Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η σύγχρονη ξενιτιά των Ελλήνων μέσα από τα μάτια νεαρών μαθητών [βίντεο]

Την ζωή τους μακρυά από την πατρίδα, τους φίλους αλλά και τις γνώριμες εικόνες της Ελλάδας, παρουσιάζουν μαθητές ελληνικού σχολείου στην Γερμανία, μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους την οποία δημιούργησαν.

Πρόκειται για τους μαθητές της Α' Λυκείου του ελληνικού σχολείου της Φρανκφούρτης οι οποίοι δημιούργησαν την ταινία «Ιθάκη am Main», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το Frankfurt am Main που είναι το πλήρες όνομα της γερμανικής πόλης.

Στην πλοκή καταγράφεται η νοσταλγία, η ανασφάλεια, ο φόβος αλλά και η ανακάλυψη του καινούριου, όντας μετανάστες σε μία ξένη χώρα. Όλοι, πέρασαν δύσκολα στην πατρίδα τους, την εγκατέλειψαν για να βρουν μία καλύτερη ζωή, όμως αυτό δεν σημαίνει πως την έχουν ξεχάσει.

«Στην Ελλάδα όλα είναι διαφορετικά. Μου λείπουν η γειτονιά, οι φίλοι μου», δηλώνει η μαθήτρια Βαλεντίνα Μαρία Κωνσταντινίδη στον Ελεύθερο Τύπο.

Το σενάριο της ταινίας έγραψε η Βαλεντίνα μαζί με άλλους τρεις συμμαθητές της, και επικεντρώθηκαν στο πώς τέσσερις έφηβοι, αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση τους στη Γερμανία.

Οι μαθητές αναρωτιούνται: «Τελικά η Φρανκφούρτη είναι ο προορισμός ή μήπως η αφετηρία»;

Η ταινία έλαβε το τρίτο βραβείο στο μαθηματικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με τον τίτλο «Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία».
Enhanced by Zemanta

Φ. Κουβέλης: "Όχι άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία"

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση Κ.Ε. του κόμματος σήμερα, τόνισε ότι δεν πρέπει να ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι άμεση αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανεικής Σύμβασης με ταυτόχρονη ανάπτυξη, είναι το δίπτυχο το οποίο θεωρεί απαραίτητο για να βγει η χώρα από τη κρίση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι: «Δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία ούτε δεδομένη η παραμονή στο Ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθειάς προοδευτικής μεταρρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών», προσθέτοντας ότι «Γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό απαιτεί μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ότι «σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε πέραν της τρόικας. Τίποτα δεν θα γίνει αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση και εκείνο που πρέπει να προταχθεί είναι απαραίτητα η ανάπτυξη".

Αναφορικά με το ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν είμαστε μόνο να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο αλλά να συμβάλλουμε με προτάσεις και θέσεις. Στηρίζουμε την κυβέρνηση.

Θα διεκδικούμε επίπονα και συστηματικά να τηρείται η Προγραμματική Συμφωνία και Σύγκλιση. Η ευθύνη που έχουμε αναλάβει ξεπερνά το 6,23% που μας έδωσε ο λαός αλλά θα προωθήσουμε το έργο που αναλάβαμε».

Α. Τσίπρας από τον Βόλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει πως δεν είναι πυροτέχνημα

«Αν υπήρχε μια σημαντική ελπίδα για την Ευρώπη, αν υπήρχε ελπίδα για ένα δημιουργικό σοκ, θα ήταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία», δήλωσε από τον Βόλο και πιο συγκεκριμένα από την Πορταριά Πηλίου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Α., Αλέξης Τσίπρας, όπου και βρέθηκε για... το Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πραγματοποιώντας ομιλία υπό τον τίτλο: "Είμαστε ενωμένοι": Συνεργασία μεταξύ κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο"

O Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του τόνισε πως οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, πως πρόκειται για έναν κοινωνικό πόλεμο και όχι εθνικό, ενώ προέβλεψε πως η κρίση θα χτυπήσει σύντομα την καρδιά της Ευρώπης με την σύγκρουση να είναι άγρια, κάνοντας λόγο για ένα άμεσο εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο που θα αποτρέψει την Ευρώπη από την καταστροφή.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρομοίασε την Ευρώπη με μια γάτα που περπατάει στον αέρα και αρνείται να το συνειδητοποιήσει, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα ποντίκι, που θα γινόταν η αιτία, να αποσπάσει την προσοχή της γάτας, κάνοντας την να κοιτάξει κάτω και να δει το κενό, επισημαίνοντας πως όσο κανείς δεν απαιτεί από την Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι περπατάει στον αέρα, τότε αυτή θα συνεχίσει και η πτώση θα είναι άγρια.

O A. Tσίπρας δεν παρέλειψε ν αναφερθεί και στο θέμα της Χαλυβουργίας, επισημαίνοντας πως μετά το δημοσίευμα μιας μεγάλης εφημερίδα που αναφερόταν στο γεγονός πως είναι αδιανόητο κάποιοι να στερούν το δικαίωμα στην εργασία, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να επιληφθεί του θέματος και την επόμενη μέρα η Εισαγγελία, έδωσε με τη σειρά της εντολή στα ΜΑΤ να παρέμβουν.

Αναρωτήθηκε μάλιστα ο Α. Τσιπρας πως μέσα σε 36 ώρες συγχρονίστηκαν όλες οι εξουσίες μαζί και έδωσαν λύση σε ένα θέμα 9 μηνών, τονίζοντας πως το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η Δικαστική Εξουσίας λειτουργεί βάση εντολών της εκτελεστικής εξουσίας και αυτή βάση εντολών της «μιντιακής» εξουσίας.

Τέλος σημείωσε πως: « Χωρίς συντονισμένη δράση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δεν πάμε μπροστά. Η δική μας επιτυχία θα είναι ένα πυροτέχνημα που θα σβήσει αν δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει πως δεν είναι ένα πυροτέχνημα».

Θεσσαλονίκη: Επιδημία «λουκέτων» και στα περίπτερα

Το χειρότερο είναι ότι ο κλάδος δεν έχει πιάσει ακόμα... πάτο, καθώς αναμένονται νέα «λουκέτα» μέχρι το τέλος του έτους. Την απογοητευτική εικόνα, η οποία είναι εύκολα αντιληπτή απ' όλους, καθώς... περίπτερα και ψιλικατζίδικα κλείνουν κάθε μέρα, περιγράφει ο πρόεδρος της Ενωσης Καπνοπωλών – Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εκλεγμένος σύμβουλος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου.
Μαύρα μηνύματα

«Δεν υπάρχει γειτονιά που να μη μετρά απώλειες, που να μην έχει δει τουλάχιστον ένα ψιλικατζίδικο ή περίπτερο να έχει κλείσει. Το ότι έκλεισε το ένα στα δύο περίπτερα – ψιλικατζίδικα, όπως προκύπτει από τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, καταδεικνύει το μέγεθος της ύφεσης», αναφέρει ο κ. Ιακώβου.

Προσθέτει ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από τους συναδέλφους του, σχετικά με το αύριο και την εξέλιξη της τρέχουσας χρονιάς, είναι μαύρα και άραχλα. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, μέχρι το τέλος του έτους θα κλείσουν ακόμα 30% των περιπτέρων – ψιλικατζίδικων. Το καλοκαίρι, σε σχέση με το χειμώνα, ο κόσμος κυκλοφορεί, καθώς δεν έχει τα έξοδα θέρμανσης. Ομως το χειμώνα όλοι μαζεύονται. Φοβόμαστε, λοιπόν, ότι το τέλος του έτους θα μας βρει με 1.000, το πολύ 1.100 ανοιχτά περίπτερα και ψιλικατζίδικα», υπογραμμίζει ο κ. Ιακώβου και επισημαίνει ότι ανάλογη είναι η κατάσταση στη Μακεδονία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Τα νέα δεδομένα

Δεν είναι όμως μόνον η ύφεση στην οποία οφείλεται η κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο. Ετσι, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ιακώβου, «είναι δύσκολο να αντέξει ο επαγγελματίας στα νέα δεδομένα, με τα οποία οι εισφορές στον ΟΑΕΕ ανεβαίνουν, η ΔΕΗ ανεβαίνει, η χονδρική αγορά των προϊόντων ανεβαίνει, όμως το κέρδος εκμηδενίζεται».

