Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΡΗΤΗ: Έπεσε στο γκρεμό με το αυτοκίνητο

Με ελαφρά , αναλόγως με την πτώση, τραύματα την "γλίτωσε" ένας ηλικιωμένος άνδρας, όταν το όχημα που οδηγούσε έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε γκρεμό βάθους περίπου 20 μέτρων .

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι στον επαρχιακό δρόμο ανάμεσα στον Αχεντριά και το Μαριδάκι και άμεσα ειδοποιήθηκε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, προκειμένου να απεγκλωβίσει και να ανεβάσει από τον γκρεμό τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τα περαιτέρω ...
cretalive.gr

Μεϊμαράκης: Δεν έχω καμία σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Την δική του απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews.

Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης.

Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Υπενθυμίζεται πως και ο Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση λέγοντας ότι πρέπει να «σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα».

Formula 1 Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, απευθείας μετάδοση Grand Prix Σιγκαπούρης

Το πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται με τον 14ο αγώνα της χρονιάς, το GP Σιγκαπούρης.

Τα φώτα ανάβουν στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής. 1.600 λαμπτήρες θα κάνουν τη νύχτα μέρα στη Σιγκαπούρη για τον ένα και μοναδικό νυχτερινό αγώνα της F1. Ζέστη και υγρασία φέρνουν τους πιλότους στα όρια, στην προσπάθειά τους να προλάβουν το χρονόμετρο και να αποφύγουν τις μπαριέρες.

Όλα αυτά στον μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα της χρονιάς που περιλαμβάνει 61 γύρους με ρυθμό περίπου 1:50 ανά γύρο, χωρίς να λάβει κανείς υπόψη του το μετεωρολογικό δελτίο που, ως συνήθως, προβλέπει βροχές.

Στην ωριαία εκπομπή F1 Countdown, που προηγείται της απευθείας μετάδοσης του αγώνα, δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του Alpha από την προσπάθεια του Σταμάτη Κατσίμη στο Mini Challenge της Βαλελούνγκα. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα βρίσκεται στο στούντιο της εκπομπής και στον σχολιασμό του αγώνα. Ακόμη, δείτε την αποκαλυπτική συνέντευξη του αγωνιστικού διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

Στην παρουσίαση της εκπομπής και τη μετάδοση του αγώνα, τον Τάκη Πουρναράκη πλαισιώνουν οι Νίκος Κατσαρός και Πάνος Σεϊτανίδης. Ο Τάκης Τρακουσέλλης, ο οποίος επιμελείται θέματα αυτοκινήτου, μας γυρνά πίσω στον χρόνο με το ιστορικό Τατόι.

Αυτή την Κυριακή έχει F1 στον Alpha. Μην τη χάσετε!


F1 Countdown: 14:00

Παραδόθηκε ένας 17χρονος για το αιματηρό επεισόδιο στο Ροτάσι Ηρακλείου

Μόνος του παραδόθηκε τελικά ένας 17χρονος ο οποίος συμμετείχε στο αιματηρό επεισόδιο στο Ροτάσι Ηρακλείου στο οποίο πέθανε ένας άλλος συνομήλικός του.

Στη συγκεκριμένη αιματηρή συμπλοκή, όλοι οι συμμετέχοντες ήταν νέοι άνθρωποι και μάλιστα οι τρεις από τους επτά είναι μόλις 17 ετών.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ένας 17χρονος έπεσε νεκρός ύστερα από συμπλοκή επτά ατόμων, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν επίσης. Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροτασίου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, όταν τα επτά άτομα ηλικίας 39, 23, 24, 44 ετών και τρεις 17χρονοι τσακώθηκαν για κτηματικές διαφορές.

Κουβέντα στην κουβέντα άναψαν τα αίματα και βγήκαν τα όπλα με αποτέλεσμα το θάνατο του 17χρονου. Σύμφωνα με το prismanews.gr οι εμπλεκόμενοι έχουν μαντριά στην περιοχή, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου χρησιμοποιήθηκε ένα πυροβόλο όπλο αγνώστου τύπου, ράβδοι των βοσκών αλλά και μαχαίρια.

Μάλιστα μία πισώπλατη μαχαιριά ήταν αυτή που σκότωσε τον 17χρονο, ενώ τώρα οι αρχές φοβούνται αντίποινα από την οικογένεια του θύματος.

Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα διαβεβαιώνει ο Σαμαράς

«Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση για νέο φόρο στα ακίνητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Ρώμη που βρίσκεται για να συμμετάσχει  στη Σύνοδο των Κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στη Ρώμη συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Εντα Κένι στους οποίους εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τους εξέφρασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει το έλλειμμα αξιοπιστίας, αλλά και να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση.

Στις συναντήσεις του ο πρωθυπουργός επισήμανε εξάλλου την ανάγκη, μαζί με την λήψη των μέτρων, να υπάρξει και πρόνοια για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ιδιαίτερη σημασία δε, έδωσε στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ακόμη τα γεωπολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου και την απειλή από τα κύματα των λαθρομεταναστών που είναι κοινή για τις Μεσογειακές χώρες της Ευρώπης.

Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όπως και την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να συνδυαστεί η εξυγίανση με την ανάπτυξη.

Κυβερνητικές πηγές στη Ρώμη έλεγαν ότι «τα χειρότερα που έμοιαζαν αναπόφευκτα τα αποτρέψαμε, τώρα προσπαθούμε να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και πάνω απ΄ όλα να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας και της ανάπτυξης». Στο θέμα των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία σκιά στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, και επισήμαναν μετ' επιτάσεως ότι εκείνο που προέχει τώρα είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση για το πακέτο των μέτρων.

Τέλος οι κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
dealnews.gr

Παλαιόκαστρο Κρήτης: Τον πυροβόλησε «για διαφορές που είχαν μεταξύ τους»

Σήμερα το μεσημέρι στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Κισάμου, στα Χανιά, ένας 44χρονος, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο 53χρονο, «για διαφορές που είχαν μεταξύ τους», όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Αστυνομία.

Ο 53χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

Aπάντηση Παναγιωταρέα: "Με τον κ. Κασιδιάρη δεν ασχολούμαι"

Ένας χαρακτηρισμός της Άννας Παναγιωταρέα σε άρθρο της στον «Ελεύθερο Τύπο» με τίτλο «O φόβος για το χρώμα του δέρματος», που δημοσιεύτηκε  στις 12 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε την οργή του Ηλία Κασιδιάρη, που με αγωγή εναντίον της δημοσιογράφου και της εφημερίδας, ζητά το ποσό των 900.000 ευρώ!
Την είδηση της δικαστικής διαμάχης, έκανε γνωστή η Άννα Παναγιωταρέα μέσω του Facebook της, ενώ σήμερα, απάντησε με νέα ανάρτηση, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί φίλοι,

Η "Χρυσή Αυγή" δεν ψηφίστηκε από τους Πολίτες γιατί δήλωσε προεκλογικά ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σέχτα που να χαρακτηρίζεται από έλλειψη ανεκτικότητας ή φανατισμό και στενότητα πνεύματος, ούτε σε κίνημα που να στοχεύει στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος με βίαια μέσα, ούτε φυσικά "αίρεση" που να αποκλίνει από τις πανανθρώπινες και χριστιανικές αξίες του Δυτικού Πολιτισμού.

Ψηφίστηκε από τους συμπολίτες μας και βρίσκεται στη Βουλή στο πλαίσιο της λειτουργίας της Δημοκρατίας, με την οφειλόμενο σεβασμό στους νόμους και το Σύνταγμα.

