Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Γέμισαν τα επείγοντα του νοσοκομείου Κέρκυρας από λιπόθυμες καμαριέρες!

Τρομοκρατικές μεθόδους που οδηγούν μέχρι και στο νοσοκομείο φαίνεται ότι εφαρμόζουν σε μεγάλο ξενοδοχείο της Κέρκυρας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Ο Σύνδεσμος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποκαλύπτει σοβαρά επεισόδια άσκησης βίας στον εργασιακό χώρο εις βάρος καμαριέρων, οι οποίες μη αντέχοντας τις απειλές της προϊσταμένης κατέληξαν σε λιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η εργοδοτική τρομοκρατία και βία κατά των εργαζομένων στα ξενοδοχεία  έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Καθημερινά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας ,ύβρεις, απειλές ,εκβιασμούς και ότι άλλο δεν  μπορεί να φανταστεί ο νους.
Οι ανθρωποφύλακες των ξενοδοχείων , αυτή η κατηγορία των τεμπέληδων και χαραμοφάηδων που τους ταΐζουν με τον ιδρώτα τους οι εργαζόμενοι , αυτοί που εμπνέονται από την «δόξα» των επιστατών του μεσαίωνα , έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου βάρβαρη επιδρομή σε βάρος των παραγωγών  του τουριστικού εισοδήματος.
Η τρομοκρατία που ασκούν στους εργαζόμενους κατόπιν εντολής των εργοδοτών έχει ως στόχο το τσάκισμα των εργατικών  δικαιωμάτων, το ξεζούμισμα των εργαζομένων για την μείωση του κόστους και την αύξηση των  κερδών  των ξενοδόχων.
Η εργοδοσία έχοντας τον αέρα των κυβερνητικών μέτρων ξεσαλώνει και δημιουργεί εργασιακές σχέσεις ζούγκλας.
Την Τετάρτη 8 Αυγούστου τα  επείγοντα του νομαρχιακού νοσοκομείου  Κέρκυρας γέμισαν από  καμαριέρες γνωστής πολυάστερης ξενοδοχειακής επιχείρησης.
Μεταφέρθηκαν εργαζόμενες λιπόθυμες , σε κατάσταση σοκ από τις ύβρεις και τις απειλές  της προϊσταμένης τους , στην πρωινή συγκέντρωση του τμήματος .
Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο και δεν αποτελεί εξαίρεση, είναι καθημερινό φαινόμενο στην συντριπτική  πλειοψηφία των ξενοδοχείων της Κέρκυρας  όπου οι εργαζόμενοι και κυρίως οι καμαριέρες δέχονται απίστευτες πιέσεις.
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων  προειδοποιεί  ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο θα απαντήσει  σκληρά .
Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν  την εργοδοτική τρομοκρατία να συσπειρωθούν με το σωματείο τους και να αξιοποιήσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου για το τσάκισμα της εκμετάλλευσης και της εργοδοτικής τρομοκρατίας".
Πηγή: corfupress.com

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου στη Σητεία

Συνεχίζονται και σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό του 91χρονου από τη Σητεία που αγνοείται από... το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο ηλικιωμένος έφυγε από το σπίτι του στη Σφάκα με προορισμό χωράφι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ωστόσο από τότε τα ίχνη του αγνοούνται.

Η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη και στις έρευνες μετέχουν ομάδες ΕΔΕΑΚ από Σητεία και Άγιο Νικόλαο, δυνάμεις του Ερυθρού Σταυρού από την Ιεράπετρα, δύο άτομα της 3ης ΕΜΑΚ με τη συνδρομή σκύλου αλλά και ελικόπτερο του στρατού.

Καθώς οι ώρες όμως παιρνούν χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα στις έρευνες, ελαχιστοποιούνται και οι ελπίδες για την ομαλή έκβαση της αναζήτησης.
flashnews.gr

Ελπίδες ζωής για τον παίκτη reality από το Αιγιο

Ελπίδες στον Γιάννη Βάκρινο, ο οποίος βγήκε από την καταστολή, ότι θα ανακάμψει και θα βγει νικητής από τη δύσκολη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή δίνουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας από το Αίγιο και πρώην παίκτης reality τραυματίστηκε βαρύτατα τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου σε τροχαίο ατύχημα που είχε στο Ξυλόκαστρο. Μιλώντας στην «Espresso» ο αδερφός του Τάσος Βάκρινος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Γιάννης θα ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του: «Υπάρχουν ελπίδες για τον Γιάννη. 

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα συνέλθει και ότι θα καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του» τόνισε συγκινημένος ο κ. Βάκρινος, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά τον αδερφό του στο νοσοκομείο της Αθήνας. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το ατύχημα έγινε γύρω στις 6.00 το πρωί ανήμερα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής. Επέστρεφε στο σπίτι του όταν κάποια στιγμή έγινε το ατύχημα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Ο Γιάννης πάει καλύτερα και μάλιστα οι γιατροί τον έβγαλαν από την καταστολή και είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του. Κάθε μέρα που περνάει μας γεμίζει θάρρος και αισιοδοξία».

Ο Γιάννης Βάκρινος επέστρεφε στο σπίτι του στο Αίγιο από το Ξυλόκαστρο όταν υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε τοίχο διώροφου σπιτιού επί του δρόμου και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κορίνθου και στη συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διακομίστηκε στο ΚΑΤ.

Ο 54χρονος Αιγιώτης επιχειρηματίας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο το 2003 μέσα από τη συμμετοχή του στο reality «Φάρμα». Οταν αποχώρησε από το παιχνίδι επέστρεψε στο Αίγιο και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του, μία εκ των οποίων είναι το beach bar «Κουρσάρος» στο Διακοπτό. Τρία χρόνια μετά, ο Γιάννης Βάκρινος ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 22χρονου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Παναγούλια στην Ακράτα. Ο άτυχος νεαρός είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στις 30 Ιουλίου του 2006 στις γραμμές του τρένου, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε θεαθεί ζωντανός στον «Κουρσάρο». Το 2008 αθωώθηκε σε δίκη που έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ΣΤΥΛΙΔΑ: Ο διευθυντής των ΕΛΤΑ αφόπλισε τον ληστή!

Στις 8:40΄  το πρωί, 3 ληστές φορώντας κουκούλες και χακί φόρμες παραλλαγής, "μπούκαραν" στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Στυλίδα, σπάζοντας την πόρτα με μια κλωτσιά.



Σύμφωνα με το LamiaReport μέσα στο υποκατάστημα εκείνη την στιγμή βρισκόταν ο Διευθυντής, μια υπάλληλος και μια πελάτισσα.

Ο ένας από τους ληστές κρατούσε ένα δίκαννο και πλησίασε τον Διευθυντή. "Τα λεφτά γρήγορα γιατί θα σε σκοτώσω", του είπε ορθά κοφτά. Ο Διευθυντής του είπε ότι υπάρχουν ελάχιστα χρήματα στο ταμείο. Την ώρα που οι ληστές κινήθηκαν προς το ταμείο ο 44χρονος διευθυντής με μια γρήγορη κίνηση αιφνιδίασε τον ληστή και του άρπαξε το όπλο από τα χέρια.

Οι ληστές τα έχασαν και πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων στο LamiaReport, οι δυο διέφυγαν με μηχανή εντούρο και ο τρίτος πεζός.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας σήμανε συναγερμός και στήθηκαν μπλόκα σε κομβικά σημεία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο για τον εντοπισμό των 3 δραστών.

