Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κρήτη: Συνέλαβαν μαγαζάτορες από τη Χερσόνησο μέχρι τις Μοίρες

Επιχειρήση σκούπα σε καταστήματα της Χερσονήσου, του Ηρακλείου των Μοιρών και του Καστελίου πραγματοποίησε η αστυνομία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελλήφθησαν συνολικά 17 άτομα για διάφορες παραβάσεις που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων που ελέγχθηκαν.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, στη Χερσόνησο συνελήφθησαν 7 άνδρες και 3 αλλοδαπές γυναίκες για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο Ηράκλειο συνελήφθησαν επίσης 4 άνδρες για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία 44χρονη για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή. Τέλος σε Μοίρες και Καστέλι συνελήφθησαν συνολικά δυο άτομα. Στις Μοίρες ένας 29χρονος για στέρηση αδείας ιδρύσεως και λειτουργίας καταστήματος, από την αρμόδια αρχή και στο Καστέλι ένας 38χρονος για τον ίδιο λόγο.

Η οδύσσεια του κρητικού ηθοποιού Γρηγόρη Ορφανουδάκη

«Εχω φτάσει στο σημείο να μην μπορώ να αγοράσω γάλα για τα παιδιά μου!» Δραματικές στιγμές και ώρες αγωνίας που θα απεύχονταν ακόμα και για τον μεγαλύτερο εχθρό του βίωσε ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης.

Ο γνωστός ηθοποιός την τελευταία στιγμή γλίτωσε από πλειστηριασμό το σπίτι του, ενώ οι δύσκολες καταστάσεις τον οδήγησαν στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη μπροστά στα δύο μικρά παιδιά του.

Σε μια σκηνή από το "Νησί"
Προσπάθησε να κρατήσει τα προβλήματα μακριά από την οικογένειά του. Εκρυβε μέσα στην καρδιά του πράγματα και γεγονότα τα οποία από τη μια στιγμή στην άλλη θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα. Το αδιέξοδο ήταν ορατό, ωστόσο ο ίδιος έδινε μάχες για να το παρακάμψει.

Τελικά δεν άντεξε και μια μέρα που έκανε baby sitting στον μόλις 2,5 ετών γιο του, Γιώργο, και στην 4χρονη κόρη του, Ιωάννα, έχασε τον κόσμο. Επεσε λιπόθυμος!

Τα δύο του παιδιά προσπάθησαν με δάκρυα στα μάτια να τον συνεφέρουν. Οταν συνήλθε, είχε το κουράγιο να καθησυχάσει τα αγγελούδια του και ταυτόχρονα να καλέσει ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκινάει η οδύσσεια του ταβερνιάρη Παυλή από την επιτυχημένη σειρά «Το Νησί».

Ο δημοφιλής και αγαπημένος ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του στην «Espresso» και μίλησε για την απίστευτη περιπέτειά του. «Ζήτησα τη βοήθεια των γειτόνων μου, για να κρατήσουν τα παιδιά μέχρι να επιστρέψει η γυναίκα μου από τη δουλειά της. Στο ΕΚΑΒ είπα: “Κανονίστε τι θα κάνετε, ελάτε να με πάρετε γιατί είμαι μόνος με δυο ανήλικα παιδιά στο σπίτι. Εκείνοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στην αρχή, γιατί νόμιζαν ότι τους έκανα πλάκα. Προτού καταρρεύσω, ένιωσα την πίεσή μου να ανεβαίνει στα ύψη, την καρδιά μου να χτυπάει πολύ δυνατά και το κεφάλι μου να σπάει. Ξάπλωσα στον καναπέ. Η κορούλα μου ήρθε κοντά και μου κράτησε το χέρι και μου φώναζε: “Μπαμπά, μπαμπά, μπαμπά”. Και ο μικρός γιος μου από το σοκ που υπέστη έβαλε τα κλάματα».

Οι δύσκολες στιγμές του ηθοποιού διήρκησαν περίπου δύο μήνες, καθώς χρειάστηκε πολλές φορές να επισκεφτεί τους γιατρούς για να εντοπίσουν το πρόβλημα υγείας του.

«Την πρώτη μέρα με πήγαν στον “Ευαγγελισμό” και οι γιατροί που είχαν βάρδια φοβήθηκαν για καρδιά και εγκεφαλικό, γι’ αυτό και με υπέβαλαν σε γενικές και ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν πήγα απλά σε νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά είχα την τύχη να πέσω σε μια ερευνητική ομάδα που διευθύνει ο Μανόλης Ανδρεάδης, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ευχαριστώ δημόσια εκείνον και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με υπέβαλαν εκ νέους σε λεπτομερείς εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι τελικά πάσχω. Η συγκεκριμένη ομάδα επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να έχει τη δυνατότητα να ερευνά υποθέσεις αρτηριακής υπέρτασης».

Αν και ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης μιλάει για την κατάσταση που βίωσε, ωστόσο γρήγορα θέλει να ξεχάσει τα όσα μας εξιστορεί αλλά και την εικόνα του 2,5 ετών αγοριού του να τον ρωτάει συνεχώς:

«Μπαμπά θα έρθει να σε ξαναπάρει το ασθενοφόρο;» Ο ίδιος, με τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, μας λέει: «Τα παιδιά μου έζησαν μια άσχημη εμπειρία, όπως κι εγώ. Φαντάζομαι πώς βίωσαν την εικόνα, να με παίρνει το ασθενοφόρο και εκείνα να στέκονται στην εξώπορτα του σπιτιού μας και να βλέπουν τον μπαμπά τους πάνω στο φορείο. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων το πήρα στα χέρια μου μετά από δύο μήνες. Εδειξαν ότι δεν πάσχω από τη στεφανιαία νόσο, αλλά από αρτηριακή υπέρταση, που είναι προϊόν όλων αυτών που υπέστην». 

Με τον Στέλιο Μάϊνα στο "Νησί"

«Με γονάτισαν τα οικονομικά προβλήματα»


Τα αρνητικά συναισθήματα θλίψης, στενοχώριας και απογοήτευσης που είχε νιώσει ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης λόγω των οικονομικών προβλημάτων και την αδικία που υφίσταται, όπως ο ίδιος λέει, από τη γερμανική εταιρεία για τη διαφήμιση ελληνικού ούζου τον γονάτισαν.

«Ολο αυτό τον καιρό δεχόμουν πιέσεις οικογενειακές αλλά και επαγγελματικές. Οι εταιρείες πλέον δεν μας πληρώνουν και πολλές φορές με φθάνουν στο σημείο να μην μπορώ να πάρω ούτε γάλα στα παιδιά μου. Ολα αυτά με οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα», λέει στην «Espresso» o ηθοποιός και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Δεν θέλω να φανώ ότι είμαι ο μόνος κακομοίρης σε αυτή τη χώρα, απλώς τυχαίνει να μοιράζομαι την περιπέτειά μου με τον κόσμο λόγω της δουλειάς μου. Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι πολλές οικογένειες περνάνε πολύ χειρότερα από εμένα και στεναχωριέμαι».

Μέσα σε όλα αυτά, ευτυχώς, ο γνωστός ηθοποιός κατάφερε να σώσει το σπίτι που απειλούσαν να του κατάσχουν οι Γερμανοί, διότι χρωστούσε στη γερμανική δικαιοσύνη το 50% από το παράβολο για τη δικάσιμο που είχε κάνει στους Γερμανούς για το γνωστό προϊόν.

«Κανονικά, θα έπρεπε ήδη να είχε τελειώσει αυτό το θέμα και η ελληνική δικαιοσύνη να έδειχνε μεγαλύτερη πυγμή απέναντι στους εταίρους μας Γερμανούς χωρίς να τη δεσμεύσουν ένα σωρό διατυπώσεις και πρωτόκολλα. Με την ευκαιρία, ευχαριστώ και τον δικηγόρο μου Γιώργο Κωσταρέλλο που με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατόρθωσε να νικήσει και αυτή τη φορά τα τρωκτικά της γραφειοκρατίας και να γλιτώσει το σπίτι μου από τον πλειστηριασμό».


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

Κουβέλης: Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα

"Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε από την πρώτη ημέρα. Για αυτό και οι αντιδράσεις που βλέπετε από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους σε χώρες του Βορρά. Μια ματιά όμως στον τύπο της Γερμανίας την τελευταία βδομάδα θα σας πείσει ότι και εκεί αντιλαμβάνονται ότι είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας και συνολικά της Ευρώπης η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αρχίζει μια κάποια μεταστροφή του αρνητικού κλίματος. Σε αυτό είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει το ταξίδι του πρωθυπουργού. Η μεταστροφή αυτή θα επιταχύνεται και θα πάρει πρακτική μορφή όσο και εμείς ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας. Ουσιαστικά πρόκειται για παράλληλη διαδικασία'.

Απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα "Ημερησία"

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης ΕΔΩ

Μάλεμε: Έβαλαν φωτιά σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο καθηγήτριας

Το αυτοκίνητο μιας 42χρονης καθηγήτριας από το Μάλεμε Χανίων έβαλαν στο στόχαστρο άγνωστοι δράστες χθες τη νύχτα (24-08-2012).
Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το prismanews.gr, τυλίχθηκε στις φλόγες κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες εκεί που ήταν παρκαρισμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ασφάλεια διερευνά το ενδεχόμενο εμπρησμού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που όμως δεν έχει άμεση σχέση με την εκπαιδευτικό αλλά με το περιβάλλον της αναφέρουν τώρα οι πληροφορίες.

Σύμη: Έπιασαν 47 λαθρομετανάστες που μπήκαν από την Τουρκία!

Συνελήφθησαν το πρωί 47 μη νόμιμοι μετανάστες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για 27 αλλοδαπούς Αφγανούς (19 άνδρες, 1 γυναίκα και 7 παιδιά) και 20 αλλοδαπούς από τη Συρία (8 άνδρες, 5 γυναίκες και 7 παιδιά) οι οποίοι, όπως προέκυψε, αναχώρησαν με πλωτό μέσο από τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακή περιοχή της Σύμης, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βουτιά στο κενό στην Κηφισιά

Μία γυναίκα έπεσε από πεζογέφυρα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά γύρω στις 19.15

 

Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και περιπολικά.


Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στον τόπο του συμβάντος προκειμένου να μεταφέρει τη γυναίκα σε κοντινό νοσοκομείο.

Πυρά της αντιπολίτευσης: «Τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτε»

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι «ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε και δεν πήρε τίποτα από Μέρκελ και Ολάντ, παρόλο που τα έδωσε όλα» και ότι «το μόνο που έδειξαν οι συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι η κοινή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης και του χρεοκοπημένου ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού ως προς την πιστή εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος».

Από τις συναντήσεις προκύπτει το συμπέρασμα, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο ελληνικός λαός «καλείται να δεχτεί νέα ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων του και κατάργηση των κοινωνικών αγαθών στο όνομα της ανάπτυξης και της παραμονής στο ευρώ».

»Τόσο, όμως, η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας, όσο και η παραμονή στην ευρωζώνη, υπονομεύονται από την ίδια την υλοποίηση της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη», σημειώνεται.
Η μόνη ρεαλιστική προοπτική εξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία προϋποθέτει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του, την αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη φορολόγηση του πλούτου και την αναδιανομή του υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων.

Από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρ. Ζώης, δήλωσε ότι «όπως η κ. Μέρκελ έτσι και ο κ. Ολάντ ζητούν την εφαρμογή ενός προγράμματος που οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση, την ύφεση και ανακυκλώνει την κρίση και ο Έλληνας πρωθυπουργός περιορίζεται στην παροχή διαβεβαιώσεων προς τους πιστωτές αγνοώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τους Έλληνες πολίτες στους οποίους και λογοδοτεί».

Ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε καν να αναφέρει την τελευταία γραμμή επικοινωνιακής σκοπιμότητας που ακούει στη λέξη επιμήκυνση», σημείωσε και προσέθεσε πως«δυστυχώς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μακριά από το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας, αγνοούν στην πραγματικότητα τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και παραπέμπουν για την λήψη των όποιων αποφάσεων στην έκθεση των υπαλλήλων της τρόικας».

Τέλος, το ΚΚΕ επισήμανε ότι «το μήνυμα του γαλλογερμανικού άξονα είναι ξεκάθαρο: Ο λαός να καταδικαστεί μόνιμα στην εξαθλίωση».
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Τραγωδία μετά από πάρτι φροντιστηρίου - Σκοτώθηκε ο καθηγητής

Τραγική κατάληξη είχε για έναν 48χρονο καθηγητή και το 18χρονο μαθητή του, το πάρτυ ιδιωτικού φροντιστηρίου στα Χανιά... 

Λίγο πριν τις 03.00 τα μεσάνυχτα ο καθηγητής Μαθηματικών παρέα με το μαθητή του επιβιβάστηκαν στη μοτοσικλέτα του πρώτου και αποχώρησαν από χώρο όπου νωρίτερα είχε γίνει πάρτι του φροντιστηρίου όπου εργάζεται ο 48χρονος, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των βάσεων που θα δημοσιευτούν την Δευτέρα.

Ο 48χρονος ενώ κινούνταν στην παλαιά Εθνική Οδό Χανίων - Κισάμου στο ύψος του Μακρύ Τοίχου, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του με αποτέλεσμα αυτή να βγει από τον δρόμο και να ''καρφωθεί'' σε κολώνα της ΔΕΗ.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η κολώνα έσπασε ενώ οι δύο επιβάτες οδηγήθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο ο 48χρονος που είχε τραύματα σε ολόκληρο το σώμα του υπέκυψε δύο ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ενώ ο 18χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με το flashnews.gr και οι δύο φορούσαν κράνος.

Γαλλικό φιλί ζωής στην Ελλάδα - Σούπερ πιο προωθημένος ο Ολάντ, από την Μέρκελ


 ''Αναπνοές'' για το μακροβούτι της Ελλάδας έψαχνε ο Αντώνης Σαμαράς που φεύγει με κάτι καλύτερο από το Παρίσι, δηλαδή με την υπόσχεση-δέσμευση του Γάλλου Προέδρου πως ''Για μένα δεν τίθεται θέμα, η Ελλάδα είναι και θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ!''

Τα ωφέλη όμως για την χώρα μας δεν περιορίζονται μόνο στην ατάκα Ολάντ για την παραμονή μας στο ευρώ αφού:

- Ο Γάλλος Πρόεδρος πήρε τη χαραμάδα περί επιμήκυνσης της Μέρκελ και την μετέτρεψε σε διάπλατα ανοιχτό παράθυρο. Διότι έτσι εξηγείται η δήλωση του :''Να βγει πρώτα η έκθεση της τρόικας και μετά η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει όσα χρειάζεται''

- Για πρώτη φορά υπήρξε με τόσο εμφατικό τρόπο δήλωση κατανόησης για τα δεινά που περνάνε οι Έλληνες.Ο Φ.Ολάντ δήλωσε χαρακτηριστικά:''Να φτάσει το πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι το τέλος ΑΛΛΆ να δούμε και μέχρι που μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός''

Θα είναι λάθος να νομίσει κανείς πως ο Ολάντ με τις δηλώσεις του θα αλλάξει δια μαγείας το τοπίο για την Ελλάδα χαρίζοντας χρήματα και απαλλάσοντας μας από τις βαριές υποχρεώσεις..Άλλωστε ήταν σαφής τονίζοντας:

- Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν

- Η έκθεση της τρόικας θα κρίνει τις αποφάσεις που θα παρθούν μετά

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν εμφανώς ικανοποιημένος, αφού και να ήθελε να το κρύψει τον πρόδιδε η γλώσσα του σώματος.
Στις δηλώσεις του σχεδόν επανέλαβε όσα είπε και στην Μέρκελ:

- Δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της

- Χρησιμοποίησε δύο φορές την λέξη ανάπτυξη, για να επισημάνει την αναγκαιότητα της για ανάκαμψη της οικονομίας

- Τόνισε ξανά πως ''οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι και δεν μας αρέσει να εξαρτώμαστε από δανεικά''

- Εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία της Ελλάδας και την αποτυχία όσων ποντάρουν στο αντίθετο

Ο Α.Σαμαράς χρησιμοποίησε ένα ενδιαφέρον επιχείρημα για να προσδέσει την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και για να κάνει το ελληνικό πρόβλημα ευρωπαικό.Όπως είπε ''Επιτυχία της Ελλάδας θα δείξει πως η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει'' κάτι που μπορεί να μεταφραστεί πως εαν δεν μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα τότε....

