Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Φίδι σε αρτοκλασία στο Καινούργιο Τριχωνίδας

Πρωτοφανές συμβάν χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια αρτοκλασίας στο ιερό ναό Παναγίας Χρυσοχεριάς στο Kαινούργιο Τριχωνίδας. Ένα φίδι πετάχτηκε μέσα από πανέρι με λειτουργιές για να ακολουθήσουν σκηνές πανικού

Ο ιερός ναός πανηγυρίζει σήμερα και χθες το απόγευμα τελέστηκε εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Δεκάδες πιστοί είχαν τοποθετήσει τις λειτουργίες τους σε πανέρια στο εσωτερικό της εκκλησίας. Όταν εσπερινός τελείωσε οι πιστοί πήγαν να κόψουν τις λειτουργιές για να τις μοιράσουν στον κόσμο. Εκείνη ακριβώς την στιγμή από ένα πανέρι πετάχτηκε ένα φίδι με αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές πανικού.
Όπως αναφέρουν στο agriniopress πιστοί που είδαν το περιστατικό γυναίκες άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν τρομαγμένες, άλλοι πιστοί άρχισαν να σταυροκοπιούνται. Πολλοί μιλούσαν για θαύμα αλλά δεν ήταν και λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για κακό σημάδι...
Μέσα στην φασαρία το φίδι περισσότερο τρομαγμένο από του ανθρώπους εξαφανίστηκε.
agriniopress.gr

BBC: "Ελλάδα, η κρίση πίσω από την ομορφιά"

Ο Mark Lowen, συντάκτης του BBC που "εξειδικεύεται" σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη χώρα μας, αφιέρωσε ένα νέο άρθρο του στην οικονομική κρίση και στο πως αυτή επηρέασε τη φετινή τουριστική κίνηση στη χώρα.

Με τον τίτλο "The pain behind the beauty" υπογραμμίζει τις θυσίες και τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων και στη μειωμένη τουριστική κίνηση της σεζόν του καλοκαιριού.

Ο Mark Lowen πέρασε το καλοκαίρι του στην Αθήνα, καλύπτοντας για το ειδησεογραφικό δίκτυο τις εκλογές και τις εξελίξεις. "Οι φίλοι μου που με επισκέφθηκαν", αναφέρει, " για μήνες έβλεπαν τις εικόνες των οδομαχιών και των διαδηλώσεων από το κέντρο της Αθήνας και άκουγαν ιστορίες για την κρίση χρέους και την ανεργία", παρατηρεί, σημειώνοντας πως η κοινή εντύπωση ήταν πως το να πας στην Ελλάδα, ήταν σαν να μεταβαίνεις σε μια εμπόλεμη ζώνη.

"Όταν ένας φίλος μου ανακοίνωσε πως θα πάει για διακοπές στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, πολλοί τον ρώτησαν αν υπάρχει ακόμα φαγητό στα καταστήματα...", αλλά όταν ένας άλλος πρώην συμφοιτητής του έφτασε στην Αθήνα, αναφώνησε, "μα που είναι η κρίση;".

Ο συντάκτης που φαίνεται πως έχει προσαρμοστεί πλήρως στα γηγενή τεκταινόμενα και συνήθειες, καταγράφει πως είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που δε γνωρίζει το πως πραγματικά έχει η κατάσταση να εντοπίσει την κρίση. Και αυτό είναι παράδοξο.

"Αν περάσεις μια βόλτα και καθίσεις σε κάποιο από τα αθηναϊκά εστιατόρια και τις καφετέριες του κέντρου, θα σκεφτείς πως δεν υπάρχει κρίση. Σε πολλά από αυτά τα μαγαζιά μάλιστα, δε βρίσκεις ούτε να κάτσεις", σημειώνει.

"Η Αθήνα δείχνει να συνεχίζει να ζει κανονικά, όπως και η υπόλοιπη χώρα. Δείχνει, να είναι "στα καλύτερα" της".

Και συνεχίζει περιγράφοντας ειδυλλιακές εικόνες από τα νησιά της χώρας, αναφέροντας πως δικαίως οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται από τους πιο ευλογημένους της Ευρώπης λόγω του τόπου στον οποίο διαμένουν.

Οι αντιλήψεις σχετικά με την κατάσταση στη χώρα αλλάζουν

"Μίλησα με τουρίστες που ήταν ένα βήμα πριν την ακύρωση των εισιτηρίων τους", γράφει ο Lowen. "Μετά από ένα ούζο σε μια από τις ελληνικές παραλίες, πρέπει να αισθάνονται ανακουφισμένοι που δεν το έκαναν τελικά".

Όλα αυτά τα ειδυλλιακά όμως, είναι και η πραγματική εικόνα; Η συνέχεια του άρθρου δεν είναι το ίδιο ενθαρρυντική. Τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, οι περικοπές στις συντάξεις και η ένδεια έρχονται σε πρώτο "πλάνο".

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

"Μόνο αν μιλήσεις με τους εξωστρεφείς και τόσο ζεστούς Έλληνες θα καταλάβεις τι γίνεται σε αυτή τη χώρα", αναφέρει παρακάτω. Ο συντάκτης του κειμένου πέρασε χρόνο μιλώντας με ηλικιωμένους άντρες και γυναίκες, ο κάθε ένας εκ των οποίων του εξομολογήθηκε την προσωπική του ιστορία.
"Οι συντάξεις κόβονται, πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να αισιοδοξούν;", αναρωτιέται εύλογα.
Η 82χρονη Μαρία του λέει ότι "πλέον δεν μπορώ να πάρω ούτε μια σοκολάτα στον εγγονό μου". Με δάκρυα στα μάτια αναφέρει "πως αν μας κόψουν κι άλλο τις συντάξεις, σε λίγο θα πρέπει να ζούμε με 100 ευρώ το μήνα. Μήπως εμείς δεν είμαστε άνθρωποι;".

"Δεν θα μπορούσα παρά να σκέφτομαι τη δική μου γιαγιά", παρατηρεί ο συντάκτης την ώρα που ο λόγος του ρέει γράφοντας για τις ηλικιωμένες που "πέρασαν κακουχίες, δικτατορία και πείνα και αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν μια νέα κρίση το 2012".

Η 84χρονη Ερμιόνη εξομολογείται στο BBC. "Ο γιος μου σήμερα, ζήτησε να του δανείσω δύο ευρώ. Καταλαβαίνεις την απόγνωση του. Ήταν σαν μαχαιριά στην καρδιά μου. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι".

Στη συνέχεια, ο Βρετανός δημοσιογράφος περιγράφει τη συνάντηση του με τον Κώστα Κοκότση, έναν ηλικιωμένο που ζει στο Πέραμα.

"Στο τραπέζι του φτωχικού σπιτιού του, παρατηρώ τον λογαριασμό της ΔΕΗ που ο κ. Κώστας δεν μπορεί να πληρώσει. Με τα 340 ευρώ της σύνταξης του, ίσα που μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του", παρατηρεί. "Μια άλλη μητέρα που συνάντησα, αναγκάστηκε να δώσει το παιδί της καθώς δεν είχε χρήματα για να το μεγαλώσει".

Και κλείνει το κείμενο του αναφέροντας:
"Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας. Η ηλιόλουστη πλευρά της χαράς και της ανεμελιάς και από την άλλη μεριά η φτώχεια που δεν αξίζει σε αυτή τη γοητευτική χώρα".
Enhanced by Zemanta

Επεισόδια στη ΔΕΘ - Ξεκίνησε ο πετροπόλεμος προς την Αστυνομία

Ξεκίνησε ο πετροπόλεμος από την πλευρά των αντιεξουσιαστών προς τις αστυνομικές δυνάμεις, στη Θεσσαλονίκη.

Η συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, ενώ προσπάθεια για να απωθήσουν τους ταραξίες κάνουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

 Δόθηκαν στην κυκλοφορία και οι Αγγελάκη- Εθνικής Αμύνης. Παραμένει κλειστή η Τσιμισκή λόγω προσαγωγών

Ειρηνικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη κατά της λιτότητας


Ειρηνικά πραγματοποιήθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ.