Λιγότεροι οι μετανάστες από τον Εβρο

Κατακόρυφη μείωση παρουσιάζει η είσοδος μεταναστών στην περιοχή του Εβρου, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως επισημαίνουν αστυνομικοί, η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στις περιοχές ευθύνης των αστυνομικών διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.
Από τα στοιχεία προκύπτει χαρακτηριστικά πως στις 2 Αυγούστου από την περιοχή του Εβρου εισήλθαν στη χώρα μας 447 παράνομοι μετανάστες, στις 3 Αυγούστου «έπεσαν» στους 314, στις 4 του μήνα εισήλθαν 298 άτομα, στις 5 Αυγούστου άλλοι 179, στις 6 Αυγούστου μειώθηκαν σε 95, στις 7 του μήνα έφτασαν τους 88, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες, 8 και 9 Αυγούστου, ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατακόρυφα, σε 12 και 15 άτομα, αντίστοιχα.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζεται πως η μείωση αυτή στην είσοδο μεταναστών έχει επιτευχθεί χωρίς να έχουν φτάσει στην περιοχή όλα τα πλωτά μέσα, που αναμένεται να αναπτυχθούν στο ποτάμι μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Αυτό είναι το πρόσωπο του Πακιστανού που χτύπησε τη 15χρονη στην Πάρο [εικόνα]

Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας να μην γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το πρόσωπο του «δράκου της Πάρου», ο οποίος χτύπησε με πέτρα τη 15χρονη Μυρτώ, τελικά η φωτογραφία διέρρευσε και κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου.

Την φωτογραφία εξασφάλισε για το «Πρώτο Θέμα» ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης, ο οποίος κατάφερε να απαθανατίσει τον πακιστανικής καταγωγής δράστη ο οποίος κρατείται πλέον στις φυλακές Αυλώνα.

Και Βούλγαροι στο Άγιο Όρος

Ενισχύσεις και από τη Βουλγαρία έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας από χθες βρίσκονται στο Άγιο Όρος 10 πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Μπλαγκόεβγκραντ με κύριο μέλημα την προστασία της Μονής Ζωγράφου.

Εξάλλου σήμερα ανακοινώθηκε ότι Βούλγαροι αξιωματικοί της δασοκομίας ταξιδεύουν στο Άγιο Όρος για να ενταχθούν στην πυρόσβεση. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από 18 άτομα συνοδεύεται από τρία ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση πυρκαγιάς.



Πηγή: seleo.gr

Επιτέλους λίγη δροσιά – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι την Πέμπτη

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου ενώ τις απογευματινές ώρες αναμένονται ακόμη και βροχές με καταιγίδες


Αναλυτικά η πρόγνωση για την Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στα δυτικα και βόρεια. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 13-08-2012
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα βόρεια, και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τρίτη 14-08-2012 και Τέταρτη 15-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.
Πέμπτη 16-08-2012 και Παρασκευή 17-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πάτρα: 12χρονος ανάμεσα στους δράστες κλοπής από πρατήριο καυσίμων

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κλοπή που είχε συμβεί πριν δέκα μέρες περίπου στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων ηλικίας... 20, 15 και 12 ετών και άλλων δυο συνεργών τους που αναζητούνται για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα την 28-7-2012 αργά το βράδυ, οι πέντε νεαροί μετέβηκαν σε πρατήριο υγρών καύσιμων 35χρονου στην Πάτρα όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τρεις από τους δράστες της κλοπής είναι τα τρία συγκεκριμένα άτομα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.
patrastimes.gr

Οκτώ συλλήψεις σε καφενείο... καζίνο στα Χανιά

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης ενός καφενείου και επτά πελάτες συνελήφθησαν για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. Αναζητείται ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος.


Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, ο 52χρονος εντοπίστηκε να έχει επιτρέψει συνολικά,σε επτά Έλληνες ηλικίας 50, 62, 56, 49, 43, 57 και 44 ετών, πελάτες του καταστήματος, να παίζουν "φρουτάκια".

Ο 52χρονος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε χώρο του καταστήματος έντεκα (καλυμμένους) ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνιδιών.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, είχε ειδικό τηλεχειριστήριο για την διακοπή της διεξαγωγής του παιχνιδιού, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έντεκα ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

Οκτώ ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB στους οποίους ήταν αποθηκευμένα τυχερά παίγνια και

ένα ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο απενεργοποίησης των παιγνίων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Διδυμότειχο: Την έσωσαν περαστικοί από βιασμό

Επίθεση από έναν 25χρονο Αρμένιο δέχτηκε τα ξημερώματα μία 19χρονη Ελληνίδα στο Διδυμότειχο. Η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της από νυχτερινή διασκέδαση, όταν της επιτέθηκε ο 25χρονος με σκοπό να τη βιάσει.

Την επίθεση στην κοπέλα αντιλήφθηκαν διερχόμενοι οι οποίοι έβαλαν τις φωνές και ο κακοποιός εξαφανίστηκε.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν άμεσα εντόπισαν τον 25χρονο και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Ορίστηκαν οι Ειδικοί Γραμματείς στα υπουργεία- ΟΛΑ τα ονόματα


Την τοποθέτηση Ειδικών Γραμματέων στους Ενιαίους Διοικητικούς Τομείς υπουργείων, αλλά και την κατάργηση... Ειδικών Γραμματειών σε έξι υπουργεία ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ως Ειδικοί Γραμματείς τοποθετούνται οι:

1. Υπουργείο Εξωτερικών:
Ράπτης Νίκος, Ε.Γ Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων

2. Υπουργείο Οικονομικών:
Στασινόπουλος Στέλιος, Ε.Γ. Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

3. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
Αποστολίνας Γιώργος, Ε.Γ. Εθνικού Τυπογραφείου

4. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:
Μαντζούφας Νίκος, Ε.Γ ΣΔΙΤ

5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:
Κουρουντζίδης Σάκης, Ε.Γ Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τριάντης Κων/νος, Ε.Γ Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων

6. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας:
Σούκος Γιάννης, Ε.Γ. Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:
Αμοργιαννάκης Γιώργος, Ε.Γ. Δασών
Θεοχαρόπουλος Θανάσης, Ε.Γ. Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών

8. Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:
Γκλάβας Σωτήρης, Ε.Γ. Α΄βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης

Λινού Αθηνά, Ε.Γ. Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων

Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης
Ζαχαράκης Ευάγγελος, Ε.Γ. Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων

Σημειώνεται ότι ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας (Ειδική Γραμματεία) Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης διατηρείται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

Παράλληλα, οι Ενιαίοι Διοικητικοί Τομείς (Ειδικές Γραμματείες) των αντίστοιχων Υπουργείων που καταργούνται είναι οι εξής:

1. Υπουργείο Οικονομικών:
Ειδική Γραμματεία Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών

2. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης

3. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:
Ειδική Γραμματεία Ψηφιακών Σχεδιασμών
Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα
Ειδική Γραμματεία Εποπτείας της Αγοράς
Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ

4. Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού:
Ειδική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης
Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Αθλησης

5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:
Ειδική Γραμματεία Ενεργειακής Πολιτικής

6. Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
Ειδική Γραμματεία Σωφρονιστικής Πολιτικής και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Τα υπουργεία των οποίων καταργούνται οι Ενιαίοι Διοικητικοί Τομείς, θα προχωρήσουν στην τυπική κατάργηση των τομέων και των αντίστοιχων θέσεων των μετακλητών Ειδικών Γραμματέων και θα μεριμνήσουν για την μεταφορά και ένταξη των οργανικών μονάδων των καταργουμένων Ειδικών Γραμματειών, καθώς και για την μεταφορά και άσκηση των αρμοδιοτήτων τους από άλλα όργανα.
iapopsi.gr

Δημοπρασία «μαμούθ» 3,1 δισ. την Τρίτη για το Ελληνικό Δημόσιο

Την ερχόμενη Τρίτη το ελληνικό Δημόσιο προχωρά σε δημοπρασία-σωσίβιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει απρόσκοπτα και αυτό το ομόλογο της ΕΚΤ ύψους  3,2 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου.
Η δημοπρασία με έκδοση εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας, ύψους 3,1 δισ. ευρώ ανατρέπει ουσιαστικά τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική εσωτερικού δανεισμού μέσω εντόκων γραμματίων, και είναι η λύση που επελέγη και εγκρίθηκε από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το «Κέρδος» η ΕΚΤ προκειμένου να πληρωθεί - για ομόλογα μάλιστα που έχει αγοράσει σε τιμές κρίσης τα οποία θα εξοφληθούν στο 100 - βρήκε λύση αυξάνοντας ουσιαστικά τον δικό της δανεισμό προς την Ελλάδα.

Η λύση προβλέπει την αναστολή από την ΕΚΤ του περιορισμού που είχε θέσει στο ύψος των εντόκων που συνολικά τοποθετούνται από τις ελληνικές τράπεζες ως εγγύηση για την άντληση ρευστότητας.

Το όριο ήταν στα 3,5 δισ. ευρώ και το όριο αυτό τώρα μπορεί να διπλασιαστεί, κάτι που σημαίνει ότι εκδίδονται περισσότερα έντοκα τα οποία οι τράπεζες θα απορροφήσουν διασφαλίζοντας την επιτυχία της δημοπρασίας με τη μεγαλύτερη ρευστότητα που θα αντλήσουν θέτοντας ως εγγύηση τους τίτλους αυτούς στην ΤτΕ στο πλαίσιο του ELA.

Η δημοπρασία αυτή λύνει το πρόβλημα της αποπληρωμής του ομολόγου, αλλά δεν καλύπτει και τις πιεστικές ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου για τους δύο επόμενους μήνες κατά τους οποίους έχει αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο χρηματοδότησης από τους εταίρους.

Για τον λόγο αυτό, πέραν της έκδοσης εντόκων γραμματίων, συζητείται να επιτραπεί στο ελληνικό Δημόσιο η προσωρινή χρήση ρευστών διαθεσίμων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες λειτουργίας του κράτους μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Το ποσό αυτό μπορεί να φθάσει τα 3 δισ. ευρώ. Σημειώνεται δε ότι μέσα στον Αύγουστο λήγουν επίσης έντοκα γραμμάτια ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβριο λήγουν συνολικά έντοκα γραμμάτια ύψους 3,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε έντοκα τρίμηνης διάρκειας και τα υπόλοιπα σε έντοκα εξάμηνης διάρκειας.
iefimerida.gr

Αγρίνιο: Σοκ-24χρονος προσπάθησε να βιάσει 85χρονη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Αγρίνιο από την είδηση ότι ένας νεαρός εισέβαλε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας και της επιτέθηκε με σκοπό να την βιάσει.

Ο νεαρός επισκέφτηκε την κατοικία της 85χρονης με την πρόφαση ότι έχει ανάγκη την τουαλέτα και εκείνη ανυποψίαστη άφησε το νεαρό να μπει στο σπίτι.

Σύμφωνα με το dete.gr όταν ο νεαρός βγήκε από την τουαλέτα και πήγε στην κουζίνα, όπου βρισκόταν η γυναίκα, γυμνός, την άρπαξε και την οδήγησε με τη βία στο κρεβάτι με σκοπό να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

Η γυναίκα, παρά την ηλικία της, αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα ο δράστης να της προκαλέσει διάφορες αμυχές στο πρόσωπο και στο σώμα ενώ της έσκισε και τα ρούχα.

Στο τέλος η γυναίκα του πρότεινε χρήματα και τον παρακάλεσε να μην της κάνει κακό. Ο δράστης, ο οποίος φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, δέχτηκε τα χρήματα, 80 ευρώ, και αφού ζήτησε από τη γυναίκα να μην τον καταγγείλει, αποχώρησε. Στη συνέχεια όμως η άτυχη ηλικιωμένη ειδοποίησε την αστυνομία για το περιστατικό η οποία και συνέλαβε το δράστη το μεσημέρι. Αυτός ομολόγησε την πράξη του και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα βιασμού και ληστεία.

Χαλκίδα : Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά...

Συνελήφθησαν, προχθές (09-08-2012) το απόγευμα στην Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή... αστυνομικών της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τρεις (3) ημεδαποί, εκ των οποίων μία 25χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 27 και 25 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Βέροιας Ημαθίας, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντόπισαν χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του χώρου αποσκευών του οχήματος, μια νάιλον σακούλα που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (960) γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (110) γραμμαρίων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (5) γραμμαρίων, η οποία ήταν τοποθετημένη σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από τιμόνι του οχήματος, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητό τους.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δίμηνο συνελήφθησαν, στο πλαίσιο μεθοδικών αστυνομικών ερευνών και συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για ναρκωτικά και κατασχέθηκαν:

- (1.146,9) γραμμάρια ηρωίνης.

- (144,1) γραμμάρια κοκαΐνης.

- (970,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

- (197) δενδρύλλια κάνναβης.

- (107) ναρκωτικά δισκία, διαφόρων τύπων.

- Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

- Ένα (1) πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες, (137) φυσίγγια και ένα μαχαίρι

- Δεκατέσσερα (14) κινητά τηλέφωνα.

- Το χρηματικό ποσό των (2.765) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών.

- Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών.

- Δύο (2) Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών θα συνεχισθούν αμείωτα.

Βόλος: Τον έπιασαν δύο φορές σε ένα βράδυ για διαφορετικό αδίκημα!

Ένας 29χρονος Έλληνας συνελήφθη τα ξημερώματα στο Βόλο για απόπειρα κλοπής.

Ο 29χρονος αφού παραβίασε κεντρική είσοδο πρακτορείου ΠΡΟ.ΠΟ. ιδιοκτησίας ενός 46χρονου μπήκε μέσα στο μαγαζί σκοπεύοντας να κλέψει, έγιε όμως αντιληπτός από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το βράδυ της Παρασκευής ο 29χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, γιατί είχε προκαλέσει φθορές με κλειδί στην εξωτερική πλευρά τριών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 38χρονου, 36χρονου και 39χρονου, είχε όμως αφεθεί ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κυρίας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μεταλλικός κρίκος με δέκα κλειδιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Προανάκριση διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Τρίκαλα Κορινθίας: Στα χέρια της αστυνομίας ζευγάρι Βούλγαρων εμπρηστών

Συνελήφθησαν, χθες στη Κάτω Συνοικία Τρικάλων στην ορεινή Κορινθία, από αστυνομικούς του τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 38χρονος Βούλγαρος και μία 36χρονη ομοεθνής του, με την κατηγορία του εμπρησμού κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες χθες το πρωί, στο 20ο χλμ της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, κατηγορούνται ότι προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική θαμνώδη περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

'Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις,οι οποίες εντόπισαν το όχημα και τους συνέλαβαν, ενώ η προκληθείσα πυρκαγιά κατασβέστηκε από περιοίκους και διερχόμενους οδηγούς πριν προλάβει να επεκταθεί.

