Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Εξι απλά βήματα για να ξεπεράσεις εγκαίρως την ήπια κατάθλιψη

Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι οι περικοπές των πάντων, συν η ανασφάλεια και τα προσωπικά αδιέξοδα, ε, δεν θες και πολύ για να καταρρακωθείς. Όταν όμως η κατάσταση φτάσει σε σημείο που δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, μάλλον πρέπει να αναλάβεις δράση και να μην αφήσεις την κατάθλιψη που κάνει την εμφάνισή της να σε νικήσει.
Αν και οι περίοδοι που είσαι «πεσμένος» μπορεί να είναι αρκετά εποικοδομητικές για να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζεσαι στη ζωή σου, στον εαυτό και στις σχέσεις σου, δεν πρέπει να το παρακάνεις.
Αν η ψυχολογία σου είναι στα τάρταρα για περισσότερο από δύο εβδομάδες και συνοδεύεται από διαταραχές στην όρεξη και τον ύπνο, απώλεια διάθεσης για δραστηριότητες που πριν σε ευχαριστούσαν ή όταν η ζωή σου δεν είναι πλέον λειτουργική και η κακή σου διάθεση εμποδίζει την καθημερινότητά σου να είναι ομαλή, τότε πρέπει να ηχήσει το καμπανάκι του κινδύνου στο μυαλό σου, γιατί η κατάθλιψη έρχεται ολοταχώς προς το μέρος σου.
Μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να την καταπολεμήσεις:
1. Κοιμήσου καλά
Με 7 – 8 ώρες ύπνο την ημέρα, αυξάνεις τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σου και μπορείς καλύτερα να καταπολεμήσεις την κακή διάθεση. Άσε που όσο λιγότερο κοιμάσαι, τόσο περισσότερο μένεις ξύπνιος και οι αρνητικές σκέψεις σε καταλαμβάνουν.
2. Φάε σωστά
Η ισορροπημένη διατροφή, με έμφαση στα λιπαρά Ω3 και στη βιταμίνη B, τα οποία περιέχονται σε τροφές όπως τα ψάρια, η σοκολάτα, το γιαούρτι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την ήπια κατάθλιψη. Περιόρισε τα λιπαρά και τη ζάχαρη, φάε περισσότερα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, μοιρασμένα σε μικρά γεύματα κάθε 2 με 3 ώρες.
3. Για σένα νοιάσου και γυμνάσου
Η άσκηση 3 – 4 φορές την εβδομάδα θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου και θα βελτιώσει τη διάθεσή σου. Αν μάλιστα μπορείς να τη συνδυάσεις με το φως του ήλιου, π.χ. τρέχοντας σε ένα πάρκο, ακόμα καλύτερα. Ο ήλιος βοηθά τον οργανισμό σου να συνθέσει βιταμίνη D, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σου και βελτιώνει τη διάθεσή σου.
4. Μη μένεις μέσα και μην επικοινωνείς με τον έξω κόσμο μόνο μέσω Facebook –twitter κλπ.
Όσο άσχημη κι αν είναι η διάθεσή σου και όσο κι αν θες να μείνεις σκεπασμένος με το πάπλωμα μέχρι τα αυτιά και τα παραθυρόφυλλα κλειστά λες και είσαι στο Κωσταλέξι, καταπολέμησέ την και βγες έξω με φίλους. Η απομόνωση μόνο κακό σου κάνει.
5. Φτιάξε μια λίστα με ό,τι σε ευχαριστεί
Γράψε όλες τις δραστηριότητες που σε αποφορτίζουν και σε κάνουν να νιώθεις καλά και προγραμμάτισε να κάνεις τουλάχιστον μία κάθε μέρα. Κινήσου όμως σε λογικά πλαίσια. Αν περιμένεις να συμβούν ακατόρθωτα πράγματα, θα απογοητεύεσαι και θα βυθίζεσαι ακόμα περισσότερο στη θλίψη.
6. Think positive
Οι αρνητικές σκέψεις λειτουργούν αλυσιδωτά. Η μία φέρνει την άλλη και τελικά βρίσκεσαι χωρίς να το καταλάβεις «βουτηγμένος» στη μαυρίλα. Σφύριξε χαρούμενα, μπορείς, και δες τη θετική πλευρά της ζωής.