Λίγο πριν από τις 19:30 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση, που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς και στη συνέχεια οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία, κατά μήκος της οδού Εγνατίας, με κατεύθυνση προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στην κεφαλή της πορείας τέθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία των σωμάτων ασφαλείας, εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ., συνταξιούχοι, κ.ά.

Την ίδια ώρα, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τέθηκε επικεφαλής της πορείας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, με κατεύθυνση την πλατεία της ΧΑΝΘ, ενώ στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατευθυνθηκε στην Σταυρούπολη, για το φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Συλλαλητήρια πραγματοποίησαν επίσης οπαδοί της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή, καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και διαδηλωτών, που πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν, μετά τις 6 το απόγευμα, στην οδό Μητροπολίτη Γενναδίου και στην Καμάρα, αντίστοιχα.

Νωρίτερα το Σάββατο, συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου και πορεία προς το ξενοδοχείο «Μακεδονίας Παλλάς», όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, πραγματοποίησαν ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μισθολογικές περικοπές.

Το κάλεσμα των συνδικαλιστικών ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, δόθηκε στις 12 το μεσημέρι, όπου εκατοντάδες ένστολοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα εις βάρος τους σχεδιαζόμενα κυβερνητικά μέτρα.

«Δεν αντέχουμε άλλο» είπε, απευθυνόμενους προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, ενώ, σχολιάζοντας το σύνθημα μερίδας διαδηλωτών για απεργιακές κινητοποιήσεις, σημείωσε: «Η απεργία είναι διεκδικήσιμη. Με τα μέτρα που παίρνουν, μόνοι τους μας οδηγούν εκεί».

Στη συγκέντρωση βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ένστολων, ενώ θυμήθηκε τα μεταπολεμικά χρόνια όταν, όπως είπε, ο πατέρας του υπηρετούσε στη Χωροφυλακή.

Συγκροτώντας πορεία, οι ένστολοι -στη συνέχεια- βγήκαν στο οδόστρωμα και κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Στο ύψος της οδού Έντισον παρατάχθηκαν τρεις αστυνομικές κλούβες, ανακόπτοντας την πορεία των διαδηλωτών προς το ξενοδοχείο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Τελικά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο, όπου, την ώρα εκείνη βρισκόταν, κυβερνητικό κλιμάκιο, και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ένστολων «απαίτησαν» -όπως είπαν- να μεσολαβήσει o κ. Καράογλου, ώστε να συναντηθούν την Κυριακή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φωτόπουλος, τόνισε: «Ο αγώνας μας δεν θα έχει τελειωμό. Ή θα δώσουν λύση στα ζητήματά μας ή θα μας αποτελειώσουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης».

Όσον αφορά στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει κινητοποιηθεί και τελεί αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Εκτιμάται ότι στη συμπρωτεύουσα βρίσκονται περίπου 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Στις 7 το απογευμα της Κυριακής η σύσκεψη των αρχηγών

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα θα γίνει η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το μέγαρο Μαξίμου

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 10:00 ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει την 7η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην αίθουσα «Corona» του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 19:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους Πολιτικούς Αρχηγούς που στηρίζουν την Κυβέρνηση, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και κ. Φώτη Κουβέλη.

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά κ. Noël Kinsella και στις 11:45 τους Εκπροσώπους της Τρόικα.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου, στις 15:00 (τοπική ώρα), θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi.

ΔΗΜ.ΑΡ. για Χρυσή Αυγή: Ο νόμος του κράτους πρέπει να κινηθεί αμέσως εναντίον τους.

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη Χρυσή Αυγή:


"Η βία δεν είναι μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.


«Τάγματα εφόδου» και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές όταν επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία.


Ο νόμος του κράτους πρέπει να κινηθεί αμέσως εναντίον τους".

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς γονάτισε στην άσφαλτο για να συνομιλήσει με πολίτη [βίντεο]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να γονατίζει στην άσφαλτο και να συνομιλεί με ένα πολίτη, άτομο με ειδικές ανάγκες.

Στο βίντεο ο πρωθυπουργός, φαίνεται κατά την άφιξή του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και να χαιρετά έναν προς έναν άτομα από αντιπροσωπεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με τον έναν από αυτούς, τον εκπρόσωπό τους, είχε μία σύντομη συνομιλία, παρά το γεγονός πως το πρόγραμμά του ήταν πιεστικό. Μάλιστα γονάτισε στην άσφαλτο προκειμένου να συζητήσει με τον πολίτη.

Λόγω των ήχων που ακούγονται στο βίντεο δεν είναι εφικτό να ακούσουμε όλη την συζήτηση ωστόσο διακρίνεται ο πρωθυπουργός να λέει στον πολίτη «θα κάνω ό,τι μπορώ». Φεύγοντας ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε και έναν φάκελο στον οποίον η αντιπροσωπεία είχε παραθέσει τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η 15χρονη Μυρτώ άνοιξε τα μάτια της – Οι πρώτες αχτίδες αισιοδοξίας ότι θα τα καταφέρει

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ, ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗ
Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της 15χρονης Μυρτούς είδαν οι δικοί της άνθρωποι και οι γιατροί, καθώς η μικρή άνοιξε τα μάτια της για πρώτη φορά, 1,5 μήνα μετά την βάναυση κακοποίηση που υπέστη από τον Πακιστανό στην Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η μητέρα της, μιλώντας στην εφημερίδα Real News που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, εξομολογείται πως βλέπει για πρώτη φορά ελπίδα για ανάρρωση της κόρης της. Παράλληλα εμφανίζεται αισιόδοξη καθώς όπως λέει η 15χρονη Μυρτώ ήταν πάντοτε παλικάρι και δυνατή. Συμπληρώνει δε πως πιστεύει ότι η κόρη της θα τα καταφέρει και θα βγει νικήτρια από την μάχη αυτή.

Ωστόσο οι ιατροί επισημαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μικρή Μυρτώ και τονίζουν πως θα χρειαστεί ακόμη χρόνος ώστε να μπορέσει η ίδια να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Σκύλος περπάτησε 800 χλμ. για να γυρίσει σπίτι του!

O Mark Wessells δεν πίστευε ότι θα έβλεπε ξανά το σκύλο του, ένα μαύρο λαμπραντόρ ονόματι Buck, το οποίο απέκτησε κουτάβι γαρ, μόλις πριν από τρία χρόνια.

«Νόμιζα ότι χάθηκε για πάντα και όλο αυτό το διάστημα ήμουν απαρηγόρητος», λέει ο Mark. Η ιστορία ξεκίνησε πριν από επτά περίπου μήνες, όταν ο νεαρός Mark Wessells επισκέφθηκε τον πατέρα του στη Βιρτζίνια για να του αφήσει το σκύλο για μερικές εβδομάδες, μέχρι να μετακομίσει στο νέο του σπίτι στο Myrtle Beach (800 χλμ. από τη Βιρτζίνια). Περίπου μια εβδομάδα μετά την αποχώρησή του από τη Βιρτζίνια, ο πατέρας τού Wessells τηλεφώνησε στο γιο του για να του πει τα κακά μαντάτα: Ο Buck είχε φύγει από το σπίτι και οι προσπάθειές του να τον βρει δεν απέδωσαν καρπούς.
«Αρχικά σκεφτήκαμε ότι κάποιος τον έκλεψε, επειδή αυτό ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να φανταστούμε. Σε καμία περίπτωση δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι έφυγε από μόνος του», λέει ο Mark. Επτά μήνες μετά, και μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ένας γείτονας του Mark στο Myrtle Beach βρήκε το σκύλο να περιπλανιέται κατάκοπος στο δρόμο. Αφού τον περιποιήθηκε -που περεμπιπτόντως ήταν πολύ φιλικός- ρώτησε στη γειτονιά και στη συνέχεια τον μετέφερε σε κτηνιατρείο. Εκεί, ο κτηνίατρος, μέσω ενός μικροτσίπ που είχε ο Buck κάτω από το δέρμα του, ανακάλυψε όλες τις πληροφορίες για το σκύλο, παραδίδοντας εν τέλει το τρυφερό λαμπραντόρ στον περίχαρο ιδιοκτήτη του. Γιατί 800 χιλιόμετρα δρόμος είναι λίγο, τόσο λίγο για μια ζεστή αγκαλιά!
perierga.gr

Βίντεο-Τσίπρας: Ο Σαμαράς ήρθε σαν τον κλέφτη

 «Ο πρωθυπουργός ήρθε σαν τον κλέφτη. Δεν είχε τίποτα να πει» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Δείτε τη δήλωση του κ. Τσίπρα.

