Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ιωάννινα: Συνελήφθη συμμορία που έκλεβε εκκλησιαστικά είδη

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών εκκλησιαστικών ειδών από την Ιερά Μονή Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας και Αλβανίας ηλικίας 42 και 41 χρονών καθώς και ένας 75χρονος Έλληνας ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχονται δύο ακόμη γυναίκες, από την Αλβανία, ηλικίας 47 και 25 χρόνων.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Φανερωμένη Φιλιατών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, γιατί λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από τον χώρο έκθεσης, προς πώληση, εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, εκκλησιαστικά είδη, αξίας 200 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης, ότι οι συλληφθέντες από κοινού με δύο ακόμη γυναίκες, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, είχαν αφαιρέσει από την ίδια Μονή εκκλησιαστικά είδη, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα απίτια των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων αντικειμένων.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Μήνυμα G8 για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και τήρησης των δεσμεύσεών της

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι G8 στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ ζητούν ταυτόχρονα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας:

«Επιβεβαιώνουμε πως επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με την παράλληλη τήρηση των δεσμεύσεών της». Παράλληλα, οι ηγέτες των 8 πλουσιότερων χωρών επισημαίνουν πως στόχος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Παρόμοιο ήταν και το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, στο οποίο εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Γ. Δραγασάκης: "Μονομερής καταγγελία του χρέους και αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός"

Σε συνέντευξη του στην Real News, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης αφήνει και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου ή τους χρέους, σημειώνοντας:

«Υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης του μέλλοντός μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για μονομερείς ενέργειες, εάν προκληθούμε γι' αυτό

Επιπλέον, παραδέχεται πως ο αναγκαστικός εσωτερικός δανεισμός, για τον οποίο έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος, δύναται να υφίσταται ως εναλλακτικό σχέδιο με σκοπό το γρήγορο κλείσιμο τους πρωτογενούς ελλείμματος για λόγους εθνικής ασφάλειας ή ύψιστης κοινωνικής ανάγκης.

Φρανκφούρτη: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά στη Φρανκφούρτη διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Η διαδήλωση πάντως πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας.

«Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική της φτωχοποίησης που εφαρμόζει η τρόικα (σ.σ. ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αντικαπιταλιστικής κίνησης Blockupy, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε 25.000. Η αστυνομία από την πλευρά της μιλά για 20.000 διαδηλωτές.

Η διαδήλωση του Σαββάτου έκλεισε τον κύκλο των τετραήμερων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Φρανκφούρτη, έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προκάλεσαν νομική διένεξη ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο είχε δώσει άδεια για να γίνει μια εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη καθώς και η διαδήλωση του Σαββάτου, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες. Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες καθώς αψήφησαν την απαγόρευση.

«Thomas Kook»: 30% μείωση στον τουρισμό από Γερμανία προς Ελλάδα

Οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών για "οργανωμένες περιηγήσεις" στα θέρετρα της Ελλάδας "είναι φέτος, συγκριτικά με το 2011, σε πτώση 30%", λίγο πριν απ την έναρξη της θερινής περιόδου, δήλωσε o Μάικλ Τένζερ, στέλεχος του "Τόμας Κουκ", του βρετανικού πρακτορείου ( δεύτερου σε μέγεθος στην ΕΕ), με συνέντευξή του, που θα δημοσιεύσει η κυριακάτικη "Euro am Sonntag".
Στο γερμανικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στους 2,5 εκατομμύρια τουρίστες απ την Γερμανία, που όλο το 2011 ταξίδεψαν στην Ελλάδα.
Υπάρχει, τέλος, η εκτίμηση πως περίπου 800 χιλιάδες άνθρωποι αποζούν από τον ελληνικό τουρισμό που αντιπροσωπεύει από τη σκοπιά των εσόδων το 17,5% του ελληνικού ΑΕΠ.

ΓΚΑΛΟΠ Metron Analysis: Πρώτος Ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε απόσταση αναπνοής η Ν.Δ.

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άνοδο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταγράφει και νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 16 έως τις 17 Μαΐου, αυτήν την φορά από τη Metron Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας Protagon.gr.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα καταγράφει τα κάτωθι ποσοστά:

-ΝΔ 19.7%, -ΣΥΡΙΖΑ 20,8%, -ΠΑΣΟΚ 14,4%, -Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, -ΚΚΕ 4.8%, -Χρυσή Αυγή 4%, -ΔΗΜΑΡ 5,2%, -ΛΑΟΣ 1,5%, -Δημιουργία Ξανά 2,3%, -'Aλλο 3,6%, -'Ακυρο-Λευκό 1%, -Δεν θα ψηφίσω 4,6%, -Δεν έχω αποφασίσει 9%, -Δεν απαντώ 2,5%

Παράλληλα, σημειώνεται πως με αναγωγή στα έγκυρα τα ποσοστά διαμορφώνονται ως  εξής:

ΣΥΡΙΖΑ  25,1%
ΝΔ με 23,8%, 
ΠΑΣΟΚ 17,4%,
Ανεξάρτητοι Ελληνες  7,8%, 
Δημοκρατική Αριστερά 6,3%
ΚΚΕ 5,8%, 
Χρυσή Αυγή 4,8%.

Στη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται με πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο ο Αλέξης Τσίπρας. Αναλυτικά τα ποσοστά των αρχηγών είναι τα ακόλουθα: Αλέξης Τσίπρας 17%, Αντώνης Σαμαράς 16%, Ευάγγελος Βενιζέλος 12%, Φώτης Κουβέλης 4%, Πάνος Καμμένος 3%, Αλέκα Παπαρήγα 2%, Ν. Μιχαλολιάκος 2%, 'Αλλος 5%, Κανένας 27%, Δεν απαντώ 12%.

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στη Κώ

 Δύο σεισμικές δονήσεις 4,2 & 3,3 ρίχτερ 34 χλμ βορειοανατολικά της Κω

Συνεχίζεται η σεισμική μικροδραστηριότητα στην περιοχή της Κω (τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν άλλα δύο 3άρια…) με δύο σεισμικές δονήσεις στις 3 και είκοσι αλλαά και στις τρεις παρά είκοσι το μεσημέρι με ένταση 4,2 και 3,3 ρίχτερ αντίστοιχα που έγιναν αισθητές στην περιοχή, όπως αναφέρει το aegeanews.gr

(Αντίστοιχη δραστηριότητα παρουσιάζουν και τα νότια Δωδεκάνησα…)

Όπως φαίνεται στην καταγραφή των φαινομένων από το seismoi.gr αλλά και τα υπόλοιπα σχετικά site
19-05-2012, 15:21, 4.2 R, 34 χλμ Βορειοανατολικά της Κώ
19-05-2012, 14:40, 3.3 R, 40 χλμ Ανατολικά της Κώ

Μπορούμε να αλλάξουμε το μνημόνιο; Κινδυνεύουμε με έξοδο από το ευρώ;

Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 23:15 στο MEGA, η Έρευνα με τον Παύλο Τσίμα εξετάζει δύο επίκαιρα ερωτήματα.
Ερώτημα πρώτο: Πόσο πιθανή είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ; Τι θα σήμαινε αυτό για την ίδια τη χώρα; Και τι θα σήμαινε για την ευρωζώνη συνολικά; Η «Έρευνα» ρίχνει φως στα ερωτήματα που αυτές τις ημέρες κάνουν τον γύρο του κόσμου, συζητώντας τόσο με δημοσιογράφους που υπογράφουν τις αναλύσεις περί ελληνικής εξόδου, όσο και με εκείνους που επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις: τον εκπρόσωπο του νέου Γάλλου Προέδρου  Μπενουά Αμόν, τους οικονομικούς συμβούλους της καγκελαρίου Μέρκελ, Π. Μπόφινγκερ και Χ. Ζιν, και τον Ρομάνο Πρόντι, τον άνθρωπο που ήταν Πρόεδρος της Κομισιόν όταν το ευρώ γεννιόταν και η Ελλάδα γινόταν μέλος της ζώνης.
Ερώτημα δεύτερο: Τι περιθώρια «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου έχει η Ελλάδα;  Η «Έρευνα» ταξιδεύει στην Ρουμανία και καταγράφει την πρόσφατη εμπειρία της χώρας που κατάφερε να επαναδιαπραγματευθεί με το ΔΝΤ την αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που το ρουμανικό μνημόνιο είχε περικόψει.
Στην Αθήνα, συζητούν γύρω από τα ίδια ερωτήματα ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νότης Μηταράκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης.
«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 20 Μαΐου στις 23:15 στο MEGA

Αυτοκίνητο παρέσυρε κοριτσάκι στη Λαμία

Η μικρή ξέφυγε από τη μητέρα της και επιχείρησε να διασχίσει μόνη της το δρόμο...

Το τροχαίο συνέβη νωρίς το μεσημέρι στην οδό Αθηνών, στη Ν. Άμπλιανη. Η μητέρα είχε πάει με το μόλις 3,5 ετών κοριτσάκι της στο φούρνο για ψωμί.

Μόλις βγήκαν το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του και προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο μόνο του.

Ο οδηγός του Ι.Χ., που είχε κατεύθυνση από Λαμία προς Μοσχοχώρι, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να το αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε.

Ευτυχώς σύμφωνα με το LamiaReport.gr δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός και το κοριτσάκι διακομίσθηκε για προληπτικούς κυρίως λόγους στο νοσοκομείο Λαμίας.

Η τροχαία Λαμίας ερευνά τα ακριβή αίτια του τροχαίου.

Πρώτο κόμμα η ΝΔ στην δημοσκόπηση της Alco

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για το πρώτο θέμα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν περίπου ανέπαφη την ποσοστιαία διαφορά τους , όπως καταγράφηκε στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά περίπου τρεις μονάδες.

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:
Νέα Δημοκρατία 23,1%
ΣΥΡΙΖΑ 21,4%
ΠΑΣΟΚ 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%
Δημοκρατική Αριστερά 6%
ΚΚΕ 5,2%
Χρυσή Αυγή 3,8%
Άλλο κόμμα 7,7%
Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο κόμμα, υποχωρεί λίγο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ όλα τα λεγόμενα μικρά κόμματα συρρικνώνονται σε σχέση με τα αποτελέσματα της αναμέτρησης του Μαΐου.
Από την έρευνα προκύπτουν μια σειρά από αντιφάσεις. Για παράδειγμα, ενώ οι Έλληνες αποδοκιμάζουν με την ψήφο τους το μνημόνιο, «υπερψηφίζουν» κατά 80% την παραμονή στο ευρώ και μόλις 10% των ερωτηθέντων θέλει την επιστροφή στην δραχμή.
Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κυριότερος υπεύθυνος για το ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Το 15% για το μη σχηματισμό κυβέρνησης θεωρεί υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά και μόλις 9% τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αρνητικό είναι και το ισοζύγιο για του πολιτικούς αρχηγούς αναφορικά με τη στάση τους και τους χειρισμούς τους από τις εκλογές και μετά. Οι χειρισμοί του Αντώνη Σαμαρά  αντιμετωπίζονται αρνητικά σε ποσοστό 63%, του Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 54%, του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ποσοστό 60%, του Πάνου Καμμένου σε ποσοστό 64%, ενώ το μικρότερο ποσοστό αρνητικό ποσοστό για του χειρισμούς συγκέντρωσε ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 52%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκροές των μικρότερων κομμάτων προς τα δύο πρώτα.Εκεί φαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΛΑΟΣ. Συγκεκριμένα, το 17,5% αυτών που ψήφισε το κόμμα του Πάνου Καμμένου κατευθύνεται προς το ΣΥΡΙΖΑ, το 17% αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ στρέφεται επίσης προς την Κουμουνδούρου, ενώ το 13,5 % που ψήφισε Χρυσή Αυγή τώρα πάει προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η απάντηση στο ερώτημα για το τι κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες. Το 37% θέλει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και το 24% μια κυβέρνηση ΝΔ με την συμμετοχή των κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Την Κυριακή το μνημόσυνο της δημοσιογράφου Μ. Παπαγιαννίδου

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" Μαίρη Παπαγιαννίδου, άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή του Πάσχα, αφού για 25 ολόκληρα χρόνια πολεμούσε το Aids! Την είδηση του θανάτου της κοινόποιησε αρχικά - μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - η συνάδελφός της, Λώρη Κέζα και λίγο μετά ο σύζυγός της, Σεν Πιερ.

H Mαίρη, που μολύνθηκε το 1985, πίστευε πάντα και προσπαθούσε να αποδείξει με έρευνες, ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. 

"Θεωρούμαι "οροθετική" εδώ και 25 χρόνια περίπου. Παρέμεινα χωρίς κανένα σύμπτωμα της "μόλυνσης" επί σειρά ετών, και άρχισα να έχω σοβαρές περιφερειακές λοιμώξεις, δηλαδή έγινα ασθενής του AIDS, στην περίοδο που έπαιρνα τα φάρμακα του AIDS, από το 1995 ως το 2007.

Χάρη στην εσπευσμένη κάθε φορά αντιμετώπιση από τους γιατρούς μου και με αλλαγή της αντιρετροϊκής θεραπείας, κάθε περιπέτεια είχε ανεξήγητη ανάκαμψη. Εγινε αυτό κάπου 12 φορές. Ώσπου άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μένα και σε άλλους. Και ξεκίνησα την έρευνα που δημοσιεύω έκτοτε σε αυτή την ιστοσελίδα. Η λύση έρχεται αυτομάτως όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα", έγραφε η ίδια στο site της.


