Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

O Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει για εξέταση των μελών του ΚΥΣΕΑ

Με νέα ανακοίνωση επανέρχονται οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οποία αφήνουν αιχμές κατά του ανακριτή τον οποίο κατηγορούν για... σιωπηρή άρνηση να καλέσει τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ προς εξέταση, όπως άλλωστε έχει ήδη αιτηθεί ο πρώην υπουργός δια των δικηγόρων του.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με βαθιά έκπληξη, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην Υπουργού κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, πληροφορηθήκαμε την (σιωπηρή) άρνηση του αρμόδιου Ανακριτή του ν.4022 να καλέσει –κατόπιν σχετικού αιτήματός μας- τα μέλη του ΚΥ.Σ.Ε.Α. και σειρά αξιωματούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά την περίοδο 1998-2000. Στο αίτημά μας αυτό εμμένουμε και θα επανέλθουμε.

Θεωρούμε ότι η κύρια ανάκριση (αρθ. 246 κ.ε. Κ.Π.Δ.) που διενεργείται σε σχέση με την πολύπτυχη και πολυεπίπεδη υπόθεση Τσοχατζόπουλου στερείται έτσι κρίσιμων στοιχείων, ήτοι μαρτυρικών καταθέσεων ουσιωδών μαρτύρων που, εκ της θεσμικής θέσεώς τους εκείνη την περίοδο, είναι σε θέση να συμβάλλουν στην πλήρη εξέταση της εν λόγω υπόθεσης.

Η περάτωση της τακτικής ανακρίσεως χωρίς την μαρτυρική συμμετοχή των ως άνω προσώπων καθιστά την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας σε υπόθεση που απασχολεί από μηνών το πανελλήνιο λογικά και νομικά αδύνατη.

Υπενθυμίζεται ότι η λήψη των τεσσάρων διαδοχικών ομόφωνων αποφάσεων του ΚΥ.Σ.Ε.Α. σε σχέση με την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων «214» (και στη συνέχεια η σχετική σύμβαση της 15/2/2000) υπήρξε απότοκος μακράς (υπερδιετούς) υπηρεσιακής και ιεραρχικής προετοιμασίας από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Εξασφαλίστε τη σωστή διατροφή του παιδιού

«Πώς θα τρέφεται σωστά το παιδί;» Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση που κάνουν οι γονείς. Σκεφτείτε, πώς μαθαίνει ένα παιδί στα πρώτα του βήματα; Αντιγράφοντας εμάς τους ενήλικες.
Οπότε μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσετε από την αλλαγή των δικών σας διατροφικών συνηθειών και να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Να μάθετε με τη βοήθεια ειδικού διαιτολόγου-διατροφολόγου τις υγιεινές επιλογές που μπορείτε να κάνετε όπου κι αν βρίσκεστε.

Παρατηρήστε τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων στο σουπερμάρκετ και επιλέξτε σνακ με λιγότερα λιπαρά και συντηρητικά. Προσπαθήστε να μην υποκύψετε σε πείσμα του παιδιού για ανθυγιεινό, γρήγορο φαγητό.

Διαβάστε παρακάτω 10 συμβουλές που θα βοηθήσουν εσάς και το παιδί σας να τρέφεστε υγιεινά…

-Προσθέστε στην καθημερινή διατροφή του παιδιού σας ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Μην ξεχνάτε να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής.

-Όταν ζητήσει κάποιο γλυκό ή ζαχαρωτό προτείνετε στο παιδί ένα φρούτο. Προσοχή! Μην το επιβάλετε, αφήστε το παιδί να επιλέξει μόνο του.

-Μαγειρέψτε μαζί. Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για το παιδί και ταυτόχρονα μαθαίνει.

-Φροντίστε πριν πάτε το παιδί σε παιδικό πάρτι να είναι χορτάτο. Έτσι θα προτιμήσει να δοκιμάσει κάτι από τα σνακ στο πάρτι χωρίς όμως να κάνει υπερβολές.

-Διαβάστε μαζί βιβλία που σχετίζονται με τη διατροφή.

-Μην πιέζετε ποτέ το παιδί να αδειάσει το πιάτο του.

-Αποφεύγετε να δίνεται στο παιδί πρόχειρο και γρήγορο φαγητό.

-Εάν αρνείται να φάει κάποιο τρόφιμο δοκιμάστε να το μαγειρέψετε διαφορετικά και δώστε το μετά από λίγο καιρό. Τα παιδιά αλλάζουν προτιμήσεις πολύ γρήγορα.

-Ταΐστε το παιδί τις ώρες που είναι πιο ευδιάθετο.

-Μην ξεχνάτε! Για να αλλάξει το παιδί τις προτιμήσεις του στο φαγητό πρέπει κι εσείς να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες.
medicalnews.gr

ΣτΕ: Δεν «παγώνει» η εφεδρεία στο Δημόσιο

Λόγους δημοσίου συμφέροντος επικαλείται το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να δικαιολογήσει το ότι η εργασιακή εφεδρεία που εφαρμόστηκε σε διάφορους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν μπορεί να... «παγώσει», παρά τις προσπάθειες μερίδας υπαλλήλων.
Με αυτές τις σκέψεις, η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις πρώτες αιτήσεις υπαλλήλων που επιδίωκαν να «παγώσουν» διοικητικές πράξεις με τις οποίες τέθηκαν στα τέλη του 2011 σε «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» εν όψει τού ότι, μέσα στην προσεχή 2ετία, επρόκειτο να συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους με συμπληρωμένη 35ετή θητεία.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι πρόδηλα βάσιμοι οι ισχυρισμοί τους πως ο ν. 4024/11 (για την εφεδρεία) είναι αντίθετος στο Σύνταγμα, στο Κοινοτικό Δίκαιο και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), κάτι που θα εξετάσει, πάντως, διεξοδικά στην «πιλοτική» δίκη που θα γίνει στην Ολομέλεια ΣτΕ στις 5-10-12.

Η Επιτροπή της Ολομέλειας δέχθηκε ότι η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και η εφεδρεία θα μπορούσαν να «παγώσουν» μόνο σε περιπτώσεις που θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι ο υπάλληλος που μπαίνει σε τέτοιο καθεστώς, υφίσταται μια ανεπανόρθωτη και σοβαρή βλάβη. Ωστόσο, η οικονομική στενότητα και δυσκολία που προέκυψε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις των υπαλλήλων που προσέφυγαν στο ΣτΕ δεν στάθηκε αρκετή για να δικαιολογήσει την αναστολή της εφεδρείας τους.

Οι δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ (448-9/12) ανάβουν ουσιαστικά πράσινο φως για την εφαρμογή του μέτρου, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι τέτοιες πράξεις (εφεδρείας) που αναφέρονται στην υπηρεσιακή κατάσταση υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, δεν επιτρέπεται να ανασταλούν και η άμεση εκτέλεσή τους επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Οι προσφεύγοντες υπάλληλοι (υπουργείου και επιμελητηρίου) υποστηρίζουν στις αιτήσεις τους ότι ο ν. 4024/11 τους θέτει σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα χωρίς καμία προηγούμενη αξιολόγηση και γι' αυτό παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος που προστατεύουν την ανθρώπινη αξία, την ισότητα, την εργασία, την ελευθερία συμμετοχής στην κοινωνική - οικονομική ζωή, τη μονιμότητα.

Η Επιτροπή της Ολομέλειας ΣτΕ έκρινε, όμως, ότι δεν είναι πρόδηλα βάσιμοι οι ισχυρισμοί αυτοί ούτε οι αιτιάσεις τους πως παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας, της αναλογικότητας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος.

Οικονομική βλάβη: Παράθυρο για να μην ισχύσει ο νόμος

Μοναδικό «παράθυρο» για «μπλοκάρισμα» της εφεδρείας έμεινε μόνο στην περίπτωση που συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι ανεπανόρθωτης βλάβης, όπως όταν κάποιος αποδεικνύει ότι δεν μπορεί πλέον να ζήσει.

Το ΣτΕ επισημαίνει ότι η οικονομική βλάβη είναι από τη φύση της επανορθώσιμη, εφόσον γίνουν δεκτές οι αιτήσεις ακύρωσης τον Οκτώβριο.

Απέκρουσε δε τους ισχυρισμούς των υπαλλήλων ότι στερούνται τα αναγκαία μέσα διαβίωσης και συντήρησης των οικογενειών τους υφιστάμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη αδυνατώντας να καλύψουν τρέχοντα έξοδα.