Στην κατοχή των δύο Βούλγαρων εμπρηστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και ένας αναπτήρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Πότε, σε πόσες δόσεις και με τι ποσό η κάθε μία θα πληρώσετε το φόρο εισοδήματος

Τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας έχουν αρχίσει και καταφτάνουν ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που όχι μόνο έλαβαν το εκκαθαριστικό αλλά πλήρωσαν και την πρώτη δόση. Ωστόσο, μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί με τις δόσεις για την.. αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος. Και αυτό γιατί σε όλα τα εκκαθαριστικά που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής, η αποπληρωμή προβλέπεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις... ενώ τα δεδομένα στην πορεία άλλαξαν!
Πώς θα μάθετε πόσο και πότε θα πληρώσετε;

Αν περιμένετε κάποιο ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις περισσότρες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου, το πιθανότερο είναι να μη πληρώσετε ποτέ... Ακόμη και αν το εκκαθαριστικό που λάβατε παραπέμπει σε τρεις δόσεις, ίσως μπορείτε να πληρώσετε σε περισσότερες δόσεις.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τον αριθμό των δόσεων, το ύψος τους και την ημερομηνία πληρωμής, δε χρειάζεται να απευθυνθείτε στην εφορία. Από Δευτέρα όλες αυτές οι πληροφορίες θα υπάρχουν στην ηλεκτρονική σελίδα του δικτύου TAXIS. Καθένας θα μπορεί με τους κωδικούς του να μπει και να μάθει αναλυτικά το ποσό και τις ημερομηνίες που θα πρέπει να πληρώσει. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του δικτύου TAXIS, θα υπάρχει μία ειδική εφαρμογή στην κατηγορία ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Αν δεν έχετε υποβάλλει ηλεκτρονικά την φορολογική σας δήλωση και συνεπώς δεν έχετε κωδικούς για το σύστημα TAXIS, τότε μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δόσεις σας και τις ημερομηνίες πληρωμής από την τράπεζα στην οποία θα πληρώσετε το φόρο σας αρκεί να έχετε έναν κωδικό που αναγράφετε στο εκκαθαριστικό σας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) σας.

Η ρύθμιση του υπουργείου για της αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις θα εφαρμοστεί άμεσα για όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 60.000 ευρώ και ο φόρος τους είναι πάνω από 300 ευρώ.

Αναλυτικά πώς θα πληρωθούν οι δόσεις:

Οι φορολογούμενοι που θα έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση τους τον Αύγουστο, θα έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν σε 7 μηνιαίες δόσεις έως τον φεβρουάριο.

Οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Iούνιο και θα έπρεπε να πληρώσουν τη δεύτερη δόση τον Αύγουστο, θα μπορούν να πληρώσουν σε 7 δόσεις το υπόλοιπο ποσό.

Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου, μπορούν να μην πληρώσουν τον Αύγουστο και να συνεχίσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο της οφειλής από το Σεπτέμβριο, επιμερισμένο σε 5 δόσεις.

Τέλος όσοι πλήρωσαν ήδη την πρώτη δόση που κανονικά λήγει μέσα στον Αύγουστο, θα μπορούν να μην πληρώσουν το Σεπτέμβριο και να ξεκινήσουν να πληρώνουν το υπόλοιπο του φόρου από τον Οκτώβριο και για 5 μήνες.

Αύξηση στα διόδια της Εγνατίας Οδού τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο αναμένεται η αύξηση στα διόδια της Εγνατίας Οδού, η οποία θα φθάνει στο... 20%.
Η επιβολή της αύξησης είχε αναβληθεί τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Ιούλιο, ειδικά μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από φορείς της Ηπείρου. 
Η αύξηση αφορά στους πέντε σταθμούς διοδίων που λειτουργούν σήμερα στον οδικό άξονα των 670 χιλιομέτρων: στην Τύρια (Παραμυθιά Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο (Κοζάνη), στην Ανάληψη (Λαγκαδάς) και στον Ιασμο (Κομοτηνή).

Στους πέντε αυτούς σταθμούς τα διόδια για:

-τα Ι.Χ. θα αυξηθούν από 2 ευρώ σε 2,40 ευρώ,
-τα δίκυκλα από 1,40 σε 1,70 ευρώ,
-τα λεωφορεία και τα μικρά φορτηγά από 5 ευρώ σε 6 ευρώ και
-τα μεγάλα φορτηγά από 7 ευρώ σε 8,40 ευρώ.

Ταυτόχρονα, μετατίθεται για τον Ιανουάριο η έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στη Μουσθένη (τμήμα Στρυμόνα - Χρυσούπολης). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 η Εγνατία εισέπραξε από τα διόδια 15,9 εκατ. ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ - Θρίλερ με τους αδίστακτους της Πάρου

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ που ξεκίνησε χθες στην Πάρο με την εν ψυχρώ εκτέλεση του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα από τους αδίστακτους, που λήστεψαν υποκατάστημα τράπεζας στην πλατεία της Νάουσας. 

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ηλεία: Δεν συμφωνεί με τον ...δεσμό και τους πυροβόλησε

Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν τρεις νεαροί που το βράδυ της Τετάρτης κατευθύνονταν από το χωριό τους, στην περιοχή της ορεινής Ολυμπίας... σε γειτονικό χωριό του ίδιου δήμου, όταν δέχθηκαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από κυνηγετική καραμπίνα. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία που μάταια προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν.
Το περιστατικό συνέβη όταν οι τρεις νεαροί αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα στο γειτονικό χωριό, το βράδυ της Τετάρτης. Μια βόλτα που παραλίγο να τους στοιχίσει τη ζωή, αφού λίγο πριν φτάσουν στον προορισμό τους δέχθηκαν τα πυρά ενός ηλικιωμένου σύμφωνα με την καταγγελία των ίδιων στην Αστυνομία που βρέθηκε μπροστά τους και σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων, φέρεται να τους πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα που κρατούσε, προκαλώντας όμως ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές στο όχημα, αφού ο οδηγός του, στον πρώτο πυροβολισμό άλλαξε αμέσως πορεία.

Με τη συνδρομή του στρατού, Σέρβων πυροσβεστών και πολλών εθελοντών η "μάχη" κατά της φωτιάς στο Αγ. Όρος

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, στην ευρύτερη περιοχή Χιλανδαρίου, στις οποίες συνδράμουν εναέρια μέσα, ο στρατός, Σέρβοι πυροσβέστες και πολλοί εθελοντές. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει η ομώνυμη σερβική μονή.

Δύναμη εννέα αεροσκαφών, τεσσάρων ελικοπτέρων και δεκάδων ανδρών επιχειρεί από το πρωί σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη.

Επί του παρόντος η Μονή δεν απειλείται. Με εντολή του πρωθυπουργού βρίσκεται στο Άγιο Όρος προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ.Θ.Καράογλου.