Θεσσαλονίκη -ΤΩΡΑ: Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεκίνησε

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεκίνησε και ο Αλέξης Τσίπρας είναι στις πρώτες γραμμές των συγκεντρωμένων μαζί με βουλευτές του κόμματος.

 

Enhanced by Zemanta

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -Τώρα-Αρχίζει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στην πλατεία Αριστοτέλους αρχίζουν να συγκεντρώνονται μέλη του ΠΑΜΕ ενώ στις έξι αναμένεται να φθάσει και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. 

 

Μετά τις ομιλίες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Θρήνος την κηδεία των τεσσάρων φίλων που απανθρακώθηκαν στην παραλιακή

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν στο τρίτο Νεκροταφείο τα τέσσερα 20χρονα παιδιά που απανθρακώθηκαν στο τρομακτικό τροχαίο που έγινε στην παραλιακή.

Στην τελευταία τους κατοικία τους συνόδευσαν οι συγγενείς τους και πλήθος κόσμου. Στο νεκροταφείο με ένα λουλούδι στο χέρι και φορώντας λευκά μπλουζάκια βρέθηκαν και οι συμμαθητές τους από την τάξη του 2010 του 6ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Δεν έχει τέλος ο πόνος των γονιών, των συγγενών και των φίλων των τεσσάρων 20χρονων που απανθρακώθηκαν την Τρίτη τα ξημερώματα μετά από τ...

«Καυτό» ερωτικό βίντεο με Ελληνίδα καθηγήτρια και επτά μαθητές μέσα σε σχολείο

Μεταπτυχιακό στο...σεξ αποδείχθηκε ότι είχε μια νεαρή καθηγήτρια νυχτερινού σχολείου σε Ακριτική πόλη της Ελλάδας καθώς κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου ένα «ροζ» βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κάνει σεξ μέσα στο σχολείο με επτά μαθητές της.

Η απίστευτη ερωτική ιστορία που έχει κάνει τον γύρο της πόλης και του διαδικτύου έχει τραβηχτεί από έναν μαθητή που συμμετείχε στο όργιο από το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το σκηνικό, έτσι όπως αποδίδεται μέσα από τα ερασιτεχνικά πλάνα του κινητού τηλεφώνου, είναι ξεκάθαρο. Στα πλάνα διακρίνεται η καθηγήτρια ξαπλωμένη πάνω σε δύο ενωμένα θρανία να απολαμβάνει το μαθητικό ερωτικό γαϊτανάκι.

Δίπλα της, δεξιά και αριστερά, από πάνω και κάτω, βρίσκονται οι ερωτικοί σύντροφοι, όλοι τους μαθητές, που μεταξύ της μιας ερωτικής στάσης και της άλλης χαριεντίζονται σχολιάζοντας τις επιδόσεις των συμμαθητών τους και φυσικά της καθηγήτριας.

Το ερωτικό βίντεο έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο και έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία της ακριτικής πόλης. Φαίνεται πως οι μαθητές μετά το ερωτικό... πάρτι ξεκίνησαν να διανέμουν, μέσω μηνυμάτων, την ερωτική τους περιπέτεια με την καθηγήτρια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι ανέβασαν το συγκεκριμένο βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις κοινοβιακού χαρακτήρα των επτά μαθητών και της καθηγήτριας σε γνωστή ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό.

Μάλιστα, έχουν κοσμήσει το εν λόγω βιντεάκι με διάφορα «μπιπ», για να καλύψουν επιμελώς τα όποια ονόματα και αν ακούγονται, ενώ έχουν μοντάρει τα πλάνα με ραπ μουσική που συνοδεύει ρυθμικά τις ερωτικές κινήσεις της καθηγήτριας
Πηγή: iefimerida.gr

Σαμαράς: Αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές-Δεν γίνεται αλλιώς

Περικοπές θα γίνουν, δεν γίνεται αλλιώς τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που θα επιβληθούν ενώ η δέσμευσή του για αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους ισχύει στο ακέραιο , σε βάθος τετραετίας.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τη μάχη με το λόμπι της δραχμής εκτός Ελλάδας την κερδίζουμε, τώρα πρέπει να κερδίσουμε και το λόμπι της δραχμής εντός Ελλάδας» τόνισε ο πρωθυπουργός .

Ο πρωθυπουργός έριξε τα καρφιά του προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι εύχονται να γίνουμε Αργεντινή αλλά δεν θα τους περάσε».

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ήρθα εδώ να εξαγγείλω ότι έχει ήδη εξαγγελθεί» ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στην πρώτη γραμμή την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά κυρίως τον πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.

«Θέλουμε να γίνουμε χώρος υποδοχής επενδύσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ, κερδίζοντας την χαμένη μας αξιοπιστία.

Επισήμανε ότι δεν θα κοπούν τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς και τόνισε πως η αποκατάσταση των αδικιών θα αρχίσει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους.

Για τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα είπε ότι αποτελούν την καρδιά της ανάπτυξης και για τη συνένωση της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας εθνικός φορέας εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: | iefimerida.gr

Έρευνα για την έφοδο της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρι της Ραφήνας.

Προανάκριση διενεργείται από τις αστυνομικές αρχές για το εν λόγω περιστατικό. Από αστυνομική πηγή, διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ότι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει απο το πρωί χθες απο την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται απο το νόμο. 

Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται η σύλληψη του παραβάτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και παραπομπή του στο δικαστήριο.

Ο «Καραϊσκάκης» με Χρυσαυγίτες έσπασαν τους πάγκους αλλοδαπών στο Μεσολόγγι

Με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση γνωστό από την εμφάνισή του και ως «Καραϊσκάκης», κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκε το πρωί την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και σε ρόλο...αστυνομικού έκαναν ελέγχους σε μετανάστες μικροπωλητές ενώ κατέστρεψαν και τρεις πάγκους.

Κάποιοι άλλοι αλλοδαποί όταν είδαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής μάζεψαν την πραμάτεια τους και εξαφανίστηκαν ενώ ο βουλευτής δήλωσε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου:

«Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».

Πάντως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους, όπως μας ανέφεραν ενώ ήταν εκεί αρχικά ένας αστυνομικός και αργότερα ήρθαν και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες καθώς χθες βράδυ στη Ραφήνα άλλο κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Καιάδα, επιτέθηκε κατά αλλοδαπών μικροπωλητών σπάζοντάς τους τους πάγκους.

Πηγή: | iefimerida.gr

Μαζική η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή σωματείων, συνταξιούχων, εργαζομένων και σπουδαστών. Στην ομιλία του ο Δήμος Κουκούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας υνταξιούχων του ΙΚΑ έκανε λόγο για «αντεργατικές πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στη φτώχεια και υπαγορεύονται από τις πολιτικές του κεφαλαίου».

Χαρακτήρισε την κατάσταση του ΕΟΠΠΥ «άθλια όπως και το σύνολο της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει για τις αποδοχές που λαμβάνουν και ζήτησε την αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, των επιδομάτων κοινωνικής αλληλεγγύης και των δαπανών υγείας.

Ζήτησε επίσης την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ από το κράτος καθώς επίσης και την χρηματοδότηση του ΙΚΑ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Με κεντρικό σύνθημα «ούτε συμβιβασμός ούτε αυταπάτες, στην κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες» περίπου έξι χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος, όπου και παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα.