Ο ίδιος κάνει ειδική αναφορά στα λαθραία τσιγάρα, τα οποία, όπως υπογραμμίζει, έχουν κατακλύσει την αγορά. «Τόσο τα περίπτερα, όσο και τα ψιλικατζίδικα, χρόνια ολόκληρα επιβίωναν από τα τσιγάρα, τα οποία αποτελούν το 90% των προϊόντων που πωλούνται. Διότι τα άλλα είδη, εφημερίδες και περιοδικά, σοκολάτες και πατατάκια, αποτελούν, ουσιαστικά, συνοδευτικά. Ομως σήμερα από τη μια ο φόρος στα τσιγάρα ανέβηκε πολύ, από την άλλη τα λαθραία διακινούνται παντού ανενόχλητα. Ετσι οι πωλήσεις είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το κέρδος μας είναι μόλις 3 λεπτά στα πακέτα καπνού και 5 λεπτά στα πακέτα τσιγάρων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Καπνοπωλών – Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας.

Ο κ. Ιακώβου επισημαίνει, εξάλλου, ότι ο μέσος όρος των πάγιων, λειτουργικών εξόδων για ένα περίπτερο ή ψιλικατζίδικο είναι, ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται, 60 έως 100 ευρώ την ημέρα. «Για να βγουν αυτά τα έξοδα, πρέπει κάποιος να κάνει τζίρο από 1.500 έως 2.000 ευρώ το μήνα. Στη σημερινή εποχή, τα ποσά αυτά αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός...», καταλήγει.
agelioforos.gr

Πυροβολισμοί μεταξύ συγγενών, σε καφενείο στο Φολόη Ηλείας

Παρολίγον τραγωδία χτες σε καφενείο στο Φολόη Ηλείας.

 

Ένας 41χρονος Έλληνας πυροβόλησε έναν 30χρονο συγγενή του ύστερα από διαπληκτισμό. 

 

Ωστόσο δεν κατάφερε ευτυχώς να τον πετύχει και στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές.

Τραυματισμός Έλληνα υπαξιωματικού στο Αφγανιστάν

Ενας υπαξιωματικός του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ) τραυματίστηκε σήμερα στο δείκτη του αριστερού του χεριού ενώ καθάριζε τον ατομικό του οπλισμό, λόγω εκπυρσοκρότησης φυσιγγίου που είχε μείνει στη θαλάμη.

Ο υπαξιωματικός αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της αποστολής, διακομίσθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση.

Σημειώνεται πως για την εξακρίβωση των συνθηκών του ατυχήματος διατάχτηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ANEKΔΟΤΟ: Στο ψυχιατρείο

Ο Μήτσος και η Καίτη ήταν τρόφιμοι σε ένα ψυχιατρείο...Μια μέρα, καθώς έκαναν βόλτα , ο Μήτσος έκανε μια βουτιά στην πισίνα και έπιασε πάτο...

Η Καίτη αμέσως έπεσε μέσα να τον σώσει.

Κολύμπησε μέχρι τον πάτο και τον τράβηξε έξω.

Ο διευθυντής όταν έμαθε την ηρωική πράξη της Καίτης αμέσως διέταξε να αφεθεί πάλι στην κοινωνία εφόσον ήταν πια υγιής και ώριμη ..

Όταν πήγε να της το ανακοινώσει της είπε:

"Καίτη έχω καλά και κακά νέα .. Τα καλά νέα είναι ότι θα αφεθείς πάλι ελεύθερη επειδή με αυτό που έκανες απέδειξες ότι είσαι πάλι λογική. Τα κακά νέα είναι ότι ο Μήτσος, ο ασθενής που έσωσες , κρεμάστηκε με την ζώνη του στο μπάνιο. Λυπάμαι , αλλά είναι νεκρός".

Και του απαντά η Καίτη :

" Όχι καλέ , δεν κρεμάστηκε, εγώ τον έβαλα για να στεγνώσει ! "

Συνεχίζουν την απεργία τους οι Χαλυβουργοί

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργίας αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να συνεχιστεί η απεργία.

Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.

Την Παρασκευή η μονάδα στον Ασπρόπυργο άνοιξε με παρέμβαση των ΜΑΤ, μετά από εντολή της εισαγγελίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Τα γεγονότα ακολούθησε και πολιτική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Αριστεράς, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διοργάνωσαν συλλαλητήριο συμπαράστασης στους απεργούς.

Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, είναι δύσκολο να προβλεφθεί, καθώς η είσοδος στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη από την αστυνομία και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόθεση να εργαστούν.

Κατά την επιχείρηση ανοίγματος του εργοστασίου, το πρωί της Παρασκευής, συνελήφθησαν έξι απεργοί, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τουρκάλα παρουσιάστρια πέφτει λιπόθυμη στον αέρα [βίντεο]

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο της Σέντα Σέλεκ, μια από τις πιο διάσημες τηλεπαρουσιάστριες στην Τουρκία, που λιπόθυμα κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων που εκφωνούσε στο κανάλι 24.

Η μελαχρινή παρουσιάστρια -όπως είναι φανερό στο βίντεο- ένοιωσε έντονη αδιαθεσία κατά την διάρκεια του δελτίου. Και προσπάθησε, διακριτικά, να ενημερώσει τους συνεργάτες της για το τι της συμβαίνει.

Πριν τα καταφέρουν -και προς έκπληξη του τηλεοπτικού κοινού και του καλεσμένου στο στούντιο- η Σέντα έχασε τις αισθήσεις και «έγειρε» εκτός πλάνου.

Η ροή την ειδήσεων, όπως είναι προφανές, διακόπηκε και η διάσημη παρουσιάστρια μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου και βρίσκεται αυτή την στιγμή υπό ιατρική παρακολούθηση, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων της και το τελικό πόρισμα του ιατρικού επιτελείου που την κουράρει.

Ελένη Μενεγάκη - Ματέο Παντζόπουλος: Οι εξορμήσεις με το σκάφος

Η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται στα Άχλα της Άνδρου μαζί με τον σύντροφό της, Ματέο Παντζόπουλο, και τα τρία της παιδιά... Άγγελο, Λάουρα και Βαλέρια.

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού ΟΚ! την εντόπισε μαζί με τον επιχειρηματία σύντροφό της κατά τη διάρκεια μιας θαλασσινής εξόρμησης με το σκάφος του Ματέο Παντζόπουλο.

Το ζευγάρι μαζί με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Ελένης, τον 9χρονο Άγγελο και την 6χρονη Λάουρα, αναχώρησαν με το σκάφος το μεσημέρι και επέστρεψαν με τη δύση του ηλίου. Και οι τέσσερις απόλαυσαν ιδιαίτερα τη θαλασσινή βόλτα και έκαναν βουτιές στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Ηράκλειο:Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μακριά από άλλους κρατούμενους ο προπονητής-παιδεραστής Σειραγάκης!

Πριν από δύο ημέρες μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ο 47χρονος προπονητής-παιδεραστής, του οποίου η συμπληρωματική απολογία έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (23-07-2012) και θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Ο Σειραγάκης αναμένεται να συμπληρώσει την κατάθεση του τη Δευτέρα με περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων που είχε βρεθεί στον υπολογιστή του, ο οποίος είχε κατασχεθεί τον περασμένο Δεκέμβρη που πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του.