«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τη φωτιά σε κάποια σημεία ώστε να μην καούν οι μονές Οι άνεμοι δεν είναι δυνατοί είναι 3 με 4 μποφόρ, αλλά δεν έχουν σταθερή κατεύθυνση, με συνέπεια σε συνδυασμό με το μικροκλίμα που έχει δημιουργηθεί, να σημειώνονται αναζωπυρώσεις από εστίες που έχουμε σβήσει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας. «Δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος για τις μονές» πρόσθεσε ο κ. Τσόγκας.

Κορυφώνεται η αστροβροχή το Σαββατοκύριακο

Έναν ακόμη Αύγουστο οι διάττοντες αστέρες Περσείδες θα εμφανιστούν στους ουρανούς του πλανήτη μας -και της Ελλάδας- έως τις 24 Αυγούστου.

Το αποκορύφωμά τους, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα, αναμένεται τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου με μια «βροχή» μετεώρων που θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική- και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.

Επειδή συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, παραδοσιακά οι Περσείδες θεωρούνται η βροχή διαττόντων που συνήθως έλκει τους περισσότερους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο από κάθε άλλο ανάλογο φαινόμενο με «πεφταστέρια».

Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, αναφέρει το ΑΜΠΕ, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα. Το φετινό Αύγουστο η επόμενη πανσέληνος θα είναι στις 31 Αυγούστου, ενώ στις 17 Αυγούστου υπάρχει Νέα Σελήνη, πράγμα που σημαίνει ότι, αντίθετα με το περσινό καλοκαίρι, η λάμψη του φεγγαριού δεν θα αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για τις παρατηρήσεις του νυχτερινού ουρανού.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαινομενικά προέρχονται από μία περιοχή ανάμεσα στον αστερισμό του Περσέα και της Κασσιόπειας. Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και άλλα υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους Αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο εν λόγω περιοδικός κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από το τέλος Ιουλίου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο. Το θεαματικότερο «σόου» των Περσειδών έγινε το 1992, όταν η Γη πέρασε πιο κοντά από ποτέ από τον κομήτη (κάτι που αναμένεται να ξανασυμβεί περίπου το 2125), ενώ έκτοτε ο αριθμός των μετεώρων έχει επανέλθει σε κανονικό επίπεδο.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Μάλια: Στη φυλακή για πύθωνα... αξιοθέατο!

Έναν άνδρα που κατείχε φίδι με σκοπό να φωτογραφίζονται τουρίστες στα Μάλια συνέλαβαν οι Αρχές χθες το πρωί.
Η δραστηριότητα του συγκεκριμένου κρίθηκε παράνομη αφού χρησιμοποιούσε το ζώο για κερδίζει χρήματα, μετατρέποντας το σε... θέαμα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :

''Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εχθές κατά τις πρωινές ώρες συνελλήφθη από την Δασοφυλακή Καστελλίου, μετά από καταγγελία της Φιλοζωικής Κρήτης, κύριος που κατείχε φίδι είδους Πύθων Molurus. Ο κύριος που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσσου, έδινε το φίδι σε τουρίστες και έβγαζε φωτογραφίες Polaroid έναντι του αντιτίμου των 5ευρώ.

Ο Νόμος περί προστασίας των ζώων 4039/12, Άρθρο 12 απαγορεύει την χρήση ζώου σε κάθε είδους θεάματα και το Άρθρο 16 απαγορεύει την κακοποίηση των ζώων. Επιπλέον, η Σύμβαση CITES προστατεύει το είδος αυτό και ζητάει την κατάσχεση του καθώς και λεπτομέρειες για την εισαγωγή του στην χώρα.

Ο εν λόγω κύριος ανέφερε ότι το ζώο είχε αγορασθεί από κατάστημα Pet Shop.

Το Δασονομείο θα αποφασίσει για την τύχη του ζώου μετά την κατάσχεση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Δασοφυλακή Καστελλίου για την άψογη συνεργασία τους, την Δημοτική Αστυνομία για όλη την βοήθεια και το ΑΤ Χερσονήσσου. Επίσης, ευχαριστούμε τους Νατάσα Μπομπολάκη (δικηγόρος, Προστασία Ζώων, Χανιά), Γεωργία Στεφανάκη (Ζωόφιλη Δράση και ΕΚΠΑΖ, Ηράκλειο), Δανάη Μαρκάκη (κτηνίατρο), John McLaren (Aquaworld Aquarium)".
flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Οι παγίδες της παραλίας για τους καρδιοπαθείς

Η θάλασσα και ο ήλιος κρύβουν παγίδες για τους καρδιοπαθείς. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

H καρδιά δεν αγαπά τις υψηλές θερμοκρασίες της παραλίας αλλά ούτε και τις χαμηλές του θαλασσινού νερού. Γι’ αυτό το λόγο όσοι ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά στα πρώτα σας μπάνια.

Στην παραλία

Ο ήλιος είναι εχθρός της καρδιάς. Αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις ιδίως τις ώρες που ο ήλιος είναι δυνατός (11 π.μ. - 3 μ.μ.).

Το καλύτερο είναι να επισκέπτεστε την παραλία τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες, όταν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.

Όταν κάνει πολλή ζέστη, είναι καλύτερα να παραμένετε σε κλιματιζόμενους χώρους και, αν υπάρχει ανάγκη να μετακινηθείτε, φροντίστε να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα και καπέλο.

Δείξτε προσοχή

Η μεγάλη ζέστη είναι το ίδιο βλαβερή όπως και το πολύ κρύο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξετε σε περίπτωση που έχετε ιστορικό στηθάγχης, εμφράγματος, καρδιακής ανεπάρκειας οποιασδήποτε αιτιολογίας ή άλλες σπανιότερες καρδιακές παθήσεις.

Στη θάλασσα

Το κολύμπι –με την προϋπόθεση ότι σας το έχει επιτρέψει ο γιατρός– είναι ιδανική άσκηση. Ωστόσο είναι απαραίτητο να τηρείτε πάντα κάποιους κανόνες.

- Πριν μπείτε στη θάλασσα κάντε μια μικρή προθέρμανση με ήπιες ασκήσεις χεριών και ποδιών, ένα ελαφρύ τροχάδην ή λίγο περπάτημα επί πέντε λεπτά.

- Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, αποφύγετε το κολύμπι. Η ζέστη αυξάνει τους παλμούς και ανοίγει τα αγγεία του δέρματος προκαλώντας εφίδρωση με αποτέλεσμα να κουράζει την καρδιά.

Ιδανική ώρα για κολύμπι είναι είτε νωρίς το πρωί, είτε το απόγευμα.

- Αποφύγετε όμως τα κρύα νερά και προτιμήστε να κολυμπήσετε όταν η θάλασσα είναι πιο ζεστή.

- Απαγορεύεται να κολυμπήσετε αν έχετε φάει, έστω και ελαφριά.
myworld.gr

Χανιά: Δεν υπέκυψε στον εκβιασμό-έστησε "παγίδα" στους εκβιαστές

Με την κατηγορία της εκβίασης συνελήφθησαν το μεσημέρι στα Χανιά, δύο άνδρες ηλικίας 56 και 37 ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 48χρονος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι ο 37χρονος ενεργώντας για λογαριασμό του 56χρονου και απειλώντας για την σωματική του ακεραιότητα, απαίτησε την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των πεντακοσίων ευρώ και επιπλέον το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ κάθε μήνα.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των αστυνομικών και μετά από συντονισμένες ενέργειες προκαθορίστηκε συνάντηση στην οποία εμφανίστηκαν οι δύο εβιαστές και αφού παρέλαβαν από τον 48χρονο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθησαν.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Συμβουλές τόνωσης και προστασίας για το καλοκαίρι

Είστε σε mood διακοπών και πρέπει να το απολαύσετε στο μέγιστο. Ωστόσο, αν «ξεφύγετε» φροντίστε αυτό να γίνεται με μέτρο και  παράλληλα, ακολουθήστε απλές συμβουλές που θα σας τονώσουν.

