Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αγανακτισμένη μητέρα απειλεί στη κάμερα με αυτοκτονία αν κλείσει το Σικιαρίδειο [βίντεο]

Με αυτοκτονία απειλεί μία εξοργισμένη μητέρα, σε περίπτωση που κλείσει το Σικιαρίδειο ίδρυμα για παιδιά με νοητική καθυστέρηση, στο οποίο πηγαίνει το ένα απο τα τρία παιδιά της.

Το Σικιαρίδειο εντάσσεται στους 151 φορείς του δημοσίου από τους οποίους ξεκινάει η εργασιακή εφεδρεία, ο προθάλαμος της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι των ιδρυμάτων αυτών, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, ενω διαμαρτυρήθηκαν και για την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ στην ειρηνική τους συγκέντρωση.

Στα πλαίσια αυτής της διαδήλωσης, η κάμερα κατέγραψε και τις έντονες διαμαρτυρίες της συγκεκριμένης μητέρας, που εκτός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, απο την απόλυσή της μετά απο 16 χρόνια προυπηρεσίας, έχει να αντιμετωπίσει τώρα και την φροντίδα του παιδιού της, το οποίο υστερεί νοητικά και μέχρι τώρα το φρόντιζε το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Μεθυσμένοι οδηγοί στους κρητικούς δρόμους

Φαίνεται ότι οι έλεγχοι για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καλά κρατούν σε ολόκληρη την Κρήτη. 


Έτσι σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στο Ηράκλειο συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του ΚΟΚ ενώ έγιναν συνολικά έλεγχοι σε 460 οδηγούς και βεβαιώθηκαν 111 παραβάσεις!

Μάλιστα οι 24 από αυτές ήταν για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, στοιχείο που δείχνει ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό παρά το γεγονός ότι τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη είναι εξαιρετικά αυξημένα και τα τροχαία με τραυματισμούς δεν έχουν τέλος.

prismanews.gr

Ληστές ξυλοκόπησαν άγρια και έδεσαν 74χρονο

O 74χρονος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας Τουλάχιστον σοκαριστική είναι η απίστευτη αγριότητα με την οποία οι αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου, έναν ανήμπορο ηλικιωμένο για του πάρουν τις όποιες οικονομίες που είχε, αν είχε Σύμφωνα με το LamiaReport.gr o 74χρονος μένει μόνος του στο Νέο Κρίκελο κοντά στη Λαμία. Το πρωί στις 6:00΄ ο αδελφός του, που μένει δίπλα, άκουσε βογγητά και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Βρήκε την πόρτα του αδελφού του ανοιχτή και τον ίδιο πεσμένο μπρούμυτα μέσα στα αίματα, δεμένο χειροπόδαρα και φιμωμένο.

Ο παππούς διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι εκτός από τα σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, είχε σπασμένα πλευρά και μάλιστα κάποιο από αυτά του είχε τρυπήσει τον πνεύμονα και είχε εσωτερική αιμορραγία, γι΄αυτό υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ο 74χρονος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς για να πει τι ακριβώς συνέβη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφερε να ψελλίσει σε συγγενικό του πρόσωπο, ότι οι ληστές είχαν όπλα και μιλούσαν Αλβανικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr, οι ληστές μπήκαν στο σπίτι γύρω στις 4:00΄ τα ξημερώματα. Έκαναν το μικρό σπίτι άνω κάτω για να βρουν χρήματα, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν γροθιές και κλωτσιές τον παππού σε όλο του το σώμα, για να τους μαρτυρήσει που έχει τα λεφτά. Είναι άγνωστο τι πήραν τελικά, αφού ούτε ο 74χρονος είναι σε θέση να πει, αλλά ούτε και ο αδελφός του γνώριζε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ηλικιωμένος πέρασε μαρτυρικές ώρες στα χέρια των ληστών και ότι παρέμεινε για περισσότερες από δύο ώρες στο πάτωμα, χτυπημένος και δεμένος.

Κιλκίς: Πυροβόλησε τον σκύλο επειδή τον ενοχλούσε

Δεν πρόλαβε να συνέλθει από το σοκ της μαζικής δολοφονίας κατοικίδιων ζώων η πόλη του Κιλκίς και άλλο ένα περιστατικό αναίτιας βίας σε βάρος ζώου ήρθε να ταράξει την τοπική κοινωνία. 


Πρόκειται για την εκτέλεση ενός σκύλου από έναν απάνθρωπο δράστη ο οποίος συνελήφθη και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις διατάξεις του νέου νόμου.

Οι κάτοικοι στο χωριό Στάθης της Γουμένισσας Κιλκίς, παρακολούθησαν άναυδοι τον 67χρονο συγχωριανό τους να δολοφονεί εν ψυχρώ με το δίκαννο κυνηγητικό όπλο του ένα αδέσποτο σκυλί επειδή τον… ενοχλούσε! Αμέσως κατήγγειλαν το περιστατικό στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, άνδρες του οποίου συνέλαβαν τον δράστη και θα τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα.

VIDEO - Διακοπές στην Κρήτη κάνουν Ρομάν Αμπράμοβιτς και Τζον Τέρι

Διακοπές στην χώρα μας απολαμβάνει εδώ και λίγες ημέρες ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς και ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι, Τζον Τέρι.


Η πολυτελή θαλαμηγός του πάμπλουτου επιχειρηματία αναχώρησε από την περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης για άγνωστο προορισμό και δεν αποκλείεται και πάλι να είναι επί ελληνικού εδάφους. . Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, οι κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν την πολυτελή θαλαμηγό του 46χρονου μεγιστάνα, αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν σε ποιον πλούσιο ανήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς όσο και ο διεθνής ποδοσφαιριστής παρέμειναν όλες αυτές τις ημέρες πάνω στη θαλαμηγό και αρκέστηκαν μόνο σε μικρές εξορμήσεις σε ερημικές παραλίες με το φουσκωτό που διαθέτει το πλωτό παλάτι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας και δη τη Κρήτη ο Ρώσος μεγιστάνας, αφού τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται την Κρήτη, όπου παραμένει για λίγες ημέρες και έπειτα βάζει πλώρη για άλλα ελληνικά νησιά.

Καρτέλ φροντιστηρίων κρατά ψηλά τα δίδακτρα στις ξένες γλώσσες

Καρτέλ φροντιστηρίων ξένων γλωσσών τα οποία κρατούν στα ύψη τα δίδακτρα, εντόπισε η επιτροπή Ανταγωνισμού ύστερα από αυτεπάγγελτη έρευνα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή στα γραφεία των συλλόγων στην Αττική, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, εντόπισε έγγραφα και στοιχεία που δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες ομοσπονδίες έστελναν συγκεκριμένους τιμοκαταλόγους στα φροντιστήρια-μέλη τους και υποχρέωναν τους ιδιοκτήτες τους να μην κατεβάζουν τις τιμές κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος.

Επίσης είχαν καθορίσει από κοινού ένα συγκεκριμένο σύστημα εκπτώσεων και μειώσεων τιμών, χωρίς να δίνουν το περιθώριο στους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να δίνουν μεγαλύτερες παροχές.

Ακόμη στις συμβάσεις που κάνουν οι σύλλογοι με τα μέλη τους έβαζαν ρήτρες που τους εμπόδιζαν ώστε να συμμετέχουν σε άλλες εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών.

Το αποτέλεσμα είναι να περιορίζεται ο ανταγωνισμός και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο οι γονείς δεν μπορούσαν να έχουν καλύτερες τιμές.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Το Εθνος» πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες της χώρας ομοσπονδίες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, στις οποίες ουσιαστικά είναι μέλη η συντριπτική πλειονότητα των φροντιστηρίων.

Η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού έχει κάνει τη σχετική εισήγηση προς την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμφωνα με την αρχή «θα συνεδριάσει στις 23 Ιουλίου για να εξετάσει το ενδεχόμενο παράβασης των κανόνων ανταγωνισμού»

Π. Βλαντή: "Στον έρωτα χάνω τον εαυτό μου και μπαίνω στη σκιά του άλλου"

Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στο περιοδικό "ΕΓΩ" για την ταμπέλα της μοιραίας γυναίκας, για την προσωπική της ζωή, για τους παράνομους έρωτες αλλά και για το πόσο πολύ γραπώνεται από μία σχέση!