Κλειστές παραμένουν οι Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Βασ. Ολγας στο ύψος της Βουλής, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Σταδίου.
newsbeast

Δυτική Ελλάδα: 6 νεκροί και 54 τραυματίες σε τροχαία τον Αύγουστο

Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία που συνέβησαν τον περασμένο Αύγουστο στην Δυτική Ελλάδα, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2011. 

Ειδικότερα έξι άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 54 τραυματίστηκαν σε 43 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Αύγουστο του 2011 είχαν συμβεί 68 τροχαία, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 10 άτομα και είχαν τραυματιστεί 85.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Αύγουστο σημειώθηκαν έξι θανατηφόρα τροχαία, έναντι 10 τον Αύγουστο του 2011, επτά τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι 11 τον περσινό Αύγουστο και 30 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 47 τον Αύγουστο του 2011.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, το αντικανονικό προσπέρασμα, η παραβίαση προτεραιότητας και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Όμορφα πόδια στη στιγμή

Αν δεν έχεις προλάβει να κάνεις αποτρίχωση και κάποιο σημαντικό ραντεβού να σε περιμένει, δεν χρειάζεται ανησυχία. Υπάρχει μια εύκολη και απλή λύση για τη γρήγορη αποτρίχωση των ποδιών.

Ξυρίζουμε τα πόδια μας χρησιμοποιώντας το μαλακτικό των μαλλιών. Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα conditioner στα πόδια μας και έπειτα αφήνουμε το ξυράφι να γλιστρήσει πάνω τους.

Οι ενοχλητικές τρίχες θα γίνουν παρελθόν και τα πόδια σας θα είναι ξανά απαλά.

Αφού ξεπλύνετε με νερό, απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα και είστε έτοιμες για το ραντεβού σας.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΕΔΩ

Πάτρα: Μετά τη συμπλοκή... ήρθαν οι συλλήψεις

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 5 χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Μία ομάδα Ρομά που βρισκόταν κοντά στο παλιό κατάστημα "Γρηγόρης" απέναντι από την πιάτσα των ταξί, άρχισε να λογομαχεί για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, όλο και πιο έντονα, με αποτέλεσμα στο τέλος δύο από περίπου δέκα άτομα που βρίσκονταν εκεί, να πιαστούν στα χέρια...

Επικράτησε αναστάτωση για αρκετή ώρα, με τον κόσμο στην πλατεία να συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στο σημείο για να δει τι συνέβαινε. Τελικά μετά από λίγη ώρα κατέφθασαν δύο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και ένα περιπολικό, οι οποίοι και συνέλαβαν τους δύο υπαίτιους του καβγά και τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση για τα... περαιτέρω!
 http://patrastimes.gr

Ηράκλειο: Την τράκαρε, την έβρισε και της έβγαλε μαχαίρι!

Ένας 52χρονος Ηρακλειώτης συνελήφθη, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, για παράνομη οπλοκατοχή, απειλή, εξύβριση και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με καταγγελία μιας 25χρονης, όταν το αυτοκίνητο της και το αυτοκίνητο του 52χρονου συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Όμως όπως γράφει το flashnews.gr όταν εκείνη επιχείρησε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, ο 52χρονος που ήταν εμφανώς σε κατάσταση μέθης, την απείλησε με μαχαίρι ενώ ταυτόχρονα την έβρισε.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείοι συνέλαβαν τον 52χρονο.

Προανάκριση ενεργεί το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Φρίκη στην Ηλεία-Τον ξυλοκόπησαν και τον έθαψαν δεμένο πισθάγκωνα [βίντεο]

Το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα του νεαρού που βρέθηκε θαμμένο σε χαράδρα στην περιοχή της Πηνείας έφερε στο φως τον φρικτό τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την νεκροψία οι δράστες ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 23χρονο και στη συνέχεια τον έθαψαν με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα!

Ο ιατροδικαστής δεν κατέστη εφικτό να εντοπίσει κακώσεις, πλην ορισμένων ευρημάτων στην γνάθο του νεαρού και όπως όλα δείχνουν οι δράστες έθαψαν τον 23χρονο με τα χέρια δεμένα στην πλάτη, προφανώς με τη στάση που βρήκε το θάνατο, αφού όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο νεαρός ήταν δεμένος με τα χέρια και τα πόδια από δύο δένδρα στο σημείο.

Παράλληλα, στο ένα του χέρι βρέθηκαν υπολείμματα από ένα βραχιόλι, ενώ ο ιατροδικαστής έλαβε δείγματα από ιστό, προκειμένου να διενεργηθεί ιστολογική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του 23χρονου επήλθε από την χορήγηση κάποιου σκευάσματος.

Το πτώμα του άτυχου 23χρονου Πακιστανού που είχε πέσει θύμα απαγωγής από ομοεθνείς του και το πτώμα του βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση το απόγευμα της Πέμπτης σε δύσβατη χαράδρα στην περιοχή Καλαθά του δήμου Ήλιδας, μετά από υπόδειξη του ενός εκ των έξι δραστών, που έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Πηγή: | iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: "Καλόγρια" εναντίον... ανήλικης

Μια γυναίκα, 41 ετών, προσποιούμενη ότι είναι καλόγρια σε Μονή, επιχείρησε να εξαπατήσει 12χρονο κοριτσάκι στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης! 

Με το πρόσχημα ότι πουλάει σταυρούς προς ενίσχυση της Μονής, η δράστιδα μπήκε στο σπίτι της ανήλικης που εκείνη την ώρα ήταν μόνη της.

Όταν το κοριτσάκι αρνήθηκε να αγοράσει σταυρό, η γυναίκα ζήτησε το δαχτυλίδι της προκειμένου να το κάνει τάμα στη Μονή. Η ανήλικη της έδωσε το δαχτυλίδι αλλά ταυτόχρονα κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο τη μητέρα της, η οποία ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, με συνέπεια η... "καλόγρια" να συλληφθεί λίγο αργότερα.

Το δαχτυλίδι επιστράφηκε στη μαθήτρια, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρονται οι κινητοποιήσεις συνδικάτων και εργαζομένων με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως. Στη συμπρωτεύουσα είναι ήδη ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία, ενώ και η τροχαία παίρνει έκτακτα μέτρα λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου ενώ το παρών θα δώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρουσία και της Αλέκας Παπαρήγα. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Καμάρα, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού στις 6 το απόγευμα στο σιντριβάνι.
Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, οι ένστολοι οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο.

Τέλος οι εργαζόμενοι των μεταλλείων χρυσού θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Φέτος οι πορείες θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου η αστυνομία έχει λάβει ειδικά μετρά για την φύλαξή του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας θα βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων και θα επιβλέπει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, όπου στο παρελθόν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από ομάδες νεαρών.

Σημειώνεται ότι λόγω της Διεθνούς Έκθεσης ισχύουν έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έως το απόγευμα της Κυριακής, ενώ έχουν αναπτυχθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί.
Enhanced by Zemanta

Ο Ολάντ επιβεβαιώνει την επιβολή 75% για τα υψηλά εισοδήματα

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από την εκλογή του θα "πραγματοποιηθούν", σχετικά... με τον φόρο του 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, ο οποίος θα εφαρμοστεί για εισοδήματα "από 1 εκατομμύριο ευρώ".

Δεν διευκρίνισε πάντως αν πρόκειται για 1εκατ. ευρώ για ένα νοικοκυριό ή για ένα μόνο άτομο.

"Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο", είπε στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν (Άνω Σαβοΐα) .

Οι γαλλικές εφημερίδες Les Echos και Le Figaro έγραψαν ότι ο "λογαριασμός" θα μπορούσε να ελαφρυνθεί για τους πιο πλούσιους: ο φόρος θα ίσχυε μόνο για τους μισθούς και θα εξαιρούνταν τα εισοδήματα από κεφάλαια. Επιπλέον, τα ζευγάρια θα πρέπει να φορολογούνται από τα 2 εκατ. ευρώ. Όμως όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία ο Ολάντ είχε διαβεβαιώσει στις 29 Φεβρουαρίου ότι ο σούπερ-φόρος θα επιβληθεί σε εισοδήματα από ένα εκατομμύριο "ανά νοικοκυριό", σύμφωνα με τις εφημερίδες.