Ο 47χρονος παιδεραστής κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις, καθώς συνελήφθη -πριν από επτά μήνες στο σπίτι του- όταν ασελγούσε σε βάρος δύο ανηλίκων. Τη Δευτέρα πρόκειται να απολογηθεί τόσο για την υπόθεση της παιδεραστίας, όσο και για το νέο πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε.

 Η μεταφορά του στο Ηράκλειο έγινε κάτω από απόλυτη μυστικότητα και το ίδιο θα γίνει και με τη μεταφορά του στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα, αλλά και την επιστροφή του στις φυλακές Τριπόλεως καθώς υπάρχει έντονος ο φόβος επεισοδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 47χρονος πρώην προπονητής κρατείται κάτω από υψηλά μέτρα φύλαξης και μακριά από άλλους κρατουμένους.

Πορτοφολάς μέσα στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Έκλεβε τα πορτοφόλια ασθενών, γιατρών και επισκεπτών, άνδρας 41 ετών που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου.

Ο δράστης συνελήφθη λίγα λεπτά αφότου είχε αφαιρέσει από δωμάτιο του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», πορτοφόλι ασθενούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς το τελευταίο διάστημα είχε διαπράξει έξι κλοπές από δωμάτια ασθενών και γραφεία ιατρών, από το Γενικό Κρατικό και το νοσοκομείο «Σωτηρία», αφαιρώντας τσάντες, πορτοφόλια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αχαϊα: Αυτοκτόνησε στο υπόγειο οικοδομής της κόρης του!

Τον βρήκαν κρεμασμένο τα ξημερώματα ο γιος και ο γαμπρός του - Συγκλονισμένοι όλοι όσοι γνώριζαν τον 49χρονο...

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ένας νέος άνδρας στην περιοχή της Οβρυάς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στις 04.30 περίπου τα ξημερώματα βρέθηκε κρεμασμένος στο υπόγειο οικοδομής που έφτιαχνε η κόρη του.

Τον 49χρονο βρήκαν απαγχονισμένο ο γιος του και ο γαμπρός του. Σύμφωνα με το patrastimes.gr, όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ο αυτόχειρας.

Ηράκλειο: Πάγωσε όταν διάβασε στο Facebook ότι ο φίλος του αυτοκτονεί...

Ο 30χρονος έγραψε ότι έχει καταναλώσει χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσει - Ο φίλος του ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησε επιχείρηση για να τον προλάβουν ζωντανό...

Στην κυριολεξία στο παρα πέντε πρόλαβαν από την αυτοκτονία έναν 30χρονο στο Ηράκλειο ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής (20-07-2012) κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών με σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ενημερώθηκαν από φίλο, του παρολίγο αυτόχειρα, για την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, επιθυμία μάλιστα που είχε κοινοποιήσει και στο facebook.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από την Αστυνομία η οποία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του 30χρονου, στο κέντρο του Ηρακλείου, περίπου στις 22.00 το βράδυ. Εκεί αντίκρισαν τον 30χρονο σε άσχημη κατάσταση καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ ψυχολόγοι βρίσκονται στο πλευρό του. Τα αίτια που οδήγησαν τον 30χρονο στην απόπειρα αυτοκτονίας, δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ηράκλειο: Ο εφιάλτης του κλέφτη, ξεκίνησε αμέσως μετά την κλοπή...

Ο 18χρονος είχε καταστρώσει το σχέδιο μαζί με τον ''κολλητό'' του - Τα πράγματα όμως από ένα σημείο και μετά, άρχισαν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο...

Ένας 18χρονος Αιγύπτιος "συνελήφθη" από διερχόμενους πολίτες, κοντά σε κατάστημα ρούχων στο Ηράκλειο, την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει ένδυμα που του είχε "γυαλίσει".

Ο 18χρονος μαζί με ένα φίλο του που αναζητείται, μπήκαν στο κατάστημα και ενώ ο ένας απασχολούσε την υπάλληλο ο συλληφθείς αφαίρεσε τον αντικλεπτικό μηχανισμό από ένα ένδυμα. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από την υπάλληλο, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Σε κοντινή απόσταση όμως από το κατάστημα ο 18χρονος ακινητοποιήθηκε από διερχόμενους πολίτες, και σύμφωνα με το flashnews.gr, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ηρακλείου, που μετέβησαν στο σημείο.

Το ένδυμα βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος ενώ αναζητείται ο συνεργός του...

Περισσότερες ώρες διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς εξετάζει η κυβέρνηση

Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξετάζει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, σε μια κίνηση που θα μειώσει δραστικά τις προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Το σχέδιο αύξησης των ωρών εργασίας δασκάλων και καθηγητών υπάρχει στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας από τον Αύγουστο του 2011.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, σχετική έκθεση είχε στα χέρια της η τότε υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και σύμφωνα με αυτήν οι Έλληνες καθηγητές δουλεύουν λιγότερες ώρες σε σχέση με Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Η πρόταση έλεγε να εξελιχθεί το διδακτικό ωράριο στις 22 ώρες για όλους τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σήμερα ο πρωτοδιόριστος καθηγητής έχει 21 ώρες διδισκαλίας, ενώ με τα χρόνια οι ώρες μειώνονται) και στις 25 ώρες για τους εκαπιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με υπόθεση της εφημερίδας, αν οι 80.000 περίπου καθηγητές επιβαρυνθούν με δύο ή τρεις ώρες παραπάνω τότε θα κάνουν τη δουλειά 8.000-10.000 συναδέλφων τους.

Ήδη οι προσλήψεις στους εκπαιδευτικούς έχουν μειωθεί δραστικά, καθώς περύσι προσλήφθηκαν 600 άτομα, ενώ το 2010 είχαν προσλήφθεί 3.000.

Σάτυρος παρέσυρε παιδιά σε βάρκα για να ασελγήσει σε βάρος τους

Δύο παιδιά αγνώστων στοιχείων επιχείρησε να παρασύρει μέσα σε πλοίο στην Ιεράπετρα, μέλος του πληρώματος, του τουριστικού σκάφους με σκοπό σύμφωνα με το δελτίο τύπου του αρμοδίου υπουργείου να ασελγήσει σε βάρος τους. 

Ο άνδρας που σύμφωνα με την ημερολογιακή εγγραφή του, πλοιάρχου ήταν μεθυσμένος, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε χθες.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας, δεν δόθηκε κανένα επιπλέον στοιχείο σε ότι αφορά είτε την ηλικία των παιδιών, είτε αναφορικά, με το εν λόγω περιστατικό. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Σ. Παπαδόπουλος «Η κρίση ήταν πρωτίστως ηθική και εμείς την καταλάβαμε όταν έφθασε στην τσέπη μας" - VIDEO

Μια άκρως ειλικρινή συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεόραση του Αχελώου ο δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε ανοικτά για την κρίση και την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο χώρος του θεάματος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και τις προσωπικές του επιλογές.

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός τόνισε «Η γκρίνια που υπάρχει δεν είναι ευθέως ανάλογη σε ποσότητα της φτώχειας και μιζέριας.. Έχουμε μιζεριάσει λιγότερο από ότι γκρινιάζουμε.

Πορευόμασταν λάθος και ήμασταν λίγο στον κόσμο μας.

Υπήρχαν ερωτήματα που επιμελώς παραβλέπαμε, πως κανένας δεν δούλευε και είναι γεμάτα τα μπουζούκια μέχρι το πρωί και σκορπούσαν χρήματα σε τζόγο και καλοπέραση.

Η κρίση ήταν πρωτίστως ηθική και εμείς την καταλάβαμε όταν έφθασε στην τσέπη μας, στο παντελόνι μας. Υπάρχει έρμα στο βάθος και το λαγούμι το σκάβουμε από ανάγκη, θλίψη, αδιέξοδο και θα βγουν σπουδαία πράγματα που κρύβουμε μέσα μας.