Η ταλαντούχα ηθοποιός δήλωσε ότι της αρέσει η ταμπέλα της μοιραίας γυναίκας: "Μου αρέσει η ταμπέλα της μοιραίας γυναίκας! Θέλω να την έχω για καιρό. Όμως δεν ήθελα αποκλειστικά μόνο αυτή. Γι' αυτό αργότερα, υποδύθηκα το κορίτσι της διπλανής πόρτας ή ακόμα και την αδίστακτη γυναίκα."

Για την προσωπική της σχέση είπε: 
"Ζω εφτά χρόνια με τον Νίκο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Είναι πολύ προσωπικά αυτά τα θέματα για να τα δημοσιοποιήσω."

Στο αν η ίδια η ίδια γραπώνεται από μία σχέση απάντησε: "Χάνω τον εαυτό μου και μπαίνω στη σκιά του άλλου. Δεν βγάζω το "εγώ" μπροστά. Μένω πίσω. Μου αρέσει ο άντρας να είναι ο αρχηγός, μου αρέσει να είναι μπροστά."

Τέλος για τους παράνομους έρωτες αποκάλυψε: "Έχουν απιστήσει σε μένα. Εγώ ποτέ. Ευτυχώς ήταν σε μικρή ηλικία και το ξεπέρασα. Είναι κατάρα ο παράνομος έρωτας. Όταν ερωτεύεσαι έναν άνθρωπο και είσαι μαζί του, πως είναι δυνατόν να σκέφτεσαι να πας με κάποιον άλλο; Έτσι το βλέπω. Στον έρωτα είμαι... μονοφαγού."


Διάβασε περισσότερα στο ΕΓΩ που κυκλοφορεί

Άλλοι 8 παράνομοι οίκοι ανοχής εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο ελέγχου η αστυνομία εντόπισε άλλους οχτώ παράνομους οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα οι οίκοι ανοχής λειτουργούσαν παράνομα, καθώς είχαν παραβιασθεί οι σφραγίδες που είχαν τεθεί από την αρμόδια Αρχή.

Από τους οίκους ανοχής συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα, και ειδικότερα 15 αλλοδαπές και δύο 2 Ελληνίδες, καθώς και δύο άνδρες, κατηγορούμενοι για παραβίαση σφραγίδων της αρμόδιας αρχής και παράβαση του Ν. περί εκδιδομένων ατόμων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ελέγχων σε υπαίθριους χώρους, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας 17 εκδιδόμενες γυναίκες σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα.

Επεισόδια στο σταθμό Βικτώρια του Ηλεκτρικού.

Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας ξεκίνησαν οι ...τσαμπουκάδες!
Συνέβη στη Βικτώρια, στον σταθμό του Ηλεκτρικού.

Πριν 30 λεπτά ομάδα κρανοφόρων χωρίς διακριτικά εισήλθε στον σταθμό του Ηλεκτρικού και όταν το τρένο σταμάτησε προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό οι κρανοφόροι άρχισαν να επιτίθενται σε όσους από τους επιβάτες του συρμού φορούσαν κόκκινη μπλούζα:

«Ποιος θα πάει στον αγώνα ρε;», φώναζαν.

Προκλήθηκε αναστάτωση στον σταθμό, με τους επιβάτες τρομαγμένους να ζητούν στους υπάλληλους του ΗΣΑΠ, να κλείσουν οι πόρτες και να συνεχίσει το συρμός το δρομολόγιό του.

«Κλείστε τις πόρτες να φύγουμε, δεν βλέπετε τι γίνεται;»

Οι πόρτες έκλεισαν, το τρένο συνέχισε με κατεύθυνση προς Ομόνοια ενώ η ομάδα κρανοφόρων κινήθηκε προς τη Βικτόρια.

Δύο αδελφές συνελήφθησαν στη Θήβα για χρέη 1,5 εκ. ευρώ!

Δύο αδελφές συνελήφθησαν χθες στη Θήβα, για χρέη στο δημόσιο.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη, που ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ...

Οι δύο αδελφές, 32 και 30 ετών αντίστοιχα, που σύμφωνα με το LamiaReport.gr, δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Θήβα  .

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, το ύψος των οφειλών για την 32χρονη ανέρχεται στα 1.267.393,17 ευρώ, ενώ για την 30χρονη αδελφή της, στα 294.420,97 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Θα ξαναδούμε τους "Ραδιο Αρβύλα" και την επόμενη σεζόν;

Πριν καλά - καλά προλάβουν να αποχαιρετίσουν το κοινό τους, οι fan της εκπομπής άρχισαν ήδη τις ερωτήσεις για το πότε θα ξαναδούν την παρέα του Αντώνη Κανάκη σε νέες τηλεοπτικές περιπέτειες.
Η τηλεθέαση της εκπομπής άλλωστε, για τη σεζόν που πέρασε, έδειξε ότι το τηλεοπτικό κοινό της δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση, ακόμα και σε ένα δύσκολο τηλεοπτικό τοπίο.

Όπως διαβάζουμε στην Espresso λοιπόν, οι "Ράδιο Αρβύλα" αναμένεται να συζητήσουν με τον ΑΝΤ1 και να υπογράψουν αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο. Μετά βέβαια από τις εκλογές...

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και η τηλεοπτική παρέα, θέλουν να συνεχίσουν. Το θέμα είναι, αν θα γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Εν αναμονή λοιπόν, αν και όλα, προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Οι Τούρκοι υποκλίνονται στη Φιλίνη

Μια νέα καριέρα για την Ελένη Φιλίνη στη γειτονική Τουρκία. Η Ελληνίδα ηθοποιός, εκτός από το σίριαλ «Δύο όχθες, ένας Ισμαήλ», όπου πρωταγωνιστεί στο πλάι του μεγάλου Τούρκου ηθοποιού Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ και το οποίο άρχισε ήδη να προβάλλεται εκεί, δέχθηκε πρόταση για ταινία μεγάλους μήκους, αλλά και για να τραγουδήσει σε νυχτερινά κέντρα της Πόλης.


Την ίδια στιγμή εισπράττει εγκωμιαστικά σχόλια από τον τουρκικό Τύπο για την ομορφιά της. «Πού την είχατε κρυμμένη;» και άλλα τέτοια γράφονται για την εξωτική ομορφιά της που παραπέμπει σε ηρωίδες της Ανατολής.

Η Ελένη το παρακάμπτει και μιλάει μόνο για τις βολιδοσκοπήσεις που δέχθηκε: «Οι κριτικές είναι πολύ καλές και τα σχόλια πράγματι συγκινητικά, αλλά αυτά δεν μου αρέσει να τα λέω εγώ. Μου πρότειναν να παίξω σε κοινωνικό δράμα και να τραγουδήσω. Αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω. Εχω δώσει τόσο βάρος σε αυτό που κάνω, γιατί πάει πολύ καλά και μου αρέσει και επικεντρώνομαι σε αυτό. Υγεία να έχουμε και βλέπουμε. Δεν μπορώ να σκορπίζομαι σε εκατό πράγματα. Καθετί θέλει τον χρόνο του. Εδώ οι άνθρωποι δουλεύουν 12 με 15 ώρες την ημέρα. Δεν βγαίνει διαφορετικά».

Η ζωή της Ελένης Φιλίνη μοιράζεται σε Τουρκία και Ελλάδα εκ των πραγμάτων, γιατί έχει και στη χώρα μας ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. «Πολύ πριν υπογράψω συμβόλαιο συνεργασίας στην Τουρκία είχα κλείσει για δύο ταινίες. Η μία γυρίστηκε ήδη και τώρα αρχίζουν τα γυρίσματα της δεύτερης. Πρόκειται για την “Αλλη εικονική πραγματικότητα”, την πρώτη ελληνική ταινία με σπέσιαλ εφέ του Παναγιώτη Λιακόπουλου, που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Θόδωρου Αντωνίου. Θα ενσαρκώσω τον ρόλο της θεάς Ηρας».