Επομένως, η συμπεριφορά των βουλευτών της είναι "δημόσια υπόθεση" και θα υφίσταται κριτική. Η τακτική να επιβάλει λογοκρισία και αυτολογοκρισία με αγωγές δεν εκφοβίζει ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τα Μέσα. Με τον κ. Κασιδιάρη δεν ασχολούμαι».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.enimerwsi.gr/2012/09/a_22.html#ixzz27DAthocZ

Ροζ σκάνδαλο με ψάλτη σε χωριό της Αχαΐας

Φέρεται να έβαζε στο "μάτι" τις καλλίγραμμες γυναίκες της ενορίας μέχρι που τα... μαντάτα, έφτασαν στα αφτιά του ιερέα.


Όπως διαβάζουμε στο Dete.gr συνέβη σε εκκλησία χωριού, της ορεινής Αχαΐας.

Ο ψάλτης είναι ένας νεαρός σε ηλικία, προσφάτως πτυχιούχος επιστήμονας και αρκετά γοητευτικός, σύμφωνα με όσα λένε όσοι γνωρίζουν το περιστατικό. Καθόταν πάντα σε αριστερό ψαλτήρι και εθεωρείτο ένας από τους νέους - πρότυπο για πολλούς από τους πιστούς που κάθε Κυριακή επισκέπτονταν τον ιερό ναό για να εκκλησιαστούν.
Δεν γνώριζαν όμως την παρασκηνιακή δράση του εν λόγω νεαρού...

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες,
ο νεαρός, εκμεταλλευόταν την καλή εικόνα που είχε δημιουργήσει, για να του ανοίγονται πιο εύκολα οι γυναίκες της ενορίας. Κυρίως βέβαια, οι πιο όμορφες...

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, φέρεται να διατηρούσε κρυφή ερωτική σχέση με δύο παντρεμένες και μία ελεύθερη νεαρή, αλλά όταν η τελευταία τον ανακάλυψε άρχισε να διαδίδει γι' αυτόν τα πάντα.
Έτσι, η μία μάθαινε για την άλλη και... σιγά σιγά, έμαθε και ο ιερέας τι συνέβαινε και έγινε έξω φρενών...

Σύμφωνα με το Dete.gr ο κληρικός επέλεξε να ξεμπροστιάσει τον νεαρό, στο τέλος της θείας λειτουργίας την Κυριακή. Έβγαλε κήρυγμα κι άρχισε να αναφέρεται στην υποκρισία και στα ερωτικά σκάνδαλα που μαστίζουν την κοινωνία.

Στην αρχή δεν αναφέρθηκε ονομαστικά αλλά στο τέλος του κηρύγματός του γύρισε προς το μέρος του ψάλτη, του ζήτησε να κατέβει απ' το ψαλτήρι και τον προειδοποίησε λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως ...αν δεν σταματήσει να κάνει τον γόη, θα τον διώξει με τις κλωτσιές απ' το χωριό!

ΗΛΕΙΑ: Χττύπησε με απορριμματοφόρο έξι αστυνομικούς και έγινε... «καπνός»!

Δικογραφία με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αντίσταση κατά της Αρχής, απείθεια και ρύπανση του περιβάλλοντος, σχηματίζουν οι Αστυνομικές Αρχές σε βάρος 50χρονου, ο οποίος τα ξημερώματα της Παρασκευής εντοπίστηκε να εναποθέτει απορρίμματα παράνομα στον πρώην ΧΑΔΑ του Φλόκα, λίγα μόλις μέτρα από την κοίτη του Αλφειού ποταμού και δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία

Κατά την επιχείρηση της σύλληψής του, προσπάθησε να χτυπήσει με το όχημα που οδηγούσε έξι αστυνομικούς που ήταν στο σημείο.

Ο 50χρονος, μετά την ενέργειά του να χτυπήσει με το όχημα τους αστυνομικούς, κατάφερε να διαφύγει και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του στα πλαίσια του αυτοφώρου.


Στο νοσοκομείο τσιγγάνοι και αλλοδαποί μετά τη συμπλοκή στην Κρήτη

Οι τσιγγάνοι και οι αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές, έγιναν "μαλλιά - κουβάρια" και... τέσσερα άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, Αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου συνέλαβαν τέσσερα άτομα - δύο τσιγγάνους και δύο άνδρες από το Μπαγκλαντές - για τη συμπλοκή που έγινε μεταξύ τους, με τη συμμετοχή ενός ακόμη τσιγγάνου που αναζητείται...

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στο Ηράκλειο, τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 19, 30 και 23 ετών ήρθαν στα χέρια με δύο αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές 43 και 38 ετών, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τεσσάρων που συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Προανάκριση κάνει το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου...

Ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου στηρίζει Τσίπρα και το δείχνει...

Μετά την εμφάνισή του στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, την συμμετοχή του σε πορείες αγανακτισμένων στην Βοστόνη και στο Σύνταγμα , ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου ετοιμάζεται να δώσει το παρόν στο φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ , στην Πάτρα.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος εξακολουθεί να κινείται σε...αριστερούς δρόμους και μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στην προσωπική του σελίδα στο facebook έχει ποστάρει την συγκεκριμένη εκδήλωση και μάλιστα έχει σημειώσει ότι θα την παρακολουθήσει.

Με τον ίδιο τρόπο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να παραβρεθεί και στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην οποία πήγε την παρέα του, παίρνοντας θέση κάτω από την εξέδρα , χειροκροτώντας μάλιστα με ενθουσιασμό πολλές φορές τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Αποχωρούν οι έλληνες στρατιώτες από το Αφγανιστάν

Τέλος το Αφγανιστάν για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έπειτα από 10 χρόνια συμμετοχής στη διεθνή στρατιωτική αποστολή.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι τελευταίοι 54 στρατιωτικοί - άλλοι τόσοι δεν αναπληρώθηκαν όταν επέστρεφαν σταδιακά στην Ελλάδα - και «κλείνει» έτσι η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ).

Η επιστροφή γίνεται «και για εξοικονόμηση πόρων» ανέφερε σε απάντησή του στη Βουλή ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Ελευσινιώτης. Για έναν-δύο μήνες θα μείνουν πίσω 7 αεροπόροι (που εκπαιδεύουν Αφγανούς στη διοικητική υποστήριξη μονάδας με μεταγωγικά αεροπλάνα C-27) και 4 επιτελείς στη διοίκηση της Διεθνούς Δύναμης ISAF.

Ο οπλισμός, το τηλεπικοινωνιακό και διαφόρων μορφών υποστηρικτικό υλικό πακετάρονται, ενώ για τα οχήματα, μηχανήματα κ.λπ. γίνεται μελέτη αξιολόγησης σημερινής αξίας - κόστους μεταφοράς και θα αποφασιστεί αναλόγως.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής η ΕΛΔΑΦ παρείχε πλούσιο κατασκευαστικό και κοινωνικό έργο, ενώ τελευταία είχε αναλάβει αποστολή εκπαίδευσης Αφγανών. Στην αρχή υπηρετούσαν 220, αλλά αργότερα ήταν περίπου 140. Υπήρξαν ορισμένοι τραυματισμοί.

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ/ΤΑ ΝΕΑ

Ο βουλευτής που έχει αδυναμία στο μπαρμπούτι

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πρωταγωνιστή ένα νυν βουλευτή που έχει αδυναμία στα ζάρια έρχεται στο φως. Σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστός πολιτικός συνηθίζει να συχνάζει σε μπαρμπουτιέρες της παραλιακής ζώνης από Καλλιθέα και Τζιτζιφιές μέχρι Γλυφάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα «των Νέων» πρόκειται για βουλευτή προοδευτικού κόμματος, βρέθηκε πρόσφατα σε έφοδο της αστυνομίας σε μπαρμπουτιέρα της Γλυφάδας.

Ο ίδιος που φέρει όνομα «βαρύ σαν Ιστορία»στη θέα των αστυνομικών υποδύεται πότε το θύμα και πότε τον θεατή, ωστόσο την τελευταία φορά που ήρθε τετ-α-τετ με τους αστυνομικούς σημειώθηκε και ένα χιουμοριστικό επεισόδιο.

