Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Φίσερ εναντίον Μέρκελ

Έντονα επικριτικός για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την οποία κατηγορεί ότι δρα με βάση το εθνικό και όχι το ευρωπαϊκό συμφέρον στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, είναι σε συνέντευξη του, ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο

«Το βασικό λάθος είναι ότι η κυβέρνηση δρα εξ αρχής με εθνικό και όχι ευρωπαϊκό τρόπο. Και αυτό πολύ αργά και όχι με αρκετή αποφασιστικότητα», δήλωσε ο κ. Φίσερ, που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στην κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ (1998- 2005), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Αντιμετωπίζει την κρίση όμως όχι με στρατηγικό τρόπο», πρόσθεσε ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων.

«Η Ελλάδα στην αρχή ήταν ένα πρόβλημα της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τώρα έχει πάρει άλλες διαστάσεις», εκτίμησε ο Γιόσκα Φίσερ.

«Γιατί η Άγγελα Μέρκελ δεν έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό το όραμά της, το γενικό της σχέδιο για τα επόμενα δέκα χρόνια; Αντί γι' αυτό, πορεύεται βάσει των εξελίξεων χωρίς να μας πει πού πάει. Αυτό ανησυχεί τους ανθρώπους και τρέφει αντιευρωπαϊκές φωνές. Είναι πολύ επικίνδυνο», υπογράμμισε ο Γ. Φίσερ που έχει αποσυρθεί από την πολιτική από το 2005.

Αντίθετα, ο κ. Φίσερ εξήρε τις ευρωπαϊκές προσπάθειες του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ ο οποίος ανήκε, όπως και η Α. Μέρκελ, στους Συντηρητικούς.
Enhanced by Zemanta

Συνέλαβαν τους... "χρυσοθήρες" της Ζακύνθου

Τρεις Αιγύπτιοι συνελήφθησαν για κλοπές σε σπίτια στη Ζάκυνθο από τα οποία είχαν αφαιρέσει πλήθος χρυσαφικών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δαχτυλίδια, μενταγιόν, κολιέ, σκουλαρίκια και αλυσίδες, αξίας 13.000 ευρώ περίπου

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στη Νέα Μανωλάδα Πύργου Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας και την Πέμπτη το βράδυ στο Μαχαιράδο Ζακύνθου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, τρεις υπήκοοι Αιγύπτου ηλικίας 23,25 και 28 ετών, μέλη της ομάδας για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄εξακολούθηση.

Ο 25χρονος Αιγύπτιος εντοπίστηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Μαχαιράδο Ζακύνθου, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε από κοινού μαζί με δύο ομοεθνείς του διέρρηξαν στον Παντοκράτορα Ζακύνθου, το σπίτι 47χρονης από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ αλλά και το σπίτι μιας 52χρονης στο Λαγοπόδο Ζακύνθου, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 10.600 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν στη Νέα Μανωλάδα Πύργου Ηλείας οι δύο Αιγύπτιοι συνεργοί του 25χρονου και σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων που είχε αφαιρεθεί από το σπίτι στο Λαγοπόδο και μέρος των κλοπιμαίων από το σπίτι στον Παντοκράτορα Ζακύνθου.

Τα χρυσαφικά που βρέθηκαν επεστράφησαν στις κατόχους τους, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά διερευνάται το ενδεχόμενο οι τρεις Αιγύπτιοι να έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Forbes: Οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος για την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος, αν πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη. Εάν ανοίξει η πόρτα δεν θα κλείσει μέχρι να διαλυθεί η Ζώνη! Κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχουν κάνει οι Έλληνες…

Αυτές τις θέσεις ενστερνίζεται – σε αντίθεση εκείνων που υποστηρίζονται όλο και περισσότερο εντός της ευρωζώνης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – η νέα ανάλυση του Forbes…

Προειδοποιώντας μάλιστα τους Ευρωπαίους να μην οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο, αλλά ούτε και να περιμένουν την επιστροφή των χρημάτων που έδωσαν μέσω πακέτων στήριξης.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Forbes, οι Ευρωπαίοι έχουν υιοθετήσει τρεις λανθασμένες απόψεις που έχουν να κάνουν με το ελληνικό ζήτημα.

Πρώτον ότι οι Έλληνες πολιτικοί συνεχώς αποτυγχάνουν να πετύχουν τους στόχους τους. Δεύτερον ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να συνεχίζουν επʼ αόριστον να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Και τρίτον ότι η ελληνική έξοδος από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη. Παρά το γεγονός ότι και οι τρεις απόψεις έχουν μεγάλη απήχηση, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Forbes είναι πέρα για πέρα λανθασμένες.

Κατʼ αρχήν ,η πρώτη άποψη καταρρίπτεται από την ίδια την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου στη σελίδα 93 αναφέρεται ότι το πρωτογενές έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας υποχώρησε από το 10,6% του ΑΕΠ το 2009 στο 2,4% του ΑΕΠ το 2011, καταγράφοντας μείωση που αντιστοιχεί στο 8,2% του ΑΕΠ.

Για να συγκρίνουμε καλύτερα, στη Μ. Βρετανία, όπου εφαρμόζεται ένα ευρύ σχέδιο λιτότητας η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος ήταν μόλις 1,8% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο.

Την ίδια ώρα, οι δημόσιες δαπάνες για τα μισθολόγια έχουν μειωθεί κατά 23% από το 2009, οι κοινωνικές παροχές κατά 12% και οι δημόσιες επενδύσεις κατά 40%.

Χωρίς αμφιβολία η ελληνική οικονομία έχει πολλά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, αλλά ήδη η κυβέρνηση της χώρας έχει εφαρμόσει ένα τεράστιο σχέδιο λιτότητας τα τελευταία χρόνια, με καλύτερη αποτελεσματικότητα από αυτήν που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες καθημερινά.

Όσον αφορά στο δεύτερο ζήτημα, που οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι ρίχνουν χρήματα σε μία μαύρη τρύπα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν και η Ελλάδα έχει ακόμη μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, το πρωτογενές ισοζύγιο είναι κοντά στο μηδέν.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα μπορεί να πληρώνει το κόστος δανεισμού της.

Στο τρίτο ζήτημα, το Forbes σημειώνει ότι το τείχος προστασίας που έχει στηθεί για την Ισπανία και την Ιταλία φαίνεται μάλλον σαθρό. Και αυτό αποδεικνύεται με τα προβλήματα που έχουν αυτές οι δύο χώρες, χωρίς καν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Επομένως οι δηλώσεις τύπου ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο δεν ευσταθούν. Οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με την ανάλυση παίζουν λάθος παιχνίδι.


Εάν ανοίξει την πόρτα της εξόδου η Ελλάδα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι και η Ιταλία δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, την ώρα που οι αντιδράσεις των Γερμανών κλιμακώνονται.

Μόλις ανοίξει το δρόμο κάποιος κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτός ο δρόμος θα ακολουθηθεί και από άλλους. Η αβεβαιότητα θα διαλύσει πραγματικά την ευρωζώνη. Η αλήθεια είναι ότι το χρέος της Ελλάδας, το οποίο θα φτάσει το 167% του ΑΕΠ το 2013 είναι εντελώς μη βιώσιμο.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι Ευρωπαίοι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Εάν αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα εποικοδομητικά και όχι αποδομητικά τότε η ευρωζώνη θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Δυστυχώς όμως δεν είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με βάση την λογική της αποδόμησης, καθώς θεωρούν ότι έτσι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν το συμφέρον τους τόσο πιο ασφαλής θα είναι η ευρωζώνη.

Σέρρες: Πυροβόλησε τον αδελφό του γιατί είχαν οικονομικές διαφορές!

Τον σαρανταεξάχρονο αδερφό του πυροβόλησε το πρωί, ένας εξηντατετράχρονος από την Κοίμηση Σερρών. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στην αυλή του σπιτιού τους, όταν μετά από έντονη λογομαχία για περιουσιακά στοιχεία και οικονομικές διαφορές, ο 64χρονος πήρε το δίκαννο όπλο του και τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι τον αδερφό του.

Ο δράστης παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, ενώ το θύμα αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στη συνέχεια λόγω του σοβαρού της κατάστασής του διακομίσθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Προς πώληση εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις

Στο «σφυρί» αναγκάζονται να βγάλουν πολλοί ξενοδόχοι τις τουριστικές τους επιχειρήσεις καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, στον απόηχο μιας σεζόν που ο κλάδος αναμένεται να καταγράψει μεγάλες απώλειες.

Περισσότερα από 1000 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και πολλά στη Κρήτη πωλούνται μέσω αγγελιών σε sites και μεσιτικά γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όμως το ενδιαφέρον υποψηφίων αγοραστών είναι ακόμα χαμηλό, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το μειωμένο ενδιαφέρον οφείλεται στις υψηλές τιμές πώλησης.