Οσο για το τουρκικό σίριαλ, η Ελένη Φιλίνη δήλωσε: «Είναι μια σπουδαία δουλειά στην οποία θα ήθελαν να συμμετέχουν πολλοί Τούρκοι ηθοποιοί. Είναι υπερπαραγωγή, άρτια από τεχνικής πλευράς, με συνεργείο σαράντα δύο ατόμων, με μια εκπληκτική σκηνοθεσία του Κεμάλ Οζούν, με διευθυντή φωτογραφίας τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Μετέ Σενέρ. Είναι μια δουλειά δομημένη σωστά και χαίρεσαι να δουλεύεις, και το κλίμα είναι πολύ όμορφο» δήλωσε η Ελένη Φιλίνη.

Ηδη γυρίστηκε ο κύκλος των πρώτων έξι επεισοδίων, που τον χειμώνα θα προβληθούν από ελληνικό κανάλι, και τα γυρίσματα θα συνεχιστούν τη νέα σεζόν.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ/ espresso

Stars System: Aνάδρομη Αφροδίτη και ερωτικές σχέσεις.

Στο Stars System αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 14:15, η Άση Μπήλιου αναλύει την έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη στις 4 Ιουνίου.


Ακόμη, τι δείχνει το ωροσκόπιο της Τουρκίας για τη σχέση της με την Ελλάδα αλλά και για το μέλλον της;

Τέλος, μάθετε εάν έχετε ανάδρομη Αφροδίτη στο ωροσκόπιό σας και τι σημαίνει αυτό για τις ερωτικές σας σχέσεις.

Stars System, την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 14:15, στον Alpha.

Χαλκιδέος έζησε εφιάλτη στην Φθιώτιδα!

Τον ακινητοποίησαν με την απειλή 2 καλάσνικοφ και ενός πιστολιού.

Του πήραν το αυτοκίνητο τον έδεσαν σε ένα δένδρο και εξαφανίστηκαν. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Στυλίδας από την συνοικία της Νέας Μαγνησίας προς την Ροδίτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr το θύμα, απόστρατος αξιωματικός του στρατού από την Χαλκίδα που διατηρεί εξοχικό στην Ανατολική Φθιώτιδα πήγαινε επίσκεψη σε ένα φίλο του. Μετά τις 10 το βράδυ και ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του είδε μπροστά του 3 άνδρες. Οι δύο από αυτούς κρατούσαν καλάσνικοφ και ο τρίτος πιστόλι.

Τον ανάγκασαν να σταματήσει το αυτοκίνητο, και υπό την απειλή των όπλων τον έβγαλαν από αυτό. Τον έδεσαν σε ένα δένδρο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Περίπου μία ώρα μετά το θύμα κατάφερε να λυθεί και ενημέρωσε την αστυνομία που έκανε εκτεταμένες έρευνες, χωρίς όμως να εντοπίσει τους ληστές που σύμφωνα με την καταγγελία είναι αλλοδαποί, πιθανότατα Αλβανικής καταγωγής.

Do or die – Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:00)

Τα... ψέμματα τελειώσαν. Μετά από μία εντυπωσιακή σειρά τελικών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετρούν από δύο νίκες και ξεκινώντας -σχεδόν- από την ίδια αφετηρία απόψε το βράδυ στο ΣΕΦ, γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Ο νικητής στέφεται πρωταθλητής και ο χαμένος πάει απογοητευμένος σπίτι του.


Για τους “ερυθρόλευκους” θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια, για τους “πράσινους” το 10ο συνεχόμενο και 14ο την τελευταία 15ετία.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται πιο “καυτό” από ποτέ καθώς η δίψα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού είναι τεράστια και συνοδεύεται από την αυτοπεποίθηση που έδωσε το... έπος της Κωνσταντινούπολης. Η προτετοιμασία των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Αγγελόπουλο παρόντα, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Στην αντίπερα όχθη, οι “πράσινοι” έχουν τους δικούς τους λόγους να θέλουν όσο τίποτα αυτή τη νίκη. Έχουν ακούσει πολλά για τα αποθέματα τη ενέργειας τους και περί τέλους της αυτοκρατορίας τους στο ελληνικό μπάσκετ και θέλουν να δώσουν ηχηρή απάντηση. Παράλληλα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με το θολό μέλλον των Γιαννακοπουλων και του Ομπράντοβιτς -και ενδεχομένως κάποιων παικτών- αυξάνουν το κίνητρο και δίνουν τον χαρακτήρα του “κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι” στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια.

Η τελευταία προπόνηση διεξήχθη με την παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ την αποστολή θα συνοδέψει στο Φάληρο ο ανιψιός του, Δημήτρης, σε μία κίνηση που προκάλεσε έναν “μίνι πόλεμο” ανάμεσα στους “αιωνίους”.

Οι διαιτητές του μεγάλου τελικού θα γίνουν γνωστοί λίγη ώρα πριν το τζάμπολ Στη διαδικασία αναμένεται να μπουν τα ονόματα των Χρήστου Χριστοδούλου, Σπύρου Γκόντα, Τόμι Σχινά, Γιώργου Τανατζή, Παναγιώτη Αναστόπουλου και Γιάννη Φούφη, ενώ εκτός κληρωτίδας θα μείνουν οι Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Κορομηλάς, που βρίσκονται στην Ισπανία για σεμινάριο της FIBA.

Το NewsIt θα βρίσκεται από νωρίς στο ΣΕΦ για να σας μεταφέρει με φωτογραφίες, βίντεο και λεπτό προς λεπτό ενημέρωση όλα όσα συμβαίνουν στην κορυφαία “μάχη” των δύο καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη.

Επικεφαλής η Ντόρα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ

Με την Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση του επικεφαλής, δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στην δεύτερη θέση περνάει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, στην τρίτη ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τέταρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης που σημαίνει ότι για να εκλεγεί θα πρέπει να αυξήσει το ποσοστό της ΝΔ. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αυτή την φορά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος.
Η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου έχει ως εξής.
1. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη του Κωνσταντίνου
2. Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα. Αρεοπαγίτης Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα. Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.
3. Χρύσανθος Λαζαρίδης του Αλεξάνδρου. Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως χρηματιστηριακός αναλυτής και δημοσιογράφος στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», καθώς και με το περιοδικό «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και, για τη δράση του, συνελήφθη την 'Ανοιξη του 1974. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης.
4. Ιωάννης Μιχελάκης του Σπυρίδωνος. Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας. Δημοσιογράφος.
Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Εργάστηκε σε σειρά εφημερίδων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και την τηλεόραση του MEGA, διευθυντής στο MEGA Κύπρου, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διευθυντής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».
5. Ηλίας Κονοφάγος του Κωνσταντίνου. Χημικός Μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης. Διδάκτωρ της Ecole Centrale Paris και της Σχολής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Διετέλεσε στέλεχος των εταιριών Total, Mobil North Sea, ΔΕΠ Α.Ε., ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., ΕΛΠΕ Α.Ε. Πρώην διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.».
6. Αναστασία Σαλή - Παπασαλή του Βασιλείου. Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου. Καθηγήτρια Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας. Διπλωματούχος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Πτυχιούχος-Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων τεχνικών εκθέσεων, ερευνητικών εργασιών. Συμμετείχε σε σειρά αρχαιολογικών εργασιών και ερευνητικών προγραμμάτων.
7. Σταύρος Παπαγεωργίου του Βασιλείου. Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε καθηγητής στη Μέση Επαγγελματική Τεχνική Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Διετέλεσε δήμαρχος του Δήμου Ιθώμης, μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας και εκπρόσωπος στη Γενική της Συνέλευση.
Από το 2002, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κατέστη 'Ατομο με Αναπηρία. Από το 2011 είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.
8. Θεόδωρος Λαμπράκης του Γρηγορίου. Οικονομολόγος. Έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο του Buckingham και έχει Master από το City University. Από το 1991 έως το 2003 έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής σε διάφορες επιχειρήσεις και έκτοτε δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα.
9. Σωτήριος Βαχαβιώλος του Ιωάννη. Πτυχιούχος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Fairleingh Nτίκινσον με BSEE. Διδακτορικό από το Columbia University. Μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Physical Acoustics Cooperation, η οποία μετονομάστηκε σε MISTRAS Group, Inc. Η εταιρία του απασχολεί 3.500 εργαζόμενους, σε 85 γραφεία σε όλο τον κόσμο και θεωρείται πρωτοπόρος για την προστασία και συντήρηση υποδομών.
10. Αθανάσιος Γιαννόπουλος του Λάμπρου. Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρώην Υπουργός
11. Δήμητρα Λυγούρα του Γεωργίου. Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων.
Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης.
Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΟΝΝΕΔ.
12. Δημήτρης Τσομώκος του Παναγιώτη. Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Κάτοχος Διδακτορικού του Πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α.
Έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας και έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές κεντρικές τράπεζες.