Στη μία περίπτωση, ζευγάρι δήλωσε εισόδημα 69.000 ευρώ το 2011 και στη γυναίκα που τέθηκε σε εφεδρεία μειώνονται οι αποδοχές της (42.000) στο 60%, ενώ πρέπει να καλύπτει δόσεις 7.800 ευρώ από στεγαστικό και δίδακτρα 480 € για το παιδί.

Στην άλλη περίπτωση τέθηκε σε εφεδρεία γυναίκα με εισόδημα 35.000 ευρώ, ενώ ο σύζυγός της εισπράττει ελάχιστα, έχουν άνεργο παιδί και πληρώνουν δόσεις 800 ευρώ μηνιαίως σε δάνεια που αδυνατούν πλέον να καλύψουν.

Έκλεψαν τάματα από το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας

Δεν πρόλαβαν να φύγουν από την Καστοριά οι συνοριακοί φύλακες που θα ενισχύσουν τον Έβρο και εμφανίστηκαν οι ιερόσυλοι, που λεηλάτησαν... το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη!
Κανείς δεν αντιλήφθηκε τους δράστες που κατάφεραν να φτάσουν ως το Καθολικό της μονής και να αρπάξουν πολύτιμα αφιερώματα, τάματα και άλλα τιμαλφή που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία τους φτάνει τα 15.000 ευρώ! Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να τα αρπάξουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο ναό.

Οι εισβολείς δεν γνώριζαν ότι στη μονή υπήρχαν εικόνες μεγάλης αξίας και είχαν στόχο μόνο τα χρυσά και ασημένια αφιερώματα των πιστών. Το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας είναι το αρχαιότερο στην ευρύτερη περιοχή, αφού χτίστηκε το 1081 μ.Χ. όταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο Αλέξιος Α' Κομνηνός.

ΠΥΡΓΟΣ: Ζευγάρι προκάλεσε το θάνατο 62χρονου με γροθιές!


Ένα ζευγάρι τσιγγάνων  συνελήφθη ως υπαίτιο για τον θάνατο του 62χρονου που ξεψύχησε μετά από καρδιακό επεισόδιο, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας! Λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν συμπλακεί μαζί του και τον είχαν γρονθοκοπήσει!
Ο άτυχος άνδρας  είχε καταφύγει στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του από έναν 41χρονο άνδρα και μια 43χρονη γυναίκα, με τους οποίους είχε διαπληκτιστεί όταν πήγε στην αποθήκη που διατηρεί κοντά στον κόμβο της Φιλοθέης και την βρήκε λεηλατημένη. Όμως, ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.
Ασθενοφόρο τον  μετέφερε συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Γενικό νοσοκομείο Πύργου, όπου όμως διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατος του. Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκαν όσα είχαν προηγηθεί και οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας κατηγορούμενοι για απρόκλητη επίθεση και θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ομολογία που σοκάρει από το δράκο της Πάρου: "Τη χτύπαγα στα βράχια γιατί αντιστάθηκε"

- Ο 21χρονος άντρας εντοπίστηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα και ομολόγησε την πράξη του
- Σε εξέλιξη η μεταγωγή του δράστη στη Σύρο
- Ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο δείγμα DNA με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στην άτυχη κοπέλα
-Συνελήφθησαν και δύο συμπατριώτες του


Το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο ξετυλίχθηκε, καθώς πλέον η αστυνομία έχει στα χέρια της τον 21χρονο αλλοδαπό, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που κακοποίησε και χτύπησε με πρωτοφανή αγριότητα την 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο.

Όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου, όταν ο νεαρός άντρας προσήχθη στην Ασφάλεια της Αττικής, αφότου άνδρες της δίωξης εγκλημάτων κατά της ζωής τον εντόπισαν σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, όπου διέμενε με άλλους δυο συμπατριώτες του. Οι δύο συνελήφθησαν για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν παράνομοι στη χώρα.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στην ασφάλεια, όπου και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Από την αρχή οι έρευνες των αστυνομικών είχαν επικεντρωθεί στα άτομα που χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις εγκατέλειψαν το νησί μετά το περιστατικό. Ανάμεσα τους και οι 3 πακιστανοί που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Ο 21χρονος μετά από πολύωρη ανακριση ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης ισχυρίστηκε πως εντόπισε στα βράχια τη μικρή που άκουγε μουσική και επιχείρησε να της κλέψει το κινητό. Η νεαρή κοπέλα αντιστάθηκε και τότε εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή συνέχισε να αντιστέκεται και ο δράστης σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να τη χτυπά χωρίς έλεος...

Ο 21χρονος έχει υποδείξει το σημείο κοντά στα βράχια που σύμφωνα με την ομολογία του, έσπευσε να ξεφορτωθεί το κινητό της 15χρονης ενώ αστυνομικοί σπεύδουν να το εντοπίσουν.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταγωγή του με πλοίο στη Σύρο, στην οποία αναμένεται να φτάσει στις 9 το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται σήμερα κιόλας να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα του νησιού.

Οι αρχές βρέθηκαν στα ίχνη του, όταν ο εργοδότης του νεαρού αλλοδαπού κατήγγειλε στην αστυνομία πως λίγες μέρες μετα την επίθεση ο 21χρονος ζήτησε να πληρωθεί αφού σκόπευε να εγκαταλείψει το νησί προφασιζόμενος προσωπική του υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά του νεαρού και προσέφυγε στην αστυνομία όπου διηγήθηκε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο δωμάτιο που διέμενε ο αλλοδαπός και που είχε εγκαταλείψει άρον άρον αφήνοντας πίσω του προσωπικά αντικείμενα. Από αυτά έλαβαν δείγμα DNA το οποίο σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στην ανήλικη.

Oι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη από πληροφορίες που έδωσαν οι συμπατριώτες του στις αρχές καθώς και από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Μετά την προσαγωγή του υπόπτου ελήφθη δεύτερο δείγμα DNA το οποίο επίσης ταυτοποιήθηκε με τα ευρήματα στο σώμα της μικρής Μυρτούς.

Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πάρου κοντά στο σημείο που η μικρή Μυρτώ βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη.

 Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση παραχώρησε η ΕΛ.ΑΣ παρουσία του Υπουργού Νίκου Δένδια

Ομολόγησε ο Πακιστανός την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο

Η μητέρα της 15χρονης

Οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο: Ο 20χρονος Πακιστανός είναι ο δράστης της
αποτρόπαιης επίθεσης εναντίον του 15χρονου κοριτσιού στην Πάρο. Και το
δεύτερο τεστ dna (με το σάλιο του) ταυτοποιήθηκε με το γεννετικό υλικό που
βρέθηκε πάνω στο άτυχο κορίτσι. O Πακιστανός ομολόγησε την ενοχή του.


Αυτός είναι, λοιπόν, που την κακοποίησε, χωρίς αμφιβολία.

Ευτυχώς είχε αφήσει ανοικτό το κινητό του -τον αριθμό του οποίου είχε δώσει
στην αστυνομία ο καταστηματάρχης που τον είχε υπάλληλο στην Πάρο- και
μπόρεσαν να τον εντοπίσουν με τα ειδικά μηχανήματα σήμανσης.

Πάνω του δεν βρέθηκαν καθόλου χαρτιά. Η ΕΛΑΣ τον θεωρεί Πακιστανό από τη
δήλωση που ο ίδιος είχε κάνει στο αφεντικό του στην Πάρο.

O 21χρονος Πακιστανός που εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό της Αθήνα.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ως αιτία για την ξαφνική φυγή του από το νησί ασθένεια συγγενικού του προσώπου.

Όπως κατέθεσε η μητέρα του θύματος, λίγη ώρα μετά την επίθεση είδε έναν νεαρό να περνά από το σημείο φορώντας λευκό παντελόνι. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, η περιγραφή και τα ρούχα ταιριάζουν απόλυτα με τα ρούχα που φορούσε ο νεαρός Πακιστανός.

Άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχουν συλλέξει DNA από τα ρούχα που άφησε ο Πακιστανός στο δωμάτιο που εγκατέλειψε, ενώ το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σώμα του κοριτσιού δεν ταυτίζεται με τα πέντε δείγματα γενετικού υλικού που είχαν ληφθεί από εργαζόμενους στην περιοχή της Χρυσής Ακτής.

Η κατάσταση της 15χρονης παραμένει κρίσιμη, αλλά είναι σταθερή.