Θα συνυπάρξουμε ,θα κάνουμε μικρές συνωμοσίες και θύλακες για να επιβιώσουμε».

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική του παρουσία ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε «Θέλω να είμαι ειλικρινής ότι η εκπομπή στην «στην υγειά μας» μου έχει κάνει κάποια ζημιά, είναι τόση δυνατή αυτή η εκπομπή, την αγαπάει ο κόσμος, σε θεωρεί όμως και λίγο παρουσιαστή και δημοσιογράφο και όταν σε βλέπει το Θέατρο του κάνει μια θετική έκπληξη.

Αναρωτιέται και θέατρο κάνετε, μπράβο δεν το περίμενα.»

Τέλος μίλησε για το θέατρο που το χαρακτήρισε ‘το παιχνίδι του’. «Εμένα δεν μου αρέσει να φοβάμαι την κρίση και δεν μου αρέσει να το δείχνω και για αυτό θα κάνω μεγάλη και ακριβή παραγωγή. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει και κράχτη γιατί η ηθοποιός που διάλεξα για το ρόλο στο κοροϊδάκι της δεσποινίδας, η Κατερίνα Παπουτσάκη είναι καλή ηθοποιός και κράχτης.

Δεν μου αρέσει να δουλεύω στην τηλεόραση για να πληρώνω το θέατρο.

Το θέατρο είναι το παιχνίδι μου και δεν με βάζει μέσα, αφού βγάζει τα λεφτά του.

Δεν είμαι συγκρουσιακός, δεν θέλω να χάνω χρόνο να ασχοληθώ με κάποιον που θα πει μια άσχημη κουβέντα για μένα, καταλαβαίνω ότι για να το κάνει θα το έχει ανάγκη».

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Οι πορτοφολάδες οργιάζουν στα βαγόνια και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ, αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναδείξουμε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα, των πορτοφολάδων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο και με απύθμενο θράσος, οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων, οργιάζουν καθημερινά στα βαγόνια και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (π. ΗΣΑΠ). Γι΄ αυτό εφιστούμε την προσοχή όλων όσων χρησιμοποιούν τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, αλλά και τα άλλα ΜΜΜ, ώστε να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι ανυποψίαστοι επιβάτες, κυρίως υπερήλικες, γυναίκες αλλά και τουρίστες είναι τα μεγάλα θύματα αυτών των εγκληματικών ομάδων.

Εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη σταθμών, συρμών και εγκαταστάσεων, λόγω και της έλλειψης προσωπικού στα εκδοτήρια των εισιτηρίων και στην φύλαξη των σταθμών, οι ομάδες των αδίστακτων κακοποιών αλωνίζουν ανενόχλητοι όλο το δίκτυο και ιδιαίτερα σταθμούς και τμήματα του Ηλεκτρικού με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Η όλη κατάσταση σήμερα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και καθημερινά το προσωπικό της Εταιρίας, γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών, από επιβάτες- θύματα.

Η μόνιμη εικόνα στους σταθμούς και στους συρμούς των ΗΣΑΠ είναι επιβάτες να κλαίνε, να διαμαρτύρονται και να οργίζονται, ενώ οι τουρίστες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αφού μαζί με τα χρήματά τους, έχουν απολέσει και όλα τα σχετικά τους έγγραφα, ταυτότητες, διαβατήρια, αεροπορικά εισιτήρια, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.

Το συγκεκριμένο ζήτημα σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί μόνο από την Εταιρία και τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το συγκοινωνιακό έργο και όχι με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Χρειάζεται ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας, η οποία διαθέτει και τους ανάλογους μηχανισμούς, γιατί αυτού του είδους η παραβατικότητα κινείται πλέον, στις παρυφές του οργανωμένου εγκλήματος.

Τη κατάσταση αυτή επιδείνωσαν και οι 160 περίπου αδικαιολόγητες μετατάξεις εργαζομένων από τη φύλαξη και άλλες υπηρεσίες των ΗΣΑΠ για τις οποίες είχαν εκπαιδευτεί, σε διάφορες θέσεις φυλάκων Μουσείων ή θυρωρών στο Υπουργείο Πολιτισμού ή στο Υπουργείο Μεταφορών !!! .

Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί.

Καλούμε για άλλη μια φορά, όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και ιδιαιτέρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μπει οριστικό τέλος σ΄ αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει γίνει μάστιγα για εργαζόμενους και επιβάτες και επιπλέον δυσφημεί διεθνώς τη χώρα μας.

Η Διοίκηση

Καλαμάτα: Αεροδιακομιδή παιδιού 20 μηνών που τραυματίστηκε από τηλεόραση!

Ένα αγοράκι 20 μηνών τραυματίστηκε χθες το πρωί στο σπίτι του στην Καλαμάτα, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έπεσε πάνω του μια μεγάλη τηλεόραση.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι γιατροί διέγνωσαν κρανιοεγκεφαλική κάκωση και οργανώθηκε η αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", η οποία πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, με το ελικόπτερο της 120 ΠΕΑ, συνοδεία αναισθησιολόγου και γιατρού.

Όπως ενημερωθήκαμε, το παιδί, οι γονείς του οποίου είναι κωφάλαλοι, διακομίστηκε χθες το πρωί στο Νοσοκομείο με συμπτώματα υπνηλίας. Οι γιατροί ενημερώθηκαν για το ατύχημα που είχε νωρίτερα και διαγνώσθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση μετά από μαγνητική τομογραφία.

Οι χειρουργοί αποφάσισαν να γίνει άμεσα διακομιδή του παιδιού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", όπου θα το αναλάβουν ειδικοί νευροχειρουργοί. Από τους συγγενείς ζητήθηκε να γίνει αεροδιακομιδή, η οποία πραγματοποιήθηκε στη 1.15 χθες το μεσημέρι.

filiatranet.blogspot.gr

Καταχρηστική η επιβολή εκ περιτροπής εργασίας σε εκδοτικό συγκρότημα

Με μία απόφαση η οποία μάλλον θα αποτελέσει νομολογία για τα εργασιακά δεδομένα, ο Άρειος Πάγος έκρινε καταχρηστική την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας σε εργαζόμενους του ομίλου επιχειρήσεων της εφημερίδας "Μακεδονίας".

Η υπόθεση αφορά σε περίπου διακόσιους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, κ.α. εργαζόμενους, στις εταιρίες "Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ" και "Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ" στους οποίους η εργοδοσία επέβαλε σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, το Φεβρουάριο του 2011.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν 48ωρες απεργίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να και το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις, θεωρώντας ότι ανήκει στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη η ευχέρεια επιβολής της εκ περιτροπής εργασίας και ότι η απεργία δεν μπορεί να έχει αίτημα της επίλυσης μιας νομικής διαφοράς.

Όμως, το Εφετείο Θεσσαλονίκης ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, έκρινε νόμιμη την απεργία και το Ανώτατο Δικαστήριο την επικύρωσε, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, για να διεκδικήσουν, αυτή τη φορά, αναπλήρωση των εισοδημάτων που έχασαν, εξαιτίας των μειώσεων στους μισθούς τους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, του Β1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (αρ.468/2012), επιβλήθηκε καταχρηστικά στους εργαζόμενους των εφημερίδων "Μακεδονία", "Θεσσαλονίκη", "Σπόρ του Βορρά" και των άλλων εντύπων του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος, το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μισθών, από 20%, έως 60%.