Σήμερα ο σύζυγός της κοινοποίησε πως αύριο, Κυριακή θα γίνει το μνημόσυνό της, στις 12:00 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο του Βύρωνα. Ο Σεν Πιερ ήταν πάντα στο πλευρό της! Ενώθηκε μαζί της με τα ιερά δεσμά του γάμου, γνωρίζοντας την ασθένειά της και σκοπεύει να συνεχίσει το έργο της. Θα προσπαθήσει να αποδείξει αυτό για το οποίο πολεμούσε η Μαίρη επί σειρά ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

VIDEO: H δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου έφυγε αφού έδωσε 25 χρόνια μάχη με το AIDS

Νεκρός νεαρός μετά από συμπλοκή στην Πάτρα

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 29χρονος νεαρός από τις Ιτιές, που σήμερα τα ξημερώματα χτυπήθηκε με μαχαίρι σε συμπλοκή με τρεις αλλοδαπούς, στην περιοχή της Παραλίας Πατρών.


 Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο άτυχος άνδρας καυγάδισε με την παρέα των αλλοδαπών πιθανόν για προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί με μαχαίρι και να τραυματιστεί σοβαρά.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των αλλοδαπών που φέρονται ως δράστες της επίθεσης και πλέον κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Κυλλήνη: Καρτέρι θανάτου σε γνωστό ξενοδόχο

Από θαύμα ζει ο γνωστός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Vigla Village» της Κυλλήνης Δημήτρης Χάρδας. Οι τρεις σφαίρες που δέχτηκε εξ επαφής από αδίστακτους ληστές δεν κατάφεραν να τον σκοτώσουν και νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον 56χρονο επιχειρηματία. Μόλις τον είδαν να βγαίνει στο μπαλκόνι του σπιτιού του για να κλείσει την μπαλκονόπορτα, τον πλησίασαν και του κόλλησαν το περίστροφο στο κεφάλι.

Με την απειλή του όπλου, ζήτησαν από τον 56χρονο ότι χρήματα και κοσμήματα είχε. Εκείνος, όμως αντιστάθηκε και οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον.

Οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν μέσα στη νύχτα. Τους πυροβολισμούς άκουσαν οι γείτονες που κάλεσαν την Αστυνομία. Στη συνέχεια, ασθενοφόρο μετέφερε τον 56χρονο επιχειρηματία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου νοσηλεύεται στην εντατική.

Πάτρα: Πήγε να αυτοκτονήσει για 20 ευρώ

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν και στο δημαρχείο της Πάτρας. Δημότης πλήρωσε δύο φορές μία κλήση ύψους 20 ευρώ. Έκανε απίστευτο σαματά για να πάρει τα λεφτά του πίσω και στο τέλος απειλούσε να πέσει στο κενό από το παράθυρο του δημαρχείου όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν άμεσα!

Ο αγανακτισμένος Πατρινός πήγε στην οικονομική υπηρεσία, ζήτησε τα χρήματά του, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους υπαλλήλους να τον ενημερώσουν γιατί δεν είχε περαστεί στο σύστημα η πληρωμή της συγκεκριμένης κλήσης στις 26/10/2009 με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί εκ νέου. Κανείς δεν του έδινε εξήγηση και τότε εκείνος αγανακτισμένος άνοιξε το παράθυρο και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι τον παρακαλούσαν να μην πηδήξει και κάποιοι έβγαζαν χρήματα από την τσέπη τους, για να του επιστρέψουν τα 20 ευρώ. Κλήθηκε και η αστυνομία και τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ηρεμήσουν. Με τη συνοδεία τους οδηγήθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος του εξήγησε πως η διαδικασία επιστροφής χρημάτων είναι περίπλοκη και χρονοβόρα και θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ηράκλειο: Πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο!

Για επικίνδυνη σωματική βλάβη συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο ένας 52χρονος Ηρακλειώτης, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ενός 41χρονου Σύρου. 


Όπως γράφει το cretalive.gr σύμφωνα με την καταγγελία του 41χρονου αλλοδαπού, ο 52χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κινήθηκε εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Προανάκριση ενεργεί το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Zάκυνθος: Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι από ανατροπή τουρκικού πλοίου

Ένας ναυτικός, από τους συνολικά τέσσερις αγνοούμενους, περισυνελέγη νεκρός από άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, από τη γέφυρα του μισοβυθισμένου τουρκικού φορτηγού πλοίου Senkaya, που ανετράπη το πρωί, λόγω μετατόπισης φορτίου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυλλήνης και Ζακύνθου.

Το πλοίο είχε πλήρωμα 10 άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, εκ των οποίων οι έξι διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη, ένας βρέθηκε νεκρός και τρεις εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το πλοίο μετέφερε ελαιοπυρήνα και είχε αποπλεύσει από τη Ζάκυνθο με προορισμό λιμάνι της Τουρκίας.

Στην περιοχή του ναυαγίου επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες από πλωτά του Λιμενικού Σώματος και παραπλέοντα σκάφη.

Οι διασωθέντες ναυτικοί έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου.

NEO ΓΚΑΛΟΠ - Public Issue - Καθημερινή: ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, ΔΗΜΑΡ άνοδος, Τζήμερος στη Βουλή

Βουλή με εκπροσώπηση από οκτώ κόμματα προκύπτει μετά από δημοσκόπηση της Public Issue, τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 14%.

Από τα μικρά κόμματα διασώζεται μόνο το κόμμα Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου με 3%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής και τα αποτελέσματα της είναι τα εξής:
  • ΣΥΡΙΖΑ 28%
  • Νέα Δημοκρατία 24%
  • ΠΑΣΟΚ 14%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
  • ΔΗΜΑΡ 7%
  • ΚΚΕ 5%
  • Χρυσή Αυγή 4,5
  • Δημιουργία Ξανά 3%

Πυρπόλησαν το πούλμαν της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στην Κεφαλλονιά

Λίγες ώρες μετά την επίθεση αγνώστων με πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο παικτών του «τριφυλλιού» και την ακύρωση του πρώτου τελικού μεταξύ των δύο ομάδων, τα ξημερώματα στην Κεφαλλονιά άγνωστοι πυρπόλησαν το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία το πούλμαν ήταν σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, που διαμένει η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, στην περιοχή Λάσση του Αργοστολίου.

Στις τρεις τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν το χώρο έβαλαν φωτιά και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Οι έρευνες των αστυνομικών δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.
Φωτο: inkefalonia.gr

Ε. Μενεγάκη: Αυτό είναι το πρώτο της μπάνιο στα Άχλα της Άνδρου!

Τα Άχλα αποτελούν τον επίγειο παράδεισο της Ελένης Μενεγάκη και δεν χάνει την ευκαιρία να ταξιδεύει στην Άνδρο κάθε φορά που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της το επιτρέπουν. Πρόσφατα απόλαυσε το πρώτο της μπάνιο στα δροσερά νησιά των Κυκλάδων.