Η κρίση έχει χτυπήσει άσχημα τα ξενοδοχεία και ιδιαίτερα τα πεντάστερα. Του χρόνου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι χειρότερα. Στην Κρήτη πολλά θα είναι τα ξενοδοχεία που θα κατεβάσουν ρολά και μάλιστα 4 και 5 αστέρων. Τα ακριβά ξενοδοχεία, είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πολλοί παραδοσιακοί πελάτες εγκατέλειψαν τις ακριβές μονάδες της Ελούντας και άλλων περιοχών της Κρήτης, και έδωσαν τη θέση τους σε πιο μαζικό τουρισμό, ενώ οι πιέσεις των tour operators έχουν ρίξει κατά πολύ τις τιμές.

Η Κρήτη γενικότερα φέτος «xτυπήθηκε» άσχημα από την κρίση. Οι αφίξεις είναι σημαντικά μειωμένες ενώ ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στο κομμάτι των εσόδων. Υπολογίζεται ότι το τουριστικό έσοδο υποχωρεί κατά 10% με 15% σε σχέση με πέρυσι, και το άσχημο είναι ότι η τάση εξακολουθεί να είναι πτωτική. Και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κρήτη είναι συγκεντρωμένο το 55% των κλινών της χώρας στις κατηγορίες των 4 και 5 αστέρων (περίπου 160.000 κλίνες). Την ίδια ώρα έχουν αναγκαστεί να κάνουν εκπτώσεις … στις εκπτώσεις για να γεμίσουν τα δωμάτια. Οι τιμές μέσα σε 2 χρόνια έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον κατά 20%, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ, την οποία απορρόφησαν όλες οι μονάδες, ασκεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στα έσοδα.

Στο «σφυρί» 1000 ξενοδοχεία σε εξευτελιστικές τιμές

«Στο κόκκινο» βρίσκονται οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας, καθώς ψάχνουν απεγνωσμένα να διασώσουν τις ήδη καταχρεωμένες επιχειρήσεις τους από το «τσουνάμι» τις κρίσης. Kυριολεκτικά έχουν βγει στη γύρα για να βρούν επίδοξους επενδυτές. Οι επιχειρηματίες του κλάδου βρίσκονται σε επαφές και με Έλληνες εφοπλιστές ενώ έχουν επιστρατεύσει κυριολεκτικά διεθνή μεσιτικά γραφεία για να εκποιήσουν με πολύ χαμηλά τιμήματα τις περιουσίες τους.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του Ξενοδοχειακού Eπιμελητηρίου Eλλάδος, πάνω από 1.000 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα είναι προς πώληση. Αν και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αλλά και από Έλληνες επιχειρηματίες που διαθέτουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια είναι υπαρκτό, η αγορά κυριαρχείται από τους αγοραστές. Προσθετός λόγος, οι ολοένα και περισσότερες κατασχέσεις ξενοδοχειακών ακινήτων από τις τράπεζες που στην συνέχεια οδηγούνται στην αγορά προς εκποίηση.

Έπιασαν τον φερόμενο ως δολοφόνο της Πάρου

Το τραγικό θύμα
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε και συνέλαβε τον βασικό ύποπτο της δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο μετά τη ληστεία της τράπεζας.

Όπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο δελτίο του Μega πρόκειται για έναν 30χρονο Έλληνα, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση τρομοκρατίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

ΡΟΔΟΣ: Επιχείρησε να αυτοκτονήσει γιατί δεν είχε χρήματα για φάρμακα

Τέλος στη ζωή του γιατί δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα που χρειαζόταν, επιχείρησε να βάλει ένας 70χρονος στη Ρόδο.

Ο ηλικιωμένος βρήκε ως λύση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει την αυτοκτονία και το μεσημέρι της Πέμπτης (16/08) ανέβηκε στα Μεσαιωνικά Τείχη και έπεσε στο κενό.

Από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά, χωρίς πάντως η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο και διακομίστηκε στο Γενικό νοσοκομείο του νησιού, όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: dimokratiki.gr

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι απατεώνες "φίλοι των συγγενών"

Δύο άνδρες ηλικίας 52 και 50 ετών συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία με την κατηγορία ότι εξαπατούσαν και αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους, παρουσιαζόμενοι ως γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, ενώ αναζητείται 27χρονος συνεργός τους.

Οι δράστες φέρονται να ευθύνονται, στο διάστημα από τις 29 Μαρτίου μέχρι και τη σύλληψη τους, για συνολικά δεκατρείς περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες απέσπασαν 23.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δράση τους αποκαλύφθηκε, όταν προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν χρήματα από 73χρονη, στην περιοχή της Χαριλάου, εμφανιζόμενοι ως γνωστοί του γιού της και ζητώντας της λεφτά για τη δήθεν απλήρωτη ασφάλεια του αυτοκινήτου του. Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία που τους αναζήτησε και τους εντόπισε και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Το Ι.Χ. και το ποσό των 2.745 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και απάτη και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η ύφεση εμποδίζει τις επιχειρήσεις να αξιοποίησουν προγράμματα του ΟΑΕΔ

Σημαντική ανάσχεση στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας αποτελούν οι δράσεις του ΟΑΕΔ, ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Αντέννα.

Όπως σημείωσε, η ανεργία θα ξεπερνούσε έως και το 30% εάν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα 68 προγράμματα του Οργανισμού. Με τον τρόπο αυτόν η ανεργία συγκρατήθηκε κατά τουλάχιστον 8 μονάδες, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα καταπολέμησης της ύφεσης προκειμένου να καταπολεμηθεί ?ουσιαστικά- η ανεργία.

Ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν προγράμματα που "τρέχουν" από τον ΟΑΕΔ και απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δίνοντάς τους κίνητρα (όπως επιδότηση μισθολογικού κόστους κλπ) που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας, τουλάχιστον, αλλά λόγω της ύφεσης οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν καθώς έχει πληγεί σημαντικά η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Υπάρχουν πάντως ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν εκμεταλλευθεί τέτοια προγράμματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων από 75.000 θέσεων εργασίας, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί μεγάλη πληγή για το ζήτημα της ανεργίας και γενικότερα για τα εργασιακά ζητήματα.

Δολοφονική επίθεση κατά Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας

Με αφορμή την άγρια δολοφονία νεαρού Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Αυγούστου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και οι 19 μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που συναποτελούν το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής βίας καταδικάζουν έντονα, για μια ακόμη φορά, τη ρατσιστική βία και καλούν την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιμάκωσης των ρατσιστικών επιθέσεων.

Οι βάναυσες επιθέσεις και τα εγκλήματα μίσους με ρατσιστικό κίνητρο, που στρέφονται κατά μεταναστών και προσφύγων με μοναδικό κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία ή τη χώρα προέλευσής τους, έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα και αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες παρόμοιων επιθέσεων δρουν σχεδόν ανενόχλητοι, με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο, κατά ομάδες στις οποίες συχνά πρωτοστατούν εξτρεμιστικά στοιχεία. Η εγκληματική δράση μηχανοκίνητων ομάδων κρούσης τεκμηριώθηκε και καταγγέλθηκε από το Δίκτυο ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν ειδικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης παρόμοιων πράξεων, γεγονός που συνέβαλε στην κορύφωση της βίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους δράστες βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων δεν έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη μέχρι σήμερα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το φόβο των θυμάτων να καταγγείλουν τα περιστατικά στην αστυνομία (αρκετές φορές μετανάστες χωρίς χαρτιά), αλλά και η αδυναμία ή απροθυμία των διωκτικών αρχών να προβούν σε συλλήψεις, συμβάλλουν στο να συντηρείται και να ενισχύεται ο φαύλος κύκλος της βίας.

Το Δίκτυο καταδικάζει έντονα τη βία, από όπου και αν προέρχεται. Όταν όμως αυτή αποκτά χαρακτηριστικά συστηματικής και συντονισμένης επίθεσης κατά των αλλοδαπών, με το πρόσχημα της ‘εκκαθάρισης’ του δημόσιου χώρου από ομάδες κρούσης που αυτοαναγορεύονται σε εγγυητές της δημόσιας ασφάλειας, χωρίς αποφασιστική και ακαριαία αντίδραση του κράτους και των θεσμικών του οργάνων, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο που απειλεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, προσβάλλει τον πολιτισμό της και εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, που αποτελεί πλέον απειλή για το ίδιο το κράτος δικαίου και τη δημοκρατική ομαλότητα, το Δίκτυο:

- Καλεί τις αρχές να εξαντλήσουν κάθε μέσο για τη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των δραστών της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης, καθώς και όλων όσων εμπλέκονται σε πράξεις βίας με ρατσιστικό κίνητρο.