Γιατί άδειασαν τη Βουλή τα ξημερώματα

Ένα απειλητικό τηλεφώνημα στις 02 :20 τα ξημερώματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ήταν η αιτία να σημάνει συναγερμός στην ελληνική αστυνομία.

Ένας άγνωστος άντρας στο τηλεφώνημά του είπε ότι έχει τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στη Βουλή, με αποτέλεσμα οι ειδικοί πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ να φτάσουν στο σημείο και να αρχίσουν τους ελέγχους.

Η αστυνομία αρχικά απομάκρυνε όποιον βρισκόταν μέσα στο κοινοβούλιο και οι αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν τόσο το εσωτερικό όσο και τους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Τελικά όπως αποδείχθηκε μετά από την έρευνα το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Κύπρος: Συνελήφθη ο δράκος

Στη σύλληψη "νέου" υπόπτου προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση βιασμού του δεκάχρονου αγοριού στην Λάρνακα.

Ο συλληφθείς αναγνωρίστηκε από το θύμα του. Είναι 37 ετών και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα και φόνο.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Αστυνομία άφησε ελεύθερο τον άνδρα, ο οποίος είχε συλληφθεί αρχικά ως ύποπτος και για τον οποίο χθες είχε εκδοθεί από το Δικαστήριο διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Σε 68.000 υπολογίζονται οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο λόγω της κρίσης

Σε 68.000 υπολογίζονται οι εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από τις αρχές του 2011 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο. Η «καταιγίδα» των λουκέτων δεν προβλέπεται να... κοπάσει γρήγορα.

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πλέον λάβει τα λουκέτα στην αγορά, με δεκάδες καταστήματα να κατεβάζουν ρολά καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και τις προβλέψεις για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του έτους να είναι περισσότερο δυσοίωνες παρά ποτέ.

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, αποτυπώνει έρευνα του «Εθνους» στους πλέον εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Ένα χρόνο μετά την πρώτη απόπειρα καταγραφής των λουκέτων, το «Εθνος» επιστρέφει στους πάλαι ποτέ δημοφιλέστατους εμπορικούς δρόμους αυτούς και συγκρίνει το τότε με το σήμερα, διαπιστώνοντας ότι η αγορά δεν έχει φτάσει ακόμη στον πάτο της κρίσης.

Από τις αρχές του 2011 μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έγραψαν τίτλους τέλους μη έχοντας δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ ορατοί είναι οι φόβοι ότι μέχρι το τέλος του 2012, ακόμη 67.000 εταιρείες κινδυνεύουν με λουκέτο.

Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλέον αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις για μισθούς, πρώτες ύλες, ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΔΕΚΟ, ενώ το γεγονός ότι η κατάσταση σήμερα για την πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι μη αντιστρέψιμη, προσδίδει δραματικές διαστάσεις στην κρίση που πλήττει την αγορά.

Όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν το χειρότερο από την έναρξη της κρίσης πριν από τρία χρόνια και οι προοπτικές διαγράφονται ακόμη πιο δυσοίωνες.

Την ίδια δραματική εικόνα περιγράφει έρευνα της Icap που δείχνει ότι η αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων των εταιρειών είναι ραγδαία. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου περίπου 1 στις 4 επιχειρήσεις βρίσκεται σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.

Παράλληλα 1 στις 2 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή μισθών προς τους υπαλλήλους της, περίπου το 30% οφείλει ενοίκια, ενώ πάνω από 3 στις 10 έχουν καθυστερημένες οφειλές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), αλλά και υποχρεώσεις σε προμηθευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι στην Αττική ερημώνουν αφού στη θέση που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν υγιείς επιχειρήσεις σήμερα αντικρίζει κανείς μόνο άδεια καταστήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα της ΕΣΕΕ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου, είναι πλέον κλειστά δύο στα πέντε καταστήματα. Στην Τσακάλωφ, τη Χαρίλαου Τρικούπη και την Εμμανουήλ Μπενάκη είναι κλειστά ένα στα τρία καταστήματα, ενώ στον Πειραιά, στην οδό Νοταρά, έχουν βάλει λουκέτο δύο στα πέντε καταστήματα - το ίδιο και στη Γούναρη.

Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με το κέντρο της Αθήνας, αφού το 27,3% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. Επιπλέον, ο Πειραιάς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση των λουκέτων, αφού σε σύγκριση με πέρυσι τα κλειστά καταστήματα στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Δραματική είναι η εικόνα με έρημους εμπορικούς δρόμους, όχι μόνο στη συμπρωτεύουσα που βιώνει τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως το Ηράκλειο, ο Βόλος και η Πάτρα.

Χάνονται 260.000 θέσεις εργασίας

Τρομακτική απώλεια 260.000 θέσεων εργασίας εκτιμάται ότι θα φέρει το πρωτοφανές κύμα λουκέτων στην αγορά, τους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με έρευνα της MARC σε συνεργασία με το Ινστιτούτο μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΒΕΕ.

Για το δεύτερο εξάμηνο του 2012 προβλέπεται απώλεια 110.000 θέσεων μισθωτής εργασίας, ενώ εκτιμάται ότι χάθηκαν 78.000 θέσεις μισθωτής εργασίας τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το 65,1% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα και δηλώνουν ότι θα μειώσουν προσωπικό θα ήταν διατεθειμένες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, εφόσον υπήρχε μια επιδότηση του εργασιακού κόστους.

Σοκ προκαλεί και η διαπίστωση ότι περίπου 190.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο.

Το επόμενο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα κλείσουν 11.000 επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει μπει λουκέτο συνολικά σε 67.000.

Έρευνα

Με βάση την έρευνα, η οποία έχει επεξεργαστεί το πιο μετριοπαθές σενάριο, υπολογίζεται ότι θα χαθούν 260.000 θέσεις εργασίας.

Η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δηλαδή το 25,8% θεωρούν ότι θα κατεβάσουν ρολά μέσα σε έναν χρόνο. Εξι στις δέκα επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους επόμενους μήνες, ενώ το 53,4% αντιμετωπίζει δυσκολίες στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.

Ο τζίρος κατέγραψε μέση μείωση της τάξης του 34,8% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011, ενώ ο ρυθμός μείωσης του κύκλου εργασιών είναι πολύ μεγαλύτερος για τις μικρές επιχειρήσεις.
thestival.gr

Αναβρασμός για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στα σενάρια, όπως διαμορφώνονται και από επίσημα κυβερνητικά χείλη, για ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, εκφράζει... η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι τα αεροδρόμια αποτελούν την αιχμή του δόρατος των αερομεταφορών και καθοριστική παράμετρο της τουριστικής και οικονομικής πολιτικής και δεν πρέπει να αποτελέσουν το εξιλαστήριο θύμα. 
Η ΟΣΥΠΑ μιλάει για απουσία οποιασδήποτε οικονομοτεχνικής μελέτης και προσθέτει ότι οι εκπρόσωποι της αγοράς απαιτούν σύγχρονα αλλά φτηνά αεροδρόμια, ωστόσο το υπουργείο θέλει να ακολουθήσει το αποτυχημένο, όπως αναφέρει, παράδειγμα των Σπάτων, ιδιωτικοποιώντας τα κρατικά αεροδρόμια ως μόνη λύση.

Σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, εκείνο που χρειάζεται είναι μια πολιτική με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη και την αύξηση της κίνησης, προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας και όχι το πρόσκαιρο και χωρίς μελλοντική προοπτική κοντόφθαλμο κέρδος.

Η Ομοσπονδία καλεί την πολιτική ηγεσία σε έναν δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη των αεροδρομίων, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, την κοινωνική προσφορά και την προστασία της περιουσίας του δημοσίου.
aegeantimes.gr

Καταζητείται 25χρονος «ποντικός» στην Αλεξανδρούπολη

Για δύο κλοπές που είχαν διαπραχθεί στην Αλεξανδρούπολη αναζητείται 25χρονος από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο δράστης:

• Στις 26/7/2011, εισήλθε σε κατάστημα της Αλεξανδρούπολης και αφαίρεσε έξι τηλεοράσεις, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ποδήλατο και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

• Στις 25/6/2012, αφού εισήλθε σε οικία, στην Αλεξανδρούπολη, στη συνέχεια αφαίρεσε, με κλειδί που βρήκε, το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. 
 
Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
redalert.gr

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Την προσοχή στις γνωριμίες μέσω ίντερνετ εφιστά η ΕΛ.ΑΣ.