"Με τον τρόπο αυτό μετακυλίστηκε από την εργοδοσία η αντιμετώπιση της οικονομικής ζημίας των επιχειρήσεών της για την επέλευση της οποίας ευθύνεται κυρίως, η ίδια και οι επιλογές των οργάνων της και όχι οι εργαζόμενοι, που δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα έξοδα επιβίωσης της οικογένειάς τους", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Να σημειωθεί, ότι πριν την εφαρμογή του μέτρου της εκ΄ περιτροπής εργασίας οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας απηύθυναν πρόσκληση στα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, για διαβούλευση, αλλά οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν.

Επίσης, και οι δύο εκδοτικές εταιρίες, πριν καθιερώσουν την εκ περιτροπής εργασία, συμφώνησαν με διευθυντικά τους στελέχη, μείωση των αποδοχών τους, κατά 20% και 30%, γεγονός που, όπως αναφέρει η απόφαση, δεν αποτελεί υποχρέωση των εργαζομένων να δεχθούν αντίστοιχες μειώσεις μισθών.


 news247.gr

Τρεις ένοπλες ληστείες στην Αττική.

Τρεις ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αττική.

Ειδικότερα, στις 12:30, άγνωστος εισήλθε σε Super Market στον Πειραιά, απέσπασε από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγε.

Λίγο μετά τις 13:00 δύο δράστες κατάφεραν, απειλώντας με όπλα τους υπαλλήλους καταστήματος της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον να αποσπάσουν άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

Ληστεία σημειώθηκε στις 13:15 στην ίδια περιοχή σε κοσμηματοπωλείο. Οι δράστες, με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το ταμείο και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Οι ληστές αναζητούνται από την Αστυνομία.

Λόγω της ΔΕΗ κοιμόταν στο αμάξι

Κοιμόταν στο αυτοκίνητο του επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι του. Ο λόγος για έναν 64χρονο άνεργο ο οποίος όφειλε στην ΔΕΗ 2043 ευρώ.

Η ΔΕΗ δεν του επέτρεπε να πληρώσει έναντι το χρέος του καθώς αυτό ήταν συσσωρευμένο από το 2009. Το θέμα λύθηκε έπειτα από παρέμβαση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας.

Με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλλου η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων, ζητώντας από τους αρμόδιους να εξαιρεθεί ο προαναφερθείς άνεργος από την διακοπή ηλεκτροδότησης αλλά και να υπάρξει συνολική ρύθμιση ανακούφισης για ανάλογες περιπτώσεις αδυναμίας πληρωμής λογαριασμών.

Πηγή: Patras Times.gr

Γερνάνε τα μάτια;

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το πέρασμα του χρόνου. Όπως επηρεάζει το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, έτσι αφήνει... τα σημάδια του και στα μάτια. Συνεπώς, και τα μάτια γερνάνε όπως και όλα τα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Ο καταρράκτης, η μείωση της όρασης, η ξηροφθαλμία, οι συχνοί ερεθισμοί και η ευαισθησία, τα κουρασμένα, άτονα και θαμπά μάτια είναι το αποτέλεσμα του φαινομένου του γήρατος των ματιών.

Τα μάτια, όπως και το δέρμα, τα μαλλιά κτλ, έχουν ανάγκη την καθημερινή περιποίησή τους για να δείχνουν υγιή και λαμπερά. Τα οφθαλμοκαλλυντικά είναι η πιο σύγχρονη γενιά προϊόντων καθημερινής περιποίησης που αφορούν το εσωτερικό του ματιού καθώς και τη γύρω περιοχή, βλεφάρων/ βλεφαρίδων.

Αν προσέξουμε το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού, το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι πόσο έντονα εκφραστικά, λαμπερά και όλο ζωή είναι τα μάτια του. Αυτό χάνεται σιγά, σιγά με την πάροδο του χρόνου λόγω των ετών που περνάνε, των σημερινών συνθηκών και τρόπου ζωής καθώς και λόγω της έλλειψης περιποίησης.

Παραλύουν τα ταμεία των Δήμων

Ορατός είναι για πολλούς δήμους ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από τον Σεπτέμβρη, λόγω των οικονομικών προβλημάτων των ΟΤΑ, όπως προέκυψε... κατά τη σημερινή συνάντηση των προεδρείων της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε ότι οι δήμοι έχουν υπερβεί κάθε όριο οικονομικής αντοχής και ότι ήδη υπάρχουν δήμοι που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής μισθών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι οι δήμοι βρίσκονται ένα στάδιο πριν την οικονομική κατάρρευση και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή θα λείψει από τους πολίτες και όχι από τους αιρετούς. Ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου για συζήτηση στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, ενώ και θα εξεταστεί η αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπροστά στα νέα δεδομένα. Και τα δύο μέρη δήλωσαν μάλιστα ότι είναι «σε επιφυλακή» εν όψει των επικείμενων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης των προσλήψεων, τονίστηκε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Συνελήφθη στην Αμφιλοχία καταδικασμένη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Μια γυναίκα, που δούλευε σε μπαρ του Αγρινίου και ζούσε στην Αμφιλοχία, καταδικασμένη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνελήφθη από αστυνομικούς χθες και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Πρόκειται για γυναίκα από την Κόρινθο, που είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά φυγοδικούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αστυνομικοί κατάφεραν να την εντοπίσουν και σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε στην περιοχή της Αμφιλοχίας, ενώ εργάζονταν περιστασιακά σε μπαρ του Αγρινίου.

Η φυγόδικος, αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε ήδη στις φυλακές του Κορυδαλλού, για να εκτίσει την ποινή της.
agriniopress.gr

Μπόφινγκερ: Η υπερβολική λιτότητα βαθαίνει την ύφεση

Κατά της υπερβολικής λιτότητας στην ευρωζώνη τάσσεται ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της ομάδας των «σοφών» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, προειδοποιώντας για... περαιτέρω αποδυνάμωση των οικονομιών που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση τα κράτη που πλήττονται από κρίση. Όταν το παρακάνει κανείς με τη λιτότητα, αποδυναμώνεται η οικονομία του σε τέτοιο βαθμό, που τα δημοσιονομικά του κράτους χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται», υποστηρίζει ο Μπόφινγκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών προειδοποιεί, μάλιστα, για τον κίνδυνο «εάν δεν σταματήσει αυτή η καθοδική πορεία, η βοήθεια που παρέχεται από κράτη σε κράτη ή τράπεζες να μην μπορέσει να αποδώσει και πολύ».

Σύμφωνα με τον Μπόφινγκερ, δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας στην ευρωζώνη, «μέχρις ότου η οικονομία ξαναβρεί το βηματισμό της και εμφανίσει θετικά ποσοστά ανάπτυξης». «Η μείωση του ελλείμματος θα καθυστερήσει, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε», σημειώνει.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί πάντως ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά το δημόσιο χρέος, σε σχέση με τους υπόλοιπους μεγάλους νομισματικούς χώρους. Το έλλειμμα στην ευρωζώνη ανέρχεται σε 3% για το 2012, στις ΗΠΑ σε 8,3%, στη Βρετανία σε 7%, στην Ιαπωνία σε 9,9%. Για τη βιώσιμη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών στην ευρωζώνη, υποστηρίζει, ωστόσο, ότι θα είναι καλύτερα να δοθεί περισσότερος χρόνος στη δημοσιονομική προσαρμογή και το έλλειμμα να αυξηθεί προσωρινά στο 4%, ώστε να μην στραγγαλιστεί η οικονομία.

Για το 2013, προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η συρρίκνωση της οικονομίας σε Ιταλία και Ισπανία.

Νέο «κύμα» καύσωνα εν όψει

Στις παραλίες θα πρέπει να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς όσοι δεν ανήκουν στο δεύτερο «κύμα» αδειούχων του Ιουλίου καθώς ο υδράργυρος θα... ανέλθει στα ύψη.

Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα παρουσιάσει άνοδο ενώ πιο ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή.

Ειδικότερα ο καιρός:

Σάββατο 21 -07-2012

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 22-07-2012

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Η μέγιστη τοπικά θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά στους 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς.