Μ. Καβογιάννη : "Και να ήθελα να καβαλήσω το καλάμι, θα με... σήκωνε ;"

Χαρισματική κωμικός, με πληθωρική προσωπικότητα και αστείρευτο χιούμορ, χαίρεται όταν γυρνά «Πίσω στο σπίτι» της στις Μηλιές Πηλίου και εξηγεί πως καταφέρνει να κρατά τις ισορροπίες της στο σημερινό καλλιτεχνικό κύκλωμα...

- Πίσω στις Μηλιές Πηλίου για τις ημέρες του Πάσχα. Εκεί «αποδράς» για να παίρνεις οξυγόνο;

- Είναι ακριβώς αυτό! Το οξυγόνο μου, αυτές οι αποδράσεις στις Μηλιές. Παίρνω ανάσες που τις έχω μεγάλη ανάγκη και όταν πολλές φορές πνίγομαι και δεν βλέπω φως, ταξιδεύω νοερά εκεί και μπορώ κι αναπνέω ξανά. Παίρνω ζωή από το μέρος αυτό, που έχω αγαπήσει εδώ και χρόνια.

- Να υποθέσω ότι διαθέτεις... βίλα!
- Μόνο μία; Πολλές! Ούτε βίλα ούτε πισίνα ούτε γκαζόν ούτε τίποτα τέτοιο... Είχαμε πάρει ένα πολύ παλιό σπίτι -όταν ακόμη είχαμε λεφτά!- και το είχαμε ανακαινίσει για τις μικρές μας αποδράσεις.

- Ενοχλείσαι όταν πλησιάζουν χωρικοί ή επισκέπτες για να δουν από κοντά την Καβογιάννη;

- Γιατί να μ' ενοχλεί; Μέσα στη δουλειά είναι κι αυτό! Δεν τους αντέχω καθόλου όλους αυτούς που πασχίζουν να γίνουν ονόματα και μετά ενοχλούνται όταν τους πλησιάζει ο κόσμος και απαξιώνουν ετνελώς να ασχοληθούν μαζί του.

- Εσένα δεν σε συλλαμβάνουν οι παπαράτσι, όπως γίνεται με άλλους celebrities στις διακοπές τους!
- Μα για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν τους καλώ, όπως τους καλούν αυτοί! Aν δεν τους καλέσεις δεν σε βρίσκουν, μην ακούω αηδίες τύπου «με βρίσκουν όπου και να πάω και με κυνηγούν συνέχεια». ίναι στημένο αυτό το σκηνικό και το ξέρουμε καλά! Δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ! Το θεωρώ φρικτό, ασύλληπτο να έχεις δέκα μέρες για σένα και την οικογένειά σου και να το πουλάς όλο αυτό για να υπάρχεις στα πράγματα...


 - Eκανες πολλές επιτυχίες. Καβάλησες ποτέ καλάμι;
- Και να ήθελα να το καβαλήσω, θα με σήκωνε; Ποτέ δεν έχασα το μέτρο -γιατί να το χάσω; Μια δουλειά κάνω, όπως όλοι μας! Γιατί να καβαλήσω καλάμι; Επειδή έγινα «επώνυμη» και «γνωστή»; Δεν λειτουργώ έτσι εγώ. Κάνω μονάχα τη δουλειά μου και με αφορά μόνο να γίνομαι καλύτερη.