Η Ελένη επισκέφτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον αγαπημένο της προορισμό παρέα με τον γιο της Άγγελο. Ο σύντροφός της Ματέο ήταν ήδη εκεί στην επιχείρηση του. Η παρουσιάστρια απόλαυσε το μπάνιο της στα δροσερά νερά της παραλίας του νησιού. Και το Hello! ήταν εκεί και αποθανάτισε τα πάντα.

Δες 6 SEXY  φωτογραφίες από το πρώτο μπάνιο της Ελένης ΕΔΩ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο γίνεται εκπαιδευτικό πάρκο για το κοινό

Σε 33 δραστηριότητες γύρω από τις επιστήμες, τις συλλογές και τα εργαστήρια του ΑΠΘ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι επισκέπτες του πανεπιστημιακού κάμπους που θα βρεθούν στους χώρους του την Κυριακή, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΠΘ την Κυριακή», που ανοίγει το πανεπιστήμιο στο ευρύ κοινό και το μετατρέπει σε εκπαιδευτικό πάρκο.

Στην προηγούμενη πρώτη Κυριακή της δράσης (που περιλαμβάνει συνολικά έξι Κυριακές μέχρι και τον Ιούνιο, με 65 δραστηριότητες) συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 πολίτες κάθε ηλικίας, αλλά και γονείς με τα παιδιά τους.

Αυτή την Κυριακή φοιτητές και καθηγητές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες, μεταξύ άλλων, τα ίχνη του προϊστορικού ανθρώπου και τις όψεις της καθημερινότητάς του, από τις ανασκαφές της Τούμπας, τις εφαρμογές από την νανοτεχνολογία στην ιατρική και φαρμακευτική, τις κοσμικές γραμμές μέσα από ένα παιχνίδι προσανατολισμού, την παραγωγική διαδικασία του γιαουρτιού και τον χειρισμό των τροφίμων, τα μυστικά του Χόλυγουντ και τις «μαγικές» δυνάμεις των ηρώων τους κ.α.

Σε δεινή κατάσταση οι Έλληνες ξενοδόχοι λόγω πολιτικής αβεβαιότητας

 Λιγότερες -κατά περίπου 500.000- κρατήσεις έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 10ήμερο σε σύγκριση με πέρυσι στα ξενοδοχεία της Ελλάδας, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.

Οι τουριστικοί φορείς προειδοποιούν ότι η χώρα μας αναμένεται να απολέσει τουλάχιστον 1,5 εκατ. επισκέπτες το 2012, αν η πορεία των κρατήσεων συνεχίσει να κινείται με τους ίδιους ρυθμούς, ενώ εκτιμούν ότι θα χαθούν περίπου 100.000 θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία παρέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης υπογραμμίζοντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο ρυθμός των κρατήσεων κινείται σε 50% χαμηλότερα επίπεδα από αυτόν της προεκλογικής περιόδου.

Τη δήλωση επιβεβαιώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων δημοσιεύοντας αναλυτικά στοιχεία ανά προορισμό για την πραγματοποίηση κρατήσεων και αναφέροντας ότι ο φυσιολογικός αριθμός αυτή την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, φτάνει τις 110.000 ημερησίως.

Συγκεκριμένα, η εικόνα των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών διαμορφώνεται ως εξής:

- Κέρκυρα, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 50%,
- Κρήτη, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 50%,
- Κυκλάδες, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 30%,
- Κως, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 40%. Επιπλέον, παρατηρούνται λίγες, ευτυχώς, ακυρώσεις σε επιβεβαιωμένες και προπληρωμένες κρατήσεις,
- Πελοπόννησος, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 50%,
- Χαλκιδική, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 30%.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, «οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, δυστυχώς, φανέρωσαν στα μάτια όλων μας την ανεπάρκεια του πολιτικού μας συστήματος, όπως και τη δυσκολία του να αντιληφθεί, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες, τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει –μαζί με τη χώρα– χιλιάδες Έλληνες και χιλιάδες επιχειρήσεις, όπως και τα ελληνικά ξενοδοχεία». Ακόμα ζητά δράσεις υπέρ του τουρισμού με το χαρακτήρα του "κατεπείγοντος".

«Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη, αυτή τη στιγμή, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα από το ελληνικό κράτος, προκειμένου να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η επιλογή ενός ξένου πολίτη να επισκεφθεί τη χώρα μας είναι επιλογή που δεν ενέχει κανενός είδους "κινδύνους" ή "απειλές"».

Την ίδια στιγμή ο ΣΕΤΕ δημοσιεύει τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το 2011, τα οποία επιβεβαιώνουν τη σημαντική συμβολή του τουρισμού στην εθνική οικονομία. Συγκεκριμένα, ο τουρισμός συμβάλλει κατά 16,5% στο ΑΕΠ, δηλαδή με 10,5 δισ. ευρώ. Οι αφίξεις πέρυσι ξεπέρασαν τα 16,4 εκατ. (9,5% αύξηση σε σχέση με το 2010), αριθμός που προσεγγίζει το ιστορικό υψηλό των 16,5 εκατ. αφίξεων του 2007. Η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη «έκλεισε» στα 639 ευρώ, δηλαδή 0,2% χαμηλότερα από το 2010. Πρώτη χώρα σε ταξιδιωτικές εισπράξεις παραμένει η Γερμανία με 17,5% επί του συνόλου, ενώ ακολουθούν Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ρωσία.

Άλλη μια νύχτα με σεισμούς σε Λούρο και Θεσπρωτικό

Άλλη μια νύχτα σεισμικής έξαρσης έζησαν οι κάτοικοι του Λούρου και του Θεσπρωτικού. Σημειώθηκαν 5 σεισμικές δονήσεις η μεγαλύτερη των οποίων –έντασης 4,2 της κλίμακας  ρίχτερ- καταγράφηκε λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και έγινε αισθητή και στην Πρέβεζα.

Ακολούθησαν τέσσερις  ασθενέστερες δονήσεις (από 2,6 έως 3.2 ρίχτερ) οι οποίες σημειώθηκαν διαδοχικά στις 12.30, 12.40, 1.40 και 1.50 τα ξημερώματα.

"Χωρίς αντίκρισμα οι τουρκικές απειλές" λέει η Κύπρος

«Ακόμη μία έκφανση της παράνομης και προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας», συνιστούν οι νέες τουρκικές απειλές, που εκτόξευσε το τουρκικό ΥΠΕΞ σχετικά με τη διαδικασία του β' γύρου αδειοδότησης για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε αποψινή ανακοίνωσή του, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι οι τουρκικές απειλές «δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στον τομέα της ενέργειας».

Στην ανακοίνωσή του, το κυπριακό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι οι απειλές αυτές είναι χωρίς αντίκρισμα, διότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί πάντοτε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί του εδάφους, της θάλασσας και της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης/Υφαλοκρηπίδας, όπως αυτά διασφαλίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).