Τα δύσκολα στην Ελλάδα μετά τις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ


Το μεγαλύτερο τρόπαιο στις βαλίτσες του Πρωθυπουργού από τα ταξίδια του σε Γερμανία και Γαλλία είναι πως ξεδοντιάζονται όσοι ιδίως στο εξωτερικό μιλούν περί επιστροφής στη δραχμή.Ένα dvd με τις δηλώσεις των Ολάντ και Μέρκελ είναι το καλύτερο ελληνικό επιχείρημα.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι πως μπαίνει έστω και εμμέσως, και πάντα σε συνάρτηση με την έκθεση της τρόικας, στην ευρωπαική ατζέντα το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος

Τέλος με τις δηλώσεις Μέρκελ και Ολάντ και με την απήχηση που είχαν, δείχνει να βελτιώνεται το κίμα για την Ελλάδα διεθνώς.

Όμως μετά την ανάσα που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα αρχίζει το μακροβούτι.
Γιατί ο χρόνος που κερδήθηκε για να προωθηθούν τα επώδυνα μέτρα είναι απελπιστικά ελάχιστος και τρέχει ήδη.

Χρυσαυγίτης προπηλάκισε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Επίθεση κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, εξαπέλυσε στο προαύλιο της Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, μετά το χθεσινό Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο μπήκαν στη Βουλή για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μειμαράκη.

Κατά την έξοδο τους από τους κοινοβούλιο και ενώ βρίσκονταν ακόμη στο προαύλιο της βουλής δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος αφού όρμηξε εναντίον των κ.Ασλάμ και Κωνσταντίνου, προπηλάκισε και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβη.

Εντύπωση προκαλεί όμως και η αντίδραση των αστυνομικών της βουλής που παρατηρούσαν ατάραχοι τον Χρυσαυγίτη τραμπούκο βουλευτή να επιτίθεται σε βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο, ενώ ενήργησαν μόνο ο όταν ο Κουκούτσης επιχείρησε να χτυπήσει τη Βασιλική Κατριβάνου.

Σε δηλώσεις της στο alterthess.gr η κ.Κατριβάνου κάνει λόγο “για βία από την πλευρά της Χρυσής Αυγής που δεν γνωρίζει όρια”, για να συμπληρώσει ότι “είδαμε ότι ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο οι Χρυσαυγίτες με θράσος βάλλουν εναντίον όλων”.

 tvxs.gr

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά έκανε στάχτη καταυλισμό τσιγγάνων - Δείτε βίντεο!

Δείτε τα πρώτα αμοντάριστα πλάνα της φωτιάς, που ξεκίνησε κάτω από άγνωστες συνθήκες...

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε καταυλισμό τσιγγάνων που βρίσκεται στην διασταύρωση των Λαστείκων στο δρόμο προς Άγιο Ιωάννη και κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς ο καταυλισμός χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα o ακριβής τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε.

Δείτε το βίντεο του patrisnews.com...

Πρέβεζα: O δραπέτης ήθελε να σκοτώσει - Πάτησε τη σκανδάλη όταν είδε αστυνομικούς!

Για καλή τύχη των αστυνομικών δεν υπήρχε σφαίρα στην θαλάμη του όπλου...


Στα χέρια της Ασφάλειας της Πρέβεζας βρίσκεται από χθες (24-08-2012) το απόγευμα ένας Αλβανός, δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος συνελήφθη μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.
Είχε σκοπό ακόμη και να σκοτώσει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε την σκανδάλη του όπλου που είχε αλλά αυτό δεν είχε σφαίρα στην θαλάμη. Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκιση και 11 μήνες, για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στην χώρα.

Είχε πάρει άδεια από τις φυλακές στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 και έπρεπε να επιστρέψει στις 3 Οκτωβρίου του 2011, πράγμα που δεν έκανε ποτέ. Χθες προέταξε εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ένα 9άρι όπλο με πρόθεση να το χρησιμοποιήσει αφού πάτησε την σκανδάλη αλλά δεν είχε σφαίρες...

Οι νέες κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, περί όπλων και χρήση πλαστού εγγράφου. Επίσης εκκρεμούσαν εις βάρος του άλλες δύο καταδικαστικές αποφάσεις.Ο δράστης κρατείται αυτή τη στιγμή και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρέβεζας.

Ηράκλειο:''Με έβαλε στο δωμάτιό του και προσπάθησε να με βιάσει''!

Η 35χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς έναν 41χρονο, που λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη...

Μια περίεργη απόπειρα βιασμού καταγγέλθηκε χθες (24-08-2012) στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών από μία νεαρή Βουλγάρα που αφού ζήτησε φιλοξενία από έναν συμπατριώτη της, μετά κατέληξε στην αστυνομία να τον καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού.

Η 35χρονη γυναίκα πήγε στην αστυνομία και είπε ότι ο 41χρονος συμπατριώτης της, που είχε προθυμοποιηθεί να τη φιλοξενήσει είχε στο μυαλό του... άλλα σχέδια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 35χρονης, τον ακολούθησε στο σπίτι του, ξάπλωσε μαζί του στο ίδιο κρεβάτι αφού δεν υπήρχε δεύτερο στρώμα στο σπίτι και όταν εκείνος της ζήτησε επίμονα να συνευρεθούν ερωτικά εκείνη αρνήθηκε.

Εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά η 35χρονη πρόλαβε και έφυγε. Ωστόσο πήγε κατευθείαν στο τμήμα όπου και τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού.
Σύμφωνα με το prismanews.gr, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Μεσαράς και κυρίως ποιος κάνει τι, άκουσαν την κοπέλα με προσοχή και άσχετα με το αν ήταν πιστευτή η ιστορία της ή όχι, συνέλαβαν τον συμπατριώτη της για απόπειρα βιασμού.

Λουτρά Ωραίας Ελένης: Έβαλαν βόμβα σε ΑΤΜ

Τα ξημερώματα τρεις δράστες στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κόρινθο, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες προσπάθησαν να παραβιάσουν αυτόματο μηχάνημα ανάληψης με εκρηκτικό μηχανισμό.

Το ΑΤΜ βρισκόταν μέσα σε ένα αρτοποιείο και οι επίδοξοι κλέφτες αφού πρώτα παραβίασαν την τζαμαρία του καταστήματος τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ακλούθησε έκρηξη όμως δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελαν οι δράστες.

Όπως ήταν αναμενόμενο η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι και οι δράστες έφυγαν για να μην πέσουν στα χέρια της αστυνομίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημίες στο φούρνο αλλά και σε παρακείμενο φαρμακείο.

Η κόρη του Ρασούλη απαγορεύει στην Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί τραγούδια του πατέρα της

Με μία οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η Ναταλία Ρασούλη, δηλώνει πως απαγορεύει από την Χρυσή Αυγή σε συγκεντρώσεις της να χρησιμοποιεί τραγούδια του πατέρα της.

Αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν η μουσική υπόκρουση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κόρνιθο για τους μετανάστες, με το τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη, «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ», στην οποία συγκέντρωση συμμετείχε και το εν λόγω κόμμα.

Αναλυτικά η Ναταλία Ρασούλη έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter:

«Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν, και σε συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ», Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ» από την οργάνωση «Χρυσή Αυγή», τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική».

Με μπουκάλια υποδέχθηκαν τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κόλλια στην Κόρινθο [βίντεο]

Πολεμική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Κόρινθο μετά τη μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο της περιοχής. 

Χθες τα πνεύματα άναψαν όταν στο σημείο εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας.

Ο βουλευτής που θέλησε να επιθεωρήσει το στρατόπεδο έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τον γιούχαραν του πέταξαν και αρκετά μπουκάλια.

Από τις ρίψεις αυτές τραυματίστηκε και ένας πολίτης στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αφού είχε γεμίσει αίματα.

Enikos.gr ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ MEGA από Enikos_gr

«Πύρινη κόλαση» στις Αφίδνες - Κάηκαν σπίτια – Αναζητούν ύποπτο όχημα (βίντεο)

Σε σκηνικό παρόμοιο με αυτό από τις μεγάλες φωτιές στην Πάρνηθα το 2007 ξύπνησαν οι κάτοικοι των βορείων προαστίων, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Αφίδνες έκαψε σπίτια και πέρασε και στις παρακείμενες περιοχές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα και οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν πως προηγουμένως άκουσαν μία σειρά από πολλές εκρήξεις, ενώ ορισμένοι δήλωσαν πως εντόπισαν ένα μαύρο όχημα μάρκας Seat να φεύγει από το σημείο.

Όλα ξεκίνησαν στην δασική έκταση Λιοσάμπι των Αφιδνών σε σημείο κοντά στον παράδρομο της εθνικής. Λόγω των ανέμων η φωτιά «πέρασε» από Κοκκινόβραχο, Κρυονέρι, δροσοπηγή και Άγιο Στέφανο. Κατά την διαδρομή αυτή κάηκαν σύμφωνα με τις πληροφορίες τέσσερα σπίτια και υπέστησαν ζημιές πολλά άλλα στον Άγιο Στέφανο και τις Αφίδνες.