Απάτη-μαμούθ και στο ΙΚΑ Πατησίων

Νέα απάτη-μαμούθ, α λα Καλλιθέα, ψάχνει τώρα η ΕΛ.ΑΣ. και στο ΙΚΑ Πατησίων! Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της υφαρπαγής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας, η Οικονομική Αστυνομία έχει «εισβάλει» και στο υποκατάστημα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που βρίσκεται στην οδό Κεφαλληνίας 12-14, όπου έχει εντοπιστεί νέο colpo grosso υψηλόβαθμων υπαλλήλων του ασφαλιστικού οργανισμού. Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλούν για «εξαΰλωση» για μία ακόμη φορά πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως μέσω της χορήγησης συντάξεων-«μαϊμού» και με διαφόρων ειδών ασφαλιστικές απάτες. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σκάνδαλο έχουν και πάλι γυναίκες υπάλληλοι, οι οποίες υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα του Ταμείου. Ηδη η Οικονομική Αστυνομία συγκεντρώνει καταθέσεις από εμπλεκομένους, κυρίως μη δικαιούχους συντάξεων, που εισέπρατταν με παράτυπες διαδικασίες μεγάλα ποσά. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., «εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις για χορήγηση διαφόρων τύπων επιδομάτων»…

Η αποκάλυψη
Η αφορμή για την έρευνα στο ΙΚΑ Πατησίων είναι ταυτόσημη με το σκάνδαλο της Καλλιθέας. «Ολα προέκυψαν ύστερα από την εφαρμογή Risk Analysis του νέου πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ που άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2011» έχει καταθέσει η τότε υπεύθυνη των ελέγχων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Το πρόγραμμα «διάβασε» ενδείξεις για ύποπτες συναλλαγές και παραβατικές πρακτικές σε όλη την περίοδο από το 2008 και εντεύθεν που εξετάστηκε.
Οπως είναι γνωστό, στην υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας βρέθηκαν κατηγορούμενες πέντε γυναίκες υψηλόβαθμοι υπάλληλοι, καθώς και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών. Επί σειρά ετών μεθόδευαν την υφαρπαγή δεκάδων εκατομμυρίων με εικονικές νοσηλείες, ψευτοασφαλισμένους που έπαιρναν επιδόματα τοκετού ύψους ως και 120.000 ευρώ για βρέφη που δεν υπήρξαν ποτέ και άλλες απάτες. Στο σκάνδαλο του υποκαταστήματος της οδού Σκρα έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή 244 ιδιωτών οι οποίοι δεν έχουν αρχίσει ακόμη να καλούνται για απολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του συγκεκριμένου καταστήματος του ΙΚΑ έχουν μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες αφότου προέκυψαν ορισμένες ενδείξεις ότι γνώριζαν τις παρανομίες των επίορκων συναδέλφων τους.
Από την περαιτέρω ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων στις κεντρικές ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, μετά την υπόθεση της Καλλιθέας εντοπίστηκαν παράτυπες συναλλαγές και στο ΙΚΑ Πατησίων, στον τομέα εποπτείας του οποίου ανήκει η Κυψέλη και η ευρύτερη περιοχή πέριξ της οδού Πατησίων. Ως προς τη δομή, τον αριθμό των υπαλλήλων και τον αριθμό των ασφαλισμένων που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνο της Καλλιθέας. Στο ΙΚΑ Πατησίων ωστόσο το σκάνδαλο εντοπίζεται κυρίως στις παροχές των συντάξεων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύφθηκε πλήθος ατασθαλιών και καταβολή εκατομμυρίων ευρώ σε δικαιούχους-«μαϊμού».
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, κατά τον εσωτερικό έλεγχο, τον περασμένο Νοέμβριο, προέκυψε ότι 109.000 συνταξιούχοι του Ιδρύματος δεν απεγράφησαν! Εκτιμάται ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό πρόκειται για νεκρούς οι θάνατοι των οποίων δεν δηλώθηκαν από τους οικείους τους για να συνεχίσουν να εισπράττουν τη σύνταξη. Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα παρανόμως καταβληθέντα χρήματα μπορεί να φτάνουν συνολικά και τα 15 δισ. ευρώ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις πρόκειται συνήθως για συμπαιγνία ιδιωτών με υπαλλήλους του ΙΚΑ για την παροχή συντάξεων χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά ή ελέγχους.
Κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει συμβεί σε μεγάλη κλίμακα στο ΙΚΑ Πατησίων, όπως προκύπτει από τις έρευνες που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας. Οικονομικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και από ελεγκτές του ΙΚΑ. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για«ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα που αξιολογούνται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την υπόθεση».