Με κλωτσιές πέταξαν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφο της Bild

Deutsch: Logo der Tageszeitung Bild
(Photo credit: Wikipedia)

Πρωτοφανές επεισόδιο έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όταν στελέχη του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες πέταξανέξω άρον-άρον Γερμανό δημοσιογράφο της Bild.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  έπιασαν στην κυριολεξία από τον σβέρκο Γερμανό.. δημοσιογράφο της Bild ο οποίος το «έπαιζε» σύμβουλος του Σουλτς και τον πέταξαν έξω από την αίθουσα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την συνάντηση του Προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με τον Αλέξη Τσίπρα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γερμανό δημοσιογράφο ο οποίος του έχει «σούρει τα εξ αμάξης» τα τελευταία χρόνια και τον πέταξαν έξω από την αίθουσα.
Πηγή: kafeneio

Μακριά από την κρίση οι Έλληνες της Σαγκάης

The Shanghai Museum at night
The Shanghai Museum at night (Photo credit: Wikipedia)
Η ελληνική παροικία της Σαγκάης κάνει "χρυσές" δουλειές στην Κίνα και προβληματίζεται για το μέλλον της Ελλάδας στα συμφραζόμενα της ευρωκρίσης.

Η ελληνική κρίση γνωρίζει μια ακόμη κλιμάκωση. Η οικονομία βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης, η ανεργία καλπάζει και η χώρα οδεύει σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση με αβέβαιη έκβαση. Χιλιάδες Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα τους, αναζητώντας σε χώρες του εξωτερικού την τύχη τους.

Οι ελληνικές παροικίες στην Ευρώπη υποδέχονται όλο και περισσότερους συμπατριώτες. Η μικρή ελληνική παροικία στην Σαγκάη της Κίνας παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην πατρίδα.

Οι περισσότεροι είναι ευτυχείς που άφησαν πίσω τους την μιζέρια. Άλλωστε οι δουλειές στην Κίνα πηγαίνουν καλά. Οι ελληνικές εξαγωγές στην μεγάλη χώρα της Ασίας αυξάνονται. Και όχι μόνο. Η ελληνική γαστρονομία στην Σαγκάη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Παράδειγμα, η ταβέρνα «Μήλος» στο Ντόνγκπινγκ της κινεζικής μητρόπολης. Ιδιοκτήτης είναι ο Γιάννης Δημητρίου και η ταβέρνα του είναι το στέκι των Ελλήνων της πόλης. «Είναι τρομερό», λέει ο κ. Δημητρίου, «αλλά ελπίζουμε το καλύτερο. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Στην Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Ο χρόνος θα δείξει».

Πηγή: deutsche welle

Πυροβόλησαν κοσμηματοπώλη στον Πειραιά για να τον ληστέψουν

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 20:30 στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στον Πειραιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου τραυματίστηκε στο πόδι από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας αντιστάθηκε όταν πήγαν να τον ληστέψουν και έτσι οι ληστές τον πυροβόλησαν. Οι ληστές τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τίποτα.

O Μάνεσης σε Κομβικό Σημείο, από τη Δευτέρα

Καθώς η χώρα και οι πολίτες βρίσκονται ενώπιον αλλεπάλληλων διλημμάτων, οι καθημερινές εξελίξεις είναι ραγδαίες τόσο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό. Η νέα καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha, Κομβικό Σημείο, θα μεταφέρει τον παλμό της επικαιρότητας έγκυρα και με σαφήνεια.

Με απευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ, εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των θεμάτων και με τη συμβολή όλου του δημοσιογραφικού επιτελείου του Alpha, η εκπομπή Κομβικό Σημείο θα προβάλλεται καθημερινά στις 11.00. Παρουσιάζει ο Νίκος Μάνεσης.

Στο studio της εκπομπής, καλεσμένοι από τον πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και εμπειρογνώμονες θα μοιράζονται την οπτική τους στα θέματα της επικαιρότητας.

Κομβικό Σημείο, από τη Δευτέρα, 21 Μαΐου στις 11:00, στον Alpha.

Ομπάμα-Ολάντ: "Μέσα στην ευρωζώνη η θέση της Ελλάδας"

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συναντηση που είχε στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα με το νεοεκλεγέντα πρόεδροτης Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντηση τους αναφέρθηκαν στο θέμα της Ελλάδας και της κρίσης που επικρατεί στη χώρα. Κοινή βούληση Ομπάμα και Ολάντ είναι να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Ο Μπάρακ Ομπάμα από την πλευρά του τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να μπορέσει η Ελλάδα με τα κατάλληλα μέτρα να βγει από την κρίση.

Επιπλεόν και οι πρόεδροι έκαναν αναφορά στην κρισιμότητα των εκλογών της 17ης Ιουνίου σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο κ. Ολάντ έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό τονίζοντας πως: «Η θέση της χώρας είναι στην ευρωζώνη και πρέπει να γίνουν προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για να τα καταφέρουμε».

Διάψευση από το Βερολίνο για τα περί δημοψηφίσματος - Άλλα λέει ο Παπούλιας..

Η γερμανική καγκελαρία διέψευσε πριν από λίγο ότι η κα Μέρκελ πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μαζί με τις εκλογές  με ερώτημα δραχμή ή ευρώ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας της με τον κ. Παπούλια.

Σύμφωνα με το Reuters, η ιδέα υπάρχει στις Βρυξέλλες και στα ευρωπαϊκά κέντρα, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πρότεινε κάτι ανάλογο.

Νωρίτερα σε επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρονταν τα εξής:

peiraikos proedros dimokratias Ελληνικά: Ο Πει...
(Photo credit: Wikipedia)
«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σαμαράς: "Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ"

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τοποθέτησή του σχολίασε την πρόταση της κας Άνγκελας Μέρκελ για διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές στην Ελλάδα, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι: «Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ.

Επιλογή, που, άλλωστε, υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες.

Δικαιούται, όμως, ο Ελληνικός λαός το σεβασμό των εταίρων του.

Η αποψινή πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος –και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό- είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα».

ΚΚΕ: Ωμός εκβιασμός η παρέμβαση Μέρκελ

"Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή»", αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωση του.

"Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ. 

Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους".

Π. Καμμένος: "Η Μέρκελ να κάνει δημοψήφισμα στη χώρα της"

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter απάντησε στην πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου για δημοψήφισμα για το ελληνικό νόμισμα.

"Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτεια της δημοψήφισμα καιί να φύγει απο το Ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα" έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Π. Καμμένος.

Τσίπρας: "Στις εκλογές ο ελληνικός λαός θα δώσει οριστική απάντηση στη Μέρκελ"

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας με τοποθέτησή του πριν από λίγο, σχολίασε την πρόταση της κας Άνγκελας Μέρκελ, για διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές στην Ελλάδα, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: «Η κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους.

Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση.

Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Οικολόγοι Πράσινοι: Υιοθετεί τα ρατσιστικά συνθήματα ο νέος Υ.ΕΘ.Α;

"Η τοποθέτηση του στρατηγού Φραγκούλη στη θέση του υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια απλή υπηρεσιακή διεκπεραίωση. Ο στρατηγός Φραγκούλης έχει πάρει θέση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικής πολιτικής, όταν προσέφερε υποστήριξη στους άνδρες των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών που, υπερβαίνοντας κάθε έννοια υπηρεσιακής συμπεριφοράς, προκάλεσαν δημοσίως πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με γειτονικές χώρες.

Ο εκ της Δικαιοσύνης προερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει ως υφιστάμενο του, έναν υπουργό ο οποίος έχει επικροτήσει την παραβίαση της νομιμότητας. Πόσο ασφαλής αισθάνεται ο ίδιος; Πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε όλοι μας";.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Έλληνες ομογενείς προβάλλουν την Ελλάδα στις ΗΠΑ - VIDEO

Γιγαντοαφίσα που προβάλει την Ελλάδα ως φιλόξενο τουριστικό προορισμό, τοποθετήθηκε σε κεντρικό δρόμο της Ουάσιγκτον με πρωτοβουλία και δαπάνη μιας ομάδας ομογενών της Αμερικανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Φωνής της Αμερικής", η ομάδα συγκέντρωσε τα χρήματα που χρειάζονταν για το πρόγραμμα αυτό από συνεισφορές ιδιωτών, με στόχο να στείλει σε Αμερικανούς συμπολίτες της το μήνυμα πως η Ελλάδα ακόμα και στις δύσκολες αυτές μέρες παραμένει εξαιρετικά ελκυστική.

Η γιγαντοαφίσα στήθηκε στη "7th Street", έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ουάσιγκτον, ακριβώς στην μέση μιας διαδρομής 16 οικοδομικών τετραγώνων, που αρχίζει από το Καπιτώλιο και καταλήγει στον Λευκό Οίκο.

Το κτίριο στο οποίο τοποθετήθηκε, βρίσκεται δίπλα από την είσοδο της Κινεζικής γειτονιάς της πρωτεύουσας, που συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο καθημερινά.

"Οι γιγαντοαφίσες στην Ουάσιγκτον, την Νέα Υόρκη και αργότερα σε άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ένα και μόνο σκοπό –να πουν στους Αμερικανούς ότι η ελληνική κρίση χρέους, την οποία τους θυμίζουν καθημερινά τα τηλεοπτικά κανάλια, έχει κάνει τον λαό της Ελλάδας πολύ πιο φιλόξενο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ιστορίας του και έτοιμο να προσφέρει τα πάντα για να διασφαλίσει πως οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ζήσουν φέτος στην χώρα του, την μαγεία ενός ονείρου, γεμάτου ιστορία και ομορφιά", αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

Η Ελλάδα σε γιγαντοαφίσες από CDemo83

Απελάστε τον ρατσισμό, οχι τον Niko Ago

O Niko Ago δημοσιοποίησε ότι του κοινοποιήθηκε έγγραφο με το οποίο διατάσσεται να εγκαταλείψει την χώρα σε 30 μέρες (!), μολονότι ζει σε αυτήν εδώ και 20 χρόνια, εργάζεται ως δημοσιογράφος, μιλάει άπταιστα Ελληνικά, έχει δυο παιδιά που ζουν εδώ και φυσικά θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του, χωρίς όμως να αποποιείται την ταυτότητα της εθνικής καταγωγής του.

Ο Niko Ago ουδέποτε έκρυψε την ιδιότητα του μετανάστη, αντιθέτως γράφει και μιλάει πάντα  με παρρησία κι ευθύτητα για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η υπαρκτή ευπαθής κοινωνική ομάδα. Γιατί εξακολουθεί να θεωρεί ότι βρίσκεται σε μια χώρα με δημοκρατικές ελευθερίες, την οποία πάντοτε ευχαριστεί δημοσίως για όσα του έχει προσφέρει. Ο ίδιος είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της ιστορικής ανθρωπιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης. Επομένως, θα έπρεπε να γίνει σεβαστή η ιδιότητά του, ως υπερασπιστής ανθρώπινων δικαιωμάτων, σύμφωνα με την σχετική Διακήρυξη του Ο.Η.Ε.

Αλλά και λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητας του Niko Ago, εγείρονται ζητήματα σχετικά με την συμβατότητα της απόφασης αυτής προς το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Η συμπεριφορά του κράτους απέναντι σε αλλοδαπό δημοσιογράφο ελέγχεται ως προς τη συμβατότητά της με το άρθρο 19 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων, όπως σχολίασε η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. το προηγούμενο καλοκαίρι σε έγγραφό της. Οι περιορισμοί στην μετακίνηση αλλοδαπών δημοσιογράφων πρέπει να γίνονται πάντα λαμβάνοντας υπόψη την συγκεκριμένη ιδιότητα και τις επιπτώσεις που θα έχει μια απέλαση  στο δικαίωμά τους για ελεύθερη άντληση και μετάδοση πληροφοριών. Ο Niko Ago επί χρόνια αρθρογραφεί για το μεταναστευτικό ζήτημα και τον ρατσισμό εναντίον μεταναστών και προφανώς αποτελεί μια καθόλου "ευχάριστη" φωνή για τις κρατικές αρχές, ακριβώς λόγω των τοποθετήσεών του. Το άρθρο του "Κατέβα κάτω, ρε!" ήρθε μάλιστα δεύτερο σε ψήφους στην κατηγορία "Άρθρο 2011" στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου. Εκτός από το γενικό blog του, έχει κι ένα δεύτερο, με προτάσεις για βιβλία, το Agobooks.

Τρεις κρίσιμες ιδιότητες λοιπόν: μετανάστης, δημοσιογράφος, υπερασπιστής ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επίσης: πατέρας, άνθρωπος της μελέτης και της έρευνας.

Η απέλασή του είναι αντίθετη σε κάθε έννοια δικαίου.