Την προσοχή των ανηλίκων, αλλά και των γονέων τους στη χρήση ιστοσελίδων όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εφιστούν αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ...

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε και συνέλαβε προχθές έναν 23χρονο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικες μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Το αρμόδιο τμήμα δέχεται δεκάδες καταγγελίες κάθε μήνα για παρενόχληση μέσω Facebook και άλλων ιστοσελίδων. Οι χρήστες τέτοιων σελίδων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν και να μην αναρτούν προσωπικά δεδομένα.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους

Απίστευτη τουρκική πρόκληση, με τον πρωθυπουργό της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φέρεται πως δήλωσε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους.
Στους απίστευτους ισχυρισμούς φέρεται να προέβη από το Λονδίνο και σε συνάντησή του, όπως μετέδωσε το Mega, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια.

Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.

"Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας.

Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της", ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Για δωροληψία συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του ΕΟΤ στη Θεσσαλονίκη

«Φακελάκι» 2.500 ευρώ κατηγορούνται ότι ζήτησαν από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Πιερία, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ και μια συνάδελφός της, που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 50χρονη υπάλληλος φέρεται ότι ζήτησε εκβιαστικά από τον ξενοδόχο το παραπάνω χρηματικό ποσό, για να ακυρώσει απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου του.

Στη διάρκεια συνάντησης, που είχε η 50χρονη με τον ξενοδόχο, κατηγορείται ότι του παρέδωσε την απόφαση για την άρση της ανάκλησης, αλλά συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε το «φακελάκι», με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Όπως προέκυψε από την εξέτασή της, τα μισά από τα χρήματα προορίζονταν για την 54χρονη προϊσταμένη της, ενώ παραδέχτηκε ακόμα, ότι και στο παρελθόν είχε εισπράξει και άλλα χρηματικά ποσά, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την 54χρονη ανώτερη υπάλληλο του ΕΟΤ, ενώ και οι δύο θα οδηγηθούν αύριο, Σάββατο στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, ενώ οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων δωροδοκίας από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ.

Αναβρασμός στα σχολεία για τις μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών

Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη σχολική χρονιά για εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές που θα προσληφθούν θα είναι... μόνο 200 (από 600 που προσλήφθηκαν πέρσι) αριθμός ανεπαρκής για να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση και τους πολυάριθμους άνεργους εκπαιδευτικούς.

Στην παραδοχή ότι ο αριθμός των μόνιμων διορισμών για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι ελάχιστος προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος απέφυγε να αναφερθεί στον ακριβή αριθμό των διορισθέντων, ωστόσο φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για μόλις 200 διορισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με τον γενικό γραμματεία της ΟΛΜΕ, «οι διορισμοί φαίνεται πως θα είναι ελάχιστοι και σε καμία περίπτωση δεν θα αναπληρώνουν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις».

Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται πως η φετινή χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη, καθώς ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση. Πέρυσι, πάντως, στις σχολικές τάξεις μπήκαν 600 νέοι δάσκαλοι και καθηγητές.

Ακόμα μεγαλύτερο σοκ όμως θα είναι οι περικοπές στις πιστώσεις των αναπληρωτών. Όπως ανέφερε ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μπράτης, οι πιστώσεις που βρίσκονται για έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών είναι μειωμένες κατά 2.500 σε σχέση με πέρσι (12.500 πιστώσεις φέτος, έναντι των περσινών 15.000).

Τα μέλη της ΟΛΜΕ παρέδωσαν πολυσέλιδο υπόμνημα, με τα αιτήματα των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, στον κ. Αρβανιτόπουλο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο υπόμνημά τους: «Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση- χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις».

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα με τα αιτήματα των καθηγητών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων και η δραματική επιδείνωση της εργασιακής και οικονομικής θέσης των εκπαιδευτικών.

Η ομοσπονδία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αξιολόγησης, κάνοντας σαφές ότι δεν θα δεχθεί να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ προειδοποίησε πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμιά δυσμενής αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε πως θα συναντηθεί και πάλι με την ομοσπονδία πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ομαλή έναρξη του σχολικού έτους.

Σχετικά με την αξιολόγηση, η ΟΛΜΕ απείλησε με κινητοποιήσεις, αν δεν αποσυρθεί η διάταξη του ν.4024/11 για τη σύνταξη ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (έως τις 14 Αυγούστου) ή αν προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σε νομοθέτηση εκπαιδευτικών αλλαγών μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα σε αντίθεση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναφορικά με τα αιτήματα της ομοσπονδίας, συνοπτικά ζητάει τα εξής:

- Επαρκείς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά.
- Να γίνουν έγκαιρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές που εκκρεμούν (μετατάξεις καθηγητών ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια, αποσπάσεις κ.λπ.).
- Άμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος των μετακινήσεων των μαθητών.

Χατζημαρκάκης: «Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι πειραματόζωο του ΔΝΤ»

Ένα «βαρέλι χωρίς πάτο» θεωρεί η Γερμανία την Ελλάδα, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης με αποκλειστικές του δηλώσεις στη webtv του ΑΜΠΕ, και τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι «πειραματόζωο του ΔΝΤ».

«Η Γερμανία έχει μια πολύ λανθασμένη εικόνα για την Ελλάδα. Η Γερμανία έχει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δηλαδή, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι επενδύουν σε μία χώρα η οποία δεν είναι ικανή να χρησιμοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο αυτά τα λεφτά. Είναι πολύ λανθασμένη εικόνα αυτή, γιατί οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν δώσει πολλές εγγυήσεις, αλλά και οι Έλληνες έχουν ξεπληρώσει ήδη 400 εκατ. ευρώ μόνο σε τόκους προς τους Γερμανούς. Άρα έχουμε να κάνουμε με μία λανθασμένη εικόνα. Όμως πιστεύω ότι τώρα πρέπει πάρα πολύ γρήγορα η Γερμανία να καταλάβει ότι η κάθε πίεση προς την Ελλάδα, την οποία θεωρώ πειραματόζωο στο εργαστήρι του ΔΝΤ, πρέπει να τελειώσει», δηλώνει ο κ. Χατζημαρκάκης και προσθέτει:

«Έχουμε δει ότι η Ισπανία έχει πάρει άλλους όρους, ειδικά ως προς την επιμήκυνση, ως προς τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους και πιστεύω ότι είναι το πιο λογικό του κόσμου και η Ελλάδα να πάρει τους ίδιους όρους». Αυτό, όμως, «σημαίνει αλλαγή, ρύθμιση -αν κάποιοι το λένε αναδιαπραγμάτευση, αυτό είναι ένας όρος» λέει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και συνεχίζει:

«Εγώ θα έλεγα ότι είναι μία ρύθμιση που προσαρμόζει το πρόγραμμα της Ελλάδα με το πρόγραμμα της Ισπανίας και μάλλον και της Ιταλίας στο μέλλον. Αυτό είναι το βασικό. Μπορεί οι Γερμανοί να μην το θέλουν. Χρειαζόμαστε όμως έναν υπουργό και έναν πρωθυπουργό με αυτοπεποίθηση να το ζητάει κιόλας. Αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν. Περιμένουμε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα στις Βρυξέλλες. Και πιστεύω ότι με μία καθαρή φωνή και καθαρή πράξη -όπως το έκανε ο πρωθυπουργός στη Χαλυβουργία- την οποία μπορεί να αναδείξει στους Ευρωπαίους, θα πετύχει τους στόχους της ρύθμισης και αναδιαπραγμάτευσης».

Συνελήφθη δραπέτης φυλακών που είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς το 1990

Συνελήφθη στο Χαλάνδρι ένας 45χρονος δραπέτης των φυλακών, ο οποίος είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς και καταζητούνταν από τις 25 Ιανουαρίου 2011, καθώς δεν επέστρεψε μετά από 11ήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Αγιάς.

Ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 1990 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας «Γκλοκ», με γεμιστήρα με οκτώ φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διέμενε, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα μίνι οπλοστάσιο. Ειδικότερα εντοπίστηκαν ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου «Σκόρπιον» με δυο γεμιστήρες, ένα πιστόλι με γεμιστήρες, δυο κυνηγετικές καραμπίνες, 173 φυσίγγια, δυο δενδρύλλια κάνναβης, ένα χιτώνιο με διακριτικά Ελληνικής Αστυνομίας, (στολή εκστρατείας) με διακριτικά Ειδικού Φρουρού, ένας πολυκαναλικός ασύρματος, κιάλια, ένα φορητό τηλεσκόπιο, μια πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας μοτοσικλέτας και δυο μοτοσικλέτες για την μία εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή.