- Καλεί τη Δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους προς κάθε κατεύθυνση και να ελέγξουν κάθε πληροφορία με σκοπό την αποτελεσματική δίωξη των υπευθύνων.

- Ζητά από τα αστυνομικά όργανα μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και εγκληματικές πράξεις.

- Επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας ειδικού μηχανισμού καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, καθώς και θέσπισης εγγυήσεων για την προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων, ώστε να τα καταγγέλουν χωρίς το φόβο να συλληφθούν ή να υποστούν αντίποινα.

- Ζητά επίσης από τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν αποφασιστικά στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις περιπτώσεις όπου εκφέρεται ρατσιστικός λόγος που παροτρύνει ανοιχτά και απροκάλυπτα στην τέλεση βίαιων πράξεων και εγκληματικών ενεργειών, φαινόμενο που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.

Τέλος, το Δίκτυο κάνει έκκληση στην Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάθε δημόσιο πρόσωπο αλλά και κάθε πολίτη, να απέχουν από δηλώσεις και ενέργειες που στοχοποιούν συλλήβδην τους αλλοδαπούς και τροφοδοτούν την ξενοφοβία.

Ασυνείδητοι έκοβαν δρύες στον Αποκόρωνα Χανίων

Ασυνείδητοι στα Χανιά δεν δίστασαν να κόψουν σπάνια δέντρα δρυών στην περιοχή του Αποκόρωνα αδιαφορώντας για την ανυπολόγιστη οικολογική ζημία με σκοπό να αποκομίσουν ιδιωτικά οφέλη.

Σε ελέγχους μάλιστα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων διαπιστώθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν υλοτομηθεί 20 δέντρα δρυός και έχουν απομακρυνθεί ξύλα περίπου 10 τόνων.

Σε ελέγχους της Υπηρεσίας στην περιοχή «Δαφνέδες Ρουπακιά» στον Κεφαλά του Δήμου Αποκορώνου, εντοπίστηκαν δύο άτομα από δασικούς υπαλλήλους, την Παρασκευή στις 17.30 ενώ έκοβαν δύο δένδρα δρυός διαμέτρου 25-30 cm.

Σε βάρος των δραστών και θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δ/νση Δασών Χανίων προκειμένου να προλάβει το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας δασικών δένδρων με καθημερινούς ελέγχους της προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή εις βάρος της κοινής δασικής μας περιουσίας.
flashnews.gr

Αδιόριστοι στέλνουν εξώδικο σε εκπαιδευτικούς επειδή κάνουν δωρεάν μαθήματα!

Η κρίση φαίνεται πως στρέφει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, καθώς 100 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Χίου έστειλαν εξώδικο εναντίον μιας ομάδας εθελοντών καθηγητών οι οποίοι κάνουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, απαιτώντας ουσιαστικά να σταματήσουν να τους παίρνουν τη δουλειά!

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr, ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, που αριθμεί 100 μέλη, έστειλε εξώδικο κατά της Εθελοντικής Ομάδας Καθηγητών Χίου «Αλλήλων Ένεκα» ζητώντας να διακόψει ή να ελαχιστοποιήσει τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδει σε μαθητές του νησιού. Μάλιστα, το εξώδικο κοινοποιείται στο Δήμο Χίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς ο Δήμος έχει παραχωρήσει ένα λύκειο για τη στέγαση του δωρεάν φροντιστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Καθηγητών, Νίκος Μανδρόχαλος, σε συνέντευξή του είπε ότι οι αδιόριστοι  έχουν στόχο να προασπίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους, ακολουθώντας τη νόμιμη οδό. Προανήγγειλε δε ότι πέρα από το εξώδικο για τον τρόπο λειτουργίας του δωρεάν φροντιστηρίου, θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες από μέρους τους, κάνοντας λόγο για «ηρωική έξοδο».

Οι αδιόριστοι ζητούν να τεθούν κριτήρια για τους μαθητές που θα γίνονται δεκτοί για να παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα, ενώ θεωρούν ότι κακώς έχει παραχωρηθεί από το Δήμο το 2ο Λύκειο για τη στέγαση του δωρεάν φροντιστηρίου.

Απαντώντας ουσιαστικά στο εξώδικο, ο καθηγητής, Λεωνίδας Πυργάρης, Πρόεδρος του «Αλλήλων Ένεκα», χαρακτήρισε «ως πρώτης τάξεως διαφήμιση» τη συγκεκριμένη κίνηση των αδιόριστων.  Ο κ. Πυργάρης σημείωσε ότι ο Σύλλογος «Αλλήλων Ένεκα» λειτουργεί βάσει του καταστατικού του και ξεκαθάρισε ότι «ήρθε για να μείνει και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πτοείται από «τσάμπα μάγκες». Πέρυσι, σύμφωνα με τον καθηγητή, έγιναν 6.112 δωρεάν διδακτικές ώρες σε 280 παιδιά, ενώ φέτος από τις αρχές του Ιουλίου ξεκίνησαν με 20 καθηγητές τα μαθήματα σε μαθητές της Γ’ Λυκείου. Από τις 3 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τις πύλες τους και για τους υπόλοιπους μαθητές του λυκείου σκεπτόμενοι να λειτουργήσουν και τμήμα για εκείνους της Γ’ Γυμνασίου, υλοποιώντας σχετικά αιτήματα γονέων.

Προσλαμβάνονται 400 γιατροί στο ΕΣΥ ...

Στην προκήρυξη 400 θέσεων επικουρικών γιατρών που θα καλύψουν τις ανάγκες των μονάδων υγείας του ΕΣΥ προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται -εκτός απροόπτου- να δημοσιοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και θα αφορά κυρίως σε γιατρούς που θα... τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της περιφέρειας όπου και παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κενά.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη χρειάστηκε η συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με δεδομένο τους περιορισμούς στις προσλήψεις που έχει «επιβάλει» η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ηράκλειο: Το μαχαίρι στο λαιμό για... 50 ευρώ!

Μέρα μεσημέρι χτύπησαν δύο αδίστακτοι ληστές σε πάρκινγκ του Ηρακλείου. 

Οι δράστες όπως αναφέρει το prismanews.gr με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν 50 ευρώ από τον υπάλληλο του χώρου στάθμευσης και εξαφανίστηκαν. Ο υπάλληλος του πάρκινγκ δεν μπορούσε να πιστέψει την περιπέτεια που έζησε.

Οι ληστές φορούσαν κουκούλες και του έβαλαν στην κυριολεξία το μαχαίρι στο λαιμό ζητώντας του όλα τα χρήματα που είχε πάνω του.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, και οι δράστες αφού πήραν τα λεφτά διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

Σίνδος Θεσσαλονίκης: Έπιασαν φωτογράφο για χρέη 6.891.907 ευρώ

Για χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 6.891.907 ευρώ, συνελήφθη χθες το βράδυ ένας 47χρονος, στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Οι οφειλές αφορούν την περίοδο από τις 11 Μαρτίου του 2002 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου του 2003, χρονικό διάστημα κατά το οποίο, ο 47χρονος είχε την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου εταιρίας εμπορίας ειδών εργαστηρίων φωτογραφίας.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούν και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών για φοροδιαφυγή και απείθεια.

Ο Δήμος Καλαμάτας προσέλαβε τσοπάνηδες για… αδέσποτες αγελάδες

Υπογράφτηκε χθες από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα η απόφαση με την οποία ο δήμος προσλαμβάνει -με δίμηνη σύμβαση- δύο ειδικευμένους εργάτες - τσοπάνηδες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σύμβαση, οι δύο προσληφθέντες -Κώστας Ι. Μπαρσίνικας (Λαδά) και Νίκος Μασουρίδης (Αρτεμισία)- «θα κινούνται με δημοτικό όχημα στον Ταΰγετο- και θα συλλαμβάνουν ή θα φροντίζουν τα αδέσποτα παραγωγικά ζώα στον κλειστό χώρο που θα επιλεγεί, σε συνεργασία με το Δασαρχείο».

Στην σχετική ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται παράλληλα, ότι «τα αδέσποτα ζώα θα επιστρέφονται ή θα σφαγιάζονται και το κρέας θα διανέμεται μέσω του Δημοτικού Παντοπωλείου».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας

Λιγότεροι υπάλληλοι στην εργασιακή εφεδρεία - Ξεκινά από το 2013

Χαμηλώνει τον πήχη της εργασιακής εφεδρείας η κυβέρνηση καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε εφεδρεία μετά από γραπτές εξετάσεις θα είναι γύρω στις 35.000 ενώ το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί φέτος.