Το κύριο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς το Κρυονέρι, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμη εστίες στον Άγιο Στέφανο και τη Δροσοπηγή. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε να γίνουν εκκενώσεις οικισμών στο Κρυονέρι και την Δροσοπηγή.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής η οποία επιστράτευσε μεγάλο αριθμό δυνάμεων για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά και να αποτρέψει την εξάπλωσή της στις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, οχτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα μετέχουν στη μάχη για την κατάσβεση. Οι ρίψεις νερού είναι συνεχείς.

Μέχρι τις 08:30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας είχε κλείσει ωστόσο μετά η Αστυνομία επέτρεψε στα οχήματα να διέρχονται.

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής τοποθετούν ως αίτια τον καύσωνα και την ξηρασία ωστόσο πολλοί είναι οι κάτοικοι που δήλωσαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι εντόπισαν ένα μαύρο όχημα να φεύγει από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά αμέσως μετά τις εκρήξεις αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για εμπρησμό.

NET_08_25_2012_07_29_02 από Enikos_gr

«Προσπαθούν να το ανοίξουν, κοίτα καλάσνικοφ» - Το βίντεο με τη ληστεία στη Κυλλήνη

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο από την Κυλλήνη όπου δείχνει την απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή στο λιμάνι της πόλης. 

Στο βιντεάκι ακούγεται και η φωνή του κατοίκου που μαγνητοσκοπεί να λέει χαρακτηριστικά «κοίτα κοίτα έχει καλάσνικοφ»

Καρέ καρέ η ληστεία στην Κυλλήνη από Newscaster

Ηράκλειο: Μεγάλη ''γκίνια'' για τους 5 χαρτοπαίκτες της καφετέριας...

Οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης δεν... πρόλαβαν να ρεφάρουν!


"Γκίνια" είχαν οι πέντε χαρτοπαίκτες που τα ξημερώματα βρέθηκαν... από το "πράσινο" τραπέζι στα κρατητήρια! Σε έφοδο που έκαναν αστυνομικοί της ασφάλειας Hρακλείου σε καφετέρια που είχε μετατραπεί σε λέσχη, "πέτυχαν" πέντε άτομα, ηλικίας 34, 40, 34, 18 και 33 ετών να παίζουν πόκερ, ενώ μαζί με αυτούς συνελήφθη και ένας 35χρονος ο οποίος έστησε την παράνομη λέσχη.

Οι έξι συνελήφθησαν για παράβαση νομοθεσίας περί παιγνιων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, συνολικά στην κατοχή των παιχτών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ ως προερχόμενο ή προοριζόμενο για την διενέργεια του τυχερού και απαγορευμένου παιχνιδιού.

Από τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε επιπλέον ότι, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε θέσει σε λειτουργία το εν λόγω κατάστημα ενώ δεν είχε άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Αχαϊα:''Με σακάτεψε μία γυναίκα για να μου πάρει την τσάντα''-Βίντεο!

H άτυχη γυναίκα προσπάθησε να κρατήσει την τσάντα της, αλλά δεν τα κατάφερε...

Η ληστεία έγινε το πρωί στο κέντρο της Πάτρας, στην πολυσύχναστη λεωφόρο Γούναρη. Θύμα η γυναίκα που θα δείτε στο επόμενο βίντεο. Βρέθηκε αντιμέτωπη με μία λησταρχίνα που την πλησίασε και προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα.

Όταν έβαλε τις φωνές, η γυναίκα την χτύπησε. Η ηλικιωμένη αντέδρασε, ωστόσο η δράστιδα την πέταξε κάτω και μάλιστα την γρονθοκόπησε. Τελικά κατάφερε να βουτήξει την τσάντα και... έγινε καπνός.

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τη λησταρχίνα από τις περιγραφές της γυναίκας που έπεσε θύμα της επίθεσης. Δείτε το βίντεο του dete.gr...

Αχαϊα: ''Κόλαση στο παρεκκλήσι'' - Ταινία πορνό με πρωταγωνιστή ιερέα;

Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο ιερέας που είπε ότι θα πρωταγωνιστήσει επειδή ήταν αδύνατον να αρνηθεί την αμοιβή που του προσέφεραν...

Πρόκειται για Πατρινό ιερέα ο οποίος υποστήριξε σε τηλεοπτικό συνεργείο (σε δημοσιογράφο και εικονολήπτη) πως... είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε ταινία πορνό και μάλιστα θα αμoιφθεί πλουσιοπάροχα για την θετική απάντησή του και την υλοποίηση του σχεδίου του παραγωγού.

Η είδηση κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα και όλοι έλεγαν πως ακόμη και «πλάκα» να έκανε, τέτοιοι ισχυρισμοί δεν συνάδουν με το ιερό ράσο και το λειτούργημα ενός ιερέα που υπηρετεί τον Θεό και την Εκκλησία. Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος παπάς προχώρησε και σε... λεπτομέρειες σε σχέση με την ταινία.

Δήλωσε πως η συμμετοχή του στην συγκεκριμένη ταινία πορνό «αξιολογήθηκε» στα 150.000 ευρώ, ενώ οι παρτενέρ του φέρουν τα ονόματα Ελίζαμπεθ και Εμμανουέλλα! Ο Πατρινός ιερέας αποκάλυψε και το όνομα της ταινίας: «Κόλαση στο παρεκκλήσι»!
Σύμφωνα με το dete.gr, τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου έμειναν... άναυδα. Δεν πίστεψαν τους ισχυρισμούς του ιερέα, όμως εκείνος έδειχνε να επιμένει. Μάλιστα ο εικονολήπτης έβγαλε και φωτογραφία τον ιερέα (έχοντας λάβει την άδειά του) προκειμένου να επιβεβαιώσει το αληθές των ισχυρισμών του.
Οι πληροφορίες του τηλεοπτικού συνεργείου και η φωτογραφία του ιερέα (με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του) έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα τα σχόλια που αναρτήθηκαν αποτύπωναν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης για την πρόθεση του παππά!

Αγρίνιο: Απόπειρα αυτοκτονίας μαθήτριας 16χρονων

Μια μαθήτρια 16χρονων προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, με την 16χρονη να καταναλώνει ποσότητα φαρμακευτικών χαπιών.

Η ανήλικη έγινε αντιληπτή εγκαίρως από τους οικείους της όπου και την μετέφεραν στον νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι γιατροί αντιμετώπισαν άμεσα το περιστατικό και η 16χρονη έχει διαφύγει τον κίνδυνο.


Πηγή: cityvoice.gr

Χανιά: Νεκρός οδηγός μηχανής που ''καρφώθηκε'' σε κολώνα!

Ο συνεπιβάτης της μηχανής, τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή...

Aκόμα μία τραγωδία γράφτηκε τα ξημερώματα στην άσφαλτο της Κρήτης με απολογισμό έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματία που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα στην παλιά εθνική οδό Χανίων - Κισάμου όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες η μηχανή που οδηγούσε ένας 48χρονος άνδρας με συνεπιβάτη έναν 18χρομο εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε κολώνα της ΔΕΗ. Από την σφοδρή σύγκρουση σοβαρότατα τραυματισμένοι ανασύρθηκαν και οι δυο άνδρες με τον 48χρονο να υποκύπτει στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε και τον τον 18χρονο να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Άγριο έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα

Νεκρός έπεσε τα ξημερώματα ένας αλλοδαπός άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Όλα έγιναν στην διασταύρωση Ιεροσολύμων και Αγαθουπόλεως, στον 'Άγιο Παντελεήμονα.

Δυο αλλοδαποί άνδρες λογομάχησαν κι ο ένας μαχαίρωσε τον άλλο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο δράστης συνελήφθη.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Και επίσημα υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή την κατάθεση της υποψηφιότητας του για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νεας Δημοκρατιας.έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Την ιστορική αυτή στιγμή που η πολιτική  χρειάζεται περισσότερο ίσως από ποτέ στη νεότερη  ιστορία τη λαϊκή στήριξη και συμμετοχή στη κοινή προσπάθεια να περάσουμε τις συμπληγάδες της ύφεσης, της ανεργίας και της υπανάπτυξης, οι Πολίτες αποστασιοποιούνται από τα πολιτικά δρώμενα.