Επίσης, στο σπίτι ήταν και μια 41χρονη φίλη του συλληφθέντα, η οποία κατείχε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 2,04 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της γυναίκας, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ζώνη εξάρτησης αστυνομικού, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, ένα φυσίγγιο των 9 χιλιοστών και τρία κινητά τηλέφωνα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Νέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, - Τι θα συζητήσουν

Νέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, προγραμματίστηκαν για την προσεχή Δευτέρα στις 16.00 και την Τρίτη στις 18.00.

Τα κύρια ζητήματα προς συζήτηση θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, το πρωί της Κυριακής αναμένεται να έχει κλείσει στο γενικό του πλαίσιο, το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, ώστε να ακολουθήσει κατόπιν η εξειδίκευση και να ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά η τρόικα φρενάρει τις 10 δόσεις πληρωμής των φετινών φουσκωμένων εκκαθαριστικών και ζητεί ισοδύναμα ή επτά δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων έχει κοινοποιηθεί στους δανειστές μας, σε ένα πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει τα εξής:

-Κατάργηση όλων των  κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και διατήρηση του επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ.
-Καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία για φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.
-Κατάργηση τους επιδόματος των 1.000 ευρώ που αντικατέστησε τον 13ο και 14ο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.
-Αναδρομική μείωση στα εφάπαξ και περικοπή στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,67%.
-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.
-Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για τις επικουρικές.
-Πλαφόν 2.500 ευρώ για το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών με παράλληλη περικοπή των διπλών συντάξεων.
-Περικοπές 10% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ και μείωση 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ.
-Συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ και αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.
-Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ.
-Καθιέρωση διδάκτρων έως και 2.000 ευρώ τον χρόνο για προπτυχιακούς φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Αντίθεση Αντ. Ρουπακιώτη στις νέες απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Την αντίθεσή του στις έξι νέες απολύσεις, στις οποίες προχώρησε η «Χαλυβουργία Ελλάδος» στη μονάδα του Ασπροπύργου, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνάντηση του με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων του εργοστασίου «Η Ενότητα». Στη συνάντηση πήραν μέρος τόσο νομικοί σύμβουλοι των εργαζομένων, όσο και απολυμένοι της εταιρείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι τελευταίες αυτές απολύσεις όχι μόνο δεν υπηρετούν το αναγκαίο κλίμα ηρεμίας, που πρέπει να υπάρχει στον χώρο του εργοστασίου μετά την αναστολή της απεργίας, αλλά επιτείνουν την ένταση και παρεμποδίζουν την άσκηση του δικαιώματος εργασίας.

Κι αυτό, όπως σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «πέραν του ότι οι απολύσεις αυτές θα ελεγχθούν από τα δικαστήρια για τη νομιμότητά τους». Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τέλος την ευχή να μην υπάρξει συνέχεια στη στάση αυτή της εταιρείας.

Οι έξι απολύσεις έγιναν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων για αναστολή της απεργίας τους, με την επίκληση προϋποβολής μήνυσης, χωρίς καταβολή αποζημίωσης.

Νικολόπουλος: "Εγώ θα είμαι εδώ! - Για άλλους, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά…"

"Εγώ θα είμαι εδώ! - Για άλλους, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά…" καταλήγει στη δήλωση - απάντηση στη διαγραφή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Νίκος Νικολόπουλος.


Η δήλωση αναλυτικά:

«Οι στίχοι ενός παραδοσιακού τραγουδιού, που ήρθε στο μυαλό μου καθώς ήταν το αγαπημένο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, υπήρξε η αφορμή της διαγραφής μου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, την οποία πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης.

Η αιτία όμως ήταν άλλη. Η καθαρή και ξάστερη πολιτική μου θέση, αυτή που με σθένος υπερασπίστηκα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και ενώπιον του λαού στις πρόσφατες εκλογές και από την οποία ουδέποτε μετακινήθηκα, παραιτούμενος ακόμα και από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας.

Η διαγραφή μου αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ότι, τώρα που άλλαξαν οι ρόλοι και φτάσαμε μέχρι την εξουσία, άλλαξαν και οι θέσεις. Ότι οφείλουν όλοι να ξεχάσουν την «άμεση επαναδιαπραγμάτευση» και το σθεναρό «όχι σε νέα μέτρα ύφεσης και φτώχιας εις βάρος του λαού», που πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς διαλαλούσε προεκλογικά

Η διαγραφή μου είναι ένα σιωπητήριο άγγελμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι το «τότε» δεν είναι «τώρα» και πως για μία ακόμα φορά, ο λαός μας θα πρέπει να υποστεί την ανακολουθία έργων και πράξεων μίας κυβέρνησης.

Είναι προφανές λοιπόν, πως το… tweet ήταν μόνον η αφορμή.

Το ξέρω πως έγινα πολύ δυσάρεστος, όταν με πολύ ξεκάθαρο και έντιμο πολιτικό λόγο εγκατέλειψα την θέση του Υφυπουργού. Το ξέρω πως έγινα ακόμα πιο δυσάρεστος όταν όλη η λάσπη που προσπάθησαν να μου εκτοξεύσουν δεν έπιασε πουθενά και όταν αντελήφθησαν, πως πίσω από το Νικολόπουλο δεν υπάρχει τίποτα «κακό» και τίποτα «περίεργο», παρά μόνο η αποφασιστικότητα ενός έμπειρου πολιτικού, που επί 38 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και τιμή την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, να παραμείνει πιστός και αληθινός απέναντι σε όσα και ο ίδιος προεκλογικά δεσμευόταν απέναντι στον λαό.

Έγινα δυσάρεστος όταν με κάθε τρόπο τόνιζα πως η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα στην βάση της Νέας Δημοκρατίας για την «νέα πραγματικότητα» και ακόμα περισσότερο, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Γραμματέας του κόμματος, υπερασπιζόμενος την επίσης έντιμη και ξεκάθαρη πρόταση, η βάση της Ν.Δ. και το ανώτατο πολιτικό της όργανο να αποφασίσει για την στροφή πολιτικής που αυταπόδεικτα πλέον έχει κάνει η κυβέρνηση έναντι του μνημονίου και της επαναδιαπραγμάτευσης. Κάποιοι, λοιπόν, μάλλον δεν ήθελαν με τίποτα να φτάσει η υποψηφιότητά μέχρι τέλους και οι απόψεις μου να τεθούν υπόψη των στελεχών του κόμματος. Γιατί πονάει η αλήθεια… Πονάει η πραγματική πολιτική. Πονάει η εντιμότητα. Πονάει η συνέπεια λόγων και πράξεων!

Ας είναι…

Αποδέχομαι κάθε «ποινή» που μου επιβάλλει το σημερινό σύστημα ηγεσίας της παράταξης που ποτέ δεν θα πάψω να θεωρώ «σπίτι» μου.

Και την αποδέχομαι γιατί, όπως ανέφερα και σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, αν ο κ. Σαμαράς θέσει στα όργανα του κόμματος το ερώτημα «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, τώρα ή μετά;» και πάρει την απάντηση «τώρα», δεν έχει άλλη λύση από το να… αυτοδιαγραφεί.

Την αποδέχομαι γιατί γνωρίζω καλά αυτό που η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. μάλλον δεν γνωρίζει: Ότι η συνείδηση αυτής της παράταξης είναι ο κόσμος της. Και η φωνή της βάσης, του λαού, δεν φιμώνεται ποτέ. Ούτε και χαρίζεται σε αυτούς που τον κοροϊδεύουν.

Την αποδέχομαι γιατί, στο τέλος, ο λαός είναι εκείνος που εκλέγει και διαγράφει!

Περιμένω την κλήση μου σε απολογία στο πειθαρχικό του κόμματος. Όπου θα υποστηρίξω τις ίδιες ξεκάθαρες απόψεις και θα θυμίσω τα όσα υπερασπιζόμασταν προεκλογικά, απέναντι στα σημερινά… «excellent» του κ. Τόμσεν. Και εάν, παρεμπιπτόντως, μου επιτραπεί να παραμείνω στο κόμμα, θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος Γραμματέας, με την ίδια πρόταση και την ίδια λογική: Η βάση να αποφασίσει για την πολιτική στάση της κυβέρνησης! Και ας δούμε τότε, ποια λογική θα επικρατήσει…

Και σε κάθε περίπτωση, δηλώνω πως θα παραμείνω εδώ, όρθιος, έτοιμος να υπερασπιστώ την πραγματική συνείδηση της Νέας Δημοκρατίας και τα όσα προεκλογικά υποστηρίξαμε απέναντι στον χειμαζόμενο λαό μας: Όχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όχι σε νέα μέτρα ύφεσης!