-Πίνετε αλκοόλ με μέτρο.

-Αποφεύγετε τα αναψυκτικά και δείξτε προτίμηση στους φρέσκους χυμούς.

-Αντικαθιστάτε τα milk shakes με τα smoothies.

-Πίνετε άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για ενυδάτωση και αποτοξίνωση.

-Λέμε «ναι» στα υγιεινά και ελαφριά γεύματα που αποτελούνται από φρούτα, δροσερές σαλάτες, γιαούρτι και δημητριακά.

-Πίνετε κρύο, πράσινο τσάι.

-Λέμε «ναι» στο κολύμπι, που συνδυάζει δροσιά και γυμναστική. Έστω και δέκα λεπτά καθημερινής γυμναστικής είναι ωφέλιμα για το σώμα μας.

-Κοιμόμαστε αρκετές ώρες για τόνωση, χαλάρωση, ευεξία και την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

-Πλένετε πολύ καλά το μαγιό σας και την πετσέτα θαλάσσης για την απομάκρυνση των μικροβίων της θάλασσας.

-Προσοχή στις ουρολοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν τόσο από τη θάλασσα ή την πισίνα, τις κοινόχρηστες τουαλέτες και το σεξ χωρίς προστασία.

Να θυμάστε σε κάθε περίπτωση, ότι ο σωστός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής σε καθημερινή βάση, η χρήση καθαρών μαγιό και εσωρούχων (δικών σας πάντα), η κατανάλωση πολλών υγρών και η γενικότερη προσοχή σας στην άμμο συμβάλλει στην αποφυγή της δυσάρεστης αυτής κατάληξης.

-Έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα αντηλιακά προσώπου και σώματος, αμμωνία (για τυχόν τσιμπήματα), παυσίπονα (σε περίπτωση έντονου πονοκεφάλου ή πυρετού), οινόπνευμα και καραμέλες για το λαιμό.
myworld.gr

Απεργία πείνας κάνουν κρατούμενοι στην Καβάλα

Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας επισκέφθηκε επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας επισκέφθηκε και... συναντήθηκε με κρατούμενους που πραγματοποιούν από χθες απεργία πείνας, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους στις δικαστικές φυλακές.

Συνολικά 12 άτομα παραμένουν για περισσότερους από τρεις μήνες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας κάτω από δύσκολες, όπως λένε, συνθήκες και οι οχτώ απ΄αυτούς έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και οφείλεται στην πληρότητα των δικαστικών φυλακών τόσο της Κομοτηνής όσο και της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα οι διευθύνσεις των φυλακών να μην δέχονται νέους κρατούμενους.

Αν και οι συνθήκες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας βελτιώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ο χώρος παραμένει μικρός, χωρίς ανέσεις, και δεν υπάρχει δυνατότητα αυλισμού των κρατούμενων.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η δικηγόρος Ευγενία Παπαναστασίου, μέλος της επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλα, οι κρατούμενοι δεν έχουν κανένα απολύτως παράπονο από τη συμπεριφορά των αστυνομικών, το φαγητό που τούς προσφέρεται είναι καλό και γίνεται προσπάθεια να έχουν όλες τις ανέσεις. Ωστόσο, όπως τόνισε, η κράτηση σ' έναν κλειστό χώρο για δύο ή τρεις μήνες είναι βασανιστική.

«Οι άνθρωποι ζητούν να μεταφερθούν σε δικαστικές φυλακές, όπου θα έχουν περισσότερο χώρο για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ παλιό και έχουν γίνει ελάχιστα για την λύση του» ανέφερε η κα Παπαναστασίου.

Κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στην Ξάνθη

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο από την πόλη της Ξάνθης που προσήλθε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης εδώ και μερικές ημέρες και νοσηλεύτηκε... στην Παθολογική Κλινική με παρατεταμένο υψηλό πυρετό. Η κλινική εικόνα του ασθενούς προβλημάτισε του γιατρούς και στάλθηκε δείγμα σε ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης τις προηγούμενες μέρες. Την Παρασκευή ήρθαν τα αποτελέσματα, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του Ιού και ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί καθώς ο Ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ειδικά μέτρα όμως λαμβάνονται για την αιμοδοσία καθώς η περιοχή του Δήμου Ξάνθης τέθηκε σε καραντίνα και παύουν για 1 -2 μήνες οι αιμοδοσίες για όσους κατοικούς κατοικούν στα όρια του Δήμου Ξάνθης, πλην Σταυρουπόλεως. Προβλήματα δημιουργούνται με τις μεταγγίσεις, τους καρκινοπαθείς και τις εγχειρήσεις καθώς θα σημειωθούν προβλήματα στις ποσότητες αίματος που απαιτούνται.
xanthipress.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών για το Δεκαπενταύγουστο

Σε απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου προχωρά η Τροχαία για την ασφαλέστερη κίνηση των... οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου .
Ειδικότερα:

Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Υπενθυμίζεται ότι όλη την περίοδο των Εορτών του Δεκαπενταύγουστου θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Μαζαράκι Ιωαννίνων: Έλληνες, Άγγλοι και Αλβανοί αναστατώθηκαν από μια γυναίκα!

Αλβανός ο άνδρας. Αγγλίδα η γυναίκα του. Τόπος διαμονής τους το Μαζαράκι Ιωαννίνων. 
Το ζευγάρι μ' ένα παιδί είχε πάει διακοπές στην Αγγλία, μετά στην Αλβανία και επέστρεψε στο Μαζαράκι. 
Η γυναίκα, όμως, ήθελε να φύγει από εκεί και δημιούργησε επεισόδιο στον άντρα της. Αυτός δεν την άφηνε. Σκέφτηκε να ζητήσει βοήθεια από τους δικούς της στην Αγγλία.
 Της πήρε το κινητό. Όμως, αυτή τους ειδοποίησε μέσω διαδικτύου. 
Με τη σειρά τους ενημέρωσαν το αγγλικό υπουργείο Εξωτερικών και την ίντερπολ. Άνδρες της στην Ελλάδα κινητοποιήθηκαν αμέσως και έσπευσαν, μαζί με αστυνομικούς των Ιωαννίνων στο Μαζαράκι. 
Συνέλαβαν τον Αλβανό, (αλήθεια για ποιο λόγο) και η γυναίκα του θα ταξιδέψει στην Αγγλία. Μια γυναίκα έκανε άνω κάτω Έλληνες, Άγγλους και Αλβανούς!

Στην πώληση των ΕΛ.ΤΑ. προχωρά η κυβέρνηση

Η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων άνοιξε το δρόμο για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του κράτους στα ΕΛ.ΤΑ.
Μετά από συνεδρίαση, υπό τον Γιάννη Στουρνάρα αποφασίστηκε «η πώληση έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΤΑ, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου (Μετοχές ΕΛΤΑ), σύμφωνα με το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων».