Οι άντρες τις ΕΛ.ΑΣ αφού έκαναν έφοδο, οδήγησαν τους παρευρισκόμενους στην κλούβα που είναι απέξω, για τους πάνε στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσα στους παίχτες εκτός από τον βουλευτή είναι και ένας δάσκαλος, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον εξής διάλογο.

Την ώρα που ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης φωνάζει: «Μπρος όλοι μέσα», πετάγεται ο δάσκαλος και τον επιπλήττει:

– Σας παρακαλώ κύριε, σας παρακαλώ. Λίγο σεβασμό. Να περάσει πρώτα ο κύριος υπουργός!

Πηγή: | iefimerida.gr

Realnews: Εμπλοκλή Βουλγαράκη,Λιάπη και Μεϊμαράκη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Κατάθεση-φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα Real News , εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.

Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και είχε ως σκοπό να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιον πρώην υπουργών, των οποίων τα υπουργεία προέβαιναν σε κρατικές προμήθειες.

Σεισμοί ταρακουνούν την Ελλάδα – Στο χορό των Ρίχτερ Κρήτη, Κόρινθο, Κόνιτσα, Κάσος

Από τα ξημερώματα ο Εγκέλαδος πραγματοποιεί συνεχείς επισκέψεις στην Ελλάδα, αφού έχουν ήδη καταγραφεί πέντε σεισμοί. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες το πρωί στον ελληνικό χώρο. Η αρχή έγινε χθες το πρωί στις 11:45 όταν 5 Ρίχτερ χτύπησαν δυτικά της Κρήτης ενώ επτά ώρες αργότερα γύρω στις 18:40 είχαμε άλλο ένα σεισμό 4,9 Ρίχτερ.

Σήμερα η χώρα χορεύει από το πρωί αφού στις 06:52 σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ΒΔ της Κορίνθου ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Το περίεργο όμως είναι πως το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό αυτό 5,6 Ρίχτερ, ενώ το αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Στις 06:51 όμως, δηλαδή ένα λεπτό αργότερα ο Εγκέλαδος πήγε νοτιοδυτικά της Κάσου χτύπησε με ένταση 4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,2 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό και 4,3 Ρίχτερ το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Οι σεισμοί όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού στις 09:15 σήμερα το πρωί είχαμε και σεισμό 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας. 4,5 είπε το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,8 Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό και 4,9 το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Πηγή: | iefimerida.gr

Κομπότι Άρτας: Έκαναν το σπίτι οπλοστάσιο

Οπλοστάσιο εντόπισαν σε σπίτι οι αστυνομικοί στο Κομπότι Άρτας. Συνελήφθησαν ο πατέρας και ο ένας γιός του, ενώ αναζητείται και ο δεύτερος.

Σε έλεγχο που έγινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, αλλά και σε σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι κρότου, 1 πιστόλι με γεμιστήρα 4 φυσιγγίων, 1 ημιαυτόματο πιστόλι με άδειο γεμιστήρα, 534 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 6 φυσίγγια κρότου των 9 mm και 26 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων. Την υπόθεση ερευνά η τοπική αστυνομία.

Τον Νοέμβριο... θα χορέψουμε!




Την Έλενα Παπαβασιλείου, τη Δούκισσα Νομικού και μερικά από τα πιο όμορφα κορίτσια της ελληνικής τηλεόρασης επιστρατεύουν στον ΑΝΤ1 για τον τρίτο κύκλο του Dancing with the Stars.

Στο κανάλι τρέχουν για να βγάλουν το show στον αέρα μέσα στον Νοέμβριο και οι ιθύνοντες έχουν ξεκινήσει να κάνουν κρούσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις δύο ευειδείς παρουσιάστριες, προτάσεις έχουν γίνει στη Νικολέτα Ράλλη και στις ηθοποιούς Ντορέτα Παπαδημητρίου και Ιωάννα Πηλιχού.

Η τελευταία δεν αποκλείεται να αναλάβει την παρουσίαση των backstage. Στο τραπέζι έχουν πέσει και τα ονόματα του Μάρκου Σεφερλή, Γιώργου Τσαλίκη, Σπύρου Χαριτάτου, Θανάση Πάτρα και Σπύρου Σούλη.



Πηγή: Αξία

Ο Λάκης... σε διπλό ταμπλό

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει δριμύτερος στη μικρή οθόνη του Alpha, με το «Τσαντίρι» να ανοίγει τις πύλες του στις 23 Οκτωβρίου.

Ο αγαπητός κωμικός, που ανανέωσε το συμβόλαιό του με το κανάλι ως τον Νοέμβριο του 2013, θα παρουσιάζει το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αλλά εκτός από αυτό, θα επιμελείται και την κωμική σειρά «Δέκα μικρά αμαρτήματα», που θα μοιάζει με τη σειρά «Ορκιστείτε, παρακαλώ».

 Πηγή: Αξία

Tσίπρας: «Εμείς δεν λειτουργούμε με όρους υποκόσμου»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξης Τσίπρας κατά των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, λέγοντας «δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με τους δικούς τους όρους, δηλαδή με όρους υποκόσμου».

Ο κ.Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙZA να πιστέψουν ότι μπορούν να κερδίσουν τη μάχη και να σωθεί η χώρα από την οριστική καταστροφή του Μνημονίου.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να φοβηθεί την επίθεση λάσπης: «δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με τους δικούς τους όρους, δηλαδή με όρους υποκόσμου» είπε χαρακτηριστικά.

«Η αμείωτη αγωνιστική παρουσία του λαού μας δεν ήταν ποτέ μάταιη. Έχει φέρει καρπούς. Ανέτρεψε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τώρα μπορούμε ακόμα περισσότερα. Απέναντι σε μια ασταθή τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Που κλυδωνίζεται σε κάθε ονομαστική ψηφοφορία. Όπως προχθές. Με τις 151 ψήφους για τα λιμάνια. Όπως όταν αναγκάστηκε να αποσύρει τον κατάπτυστο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη SIEMENS. Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τη καταστροφή. Και θα το κάνουμε.»

Πηγή: | iefimerida.gr

Ο Φερεντίνος πάει στην ΕΡΤ;

«Στον αέρα» οι σχέσεις του Χρήστου Φερεντίνου με τον ΑΝΤ1, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο νέο από το κανάλι για περαιτέρω συνεργασία.

Σύμφωνα με φήμες, υπάρχει το ενδεχόμενο ο παρουσιαστής να μετακομίσει στο Ραδιομέγαρο, καθώς ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην ΕΡΤ είναι και από μια εταιρία παραγωγής που έχει προτείνει εκπομπή με τον Χρήστο Φερεντίνο.

Η εκπομπή θα έχει ως θέμα ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα. Ο παρουσιαστής θα συναντά άγνωστους ανθρώπους που θα γίνονται πρωταγωνιστές, εξιστορώντας την καθημερινότητά τους στην επαρχία.





Πηγή: Αξία

Κομφούζιο από φωτιά στην Πάτρα

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην Πάτρα από πυρκαγιά σε διαμέρισμα επί της οδού «Έλληνος Στρατιώτου 5».
Επί τόπου επιχειρεί δύναμη της πυροσβεστικής με τρία οχήματα και ένα κλιμακοφόρο, ενώ έχει προκληθεί μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς έχει αποκλειστεί ο δρόμος με αποτέλεσμα να σχηματίζεται απίστευτο μποτιλιάρισμα.

Αυτή τη στιγμή η Πυροσβεστική κατεβάζει τους κατοίκους από την πολυκατοικία.

Πηγή: thebest.gr

Σε κίνδυνο η λειτουργία των ΤΕΙ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ από το Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδός τους.
Όπως επισημαίνουν στο ψήφισμά τους «η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων οδηγεί σε αδυναμία βασικών λειτουργιών αυτών και υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών, της φοιτητικής μέριμνας και μάλιστα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας, όπου χρειάζεται ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας».