Λευκάδα: Του έπεφταν τα δέματα με τα ναρκωτικά στο δρόμο!

Πολύ… απρόσεκτος αποδείχθηκε ένας άγνωστος διακινητής ναρκωτικών στη Λευκάδα, που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης με τη μηχανή του! Στη διαδρομή… σκόρπιζε το «εμπόρευμά» του στο δρόμο, αλλά δεν το κατάλαβε!

Οι περαστικοί που είδαν να πέφτουν δυο δέματα από την μοτοσικλέτα προσπάθησαν να σταματήσουν τον οδηγό για να τα πάρει. Όμως, εκείνος ή δεν τους άκουσε καθώς απομακρυνόταν ή φοβήθηκε πως είχαν αντιληφθεί τι περιείχαν τα δέματα και έσπευσε να εξαφανιστεί! Όταν πλησίασαν οι διαβάτες, διαπίστωσαν ότι μέσα στα δέματα υπήρχαν ναρκωτικά και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν λίγο αργότερα, παρέλαβαν τα δυο πακέτα που περιείχαν συνολικά ένα κιλό και 29 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και πήραν καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι έδωσαν την περιγραφή της μηχανής και του οδηγού που τώρα αναζητούνται στο πλαίσιο της προανάκρισης.
patrastimes.gr

Θεσσαλονίκη: Έβαλάν κτηνίατρο σε αντικαρκινικό νοσοκομείο, να βοηθάει τους ασθενείς να κόψουν το κάπνισμα!

Τις αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στο Θεαγένειο νοσοκομείο, έκαναν το πρωί γιατροί - Δείτε το βίντεο...


Κωμικοτραγικά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2012, αφού όπως αποκαλύπτεται στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το κέντρο διακοπής καπνίσματος λειτουργεί μία κτηνίατρος!

Όπως καταγγέλλουν γιατροί του νοσοκομείο, ενώ κανονικά θα έπρεπε οι ασθενείς να απευθύνονται σε πνευμονολόγο, στο Θεαγένειο τοποθετήθηκε με απόσπαση πριν από 1,5 χρόνο μία κτηνίατρος, που μάλιστα δίνει στους ασθενείς που την επισκέπτονται και φάρμακα.

Παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες το υπουργείο δεν φαίνεται να ασχολείται με το θέμα, ενώ όπως είπαν οι γιατροί που έκαναν την καταγγελία, η κτηνίατρος τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου...

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ...

Κλείνει από το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω ΔΕΘ

Κλειστό θα είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους οδηγούς, εξαιτίας των διαδηλώσεων για τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ.

Η Διεύθυνση Τροχαίας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των οδικών αρτηριών από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ σε αρκετούς δρόμους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και των Πανεπιστημίων απαγορεύεται η στάθμευση από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Η εφαρμογή των μέτρων της Τροχαίας ξεκίνησε από στις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έως τις 6 το απόγευμα της Κυριακής απαγορεύεται η στάθμευση στους παρακάτω δρόμους: Αγγελάκη, Λ. Στρατού, Γ Σεπτεμβρίου, Εθνικής Αμύνης, Εγνατία (στο ρεύμα προς ανατολικά, από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ Σεπτεμβρίου), Αγ. Δημητρίου, Λαμπράκη, Αρμενοπούλου, Ν. Γερμανού, Ν. Ζέρβα, Μ. Ανδρόνικου, Προξένων, Φιλήμονος Δραγούμη, Κασσάνδρου, Λ. Νίκης, Τσιμισκή και Αγ. Τριάδος.

Ο αποκλεισμός των δρόμων του κέντρου με απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και αναμένεται να διαρκέσει έως αργά τη νύχτα, όταν ολοκληρωθούν οι συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα κυκλοφορούν οχήματα στη Λ. Στρατού, στη Γ Σεπτεμβρίου, στη Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), στη Βασ. Γεωργίου, στη Λ. Νίκης, στην Κουντουριώτη, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη έως Γ Σεπτεμβρίου), στην Εγνατία, στην Εθνικής Αμύνης, στην Κασσάνδρου, στην Προξένων, στη Φιλήμονος Δραγούμη, στην Τσιμισκή και στην Αγίου Δημητρίου.
sofokleous10.gr

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από ανατολικά προς δυτικά, μέσω των οδών Κατσιμίδη - Περιφερειακής - Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Λαγκαδά και Περιφερειακής καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των κάθε είδους εκδηλώσεων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα υπάρχει έντονη παρουσία τροχονόμων στους δρόμους, οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Και ο τρίτος εραστής της παπαδιάς ήταν φυλακή – Είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών

Πολύ πιο πλούσιο ήταν τελικά το βιογραφικό της 43χρονης παπαδιάς η οποία όπως φαίνεται αναζητούσε απεγνωσμένα να βρει τον άντρα ο οποίος θα σκότωνε τον ιερέα – σύζυγο της για λογαριασμό της.

Μετά την αποκάλυψη πως διατηρούσε ερωτική σχέση με βαρυποινίτη κρατούμενο, ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε 2.300 ευρώ για να δολοφονήσει τον 52χρονο παπά, έρχεται στην επιφάνεια μία ακόμα ροζ... ιστορία από το παρελθόν της, η οποία διαδραματίστηκε στις φυλακές.

Η παπαδιά λοιπόν σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» είχε και τρίτο εραστή (πριν τον βαρυποινίτη και τον 41χρονο), ένα 30χρονο που είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών και ήταν έγκλειστος στις φυλακές της Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται πως η 43χρονη παπαδιά και ο 41χρονος εραστής της θα προσαχθούν στην Ανακρίτρια Ηλείας προκειμένου να απολογηθούν για την ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια η πρώτη και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πηγή: | iefimerida.gr

ΚΡΗΤΗ: Φωτιά στο Βαθύπετρο αλλά και σε ΙΧ στο Πανεπιστήμιο

Κινητικότητα επικρατεί για ακόμη ένα βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου.


Μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Δαμάνια και χαρακτηρίζεται περίεργη, καθώς ξεκίνησε από δύο εστίες ταυτόχρονα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης κινητοποιήθηκαν περίπου στις 11.30 το βράδυ για μία ακόμα πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Βαθύπετρο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων . Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με 4 άνδρες.

Νωρίτερα, στις 9.30 το βράδυ 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άνδρες μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης του κτιρίου που στεγάζει το Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες, προκειμένου να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο , μάρκας VW POLO , το οποίο ωστόσο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από την Πυροσβεστική δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Είπαν στον Παπανδρέου να μιλήσει κι αυτός ανέβηκε στην... Ωραία Πύλη

Μια απίστευτη φωτογραφία δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία» από την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Κέιπ Τάουν.

Επισκεπτόμενος την τοπική εκκλησία, ο πρώην πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και συναντήθηκε με ανθρώπους από την ομογένεια.

Εκεί όταν του ζήτησαν να μιλήσει στους πιστούς, ανέβηκε στην... Ωραία Πύλη, παραβλέποντας το πασίγνωστο- ότι αυτό δηλαδή είναι κάτι που επιτρέπεται μόνο σε κληρικούς. Αυτό όμως δεν πτόησε τον κ. Παπανδρέου ο οποίος έστειλε με χαμόγελο τις ευχές του στην ομογένεια!

Πηγή: | iefimerida.gr

Βίλες σε Μύκονο και Αττική, μετοχές και καταθέσεις 50 εκατ. ευρώ μπλόκαρε το ΣΔΟΕ

Το πρώτο καίριο χτύπημα δόθηκε χθες σε φοροφυγάδες αφού κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία από 121 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τρεις ξενοδόχοι, ένας χρηματιστής, αγρότες, ένας τραπεζικός υπάλληλος και ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων ενώ ο «πόλεμος» κατά της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρική πολιτική στόχευση της κυβέρνησης.