Κάλυμνος: Νεκρή με 18 μαχαιριές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 27χρονη

Νεκρή με 18 μαχαιριές στο κεφάλι, στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα μεταφέρθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, 27χρονη κάτοικος του νησιού.

 

Το νοσοκομείο το ειδοποίησε ο 42χρονος σύζυγος της που ισχυρίζεται ότι η 27χρονη αυτοκτόνησε.

 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα με πιθανότερο αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ήταν τοξικομανείς ενώ ο σύζυγος στην κατάθεση του υποστήριξε πως η γυναίκα του μετά από χρήση ουσιών άρχισε να αυτοτραυματίζεται με το μαχαίρι.

Ο 42χρονος κρατείται ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα με πιθανότερο αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ το "πλωτό παλάτι" των Πατίστα - Χρουσαλά για χρέη 1 εκ. ευρώ

"Έδεσαν το κότερο του Λέοντα" είναι ο τίτλος του ένθετου Real Life, που κυκλοφορεί αύριο με τη Real News.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ  το "πλωτό παλάτι" των Πατίστα - Χρουσαλά για χρέη 1 εκ. ευρώ που έχει ο εφοπλιστής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το "Mirage"  το πολυτελές κότερο που απέκτησε ο Λέοντας Πατίστας μετά το γάμο του με τη Μαριέττα Χρουσαλά έγινε στόχος του ΣΔΟΕ και όλα δείχνουν ότι το "παλατάκι" του ζεύγους  δεν ήταν... γούρικο!

Η απιστία απόστρατου αξιωματικού... του βγήκε... ξινή!

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ λίγο μετά τις 11, όταν η αστυνομία Φθιώτιδας δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν 50χρονο απόστρατο αξιωματικό... 


Ο 50χρονος τρομοκρατημένος κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι τρεις κακοποιοί τον ακινητοποίησαν στην περιοχή της Ροδίτσας και με την απειλή δυο καλάσνικοφ και ενός πιστολιού του πήραν το αυτοκίνητό του, αφού πρώτα τον έδεσαν σε ένα δέντρο.

Στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, σήμανε συναγερμός. Στήθηκαν μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία και αστυνομικοί οπλισμένοι "χτένιζαν" όλη τη νύχτα την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας αλλά και της ανατολικής Φθιώτιδας για τον εντοπισμό των δραστών και του ασημί αυτοκινήτου που πήραν από το θύμα.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες μέχρι το "θύμα" να πει την αλήθεια στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή δεν υπήρξαν καλάσνικοφ και ληστές, αλλά ένα ροζ ραντεβού με μια "φίλη" του Αλβανίδα, το οποίο δεν εξελίχθηκε όπως αυτός το ονειρευόταν.

Σύμφωνα με τα όσα τελικά εξομολογήθηκε στους αστυνομικούς ο 50χρονος, είχε πάει με τη "φίλη" του σε αγροτικό δρόμο μεταξύ της Μαγνησίας και της Ροδίτσας, κοντά στις γραμμές του τρένου.

Στις 10.30 το βράδυ εμφανίστηκαν 3 άγνωστοι άνδρες, πιθανότατα ομοεθνείς της φίλης του, οι οποίοι αφού τον έδεσαν σε ένα δέντρο, πήραν το αυτοκίνητό του μαζί με την Αλβανίδα και εξαφανίστηκαν.

Όταν, μετά από 40 λεπτά περίπου, κατάφερε να λυθεί, περπάτησε μέχρι το περίπτερο στην πλατεία της Νέας Μαγνησίας και πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία.

Έτσι φοβούμενος να πει για το ροζ ραντεβού, αφού είναι παντρεμένος, σκαρφίστηκε την ιστορία με τα καλάσνικοφ και τους κακοποιούς.

Το "Πρωινό mou" έφυγε για Τήνο για την βάφτιση του μικρού Γιάννη Λιάγκα!

Η οικογένεια Λιάγκα αναχώρησε για την Τήνο το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά την εκπομπή. Η Φαίη και ο Γιώργος ανυπομονούν για την Κυριακή που θα βαφτίσουν τον πρίγκηπα τους. Μαζί με το ζευγάρι ταξίδεψε και η ξαδέρφη της παρουσιάστριας.

Σήμερα το πρωί έφυγε για το νησί και η υπόλοιπη παρέα του “Πρωινό mou”. O Άκης Πετρετζίκης, η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έφυγαν μαζί και φρόντισαν να κάνουν το ταξίδι τους διασκεδαστικό!

Ο σεφ της εκπομπής μάλιστα “κάρφωσε” τους συνεργάτες του ανεβάζοντας στο twitter μία φωτογραφία που τους δείχνει να κοιμούνται μέσα στο πλοίο.

Η βάφτιση του μικρού Γιάννη αναμένεται να μείνει σε όλους αξέχαστη και ετοιμάζεται ένα μεγάλο party!

Έπιασαν τον 38χρονο απατεώνα των... Γλυκών Νερών!

Για απάτες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, συνελήφθη 38χρονος προχτές στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Ο συλληφθείς με την ίδια μέθοδο, είχε εξαπατήσει 26 επιχειρήσεις και καταστήματα, ηλεκτρικών ειδών, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιεία, ψητοπωλεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, βιομηχανικών και οικοδομικών υλικών κ.α., από τα οποία είχε αποσπάσει συνολικά 26.000 ευρώ.

Ο 38χρονος επικοινωνούσε με υπαλλήλους ή νόμιμους εκπροσώπους διαφόρων εταιρειών και καταστημάτων, χρησιμοποιώντας ονόματα δήθεν στελεχών εταιρειών, με τις οποίες οι εν λόγω επιχειρήσεις είχαν συνεργασία, και τους έπειθε να παραλάβουν δέμα αντ΄ αυτού, που θα άφηνε γι' αυτόν οδηγός ταξί, καταβάλλοντας χρήματα, τα οποία υποτίθεται οτι θα τους έδινε αυτός μετά.

Εκ των υστέρων οι παθόντες διαπίστωναν την απάτη, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις το δέμα που παραλάμβαναν περιείχε άγραφους ψηφιακούς δίσκους (cd).

Σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες και πλαστογραφία συνολικής ποινής φυλάκισης 10 ετών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΑΡ: Η Χρυσή Αυγή «στήνει» μια νέα Πάτρα

Τα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος μεταναστών καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η Δημοκρατική Αριστερά και η νεολαία του Συνασπισμού καταγγέλλοντας τη δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Εκκληση στην Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά και στους δημοκρατικούς πολίτες «να μην ενδώσουν στις προκλήσεις» απευθύνει από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.

«H Δημοκρατική Αριστερά έχει εγκαίρως επισημάνει την επιδίωξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να στήσει "νέα Πάτρα". Οι χτεσινές καταδρομικές περιπολίες στην καρδιά της Αθήνας, οι ξυλοδαρμοί και τα επεισόδια με πρωτοστάτες υποψηφίους βουλευτές της αποδεικνύουν ότι το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Για «όργιο βίας και δολοφονικών επιθέσεων» κάνει λόγο συγκεκριμένα ο νεολαία του Συνασπισμού, επισημαίνοντας πως «καθημερινά, οι σύγχρονοι μελανοχιτώνες της Χρυσής Αυγής επιτίθενται εναντίον μεταναστών στέλνοντας δεκάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία».

«Όσοι θεωρούν ότι θα αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα με μαχαίρια, σπαθιά και νάρκες στα σύνορα δεν έχουν καμία θέση στις γειτονιές μας, πόσο μάλλον στο κοινοβούλιο», τονίζει στη συνέχεια, προειδοποιώντας ότι «η βία που σήμερα αφορά τους μετανάστες αύριο θα αφορούν οποιονδήποτε Έλληνα τολμά να διαφωνήσει με τις ιδέες και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής».

Έπιασαν τον 38χρονο απατεώνα των... Γλυκών Νερών!