Αναλυτικότερα, το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2013 με 20.000 δημοσίους υπαλλήλους να τίθενται μετά από αξιολόγηση σε εργασιακή εφεδρεία παίρνοντας το 60% του μισθού τους. Το 2014 θα ακολουθήσουν άλλοι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ετσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα Τα Νέα, ο συνολικός αριθμός όσων θα μπουν σε εφεδρεία θα είναι γύρω στις 35.000, μικρότερος δηλαδή κατά 10.000 από τους αρχικούς σχεδιασμούς που μιλούσαν για 40.000 με 45.000 υπαλλήλους.

«Μακάρι να προλαβαίναμε, αλλά δεν γίνεται», φέρεται να είπε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στην εφημερίδα, αναφερόμενος και στο νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, με αξιολόγηση μέσω εξετάσεων για την επιλογή των υπαλλήλων που θα μπουν σε εφεδρεία.
Enhanced by Zemanta

Σχέδιο «Αθηνά»: Οριστικό λουκέτο σε 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και ολόκληρων ιδρυμάτων φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς μελετάται σχετική πρόταση με στόχο να μειωθεί η «αδικαιολόγητη» διασπορά σχολών σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», στο υπουργείο Παιδείας έχει κατατεθεί σχέδιο με την ονομασία «Αθηνά» που προβλέπει το κλείσιμο 150 τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στα πλαίσια του χωροταξικού εξορθολογισμού της εκπαίδευσης και φυσικά των αιματηρών περικοπών που απαιτεί το Μνημόνιο.

Ποια τμήματα θα κλείσουν

Τα τμήματα που πρόκειται να κλείσουν είναι εκείνα που δεν έχουν ζήτηση από τους φοιτητές, καθώς και εκείνα που δεν έχουν σαφές αντικείμενο. Παράλληλα προβλέπεται δραστική μείωση των ομοειδών τμημάτων που είναι διασκορπισμένα σε πολλές πόλεις ή έχουν αντικείμενα που αλληλοκαλύπτονται. Παράλληλα, το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει συγχωνεύσεις ή καταργήσεις ολόκληρων ιδρυμάτων κυρίως στην Περιφέρεια.

Το θέμα της μείωσης των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι διαχρονικό αγκάθι στο υπουργείο Παιδείας. Πρόσφατα ο υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι το θέμα αυτό ανοίγει ξανά και θα το αναλάβει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στα πανεπιστήμια (ΑΔΙΠ), η οποία θα μελετήσει την κατάσταση και θα κάνει την τελική πρόταση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Ποια είναι η κατάσταση σήμερα
Σήμερα στην Ανώτατη Εκπαίδευση λειτουργούν 499 τμήματα. Από αυτά τα 286 ανήκουν σε ΑΕΙ και τα 213 σε ΤΕΙ. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφώς ορισμένο γνωστικό αντικείμενο, ενώ άλλα είναι συναφή με τμήματα που υπήρχαν ήδη στα ίδια Ιδρύματα. Είκοσι τέσσερα ΑΕΙ είναι διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις.
Από τα πανεπιστήμια, όσα βρίσκονται σε Αττική, Πάτρα, Iωάννινα, Κέρκυρα και Χανιά λειτουργούν σε μία πόλη, ενώ τα υπόλοιπα «απλώνονται» σε δύο έως έξι πόλεις. Η διασπορά των τμημάτων είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, το Αριστοτέλειο έχει 40 τμήματα σε 3 πόλεις. Το Θράκης 20 τμήματα σε 4 πόλεις, το Αιγαίου 17 τμήματα σε 6 πόλεις, το Κρήτης 17 τμήματα σε 2 πόλεις και το Θεσσαλίας 16 τμήματα σε 4 πόλεις. Δύο πανεπιστήμια -Στερεάς Eλλάδας και Δυτικής Eλλάδας- έχουν δύο τμήματα το πρώτο και τρία το δεύτερο.

Στα ΤΕΙ υπάρχουν τμήματα τα οποία είναι πραγματικά διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα. Για πολλά μάλιστα από αυτά οι νέοι δεν δείχνουν καμία προτίμηση. Το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι κάποια τμήματα μπορείς να τα βρεις ακόμη και σε 10 διαφορετικές πόλεις και αντίστοιχα βέβαια Ιδρύματα:
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Λαμία, Ιωάννινα , Διδυμότειχο, Ηράκλειο.
  • ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ: Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Σέρρες, Μεσολόγγι, Πρέβεζα.
  • ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ: Λαμία, Χαλκίδα, Κοζάνη, Καβάλα, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Πειραιάς.
  • ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Αθήνα , Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Σέρρες.
Ομοειδή τμήματα στη λίστα των περικοπών
Παράλληλα, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ υπάρχουν τμήματα με  γνωστικά αντικείμενα που αλληλοκαλύπτονται. Για παράδειγμα:
  • Υπάρχει Tμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Tμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο AΠΘ αλλά και Tμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας.
  • Υπάρχει Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Kρήτης, Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πολιτικής Eπιστήμης και Iστορίας στο Πάντειο, Πολιτικής Eπιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και Πολιτικών Eπιστημών στο Aριστοτέλειο.
  • Υπάρχει Τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων στο Aνοικτό Πανεπιστήμιο, Tμήμα Bιομηχανικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά και Tμήμα Διοίκησης Eπιχειρήσεων Aγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας.
  • Επίσης υπάρχουν AEI που διαθέτουν «δίδυμα» τμήματα -δηλαδή με ίδιο γνωστικό αντικείμενο- σε διαφορετικές όμως πόλεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των «δίδυμων» τμημάτων TEΦAA του AΠΘ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

25 τμήματα στην κόψη του ξυραφιού
Πέρυσι το υπουργείο Παιδείας έκοψε από το μηχανογραφικό δελτίο 25 τμήματα, καθώς θεωρούσε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των νέων φοιτητών .Φέτος αποφασίστηκε να... ενταχθούν ξανά, χωρίς φυσικά ν' αλλάξει κάτι από την πλευρά των νέων ως προς τη ζήτηση. Τα τμήματα αυτά που θα μπορούσαν να καταργηθούν πλήρως και ν' αφαιρεθούν από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι τα εξής:
  • ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΤΕΧΝΟΛ. ΑΛΙΕΙΑΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (με έδρα τα Μουδανιά)
  • ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (με έδρα την Αμαλιάδα)
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (με έδρα τα Γρεβενά)
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα τη Φλώρινα)
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα τη Φλώρινα)
  • TΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (με έδρα τα Τρίκαλα)
  • ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
  • ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  • ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ (με έδρα την Καρδίτσα)
  • ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
  • ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΠΙΧ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (με έδρα τον Αγ. Νικόλαο)
  • ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα το Ηράκλειο)
  • ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα την Αρτα)
  • ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ (με έδρα την Ηγουμενίτσα)
  • ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Ηγουμενίτσα)
  • ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ (με έδρα τη Δράμα)
  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧ/ΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧ/ΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (με έδρα τη Λευκάδα)
  • ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ &ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
  • ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

Μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία και εφεδρεία

Θερμό προβλέπεται το φθινόπωρο καθώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη μετά από δηλώσεις κ. Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική», αλλά «όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους». Η δήλωση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα αποκαλώντας την εν λόγω δήλωση «ντροπή». Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλει να δείξει ότι θεωρεί την χρεοκοπία λύση για την Ελλάδα.

Ωστόσο, την Παρασκευή, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε αυτή τη φορά με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, ο οποίος ουσιαστικά δικαιολόγησε την δήλωση Λαφαζάνη, λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος «ότι είναι λάθος αυτό που είπε ο Λαφαζάνης...». Ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε την απειλή χρεοκοπίας «διαπραγματευτικό όπλο» και άφησε να εννοηθεί ότι η απειλή αυτή «ουσιαστικά είναι μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε ''κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δε βγαίνει, δε μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του χρέους και ζητάμε άλλους όρους για τα υπόλοιπα, κι άμα θέλετε. Αν δε θέλετε, δεν θα πάρετε φράγκο''.»

Στις δηλώσεις του κ. Κουράκη απάντησε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία. Στην σκληρή ανακοίνωσή της, τονίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις τους «αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή».

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στη Νέα Δημοκρατία ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι παραποιεί τις θέσεις του και διαστρεβλώνει όσα λένε οι βουλευτές του στα ΜΜΕ. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μίλησε για ψέματα και υποκρισία που έχουν κοντά ποδάρια σχολιάζοντας πως τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα αν η Νέα Δημοκρατία έδειχνε «τη σπουδή που δείχνει στο να παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του....έστω και κατ' ελάχιστο, στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα».