Τονίζουν επίσης πως «οι συνεχείς και μεγάλες μισθολογικές περικοπές των μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, απαξιώνουν το ακαδημαϊκό έργο και υποβαθμίζουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των Ιδρυμάτων».

Δύο Ηρακλειώτες έπαιρναν τη σύνταξη των συζύγων τους που είχαν πεθάνει εδώ και χρόνια

Τη σύνταξη από το ΙΚΑ, των πεθαμένων συζύγων τους έπαιρναν τα τελευταία έξι και πέντε χρόνια, αντίστοιχα, ένας 52χρονος και ένας 72χρονος από το Ηράκλειο οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος λάμβανε τη σύνταξη της θανούσης, από το 2000, συζύγου του, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2006 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε. Αντίστοιχα, ο 72χρονος λάμβανε τη σύνταξη της θανούσης, από το 2003, συζύγου του, χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2007 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει.

Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την παράνομη καταβολή των συντάξεων, ανέρχεται στις 34.439,27 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
flashnews.gr

Συλλήψεις για οφειλές προς το ΙΚΑ σε Πεύκη και Περιστέρι

Για μη απόδοση εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 532.105 ευρώ, συνελήφθησαν...
στην Πεύκη δύο διαχειριστές –εταίροι εμπορικής εταιρείας ένδυσης, ηλικίας 43 και 45 ετών αντίστοιχα.


Μία ακόμα σύλληψη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο έγινε στο Περιστέρι. Πρόκειται για 44χρονο που συνελήφθη από αστυνομικούς του Β’ Τ.Α. Περιστερίου για οφειλές ύψους 338.165 ευρώ.

Οικονόμου -ΔΗΜΑΡ: Οι «έξυπνοι» που απέκρυπταν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία και θα τα νομιμοποιήσουν με το ευτελές 5-10%

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Β. Οικονόμου για το Πόθεν Έσχες και τη φορολόγηση των χρημάτων που διοχετεύτηκαν στο εξωτερικό από επώνυμους

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Κατ’ επανάληψη τα ρεπορτάζ για το Υπουργείο Οικονομικών καταγράφει δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν «φυγαδευτεί» στο εξωτερικό από Έλληνες καταθέτες, μεταξύ των οποίων και «επώνυμοι», καλλιτέχνες κλπ. Εξ όσων γνωρίζουμε υπάρχει μάλιστα λίστα στο Υπουργείο Οικονομικών με χιλιάδες ονόματα που προέβησαν σε τέτοιες κινήσεις. Παράλληλα καταιγισμός δημοσιευμάτων αναφέρεται στις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και την πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών ώστε οι καταθέσεις αυτές επιτέλους να φορολογηθούν. Δεν φαίνεται όμως να γίνονται κάποιες ενέργειες για τον έλεγχο του τρόπου κτήσης αυτών των περιουσιακών στοιχείων, την φορολόγηση των εντός της χώρας περιουσιακών στοιχείων των πολιτών αυτών, του προσδιορισμού της πραγματικής κλίμακας εισοδήματος που δηλώνουν τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια και την απαίτηση του ελληνικού δημοσίου για καταβολή αναδρομικών φόρων εάν διαπιστωθεί απόκρυψη εισοδημάτων πέραν των άλλων νομικών συνεπειών που πρέπει να επιβληθούν. Αντίθετα το φως της δημοσιότητας είδε η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να χορηγήσει έναντι ευτελούς τιμήματος (5 – 10%) φορολογική αμνηστία σε όσους απέκρυψαν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία στο παρελθόν! Για μια ακόμη φορά παρατηρείται ο διαχωρισμός των Ελλήνων Πολιτών σε δύο κατηγορίες. Από τη μια τα «κορόιδα» που είναι συνεπείς και νόμιμοι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις πληρώνοντας μέχρι και 45% φόρο και από την άλλη οι «έξυπνοι» που απέκρυπταν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία και θα τα νομιμοποιήσουν με το ευτελές 5-10%! Η μέθοδος για να αποκτήσει ο ελληνικός λαός φορολογική συνείδηση πραγματικά εκπλήσσει!

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:

1. Προτίθεστε να προβείτε σε διεξοδικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και του τρόπου κτήσης αυτών καθώς και των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων και των εταιριών που «φυγάδευσαν» δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, να επιβάλλεται αναδρομική φορολογία και πρόστιμα σε περιπτώσεις παραβάσεων και να κινήσετε όλες τις σχετικές νομικές διαδικασίες εναντίον τους και φυσικά να ξεχάσετε κάθε ιδέα για φορολογική αμνηστία;

2. Σε τι ύψος ανέρχεται η διαρροή καταθέσεων προς το εξωτερικό τα τελευταία δυόμισι χρόνια με βάση τις διατραπεζικές κινήσεις που καταγράφηκαν και τις οποίες έχετε δικαίωμα να ελέγξετε;"

Καμίνης: 8.000 άνθρωποι τρώνε καθημερινά στα συσσίτια του Δήμου

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αποκάλυψε πως καθημερινά στα συσσίτια του Δήμου τρώνε συνολικά 8.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Καμίνης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχει ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίοι θα γίνεται παράδοση των απαραίτητων ειδών τροφής στα σπίτια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων περισσότερες από 2.000 είναι οι οικογένειες που έχουν περάσει από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου μέχρι σήμερα, ενώ ο Κόμβος παράλληλα υποστηρίζει τη διάθεση φαρμάκων, τροφίμων και ρούχων.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεύτερο Γκάλοπ: Ο ΣΥΡΙΖΑ Μπροστά με 1,2 %

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1,2 % έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 20,8% ενώ η ΝΔ 19,6%.

Η Χρυσή Αυγή, αναδεικνύεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα με 8,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στην τέταρτη θέση με 7,3%.

 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία». Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει (44%).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Ακυρώνονται εξοπλισμοί και μειώνεται το μέγεθος του στρατεύματος ελέω περικοπών

Βαθιές είναι οι «τομές» που αναμένεται να κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στον τομέα του προκειμένου να συμπληρωθούν οι αναγκαίες περικοπές για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πακέτο έχει ήδη συμπληρωθεί και αναμένεται να κατατεθεί στο οικονομικό επιτελείο. Σε αυτό περιλαμβάνονται περικοπές ύψους 517 εκατ. ευρώ και τα 80 από αυτά, αφορούν λειτουργικά έξοδα.
Οι περικοπές αυτές αναμένεται να είναι οι εξής:
  • Απόσυρση συνολικά 11 πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού (π.χ ναρκαλιευτικών), καθώς και 47 παλαιών αεροσκαφών Α7 Corsair (βομβαρδιστικών).
  • Κλείσιμο 55 στρατοπέδων. Μερικά κλείνουν οριστικά και μερικά θα αποδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να μετατραπούν σε κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Μάλιστα όσα αποδοθούν στο Δημόσιο θα πρέπει να αποφέρουν και έσοδα στο Κράτος.
  • Τα κέντρα των νεοσύλλεκτων θα μειωθούν κατά 15
  • Θα μειωθεί ο αριθμός των ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.
  • Θα μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στις Ανώτατες Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30% με σκοπό σημαντική εξοικονόμηση δαπανών για την επόμενη 40ετία.
Επιπλέον, θα υπάρξουν περικοπές και από καθαρές αμυντικές δαπάνες όπως:
  • Ακύρωση εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 104 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Μείωση 333 εκατομμυρίων ευρώ από δαπάνες για εξοπλισμούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Φθιώτιδα: "Νεκροταφεία ψυχών" τα κρατητήρια στα Αστυνομικά Τμήματα

Μπορεί να μην κατάφεραν να φτιάξουν Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών στην Περιφέρεια, την "λύση" όμως φαίνεται ότι την βρήκαν στοιβάζοντας τους μετανάστες τον έναν πάνω στον άλλο, κάτω από άθλιες συνθήκες. Το μαρτύριο αυτό δεν κρατά μόνο λίγες ημέρες, αλλά μήνες τώρα και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει.