Για απάτες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, συνελήφθη 38χρονος προχτές στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Ο συλληφθείς με την ίδια μέθοδο, είχε εξαπατήσει 26 επιχειρήσεις και καταστήματα, ηλεκτρικών ειδών, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιεία, ψητοπωλεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, βιομηχανικών και οικοδομικών υλικών κ.α., από τα οποία είχε αποσπάσει συνολικά 26.000 ευρώ.

Ο 38χρονος επικοινωνούσε με υπαλλήλους ή νόμιμους εκπροσώπους διαφόρων εταιρειών και καταστημάτων, χρησιμοποιώντας ονόματα δήθεν στελεχών εταιρειών, με τις οποίες οι εν λόγω επιχειρήσεις είχαν συνεργασία, και τους έπειθε να παραλάβουν δέμα αντ΄ αυτού, που θα άφηνε γι' αυτόν οδηγός ταξί, καταβάλλοντας χρήματα, τα οποία υποτίθεται οτι θα τους έδινε αυτός μετά.

Εκ των υστέρων οι παθόντες διαπίστωναν την απάτη, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις το δέμα που παραλάμβαναν περιείχε άγραφους ψηφιακούς δίσκους (cd).

Σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες και πλαστογραφία συνολικής ποινής φυλάκισης 10 ετών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ηράκλειο: Αρνήθηκε να τους δώσει ελεημοσύνη και... την πήραν με το ζόρι!

Απίστευτο θράσος είχαν δύο νεαροί άνδρες που υποδύονταν τους επαίτες.

Όπως γράφει το flashnews.gr δράστες είναι ένας 18χρονος Έλληνας και ένας 17χρονος Αλβανός που λήστεψαν έναν 60χρονο χθες το απόγευμα στην περιοχή της Χανιώπορτας.

Αρχικά, ζήτησαν από το θύμα ελεημοσύνη ωστόσο στη συνέχεια χωρίς να χάσουν λεπτό και με την άσκηση σωματικής βίας απαίτησαν από αυτόν να τους παραδώσει τα χρήματα που έφερε.

Όταν ο 60χρονος αρνήθηκε, ο 18χρονος τράβηξε βίαια τη χρυσή αλυσίδα με σταυρό που έφερε στο λαιμό του και μαζί με το συνεργό του τράπηκαν σε φυγή

Αυτόπτες μάρτυρες ακινητοποίησαν τον 17χρονο, ενώ ο 18χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που έφθασε άμεσα στο σημείο και συνελήφθη.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Απογοητευτικά τα πρώτα μηνύματα για την πορεία της τουριστικής κίνησης

Αρνητικό μήνυμα εκπέμπει ο εγχώριος τουρισμός για το τριήμερο του Αγίου πνεύματος, το πρώτο ουσιαστικό τεστ για τη φετινή τουριστική περίοδο. Μιλώντας με ξενοδόχους... μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, τόνισαν ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το μέτωπο του εγχώριου τουρισμού είναι απογοητευτική και δύσκολα όπως πιστεύουν θα αλλάξουν τα δεδομένα για φέτος.

Σταχυολογώντας μεταξύ των στοιχείων που αφορούν εγχώριους προορισμούς κοντινών αποδράσεων, η Πελοπόννησος καταγράφει ήδη μείωση κρατήσεων πάνω απο 50% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μαγνησία, ένας καθαρά παραδοσιακός προορισμός για αποδράσεις τριημέρου.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και για τη Μύκονο για το τριήμερο, χωρίς ωστόσο να δίδονται ακριβή ποσοστά της μείωσης των κρατήσεων.

Εάν στα παραπάνω δεδομένα προστεθούν και οι απώλειες από τις προσφερόμενες τιμές των ξενοδοχείων για τα δωμάτια (εκκινούν και απο 20 ευρώ σε πολλές περιπτώσεις), τότε η κατάσταση μόνο ως αποκαρδιωτική περιγράφεται για τους επιχειρηματίες του κλάδου, που το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι να σώσουν την επιχείρηση τους, όπως σημειώνουν.

Για την διάσωση της παρούσας κατάστασης η ΠΟΞ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Γιάννης Ρέτσος ετοιμάζει σχέδιο τόνωσης του εγχώριου τουρισμού, με διάθεση δωματίων των μελών της Ομοσπονδίας σε πολύ χαμηλές τιμές.

Σε ό,τι αφορά τέλος, τα τελευταία στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής (ΕΞΑ-Α) για το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2012 η Αθήνα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την πτώση σε πληρότητες να αγγίζει το 13% (46,9%), τη μέση τιμή δωματίου να μειώνεται κατά 5,7% (87,84 ευρώ) και τη μείωση στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο, να φθάνει το 18,7% (41,22 ευρώ).

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Καισαριανή - Ενας νεκρός, χαροπαλεύει ο αδερφός του

Άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον έναν και να τραυματίσουν σοβαρά τον δεύτερο, επειδή επιχείρησαν να τους εμποδίσουν να κλέψουν το αυτοκίνητο τους.


Το άγριο έγκλημα διαπράχθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Βουτσά 83 στην Καισαριανή.

Τα δύο αδέλφια, 30 και 32 ετών, κοιμόταν στο διαμέρισμα τους όταν άκουσαν το συναγερμό του αυτοκινήτου τους να ηχεί. Αμέσως πετάχτηκαν στο μπαλκόνι και είδαν δύο ή τρία άτομα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, να προσπαθούν να κλέψουν το όχημα.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μαζί με τον αδελφό του κατέβηκαν στην πυλωτή για να εμποδίσουν τους δράστες. Εκείνοι όμως, όταν τους είδαν, χωρίς δισταγμό άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να πλήξουν θανάσιμα στο στήθος τον 30χρονο, ενώ άλλη μια τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιά τον 32χρονο, ο οποίος βρίσκεται στο χειρουργείο του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Γκένσερ: «Πολλά τα λάθη από τους Έλληνες αλλά και από την ΕΕ»

«Πολλά λάθη και όχι μόνο από τους Έλληνες», αλλά κι από άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγιναν στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης, τόνισε... ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, μιλώντας νωρίτερα σε εκπομπή της Γερμανικής Ραδιοφωνίας.

Ο κ. Γκένσερ θεωρεί ως βάση του προβλήματος το γεγονός οτι «όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της ΟΝΕ, όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνεις δεν έλαβε υπόψη ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις», αλλά επισήμανε ότι «πρέπει κανείς να τηρεί τα συμφωνηθέντα».

Ο κ. Γκένσερ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο, όπως είπε, «θα πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν δεν διαθέτει δικαίωμα συναπόφασης σε όλα τα θέματα», ενώ κατέληξε σημειώνοντας:

«Με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήσαμε ένα μοντέλο για το μέλλον του κόσμου, να μην υπαγορεύουν πλέον οι "Μεγάλοι" στους "Μικρούς" τι πρέπει να κάνουν και οι λαοί να είναι ισότιμοι και να αντιμετωπίζουν αλλήλους με σεβασμό. Όλα αυτά είναι η Ευρώπη και αυτά δεν πρέπει να χαθούν».

850 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Άκη;

Επώνυμη καταγγελία από δικηγόρο που λέει για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου σε ελβετική τράπεζα. Έγγραφο του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για... μεταφορά του αρχείου με το αυτοκίνητο συζύγου πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο λογαριασμό αυτό υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής. Έχει εντοπιστεί ο λογαριασμός αυτός και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα μέσα στο λογαριασμό αλλά σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία που έγινε υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια.

Το περιστατικό της διάρρηξης του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στις 16 Οκτωβρίου 2010, για το οποίο ο πρώην υπουργός είχε υποβάλλει μήνυση κατ' αγνώστων υποστηρίζοντας ότι αφαιρέθηκαν έγγραφα του προσωπικού του αρχείου, επανέρχεται στην δημοσιότητα μετά από έγγραφο του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα.

Στο επίμαχο έγγραφο του ΣΔΟΕ, που μελετάται από τους αρμόδιους ανακριτές της υπόθεσης, με ημερομηνία 22 Ιουνίου του 2011, γίνεται αναφορά σε μεταφορά μεγάλου μέρους του προσωπικού αρχείου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το γραφείο του στην Κόμνα Τράκα, γεγονός που χρονικά συμπίπτει με την δημοσιοποίηση του θέματος της αγοράς του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι το αρχείο του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο: «Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ. καταγράφεται το όνομα). Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη μήνυση που είχε υποβάλλει τότε υποστήριζε ότι τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010 οι δράστες παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο απ' όπου πήραν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη στα οποία μεταξύ άλλων περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το επίμαχο θέμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Εισαγγελία, είχε ερευνηθεί και δεν είχε εντοπιστεί οποιαδήποτε σύνδεση με την μεταφορά και την καταγγελλόμενη διάρρηξη.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων κάνουν έκκληση προς όλους, «να συμβάλλουν στην διατήρηση των όρων της δίκαιης δίκης».