«Ο λαός τους γνωρίζει πλέον: οσφυοκάμπτες και ταυτισμένοι απέναντι στους δανειστές, νταήδες και ψεύτες απέναντι στο λαό», κατέληγε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο εκεί. Σχολιάζοντας τα χτεσινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα θέσει 45.000 δημοσίους υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία μετά από αξιολόγηση μέσω γραπτών εξετάσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατουλης, χαρακτήρισε το μέτρο «παράνομο, απάνθρωπο και αντισυνταγματικό» και «προθάλαμο για την ανεργία, οδηγεί στον κοινωνικό Καιάδα τους δημοσίους υπαλλήλους και σε διάλυση της δημόσιας υπηρεσίας».

Σύρραξη μεταξύ Υδραίων και Οικονομικής Αστυνομίας!


Γενικευμένα επεισόδια που διήρκεσαν περίπου μία μέρα ξέσπασαν στην Ύδρα όταν η Οικονομική Αστυνομία επιχείρησε να μεταφέρει στον Εισαγγελέα Πειραιά έναν ιδιοκτήτη ταβέρνας ο οποίος δεν έκοβε αποδείξεις! Χρειάστηκε σήμερα το πρωί να μετακινηθεί στο νησί διμοιρία ΜΑΤ με πλοίο του Λιμενικού προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των ντόπιων και να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του παραβάτη Υδραίου στον Πειραιά.

Το πρωτοφανές περιστατικό ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ψαροταβέρνα στην παραλία της Ύδρας.

Άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας οι οποίοι έκαναν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι οι υπεύθυνοι μιας ταβέρνας δεν έκοβαν αποδείξεις.

Ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον αγορανομικό υπεύθυνο του καταστήματος και εντόπισαν τη γιαγιά της οικογένειας Τηλιακού η οποία εμφανιζόταν ως υπεύθυνη για το νόμο.

Η υπεύθυνη της ψαροταβέρνας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας όπου εκλήθη να δώσει εξηγήσεις. Κατά πληροφορίες εμφάνισε υψηλή αρτηριακή πίεση και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Νησιού.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο εγγονός της υπεύθυνης ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον.

Στο μεταξύ κάτοικοι της Ύδρας αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας.


Ετσι και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προγραμματίσει την μεταφορά του συλληφθέντα στον Πειραιά με το Flying Cat, στο λιμάνι του νησιού συγκεντρώθηκαν κάτοικοι οι οποίοι αποφάσισαν να αποτρέψουν την μεταγωγή του ιδιοκτήτη που δεν έκοβε αποδείξεις. Επικράτησε ένταση.

Περίπου στις 21.30, κάνοντας ένα ανθρώπινο τείχος με δύο ζώνες(!) αποκλεισμού της πρόσβασης στο χώρο που είχε δέσει το ταχύπλοο, οι Υδραίοι δεν επέτρεψαν στο λιμενάρχη, τον αστυνομικό διευθυντή και τους άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας να μεταφέρουν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στο Flying Cat που θα απέπλεε για τον Πειραιά στις 21.45.

Ο συλληφθείς διανυκτέρευσε στο αστυνομικό τμήμα Ύδρας, έξω από το οποίο παρέμειναν όλο το βράδυ διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Κατά πληροφορίες κάποιοι πέταξαν πέτρες στο κτίριο σπάζοντας τζάμια.

Τελικώς το πρωί του Σαββάτου στην Ύδρα έφτασε πλοίο του Λιμενικού Σώματος το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το protothema.gr, το οποίο μετέφερε επίσης μια διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων και να αποφευχθεί η γενίκευση των επεισοδίων.

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Υδραίος ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Ψαροπούλα" με τη συνοδεία ΜΑΤ μπήκε στο πλοίο του ΛΙμενικού και μεταφέρθηκε στον Πειραιά. 

protothema.gr

Τα πέντε διαπραγματευτικά όπλα Σαμαρά απέναντι στην Μέρκελ

Μηνύματα ξεκάθαρης στήριξης της Ελλάδας θα προσπαθήσει να αποσπάσει από την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχοντας στη διάθεσή του πέντε διαπραγματευτικά όπλα στην προσπάθεια να θέσει το ζήτημα της επιμήκυνσης του Μνημονίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι προσδοκίες που έχει η κυβέρνηση από τη σειρά επαφών του κ. Σαμαρά με Γιούνκερ (την Τετάρτη), Μέρκελ την Παρασκευή και Ολάντ το Σάββατο είναι χαμηλές. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον γάλλο πρόεδρο την παραμονή της άφιξής του πρωθυπουργού στο Βερολίνο περιπλέκει την κατάσταση καθώς η κ. Μέρκελ θα επιχειρήσει να υπάρξει κοινή γραμμή Γερμανίας-Γαλλίας απέναντι στο ελληνικό αίτημα. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς θα επιθυμούσε να υπάρξει μια διαφοροποίηση από την πλευρά του Ολάντ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έδινε έμφαση στην ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα είναι δύσκολο να τεθεί το αίτημα για επιμήκυνση αυτή τη στιγμή, ωστόσο ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει τουλάχιστον τη συζήτηση στο υψηλότερο πολιτικά επίπεδο και τουλάχιστον να αποσπάσει δηλώσεις για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Μπροστά στη δύσκολη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί στο Βερολίνο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πέντε όπλα:

  • Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τις περικοπές των 11,5 δισ. και την εφαρμογή των όρων  της δανειακής σύμβασης.
  • Την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που μπορεί να κινηθεί και πέραν των υποχρεώσεων του Μνημονίου, με πρώτο δείγμα την πώληση της Αγροτικής.
  • Την άμεση προώθηση ρυθμίσεων με στόχο τη μείωση των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο μέσω της εργασιακής εφεδρείας.
  • Την επισήμανση ότι ήδη η Ελλάδα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο βαθιάς ύφεσης, η οποία επιδεινώνεται από τα προγράμματα λιτότητας χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, εκτροχιάζοντας τελικώς κάθε προσπάθεια αποτελεσματικής εφαρμογής του Μνημονίου.
  • Τον κίνδυνο η ύφεση και η λιτότητα να τραυματίσουν ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή και να βρουν ζωτικό χώρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακροδεξιές και ακροαριστερές κινήσεις, βάζοντας μεγάλα εμπόδια στην πορεία της Ευρώπης.

Κομοτηνή: Άγνωστος άνοιξε πυρ σε συνοικισμό Ρομά τραυματίζοντας δύο γυναικες

Ελαφρά τραυματίστηκαν δύο γυναίκες, στον συνοικισμό «Ήφαιστο» των Ρομά, στην Κομοτηνή, όταν άγνωστος άνδρας που επέβαινε σε Ι.Χ. σταμάτησε έξω από το σπίτι τους και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς την πόρτα της οικίας. Το περιστατικό έγινε μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Οι παθούσες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Έκλεψαν 80.000 ευρώ από τις εισπράξεις του ΚΘΒΕ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ
Με μια περίεργη κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από τις εισπράξεις του ΚΘΒΕ ασχολείται η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στο «Έθνος» του Σαββάτου, πριν από λίγες μέρες, ο ταμίας και ένας ηθοποιός κατήγγειλαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου ότι άγνωστος τούς άρπαξε τσάντα με 80.000 ευρώ από το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν.

Το ποσό προέρχεται από τις εισπράξεις του ΚΘΒΕ, το οποίο περιοδεύει με τους «Ιππής» και το «Μεγάλο μας τσίρκο», ενώ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την επιθεώρηση «'Ελα απόψε στου Μελά».

Μιλώντας στην εφημερίδα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, επιβεβαίωσε την κλοπή λέγοντας ότι από την πλευρά του Θεάτρου έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Η καταγγελία του ταμία και του ηθοποιού εξετάζεται από την Αστυνομία.

Έπιασαν τον μαχαιροβγάλτη του Διδυμότειχου

Συνελήφθη, μετά από αναζήτηση, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ένας 27χρονος, που τέσσερις ώρες νωρίτερα είχε τραυματίσει με μαχαίρι στην κοιλιά έναν 28χρονο, μετά από λογομαχία που είχαν οι δύο τους, σε καφενείο του Διδυμότειχου Έβρου.

Ο παθών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Προανάκριση ενεργεί το Τ.Α. Διδυμότειχου.

Ηράκλειο: "Άρπαξε" "χρυσό τσαντάκι" αλλά τον έπιασαν

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση κλοπής, σε βάρος 40χρονου. Στις 28 Ιουλίου 2012 στο Ηράκλειο, άγνωστος δράστης, αφαίρεσε από τον 40χρονο, το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε:

-Ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 650 ευρώ,
-Το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ,
-Τέσσερις επιταγές συνολικού χρηματικού ποσού 60.000 ευρώ, τέσσερα γραμμάτια είσπραξης της επιχείρησης του, συνολικού χρηματικού ποσού 40.000 ευρώ, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, από αστυνομικούς, προέκυψε ότι δράστης, της αναφερόμενης αξιόποινης πράξης, είναι 22χρονος αλλοδαπός.