Το μήνυμα που δίνεται από το οικονομικό επιτελείο είναι ότι οι φοροφυγάδες θα χάνουν στο εξής τις περιουσίες τους. Το ΣΔΟΕ προχώρησε σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και πολυτελών ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες την όλη επιχείρηση παρακολουθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει ζητήσει ενημέρωση για την όλη πορεία του σχεδίου πάταξης της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κατασχέθηκαν 6 πανάκριβες βίλες με πισίνες, 50 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς και 640.000 ευρώ σε μετοχές. Αντιμέτωποι βρέθηκαν τουλάχιστον 3 ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων η μία σε νησί του Ιουνίου και οι άλλες 2 στα Δωδεκάνησα. Κατηγορούνται επίσης αγρότες που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης είσπραξης μεεγάλων ποσών ΦΠΑ μέσω πλαστών τιμολογίων. Η επιχείρηση που κατηγορείται είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ο ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων βρέθηκε με 140.000 ευρώ στον λογαριασμό του τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχε εμφανίσει στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών. Ο τραπεζικός υπάλληλος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και διακίνηση ναρκωτικών.

Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούνται οι διατάξεις της νομοθεσίας που προβλέπουν δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που θεωρούνται ύποπτοι μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής. Ως τώρα οι κατασχέσεις αφορούσαν μόνο περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «το ΣΔΟΕ έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος και τελικά τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή κρίση». Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους».

Εκλεβαν το Δημόσιο

Οι συγκεκριμένοι 121 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν για εγκλήματα φοροδιαφυγής διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν επί σειρά ετών το Δημόσιο μη εκδίδοντας αποδείξεις με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν ΦΠΑ και να μη δηλώνουν εισοδήματα προκειμένου να γλυτώσουν φόρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εν λόγω φοροφυγάδες εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων μεγάλης αξίας τα οποία διακινούσαν στην αγορά. Στην εφορία δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις ή είχαν δηλώσει πολύ λιγότερα εισοδήματα από τα πραγματικά.

Οι 121 φοροφυγάδες που πιάστηκαν στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ προδώθηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στους οποίους βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν είχαν δηλώσει. Την ίδια μέθοδο θα ακολουθήσουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για όσους εμφανίζονται με τεράστια ποσά στην τράπεζα και δεν έχουν πληρώσει φόρους ή πρόστιμα και οι περιουσίες τους θα κατάσχονται.

Οι κατασχέσεις


Κατασχέθηκαν έξι τουλάχιστον βίλες στην Αττική και στη Μύκονο. Το πιό πολυτελές ακίνητο εντοπίστηκε στη Βούλα Αττικής ενώ όλες οι βίλες που κατασχέθηκαν ήταν μεγάλης έκτασης με πισίνα.

Οι λογαριασμοί των 121 φοροφυγάδων άνοιξαν και δεσμεύτηκαν περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά μόνο τα 20 εκατομμύρια ευρώ ανήκουν σε off shore εταιρεία η οποία δεν υπέβαλε δηλώσεις και δεν πλήρωνε τον ειδικό φόρο ακινήτων.

Κατασχέθηκαν μετοχές στο χρηματιστήριο της Αθήνας και της Νέας Υόρκης. Τουλάχιστον 640.000 ευρώ έχουν κατασχεθεί σε μετοχές. Επίσης κατασχέθηκαν επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Τι ισχύει στις δεσμεύσεις

Σύμφωνα με τη νομοθεσία μπλοκάρονται οι μεταβιβάσεις με υπηρεσιακό σημείωμα στο υποθηκοφυλακείο ή στο κτηματολόγιο. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καμία πώληση ή μεταβίβαση ακινήτου που έχει δεσμευτεί.

Στην περίπτωση των τραπεζικών λογαριασμών με κάθε δέσμευση «παγώνει» κάθε κίνηση. Οι δικαιούχοι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις ή να μεταφέρουν καταθέσεις και εμβάσματα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Τι κρύβεται πίσω από το θερμό επεισόδιο Σαμαρά-Βενιζέλου

Με την απόφαση να συγκαλέσει την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκτόνωσε την κρίση που προκλήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι εκρηκτικές δημόσιες παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και οι «διαρροές» από το Μέγαρο Μαξίμου παρ' ολίγον να προκαλέσουν μίνι κυβερνητική κρίση, παραμονές της άφιξης της Τρόικα στην Αθήνα.

Η έκρηξη Βενιζέλου είχε εκδηλωθεί από το βράδυ της Πέμπτης, όταν διαπιστώθηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε να συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν τη συνάντησή του με την Τρόικα. Με δημόσια παρέμβαση και σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επιτακτικά τη συνάντηση και διεμήνυσε ότι «δεν ζούμε σε καθεστώς μονοκομματικής κυβέρνησης» και «στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε σιωπηλοί». Αφησε μάλιστα αιχμές για αναποτελεσματικότητα στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης ενώ από την Ιπποκράτους διέρρευσαν ταυτόχρονα πληροφορίες ότι ο κ. Βενιζέλος σχεδιάζει να μπει στην κυβέρνηση, πιθανόν ως αντιπρόεδρος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι ακόμη και η θέση του πρωθυπουργού μπορούσε να συζητηθεί.

Η απάντηση του Μαξίμου

Από το Μέγαρο Μαξίμου η απάντηση στις επιθέσεις του κ. Βενιζέλου ήρθε με «διαρροές», μέσω «κύκλων» οι οποίοι φέρονται να σχολίασαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάσχει από «εσωκομματική ανασφάλεια». Πρόσθεταν μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός «παίρνει όλο το πολιτικό βάρος των αποφάσεων και δεν θέλει να τελεί υπό κηδεμονία». Οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν ότι η σύνθεση της κυβέρνησης και ο ορισμός αντιπροέδρων ή ακόμη και η εναλλαγή του προσώπου του πρωθυπουργού δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης.

Κάποιες άλλες «διαρροές» από το κυβερνητικό Μέγαρο ανέφεραν, σε πιο υψηλούς τόνους ότι «πολύ αργά, έπειτα από δυόμιση μήνες, έπιασε πόνος το ΠΑΣΟΚ για τα ισοδύναμα μέτρα».

Νέα οργή της Ιπποκράτους

Οι «διαρροές» αυτές δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα στην Ιπποκράτους. Ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του και φέρεται να είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει για όλα τα θέματα ώστε να μην πιστέψει η Ν.Δ. ότι υποχωρεί.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τηλεφώνησε αμέσως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και του ζήτησε «να μαζέψει τις διαρροές» του Μαξίμου και απείλησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει σκληρή απάντηση από την Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να απαντήσει δημόσια στον πρωθυπουργό και με συνέντευξή του στον Real fm εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ. Σαμαρά, άφησε αιχμές για αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση του κυβερνητικού έργου, εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι δεν έχει «ρυθμό και συντονισμό» και ζήτησε επιτακτικά να συγκληθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος έγραψε ένα ανεπίσημο κείμενο (non paper) 10 σημείων ως απάντηση στις «διαρροές» του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο διέρρευσε από την Ιπποκράτους χθες το βράδυ. Σε αυτό επαναλαμβάνει την κριτική του προς την κυβέρνηση, επιτίθεται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, αφήνει αιχμές για το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και δηλώνει ταυτόχρονα ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Το non paper έχει ως εξής :

1.Η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική και ως κυβέρνηση συνεργασίας, στηρίζεται στην κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη τριών κομμάτων.