Μοιραίο επακόλουθο είναι η αμφισβήτηση του κοινοβουλευτισμού , που στηριζόμενος στις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας, κατέλυσε την φεουδαρχία. Ήδη η κοινοβουλευτική δημοκρατία εμφανίζει σημεία αλλοίωσης. Ακραίες δυνάμεις αναπτύσσονται στις παρυφές του κοινοβουλευτισμού υποσχόμενες αντιμετώπιση των προβλημάτων του Λαού με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας λύσεις και ολοκληρωτικού τύπου μεθόδους.

 Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής  αποτελεί την Φιλελεύθερη Πατριωτική Παράταξη της Ελλάδας που πέτυχε μαζί με τον ελληνικό λαό, την εθνική συμφιλίωση και τον εκσυγχρονισμό των δημοκρατικών μας θεσμών. Σήμερα η ΝΔ έχει επιτακτικό εθνικό καθήκον, αλλά και υποχρέωση προς τον Ελληνικό Λαό και την ιστορία της, να παραμείνει σταθερά προσηλωμένη σε αρχές και αξίες, αλλά και στην πρωτοπορία ιδεών και καινοτόμων προτάσεων, για την δυναμική και αποτελεσματική άσκηση της εθνικής και διεθνούς πολιτικής της Πατρίδας μας στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.

 Πολίτης όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης, είναι εκείνος που ''μετέχει κρίσεως και αρχής'' στα πλαίσια του Δήμου-Πολιτείας και ασκεί την εξουσία ως άμεση δημοκρατία, δηλαδή την ασκεί απευθείας ο ίδιος χωρίς ''αντιπροσώπους''. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται ο εθνικός συναγερμός όλων των πολιτών με πρωτοπόρους τους νέους και η συμμετοχή τους στα κοινά μέσω θεσμών «άμεσης δημοκρατίας» κάτι που επιτρέπει η σύγχρονη τεχνολογία.Η Νέα Δημοκρατία η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Χώρας μπορεί και πρέπει να επανιδρύσει μια τέτοια πολιτική κοινότητα, μέσω μιας ευρείας αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού σε όλη τη Χώρα και μέσω της καθιέρωσης της αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μελή της.

Οι δυνάμεις υπάρχουν. Είναι όλοι οι πολίτες που εργάζονται και συνεισφέρουν στα κοινά βάρη με αξιοπρέπεια και ιδίως η νέα γενιά, που έχει και το όραμα και τη δύναμη για μια νέα και καλύτερη Ελλάδα. Με τις σκέψεις αυτές καταθέτω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Θρήνος στη Σάμο για 24χρονο παλικάρι που «έσβησε» στην άσφαλτο

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 24χρονος όταν από άγνωστη αιτία η μηχανή μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ στην είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος των Σπαθαραίων.

Άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ οι οποίοι μετέφεραν τον άτυχο νέο στο νοσοκομείο για την νεκροψία και νεκροτομή.

Για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό τμήμα Πυθαγορείου.

Βενζινοπώλης με θαλαμηγό και 80χρονη με νυκτερινό κέντρο

Ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης με ...θαλαμηγό μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν πριν δύο 24ωρα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα.

Ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σ' εστιατόριο στις ΗΠΑ.


Επιπλέον, το ΣΔΟΕ διερευνά υπόθεση 80χρονης γυναίκας που δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ κι η οποία, όπως έγινε γνωστό, διακινεί στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η 80χρονη εμφανίζεται ακόμη ως ιδιοκτήτρια μεγάλου νυκτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου, όπου εμφανίζονται ιδιαίτερα γνωστοί καλλιτέχνες. Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέσω των λογαριασμών της 80χρονης διακινείται «μαύρο χρήμα».

Στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για δύο κραυγαλέες όσο κι ενδεικτικές περιπτώσεις ύποπτου πλουτισμού και
ασύδοτης φοροδιαφυγής. Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.

Το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη - ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως «ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών κι όχι βενζινάδικου», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.

Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του νυκτερινού κέντρου της παραλιακής σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλως των τραπεζικών λογαριασμών της 80χρονης γυναίκας.

Tips για να διατηρήσετε το χρώμα του πεντικιούρ

Για να είστε πάντα περιποιημένες χωρίς ατυχήματα στο πεντικιούρ και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα, δείτε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ακόμα και αν η επιφάνεια του χρώματος φαίνεται να έχει στεγνώσει, στην πραγματικότητα τα στρώματα του βερνικιού στα νύχια είναι ακόμα νωπά. Χρειάζονται μερικές ώρες για να στεγνώσει εντελώς το χρώμα ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο και να διαρκέσει περισσότερο.

2. Μετά το πεντικιούρ πάντα να φοράτε σαγιονάρες, flip flop ώστε να μην χαλάσει το βερνίκι στα νύχια. Σε περίπτωση που φοράτε κλειστά παπούτσια, απλώστε αρκετό λάδι σώματος ή νυχιών πάνω από το βερνίκι, έτσι θα προστατέψετε το χρώμα στα νύχια.

3. Καλύψτε με το βερνίκι και τις άκρες των νυχιών, έτσι το χρώμα δεν θα ξεφλουδίσει εύκολα και θα διατηρηθεί περισσότερο. Όταν το νύχια είναι πολύ φαρδιά λογικό είναι να αφήνουμε μικρά κενά στα πλάγια, στην περίπτωση αυτή καλό είναι να απλώσετε αρκετή βάση base coat και στο τελείωμα αρκετό στεγνωτικό βερνίκι και στις άκρες των νυχιών.

4. Αποφύγετε την γυμναστική, τα κλειστά παπούτσια ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος για μια ημέρα. Έτσι θα προστατέψετε το υπέροχο πεντικιούρ σας και διατηρηθεί περισσότερο. Όπως είπαμε το βερνίκι θέλει αρκετές ώρες για να στεγνώσει εντελώς!

5. Μετά το πεντικιούρ τα πετσάκια είναι απλά υπέροχα, απαλά, ενυδατωμένα και το βερνίκι φαίνεται πιο φωτεινό και ξεχωρίζει. Μετά από 2-3 μέρες όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο – υπάρχει λύση. Απλώστε καθημερινά και αν είναι απαραίτητο 2-3 φορές την ημέρα, ένα ενυδατικό λάδι νυχιών σε πετσάκια και νύχια.

6. Απλώστε top coat μια φορά την εβδομάδα πάνω από το βερνίκι, καλύπτοντας ολόκληρο το νύχι και ειδικά τις άκρες.

7. Αν είχατε ατύχημα με το χρώμα στα νύχια και έμεινε στάμπα, τότε βουτήξτε τον δείκτη σε ασετόν, περάστε απαλά την επιφάνεια του χρώματος για να γίνει λεία και στην συνέχεια απλώστε πάλι ένα στρώμα από το ίδιο βερνίκι.
jenny.gr

Καβάλα: Το κουτάκι αναψυκτικών είχε... κοκαΐνη!

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο κουτάκι αναψυκτικών είχε την «καβάντζα» του ένας 24χρονος που συνελήφθη στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους 21,5 γραμμαρίων
ένα μεταλλικό κουτάκι, το οποίο περιείχε μία συσκευασία με κοκαΐνης βάρους 10,5 γραμμαρίων.
ένα «τσιγαριλίκι»

Ο 26χρονος Αλβανός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Καβάλας.

Ανακαλεί σταφίδες ο ΕΦΕΤ. Δείτε ποιες

Την άμεση ανάκληση σταφίδας με την εμπορική ονομασία «Καρποί Ελλάδας», στην σήμανση του οποίου δεν... γινόταν αναφορά στις αλλεργιογόνες ουσίες «θειώδη», ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το διακινεί. Πρόκειται για το προϊόν «σταφίδα ξανθή», με την εμπορική ονομασία «Καρποί Ελλάδας», με ημερομηνία ανάλωσης 20/04/13 και αριθμό παρτίδας LOT 0017212, σε συσκευασία 200g, που συσκευάστηκε από την εταιρεία Ξηροί Καρποί Μακεδονίας ΑΕ για τον Όμιλο Δ. Μασούτης ΑΕ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο επιθεώρησης στην εταιρεία Ξηροί Καρποί Μακεδονίας ΑΕ και μετά από έλεγχο της τεκμηρίωσης και της επισήμανσης, διαπίστωσε ότι δεν γινόταν αναφορά στις αλλεργιογόνες ουσίες «θειώδη» στην επισήμανση προϊόντος.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των προϊόντων της συγκεκριμένης παρτίδας, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στα θειώδη και έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
seleo.gr

Βραζιλιάνος γερουσιαστής καλείται να επιστρέψει στο κράτος 234 εκατ. δολάρια

Σε υπόθεση διαφθοράς εμπλέκεται ο Βραζιλιάνος πρώην γερουσιαστής Λουίζ Εστεβάο ο οποίος καλείται να επιστρέψει στο κράτος το αστρονομικό ποσό των 234 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Εστεβάο, που είναι γνωστός κατασκευαστής στην χώρα, κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων, μέρος των οποίων προήλθε από το δημόσιο με σκοπό την ανέγερση μίας νέας έδρας του Περιφερειακού Δικαστηρίου στο Σάο Πάολο το 1990.