Πηγή: prismanews.gr

41χρονος κρεμάστηκε για οικονομικούς λόγους στο Ηράκλειο


Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας 41χρονος άνδρας στη Φοινικιά Ηρακλείου, ο οποίος κρεμάστηκε σε δέντρο. 

Εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα κρεμασμένος σε μια ελιά από συγγενείς του, οι οποίοι συγκλονισμένοι κάλεσαν τις αρχές.

Στην τσέπη του βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα που εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία της αυτοκτονίας ήταν οι οικονομικές δυσκολίες.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το άψυχο σώμα του 41χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Στις φλόγες η κεντρική Χίος.

Στις φλόγες έχει «τυλιχτεί», από τα ξημερώματα η κεντρική Χίος.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στρέφουν την πυρκαγιά προς τη νότια πλευρά του νησιού πλησιάζοντας τους οικισμούς του Λιθίου και του Αγ. γεωργίου Συκούση.

Πρόβλημα παρουσιάστηκαν ωστόσο με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που δεν μπορoύν να εφοδιαστούν σύντομα με νερό εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων. Η πυρκαγιά εκτείνεται σε ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο.

Αυτή τη στιγμή διαπερνά το φαράγγι Φα στο Λιθί ενώ ένα δεύτερο μέτωπο πέρασε από τον Προβατά προς την πλευρά των Καρυών.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη Χίο ο Διοικητής Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ανώτερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος από την Αθήνα.

Νωρίτερα, έκλεισε ο δρόμος Ελάτας – Βέσσας ενώ άλλα τέσσερα 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη προστέθηκαν στην κατάσβεση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί να μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος πυροσβεστική δύναμη από τη Μυτιλήνη.

Περικυκλωμένο από τις φλόγες το Ναυτικό φυλάκιο στον Προβατά. Χωρίς ρεύμα Αυγώνυμα, Ανάβατος και Σιδερούντα.

Το μέτωπο, επεκτείνεται το μέτωπο του Προβατά προς τον Ανάβατο. Στη Χίο έρχεται και ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής. Καμία εντολή για εκέννωση χωριών προς το παρών. Πηγή: politischios.gr

Συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα

Ραγάδες, κυτταρίτιδα, μελανιές και πολλά άλλα δεινά ταλαιπωρούν το δέρμα σου και το κάνουν να χάνει τη λάμψη του. Διάβασε παρακάτω πώς θα δώσεις λύσεις στα πιο σημαντικά δερματικά προβλήματα που σου χαλάνε το κέφι...

Ακμή: Η ακμή είναι κάτι που δεν ξεφορτώνεσαι εύκολα. Μάλιστα, το καλοκαίρι η ακμή στο στήθος γίνεται εντονότερη.

Φρόντισε να μην κάθεσαι ποτέ στον ήλιο χωρίς το αντηλιακό σου και μετά από κάθε βουτιά να το ανανεώνεις. Έτσι, θα δεις την ακμή στο σώμα σου να υποχωρεί.

Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ο ιδρώτας δεν σε βοηθάει καθόλου, αφού οι πόροι του δέρματος σου μπλοκάρονται και η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Η λύση για αυτό είναι το ντους. Χρησιμοποίησε ένα αφρόλουτρο όσο πιο «αγνό» γίνεται, με ουδέτερο ph που δεν ερεθίζει το δέρμα και μια λοσιόν που θα εξαφανίσει τα σπυράκια.

Κυτταρίτιδα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα προϊόν από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Δηλαδή αν έχεις ραγάδες, κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος ή χαλάρωση στο στήθος ή τα μπράτσα χρειάζεσαι διαφορετικά προϊόντα, κάτι που πρέπει να το συνυπολογίσεις.

Επένδυσε στο μασάζ και πάρε μια βούρτσα σώματος ή ένα σφουγγάρι μασάζ από λούφα που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από τα επίμαχα σημεία αλλά βοηθάει και την καλή κυκλοφορία του αίματος και έτσι το δέρμα σου ανανεώνεται και δείχνει τέλειο.

Μελανιές: Οι μελανιές δεν είναι ό,τι καλύτερο για την εμφάνιση του δέρματος και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.

Μόλις τις εντοπίσεις δεν έχεις παρά να κάνεις μασάζ στην περιοχή με λοσιόν, ενώ αν θέλεις να την καλύψεις τότε άπλωσε επάνω της μείκ-απ σε κρέμα και σταθεροποίησε με πούδρα. Έτσι θα καταφέρεις έστω και στιγμιαία να τις εξαφανίσεις.

Τοπικό πάχος: Απέκτησες τοπικό πάχος από την εγκυμοσύνη ή από την αυξομείωση βάρους το οποίο έχει καρφωθεί στα πιο σέξι σημεία του κορμιού σου και δεν λέει να φύγει με τίποτα;

Εκτός από την άσκηση και τη σωστή διατροφή που είναι η λύση για να δεις το τοπικό πάχος να μειώνεται, αυτό που μπορείς επιπλέον να κάνεις είναι να καταναλώνεις πολύ νερό και να χρησιμοποιείς κρέμες ειδικές για τις προβληματικές αυτές περιοχές.
womenonly.gr

Οινόφυτα: Το θύμα της απαγωγής μίλησε - BINTEO

Τη σιωπή του έσπασε ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους χθες στα Οινόφυτα.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.

Nαρκωτικά χάπια και χασίς σε σπίτι Αλγερινών στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας... 31, 27, 19, 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Δεκαεννέα δισκία, ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος,
Μία αυτοσχέδια συσκευασία, ακατέργαστης κάνναβης μ.β. (21) gr.

Το χρηματικό ποσό των διακοσίων είκοσι πέντε (225)ευρώ .
flashnews.gr

Ελληνικά πυρομαχικά στην Αεροπορία των ΗΠΑ

Τον δρόμο για τις ΗΠΑ παίρνει παρτίδα made in Greece πυρομαχικών, τα οποία αν περάσουν επιτυχώς και το δεύτερο τεστ αξιολόγησης από τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις θα αποτελέσουν την πρώτη πώληση ελληνικών πυρομαχικών στην υπερδύναμη.

Πρόκειται για πυρομαχικά τύπου 40L60 που κατασκευάζουν τα - υπό μερική ιδιωτικοποίηση... - Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ - πρώην Πυρκάλ - ΕΒΟ). Ηδη η ελληνική κρατική εταιρεία έχει επιλεγεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) ως η μία από τις δύο από τις οποίες τελικά θα προμηθευτεί τα πυρομαχικά. Το πρώτο συμβόλαιο για την παρτίδα δοκιμής είχε υπογραφεί το 2009 και αφορούσε την παραγωγή 5.000 βλημάτων.

Ως κατ' αρχήν θετική εξέλιξη θεωρούν κύκλοι της ελληνικής εταιρείας, παρά τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το θέμα, την πρόσφατη πρόσκληση από την USAF να σταλεί και άλλη παρτίδα με πιο προηγμένες προδιαγραφές. Οι βολές της προηγμένης έκδοσης έγιναν στα ειδικά δοκιμαστήρια στο Λαύριο τις προάλλες, παρουσία του αρμόδιου για την αμυντική βιομηχανία υφυπουργού Αμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη, ο οποίος ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Τα 40L60 είναι παλιά πυρομαχικά του Ναυτικού, ενώ τώρα χρησιμοποιούνται σε πολυβόλα με τα οποία έχουν εξοπλιστεί τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Ηρακλής των ΗΠΑ. Η παραγωγή των ΕΑΣ θα γίνεται σε συνεργασία με την αμερικανική ΑΤΚ, η οποία κατασκευάζει τον πυροσωλήνα. Το ελληνικό μερίδιο συμμετοχής είναι περίπου 70%.

ΚΑΙ ΣΕ ΙΝΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ. Στο μεταξύ ο κ. Ελευσινιώτης - που περιμένει από το υπουργείο Οικονομικών τον σχεδιασμό του για την αποκρατικοποίηση - έδωσε εντολή στη Διοίκηση των ΕΑΣ για κατάρτιση συγκεκριμένων πλάνων δράσης. Ηδη η κρατική εταιρεία που στο παρελθόν είχε μεγάλη εξαγωγική λίστα, συμμετέχει σε ανοικτό διαγωνισμό για πώληση στην Ινδία παρόμοιων πυρομαχικών - η λίστα ανταγωνισμού είναι μικρή και οι ελπίδες μεγάλες, λένε στελέχη της εταιρείας. Επίσης τα ΕΑΣ αξιολογούνται αυτή την περίοδο από το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας για την πώληση σημαντικού αριθμού πυρομαχικών για βομβιδοβόλα 40 χιλ., βλήμα με το οποίο ήδη έχει εξοπλίσει τον Ελληνικό Στρατό (40Χ53). Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Σαουδική Αραβία έχει επιδείξει ενδιαφέρον και έχει αρχίσει συζητήσεις για συγκεκριμένα πυρομαχικά.