Οι δικές μου επάλξεις αγώνα δεν άλλαξαν ποτέ, ακόμα και όταν ο πολιτικός μου μέντορας, κ. Κ. Στεφανόπουλος αποχωρούσε κάποτε από την παράταξη ή όταν αποχωρούσε από αυτή ο σημερινός Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ., καθώς και όσοι άλλοι, κατά καιρούς, έφυγαν από αυτή.

Εγώ θα είμαι εδώ!

Για άλλους, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά…»

ΝΔ: Διέγραψαν τον βουλευτή Νικολόπουλο για σχόλιό του στο Twitter

Εκτός Νέας Δημοκρατίας είναι επισήμως ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.
Προηγήθηκε ανάρτησή του στο Twitter, όπου σχολίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση του οικονομικού προγράμματος με την τρόικα.


«Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης "όνειρο ήταν" την λησμονήσαμε.Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;»


Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποίησε ότι θέτει τον κ. Νικολόπουλο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ Γ. Τραγάκη, παραπέμπει το πρώην υφυπουργό στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Πάτρα: Συνταξιούχος τραπεζικός έδινε σε μαθήτριες ταινίες πορνό

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών σε πρώην τραπεζικό υπάλληλο κατηγορούμενο πως πλησίαζε ανήλικα κορίτσια...έξω από δημοτικά σχολεία της Πάτρας και τους έδινε dvd με πορνογραφικό υλικό.
Ο δράστης κρίθηκε ένοχος για το γεγονός πως πλησίασε ένα κοριτσάκι 11 ετών και του έδωσε πορνό dvd.

Στο δικαστήριο, όπως γράφει η "Πελοπόννησος" βρέθηκαν αρκετές κοπέλες οι οποίες περιέγραψαν τις κινήσεις του δράστη και τον τρόπο που τις προσέγγιζε για να τους δώσει τα dvd. Ο άνδρας κατέβαινε από το αυτοκίνητο, τις πλησίαζε και με ευγενική φωνή τις καλούσε προς το μέρος του. Όταν οι ανήλικες πλησίαζαν τους έδινε το dvd λέγοντάς τους να το δουν σπίτι.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν την άνοιξη του 2010 και η φήμη για τη δράση του άνδρα είχε εξαπλωθεί στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Ένοπλη ληστεία με το "καλημέρα" στα Χανιά

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε με το "καλημέρα" σε οπωροπωλείο στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου στις 7:30 το πρωί δύο άγνωστοι άντρες εισέβαλαν σε κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Μανούσακα και με την απειλή όπλου ζήτησαν τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο.


Το κατάστημα εκείνη την ώρα ήταν άδειο από πελάτες ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονταν ένας άντρας, που πιθανολογείται ότι είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έδωσε στους δράστες 2000 ευρώ.

Οι άγνωστοι, που φορούσαν δερμάτινα ρούχα, πήραν τη λεία τους και εξαφανίστηκαν ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό τους.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η υιοθετημένη κόρη του Κεμάλ Ατατούρκ

Η υιοθετημένη κόρη του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, σκοτώθηκε σε τροχαίο, δήλωσε ο γιος της χθες Πέμπτη στην τουρκική τηλεόραση. Η Ουλκού Αντατέπε ήταν 79 ετών.

Η Αντατέπε σκοτώθηκε την Τετάρτη όταν ο οδηγός του αυτοκίνητου στο οποίο επέβαινε έχασε τον έλεγχό του σε αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Άγκυρα, έγραψε η εφημερίδα Milliyet.

Ο σύζυγός της και ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν κατά το τροχαίο, το οποίο σημειώθηκε στην βορειοδυτική επαρχία Σακάρια. Ο γιος της Άχμετ Ντογκανσάι επιβεβαίωσε την είδηση στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Στις 29 Οκτωβρίου 1923 ο Ατατούρκ ανακήρυξε την Τουρκική Δημοκρατία κι έγινε ο πρώτος πρόεδρός της. Παρέμεινε πρόεδρος μέχρι τον θάνατό του το 1938.

Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς τούρκους ήρωας σχεδόν μυθικών διαστάσεων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, του πιστώνουν τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που προσέδωσαν στη χώρα κοσμικό χαρακτήρα.

Ο Ατατούρκ υιοθέτησε την Αντατέπε όταν ήταν εννέα μηνών και την μεγάλωσε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα μέχρι τον θάνατό του. Ήταν η μικρότερη από τα επτά υιοθετημένα παιδιά του--έξι κόρες και ένας γιός--σύμφωνα με την Milliyet.

Ως παιδί, η Αντατέπε ταξίδευε στη χώρα με τον πατέρα της και μάλιστα εμφανίζεται στο εικονογραφημένο εξώφυλλο του αλφαβηταρίου «Alfabe», στο οποίο ο Ατατούρκ εικονίζεται να της διδάσκει το νέο λατινικό αλφάβητο που αντικατέστησε το αραβικό αλφάβητο--μια από τις δυτικού τύπου μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφάρμοσε ο πρόεδρος.

Αγριο έγκλημα στον Κορυδαλλό – Τον εκτέλεσαν με πέντε σφαίρες στο κεφάλι

Μια εν ψυχρώ δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού, στην πλατεία Ελευθερίας, προκαλώντας τρόμο στην τοπική κοινωνία. 

Όλα έγιναν δέκα λεπτά μετά τις τρεις τα ξημερώματα, όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σταμάτησαν μπροστά από το 31χρονο θύμα τους και ο ένας από τους δύο αναβάτες έβγαλε όπλο και εκτέλεσαν τον άτυχο άντρα με πέντε σφαίρες στο κεφάλι. Ο νεαρός έπεσε νεκρός στο έδαφος, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία που έφτασε άμεσα στην περιοχή, απέκλεισε το σημείο της δολοφονίας και βρήκε πέντε κάλυκες έκανε λόγο για πιθανό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες.

Η ταυτότητα του θύματος δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων παραμένουν ακόμα στο σκοτάδι.

Τραγωδία στην Ηλεία: Αυτοκτόνησε 31χρονος με καραμπίνα

Με τραγικό τρόπο έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 31χρονος άντρας, χθες το βράδυ πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, στο χωριό Κούμανι της Αρχαίας Ολυμπίας, στο δρυοδάσος της Φολόης.

Ο αυτόχειρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο δωμάτιό του, χρησιμοποιώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Ο31χρονος στήριξε το όπλο στο κεφάλι του και βρήκε τη δύναμη να πατήσει τη σκανδάλη «φεύγοντας» με αυτό τον τραγικό τρόπο από τη ζωή.

Ο πυροβολισμός έκανε τους οικείους του και τους γείτονες να τρέξουν και να δουν το κακό που είχε συμβεί.

Προανάκριση διενεργεί για τα αίτια που οδήγησαν το νεαρό άντρα στην αυτοκτονία διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Ο ένας πούλαγε σκόρδα και ο άλλος "τρύπωσε" στο σπίτι για μετρητά!

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές, με πρωταγωνιστές φυσικά αθίγγανους, ντόπιους ή αλλοδαπούς. Αυτή τη φορά χτύπησαν στο Αχλάδι Στυλίδας. 
Γύρω στις 12:00' το μεσημέρι πλησίασαν μια ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν στην αυλή του σπιτιού της. Από τους 5 που ήταν στο αυτοκίνητο κατέβηκαν οι δύο. Ο ένας απασχολούσε την ηλικιωμένη προσπαθώντας να την πείσει να αγοράσει σκόρδα και ο άλλος χωρίς να γίνει αντιληπτός "τρύπωσε" στο σπίτι.

Την ώρα που άρπαζε τα χρήματα από το πορτοφόλι της γυναίκας, έγινε αντιληπτός από τον σύζυγο, που ήταν μέσα στο σπίτι και έβαλε τις φωνές.