Τροφές που βοηθάνε τα μαλλιά

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ευεργετικά συστατικά που θρέφουν τις ρίζες, μπορεί να δυναμώσει την τρίχα και να... της χαρίσει την… επιβίωση αρχικά, αλλά και την υγιή όψη που όλοι επιζητούμε.

Ποιες είναι λοιπόν, οι τροφές – βάλσαμο για τα μαλλιά μας;

Σολομός: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «τροφή ομορφιάς» αφού είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Τα ωμέγα -3 είναι απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας του κεφαλιού, η οποία αποτελεί «βάση» για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Έλλειψη των λιπαρών αυτών από τον οργανισμό συνδέεται με ξηροδερμία και αρκετές φορές με έντονη τριχόπτωση. Αν είστε χορτοφάγος, τότε υπάρχει και η εναλλακτική του συμπληρώματος ωμέγα -3 σε κάψουλες.

Σπανάκι: Μπορεί ο Popeye να μην το έτρωγε επειδή κάνει καλό στα μαλλιά, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει – αν είχε διαβάσει τις έρευνες. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την καλή υγεία του επιθηλίου της τρίχας, ενώ έλλειψη τους καθιστά τα μαλλιά εύθραυστα και αδύναμα. Η βιταμίνη C συγκεκριμένα, είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου και επιπρόσθετα προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση της τρίχας, λόγω της γνωστής αντιοξειδωτικής της δράσης. Μεγάλες ποσότητες των δύο βιταμινών έχουν επίσης το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Φασόλια: Και όμως, τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια παρέχουν σημαντικές ποσότητες αμινοξέων στον οργανισμό που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των μαλλιών, καθώς επίσης και σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη. Ο σίδηρος είναι στοιχείο ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία των μαλλιών, ενώ ο ψευδάργυρος βοηθά στην σωστή ανακύκλωση των τριχών.

Πουλερικά: Η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη καθιστά τροφές όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, άκρως ευεργετικές για την γενική υγεία της τρίχας. Όπως σημειώνουν αρκετοί δερματολόγοι, χωρίς την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης ή με πρωτεΐνη χαμηλής βιολογικής αξίας, οι τρίχες δείχνουν αδύναμες και παρατηρείται έντονη τριχόπτωση.

Αυγά: Όπως και αν τα καταναλώσετε, τα αυγά είναι εξαιρετική τροφή για τα μαλλιά, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, βιοτίνη και βιταμίνη Β12.

Προϊόντα ολικής άλεσης: Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν δύο σημαντικά οφέλη: αφ’ ενός αποτελούν «καλές» πηγές υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (δεν ανεβάζουν το ζάχαρο στο αίμα), αφετέρου παρέχουν «γενναίες» δόσεις ψευδάργυρου, σιδήρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης, μαύρο ψωμί, νιφάδες βρώμης και καστανό ρύζι.

Μοσχαρίσιο κρέας: Τα έχει όλα και… συμφέρει. Γενναίες ποσότητες ψευδάργυρου, σιδήρου, χαλκού και φυσικά υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, η οποία έχει υψηλότερη βιολογική αξία, γεγονός που την καθιστά απαραίτητη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωση. Εν ολίγοις το ιδανικό cocktail για την ενδυνάμωση της τρίχας και την υγεία της επιδερμίδας του κεφαλιού μας.

Μύδια: Περισσότερο γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες, τα μύδια φαίνεται πως μπορούν να συνεισφέρουν και στην υγεία των μαλλιών μας. Πέρα από τον ερωτισμό μας λοιπόν, ο ψευδάργυρος που περιέχουν «τονώνει» και την διαδικασία ανανέωσης της τρίχας.

Καρότα: Αποτελούν εξαιρετικής ποιότητα πηγές βιταμίνης Α, η οποία είναι πολύ σημαντική για το φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Kύρια λειτουργία της είναι η διατήρηση της υγείας του επιθηλίου, της βάσης δηλαδή της τρίχας, ενώ η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά και να τα κάνει εύθραυστα.

Light γαλακτοκομικά: Προϊόντα όπως το γιαούρτι και το γάλα είναι πλούσια σε ασβέστιο, το απαραίτητο μέταλλο για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεΐνης whey και καζεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
ygeianews.gr

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, κατασχέθηκαν 15 κιλά χασίς!

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσε η αστυνομία στη Λάρισα ενώ κατάσχεσε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς... στα τοπικά δεδομένα, 15 κιλά (φωτό)!Στην οργάνωση συμμετείχαν συνολικά 18 άτομα, εννέα έλληνες και εννέα Αλβανοί.

Η δράση της οργάνωσης σύμφωνα ξεκίνησε το Νοέμβριο 2011, ενώ μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί επτά έλληνες και τέσσερις αλβανοί. Άλλοι τέσσερις κρατούνται σε φυλακές διαφόρων πόλεων, ενώ αναζητούνται ακόμη τρεις.

Ο αρχηγός της ομάδας που τυγχάνει έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας, έχοντας καταδικασθεί σε ποινή ισοβίου καθείρξεως για παρόμοιες υποθέσεις (εμπορία ναρκωτικών), μαζί με τρεις ακόμη έγκλειστους του καταστήματος κράτησης της Λάρισας, επικοινωνώντας με συνεργούς τους εντός κι εκτός των Φυλακών, με κινητά τηλέφωνα που είχαν στη διάθεσή τους συντόνιζαν όλες τις ενέργειες και μεθόδευαν τις διαδικασίες αυτές ώστε τα μέλη της οργάνωσης να προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Παράλληλα, συντόνιζαν την περαιτέρω διακίνηση του μεγαλύτερου μέρους αυτών των ποσοτήτων.

Επίσης, κατ’ εντολή τους τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από την εμπορία ναρκωτικών μεταφέρονταν κυρίως μέσω τραπεζικών εμβασμάτων (WESTERN UNION κλπ) σε λογαριασμούς ατόμων που αυτοί υποδείκνυαν.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αθήνα στη Λάρισα (σε τέσσερις περιπτώσεις) για λογαριασμό της οργάνωσης κατά τις οποίες εκτιμάται ότι διακινήθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους τουλάχιστον δέκα κιλών.

Επιπρόσθετα, προέβαιναν έπειτα από προσυνεννόηση σε ρίψη ποσοτήτων ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα τα οποία παραλάμβαναν έγκλειστοι συνεργοί τους. Εξιχνιάσθηκαν – ταυτοποιήθηκαν πέντε συνολικά περιπτώσεις κατά τις οποίες μέλη της οργάνωσης έρριψαν συνολικά γραμμάρια ηρωίνης και34,4 γραμμάριακάνναβης που κατασχέθηκαν.

Αίσθηση προκάλεσε σύμφωνα με τους αστυνομικούς η «εκπληκτική οργανωτικότητα και ευρηματικότητα» με την οποία γίνονταν η διακίνηση των ναρκωτικών αφού οι δράστες χρησιμοποιούσαν είτε πολλαπλούς προπομπούς, είτε γυναίκες ώστε να μην προκαλούν το ενδιαφέρον.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που έφθασαν στο λιμεναρχείο του Βόλου.

Μετά από σχετική έρευνα που έλαβε χώρα στα σπίτια των εμπλεκομένων πέραν του χασίς βρέθηκαν μεταξύ άλλων 390 γρ. ηρωίνης, 86 ναρκωτικά χάπια και ένα κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάννη και αυτοσχέδια λαβή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λάρισας.
onlarissa.gr

Ορθούλα Παπαδάκου: Η απίστευτη καταγγελία ότι... έφαγε ξύλο! (video)

Αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στα "Κορίτσια για Σπίτι" η Ορθούλα Παπαδάκου, όπου προκάλεσε σοκ με την ομολογία της ότι κάποιος την χτύπησε άσχημα!