Bίασε σε δρόμο της Πάργας τουρίστρια, μπροστά στα μάτια πολλών!

33χρονος Έλληνας βίασε σε δρόμο, στην Πάργα, 43χρονη τουρίστρια από την Φιλανδία, όπως η ίδια κατήγγειλε στην αστυνομία, μπροστά στα μάτια πολλών. 

Ειδικότερα συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό.

Σύμφωνα με καταγγελία 43χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Φινλανδίας, τα ξημερώματα σε παραλιακή οδό της Πάργας, με την άσκηση σωματικής βίας, την εξανάγκασε σε συνουσία μαζί του. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μεθυσμένος ή αν προκλήθηκε από τη Φιλανδέζα.
katoci.com

Ο Παπανδρέου διαψεύδει την «δημοκρατία» για τις χλιδάτες διακοπές

Διαψεύδει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» που τον εμφανίζει να πέρασε μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών σε σουίτα ξενοδοχείου για την οποία κατέβαλε το ποσό των 1.020 ευρώ τη βραδιά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, το εν λόγω δημοσίευμα «ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την πραγματικότητα».
Οπως διευκρινίζεται, ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα, όντως διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής των Χανίων, «αλλά το τίμημα που καταβάλουν είναι απείρως μικρότερο από το αναφερόμενο στα δημοσιεύματα».
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, προς γνώση όλης της αλήθειας, ο πρώην πρωθυπουργός, «ζήτησε να καταβάλει το σχετικό τίμημα παρά την αρχική πρόταση εκ μέρους της διεύθυνσης του ξενοδοχείου για φιλοξενία του».
Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε επιτίθεται  στην εφημερίδα «δημοκρατία», λέγοντας πως  σε ότι αφορά την εν λόγω εφημερίδα «εδώ και πολύ καιρό δεν έχει πλέον καμία σημασία το τι γράφει για τον Γιώργο Παπανδρέου. Η ανακοίνωσή μας της 5ης Αυγούστου 2012, για άλλο κατάπτυστο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, τα λέει όλα».
Συνεχίζοντας, αναφέρεται ότι «αυτή τη φορά όμως, έχει σημασία η γραμμή αναπαραγωγής της δήθεν είδησης, χωρίς διασταύρωση, χωρίς καν να επιδιώξουν να μάθουν την αλήθεια, που μαρτυρά με σαφήνεια τους πρόθυμους να συμβάλλουν για τους δικούς τους γνωστούς λόγους στη λάσπη κατά του Γιώργου Παπανδρέου».
«Θα θέλαμε όμως με την ευκαιρία αυτή, να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι, είναι σε εμάς απολύτως γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι δήθεν υπηρέτες της αλήθειας και της δικαιοσύνης κόπτονται» προσθέτει η ανακοίνωση ενώ αμέσως μετά, θέλοντας να τους δώσουν τη δική τους απάντηση, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού προχωρούν σε μια ανασκόπηση του έργου του πρώην πρωθυπουργού, για το διάστημα που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας: «Ο,τι και να λένε οι εκπρόσωποι της φαυλοκρατίας, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, οι Έλληνες καταφέραμε επί δύο χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και μέσα στο ευρώ, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε λιποτακτήσει, όταν όλοι στο εξωτερικό μας είχαν τελειωμένους και όταν κανονικά η Ελλάδα, ο κάθε Έλληνας, θα είχε ζήσει την εθνική τραγωδία της βίαιης χρεοκοπίας από το Μάϊο του 2010. Και μάλιστα, τα καταφέραμε στις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Με το πρωτογενές έλλειμμα στα 25 και όχι στα 4-5 δις ευρώ, που καταφέραμε να είναι σήμερα, με πολιτική σύγκρουση στην Ελλάδα για τις μεγάλες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, την οποία πρωτίστως καλλιεργούσαν όσοι σήμερα παριστάνουν τους τιμητές, χωρίς κυβερνητική συνεργασία, χωρίς Ολάντ, χωρίς Μόντι στην Ε.Ε.. Χωρίς μια επιθετικά δραστήρια ΕΚΤ στις αγορές ομολόγων, χωρίς την κατανόηση ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά η Ελλάδα αλλά οι αδυναμίες της Ευρωζώνης».
«Είναι, λοιπόν, κατανοητοί οι φόβοι των εμπνευστών και των συγγραφέων αυτών των ρυπαρογραφημάτων, που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτούς της επιβεβαίωσης των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου, που κάθε μέρα βλέπουν ότι αναδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Παράλληλα μέσω της εν λόγω ανακοίνωσης διαψεύδεται και άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» που τον εμφάνιζε να επισκέφθηκε νεροτσουλήθρες στη Λευκάδα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται  «όσο και αν κάποιοι το επιχειρούν, δεν είναι δυνατόν να μέμφονται την επίσκεψη σε ένα νησί, που αν και ο Γιώργος Παπανδρέου αγαπά ιδιαίτερα, ωστόσο δεν το επισκέφθηκε. Ας προσέξουν, λοιπόν, να μη γλιστρήσουν».

Θεσσαλονίκη: Συμμορία στα χέρια της αστυνομίας

11 άτομα συνολικά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας για διαρρήξεις διαμερισμάτων και φαρμακείου.

Η συμμορία αποτελούνται από 9 Γεωργιανούς και 2 Έλληνες, οι οποίοι από τα τέλη του 2010 έως και το 2011, σε διάφορες περιοχές της Θεσ/νίκης, προέβησαν σε 8 διαρρήξεις διαμερισμάτων και 1 φαρμακείου, αφαιρώντας χρυσαφικά, κοσμήματα, τιμαλφή και διάφορες ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές.

Σαρώνουν την Πάρο για τον εντοπισμό των δολοφόνων-ληστών!

Στο νησί της Πάρου πιστεύουν οι διωκτικές αρχές πως βρίσκονται ακόμη οι δολοφόνοι του 53χρονου ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, ενώ είναι σχεδόν σίγουροι πως ...εγκέφαλος της υπόθεσης είναι Έλληνας κακοποιός, που συμμετείχε σε ένοπλες ληστείες τραπεζών το 2010 και το 2011 στο Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι, έχοντας και συμμετοχή σε συμπλοκή με αστυνομικούς στον Κορυδαλλό και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τη μαρτυρία επιχειρηματία που βρισκόταν την ώρα της ληστείας στην Alpha Bank και αναμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ενός καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο έπεσε από έναν από τους ληστές, αλλά και ένα μαντίλι, που επίσης ανήκε στους κακοποιούς.

Οι μπαλωθιές "της Παναγίας" τους έστειλαν στο κρατητήριο

Τέσσερις Ρεθυμνιώτες 18,19,46 και 64 ετών συνελήφθησαν στα Σελλιά και στην Λαμπινή του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του ...Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, για μπαλωθιές που έριξαν στην διάρκεια γλεντιών το βράδυ του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων που είχαν οργανώσει ο μεν 64χρονος σε αύλειο χώρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαμπινής και υπόλοιποι δράστες στην οικία τους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σελλίων, ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί.

Κατά την έρευνα και την εξερεύνηση του αύλειου χώρου και της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στον αύλειο χώρο οκτώ (8) κάλυκες διαμετρήματος 9mm και στην οικία των ανωτέρω αλλά και σε Ι.Χ.Φ όχημά τους, σαράντα τρεις (43) κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αβολίδωτο και ένα πλήρη φυσίγγιο διαφόρων διαμετρημάτων και διάφορα είδη οπλισμού.

Εξεταζόμενος ο 64χρονος, αρνήθηκε να κατονομάσει τους δράστες των πυροβολισμών, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, την δίωξη και νόμιμη τιμωρία τους.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες με τη σχηματιζόμενη βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
flashnews.gr

Με «αντίμετρα» προειδοποιεί το υπουργείο τους φαρμακοποιούς

«Δεν εκβιάζομαι» είναι το μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προς τους φαρμακοποιούς οι οποίοι  απείλησαν με πλήρη διακοπή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από το Σεπτέμβριο.

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως αν οι φαρμακοποιοί προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των εξαγγελιών τους θα υπάρξουν «αντίμετρα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, πάντως, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι και ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνηση εν συνόλω, καταβάλλουν προσπάθειες να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς, πάντα σε συνάρτηση με τα χρήματα που εισρέουν στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους σε 14 περιοχές της χώρας.