"Έχουν μετατρέψει τα κρατητήρια σε νεκροταφεία ψυχών... Έχουν τοποθετήσει υγειονομικές βόμβες μέσα στα αστυνομικά τμήματα, αδιαφορώντας για την υγεία των αστυνομικών και των οικογενειών τους...", δήλωσε στο LamiaReport ο πρόεδρος τής Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας Δημήτρης Γεωργαντάς.

Στην Φθιώτιδα είναι περισσότεροι από 50 άμοιροι μετανάστες που είναι διάσπαρτοι σε κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων που οι συνθήκες είναι πραγματικά ΑΘΛΙΕΣ. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους νομούς της χώρας.

Στις φωτογραφίες βλέπετε το Α.Τ. Στυλίδος. Στο δώμα που υπάρχει στην ταράτσα του κτηρίου "φιλοξενούνται" 4-5 μετανάστες. Το δώμα σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ (!) και δεν έχει τουαλέτα lamiareport.gr

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

WSJ: Ποιος θα «θυσιαστεί» για την Ελλάδα;

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στους κόλπους των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας για το ποιός θα αναλάβει την παροχή της απαραίτητης οικονομικής βοήθειας προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η χώρα, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα οι πιστωτές θα πρέπει να διαπραγματευθούν για το ποιός «θα θυσιαστεί» για να σώσει την Αθήνα από την χρεοκοπία, καθώς η έκθεση των ελεγκτών της τρόικας τον Οκτώβριο θα δείξει πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, για το οποίο οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήδη εκτιμούν ότι θα είναι αρκετά μεγάλο για να το διαχειριστεί μόνη της η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, θα πρέπει να διαπραγματευθούν ως προς το ποιος θα κάνει τις επώδυνες παραχωρήσεις, ώστε να ελαφρύνει το βάρος του ελληνικού χρέους. Αυτό θα «προστατεύσει» την Ελλάδα από την χρεοκοπία που θα διώξει την χώρα από το ευρώ και θα προκαλέσει οικονομικό πανικό σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

«Οπως παραδέχονται ευρωπαίοι αξιωματούχοι«το ελληνικό σχέδιο διάσωσης ύψους 173 δισ.ευρώ το οποίο συμφωνήθηκε με την Αθήνα τον περασμένο Μάρτιο- το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης που συμφωνείται με την Ελλάδα- εμφανίζει σοβαρές αποκλίσεις», προσθέτει το δημοσίευμα.

Υπάρχουν διάφορα σενάρια για την Ελλάδα. Ορισμένοι αξιωματούχοι θα ήθελαν να παραταθεί η λήξη των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ ή να δεσμευτεί η Τράπεζα για την αγορά νέων ομολόγων με την λήξη των παλιών. Ωστόσο, αυτό το σενάριο συναντά την σθεναρή αντίσταση αξιωματούχων της ΕΚΤ, οι οποίοι θεωρούν ότι ισοδυναμεί με παράνομη χρηματοδότηση κρατικού χρέους από την Κεντρική Τράπεζα, συνεχίζει η WSJ. Η ΕΚΤ αντιμετωπίζει ήδη έντονες αντιδράσεις, ειδικότερα από την Bundesbak, λόγω της πρόσφατης απόφασής της για αγορά ιταλικών και ισπανικών ομολόγων, και οι πιθανότητες να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία είναι ελάχιστες, αναφέρει η εφημερίδα.

Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με την WSJ, είναι να ασκηθούν πιέσεις στο ΔΝΤ να καθυστερήσει η αποπληρωμή των δόσεων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ταμειακές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα λίγα χρόνια. Παρόλα αυτά το ΔΝΤ ήδη εμφανίζεται να απορρίπτει το σενάριο αυτό, καθώς εξαντλείται η υπομονή του λόγω της έκθεσής του στο ριψοκίνδυνο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Ενα τρίτο σενάριο είναι να καλύψει η Αθήνα το κενό μέσα από την πώληση ομολόγων σε ιδιώτες επενδυτές, όπως οι τράπεζες. Η περίπτωση αυτή, ωστόσο, απορρίπτεται καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα η ζήτηση είναι χαμηλή, λόγω των επιτοκίων.

«Ενα από τα σενάρια που συζητούνται είναι η διαγραφή κάποιων από τα 53 δισ. ευρώ που δόθηκαν με τη μορφή διμερών δανείων από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην Αθήνα κατά το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης τον Μάιο του 2010. Γερμανία και Γαλλία ωστόσο δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε ένα τόσο μεγάλο βήμα», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Μουσουλμάνοι Ελλάδας: «Ο μεγαλύτερος ρατσιστής είναι ο Πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ
Ο μεγαλύτερος ρατσιστής στην Ελλάδα είναι ο πρωθυπουργός», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να καταδικάσει την αμερικανική ταινία που προσβάλλει τον Προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, αλλά και τις βίαιες ενέργειες ακραίων μουσουλμάνων.


Ο κ. Ελγαντούρ αφού δήλωσε ότι οι ακρότητες που σημειώνονται σε πολλές χώρες δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου, περιέγραψε τις καταστάσεις που βιώνουν σήμερα οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα όπου, όπως σημείωσε, «στερούνται αξιοπρεπούς χώρου λατρείας καθώς και νεκροταφείου».

Αναφερόμενος στον κ. Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι «ο μεγαλύτερος ρατσιστής στην Ελλάδα είναι ο Πρωθυπουργός». Και για την άποψή του αυτή επικαλέστηκε προεκλογικές αναφορές του Πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό. Δεν παρέλειψε ωστόσο να ευχαριστήσει την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση έκτασης στο Σχιστό προκειμένου να γίνει μουσουλμανικό νεκροταφείο αλλά επέκρινε την ολιγωρία της Πολιτείας που δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθεί η δωρεά.

Ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ επισήμανε ότι αυτή την στιγμή όλοι οι πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη διεξάγονται σε μουσουλμανικές χώρες. Οπως προσέθεσε «οι μουσουλμάνοι τάσσονται κατά της βίας και της προσβολής της θρησκευτικής πίστης» και σημείωσε ότι «οι ακρότητες δεν μπορεί να ταυτίζονται με μια θρησκεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρενέβησαν με τοποθετήσεις τους γνωστοί θεολόγοι και κοινωνιολόγοι ενώ διαβάστηκε μήνυμα και του Γραμματέα θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Καλατζή.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Ξάνθη: Φυλάκιση οκτώ μηνών σε 30χρονο για τον ξυλοδαρμό μουσουλμάνου εκπαιδευτικού

Σε φυλάκιση οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης 30χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του μουσουλμάνου εκπαιδευτικού, που είναι μέλος αντιφασιστικής οργάνωσης.

Ο 30χρονος κατηγορείται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης συμμετείχε σε επίθεση που σημειώθηκε εναντίον μελών αντιφασιστικής οργάνωσης. Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της επαρχιακής πόλης, ο εκπαιδευτικός, Μιλιατζίν Τζεμαλί, καθώς επίσης και άλλα τρία άτομα, που είναι μέλη της κίνησης: «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης». Τα μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της «Χρυσής Αυγής», την ώρα που κολλούσαν αφίσες, κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ενώ ο εκπαιδευτικός στην κατάθεσή του αναφέρει ότι αναγνώρισε τον 30χρονο.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της αντιφασιστικής κίνησης, εκτός από τον καταδικασθέντα στην επίθεση συμμετείχαν άλλα τρία άτομα τα οποία φορούσαν μαύρα μπλουζάκια, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, παραπέμπει στη «Χρυσή Αυγή».