Οι δράστες άρπαξαν εκατόν πενήντα ευρώ και αφού επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο έγιναν καπνός. Η γυναίκα ενημέρωσε την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Στυλίδας εντόπισαν το citroen xara με τους 5 αθίγγανους, κοντά στην ΒΙΠΕ Λαμίας και με την συνεργασία συναδέλφων τους από τη Λαμία τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.
lamiareport.gr

Δείτε το πρώτο πλωτό μίνι μάρκετ-Απίστευτο και όμως ελληνικό! [photo]

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας, για να πάει κόντρα στην οικονομική κρίση και για να κερδίσει κάτι παραπάνω τώρα που είναι καλοκαίρι, σκαρφίστηκε να... μετατρέψει τη βάρκα του σε πλωτό μίνι μάρκετ και να αλωνίζει τα πελάγη για πελάτες.
Βρίσκεσαι σε ερημική παραλία κι έχεις ξεμείνει από παγωμένο νερό ή κρύα μπύρα; Μην ανησυχείς, υπάρχει λύση. Το πλωτό μίνι μάρκετ!
thestival.gr

Κινδύνευσε 52χρονος από φωτιά σε σπίτι στο Ηράκλειο, τον έβγαλαν λιπόθυμο από τις φλόγες

Λιπόθυμο έβγαλαν από το σπίτι του που φλέγονταν έναν 52χρονο άντρα στο Ηράκλειο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά από τις 22:30 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο διπλοκατοικίες στην Κορώνη Μαγαρά.

Περίοικοι που είδαν τους πρώτους καπνούς να ξεπηδούν από το σπίτι ειδοποίησαν τις αρχές που έσπευσαν έγκαιρα απεγκλωβίζοντας τον 52χρονο ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε με προβλήματα στην αναπνοή στο ΠΑΓΝΗ.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις υπαλλήλους κατόρθωσαν λίγη ώρα αργότερα να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά χωρίς να επεκταθεί στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Τα αίτια για το συμβάν διερευνώνται.
flashnews.gr

Διακοπές στην Ελούντα για τον Σημίτη

Τις καλές συνήθειες δεν τις αφήνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στις 12.30 το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με... την πτήση της γραμμής συνοδευόμενος από τη συζυγό του Δάφνη, την κόρη τους και την εγγονή τους.

Ο κ. Σημίτης ευδιάθετος χαιρέτισε τον κόσμο που τον αναγνώρισε, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε και κατευθύνθηκε στην Ελούντα όπου θα παραμείνει ως την Τετάρτη.
thebest.gr

Με τους μαθητές που αρίστευσαν στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα συναντήθηκε ο Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους Έλληνες μαθητές που αρίστευσαν στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και τους έδωσε τα συγχαρητήριά του.

"Ήθελα πραγματικά να σας συγχαρώ για αυτό το οποίο κάνατε. Μας κάνατε όλους περήφανους. Να σας πω ότι το μήνυμα που στείλατε και στην Ελλάδα και κυρίως στους έξω είναι ότι οι Έλληνες πάντοτε μπορούν να διαπρέπουν», ανέφερε απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Σαμαράς. «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες οι Έλληνες παίρνουν ανάσες δύναμης από το δικό σας επίτευγμα» συνέχισε.

Επίσης εξέφρασε στον πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Γρηγόρη Καλογερόπουλο την απορία του πως στη χώρα μας, τη χώρα του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα και του Ευκλείδη, έχει τόσο υποβαθμιστεί η διδασκαλία της γεωμετρίας.

"Το επισημαίνετε κι εσείς, το επισημαίνω κι εγώ επίσημα και το ακούει εξ ευωνύμων ο υπουργός Παιδείας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Τα υδροπλάνα «προσθαλασσώνονται» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με υδροπλάνα προσανατολίζονται ο δήμος της πόλης και το υπ. Ανάπτυξης. Όπως ανακοινώθηκε  μετά από συνάντηση των κ.κ. Χατζηδάκη και Μπουτάρη, που έγινε το πρωί της Τρίτης, η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με υδροπλάνα και η προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και των δύο πλευρών.
Μάλιστα από την συμπρωτεύουσα παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη σχολίαζαν ότι τα υδροπλάνα αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στην σύνδεση της πόλης με τα νησιά του Αιγαίου, ιδίως μετά την απροθυμία ακτοπλοϊκών εταιρειών να καλύψουν τη συγκεκριμένη ζήτηση. Υπενθυμίζεται σχετικά ότι πρόσφατα η ΝΕΛ υπαναχώρησε στην πρόθεση της να καλύψει την γραμμή Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες- Βόλος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και την οικονομία των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και το τουριστικό ρεύμα που –θεωρητικά τουλάχιστον – υπάρχει.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – και συνεπώς και τα υδροπλάνα που θα «πιάνουν» εκεί αποτελεί λιμάνι αφετηρίας όχι μόνο για τους κατοίκους ολόκληρης της Βόρειου Ελλάδας, αλλά δυνητικά και για τους χιλιάδες ανατολικοευρωπαίους τουρίστες που κατεβαίνουν κάθε χρόνο στη Χαλκιδική και με ένα γρήγορο και οικονομικό μέσο, όπως είναι τα υδροπλάνα, θα μπορούσαν να προωθηθούν και προς τα νησιά του Αιγαίου – ιδίως του Βόρειου Αιγαίου.
aegeantimes.gr

Τρικαλινές καθηγήτριες στο ... Βιετνάμ!

Το δρόμο της μετανάστευσης που τις οδήγησε στην… Άπω Ανατολή πήραν δυο Τρικαλινές αδελφές, καθηγήτριες αγγλικών...
Αφού είδαν κι απόειδαν στα Τρίκαλα, μεροκάματο δεν έβγαινε ειδικά την τελευταία διετία, οι μαθητές λιγόστεψαν στα κέντρα ξένων γλωσσών, άρα μειώθηκαν και οι θέσεις των καθηγητών, πήραν τη μεγάλη απόφαση. Κατέθεσαν τα χαρτιά τους, ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται και ήδη εδώ και τρεις περίπου μήνες έχουν εγκατασταθεί και εργάζονται ως καθηγήτριες Αγγλικών, πάνω σ’ αυτό που σπούδασαν δηλαδή, στο… Βιετνάμ. Σημειωτέον ότι υπάρχουν πολλές… κενές θέσεις ακόμη στη μακρινή μας χώρα, ειδικά για εκπαιδευτικούς, οπότε… μάλλον θα πρέπει να το δούμε αλλιώς, για το που μπορούμε να μεταναστεύσουμε, ελέω κρίσης!...

Αστυνομικοί στην Κύπρο έλαβαν για δώρα ρολόγια και επιταγή από τον Σουλτάνο

Έρευνες σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, που αναφέρει ότι αξιωματικοί της Αστυνομίας, έλαβαν δώρο ρολόγια Ρόλεξ, αλλά και επιταγή, έχει...
ζητήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.


Κληθείς από το Ράδιο Πρώτο, να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, είπε ότι υπάρχει σχετική αστυνομική διάταξη που αναφέρει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες τα μέλη της Αστυνομίας μπορούν να παίρνουν δώρα.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις οι Αστυνομικοί οφείλουν να ενημερώνουν τον Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος και αποφασίζει. Αν προκύψει ότι τα πήραν χωρίς την ενημέρωση της ηγεσίας, τίθεται θέμα διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων», κατέληξε ο Αντρέας Αγγελίδης.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη 19χρονος με ψυχολογικά προβλήματα για εμπρησμό στις αρχαιότητες στα Μάλια

Ένας 19χρονος που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έχει συλληφθεί για απόπειρα εμπρησμού που σημειώθηκε κοντά στις αρχαιότητες στα Μάλια ενώ ερευνάται... η εμπλοκή του στο μπαράζ εμπρησμών που έχουν σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή.

Η αρχή για τη σύλληψη του νεαρού "πυρομανή" έγινε το βράδυ της Τετάρτης όταν κάτοικοι τον είδαν να απομακρύνεται από μικροεστία φωτιάς που είχε ξεσπάσει και είχε σαν αποτέλεσμα να καεί περιορισμένης έκτασης γης.

Περίοικοι των Μαλίων την τελευταία εβδομάδα ήταν ανάστατοι καθώς σε καθημερινή βάση ξεσπούσαν ταυτόχρονα μικρές πυρκαγιές ωστόσο χάρης στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών δεν έπαιρναν διαστάσεις.

Το τελευταία διάστημα μάλιστα που το Ηράκλειο συγκλονίζονταν από την καταστροφική πυρκαγιά στη Βιάννο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περίπου 10 περιστατικά φωτιών που είχαν ξεσπάσει ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία σε μια έκταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τις αρχαιότητες των Μαλίων.