Σύμφωνα με υπολογισμούς η κατασκευαστική εταιρία του Εστεβάο είχε εισπράξει το 98% από το προβλεπόμενο μπάτζετ έχοντας ολοκληρώσει μόλις το 64% των εργασιών.

Σε δηλώσεις του πάντως στην εφημερίδα «Folha de São Paulo» αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά παρόλα αυτά δήλωσε θετικός να προχωρήσει σε οικονομική συμφωνία «ώστε να βγει από αυτή τη κατάσταση».

Όπως ορίζει η συμφωνία, ο Εστεβάο, που έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης, πρόκειται να καταβάλει άμεσα, πέρα από τα 1.200 ακίνητά του που κατασχέθηκαν, περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια κι έπειτα αναμένεται να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό σε 96 δόσεις των 2 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα Ιλια Μπετέρο «αυτή είναι η μεγαλύτερη χρηματική αποζημίωση στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Βραζιλία, και ίσως σε όλο τον κόσμο».
protothema

Συλλήψεις για μαστροπεία και πορνεία στα Χανιά

Στη σύλληψη 25χρονης γυναίκας από τα Χανιά, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της μαστροπείας, καθώς και έξι γυναικών από τη... Ρουμανία για παράβαση νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων, κλοπή, άγρα πελατών και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων, κατά περίπτωση προχώρησε σήμερα η αστυνομία στα Χανιά.
Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε ύστερα από πληροφορίες, ότι σε κατάστημα «καφέ - μπαρ» ιδιοκτησίας 39χρονου, αλλοδαπές εργαζόμενες εκδίδονται έναντι χρημάτων σε θαμώνες του καταστήματος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τρεις αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20, 27 και 25 ετών, παρέμεναν έξω από το κατάστημα και παρενοχλούσαν διερχόμενους άντρες με σκοπό αυτοί να εισέλθουν στο κατάστημα και να δεχθούν υπηρεσίες εστίασης (κατανάλωση ποτών) και ερωτικές υπηρεσίες.

Επιπλέον προέκυψε, ότι άλλες τρεις αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 24, 21 και 21 ετών, εργαζόμενες στο κατάστημα «καφέ - μπαρ», νωρίτερα είχαν προσεγγίσει 78χρονο πελάτη του καταστήματος στον οποίο πρότειναν ερωτική συνεύρεση έναντι χρηματικής αμοιβής και αφού του απέσπασαν την προσοχή, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που είχε μαζί του.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν, στην κατοχή της 21χρονης το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ και στο ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των διακοσίων ογδόντα ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι η 25χρονη από τα Χανιά, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και ο 39χρονος ιδιοκτήτης, κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία, προήγαγαν στην πορνεία τις συλληφθείσες αλλοδαπές έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες είχαν προσλάβει και απασχολούσαν σαν σερβιτόρες, στερούμενες βιβλιαρίων υγείας και άδειας αρμόδιας αρχής.

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τρεις συλλήψεις σε παράνομο «μίνι καζίνο» στην Αθήνα

Κατασχέθηκαν 17 μηχανήματα «φρουτάκια» από την Οικονομική Αστυνομία.
Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (23/08), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε παράνομο «μίνι καζίνο» που λειτουργούσε μέσα σε κατάστημα Internet-cafe στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος χώρος παρουσιαζόταν στο Διαδίκτυο ως «μίνι καζίνο» με σχετικές διαφημιστικές αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες.


Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μία 31χρονη υπήκοο Γεωργίας ως διευθύνουσα του καταστήματος, καθώς επίσης δύο (2) ακόμα άτομα (ένας 51χρονο ημεδαπό και ένας 40χρονο αλλοδαπό) που συμμετείχαν ως παίκτες στο απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «Φρουτάκια».

Εντός του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Δέκα επτά (17) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»

- Ένας (1) Η/Υ (κεντρική μονάδα διαχείρισης και ελέγχου – server)

- Ένας (1) ηλεκτρονικός καταμετρητής πόντων των παιγνιομηχανημάτων

- Τρεις (3) κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με ηλεκτρονικό καταγραφέα και μία (1) οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή και

- Χρηματικό ποσό 105 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγούνται σήμερα (24.08.2012), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος (25χρονη ημεδαπή) απουσίαζε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα.

Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
kathimerini.gr

Διακοπές στο Ιόνιο για τον Τόνι Μπλερ

Το Ιόνιο φαίνεται πως επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ για να κάνει τις φετινές του διακοπές.

Σύμφωνα με το corfuland.gr, ο Τόνι Μπλερ έφτασε με lear jet στο αεροδρόμιο του νησιού της Κέρκυρας το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια επιβιβάστηκε από το ΝΑΟΚ σε πολυτελές γιοτ που περίμενε από χθες στον κόλπο της Γαρίτσας, ενώ προβλέπεται να επισκεφθεί και άλλους προορισμούς στο Ιόνιο πέλαγος.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια άλλα νησιά θα επισκεφθεί, καθώς η επιθυμία του ήταν η επίσκεψή του στη Ελλάδα να γίνει σε χαμηλούς τόνους ώστε να απολαύσει τις διακοπές του μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Ωστόσο, δημοσίευμα του kanavatso.blogspot.gr, αναφέρει πως ήδη η θαλαμηγός έχει βρεθεί σήμερα στους Παξούς. Παράλληλα, το ίδιο blog κάνει λόγο για επικείμενη επιχειρηματική δραστηριότητα του πρώην Βρετανού Πρωθυπουργού στο Ιόνιο.

Κρήτη: 34χρονη «Έφυγε» στο ταξίδι του μέλιτος

Φρικτό τέλος βρήκε μια Βρετανίδα που είχε έρθει με το σύζυγό της στην Κρήτη για μήνα του μέλιτος, αφού πριν κάνει αιμοκάθαρση έχασε τις αισθήσεις της.

Η 34χρονη Ρούμπι Λούις βρισκόταν στο πανέμορφο νησί με τον σύζυγο της, ο οποίος όμως έπρεπε να κάνει αιμοκάθαρση λόγω προβλήματος υγείας.

Η Ρούμπι επισκέφτηκε κοντινό χωριό, από όπου προμηθεύτηκε δύο μπουκάλια ούζο και φαγητό, ενώ νωρίτερα είχε πιει και ένα κρασί στο μπαρ.

Επέστρεψε από την βόλτα της και ενημέρωσε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ότι θα κάνει μια βουτιά στην πισίνα.

Είκοσι λεπτά αργότερα βρέθηκε από γιατρούς του νοσοκομείου σε άσχημη κατάσταση. Είχε χάσει τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον εγκέφαλο της.

Λίγες μέρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Βρετανίας, όπου παρέμενε στην ζωή με την βοήθεια μηχανημάτων.

Το πιο ειρωνικό είναι πώς το ζευγάρι είχε παντρευτεί περίπου ένα χρόνο πριν το ταξίδι του μέλιτος και μάζευε χρήματα, για να καταφέρει να… ζήσει μια εβδομάδα χλιδής στο πανέμορφο νησί.
star.gr

Όλες τις τηλεφωνικές γραμμές ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Ο τηλεφωνικός αριθμός 184 για τα ραντεβού αλλά και πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ, άλλαξε. Πλέον υπάρχει πληθώρα από τηλεφωνικά νούμερα που μπορείτε να κλείσετε τα ραντεβού σας, με χρέωση αυτή τη φορά. Δείτε σε ποια νούμερα μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, και δείτε επίσης και τις αντίστοιχες χρεώσεις.  

- τηλεφωνική γραμμή 14554 της BPO HELLAS-VODAFONE: 0,98Euro/ κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone) και 1,86Euro/ κλήση (από άλλα κινητά).
- τηλεφωνική γραμμή 14784 του OTE A.E- E-VALUE A.E: 1,07Euro/ κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
- τηλεφωνική γραμμή 14884 της CALL CENTER HELLAS: 0,99Euro/κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
- τηλεφωνική γραμμή 14900 της NEWSPHONE HELLAS: 1,08Euro/ κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ, ενώ από σταθερό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά κλήση, και από κινητό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά λεπτό. Εξαιρείται η εταιρεία BPOHELLAS-VODAFONE όπου η χρέωση είναι ανά κλήση σε όλες τις περιπτώσεις.
Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα αυτό και από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr.