Πηγή: iefimerida.gr

Από τη Δευτέρα το φοιτητικό πάσο

Ξεκινάει από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο νέος τρόπος χορήγησης των φοιτητικών ταυτοτήτων. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας από τις 8 το πρωί οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί και έχουν τους απαραίτητους κωδικούς μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα http://academicid.minedu.gov.gr. και  να στέλνουν στις γραμματείες των σχολών τους τη σχετική αίτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος ηλεκτρονικός τρόπος κατάθεσης της φοιτητικής τους ταυτότητας θα ισχύει για όσα χρόνια ο φοιτητής σπουδάζει και δεν θα εκδίδεται κάθε χρόνο όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Επιπλέον σε αυτή την ταυτότητα το κάθε Πανεπιστήμιο θα μπορεί να προσθέτει και επιπλέον χρήσεις έκπτωσης για τους φοιτητές. Οι φοιτητές μπορούν να αναγράψουν στις ταυτότητας περισσότερα στοιχεία όπως αναγραφή αλλεργιών ή να δηλωθούν ως δωρητές οργάνων.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση, με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.

ΛΑΡΙΣΑ: Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε πολυτελή αυτοκίνητα

Σπείρα με διεθνή δράση, η οποία διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας στην Λάρισα.

Τα μέλη της διακινούσαν τα αυτοκίνητα τα οποία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ, μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας σε τρίτες χώρες (Ταϊλάνδη, Καμπότζη και άλλες) με σκοπό την μεταπώλησή τους.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και εκτελωνιστής ο οποίος φρόντιζε να εκτελωνίζει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έναντι αμοιβής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 35, 47, 45, 45 και 57 ετών και δύο Βούλγαροι ηλικίας 39, 33 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της οργάνωσης ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου τα κλεμμένα αυτοκίνητα να "εμφανίζονται" ως προϊόν νόμιμης αγοραπωλησίας και συναλλαγής κατασκευάζοντας πλαστά συμφωνητικά αγοραπωλησίας. Με βάση δε τα παραστατικά αυτά προωθούσαν τα οχήματα προς πώληση σε τρίτες χώρες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Συνήθως, παραποιούσαν τις πινακίδες και τους αριθμούς πλαισίου των αυτοκινήτων και τα απέκρυπταν σε αθέατους χώρους, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές.

Στην Λάρισα εντοπίστηκαν, κατόπιν έρευνας, σε "μάνδρα" αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 45χρονου, δύο πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας LAND ROVER και BMW, τα οποία ήταν σταθμευμένα επιμελώς, σε αθέατο και μη προσβάσιμο σημείο.

Από τις αστυνομικές έρευνες εντοπίστηκαν ακόμη δύο Ι.Χ.Ε. πολυτελή επιβατικά αυτοκίνητα (LEXUS και MERCEDES), σταθμευμένα και επιμελώς κρυμμένα σε στεγασμένο χώρο εταιρείας, ιδιοκτησίας του 57χρονου συλληφθέντα, με σκοπό την εξαγωγή τους σε τρίτες χώρες.

Επίσης σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 45χρονου εκτελωνιστή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

117 κερδισμένα δελτία ΟΠΑΠ με τις αντίστοιχες αποδείξεις πληρωμής τους, συνολικής αξίας 102.239,45 ευρώ, μεγάλος αριθμός τραπεζικών επιταγών, σφραγισμένων και ληξιπρόθεσμων, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ τρία κλειδιά πολυτελών αυτοκινήτων μάρκας PORSCHE και μία άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου ιδίας μάρκας, των οποίων διερευνάται η νομιμότητα της προέλευσής τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ερευνάται περαιτέρω η πολυσχιδής δραστηριότητά της οργάνωσης, καθώς και ο ακριβής τρόπος μεταφοράς και διακίνησης των οχημάτων και των χρηματικών ποσών, που χρησιμοποιούσαν ή προέρχονταν από τις παράνομες συναλλαγές τους από και προς τις τρίτες χώρες. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Το υπουργείο Οικονομικών δίνει 2,3 εκατομμύρια ευρώ για ένα άδειο κτίριο!

Με μια αποκάλυψη για ένα σκάνδαλο μαμούθ κυκλοφορεί αύριο η εφημερίδα "Press Time".

Σύμφωνα με την εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών δίνει 2,3 εκατομμύρια ευρώ για ένα άδειο κτίριο!


Η αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις είναι μια από τις πολλές που κάνει η αυριανή Press Time, που και αυτό το Σάββατο κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα

Διαβάστε ακόμη:

- «Ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση. Υγεία, τέλος! Ο ΕΟΠΥΥ, αφού φέσωσε τους πάντες, ετοιμάζει «μποναμά» για τους ασφαλισμένους: Από εδώ και στο εξής οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 60% της νοσηλείας τους. Θα βάζουν από την τσέπη τους ακόμα και για μια απλή εξέταση!

-«Δώστε το πόθεν έσχες του Προβόπουλου». Λάβρος ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Συνέντευξη-«φωτιά» στην “PRESS Time”.

- 7 δήμαρχοι απαντούν «Μολών Λαβε» για τα νησιά μας. «Δεν σας ανήκουν για να νοικιάσετε». Βροντερό «όχι» στην κυβέρνηση. Ποιοι προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

- Διάγγελμα Σαμαρά με διλήμματα. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την οικονομική κατάσταση της χώρας και θα προειδοποιήσει για τους κινδύνους.

- Ποιος «καλύπτει» τους «Ελβετούς» βουλευτές. Λούφαξε η κυβέρνηση για τα λεφτά της Ελβετίας. Τι έκρυβαν για δύο μήνες.

- Τι φέρνει το «ρήγμα» της κυβέρνησης με τους δικαστές.

-Στουρνάρας VS Τρόικας. Για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε

- Συναγερμός στα κόμματα. Οι «ύποπτοι» βουλευτές που θα πουν «όχι» στα μέτρα. Ποιοι ανέλαβαν να τους «συνετίσουν».

- Μειώστε τις ομάδες! Η “PRESS Time” υποβάλει αντι-πρόταση, κόντρα στο «ρεύμα» των καιρών.

-«Ναυάγιο» της διαιτησίας. Τρίτωσε το κακό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Νέα δημοσκόπηση :Σε απόσταση αναπνοής ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 24.2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τέταρτη θέση. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΕΔΩ

Τέσσερις νεαροί Ρομά οι δράστες της ανθρωποκτονίας 79χρονης

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 79χρονης πριν από ένα μήνα στην ισόγεια μονοκατοικία της, στην συμβολή των οδών Χίου και Γαργηττού στο Γέρακα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δράστες είναι τέσσερις Ρομά, ηλικίας 17 - 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις συλληφθέντες αποπειράθηκαν δύο φορές να διαρρήξουν την οικία της άτυχης ηλικιωμένης, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Την τρίτη φορά, διέρρηξαν το παράθυρο του υπνοδωματίου και μπήκαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη και τη φίμωσαν, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Ο Λάτσιος πρώτος καλεσμένος της Μενεγακη;

Την 1η Οκτώβρη κάνει πρεμιέρα η Ελένη Μενεγάκη και τα σενάρια για τους πρώτους καλεσμένους έχουν πάρει φωτιά.

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τον Γιάννη Λάτσιο να είναι ένας από τους καλεσμένους της ωραίας Ελένης.

Επίσης η λίστα των ακριβοθώρητων καλεσμένων περιλαμβάνουν τα ονόματα της Αγγελικής Νικολούλη και της Αννίτας Πάνια. Μάλιστα τα δημοσιεύματα έλεγαν οι δυο κυρίες έχουν γίνει το μήλον της έριδος για την Ελένη Μενεγάκη και την Ναταλία Γερμανού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr ο Γιάννης Λάτσιος δεν θα είναι καλεσμένος, αφού δεν έχει δεχτεί πρόταση από την μεσημεριανή εκπομπή του Alpha. Επίσης κανένας ανταγωνισμός δεν υπήρξε και δεν υπάρχει στα επιτελεία του «Καφέ» και «Μες στη Καλή Χαρά».