Απόρρητη έρευνα

«Το Βήμα» μίλησε με τον διευθυντή του ΙΚΑ Πατησίων κ. Αθανάσιο  Σταματόγιαννη, ο οποίος αρκέστηκε να μιλήσει για «μια απόρρητη έρευνα που πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ μετά τον εντοπισμό ορισμένων συναλλαγών σχετικά με τις συντάξεις οι οποίες θεωρούνται επιλήψιμες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και του ΙΚΑ στρέφεται και σε άλλους τομείς, όπως οι παροχές προς ασφαλισμένους στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, οι οποίες φωτογραφίζουν «πεδίον παρανομιών λαμπρό», στο οποίο «ασκούνταν» επί χρόνια επίορκοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Πατησίων. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ερευνώνται και διασυνδέσεις του κυκλώματος που δρούσε στο ΙΚΑ Πατησίων με αυτό στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Ο διοικητής του ΙΚΑ μιλώντας στο «Βήμα» σχολίασε πάντως ότι δεν μπορεί να πει οτιδήποτε για τις έρευνες που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οπως προσέθεσε όμως ο κ. Σπυρόπουλος, «από τους νεότερους ελέγχους προκύπτει ότι οι απώλειες του Ιδρύματος από παράνομες ενέργειες υπαλλήλων του είναι τεράστιες» και επιφυλάχθηκε για «νέες σημαντικές αποκαλύψεις».

Εισπρακτικές «συμμορίες» τρομοκρατούν τους πολίτες

Στα χέρια των εισπρακτικών εταιρειών περνούν τα χρέη των πολιτών προς το Ελληνικό Δημόσιο, τις τράπεζες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην ανεξέλεγκτη δράση των σύγχρονων κυνηγών κεφαλών σε όλο το φάσμα τις κοινωνίας.

Με κράχτη το «ζεστό» χρήμα, οι εισπρακτικές αγοράζουν πλέον τοις μετρητοίς πάσης φύσεως ανεξόφλητες οφειλές των Ελλήνων ξεκινώντας πραγματικό σαφάρι στα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά για την αναζήτηση του κέρδους. Την ίδια στιγμή ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους παραδίνεται άνευ όρων σε αυτή τη μικρή ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση του συνολικού πακέτου των χρεών του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των ασφαλιστικών ταμείων, ύψους δεκάδων δισ. ευρώ.

Η γιγάντωση κανονικά και με τον νόμο του επιχειρηματικού κλάδου που έχει τρομοκρατήσει τους πολίτες τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα.

Η ανυπαρξία ουσιαστικής προστασίας από την πλευρά του κράτους όλα αυτά τα χρόνια κάνει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κυρίας Ελένης Ράικου να φαντάζει ως η τελευταία ελπίδα. Πόσο μάλλον όταν, παρά την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των εισπρακτικών, που καταγράφουν εντυπωσιακά κέρδη σε καιρό μνημονίου, οι καταγγελίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους συνεχίζονται και οι ίδιες έχουν δεχτεί τις πρώτες κοινοποιήσεις κλήσεων για υποβολή «απολογητικών υπομνημάτων», με τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Χολιγουντιανός Επιτάφιος στα Χέρια του Tom Hanks!

O Tom Hanks κρατά τον επιτάφιο στην ορθόδοξη εκκλησία του Los Angeles
Ο μεγαλύτερος και -πάντα down to earth παρά τις διακρίσεις- ταλαντούχος major super σταρ Tom Hanks, αγαπάει την πατρίδα της γυναίκας του Rita Wilson τόσο που εκτός του ότι έρχεται εδώ για διακοπές και επενδύει στη... χώρα μας βοηθάει και στην περιφορά του επιταφίου της Αγίας Σοφίας στο Los Angeles.