Για το λόγο αυτό παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., «να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των Μετοχών ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της ΕΑΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί η ως άνω πώληση».
real

Αγρίνιο: Ελεύθεροι με εγγύηση οι πλαστογράφοι ιατρικών συνταγών

Ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 3000 ευρώ αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες...
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου , ενώ η σχετική προανάκριση έγινε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου

Να θυμίσουμε ότι οι δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40 και 37 ετών συνελλήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία για προμήθεια, διάθεση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για νόθευση, κατάρτιση και χρήση πλαστών ιατρικών συνταγών.
Από την συστηματική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου προέκυψε ότι ο 40χρονος ημεδαπός είχε νοθεύσει ιατρική συνταγήαγοράς φαρμακευτικών δισκίων που του ..... είχε χορηγηθεί και με τη χρήση φωτοτυπικών μηχανημάτων την είχε αναπαραγάγει διατηρώντας μόνο τις ιατρικές σφραγίδες καιυπογραφές.
Στη συνέχεια αποτύπωνε στα λευκά στελέχη, αύξοντες τετραψήφιους αριθμούς και προέβαινε στη χειρόγραφη συνταγογραφηση ναρκωτικών χαπιών είτε στο όνομα του είτε στο όνομασυνεργών του.

Με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων, εξαπατώντας φαρμακοποιούς του Αγρινίου.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί εμπρηστές

Δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν από την αστυνομία στο δημοτικό διαμέρισμα Κάτω Συνοικίας Τρικάλων γιατί έβαλαν φωτιά στην περιοχή.

Ευτυχώς όμως οι φλόγες έγιναν αντιληπτές στους κατοίκους της περιοχής που επενέβησαν άμεσα και κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στους επίδοξους εμπρηστές εντοπιστήκαν δυο μπουκάλια με βενζίνη και ένας αναπτήρας καθώς φαίνεται ότι ήθελαν να βάλουν και αλλού φωτιά.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ηγουμενίτσα: Μαθήτρια παρέδωσε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ

Μαθήματα εντιμότητας και ακεραιότητας παρέδωσε ένα ανήλικο κοριτσάκι μόλις 10 χρόνων, που βρήκε σε ένα δρόμο της Ηγουμενίτσας ένα χαμένο πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και έσπευσε να... το παραδώσει στην Αστυνομία!

Η μικρή μαθήτρια δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο να κρατήσει τα «ζεστά» 2.000 ευρώ που περιείχε το πορτοφόλι, καθώς σκέφτηκε ότι μπορεί να ήταν ό,τι είχε και δεν είχε αυτός που το έχασε. Προς τιμήν τους, συμφώνησαν αμέσως και οι γονείς της με την απόφασή της να το παραδώσει! Έτσι, πήγαν μαζί στην Αστυνομία και το παρέδωσαν.

Ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού από το Ασπροκκλήσι Φιλιατών, που είχε ήδη δηλώσει την απώλεια στους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, δεν πίστευε στα αυτιά του όταν τον ειδοποίησαν ότι το πορτοφόλι είχε βρεθεί μαζί με ολόκληρο το μεγάλο ποσό και τις πιστωτικές κάρτες που περιείχε.

Μαζί με το 10χρονο κορίτσι, συνεχάρη και τους γονείς του επειδή μπορούν να κρατούν την αξιοπρέπειά τους στις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
briefingnews.gr

Φυλακές Λάρισας: Έφυγε με άδεια και δεν ... ξαναγύρισε

Προτίμησε την ελευθερία από την επιστροφή του στο κελί ένας νεαρός κρατούμενος των φυλακών Λάρισας που...
«ξέχασε» να επιστρέψει από την άδεια η οποία του χορηγήθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο, παρατείνοντάς την σε... δυο μήνες!

Ο 28χρονος Έλληνας που εκτίει ποινή κάθειρξης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών είχε πάρει οκταήμερη άδεια, αλλά όταν έληξε δεν επέστρεψε στις φυλακές και θεωρήθηκε επισήμως δραπέτης. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόδραση και οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν παντού.

Όμως, ο νεαρός μπορεί να μην γύρισε το κελί του, αλλά δεν... απομακρύνθηκε από τη Λάρισα! Εκεί τον εντόπισαν οι άνδρες της Ασφαλείας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Δίωξης Ναρκωτικών και τον συνέλαβαν. Ήδη οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ηράκλειο: Πέθανε και δεν είχαν ... πού να την κηδεύσουν!

Η ανθρωπιά πάει περίπατο - Απίστευτη ιστορία στην Κρήτη.

Βιώνουν πένθος για το χαμό του δικού τους ανθρώπου... κι επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν έναν σπιτονοικοκύρη που ... στέλνει εξώδικα! Ο λόγος για την οικογένεια μιας 47χρονης γυναίκας από το Ηράκλειο, που δεν μπορεί ούτε μετά θάνατον να ησυχάσει...

Η 47χρονη γυναίκα τον Απρίλιο του 2011 ενοικίασε μαζί με το γιος της ένα σπίτι στο Ηράκλειο, έναντι του ποσού των 190 ευρώ μηνιαίως. Όλα πήγαιναν καλά ως το Μάΐο του 2012. Η γυναίκα καθυστέρησε να πληρώσει τα ενοίκια του Μαΐου και του Ιουνίου, ενώ εν τω μεταξύ αρρώστησε βαριά και εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς η εγχείρηση δεν πήγε καλά και η 47χρονη εισήχθη στη ΜΕΘ.

Εκεί ξεκινάει το δράμα... Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ενοικίαζε η 47χρονη γνώριζε την κατάσταση της υγείας της γυναίκας. Παρ'όλ'αυτά δε δίστασε να της κοινοποιήσει εξώδικο, όσο εκείνη ήταν στο νοσοκομείο. Δύο μέρες μετά τη θυροκόλληση του εξώδικου, η γυναίκα πέθανε, όμως ο ιδιοκτήτης, μη χάνοντας καιρό, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατό της, έβγαλε έξω από το σπίτι ρούχα και προσωπικά αντικείμενα της 47χρονης και του γιου της, άλλαξε την κλειδαριά και κλείδωσε την πόρτα.

Οι συγγενείς της 47χρονης που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή δεν έχουν που να μεταφέρουν το άψυχο κορμί της, κι έτσι αναγκάστηκαν να την αφήσουν στο ψυγείο του νεκροτομείου κι από εκεί να τη μεταφέρουν απευθείας στην εκκλησία για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Όσο για το σπιτονοικοκύρη... Σύμφωνα με πληροφορίες ως και απειλητικά μηνύματα στέλνει στους συγγενείς της εκλιπούσας, απειλώντας ακόμη και ... να τους κάψει ζωντανούς αν δεν πάνε να πάρουν τα πράγματα από το σπίτι (προφανώς και να αποπληρώσουν το χρέος των δύο ενοικίων). Οι συγγενείς σηκώνουν τα χέρια ψηλά και ετοιμάζονται ... να υποβάλλουν μηνύσεις.