Πηγή: E-Lawyer

Διμέτωπη επίθεση Κουβέλη προς την ανεύθυνη Αριστερά και τη Δεξιά

Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της Αριστεράς όσο και κατά της Δεξιάς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να αποφευχθεί η δημιουργία ενός σκηνικού «καρικατούρα του δικομματισμού».
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Κουβέλης, θέλησε, όπως είπε ο ίδιος, να επιστήσει την προσοχή στους βουλευτές του κόμματός του, ενόψει των εκλογών, σε ένα σκηνικό που προσπαθούν διάφορες πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν και που ο λαός πρέπει να αποτρέψει. Πρόκειται, πρόσθεσε, «για μια καρικατούρα δικομματισμού», για ένα «επικίνδυνο λαϊκιστικό δίπολο», που αποσκοπεί στην παγίδευση των πολιτών.
Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπάρχουν «από τη μια, οι συσπειρωμένες δυνάμεις της «δεξιάς πολυκατοικίας», που ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας Αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά».
Αναφερόμενος στη Δεξιά, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «θα κινηθεί με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές, με τις οποίες κινείται η Δεξιά στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί η Ε.Ε. σε αδιέξοδα. Είναι μια αμετανόητη Δεξιά του χθες, χωρίς πρόγραμμα και όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
«Ωστόσο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός, αν απέναντι σε αυτήν τη Δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκιστικής και ανεύθυνης Αριστεράς, που ερωτοτροπεί, ανοιχτά, με την έξοδο από το ευρώ και με την επιστροφή στη δραχμή».
Αυτή η Αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, τη μια, μιλάει για καταγγελία του Μνημονίου, την άλλη, για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση, τόνισε. «Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλίνει το μάτι στον λαϊκισμό, φθάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά, δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές "επιθέσεις φιλίας"» είπε ο Φώτης Κουβέλης.
Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η Δεξιά θα κακοποιήσει την υπόθεση του ευρωπαϊσμού, αλλά θα εισπράξει από τον φόβο απέναντι στην ανεύθυνη Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει -γιατί δεν μπορεί- να κυβερνήσει, θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι το σχέδιο που βολεύει και τους δύο, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η Δεξιά θα προβάλει μόνον το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνον το δίλημμα «μνημόνιο- αντιμνημόνιο».
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το πραγματικό δίλημμα, όμως, είναι άλλο: σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή;
«Θέλω» αποσαφήνισε ο κ. Κουβέλης, «να είμαι κατηγορηματικός: αν πάμε σε εκλογές με μόνον αυτούς τους δυο πόλους, αν ο πολίτης δεν δει μπροστά του έναν τρίτο πόλο, αριστερό και ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, βαθειά μεταρρυθμιστικό, η χώρα θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Τη σημαία αυτού του τρίτου πόλου, μόνον η ΔΗΜΑΡ μπορεί, σήμερα, αξιόπιστα, να την σηκώσει και ας μην αμφιβάλλει κανείς: θα την σηκώσει».
Καταλήγοντας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες, κατά σειρά, εκλογές και όπως είπε, «όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ, τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση».

24.000 έλληνες έφυγαν μετανάστες στην Γερμανία!

Άλλες εποχές θυμίζει ο αριθμός ρεκόρ των Ελλήνων που έφυγαν μετανάστες στην Γερμανία. Μόνο το 2011 αυξήθηκαν κατά 90% και όλα αυτά σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής κυβέρνησης.


Tο Reuters αναφέρει στοιχεία για πολίτες πολλών χωρών που πήγαν μετανάστες στην Γερμανία.

Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ στον αριθμό μεταναστών. Συνολικά 280.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την χώρα τους και πέρασαν τα γερμανικά σύνορα.

Πιο αναλυτικά:

Οι Έλληνες που μετανάστευσαν στην Γερμανία αγγίζουν τους 24.000, οι Πολωνοί φτάνουν τους 160.000, οι Ούγγροι τους 41.000, οι Ισπανοί τους 20.700

Πάτρα: Τελικά δεν τα κατάφερε ο 15χρονος Πάνος Τζαβάρας, 16 ημέρες μετά το τροχαίο

Δεν τα κατάφερε τελικά μετά από 16 ημέρες μάχης για τη ζωή που παρέμενε νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Π. ο 15χρονος Πάνος Τζαβάρας ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν το ποδήλατο που οδηγούσε παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Ρίον.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Παρασκευή και ώρα 10.30 το πρωί ο ανήλικος άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίον.
Το μοιραίο δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 2 Μαίου όταν το άτυχο αγοράκι επέστρεφε από το σχολείο με τον μικρότερο αδελφό του με τα ποδήλατα. Πρόκειται για τον γιο της Φαίδρας και του Κώστα Τζαβάρα και εγγονό του βιομήχανου Ανδρέα Δούρου.
Το τροχαίο έγινε μόλις είχαν διασχίσει τη γέφυρα που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, καθώς κατευθύνονταν από την οδό Σώμερσετ προς την οδό Σταυροπούλου όταν παρασύρθηκε από ένα τζιπ.
Αποτέλεσμα ήταν ο 14χρονος να εκτοξευθεί πολλά μέτρα και να καταλήξει κάτω από τις ρόδες δύο αυτοκινήτων. Ο μικρότερος αδελφός του μόλις είδε τι είχε γίνει, άφησε το ποδήλατό του και έτρεξε στον αδελφό του.
Άμεσα έφθασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 15χρονο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Π.Γ.Ν.Π.
Οι γιατροί προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, όμως τελικά όπως διεφάνη, ήταν πάρα πολύ κρίσιμη και τελικά δεν τα κατάφερε.
patrastimes

Μέρκελ σε Παπούλια: Θα βοηθήσουμε αλλά να κάνετε αυτό που πρέπει

Το αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να είπε στον κ. Παπούλια ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά και αυτή με τη σειρά της πρέπει να τηρήσει και να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκρόσωπος επισήμανε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας είναι απόρρητο αλλά διευκρινίστηκε ότι η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την ευχή να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Για το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ο οποίος με τη σειρά του αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων.
Παράλληλα, υπήρξε σήμερα και επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Παπαρήγα: Να μου τρυπήσετε τη μύτη αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας βγάλει από το Μνημόνιο

Νέα διάσταση στην κόντρα του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα με δηλώσεις της. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στην Κουμουνδούρου και αμφισβήτησε την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση του Μνημονίου.
Η κ.Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά «Να μου τρυπήσετε τη μύτη αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρε στη Βουλή νομοσχέδιο για να καταργηθεί το Μνημόνιο».
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM υποστήριξε: «Αυτό που εμείς θα κάνουμε, καταρχάς ως κυβέρνηση, είναι να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Ειδικότερα το δεύτερο μνημόνιο. Παράλληλα, θα συνοδευτεί και από μια προσπάθεια διεκδίκησης, που θα την θέσουμε εξαρχής, αναδιαπραγμάτευσης, συνολικά, του χρέους, σε μια λογική που θα επιδιώξουμε να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του. Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια με νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή- είναι άμεσο μέτρο. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτό το μνημόνιο που, δυστυχώς, οδηγεί στην καταστροφή της χώρας».

Έξαλλος ο Λιάγκας με τα προφιτερόλ! Τι απάντησαν οι διαγωνιζόμενες; - ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμος να παραιτηθεί από τη διαδικασία βαθμολογίας ο Γιώργος! Τι ενόχλησε την Φαίη;
Κάθε Παρασκευή πραγματοποιείται ο διαγωνισμός φαγητού στο πλατό του Πρωινό mou, με τις τηλεθεάτριες να αποζητούν τη νίκη και την υψηλή βαθμολογία του Γιώργου Λιάγκα. Ο παρουσιαστής φημίζεται για τις απαιτήσεις που έχει από τα φαγητά που φέρνουν οι γυναίκες στο στούντιο και για τη χαμηλή βαθμολογία που βάζει τις περισσότερες φορές. Σήμερα ωστόσο, ο Γιώργος έβαλε τη χαμηλότερη βαθμολογία μέχρι τώρα. Αποτέλεσμα ήταν να ανέβουν οι τόνοι και να δημιουργηθεί ένταση που παραλίγο να οδηγήσει τον Γιώργο Λιάγκα εκτός πλατό.