Οι "ύποπτες" αυτές πυρκαγιές εξετάζεται από τις αρχές αν οφείλονται στον 19χρονο.

Την προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.
flashnews.gr

Σύγκρουση μοτοσυκλέτας με άλογο στη Λέσβο!

Απίστευτο τροχαίο ατύχημα στη Λέσβο. Η ανευθυνότητα ιδιοκτητή ζώου λίγο ακόμη και θα στοίχιζε τη ζωή ένος νέου ανθρώπου.
Συγκεκριμένα σήμερα (02-08-2012), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μυτιλήνης – Καλλονής Λέσβου, ημεδαπός ηλικίας 28 ετών, κινούμενος με δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με κατεύθυνση την Καλλονή, συγκρούστηκε με ζώο (άλογο), το οποίο βρισκόταν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δικυκλιστή.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου νοσηλεύεται.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος ερευνώνται. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης.

Θρίλερ στη Σάμο. ΕΠΟΠ βρέθηκε νεκρός.Είχε μηνυθεί για "σεξουαλική παρενόχληση"!

Θρίλερ στη Σάμο με τον θάνατο ενός ΕΠΟΠ ,που οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν σε αυτοκτονία. 

Η υπόθεση περιπλέκεται , γιατί χθες σύζυγος συναδέλφου του νεκρού , είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για “σεξουαλική παρενόχληση”!

Μετά την υποβολή της μήνυσης οι αστυνομικές αρχές της Σάμου άρχισαν να αναζητούν τον ΕΠΟΠ. Τελικά οι αστυνομικοί κατέληξαν στο σπίτι του. Παραβιάζοντας την πόρτα μπήκαν και βρήκαν τον ΕΠΟΠ νεκρό. Δίπλα του υπήρχε ένα κουτί με φυτοφάρμακο, γι΄ αυτό και η περίπτωση της αυτοκτονίας διαδόθηκε αμέσως.

Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές του νησιού ερευνούν πλέον όλα τα ενδεχόμενα.

Ξεχάστε τις δίαιτες: Έρχεται νέο άρωμα που αδυνατίζει

Το άρωμα Prends-Moi θα βγει στην κυκλοφορία μέσα στις επόμενες ημέρες και αναμένεται να κάνει θραύση. Κι αυτό όχι γιατί μυρίζει τέλεια, αλλά γιατί βοηθά στο αδυνάτισμα.

Η ιδέα ανήκει στην γαλλική αρωματοποιία Robertet, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι ήδη η λίστα αναμονής για την απόκτηση του αρώματος φτάνει μόνο στη Βρετανία τις 6000 γυναίκες.

Το Prends-Moi, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 42 ευρώ, περιέχει ένα συνδυασμό καφεΐνης, καρνιτίνης και σπιρουλίνας που ενεργοποιεί τα δύο βασικά ένζυμα της λιπόλυσης, βοηθώντας στο αδυνάτισμα, ενώ αυξάνει την παραγωγή β-ενδορφινών στην επιδερμίδα. Αυτές μεταφέρουν ένα μήνυμα ικανοποίησης και πληρότητας στον εγκέφαλο, το οποίο κυριολεκτικά κόβει την όρεξη.

Το άρωμα θα μυρίζει περγαμόντο, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ, ενώ για να αποδώσει στο μάξιμουμ, απαιτείται να το φοράς κάθε πρωί, αλλά και όποτε θες να κάνεις κάποια διατροφική ατασθαλία.

Σύμφωνα με το τεστ δοκιμής σε γυναίκες μεταξύ 18 και 70 ετών, οι οποίες δεν έκαναν δίαιτα, το 75% συμφώνησε πως μειώθηκε η τάση τους για τσιμπολόγημα, ενώ το 73% ένιωσε αυτή την αίσθηση ευχαρίστησης που υποσχόταν το άρωμα.

Συνελήφθη 42χρονος που έκανε 75 ληστείες σε 10 χρόνια

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε, στα Καμίνια, ένας 42χρονος ο οποίος κατηγορείται πως είχε διαπράξει συνολικά 75 ένοπλες ληστείες από τις οποίες 41 σε τράπεζες, 24 σε σουπερ-μάρκετ και 10 σε δημόσιους οργανισμούς. Η «δράση» του χρονολογείται την τελευταία τουλάχιστον 10ετία ενώ τα χρήματα από τις ληστείες τα «ξέπλενε» επενδύοντας σε αγορά φορτηγού αυτοκινήτου και την ίδρυση μεταφορικής εταιρείας στην Βουλγαρία.

Ο 42χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στα Καμίνια και λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε σούπερ-μάρκετ στη λεωφόρο Θηβών στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρο κράνος μοτοσικλετιστή και με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσε από τρία ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο 42χρονος έχει διαπράξει συνολικά 75 ληστείες.

Όπως έγινε γνωστό ο συλληφθείς, ο οποίος δεν ήταν σεσημασμένος, παραδέχτηκε όλες τις ένοπλες ληστείες που είχε κάνει, ενώ η «δράση» του χρονολογείται από δεκαετίας και πλέον και συγκεκριμένα από το τέλος του 2001. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας του είναι ότι διέπραττε τις ένοπλες ληστείες πάντα μόνος του, χρησιμοποιώντας αρχικά κοντόκαννη καραμπίνα και την τελευταία εξαετία περίστροφο.

Από τις ληστείες ο 42χρονος αποκόμισε συνολικά τα χρηματικά ποσά των 528.795,7 ευρώ, 969.000 δραχμών, 1.825 δολαρίων Η.Π.Α., 673 λιρών Κύπρου και 40 λιρών Αγγλίας. Μέρος αυτών των χρημάτων διέθεσε για την αγορά φορτηγού-τράκτορα με επικαθήμενο, που είχε σκοπό να τα μεταφέρει και ταξινομήσει στην Βουλγαρία, όπου έχει ιδρύσει μεταφορική εταιρεία.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία είχε προσπαθήσει να διαφύγει, ένα περίστροφο διαμετρήματος 357 μάγκνουμ με έξι φυσίγγια στο βυκίο, ένα μαύρο κράνος, ένα ζεύγος διαφανή γάντια μίας χρήσεως, μία νάιλον μπλε σακούλα, μία μαύρη τσάντα ώμου και το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει από το σουπερ-μάρκετ.

Σε έρευνες σε δύο οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εικοσιτέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος 357 μάγκνουμ, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, τριάντα οκτώ φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, μία κουκούλα τύπου φουλ-φεις και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις

Θύμα βιασμού αγόρι στη Λάρνακα

Θύμα βιασμού έπεσε δεκάχρονο αγόρι στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην Αστυνομία, το αγόρι, ενώ βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στην παραλία της πόλης μαζί με φίλους του, προσεγγίστηκε από μοτοσικλετιστή, ο οποίος το έπεισε να ανέβει στη μοτοσικλέτα.

Στη συνέχεια ο δράστης μετέφερε το αγόρι στην οροφή πολυκατοικίας και υπό την απειλή μαχαιριού το βίασε. Το θύμα, που νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ στο Μακάρειο Νοσοκομείο, εξέτασε ήδη ιατροδικαστής. Ο δράστης, ο οποίος μιλούσε ελληνικά, αναζητείται από την Αστυνομία.

Υπόθεση 15χρονης: Η αστυνομία αναζητά στην Πάρο ένα νεαρό με μηχανή

Ένα νεαρό άντρα με μηχανή αναζητά η αστυνομία και το λιμενικό για την επίθεση στη 15χρονη μαθήτρια σε παραλία της Πάρου. Σύμφωνα με μάρτυρες ο ύποπτος φέρεται να είχε περάσει με τη μηχανή του μπροστά από την 15χρονη, την αδελφή της και την μητέρα δυο φορές.

Ηδη η ΕΛ.ΑΣ και το λιμενικό χτενίζουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Προσπαθούν να διαπιστώσουν αν κάποιος είχε επισκεφθεί το νησί εκείνες τις ημέρες για διακοπές, τις οποίες διέκοψε ξαφνικά και έφυγε από την Πάρο αιφνιδιαστικά μετά το περιστατικό.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής περιμένει την ανάλυση γενετικού υλικού που έχει συλλεχθεί από διάφορα άτομα που βρίσκονται στο νησί και πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή με την ανήλικη μαθήτρια, ώστε να γίνει ταυτοποίηση με εκείνο που βρέθηκε στην 15χρονη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...