2.Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των τριών κομμάτων είναι που σηκώνει το πολιτικό βάρος για την πορεία της χώρας. Αν κάποιοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι «όλο το πολιτικό βάρος το αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός», κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και αγνοούν βασικούς δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς κανόνες, καθώς και αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία. Αντί οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου να επιδιώκουν να «στενέψει» ο κύκλος αυτών που κουβαλούν το βάρος, θα έπρεπε να επιδιώκουν τη διεύρυνσή του σε εθνική βάση με μία συνεχή πρόσκληση εθνικής συνευθύνης και προς την αντιπολίτευση.

3.Είναι αφελείς όποιοι προσδοκούν άμεσα πολιτικά οφέλη που νομίζουν ότι θα τα κεφαλαιοποιήσει η ΝΔ. Η πορεία της χώρας θα είναι δύσκολη και χρειάζεται διορατικότητα και στρατηγικός σχεδιασμός για να πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους. Θυμίζουμε ότι αρχική πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν να τεθεί ευθύς εξαρχής το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, κάτι που προβλέπεται ρητά στη δανειακή σύμβαση σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε η δημοσιονομική προσαρμογή να γίνει πιο φιλική για την ανάπτυξη και τον πολίτη με το άπλωμα των μέτρων σε τέσσερα χρόνια (2013-2016). Το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε την επιλογή του πρωθυπουργού να αποφασιστεί πρώτα ο πλήρης κατάλογος των μέτρων και μετά να τεθεί το ζήτημα της παράτασης. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί.

4.Η συνεργασία του κ. Σαμαρά με τους αρχηγούς των δύο άλλων κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση δεν συνιστά «κηδεμονία», αλλά δημοκρατική υποχρέωση και εγγύηση για τη διασφάλιση της ενότητας και της προοπτικής της κυβέρνησης, καθώς και επίδειξη σεβασμού προς τη Βουλή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες λειτουργούν κυβερνήσεις συνεργασίας που προϋποθέτουν μια διαφορετική κουλτούρα από αυτήν που απηχούν οι «κύκλοι του Μαξίμου».

5.Αυτό που έχουν ζητήσει κατ' επανάληψη ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης από τον κ. Σαμαρά είναι να γίνονται συναντήσεις ακριβώς στρατηγικού χαρακτήρα, γιατί έως τώρα οι συναντήσεις που έχουν γίνει ήταν διαχειριστικού και αποσπασματικού χαρακτήρα με ευθύνη του Πρωθυπουργού, είτε για τα μέτρα, είτε για τα ναυπηγεία, είτε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό όμως που πρέπει να συζητηθεί και κυρίως να τηρηθεί είναι το γενικό στρατηγικό πλαίσιο.

6.Εάν οι «κύκλοι του Μαξίμου» θεωρούν ότι ενισχύεται η εικόνα του πρωθυπουργού, στηρίζεται η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας με το να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών αρχηγών, ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και θέσεων, πριν το νέο κύκλο συναντήσεων με την τρόικα και πριν το άτυπο Eurogroup της 14/9 στη Λευκωσία, όπου πρέπει να παρουσιαστεί ο κατάλογος των μέτρων, κάνουν οφθαλμοφανές λάθος, το οποίο βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα και όχι το ΠΑΣΟΚ.

7.Είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι παρότι έχουν περάσει δυόμισι μήνες από τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας δεν συγκροτήθηκε και δεν λειτούργησε η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης (Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Στρατηγικού Σχεδιασμού), παρότι είχε συμφωνηθεί ως βασικό στοιχείο της προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων.

8.Είναι απορίας άξιο γιατί δείχνουν νευρικότητα οι «κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου» σε σχέση με τη σύνθεση της κυβέρνησης. Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Θα μπορούσαν να έχουν αξιώσει τα άλλα κόμματα να μην είναι ο κ. Σαμαράς Πρωθυπουργός, αλλά τον αποδέχτηκαν στη θέση αυτή, κάτι που δεν είχε κάνει ο ίδιος το Νοέμβριο του 2011. Συνιστά το λιγότερο πρόκληση να θέτουν τέτοιο θέμα οι «κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου». Ας κάνουν τη δουλειά τους. Ας δώσουν ρυθμό και αποτελεσματικότητα στην Κυβέρνηση και στη Βουλή.

9.Ο Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη, αλλά και το προφανές συμφέρον, να διατηρήσει το επίπεδο και το κλίμα συνεργασίας με τα άλλα δύο κόμματα, γιατί αυτό αφορά την κυβέρνηση της οποίας προίσταται. Είναι συνεπώς πολύ μεγάλο λάθος να κινούνται οι «κύκλοι του Μαξίμου» έτσι σε επικοινωνιακό επίπεδο, διότι με αυτόν τον τρόπο αδικούν την ίδια την κυβέρνηση και δεν βοηθούν την αποτελεσματική διαπραγμάτευση της χώρας με τους διεθνείς εταίρους της.

10.To ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι σε αυτή την συγκυρία περισσότερο από ποτέ η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι αποφασισμένο να διασφαλίσει την κυβερνητική και την πολιτική σταθερότητα γιατί είναι μαθημένο να αναλαμβάνει ευθύνες με μόνο κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Αυτό περιμένει και από την Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Σταϊκούρας σε τραπεζίτες: Τακτοποιήστε τις οφειλές σας προς το Δημόσιο

Τη βούληση του υπουργείου Οικονομικών να τακτοποιηθούν οι οφειλές των τραπεζών προς το Δημόσιο, επιβεβαιώνει μέσω της επιστολής του προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέσω αυτής ζητά να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με το θέμα της σταθερής απόδοσης 10% επί τους εισφερόμενου κεφαλαίου στις τράπεζες, που υπήχθησαν στο πρώτο μέτρο του ν.3723/2008.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι Τράπεζες οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 500 εκ. ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών ζητά να εισπραχθεί το ποσό, το οποίο και εγγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδο.

Ρατσιστική επίθεση στη Ραφήνα

Περισσότερα από 20 άτομα επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς μικροπωλητές που βρισκόταν έξω από τον Ιερο Ναο της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. 

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν καθαρά Ελληνικά και εκτιμούν οτι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, ρατσιστικά.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν σημειωθήκαν τραυματισμοί ενώ παραλίγο να σημειωθεί σύρραξη ανάμεσα στους Έλληνες και τους αλλοδαπούς.

Αχαία: Αυτοπυροβολήθηκε ηλικιωμένος με κυνηγετικό όπλο στην αυλή του σπιτιού του


Σοκ από την αυτοχειρία ενός ηλικιωμένου άνδρα στην περιοχή της Άνω Αχαίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για έναν... 87χρονο ο οποίος διέμενε μόνος του στην περιοχή.

Γύρω στις 3 σήμερα το μεσημέρι οι γείτονες του ηλικιωμένου άκουσαν έναν πυροβολισμό και έτρεξαν να δουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Εκεί βρήκαν τον άνδρα στην αυλή του σπιτιού του, πεσμένο κάτω μέσα σε μια λίμνη αίματος. Είχε αυτοπυροβοληθεί με δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 87χρονος αλλά και για τα αίτια που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά.
patrastimes.gr

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ)κυρήχθηκε πανελλαδική απεργία για τις... 12 Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ προκειμένου να απαντήσει όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «στην πρωτοφανή πρόκληση» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Όπως επισημαίνει η ΟΙΕΛΕ, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενέπαιξε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αποφασίζοντας εν κρυπτώ τη ληστρική μείωση των αποδοχών τους μέχρι 40%», υποστηρίζοντας ότι μέχρι και την Τρίτη 4/9 υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν αυθαίρετες περικοπές αποδοχών μέσω της εφαρμογής της εγκυκλίου Μπαμπινιώτη».

Παράλληλα προσθέτει ότι «είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος επισήμως νομιμοποιεί την αρπαγή χρημάτων από εργαζόμενους, τα οποία απευθείας ενισχύουν την τσέπη εργοδοτών», κάνοντας λόγο για «κοινωνική πρόκληση πρώτου μεγέθους», η οποία αποδεικνύει πως «το ελληνικό κράτος στην εποχή της τρόικας και των μνημονίων δεν υπηρετεί την ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά τα συμφέροντα των ισχυρών».
newpost.gr

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε από τις Σέρρες για να πάει στη Βουλγαρία για όργιο και κατέληξε στη φυλακή!