Ο εισαγγελέας Διώτης φεύγει, ο Καλαματιανός εφοριακός έρχεται στο ΣΔΟΕ

Ο Ι. Διώτης
Ένα πρόσωπο από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Μεσσήνιος εφοριακός και παλαιότερα επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου στην Καλαμάτα, ο Στέλιος Στασινόπουλος είναι ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ο οποίος θα αντικαταστήσει τον πρώην εισαγγελέα  Ι. Διώτη, τον άνθρωπο δηλαδή που «εξάρθρωσε» τη 17Ν  και υπερπολλαπλασίασε τα έσοδα που φέρνει στο κράτος η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πρόκειται  για επιλογή προσόντων ή όπως έγραψε μεσσηνιακό μπλόγκ «συνεχίζεται η αξιοποίηση των Μεσσήνιων;».
Το σίγουρο είναι πώς ο απερχόμενος Ιωάννης Διώτης, ένα πρόσωπο που επιλέχθηκε τον Μάϊο του 2011, ως «σημαία» κατά της φοροδιαφυγής βρισκόταν σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη στιγμή της ανακοίνωσης πως αντικαθίσταται από τον εφοριακό κ. Στασινόπουλο.

Μάλιστα ουδείς,  σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, του είχε ανακοινώσει τίποτα, πολλώ δε μάλλον ουδείς τον είχε προετοιμάσει πως υπάρχει θέμα αντικατάστασης του. Χαρακτηριστικό δε είναι το περιστατικό λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Στουρνάρα, τον περασμένο Ιούνιο, όταν έγινε η πρώτη μεταξύ τους σύσκεψη:

«Υπουργέ, προφανώς και η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας», φέρεται να του είπε ο κ. Διώτης. «Αυτό είναι σα να μην το άκουσα», φέρεται να του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. Άγνωστο βέβαια αν ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας  ήταν ενήμερος της αντικατάσταση ενός στενού του συνεργάτη.

Η σχέση με Χρυσοχοΐδη τον ταύτισε πολιτικά


Η αλήθεια είναι πώς ο κ. Διώτης ταυτίστηκε πολιτικά με ένα πρόσωπο σε όλη την διαδρομή του. Με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη,  που έτυχε να έχει την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης την περίοδο που εκείνος ήταν επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής.

Τα αποτελέσματα γνωστά, με την 17Ν να γίνεται παρελθόν και τους ίδιους να δρέπουν τους καρπούς για σκληρής και επίπονης δουλειάς. Δέχτηκαν βέβαια και επικρίσεις, αλλά προφανώς ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα εκείνης της ομάδας.

Φανταστείτε την έκπληξη όταν με την ανάληψη της κυβέρνησης Καραμανλή, η θητεία του Διώτη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν ανανεώθηκε και κατέληξε να εκτελεί δικαστικές αποφάσεις, μια προφανώς εντελώς γραφειοκρατική δουλειά, στο υπόγειο της Εισαγγελίας. Η ιστορία το έφερε έτσι, ώστε η νέα «αποστρατεία» του Διώτη να υπογραφεί από μια κυβέρνηση (τροκομματική μεν αλλά) με άρωμα δεξιάς κυρίως… 


Πηγή:www.capital.gr

Διπλό χτύπημα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων από το ΣΔΟΕ

Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής.

Στην πρώτη περίπτωση, τέσσερις άνδρες κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εταιρεία και είχαν λάβει έγκριση για τη σύσταση φορολογικής αποθήκης στην περιοχή των Μεγάρων, όπου είχαν εισαγάγει 193 εκατ. λαθραία τσιγάρα, οι δασμοί και φόροι των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 31 εκατ. ευρώ.

Για να καλύψουν τις παράνομες πράξεις τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας εμφάνισαν εικονικές εξαγωγές των καπνικών με πλοίο από το λιμάνι της Ελευσίνας.

Ωστόσο από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο ουδέποτε φόρτωσε τα εμπορευματοκιβώτια με τα τσιγάρα, ενώ το φορτίο του πλοίου ήταν ανεμογεννήτριες και ο πραγματικός προορισμός ήταν η Τουρκία και όχι η Συρία, όπως ανέφεραν στις εικονικές εξαγωγές.

Στη δεύτερη υπόθεση, στην οποία κατηγορούνται δύο Κύπριοι, κατασχέθηκαν 223,9 εκατ. λαθραία τσιγάρα τα οποία προορίζονταν για φορολογική αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής.
thebest.gr

Τεράστια απάτη εκατομμυρίων στον ΟΠΑΔ Πειραιά

Μια νέα απάτη σε βάρος του ΟΠΑΔ Πειραιά, από την οποία προκλήθηκε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο ύψους 10 εκατ. ευρώ, ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας και η Αστυνομία.

Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, στο κύκλωμα φέρονται ότι εμπλέκονται υπάλληλοι του ΟΠΑΔ Πειραιά, γιατροί και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελεγκτών, αλλά και με όσα αναφέρονται σε μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει μια από τους γιατρούς που παραπλανήθηκαν, οι εμπλεκόμενοι πλαστογραφούσαν υπογραφές και σφραγίδες άλλων γιατρών - κάποιοι εκ των οποιων είχαν πεθάνει - και κατασκεύαζε πλαστά παραπεμπτικά τα οποία στη συνέχεια προσκόμιζαν στην αρμόδια υπηρεσία και έπαιρναν χρήματα από το ταμείο των Δημοσίων υπαλλήλων για υπηρεσίες που δεν είχαν διενεργηθεί.

Μάλιστα, το κύκλωμα φαίνεται ότι πλησίαζε ανυποψίαστους γιατρούς, που ήταν συμβεβλημένοι με το Δημόσιο και τους ζητούσε να υπογράψουν συμφωνία με διαγνωστικά κέντρα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν τις σφραγίδες τους για εξετάσεις ασθενών.

Η έρευνα αφορά την περίοδο 2003 -2005, καθώς πριν από το 2003 τα στοιχεία δεν είναι μηχανογραφημένα, ενώ όταν ξεκίνησε ο έλεγχος το 2010 ξέσπασε πυρκαγιά στο αρχείο της υπηρεσίας, που σύμφωνα με τους ελεγκτές κατέστρεψε πολλά στοιχεία και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

Τι ειπε ο Μίμης Δομάζος για τη δολοφονία του γαμπρού του στην Πάρο

Από την τηλεόραση ενημερώθηκε ο Μίμης Δομάζος για το θάνατο του 45 χρονου Δημήτρη Μίχα, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Μιλώντας αποκλειστικά στο fthis.gr, λίγα λεπτά μετά την άγρια δολοφονία του 45χρονου, ο Μίμης Δομάζος ανέφερε πως ενημερώθηκε για το περιστατικό από τις ειδήσεις στην τηλεόραση, χωρίς, όμως, να γνωρίζει ότι το θύμα ήταν ο γαμπρός του.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή» είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. «Τι να πω... Τον γνώριζα επειδή ήταν άντρας της Ευαγγελίας αν και στο γάμο τους δεν είχα παρευρεθεί. Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, γιατί όπως σας είπα δεν ξέρω ακριβώς πως συνέβη η δολοφονία. Τα συλλυπητήρια μου θα ήθελα να πω και αργότερα θα επικοινωνήσω με την Ευαγγελία για να μιλήσουμε. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να κατεβώ στην Πάρο..», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8.20 το πρωί τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο και αφού πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία (45.000 ευρώ) προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. 
Ο 45χρονος, ο οποίος ήταν περαστικός από το σημείο εκείνη τη στιγμή, προσπάθησε να τους καταδιώξει. Τότε ένας εκ των ληστών σταμάτησε γύρισε και ουσιαστικά τον εκτέλεσε με δύο σφαίρες στο κεφάλι. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό για τη σύλληψη των δραστών. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...