"Επειδή έχουμε φάει προφιτερόλ σε δυο τρία εξαιρετικά μαγαζιά στην Αθήνα, θα είμαι δίκαιος.", είπε αρχικά ο Γιώργος προκαλώντας τις αντιδράσεις. Ο παρουσιαστής νευρίασε με τα σχόλια των υπολοίπων και ανακοίνωσε πως αποχωρεί. Η άμεση αντίδραση Ουγγαρέζου - Πετρετζίκη συγκράτησε τον Γιώργο, ο οποίος ωστόσο, έριξε ...φαρμάκι στη συνέχεια με την κριτική.

Μάλιστα, ένα αστειάκι του Γιώργου προς την Φαίη, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην παρουσιάστρια που του την έδειξε με ...όλο της το ύφος.

Όταν έπεσαν οι βαθμοί 3 - 4 - 6, οι διαγωνιζόμενες χαμογελούσαν παγωμένα και στο τέλος αρκέστηκαν στο: "Ουδέν σχόλιον"!

Δείτε το βίντεο:

Χωματερή ο Θερμαϊκός

Εξαιρετικά άσχημη παραμένει η κατάσταση στο Θερμαϊκό κόλπο όσον αφορά την ποσότητα των σκουπιδιών που δέχεται, αφού η προσπάθεια των αρμόδιων φορέων μπορεί να... έχει κάνει κάποια θετικά βήματα, ωστόσο όχι τέτοια που θα αλλάξει την κακή εικόνα.

Πέρσι ο ΟΛΘ διαχειρίστηκε 1.358,54 κ.μ. στερεών αποβλήτων. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη την τελευταία τριετία, όμως οι ποσότητες παραμένουν πολύ μεγάλες. Τα οικιακά απόβλητα που διαχειρίστηκε ο ΟΛΘ έφτασαν πέρσι τους 585,3 τόνους, οι μπαταρίες μολύβδου ήταν 0,7 τόνοι, οι υπόλοιπες μπαταρίες και συσσωρευτές ήταν 0,28 τόνοι, οι ξύλινες συσκευασίες ανήλθαν σε 216,9 τόνους, οι μεταλλικές συσκευασίες έφτασαν στους 139,8 τόνους, τα ελαστικά ήταν 71 τόνοι και τα σιδηρούχα μέταλλα και το σκραπ ανήλθε σε 2.018,14 τόνους.

Χιονίζει στον Παρνασσό

Στον καταραμένο τόπο τον Μάη μήνα βρέχει λέει η λαϊκή παροιμία, στη δική μας περίπτωση...χιονίζει! Τι λέει o διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.

Το έστρωσε για τα καλά στον Παρνασσό καθώς το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τους 7 πόντους ενώ στις κορυφές του βουνού ξεπερνά τους 10 πόντους.

Οπως δήλωσε   o Διευθυντής λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, Κώστας Σπανός " έχει ξεκινήσει από χθες η χιονόπτωση. Χθες ήταν πολύ ελαφριά και μόνο στις ψηλές κορυφές του βουνού, σήμερα όμως έχει ρίξει φρέσκο χιόνι και αρκετά πιο χαμηλά, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων. Είναι ένα φαινόμενο που δεν επαναλαμβάνεται συχνά. Χιονίζει Μάη μήνα μετά από αρκετά χρόνια. Το θέαμα είναι πολύ όμορφο. Το να βλέπεις απο τη μια τα λουλούδια να ανθίζουν και να χιονίζει ταυτόχρονα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.


Newsit

Ο David Beckham στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών! Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης

Ο David Beckham βρίσκεται στην Αθήνα από χθες, λόγω της παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σε μια συμβολική κίνηση μετάδοσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους και του αθλητικού πνεύματος στα παιδιά, ο επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Sebastian Newbold Coe το Πειραματικό Σχολείο Αθηνών και μίλησε στα παιδιά.

Ο άσος του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο πρώην αθλητής του στίβου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μαθητές, οι οποίοι τους πρόσφεραν κλαδιά ελιάς, φωτογραφήθηκαν και συνομίλησαν μαζί τους.


Η διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Λυκούδη περιέγραψε το κλίμα που επικράτησε το πρωί στο σχολείο. Ο Coe έφτασε στο σχολείο λίγο πριν τις 11 ενώ ο Beckham έφτασε γύρω στις 12.


David Beckham plays a competitive match for Lo...
David Beckham plays a competitive match for Los Angeles Galaxy. (Photo credit: Wikipedia)
“Το Bρετανικό Συμβούλιο επέλεξε το σχολείο μας για την εκδήλωση κι εμείς φυσικά δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά. Αρχικά, δεν γνωρίζαμε ότι θα παρευρεθεί και ο David Beckham”, εξηγεί η κα Λυκούδη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν και μία μικρή συνέντευξη από τον ποδοσφαιριστή για την εφημερίδα του σχολείου και η οποία θα δημοσιευθεί στο site του ΠΣΑ.

“Συνέστησα να δείχνουν υπομονή και επιμονή. Όταν ξεκινάει κάποιος τον αθλητισμό, δεν μπορεί να φανταστεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Ωστόσο, με προσπάθεια μπορεί να τα καταφέρει. Πάντα λέω στα παιδιά να κρατάνε μία καλή φυσική κατάσταση”", δήλωσε λίγο μετά την επίσκεψή του ο αστέρας των γηπέδων.

Όσον αφορά την συμμετοχή του στην Τελετή Παράδοσης της Φλόγας, είπε: “Έζησα συγκινητικές στιγμές χθες στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο συγκινημένος θα είμαι και όταν τρέξω σαν λαμπαδηδρόμος με τη Φλόγα. Δεν έχω λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έτσι με ευχαριστεί πολύ η τωρινή συμμετοχή μου.”

Σήμερα το απόγευμα η αγγλική αποστολή μαζί με τον άσο της Los Angeles Galaxy αναμένεται να αναχωρήσει για το Λονδίνο.

Εφιάλτης για 7χρονη!

Άγρια σεξουαλική κακοποίηση υπέστη μία επτάχρονη μουσουλμάνα μαθήτρια από χωριό της ορεινής Ξάνθης. Το παιδί παραμένει στο νοσοκομείο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η μειονοτική κοινότητα επιχείρησε να το αποκρύψει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Σήμερα η μαθήτρια συμπληρώνει δέκα μέρες νοσηλείας. Μεταφέρθηκε με αιμορραγία στα γεννητικά όργανα και εισήχθη στη μαιευτική κλινική και ευτυχώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...