Rita Wilson
Rita Wilson (Image via RottenTomatoes.com)
Ο διάσημος ηθοποιός Tom Hanks και η Emma Thompson είναι σε συζητήσεις προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία “Saving Mr Banks”, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.


Το σενάριο της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του Walt Disney με την συγγραφέα των βιβλίων Mary Poppins, PL Travers. Ο Disney επί 14 χρόνια προσπαθούσε να πείσει την Travers να του δώσει άδεια να φέρει στη μεγάλη οθόνη την ηρωίδα της, ωστόσο εκείνη φοβόταν πως ο Disney θα έκανε καρτούν και όχι ταινία.

Τελικά η Mary Poppins έγινε το 1964 ταινία, με πρωταγωνιστές τους Julie Andrews και Dick Van Dyke, όμως το αποτέλεσμα δεν άρεσε στην Travers και δεν συνεργάστηκε έκτοτε ξανά με τον Disney.

Η Kelly Marcel υπογράφει το σενάριο, ενώ την σκηνοθεσία του φιλμ έχει αναλάβει ο John Lee Hancock.
Αυτό το διάστημα, ο Tom Hanks είναι απασχολημένος με τα γυρίσματα της ταινίας “Captain Phillips”, η οποία αφορά τον καπετάνιο που αντιμετώπισε Σομαλούς πειρατές στη διάρκεια της ομηρείας του πλοίου “Maersk Alabama”.
Enhanced by Zemanta

Σοκ στην Ιταλία. Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε κατά την διάρκεια αγώνα [βίντεο]

Τραγωδία στην Ιταλία. Ένας 26χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη καρδιακή προσβολή κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο, μπροστά στα έντρομα μάτια των συμπαικτών του.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Λιβόρνο Πιερμάριο Μοροζίνι στο 31ο λεπτό του ποδοσφαιρικού αγώνα της ομάδας του με την Πεσκάρα κατέρρευσε. Ο διαιτητής μετά από τις φωνές των ποδοσφαιριστών διέκοψε το παιχνίδι και οι γιατροί προσπάθησαν να συνεφέρουν τον ποδοσφαιριστή.

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Χατζηνικολάου-Τσολακάκη: Πού θα γιορτάσουν το Πάσχα;

Ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Κρίστη Τσολακάκη διανύουν μια ευτυχισμένη περίοδο καθώς περιμένουν το τρίτο τους παιδί. Πού θα κάνουν όμως φέτος Πάσχα;

Το ζευγάρι αποφάσισε να περάσει το Πάσχα στην Αθήνα για να μην ταλαιπωρηθεί η εγκυμονούσα με τις μετακινήσεις.

Μαζί με τα παιδιά τους και μερικούς καλούς τους φίλους θα ψήσουν τον οβελία στο σπίτι τους.

Το ζευγάρι είναι πολύ χαρούμενο και περιμένουν πώς και πώς να κρατήσει στην αγκαλιά του το νέο μέλος της οικογένειάς του.

O ομογενής με τα 165 παιδιά

Παντού υπάρχει και ένας Έλληνας... Δεν είναι μύθος λοιπόν ότι το ελληνικό σπέρμα είναι δυνατό. Τρανή απόδειξη η είδηση ενός Έλληνα μετανάστη στη Αυστραλία ο οποίος είναι πατέρας τουλάχιστον 165 παιδιών!


Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελληνικού Κήρυκα", εφημερίδα της ομογένειας στην Αυστραλία, ο ομογενής μετανάστευσε στην χώρα της δεκαετία του '80.

Όταν ήταν νέος ο νεοφερμένος στην Αυστραλία ομογενής γινόταν δότης σπέρματος και κάθε φορά που χρειαζόταν χαρτζιλίκι πήγαινε στην Τράπεζα Σπέρματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα "Όλοι ήταν κατενθουσιασμένοι" και συμπληρώνει "Ο ομογενής, η Τράπεζα Σπέρματος και οι άτεκνες οικογένειες που αποκτούσαν υγιέστατα μωράκια".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η εφημερίδα έχει τις απαραίτητες αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο ομογενής έγινε πατέρας 165 παιδιών, ίσως και 200.

Ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι οι οι Τράπεζες Σπέρματος δέχονται κατά μέσο όρο 5-10 "καταθέσεις" από κάθε δότη αλλά ο ομογενής θεωρείται εξαιρετική περίπτωση ποιότητας σπέρματος και είχε μονιμότητα".

Τσοχατζόπουλος από τα κρατητήρια : Είμαι πολιτικός κρατούμενος!

OTAN O ΑΚΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕ ΤΟΝ... ΠΑΠΑΔΗΜΟ!
Η φράση ''είμαι πολιτικός κρατούμενος'' αντηχεί μονότονα από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βρίσκεται στον 3ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρώην υπουργός, που ''φιλοξενείται'' στα κελιά του τμήματος Ανηλίκων, περνάει την ημέρα του διαβάζοντας την δικογραφία και εφημερίδες.

Εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η Εισαγγελέας με διάταξη της ζητά να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η δέσμευση εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, αφορά τους:
· Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι»,
· Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό
· Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου.

Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά και τον Αστέριο Οικονομίδη, που προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Α. Κούγιας - Ν. Μαυρίδου: Έρωτας με την πρώτη ματιά!

"Με την ίδια ευκολία που ο Αλέξης γοητεύει το ακροατήριο στις δικαστικές αίθουσες, γοήτευσε κι εμένα", δηλώνει στην Real life η 27χρονη αρχιτέκτονας, Νέλλη Μαυρίδου για τον Αλέξη Κούγια. Kαι στη συνέχει προσθέτει:

"Στη δουλειά του είναι εξαιρετικός, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Είναι και ο λόγος που τον θαυμάζω, αφού εμάς τις γυναίκες πάντα μας ελκύουν οι επιτυχημένοι άντρες".

Οι δυο τους είναι μαζί από τον περασμένο Ιανουάριο και η Νέλλη αναφέρει σχετικά με την γνωριμία τους:

"Είχα πάει με φίλους εκδρομή στην Αράχωβα και το βράδυ βγήκαμε σε κλαμπ. Εκεί ήταν και ο Αλέξης με τον οποίο αρχικά ανταλλάξαμε ματιές και μετά ξεκινήσαμε να μιλάμε. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και από την επόμενη ημέρα αρχίσαμε να βγαίνουμε.".
Για το μέλλον της σχέσης τους:

"Δεν μου αρέσει να βάζω ετικέτες σε μια σχέση, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε οδηγήσει η ζωή".

Nεα VAIO της σειράς E 14P από τη Sony

Αυτήν την άνοιξη, όλοι θα μπορούν να εκφράζουν το προσωπικό τους στυλ με τα VAIO της σειράς E 14P – τα notebook της Sony με οθόνη 35,5 εκ. (14”) που κατασκευάστηκαν για να κάνουν την καθημερινή χρήση υπολογιστή πιο έξυπνη και πιο εύκολη.

Είτε, βρίσκεστε στο σπίτι ή στο πανεπιστήμιο, είτε κάθεστε σε κάποιο καφέ τα νέα VAIO της σειράς E 14P ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα με το ήπιο και διακριτικά δυναμικό σχεδιασμό του. Κυκλοφορεί σε τρία μοντέρνα χρώματα – λευκό, μαύρο ή ροζ – ενώ η λεπτομέρεια που κερδίζει είναι το χρώμα γύρω από την άκρη του notebook, το καπάκι, το touchpad και το πληκτρολόγιο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ντόρα Μπακογιάννη:"Ναι" σε συνεργασία αλλά "όχι" σε λευκή επιταγή