Τραγάκης: Δεν διόρισα εγώ τη νύφη και το γαμπρό μου, «έτυχε» να παντρευτούν τον γιό και την κόρη μου!

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τον πιο απίστευτο τρόπο, προσπαθεί μέσω «κύκλων» του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, για τους διορισμούς του γιού, της νύφης, της κόρης, του γαμπρού, και της αδελφής του γαμπρού του..

Συγκεκριμένα, οι «κύκλοι» του κ. Τραγάκη προσπαθούν (μετά την απόφαση Σαμαρά να μαζέψει -μερικώς- όλο αυτό το χάλι) να εξηγήσουν το πως έφτασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής να έχει διορίσει όλο του το σόι στη Βουλή. Και για να το εξηγήσουν, εξιστορούν τις ιστορίες... αγάπης με τις οποίες έφτασαν ο γαμπρός και η νύφη του να παντρευτούν την κόρη και το γιό του!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Τραγάκης εξηγεί λοιπόν ότι η η κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη - Λεοντή, εργαζόταν στο γραφείο του από το 1992. Το 2009 μονιμοποιήθηκε στη Βουλή με τον νόμο Σιούφα. Τότε δεν γνώριζε όμως τον μετέπειτα σύζυγό της, Αναστάσιο Λεοντή, ο οποίος είχε προσληφθεί από το το 1995 στο «Κανάλι του Πειραιά». Πολύ αργότερα, όταν προφανώς έγινε «γαμπρός» και σίγουρα αφού είχε προσληφθεί από κάποιον άλλο στο κανάλι του Πειραιά, ο κ. Τραγάκης απέσπασε τον κ. Λεοντή από το Κανάλι του Πειραιά σε ένα άλλο κανάλι με υψηλή θεαματικότητα που επιβαρύνει τους πολίτες με δεκάδες εκατομμύρια, το Κανάλι της Βουλής. Και επειδή υπήρχε ο νόμος Σιούφα, ο υπάλληλος της Βουλής πλέον μονιμοποιήθηκε.
Ουσιαστικά, δηλαδή ο κ. Τραγάκης προσπαθεί να πει ότι δεν διόρισε ποτέ ο ίδιος τον γαμπρό του, αλλά επειδή ήταν ήδη υπάλληλος του δημοσίου μπόρεσε να τον αποσπάσει στη Βουλή και εκείνος απλώς έκανε χρήση του νόμου.

Βεβαίως, με τα ίδια αξιοκρατικά κριτήρια, ο κ. αντιπρόεδρος διόρισε τον προηγούμενο μήνα ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή και την αδελφή του κ. Λεοντή!

Ο κ. Τραγάκης κάνει αντεπίθεση για τον γιό του, για τον οποίο λέει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή καθώς εκείνος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διόρισε όμως την σύζυγο του γιου του, καθώς η κ. Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος, τοποθετήθηκε και εκείνη ως μετακλητός στη Βουλή το 2004. Και ποια ήταν η δουλειά της; Να βοηθήσει το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο TOR-M1.  Λεπτομέρεια: Στην Επιτροπή πρόεδρος κατά σύμπτωση ήταν ο ίδιος ο κ. Τραγάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής όμως ισχυρίζεται ότι επρόκειτο περί σύμπτωσης. Και υποστηρίζει ότι ο γιος του δεν είχε σχέση -τότε- με την μετέπειτα νύφη του. Η σχέση τους, επιχειρηματολογεί, δημιουργήθηκε μετά, κατά σύμπτωση... Δηλαδή ούτε τη νύφη του «βόλεψε» ο κ. Τραγάκης. Απλώς ο γιος του έτυχε να ερωτευθεί μια υπάλληλο της επιτροπής στην οποία προϊστατο ο πατέρας του, την παντρεύτηκε και εκείνη μετέπειτα μονιμοποιήθηκε χάρη στον ίδιο νόμο, του κ. Σιούφα...

Πέραν αυτών, σε διευκρινιστική του δήλωση, ο κ. Τραγάκης αναφέρεται και στο πολιτικό ζήτημα της υπόθεσης, λέγοντας ότι οι βουλευτές επέλεγαν συνεργάτες με βάσει κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας:  «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».
Enhanced by Zemanta

Μεγάλη απάτη με προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά όπου καταστηματάρχες εξαπατώνται και αγοράζουν κάρτες κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe», που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Όπως κάνει γνωστό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι μεγάλος ο αριθμός των καταγγελιών που ερευνάται και αφορούν τέτοια περιστατικά. Ειδικότερα, οι καταγγελίες των ιδιοκτητών των καταστημάτων (ψιλικών, mini market και περιπτέρων) αφορούν περιπτώσεις, στις οποίες άγνωστα άτομα τούς έχουν τηλεφωνήσει και προσποιούμενοι ότι είναι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους ή τεχνικοί της εταιρείας που τους έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα έκδοσης των προπληρωμένων καρτών ή τακτικοί πελάτες τους ή ακόμη και συνεργάτες τους (λογιστές, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κ.ά.), τούς έχουν πείσει να προβούν στην έκδοση των συγκεκριμένων προπληρωμένων καρτών, ζητώντας τους τον κωδικό.

Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούνται τους πελάτες και αφού ζητήσουν την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, τεχνηέντως φωτογραφίζουν με κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό έκδοσης που αναγράφεται σε αυτήν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι την έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν τους είναι τελικά απαραίτητη, την επιστρέφουν, ενώ τελικά προβαίνουν στη χρήση της, αφού έχουν ήδη καταγράψει με το κινητό τους τηλέφωνο τον αριθμό έκδοσής της, μέσω τού οποίου γίνεται η χρέωση.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων από την επικοινωνία με τις εταιρείες έκδοσης των προπληρωμένων καρτών, διαπιστώνουν τελικά ότι αυτές χρησιμοποιούνται άμεσα, κυρίως σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες, με αφορμή τέτοιου είδους περιστατικά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θα πρέπει να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες, μέσω τηλεφώνου, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασταυρώσει την ταυτότητα τού ατόμου. Επίσης, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διαδικασία των συναλλαγών τους με πελάτες.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή στα τηλέφωνα 11012 και 210-6476464.

Ο Μπεγλίτης «τα άκουσε» από πολίτες της Κορίνθου για το μεταναστευτικό [βίντεο]

Ένταση επικράτησε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Κόρινθο για το θέμα της λειτουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών στο Στρατόπεδο της περιοχής.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, η παρουσία του οποίου δυναμίτισε το ήδη «θερμό» κλίμα.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας ο οποίος ήταν και ο συντονιστής του «Τάγματος Εφόδου» του κόμματός του, που συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, ήταν παρών και εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον κ. Μπεγλίτη.

«Είναι ο κύριος που υπέγραψε το Μνημόνιο και βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει η Κορινθία σε αυτήν την κατάσταση» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, τόνισε πως το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Κορινθία αλλά ολόκληρη την χώρα και συνδέεται άμεσα με την συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας.

«Πες μας για την Κόρινθο» είπαν ορισμένοι από τους πολίτες που τον διέκοψαν εκνευρισμένοι και του είπαν χαρακτηριστικά πως είναι «εκτός θέματος», ενώ κάποιοι άλλοι τον αποκάλεσαν και «άσχετο».

Πάντως ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε την αντίθεσή του στα στρατόπεδα αυτά, τονίζοντας όμως παράλληλα πως είναι αναγκαία να γίνουν τα κέντρα προσωρινής κράτησης.

Καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε ένταση. Πολύ δύσκολος ήταν όχι μόνο ο διάλογος αλλά και η κατάθεση απόψεων από τους παρευρισκομένους, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν χωρίς να έχουν πάρει την άδεια από τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Πνευματικό.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου ξαναχτυπά! Τώρα «ανακρίνει» την ΕΕ [βίντεο]

Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου, φαίνεται ότι έχει πάρει σοβαρά το νέο της ρόλο, αυτόν του κριτή του πολιτικό - οικονομικού συστήματος. Ετσι αποφάσισε να «ξαναχτυπήσει» φτιάχνοντας ένα νέο βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με την... Ευρωπαϊκή Ενωση!