ΠΥΡΓΟΣ: Είχε 8.000 ταινίες πορνό είχε ο 42χρονος

Σοκαρίστηκαν και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το περιεχόμενο των σκληρών δίσκων του 42χρονου Δασκάλου Πολεμικών Τεχνών από τον Πύργο που έχει προφυλακιστεί στις 14 Μαρτίου του 2012 για ασέλγεια, πορνογραφία και αποπλάνηση ανηλίκου.

Η πολυσέλιδη αναφορά με την περιγραφή των σκηνών, καθώς και οι πάνω απο 8.000 αυτοτελείς ταινίες με πορνογραφικό υλικό έφθασαν πριν από μερικές μέρες στην Εισαγγελεία του Πύργου και εντάχθηκαν στην δικογραφία.

Το νέο αυτό υλικό οδήγησε τον εισαγγελέα Πύργου να προχωρήσει στην άσκηση και επιπλέον δίωξης για κακούργημα στον πρώην δάσκαλο πολεμικών τεχνών για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και διάθεση πορνογραφικού υλικού. Ερευνάται το κατά πόσο ορισμένοι η ορισμένες από τους «πρωταγωνιστές-πρωταγωνίστριες» ήταν ανήλικα.

Στις ταινίες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρωταγωνιστούν ή συμμετέχουν τουλάχιστον 200 άτομα από την περιοχή του Πύργου, ενώ είναι τραβηγμένες με κρυφή κάμερα μέσα στην σχολή που διατηρούσε ο 42χρονος τότε σε κεντρικό σημείο του Πύργου.

Επίσης, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες από τις ταινίες είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο που δείχνει πως έχουν προωθηθεί και σε ενδιαφερόμενους για την κατοχή τέτοιου υλικού.

Από πλευράς ερευνητικής διαδικασίες οι ανακριτικές αρχές αναζητούν πρόσωπα τα οποία φαίνονται στις ταινίες προκειμένου να καταθέσουν.

Η αποκάλυψη...

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε στα μέσα Μαρτίου μετα την καταγγελία ανήλικης μαθήτριας για σεξουαλική κακοποίηση από τον 42χρονο δάσκαλό Πολεμικών Τεχνών

Η 17χρονη σήμερα κοπέλα , με την συνδρομή των γονιών της , κατήγγειλε πριν από ένα χρόνο περίπου στις δικαστικές Αρχές του Πύργου τα όσα υπέστη και τα όσα διαδραματίζονταν στην σχολή όπου φοιτούσε από ηλικία 14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης στην απολογία του στον ανακριτή την περίοδο που συνελήφθη επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία της κατάθεσης της κοπέλας ισχυριζόμενος ότι είχαν προσωπικές διαφορές και αποποιήθηκε των ευθυνών του καταθέτοντας ότι είναι αθώος.



Πηγή:ileiapost.gr

Ηράκλειο: Νεκρός ο 17χρονος ύστερα από συμπλοκή μεταξύ οικογενειών για κτηματικές διαφορές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε όταν μια ομάδα 4-5 ατόμων, μέλη οικογενειών που τους χωρίζουν κτηματικές διαφορές, "πιάστηκε" στα χέρια...

Γρήγορα τις μπουνιές διαδέχτηκαν πυροβολισμοί και μαχαιρώματα που έπεφταν βροχή μεταξύ των εμπλεκόμενων με συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων που μεταφέρθηκαν όλοι στο Κέντρο Υγείας Χάρακα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 17χρονος που είχε τραυματιστεί από όπλο, υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα τραύματά του.

Οι υπόλοιποι τραυματίες θα διακομιστούν από το Κέντρο Υγείας Χάρακα στα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου, σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, για να μην βρεθούν στον ίδιο χώρο οι αντιμαχόμενες οικογένειες.
flashnews.gr

Μια διαμαρτυρία, αλλιώτικη από τις άλλες για τα δικαιώματα των πεζών !

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» η πρωτοβουλία πολιτών για τα δικαιώματα των πεζών «ΠΕΖΗ», πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Στη συμβολή των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου, σημείο στο οποίο δεν υπάρχει φανάρι για τη διέλευση των πεζών και η κίνηση των οχημάτων είναι συνεχής, τα μέλη της οργάνωσης –που βρίσκονταν εκεί με αναρτημένο πανό «σεβασμός στους πεζούς» - «επιβράβευαν» τους ευαίσθητους οδηγούς, οι οποίοι σταματούσαν και έδιναν προτεραιότητα στους πεζούς που επιχειρούσαν να διέλθουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, προσφέροντας τους ένα τριαντάφυλλο και ευχαριστώντας τους για την ευαισθησία τους.

Η δραστηριότητα αυτή επιλέχθηκε από τα μέλη του Συλλόγου, θεωρώντας ότι λειτουργεί περισσότερο παιδευτικά και ουσιαστικά μια θετική παρότρυνση των πολιτών από ότι μια στείρα καταγγελία και μια προσπάθεια στηλίτευσης των παραβατών.

Αν και ήταν μάλλον μειοψηφία οι «ευαίσθητοι» οδηγοί δικύκλων και αυτοκινήτων, ωστόσο μια τέτοια προσπάθεια θα άξιζε να βρει μιμητές.

Βίντεο-Γιουχάισαν τον Κασιδιάρη

Δείτε το γιουχάισμα των τρίτεκνων στον Ηλία Κασιδιάρη.


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής βρέθηκε νωρίτερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τρίτεκνων στο Σύνταγμα.

Σε μια προσπάθεια συνομιλίας μαζί τους, μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να αποδοκιμάζει τον βουλευτή. «Έξω από εδώ», του έλεγαν και απειλήθηκε επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη να απαντά, κινούμενος προς το μέρος τους, «όχι σε μένα αυτά».

Χερσόνησος: Έχασαν το παιδί ... μέσα απ'το σχολείο! - Συνελήφθησαν δύο νηπιαγωγοί

Μέσα από τα μάτια των νηπιαγωγών το έσκασε ένα 4χρονο αγοράκι από το σχολείο του!


Σύμφωνα με το cretalive.gr το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο 2ο διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο του δήμου Χερσονήσου, την περασμένη Τρίτη, όπου υπηρετούν μία μόνιμη και μια αναπληρώτρια νηπιαγωγοί.
Τη μέρα εκείνη, στο νηπιαγωγείο επικράτησε αναστάτωση, όταν ένα από τα παιδάκια έπεσε και χτύπησε στη μύτη. Έως ότου του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ένα 4χρονο παιδί από τη Σερβία βρήκε ευκαιρία και, κυριολεκτικά, κάτω από τη μύτη των νηπιαγωγών, πήρε την τσάντα του, πήδηξε από τα κάγκελα και το'σκασε!
Στο σχολείο επικράτησε πανικός, μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία του μικρού, το οποίο αναζητούσαν ... οι πάντες για ώρα! Αμέσως ενημερώθηκαν η σχολική σύμβουλος, η προϊσταμένη της α'βάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, ακόμη και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης και φυσικά ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος κατέφθασε αναστατωμένος.
Το παιδί αρκετή ώρα μετά βρέθηκε σε ένα δρόμο λίγο πιο μακριά από το σχολείο, ενώ ο πατέρας έξαλλος, πήγε στο Α.Τ. Χερσονήσου και υπέβαλε μήνυση για παραμέληση ανηλίκου. Οι δύο νηπιαγωγοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο Εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο για την υπόθεση.

Μόντι προς Σαμαρά: “Συνεχίστε σε αυτήν την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας όλες τις μεταρρυθμίσεις”

Να κάνει πράξη το... Ελλάς-Ιταλία συμμαχία θέλει ο πρωθυπουργός, που συναντήθηκε με τον Μάριο Μόντι στη Ρώμη.


