινωνικού κράτους και την αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων, έχει οδηγήσει τους πολίτες να απολέσουν κάθε έννοια εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα». Τονίζεται δε ότι «η λύση του προβλήματος της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα ηθικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν επιδέχεται ούτε μια ημέρα αναβολής».

Όπως είναι γνωστό, η μείωση του δημόσιου χρέους, η αύξηση των κοινωνικών παροχών και ο περιορισμός των ελλειμμάτων στηρίζονται στην περιστολή της φοροδιαφυγής. Ως εκ τούτου πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε το δανεισμό και τα ελλείμματα.

Στην Επίκαιρη Επερώτηση, μεταξύ άλλων, περιγράφονται κάποιες από τις πληγές της φοροδιαφυγής, όπως είναι τα εμβάσματα στο εξωτερικό, οι υπεράκτιες εταιρίες που λειτουργούν ως πλυντήρια αδήλωτων χρημάτων, τα αδήλωτα σκάφη αναψυχής, η αδυναμία είσπραξης φόρων και ΦΠΑ και φυσικά το λαθρεμπόριο, καυσίμων, ποτών και τσιγάρων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...