Δευτέρα 23-07-2012

Στα νησιά του βορείου Ιονίου , την ήπειρο , τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τρίτη 24-07-2012

Στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στη Θεσσαλία παροδικές νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά . Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Τέταρτη 25-07-2012- Πέμπτη 26-07-2012

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
briefingnews.gr

Στην αντεπίθεση ο Τσοχατζόπουλος με αφορμή την απολογία Ζήγρα

Επίθεση κατά του ανακριτή της υπόθεσης εξαπολύει ο Ακης Τσοχατζόπουλος με τρεις ανακοινώσεις του που διανεμήθηκαν μέσω του πολιτικού του γραφείου. Ο πρώην υπουργός καταγγέλλει τον ανακριτή και προαναγγέλλει την υποβολή μηνύσεων σε βάρος των «πρωταγωνιστών της σκευωρίας» που στήθηκε σε βάρος του και σε «βάρος αθώων πολιτών».

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Αμυνας την περίοδο της υπουργικής θητείας του, με αφορμή την απολογία Ζήγρα, αναφέρεται και πάλι σε «ανήθικη πρακτική» του ανακριτή της υπόθεσης, Γ. Μαλλή, και κάνει λόγο για «στοχευμένες συνεργασίες» του δικαστικού λειτουργού με κατηγορούμενους.

Αναφέρει επίσης ότι ο ανακριτής αποδέχθηκε αντί απολογίας του Νίκου Ζήγρα «ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως 'κατηγορητήριο' εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών».

Αποδίδει επίσης στον ανακριτή «προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου» και θεωρεί ότι ο κ. Μαλλής «εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι έχει δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να καταθέσουν μηνύσεις ενάντια στους «πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».

Στις ανακοινώσεις του ο κατηγορούμενος επανέρχεται στο θέμα της κράτησης της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, και προειδοποιεί «ότι σε περίπτωση που προκύψει προσωπική ζημία στην υγεία της γυναίκας μου» ο ανακριτής θα έχει τραγικές ευθύνες που «θα βαρύνουν εκείνον αποκλειστικά και για τις οποίες να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί τη δίκαιη απάντηση της Δικαιοσύνης».

Τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε «σιωπηρή άρνηση» του κ. Μαλλή να καλέσει -στην υπόθεση των υποβρυχίων- τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας της περιόδου 1998-2002, όπως ζήτησε διά των συνηγόρων του πρόσφατα.

«Νομίζουν, αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ότι έτσι θα κρύψουν τις ενοχές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συμφώνησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν και όλους τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας ξεχωριστά φέρει για όλη την περίοδο των καθυστερήσεων και προβλημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, διά του συνηγόρου της, η Βίκυ Σταμάτη προαναγγέλλει προσφυγές στην Δικαιοσύνη εναντίον του συγκατηγορουμένου της Νίκου Ζήγρα.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Λήστεψαν εγγονό και παππού στο σπίτι τους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Γάζι Μαλεβιζίου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν... σε ισόγεια μονοκατοικία όπου διαμένει 72χρονος μαζί με τον 33χρονο ημεδαπό εγγονό του και αφού τους ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού που πιθανόν βρήκαν στον χώρο, τους έδεσαν με μονωτική ταινία και αφαίρεσαν από τον 72χρονο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ περίπου.

Επίσης αφαίρεσαν ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα ο 72χρονος.

Ο 72χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr

Οι κρυφές διακοπές της SILA - Που πήγε η διάσημη ηθοποιός;

Γιατί δεν δεν ήθελε να το μάθει κανείς το μέρος που επισκέφθηκε?

Εκτός από την είδηση ότι η πρωταγωνίστρια του ''Sila'' Τσανσού Ντερέ ξεκίνησε, ήδη, από τον Ιούνιο τις διακοπές της, θα απορείτε για βάζουμε τη λέξη σε εισαγωγικά. Ο λόγος είναι ότι η νεαρή ηθοποιός πήγε στο περίφημο νησί το οποίο προτιμούν πολλοί Τούρκοι ηθοποιοί για τις διακοπές της, όχι μόνο για να ξεκουραστεί από το βαρύ πρόγραμμα του χειμώνα, αλλά και για να κάνει διαλογισμό και γιόγκα κοντά σε ''ειδήμονες'' του χώρου, με τον δάσκαλο που είχαν κατά καιρούς η Μαντόνα και η Τζένιφερ Λόπεζ. 

Σύμφωνα με το TV ΖΑΠΙΝΓΚ η ίδια έφυγε γύρω στα μέσα Ιουνίου προς άγνωστη -αρχικά – κατεύθυνση, αλλά τελικά...προδόθηκε μόνη της όταν ανέβασε άκρως ατμοσφαιρικές φωτο στη σελίδα της στο facebook. Ηταν η πρώτη φορά που ταξίδευε στο νησί για ειδικό σκοπό και όπως δήλωσε ήταν πραγματικά ενθουσιασμένη.

Δεν διευκρινίστηκε αν σε αυτή την την απόδραση ήταν μόνη της ή συνοδεύοταν από τον αγαπημένο της, γνωστό βαρόνο των Τούρκικων ΜΜΕ, το σίγουρο είναι, πάντως, ότι η επιλογή της να επισκεφθεί τις Μαλδίβες δεν σχολιάστηκε και ιδιαίτερα ευμενώς από τα τούρκικα έντυπα που ανέφεραν επισταμένως το υψηλό κόστος της διαμονής στο πολυτελές θέρετρο, όπου κατέλυσε η Ντερέ.

Αρκαδία: Μετωπική θανάτου - Μία νεκρή και τρεις τραυματίες!

Μια 70χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο, που σημειώθηκε στον δρόμο Τρίπολης-Άστρους.

Ειδικότερα στο 40ό χιλιόμετρο της οδού Τρίπολης - Άστρους, αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος με συνεπιβάτη την 70χρονη μητέρα του, συγκρούστηκε με το αντιθέτως κινούμενο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 38χρονος με συνοδηγό 30χρονη.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ηλικιωμένη γυναίκα και να τραυματιστούν τα υπόλοιπα τρία άτομα.

Κρήτη: Πράκτορες της Μοσάντ ''σκιά'' των Ισραηλινών τουριστών!

Tο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες έχει ανάψει φωτιές μέχρι... την Κρήτη!

Σύμφωνα με το prismanews.gr, τις επόμενες μέρες, αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φοβήθηκαν μετά τα όσα έγιναν στη Βουλγαρία και άλλαξαν προορισμό διακοπών. Την ίδια στιγμή στα αεροδρόμια όλης της Κρήτης, με κυρίαρχο αυτό του Ηρακλείου, έχει σημάνει συναγερμός και όλες οι δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός από το χτύπημα στο Μπουργκάς και μετά. Μπορεί οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις τουριστών από το Ισραήλ να απαιτούσαν πάντα μια ... παραπάνω προσοχή, ωστόσο τώρα αυτό γίνεται στο πολλαπλάσιο, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Τα μέτρα στην πίστα του αερολιμένα, στους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων αλλά ακόμα και στους χώρους των αποσκευών, έχουν αυξηθεί σημαντικά από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και από όλους όσους εμπλέκονται στα μέτρα φύλαξης του αεροδρομίου.