Στο νέο της βίντεο με τίτλο «2012 An EU Odyssey» η Κατερίνα Μουτσάτσου, φανερά εκνευρισμένη θέτει μια σειρά ερωτημάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία μάλιστα της απαντά... με μια γυναικεία επιβλητική φωνή.

Η ηθοποιός έρχεται σε αντιπαράθεση με την «Ευρωπαϊκή Ενωση» στην οποία θέτει μια σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με τη ζωή που μας υποχρέωσαν να ζούμε, τα χρήματα που χρωστά η Ελλάδα, αλλά και τα μέτρα που μας επιβάλουν και υποχρεώνουν τους Ελληνες να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης.

Επίσης, η Κατερίνα Μουτσάτσου στο συγκεκριμένο βίντεο, αναφέρεται στη Δημοκρατία, η οποία, όπως υποστηρίζει η ηθοποιός, υπάρχει, πλέον, μόνο στα χαρτιά και όχι στην πράξη, αφού η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να μας επιβάλει τον τρόπου που ζούμε και που αντιδρούμε.

Μουτσάτσου: ''An EU Odyssey'' από depy6

Αλλαγή κλίματος; Πάνω από 3 ώρες έμεινε ο Α. Σαμαράς στην Καγκελαρία! - Μέρκελ: Σου δίνω χρόνο - Έχω πειστεί ότι προσπαθείτε!

Η πολύωρη παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην Καγκελαρία δείχνει πολλά πράγματα. Κατ' αρχήν, δείχνει ότι η συνάντηση αυτή δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου αλλά γιατί και οι δυο πλευρές πήγαν προετοιμασμένες να κλείσουν παλαιούς λογαριασμούς. Αυτό φάνηκε και από την υποδοχή που επεφύλαξε η γερμανίδα Καγκελάριος στον Έλληνας πρωθυπουργό αλλά και από το κλίμα που υπήρξε στις δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου.

Η Μέρκελ είπε

Με πολύ καλά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και τονίζοντας πολλές φορές ότι η χώρα μας παραμένει αναξιόπιστη, η Άνγκελα Μέρκελ ξεδίπλωσε τις θέσεις της Γερμανίας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά.  Η Γερμανίδα Καγκελάριος δίνοντας "προσωρινή χάρη" στην Ελλάδα είπε ότι πληροφορήθηκε τι κάνει ακριβώς η νεα ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η νεα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση.

"Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος. Πέντε χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν οι Ελληνες, χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από νόμισμα είναι μια ιδέα", είπε χαρακτηριστικά.

H Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε πολλές φορές στην έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους της Ελλάδας και όχι μόνο λέγοντας ότι "Η ευρωκρίση έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει ό,τι έχει δεσμευθεί. Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει από την Γερμανία ότι δεν θα φτάσουμε σε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας. Περιμένουμε δηλαδή την έκθεση της τρόικας."

Και συνέχισε: "Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα, χρειάζεται όμως δουλειά και προσπάθεια."

Τον είδε και μετά το γεύμα


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε είναι ότι, μετά το τέλος της επίσημης συνάντησης και του γεύματος εργασίας, η κ. Μέρκελ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό που διήρκεσε άλλα 40 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε σε όλους του τόνους, όπως άλλωστε δήλωσε και επισήμως, ότι «η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της».

Η ελληνική αντιπροσωπεία θεωρεί ότι έγινε το πρώτο, σημαντικό όμως, βήμα όχι απλώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας αλλά και για την άρση της δυσπιστίας στις σχέσεις των δύο χωρών που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.
Εκτιμούν δε στην ελληνική κυβέρνηση ότι αυτό με την σειρά του θα συμβάλλει στην αλλαγή της ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές για την χώρα μας. Η αίσθηση αυτή μεταφέρθηκε και στην Αθήνα με το Χρηματιστήριο να κλείνει με άνοδο

«Ο στόχος της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών επετεύχθη», έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της ελληνικής αποστολής.

Τι συζήτησαν


Στις συναντήσεις συζητήθηκαν όλα τα θέματα σε βάθος και οι Έλληνες αρμόδιοι παρουσίασαν εκτεταμένα τις απόψεις της ελληνικής πλευράς ακόμη και για το πως η ύφεση επιβαρύνει το έλλειμμα σε έναν φαύλο κύκλο που μπορεί να σπάσει μόνο με την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Φυσικά συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, ζητήματα που οι παράγοντες της γερμανικής κυβέρνησης έθεταν το ερώτημα γιατί δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα και δεν καλύπτονται τα χρονοδιαγράμματα.

«Από την πλευρά μας πέρασε η αποφασιστικότητα ότι θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα προκειμένου να δοθεί προοπτική στην χώρα», τόνιζε συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι το κυρίαρχο για εμάς είναι η έλλειψη ανάκαμψης».

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιχειρηματολόγησε ότι ήδη στα πέντε χρόνια της ύφεσης αθροιστικά το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 20% και ότι καθώς προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2015 θα φθάσει στο 30%.

Η κυβέρνηση θεωρεί ζωτικής σημασίας να σταματήσει η ασφυξία από την έλλειψη ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων και επιδεινώνει την ύφεση.

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ενδιαφέρθηκε για το αν το χρέος της χώρας θα είναι βιώσιμο το 2020.

Συμφώνησαν πάντως να δημιουργηθεί ένα Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης στο οποίο θα συμμετέχουν και γερμανική τράπεζα αλλά και ιδιώτες προκειμένου να διατεθούν πόροι για την ανάπτυξη.
Με τους Γερμανούς αρμοδίους συζητήθηκε και το θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης θα συναντηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την αρμόδια υπουργό της Ελβετίας προκειμένου να εφαρμοστεί μία συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων ανάλογη με εκείνη που έχει γίνει με την Αγγλία και την Γερμανία.

Επίσης ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου θα συζητήσει με τους Γερμανούς αρμοδίους το ξεπάγωμα του Μνημονίου συνεργασίας που είχαν συμφωνήσει παλαιότερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Συμφωνήθηκε εξάλλου η γερμανική κυβέρνηση να παράσχει τεχνογνωσία και να βοηθήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις όπως στον τομέα της υγείας.

Πυροβολισμοί και νεκροί στο Empire State Building από απολυμένο

Δύο νεκροί, εκ των οποίων ο ένας ο δράστης, και τουλάχιστον 9 τραυματίες είναι ο απολογισμός του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε έξω από το Empire State Building στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν απολυμένος που σκότωσε συνάδελφό του, ενώ άρχισε να πυροβολεί και εναντίον αστυνομικών όταν τον εντόπισαν.

Ο δράστης εργαζόταν μέχρι πέρσι στην εταιρία ως σχεδιαστής γυναικείων αξεσουάρ.

O δράστης διέφυγε τρέχοντας από τα γραφεία της εταιρίας, αλλά τον σταμάτησαν αστυνομικοί έξω από το Empire State Building, όπου τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

 Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και δε διατρέχουν κίνδυνο.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Συλλαλητήριο ενάντια στη ρατσιστική και αστυνομική βία γίνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Ομονοίας με τη συμμετοχή περίπου 3.000 ατόμων.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια  είναι κλειστοί ενώ σταδιακά θα κλείνουν και οι δρόμοι προς το Σύνταγμα καθώς θα πραγματοποιηθεί πορεία.

Κόρινθος: Νέα συγκέντρωση κατοίκων για το κέντρο μεταναστών

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Καλογερογιάννη προγραμματίζουν για απόψε στις 19.30 οι κάτοικοι της Κορίνθου, αντιδρώντας στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο επίσης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα κατά της αλλαγής χρήσης του στρατοπέδου και συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Σήμερα επικρατεί ηρεμία εντός και εκτός του στρατοπέδου όπου από χθες μεταφέρθηκαν και κρατούνται περίπου 400 παράνομοι μετανάστες.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα υπήρξε συμπλοκή μεταξύ κάποιων από τους μετανάστες, εντός του στρατοπέδου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. Οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται, φρουρούμενοι, στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ οι άλλοι δύο επέστρεψαν στο στρατόπεδο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο στρατόπεδο, που είχε διακοπεί χθες με εντολή του δημάρχου της πόλης.

Το θέμα της Κορίνθου ήρθε και στη Βουλή, όπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, καταδίκασε την εμπλοκή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στα χθεσινά επεισόδια.

«Έχω φρίξει...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι».

Αμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης: «Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές (της Κορίνθου) θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται την νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν», διεμήνυσε ο κ. Κασιδιάρης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ξεκαθάρισε πως «τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...