Το γιατί το περιέγραψε η ίδια στην κάμερα της εκπομπής...

Επίσης μίλησε για την προσωπική της ζωή και την απόφασή της να αποκτήσει άμεσα ένα παιδί.

Εξήγησε γιατί δεν θέλει να το μεγαλώσει στην Ελλάδα, αλλά στη Νέα Υόρκη.Εξήγησε το λόγο που δεν θα ξαναπήγαινε στο Survivor και μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα που της δημιούργησε, ακόμα και για την βία που υπέστη.

Επίσης αποκάλυψε αν θα έλεγε και πάλι ναι για να συμμετέχει στις "Νοικοκυρές".

Ερέτρια: Ξεψύχησε στην άσφαλτο ένας 30χρονος - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο ενώ περπατούσε

Ένας 30χρονος πεζός έχασε την ζωή του σε τροχαίο γύρω στις πέντε το απόγευμα στην Ερέτρια, όπως αναφέρει το evianews.com

Κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της πόλης, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε έναν αλλοδαπό. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει βαριά χτυπημένος στο οδόστρωμα.

"Είσαι καλά;" του φώναξε ο 40χρονος οδηγός αλλά δυστυχώς δεν πήρε καμμία απάντηση. Επικράτησε πανικός ενώ ήρθε και ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο άντρα στο νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά ήταν αργά μιας και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Το συχνό λούσιμο κάνει καλό!

Οι απόψεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς «Μην λούζεστε συχνά, δεν κάνει», είναι μύθος και πρόκειται για απόψεις του Μεσαίωνα.

Οι δερματολόγοι συνιστούν ανεπιφύλακτα να λουζόμαστε κάθε μέρα, ακόμη και δύο φορές την ημέρα, ειδικά για άτομα εκείνα που εκκρίνουν πολύ σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Το δέρμα του τριχωτού και οι τριχοθύλακες πρέπει να καθαρίζονται σωστά, προκειμένου να επιτυγχάνεται η σωστή ανάπτυξη της τρίχας, διαφορετικά εμποδίζεται η αναπαραγωγή και η ανάπτυξη της τρίχας και δημιουργούνται τα ανάλογα προβλήματα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε μαλλιά μας να λαδώνουν και τα λούζουμε καθημερινά με το κατάλληλο σαμπουάν.

Όσον αφορά τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φαρμακευτικά προϊόντα ή φυτικά προϊόντα (και πάλι από το φαρμακείο) καθώς είναι πολύ πιο έμπιστα για τα μαλλιά σας.

Συμβουλευτείτε όμως τον δερματολόγο σας, προκειμένου να σας καθοδηγήσει σωστά. Δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί πρώτα οποιοδήποτε πρόβλημα και να πάτε «αναγκαστικά» στον δερματολόγο.

Συμβουλευτείτε τον ούτως ή άλλως έστω για μια φορά, ώστε να ενημερωθείτε σωστά για την υγεία των μαλλιών σας, για τα προϊόντα που είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε καθώς και για τις βιταμίνες μαλλιών που ενδεχομένως να χρειαστείτε.
dete.gr

69χρονος ομογενής αποφοιτά μαζί με τους γιους του!

Μάθε παιδί μου γράμματα λένε, παραδοσιακά, οι γονείς στα παιδιά τους. Στην περίπτωση, όμως, του 69χρονου ομογενή Τομ Δημάκη, που ζει στο Λιν της Μασαχουσέτης, ο ίδιος όχι μόνο... παρότρυνε τα παιδιά του να σπουδάσουν, αλλά αποφοίτησε μαζί τους, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής.

Ο γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Τομ Δημάκης, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, αποφοίτησε με δίπλωμα ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων, μαζί με τους τρεις γιους του, Ανδρέα, Τιμόθεο και Ηλία, από το πανεπιστήμιο «Suffolk» της Βοστώνης.

Διακαής πόθος του κ. Δημάκη ήταν να πάει για ανώτερες σπουδές, μετά από την επιστροφή του από τον πόλεμο του Βιετνάμ, το 1967, αλλά δεν υπήρχε ποτέ χρόνος διαθέσιμος, καθώς εργαζόταν νυχθημερόν στην επιχείρησή του «Old Neighborhood Foods», συνεχίζοντας την επιχειρηματική παράδοση της οικογένειάς του.

Η εκπλήρωση του ονείρου δεν ήταν και πολύ εύκολη υπόθεση, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια ο κ.Δημάκης αφιέρωνε αρκετό χρόνο, με τους τρεις γιους του, για τη μελέτη των μαθημάτων στη Σχολή Επιχειρήσεων «Sawyer», του πανεπιστημίου του «Suffolk». Έπαιρναν μαζί τα ίδια μαθήματα, ενώ συνέχιζαν να εργάζονται μαζί στην επιχείρησή τους, η οποία σήμερα απασχολεί 375 άτομα.

Σε δήλωσή του στον αμερικανικό ραδιοσταθμό «WBZ 1030», ο γιος του, Τιμόθεος, είπε, πως ο πατέρας του τώρα μιλά για εγγραφή στη Νομική Σχολή, αν και ο ίδιος δεν το πιστεύει.

Ο ευτυχής ομογενής είναι από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν, της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού και οι δωρεές του ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, τονίζει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Σημειώνεται, ότι η Μασαχουσέτη, όπου φέτος αποφοίτησαν 67.000 άτομα από τα εκατό και πλέον κολέγια και πανεπιστήμια της, θεωρείται από τις επιφανέστερες πανεπιστημιουπόλεις και ακαδημαϊκά κέντρα των ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως.
Enhanced by Zemanta

Thomas Cook: Κέρδη στην τουριστική βιομηχανία από πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Thomas Cook 757-200
Thomas Cook 757-200 (Photo credit: caribb)

Ο ταξιδιωτικός όμιλος "Thomas Cook", εκτιμά ότι θα αυξηθούν σε πολύ υψηλό βαθμό οι κρατήσεις ταξιδιωτών στην Ελλάδα, αν η χώρα εγκαταλείψει τελικά το ευρώ.


Σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας independent επισημαίνεται ότι: «Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα ήταν για την τουριστική βιομηχανία πολύ επικερδές.

Είναι πολύ πιθανό οι διακοπές στην Ελλάδα να επιφέρουν κέρδη στα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ ανταγωνιστικές χώρες της Ελλάδας, όπως είναι η Ισπανία, θα χάσουν τη δυναμική τους».

Μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν σε ψητοπωλείο και χτύπησαν 2 αλλοδαπούς - ΦΩΤΟ

Αναστάτωση και πανικός προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, όταν μηχανοκίνητη πορεία μελών της Χρυσής Αυγής εντόπισε δύο αλλοδαπούς μέσα σε ένα ψητοπωλείο.


Ολόκληρη η μηχανοκίνητη πορεία αμέσως σταμάτησε και τα μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν μέσα στο ψητοπωλείο και χτύπησαν δύο αλλοδαπούς, τραυματίζοντάς τους.
 Στη φωτογραφία της δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Τζαβέλα φαίνεται πως οι υπάλληλοι του ψητοπωλείου δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον έναν αλλοδαπό.

 Αμέσως μετά το περιστατικό, τα μέλη της Χρυσής Αυγής συνέχισαν την πορεία τους και εν συνεχεία διαλύθηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν ελέγχους για τον εντοπισμό των δραστών.

H 5η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Με μια πορεία-γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, σε μια πόλη όπου κυριαρχεί η κουλτούρα του αυτοκινήτου, χιλιάδες ποδηλάτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν…ελαφρά ντυμένοι, διαδήλωσαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας.


Τα σώματα τους, πάνω στα οποία δημιούργησαν καλλιτέχνες body painting, έγιναν κινούμενα έργα τέχνης, αλλά έπαιξαν και το ρόλο των πανό, με συνθήματα για τη σημασία του ποδηλάτου («Καίω θερμίδες και πάω ως τα όνειρα μου»), την πολιτική επικαιρότητα, αλλά και ορισμένες πιο προσωπικές αναφορές («Αχ Κούλα» και «Μάνα, αν σε πλήγωσα συγνώμη»).

Λίγοι τολμηροί διαδήλωσαν με αδαμιαία περιβολή ενώ οι περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και γνωστός ποδηλάτης της Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, φορούσαν μαγιό ή σορτσάκι.

Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από το πάρκο της ΧΑΝΘ, διέσχισε κεντρικούς δρόμους και επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης, όπου οι διοργανωτές υπόσχονται ένα μυθικό πάρτι, με την Ομάδα Κρουστών Κρούση, τον Άρη Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου, τους DJ ATARY (Stelios), Root Boot, Miss Dynamite, Farina+GG, και τους ξυλοπόδαρους High Society.

Την διοργάνωση της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στηρίζουν τα Παιδιά Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, οι Street Panthers, η Sfina, η Θεσσαλονίκη Αλλιώς, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014».

Εισαγγελική παρέμβαση κατά των φαρμακοποιών που δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση

Πόλεμος φαίνεται πως ξεκινάει μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ αφού τώρα παρεμβαίνει και ο εισαγγελέας


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η απόφαση των φαρμακοποιών να αναστείλουν, λόγω των μεγάλων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ταμείου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γ. Σακελάκος, έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την απόφαση των φαρμακοποιών. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος ασφαλισμένων.

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές θα είναι αυτοδύναμος [βίντεο]

Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος μετά τις εκλογές τις 17ς Ιουνίου, εξέφρασε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Μανώλης Γλέζος, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Βόλο.

Ο υποψήφιος βουλευτής παραχώρησε συνέντευξη στο e-volos.gr και μεταξύ άλλων είπε πως «ρίχνουν τόνους λάσπης στο ΣΥΡΙΖΑ, για όλα τα κακά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και για την ελονοσία και για τον καρκίνο, αυτό δείχνει ότι έχουν καταλάβει ότι έχουν χάσει την εξουσία».

Λίγο μετά την άφιξή του στον Βόλο ο Μανώλης Γλέζος, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΙΚΑ, καθώς και το Νοσοκομείο Βόλου, όπου και συνομίλησε με νεφροπαθείς της Μαγνησίας.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Metron Analysis: Ν.Δ. 27,1 ΣΥΡΙΖΑ 26,4

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σήμερα.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 22,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση 11,2% παίρνει το ΠΑΣΟΚ, 5,7% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 4,4% το ΚΚΕ, 3,9% η Χρυσή Αυγή, και 6,7% η ΔΗΜΑΡ.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 27,1 και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, ΠΑΣΟΚ 13,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 5,2%, Χρυσή Αυγή 4,7% και ΔΗΜΑΡ 8%.

Σταμάτης Μαλέλης: Ο Τσίπρας είναι ένας τριτοκοσμικός Σημίτης [βίντεο]

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος και στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σταμάτης Μαλέλης, σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταμάτης Μαλέλης μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 7» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, έκανε λόγο για ένα συνονθύλευμα απόψεων που δεν έχει πολιτική χροιά και στο οποίο δεν έχει γίνει καμμία επεξεργασία.

Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο, καθώς θεωρεί ότι με την μονομερή κατάργηση του Μνημονίου τότε η χώρα θα οδηγηθεί στη δραχμή.
Μάλιστα, ο Σταμάτης Μαλέλης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό και τον χαρακτήρισε ως τριτοκοσμικό Σημίτη.

Μοιραία βουτιά για 39χρονο αξιωματικό - Θρήνος στη Ρόδο

Νεκρός σε βάθος 25 μέτρων στο βυθό της θάλασσας νότια της Σύμης, βρέθηκε το μεσημέρι, από Συμιακό δύτη, ένας 39χρονος αξιωματικός του στρατού που υπηρετούσε στο νησί και ο οποίος ψάρευε με ψαροντούφεκο.


Η μοιραία βουτιά για τον 39χρονο αξιωματικό, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί, έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Μία ώρα πριν μαζί με φίλο του είχαν μεταβεί με βάρκα κοντά στη νησίδα Σεσκλιά για να ψαρέψει, κάτι που συνήθιζε συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο 39χρονος δεν μπόρεσε να αναδυθεί σε βουτιά που έκανε και ο χρόνος που πέρασε ήταν μεγάλος. Ο φίλος του ανησύχησε και επικοινώνησε αμέσως με το υπολιμεναρχείο της Σύμης, στο οποίο σήμανε συναγερμός για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Επιτόπου μετέβη κλιμάκιο του Λιμενικού και επαγγελματίας δύτης καταδύθηκε στο σημείο που υπέδειξε ο φίλος του που τον περίμενε στη βάρκα.

Σε λίγη ώρα, εντοπίστηκε στον βυθό ο 39χρονος αξιωματικός του στρατού, ο οποίος και διακομίστηκε στην συνέχεια στο κέντρο Υγείας Σύμης. Οι γιατροί διαπίστωσαν απλά τον θάνατό του.

Τουρκία: Σε δίκη ο παγκοσμίου φήμης πιανίστας Φαζίλ Σάι

Ο παγκοσμίου φήμης Τούρκος πιανίστας και συνθέτης Φαζίλ Σάι θα δικαστεί στις 17 Οκτωβρίου για προσβολή των θρησκευτικών αξιών εξαιτίας κάποιων σχολίων που έκανε στον λογαριασμό του στο twitter, τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ, δήλωσε σήμερα η δικηγόρος του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο πελάτης μου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ενάμισι χρόνο φυλάκιση. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης», σημείωσε η Μελτέμ Ακιόλ.

Ο παγκοσμίου φήμης βιρτουόζος του πιάνου, 42 ετών, κατηγορείται βάσει του άρθρου 216 του ποινικού κώδικα που αφορά την προσβολή των θρησκευτικών αξιών, πρόσθεσε η δικηγόρος. «Θα είναι παρών στη δίκη», υπογράμμισε η Ακιόλ.

Ο Σάι είχε προκαλέσει πρόσφατα το μένος των συντηρητικών στην Τουρκία εξαιτίας των σχολίων του στο twitter. Ο πιανίστας δήλωσε ότι είναι άθεος και έκανε περιπαικτικά σχόλια για το κάλεσμα του μουεζίνη χρησιμοποιώντας στίχους του μεγάλου Πέρση ποιητή του 11ου αιώνα Ομάρ Χαγιάμ.

Κάποιοι πολίτες κατέφυγαν στη δικαιοσύνη ισχυριζόμενοι ότι τους προσέβαλαν τα σχόλιά του Σάι σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πιανίστας είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι δεν του μένει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει την Τουρκία, η οποία έχει παραδοθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στο ριζοσπαστικό Ισλάμ το οποίο δεν είναι ανεκτικό προς οποιοδήποτε άλλο τρόπο ζωής.

Ο ίδιος είχε πει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει στην Ιαπωνία.

“Στημένη” η διάρρηξη του γραφείου του Άκη όπου χάθηκαν απόρρητα έγγραφα;

Έγγραφο του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για μεταφορά του αρχείου με το αυτοκίνητο συζύγου πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.


Το περιστατικό της διάρρηξης του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στις 16 Οκτωβρίου 2010, για το οποίο ο πρώην υπουργός είχε υποβάλλει μήνυση κατ' αγνώστων υποστηρίζοντας ότι αφαιρέθηκαν έγγραφα του προσωπικού του αρχείου, επανέρχεται στην δημοσιότητα μετά από έγγραφο του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα.

Στο επίμαχο έγγραφο του ΣΔΟΕ, που μελετάται από τους αρμόδιους ανακριτές της υπόθεσης, με ημερομηνία 22 Ιουνίου του 2011, γίνεται αναφορά σε μεταφορά μεγάλου μέρους του προσωπικού αρχείου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το γραφείο του στην Κόμνα Τράκα, γεγονός που χρονικά συμπίπτει με την δημοσιοποίηση του θέματος της αγοράς του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι το αρχείο του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο: «Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ. καταγράφεται το όνομα). Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη μήνυση που είχε υποβάλλει τότε υποστήριζε ότι τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010 οι δράστες παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο απ' όπου πήραν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη στα οποία μεταξύ άλλων περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το επίμαχο θέμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Εισαγγελία, είχε ερευνηθεί και δεν είχε εντοπιστεί οποιαδήποτε σύνδεση με την μεταφορά και την καταγγελλόμενη διάρρηξη.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων κάνουν έκκληση προς όλους, «να συμβάλλουν στην διατήρηση των όρων της δίκαιης δίκης».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...