Άνδρες με πολιτικά αλλά και ένστολοι βρίσκονται παντού και έχουν τα μάτια τους ''14'', ειδικά κατά τις ώρες που προσγειώνεται ή απογειώνεται πτήση με Ισραηλινούς τουρίστες, κάτι όχι σπάνιο για τα δεδομένα της Κρήτης που δέχεται σε καθημερινή βάση περί τους 1.000 τουρίστες από τη χώρα αυτή. Παράλληλα μέτρα , σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνονται και στις περιοχές εκείνες που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους τα γκρουπ των Ισραηλινών τουριστών σε Χανιά και Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους σε αυτή τη διαδικασία αστυνόμευσης των Ισραηλιτών τουριστών. Οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο ακόμα και για πράκτορες της Μοσάντ που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συνοδεύουν γκρουπ ή πτήσεις ολόκληρες από και προς την Κρήτη, έχοντας βεβαίως ειδικές διαπιστεύσεις και άδειες έτσι ώστε να μην υπάρχει και δεοντολογικά πρόβλημα ανάμεσα στα σώματα ασφαλείας των χωρών.

Δωρεάν εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά

Εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα είναι χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν κάνει το βασικό εμβολιασμό γιατί οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι. Είναι ενδεικτικό ότι οκτώ στα δέκα παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εμβολιάζονται δωρεάν.


Δεδομένης της εξαιρετικά δυσχερής οικονομικής κατάστασης, οι αρμόδιοι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ξεκινούν στις 20 Αυγούστου εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.

Σε πέντε σημεία της Αθήνας (στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους Δήμους Ιλίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου), θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους εμβολιαστικούς σταθμούς.

Ανακοινώνοντας την έναρξη του προγράμματος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γ. Πατούλης και ο γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας, επεσήμαναν ότι «το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκίτης, η διεφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β».

Πληροφορίες για τους χώρους εμβολιασμού

Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος, τηλ. 210-3847374).

Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από τις 20 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2012 για να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου κατόπιν ραντεβού. Παιδιά που δεν έχουν κάνει ως τώρα εμβόλια, θα κάνουν το λεγόμενο «catch up» στην εμβολιαστική τους φαρέτρα, με προτεραιότητα τα πιο σημαντικά εμβόλια.

Σημειώνεται ότι στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δεν χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη. Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων.

Τρίωρη στάση εργασίας ΠΟΕ- ΟΤΑ την Τρίτη 24 Ιουλίου

«Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για "κούρεμα" των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες». Με αυτή τη δήλωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ εξηγεί τους λόγους που προχωράει σε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Ιουλίου.

Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 μμ έως τις 3.00 μμ ενώ στη 1.00 μμ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν
έξω από το κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40).

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα έρχεται να ελέγξει τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής.

Τον γύρο του κόσμου κάνει το ρεπορτάζ του Associated Press με καταγγελίες μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσα σε τρεις μήνες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 300 επιθέσεις εναντίον οικονομικών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Δημοσιεύματα υπάρχουν την Παρασκευή σε μεγάλες ξένες εφημερίδες, όπως η Washington Post, αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή, οι γερμανικοί Financial Times αναδημοσιεύοντας πληροφορίες του Βήματος, αναφέρουν πως ο Τον γύρο του κόσμου κάνει το ρεπορτάζ του Associated Press με καταγγελίες μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσα σε τρεις μήνες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 300 επιθέσεις εναντίον οικονομικών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Δημοσιεύματα υπάρχουν την Παρασκευή σε μεγάλες ξένες εφημερίδες, όπως η Washington Post, αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή, οι γερμανικοί Financial Times αναδημοσιεύοντας πληροφορίες του Βήματος, αναφέρουν πως ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ακτιβιστών στο Associated Press, πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής. «Οι ακτιβιστές συνδέουν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών με την άνοδο που σημείωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οποία χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική εναντίον τους και χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς της αντιπάλους ως νεό-ναζί. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, αλλά το κόμμα αρνείται οποιαδήποτε σχέση» μεταδίδει το Associated Press.

Το πρακτορείο φιλοξενεί, μάλιστα, δηλώσεις ενός 40χρονου άνδρα από την Ινδία ο οποίος καταγγέλλει ότι το βράδυ της Τρίτης ομάδα 20 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε Ινδούς και Πακιστανούς μετανάστες στο Μενίδι.

«Ήταν περίπου 10 το βράδυ κι εγώ βρισκόμουν έξω (από το σπίτι) κι έτρωγα γιατί είχε πολλή ζέστη. Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 20 άνδρες, ίσως και περισσότεροι. Όλοι φορούσαν κουκούλες. Άρχισαν να μας χτυπούν» καταγγέλλει ο 40χρονος, ο οποίος βρίσκεται κι εργάζεται στη χώρα μας τα τελευταία 12 χρόνια.

«Ήταν σαν να ήθελαν να μας σκοτώσουν» προσθέτει, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του.

Στο ίδιο τηλεγράφημα υπάρχουν δηλώσεις και του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. «Πρόκειται για φασιστικές συμμορίες και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Κατέστρεψαν τα πάντα -τηλεοράσεις, ψυγεία, πόρτες και παράθυρα» λέει ο Τζαβέντ Ασλάμ, σημειώνοντας ότι επιθέσεις έγιναν σε συνολικά επτά σπίτια.

Το Associated Press αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη έκθεση για την ξενοφοβική βία στην Ελλάδα της οργάνωσης Human Rights Watch, στην οποία διαπιστώνεται η απροθυμία των διωκτικών και των δικαστικών αρχών να αποτρέψουν τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών, αιτούντων πολιτικό άσυλο και προσφύγων.

Το πρακτορείο σημειώνει, δε, ότι η αστυνομία δεν έχει καταγεγραμμένα στοιχεία για τις ρατσιστικές επιθέσεις, με το αιτιολογικό ότι πολλές φορές το κίνητρο των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστο.Νιλς Μούιζνιεκς ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ακτιβιστών στο Associated Press, πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής. «Οι ακτιβιστές συνδέουν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών με την άνοδο που σημείωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οποία χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική εναντίον τους και χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς της αντιπάλους ως νεό-ναζί. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, αλλά το κόμμα αρνείται οποιαδήποτε σχέση» μεταδίδει το Associated Press.

Το πρακτορείο φιλοξενεί, μάλιστα, δηλώσεις ενός 40χρονου άνδρα από την Ινδία ο οποίος καταγγέλλει ότι το βράδυ της Τρίτης ομάδα 20 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε Ινδούς και Πακιστανούς μετανάστες στο Μενίδι.

«Ήταν περίπου 10 το βράδυ κι εγώ βρισκόμουν έξω (από το σπίτι) κι έτρωγα γιατί είχε πολλή ζέστη. Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 20 άνδρες, ίσως και περισσότεροι. Όλοι φορούσαν κουκούλες. Άρχισαν να μας χτυπούν» καταγγέλλει ο 40χρονος, ο οποίος βρίσκεται κι εργάζεται στη χώρα μας τα τελευταία 12 χρόνια.

«Ήταν σαν να ήθελαν να μας σκοτώσουν» προσθέτει, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του.

Στο ίδιο τηλεγράφημα υπάρχουν δηλώσεις και του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. «Πρόκειται για φασιστικές συμμορίες και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Κατέστρεψαν τα πάντα -τηλεοράσεις, ψυγεία, πόρτες και παράθυρα» λέει ο Τζαβέντ Ασλάμ, σημειώνοντας ότι επιθέσεις έγιναν σε συνολικά επτά σπίτια.

Το Associated Press αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη έκθεση για την ξενοφοβική βία στην Ελλάδα της οργάνωσης Human Rights Watch, στην οποία διαπιστώνεται η απροθυμία των διωκτικών και των δικαστικών αρχών να αποτρέψουν τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών, αιτούντων πολιτικό άσυλο και προσφύγων.

Το πρακτορείο σημειώνει, δε, ότι η αστυνομία δεν έχει καταγεγραμμένα στοιχεία για τις ρατσιστικές επιθέσεις, με το αιτιολογικό ότι πολλές φορές το κίνητρο των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστο.

Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στην Φλώρινα

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε κοντά στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας από κάτοικο της περιοχής. Η αρκούδα, ένα ενήλικο αρσενικό, βάρους 150 κιλών, χτυπήθηκε πριν περίπου πέντε ημέρες από διερχόμενο όχημα στο δρόμο Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής.


Το ατύχημα είναι το τρίτο τροχαίο που γίνεται στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου και είχε ως αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να τραυματιστεί θανάσιμα. Το ζώο δεν κατέληξε ακαριαία κι έτσι, σύρθηκε στο πρανές του δρόμου όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή. Ο οδηγός δεν ειδοποίησε ούτε τις τοπικές αρχές, ούτε την οργάνωση του «Αρκτούρου» που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Το νεκρό ζώο βρήκε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και ειδοποίησε τον «Αρκτούρο», προκειμένου το ζώο να ταφεί για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, αλλά και να καταγραφεί στο Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων (Άγριας) Πανίδας. Στον ιστότοπο http://epatap.arcturos.gr μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί για όλα τα τροχαία ατυχήματα με θύματα είδη της άγριας πανίδας ανά την Ελλάδα.

Αδειάζουν τον Τειρεσία -Πληρώνεις, βγαίνεις αυτομάτως

Με τη μισή Ελλάδα να βρίσκεται ήδη στη μαύρη λίστα του Τειρεσία η κυβέρνηση αποφάσισε υλοποιώντας τη σχετική προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων να ξεκινήσει αμέσως ο διάλογος προκειμένου να αδειάσει η σχετική λίστα τόσο από επιχειρήσεις όσο και από μεμονωμένους πολίτες, εφόσον φυσικά έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα στον Τειρεσία παραμένουν ανεξαρτήτως της πληρωμής επί δύο χρόνια όσοι είχαν εγγραφεί για επιταγές, συναλλαγματικές, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια και για τρία χρόνια όσοι έχουν εγγραφεί για διαταγές πληρωμής.

Το αποτέλεσμα είναι άνθρωποι που έχουν εξοφλήσει τα χρέη τους να αποκλείονται από τη δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού με τις αντίστοιχες συνέπειες ειδικά εάν πρόκειται για επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση, στο διάλογο που θα πραγματοποιηθεί με τις τράπεζες αναμένεται να θέσει στο τραπέζι σειρά προτάσεων μεταξύ των οποίων είναι αφενός η αύξηση του ποσού για το οποίο γίνεται η εγγραφή στον Τειρεσία και σήμερα ανέρχεται μόλις στα 1.000 ευρώ και αφετέρου η άμεση έξοδος όσων πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Η διαβούλευση θα γίνει από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, ο οποίος στη συνέχεια θα αναλάβει να συντάξει και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σημειώνεται πάντως ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ταχθεί υπέρ της αναστολής των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους μπήκαν στη λίστα την τελευταία διετία.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ  «απαντά» στη κυβερνητική πολιτική με Παννατική στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιουλίου από τις 12:30 μμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Καλεί επιπλέον τους εργαζόμενους στη συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην  πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
«(…)Οι συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων και εφάπαξ), η επιμονή των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να οδηγούν σε «κούρεμα» τα αποθεματικά των Ταμείων, αλλά να μην φροντίζουν για το «κούρεμα» των δανείων, αλλά και γενικότερα η εμμονή στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει ο συνδικαλιστικός φορέας στην ανακοίνωσή του.  

Νεκρός 38χρονος ποδοσφαιριστής από τροχαίο στην Ηλεία

Στο πένθος βυθίστηκε ένα ολόκληρο χωριό στο άκουσμα του μαύρου μαντάτου, για τον θάνατο 38χρονου συγχωριανού του. Ο άτυχος άνδρας από το Νιοχώρι Ζαχάρως έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν η βέσπα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της και ανετράπη στην άκρη του δρόμου. 

Ο 38χρονος μοναχοπαίδι που ζούσε με τους γονείς του, επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο της βέσπας και έπεσε μέσα στην πυκνή βλάστηση στην άκρη του δρόμου.

Το φως της βέσπας μέσα στο σκοτάδι, αντιλήφθηκε διερχόμενος οδηγός λίγο μετά τις πέντε το πρωί, που μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως και ενημέρωσε τους αστυνομικούς. Όταν έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον 38χρονο αιμόφυρτο και νεκρό.

Κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.   
Άνδρες της Τροχαίας Πύργου που επιλήφθηκαν του περιστατικού ανέλαβαν το θλιβερό ρόλο να ενημερώσουν τους γονείς του, που είχαν ανησυχήσει. Στο κινητό του υπήρχαν αρκετές αναπάντητες κλήσεις από τη μητέρα του που αγωνιούσε, καθώς ο γιος της είχε καθυστερήσει αρκετά.   

Η ανησυχία της μήπως έχει συμβεί κάτι άσχημο στο παιδί της, επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. Ο 38χρονος ήταν ποδοσφαιριστής της τοπικής ομάδας και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, μέσα από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό.

Πηγή: newpost.gr

Ρόδος: Ξυλοφόρτωσαν διανομέα φαγητού

Τους πήγε την παραγγελία τους και αυτοί αντί να τον πληρώσουν τον ξυλοφόρτωσαν.

19χρονος υπάλληλος, διανομέας φαγητού, πήγε την παραγγελία που είχαν κάνει βρετανοί παραθεριστές σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Στην είσοδο του ξενοδοχείου, περίμεναν 10 μεθυσμένοι Άγγλοι, που τον γρονθοκόπησαν. Ένας από αυτού μάλιστα, τον χτύπησε στο κεφάλι με ρόπαλο. 
 
Οι παραθεριστές άρπαξαν την παραγγελία και εξαφανίστηκαν.

Αδέσποτο προκάλεσε ατύχημα στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου

Το τροχαίο σημειώθηκε το πρωί σε δρόμο της Λαμίας.

Ένα αδέσποτο σκυλί πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο μπροστά από ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι.

Ο οδηγός στη προσπάθειά του να το αποφύγει, έχασε τον έλεγχο. Από τη πτώση τραυματίστηκε στο κεφάλι η γυναίκα, η οποία διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας.

Λίγες ώρες πριν, στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, ο οδηγός του αυτοκινήτου, που βλέπετε στη κάτω φωτογραφία, από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε εκτός οδοστρώματος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.


Πηγή: lamiareport.gr

Απολύεται ο παιδεραστής δικαστής

Κανονικά και με τον νόμο δίκαζε μέχρι λίγο πριν από την πρόσφατη καταδίκη του ο διοικητικός πρωτοδίκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση του ίδιου του του παιδιού, όταν ήταν πέντε ετών.

Χρειάστηκε να καταστεί αμετάκλητη η καταδίκη του σε κάθειρξη έξι ετών για να κινηθούν οι διαδικασίες εξόδου του από το δικαστικό σώμα, παρά το γεγονός ότι και σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έστειλε ήδη ερώτημα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), τα μέλη της οποίας πρέπει να αποφασίσουν αν ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός μπορεί να παραμείνει ανάμεσά τους όταν εκτίσει την ποινή με την οποία τον τιμώρησαν οι συνάδελφοί τους της ποινικής δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητικός δικαστής, σύμφωνα με όσα δέχθηκε το Πενταμελές Εφετείο, έφτανε στο σημείο να υποχρεώνει εκβιαστικά, με ξυλοδαρμό ή στέρηση φαγητού, το πεντάχρονο παιδί του να υποκύπτει στις σεξουαλικές του επιθυμίες όταν το φιλοξενούσε στο σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος.

Ανάλογο ερώτημα εστάλη και για άλλον έναν διοικητικό δικαστή, ο οποίος έχει αμετάκλητα καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για μη εμπρόθεσμη υποβολή πόθεν έσχες λόγω αδιαφορίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...