Πρόεδρος του Ισημερινού: Επ' αόριστον στην πρεσβεία μας ο Ασάνζ

Σε διπλωματικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση χορήγησης πολιτικού ασύλου από τον Ισημερινό στον ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ. Στην οργισμένη αντίδραση της Βρετανίας, ότι δεν θα του παρέχει ασφαλή έξοδο, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, απαντά, ότι τότε θα μπορούσε να παραμείνει επ' αόριστον στην πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο.

English: The logo used by Wikileaks
(Photo credit: Wikipedia)
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κορέα «το πρόβλημα είναι ότι το Λονδίνο δεν θα του χορηγήσει ασφαλή έξοδο». Στην περίπτωση αυτή «ο κ. Ασάνζ μπορεί να παραμείνει επ' αόριστον στην πρεσβεία μας», σημείωσε.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι χορήγησε πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ, του οποίου η Σουηδία ζητά την έκδοση για να λογοδοτήσει στη χώρα αυτή για κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.
Λίγο μετά, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο είναι «απογοητευμένο» από τη στάση του Κίτο, αλλά η απόφαση αυτή δεν αλλάζει «τίποτα» στην υποχρέωσή του να εκδώσει τον Ασάνζ στη Σουηδία, καθώς έχει εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τον κ. Κορέα, το ευρωπαϊκό δίκαιο «είναι λίγο διαφορετικό» από το λατινοαμερικάνικό δίκαιο, βάσει του οποίου όταν μια χώρα χορηγεί άσυλο σε ένα άτομο, «η χώρα όπου βρίσκεται η πρεσβεία (η οποία στεγάζει το άτομο αυτό) πρέπει υποχρεωτικά να του χορηγήσει μια ασφαλή έξοδο».

«Στην Ευρώπη, τα πράγματα δεν λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, και βέβαια όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο πρόεδρος του Ισημερινού.
Enhanced by Zemanta

Φόνος 79χρονης Κύπριας συνταξιούχου στη περιοχή Γουντ Γκριν του Λονδίνου

Φόνος με θύμα την Κυπρία συνταξιούχο Ελευθερία Δημητρίου,79 ετών, διαπράχθηκε την Τετάρτη στη περιοχή Γουντ Γκριν στο βόρειο Λονδίνο.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο διαμέρισμα της όπου ζούσε μόνη τα τελευταία 15 χρόνια στο Μόραντ Πλέης, Κόμμερς Ρόουτ στις 3.30 το απόγευμα της Τετάρτης αλλά λεπτομέρειες για τη ταυτότητα της ανακοινώθηκαν αργά την Πέμπτη το απόγευμα.

Ως ύποπτος για το έγκλημα συνελήφθηκε 31χρονος γείτονας της, ο οποίος ανέμενε την Αστυνομία να τον συλλάβει έξω απο το διαμέρισμα του ημίγυμνος, φορώντας μόνο κοντό παντελόνι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες όταν έφθασε η Αστυνομία γελούσε και φώναξε «Αλληλούια».

Οι γείτονες δεν είχαν αντιληφθεί οτιδήποτε μέχρι που είχε φθάσει η Αστυνομία και το ασθενοφόρο που πιστεύουν ότι το είχε καλέσει ο δράστης του εγκλήματος.

Στο διαμέρισμα έφθασε κλαίγοντας ο εγγονός της.

Η Ελευθερία ήταν γνωστή στη γειτονιά ως «θεία» και σύμφωνα με γείτονες ο συλληφθείς ως ύποπτος πότιζε τις γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού της και της ψώνιζε.

Ο συλληφθείς ανακρίνεται σε Αστυνομικό Σταθμό του βορείου Λονδίνου, ενώ σήμερα Παρασκευή θα διενεργηθεί η νεκροψία.

Προ των πυλών το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες

Ερευνητές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία (μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής Παναγής Φιλιππακόπουλος του  Τμήματος Ιατρικής Nuffield του πανεπιστημίου της Οξφόρδης) βρήκαν μια ουσία που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο αποτελεσματικό και μη ορμονικό αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες.

Η πολλά υποσχόμενη ουσία -που ακόμα δεν είναι έτοιμη για κλινική δοκιμή στους άνδρες- δοκιμάστηκε σε αρσενικά ποντίκια και τα κατέστησε πρόσκαιρα στείρα, χωρίς μάλιστα να αμβλύνει τις σεξουαλικές ορμές τους. Όταν τα πειραματόζωα σταμάτησαν να παίρνουν την ουσία, το σπέρμα τους ανέκαμψε και τα ποντίκια ήσαν σε θέση να παράγουν φυσιολογικούς απογόνους.

Μετά από έξι εβδομάδες καθημερινής χορήγησης της ουσίας στα ποντίκια, το σπέρμα τους μειώθηκε σε ποσοστό σχεδόν 90%, ενώ μόνο το 5% από το υπόλοιπο σπέρμα μπορούσε να «κολυμπήσει» κανονικά. Μετά από τρεις μήνες θεραπείας, κανένα από τα αρσενικά ποντίκια δεν ήταν σε θέση να γονιμοποιήσει κάποιο θηλυκό. Η ικανότητα γονιμοποίησης επανήλθε όμως πλήρως σε όλα τα αρσενικά πειραματόζωα έναν έως δύο μήνες μετά τη διακοπή λήψης της ουσίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιοχημικό Τζέιμς Μπράντνερ του Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell" (Κύτταρο), σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science", ανέφεραν ότι «η ουσία παράγει μία ταχεία και αναστρέψιμη μείωση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά τους, με έντονες επιπτώσεις για τη γονιμότητα».

Μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εύκολο να δημιουργηθεί ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, κυρίως εξαιτίας της δυσκολίας που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε φάρμακο να υπερβεί τον υπάρχοντα φυσικό φραγμό ανάμεσα στο αίμα και στο σπέρμα (ώστε να μην περνάνε παθογόνοι μικροοργανισμοί) και να καταφέρει να φθάσει έτσι μέσω του αίματος στα κύτταρα που παράγουν το σπέρμα στους όρχεις.

Η νέα ουσία με την εργαστηριακή ονομασία JQ1 (προς τιμήν του χημικού Jun Qi που την ανακάλυψε και η οποία αρχικά είχε δοκιμαστεί ως αντικαρκινική) είναι ένα μικρό μόριο που αναστέλλει τη δράση μίας πρωτεΐνης, της BRDT, η οποία είναι ουσιώδης για τη γονιμότητα, με συνέπεια το παραγόμενο σπέρμα να είναι πλέον κατά πολύ αραιότερο και μικρότερων δυνατοτήτων, λόγω της δραματικά μειωμένης κινητικότητάς του.

Ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής μοριακής βιολογίας και γενετικής Μάρτιν Μάτζουκ, του Ιατρικού Κολλεγίου Μπέιλορ του Τέξας, δήλωσε αισιόδοξος επειδή η συγκεκριμένη ουσία όχι μόνο είναι αποτελεσματική, αλλά έχει πλήρως αναστρέψιμη επίδραση, χωρίς μάλιστα να επιδρά αρνητικά στο επίπεδο της τεστοστερόνης, της ανδρικής ορμόνης που καθορίζει τον βαθμό σεξουαλικής διάθεσης.

«Δεν έχει υπάρξει κανένα νέο αναστρέψιμο αντισυλληπτικό για τους άνδρες από την εποχή που δημιουργήθηκε το προφυλακτικό», δήλωσε ο βιολόγος Γουίλιαμ Μπρένερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (Σιάτλ), ο οποίος, σε ξεχωριστό άρθρο στο ίδιο ιατρικό περιοδικό, χαρακτήρισε «σημαντικό επίτευγμα» την ανακάλυψη.

Οι Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι μελλοντικά η ουσία -μετά από περαιτέρω βελτίωσή της και δοκιμές σε άνδρες (για να ελεγχθούν η ασφάλεια του φαρμάκου και τυχόν μακροπρόθεσμες παρενέργειες)- θα μπορούσε να μετατραπεί σε μορφή χαπιού, όπως τα γυναικεία αντισυλληπτικά, και να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο των ανεπιθύμητων γεννήσεων. Περισσότερες από 100 εκατ. γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά, διεθνώς, εδώ και δεκαετίες.

Ήδη βρίσκονται υπό κλινική δοκιμή διάφορα άλλα ορμονικά ανδρικά αντισυλληπτικά.

Φάρμακα που βασίζονται στην ουσία JQ1, ήδη δοκιμάζονται κλινικά, αλλά κατά του καρκίνου και όχι για αντισύλληψη.
dailynews24.gr
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...