Μετά το Βερολίνο και το Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει ακόμη ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στην επίσης δοκιμαζόμενη από την ύφεση και τη λιτότητα Ιταλία.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα το πρωί, με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι. Η συνάντηση διήρκεσε μια περίπου ώρα και πριν από λίγο η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:
"Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι συνάντησε σήμερα στη Ρώμη τον Έλληνα ομόλογό του, επ' ευκαιρία της συμμετοχής του στη διεθνή συνεδρίαση της Χριστιανοδημοκρατικής Ομάδας και των κομμάτων του Κέντρου. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των συχνών επαφών που οι ηγέτες της ευρωζώνης πραγματοποιούν σε τακτική βάση για να συζητούν τις δυνατές λύσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Οι πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αντώνης Σαμαράς επανέλαβαν την πεποίθησή τους σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα να τύχει υπεράσπισης η ακεραιότητα της ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης του προέδρου βαν Ρομπέι", επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται:
"Ο πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης".
Ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι υπέρμαχος της άποψης πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία μπορούν να βγουν από την κρίση μέσω της ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα, όπου θα παραβρεθούν, επίσης, οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας ΄Εντα Κένι, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της Ουγγαρίας Βικτορ Ορμπάν. Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων), ενώ θα είναι και υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου.


Το Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί το Βατικανό και θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

Έξι ομογενείς στη λίστα Forbes

Με συνολική περιουσία που ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, έξι ομογενείς φιγουράρουν στη λίστα του περιοδικού Forbes. Τα … δικά μας παιδιά, «στριμώχνονται» στον ετήσιο κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών πολιτών.

Πρώτος από πλευράς των ομογενών, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είναι ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής John Paul Dejoria , στην 92η θέση, με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο 68χρονος Dejoria είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά, και διαμένει στο Όστιν του Τέξας.

Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών.

Στην 132η θέση είναι ο καταγόμενος από την Νίσυρο Τζον Κατσιματίδης, με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ομογενής κροίσος ζει στη Νέα Υόρκη και αντλεί τον πλούτο του κυρίως από την εταιρεία του «Red Apple Group», που ελέγχει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης. Μεγάλο μέρος των εσόδων του, εξάλλου, προέρχονται και από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Ο επόμενος στον κατάλογο του «Forbes» ομογενής, στην 239η θέση, είναι ο Jim Davis, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών «New Balance», με περιουσία στα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην 250η θέση βρίσκεται ο Michael Jaharis, με προσωπική περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από τις πλούσιες δραστηριότητές του στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Στην ίδια θέση, εξάλλου, είναι και ο ομογενής George Argyros, με έδρα το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα, με περιουσία επίσης 1,9 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η παρουσία των ομογενών στον φετινό κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών ολοκληρώνεται με τον 66χρονο Dean Mitropoulos , από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ. Ο Μητρόπουλος βρίσκεται στην 360η θέση, με προσωπική περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόταση Φωτόπουλου σε ΓΣΕΕ: Να καταλάβουμε υπουργεία και δημόσια κτίρια

Μπαράζ καταλήψεων, σε υπουργεία, δημόσια κτίρια και οργανισμούς προκειμένου «να νεκρώσουν τα πάντα» και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με καθημερινή συγκέντρωση των απεργών στο Σύνταγμα, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας που έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου.

«Στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα», ζήτησε συγκεκριμένα ο κ. Φωτόπουλος. Κατά τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ για να πετύχει η απεργία χρειάζεται ιδεολογική αντιπαράθεση -προκειμένου να καταδειχθεί ότι τα μέτρα δεν είναι μονόδρομος- συντονισμός των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και καταλήψεις, επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, κλπ.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, «τους πέντε δέκα ή και πενήντα χιλιάδες αγωνιστές μπορούν να τους αντιμετωπίσουν, αλλά τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων και της νέας γενιάς που την μετατρέπουν σε δούλους και σκλάβους, όχι».

Πηγή: | iefimerida.gr

Λασίθι: Αγροτικό μπλόκο για τα νέα μέτρα - Απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις!

Στους δρόμους οι αγροτικοί φορείς του Λασιθίου, με φόντο τα νέα σκληρά μέτρα που πλήττουν και τους ίδιους. Σημείο συνάντησης η γέφυρα Φρούζη, ανάμεσα σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα.

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε στις 10.00 σε πόλεις και χωριά του Λασιθίου, από εκει ξεκίνησαν οι προ συγκεντρώσεις με τελικό προορισμό τη γέφυρα, την οποία απέκλεισαν συμβολικά, χωρίς να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι αγρότες μοίρασαν έντυπο υλικό με τα αιτήματα τους στους διερχόμενους οδηγούς.

Γιατρός για τυφλούς μαϊμού στη Ζάκυνθο: Τους εξέταζα και μου έλεγαν πως δεν βλέπουν

Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο γιατρός της Ζακύνθου που κατηγορείται ότι χορηγούσε βεβαιώσεις σε τυφλούς «μαϊμού» στο νησί ήταν να εξοργίσει τον κόσμο με τις δηλώσεις, αφού δεν παραδέχθηκε ούτε για μία στιγμή το παραμικρό για το οικονομικό σκάνδαλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γιατρός δήλωνε πως έχει πέσει θύμα εξαπάτησης από τους τυφλούς μαϊμού, οι οποίοι απλά έλεγαν ψέματα κατά την εξέταση ότι δεν βλέπουν. Ενώ κατηγόρησε τον Δήμαρχο Ζακύνθου ως αυτουργό αυτής της πολιτικής δίωξης του.

Αναστολή λειτουργίας στον δήμο Αχαρνών λόγω οικονομικού προβλήματος

Σωτήρης Ντούρος
Συνάντηση με στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών έχει ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, ενώ περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πολίτες του δήμου Αχαρνών έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αντίστοιχος αριθμός πολιτών και εργαζομένων έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του δήμου στις Αχαρνές.

Η δημοτική αρχή των Αχαρνών πηγαίνει στη συνάντηση με έτοιμες προτάσεις σχετικά με την βραχυπρόθεσμη επίλυση του σοβαρού οικονομικού προβλήματος του δήμου, που οδήγησε στην επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας του.

Όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Ντούρος, ο δήμος ζητά άμεση αποδέσμευση από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση καταβολή των μισθών του πρώτου 15νθημέρου στους εργαζόμενους, με τη δέσμευση να πληρωθούν αργότερα οι ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης, αιτείται μείωση του επιτοκίου των δανείων που έχει λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όπως τονίζει ο κ. Ντούρος, ο δήμος έχει λάβει δάνειο με επιτόκιο 11,5%, με αποτέλεσμα η μηνιαία δόση των τοκοχρεολυσίων να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, μηνιαίως. Ζητά, λοιπόν, να μειωθεί άμεσα το επιτόκιο στο 5,5%, ποσοστό για το οποίο δεσμεύθηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση του δανείου θα μειωθεί κατά το ήμισυ.

Επιπλέον, ο δήμος θα ζητήσει να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής, καθώς η κρατική χρηματοδότηση εξαρτάται από τον πραγματικό πληθυσμό των δήμων. Όπως σημειώνει ο δήμος Αχαρνών, αυτή τη στιγμή, δεν έχει 77.000 κατοίκους- πληθυσμός, που είχε καταγραφεί την προηγούμενη δεκαετία- αλλά 107.000 κατοίκους. Η αύξηση του πληθυσμού συνεπάγεται και μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Μάλιστα, ο κ. Ντούρος τονίζει ότι η νέα απογραφή θα φέρει σε δυσχερέστερη οικονομική θέση τους μεγάλους δήμους και την πρωτεύουσα της χώρας, όπου ο πληθυσμός σταδιακά μειώνεται.

Τέλος, η δημοτική αρχή θα ζητήσει να αποδεσμευθεί έως και το 150% από την κρατική χρηματοδότησή της- κάτι που επιτρέπεται από το νόμο- προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το άμεσο, σοβαρότατο πρόβλημα του δήμου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...