Νεαρός Σερραίος συνελήφθη από τη βουλγαρική αστυνομίας στην Κουλάτα της Βουλγαρίας, επειδή σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του, εντοπίστηκε να μεταφέρει ποσότητα ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, η κάνναβη προοριζόταν για χρήση κατά τη διάρκεια... σεξουαλικού οργίου στο οποίο θα συμμετείχε ο «θερμόαιμος» νεαρός, ο Βούλγαρος φίλος του και δύο πόρνες σε ξενοδοχείο στη γειτονική πόλη Σαντάνσκι.

Πηγή: Ξ | iefimerida.gr

Πενθήμερο κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι δικαστές

Την πανελλαδική διακοπή των συνεδριάσεων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων για πέντε μέρες από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου) αποφάσισε ομόφωνα το απόγευμα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι διακοπές των συνεδριάσεων θα ξεκινούν στις 10:00 και θα διαρκούν έως το τέλος του ωραρίου, δηλαδή έως τις 15.30.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές των αποδοχών τους οι δικαστές αποφάσισαν παράλληλα την αναστολή δημοσίευσης δικαστικών αποφάσεων εκτός των κατεπειγουσών. Οι δικαστές θα υποβάλουν επίσης στους διευθύνοντες τα δικαστήρια (προϊσταμένους τους) αίτημα για διάθεση υλικοτεχνικής υποστήριξης (γραφεία, βιβλία, χαρτί, κ.λπ.), έτσι ώστε να εργάζονται στα δικαστήρια και όχι στα σπίτια τους. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προγραμματίσει ακόμη έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της για τις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα κατέλθει, ή όχι, σε απεργία το δικαστικό σώμα.

Ενδεικτικό του κλίματος αναβρασμού που επικρατεί στον δικαστικό κλάδο είναι ότι τις προσεχείς μέρες οι ενώσεις των δικαστών συγκαλούν συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αντικείμενο τις επικείμενες μεταβολές του ειδικού μισθολογίου των δικαστικών.

Δύο μέρες μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών σε Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν τη στάση των διοικητικών δικαστών.

Παράλληλα, στις 16 Σεπτεμβρίου (10:00) στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά την οποία θα αποφασισθεί η μορφή των κινητοποιήσεων των εισαγγελέων, σε περίπτωση που η πολιτεία προβεί σε περαιτέρω περικοπές των αποδοχών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αποφασιστεί η διοργάνωση πανδικαστικών συγκεντρώσεων στις 17/9 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και διακοπή λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων.

Το πρωί εκπρόσωποι του κλάδου επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Οι δικαστές έθεσαν υπ’ όψιν του κ. Σαμαρά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των αποδοχών τους, τα οποία είχαν θέσει υπόψη και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του.

«Ο Πρωθυπουργός μας άκουσε με προσοχή. Θεωρούμε ότι τουλάχιστον έδωσε την προσοχή, την οποία έπρεπε να δώσει. Είχαμε τη σωστή αντιμετώπιση, εννοούμε από πλευράς σεβασμού του θεσμικού μας ρόλου», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι «θα φανεί πλέον εκ του αποτελέσματος ποια θα είναι η έκβαση».

Τελευταία ελπίδα των δικαστών παραμένει η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου.

Υπουργός έδωσε 25 εκ. δολάρια για «παλάτι» στο Μανχάταν!

Υπουργός δαπάνησε 25 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει και να φτιάξει ένα «παλάτι» στο Μανχάταν!


Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα PRESS TIME  που κυκλοφορεί το Σαββάτο με σημαντικές πληροφορίες.

Η εφημερίδα δημοσιεύει  πληροφορίες από τις ΗΠΑ και αναφέρεται στις σχετικές έρευνες που έχουν αρχίσει.

Άλλα θέματα της Press TimeQ

-Φταίει το «βαθύ λαρύγγι»;Η διαρροή-«μυστήριο», η επέμβαση της Δικαιοσύνης και το παρασκήνιο. Η κυβέρνηση ήθελε να κρατήσει κρυφά τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά, η κυβέρνηση θεωρούσε ότι η διαρροή του εγγράφου με τα μέτρα έγινε από το ΠΑΣΟΚ, όμως ύστερα από έρευνες οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η «ομάδα δραστών» είχε ονοματεπώνυμο. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Συγκεκριμένα πρόσωπα εναντίων των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

-«Τουρκική» Frontex. Κερκόπορτα για τα σύνορά μας. Ο ρόλος του διοικητή, το παρελθόν του και τα στοιχεία που έχει για την Ελλάδα

- Στα σκαριά ανασχηματισμός. Συναγερμός για τους υπουργούς που «σιωπούν». Από ποιους έχει παράπονα το Μαξίμου ότι δε στηρίζουν την κυβέρνηση

-Οριστικό διαζύγιο ΠΑΣΟΚ-Λοβέρδου. Αδιαφορεί για τη στάση του πρώην «κολλητού» του ο Βενιζέλος που ετοιμάζεται για αντιπρόεδρος.

-Στη «φάκα» όλοι οι παιδεραστές. Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης μιλάει στην “PRESS Time”.

-Υπάρχουν ένοχοι για την κρίση. Εμφύλιος για τις μεγάλες ευθύνες. Βαριές κατηγορίες με ονοματεπώνυμο.

-«Ντοκουμέντο»: Όταν ο Σαμαράς έφτασε ως την Ομόνοια. Ήταν είδηση; Τι δεν είδε ο πρωθυπουργός

-Θεσσαλονίκη: Έπνιξαν τη συμπρωτεύουσα στα σκάνδαλα

SPORT

-Ισα βάρκα, ίσα πανιά. Η “PRESS Time” «μπήκε» στο…λογιστήριο της «πράσινης» ΠΑΕ!

-«Μπουρλότο» στο πρωτάθλημα. «Μαύρο χάλι» η ελληνική διαιτησία σε κάθε αγωνιστική.

H Press Time κυκλοφορεί το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα .

ΥΠΟΙΚ: Οι περικοπές στις ΔΕΚΟ δεν αφορούν δώρα και επιδόματα

Διευκρινιστική απάντηση απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην οποία αναφέρει ότι δεν περιλαμβάνονται τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, αλλά και το επίδομα αδείας στις περικοπές των αποδοχών στις ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός, προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου, «η οδηγία που δόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών ήταν να γίνει μια ορθολογική διαμόρφωση των μισθών με βάση και τις περικοπές που προβλέπει ο Ν. 4024/2011, προκειμένου το μέσο κατά κεφαλή κόστος (και όχι ατομικά οι αποδοχές του κάθε εργαζόμενου) να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.900 ευρώ και όχι να περικοπούν τα επιδόματα δώρων και το επίδομα αδείας».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Σεπτεμβρίου, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχαν απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών οι βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Κυρίτσης.

Οι βουλευτές επικαλούνταν καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ότι κατόπιν σχετικής παραίνεσης - οδηγίας της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ και παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ- το δώρο Πάσχα και κατά συνέπεια και τα υπόλοιπα δώρα (Χριστουγέννων - αδείας), συνυπολογίζονται στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων, οι οποίες στο πλαίσιο της μείωσης των απολαβών των εργαζομένων δεν μπορούν να ξεπερνούν το ποσό των 1900 ευρώ.
skai.gr

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία ενός ακόμη άνδρα που διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Τα στοιχεία της ταυτότητα ενός ακόμη ατόμου που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Πρόκειται για τον Στυλιανό Τσουράκη του Ευτύχιου και της Φωτεινής, ο οποίος γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά και είναι κάτοικος Αττικής.

Σε βάρος του άντρα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Πρόκειται για το όγδοο άτομο από τα 15 που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Trojan Horse», του οποίου δημοσιοποιούνται τα στοιχεία.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012, 210-6476464, 210-6476000, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr καιccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...