Τον Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του πρωθυπουργού προκρίνει η Ντόρα Μπακογιάννη, αν η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα είναι μεγάλη. Σε συνέντευξή της στην REAL NEWS, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εμφανίζεται πρόθυμη να μπει στην επόμενη κυβέρνηση και τάσσεται υπέρ μιας συνεργασίας, θέτοντας όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας. "Κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν, εκτός από εμάς, γι΄αυτό είναι αναγκαία η ψήφος στη Δημοκρατική Συμμαχία και η παρουσία μας στην επόμενη βουλή", τονίζει η κ. Μπακογιάννη η οποία εκτιμά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση την επομένη των εκλογών να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Οσον αφορά το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της, η κ. Μπακογιάννη κάνει λόγο για "συνέχεια της στημένης υπόθεσης" που αφορά τη δήλωση του πόθεν έσχες του συζύγου της. " Καθένας καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα να υπάρξει αυτή η εξέλιξη την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής, όπως επίσης και την ημέρα που η ΔΗΣΥΜ έστειλε εξώδικα γιατί τα κόμματα παίρνουν 30 εκ. ευρώ που δεν δικαιούνται", δηλώνει η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα κάνει χρήση της βουλευτικής της ασυλίας.

15η μέρα κινητοποιήσεων στο SentraFM


Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη: νέας 3ημερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τρίτης 17ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 20ης Απριλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:
1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. και
2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.
Η εναρμονισμένη πρακτική αρκετών εργοδοτών είτε με απολύσεις, είτε με συστηματικές καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων, είτε με την πίεση στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, πάντα με τις πλάτες της κυβέρνησης, προκειμένου να αποδομήσουν την ΣΣΕ μας, δημιουργεί στο χώρο της ραδιοφωνίας συγκρουσιακό τοπίο και εξαθλιωμένους εργαζόμενους. Πραγματικά εκρηκτικό κοκτέιλ για τα εργασιακά στον χώρο των ΜΜΕ.
Συνεχής αγώνας μέχρι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι.
Πλήρης σεβασμός και εφαρμογή από την εργοδοσία της ΣΣΕ μας.

Απεργία στο Flash

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις επανειλημμένες καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96» αποφάσισε την κήρυξη: 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τρίτης 17ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 19ης Απριλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96» με αίτημα:

Την καταβολή της εξόφλησης των χρωστούμενων δεδουλευμένων για τον Μάρτιο 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.

Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «FLASH 96» να σταματήσει την τακτική της συστηματικής καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων. Πολλώ μάλλον αυτές τις μέρες των εορτών.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                     Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος                    Μαρία Γεωργέα

Ο Γιώργος Νταλάρας απέκτησε το πρώτο του εγγονάκι!

Ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγος του Άννα πήραν το πασχαλινό τους δώρο, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας! Η κόρη τους Γεωργιάννα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3,7 κιλών.

Ο τραγουδιστής έχει πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενος, μιας και υπάρχει περίπτωση ο εγγονός να πάρει το όνομα του! Θέλοντας να μοιραστεί τη χαρά του με τους συνεργάτες του εμφανίστηκε στο στούντιο ηχογράφησης, σύμφωνα με την εφημερίδα RealLife, με ένα τεράστιο κουτί γλυκά.

 Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν φυσικά και η Γεωργιάννα με τον σύζυγό της Μίλτο Σωτηριάδη! Το ζευγάρι προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους, όπως έκανε και με το γάμο του, τα καλοκαίρι του 2011 στην Αντίπαρο, ο οποίος έγινε πολύ σεμνά και σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ωστόσο η χαρά τους δεν κρύβεται!

 Από την πρώτη στιγμή, δίπλα στην κόρη της βρέθηκε και η Άννα Νταλάρα, παρόλο που η προεκλογική της εκστρατεία αυτό το διάστημα βρίσκεται σε πυρετώδης ρυθμούς. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που η Γεωργιάννα μετακόμισε από το Λονδίνο σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι, για να έχει τη βοήθεια της μητέρας της σε ότι χρειαστεί.

Νέα δημοσκόπηση Pulse. Εννέα κόμματα στη Βουλή

Στη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου, ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, πρώτο κόμμα παραμένει η ΝΔ, διατηρώντας προβάδισμα 6 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που δείχνει μείωση της αποχής στο μόλις 12%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 17%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με 9%. Πέμπτοι έρχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5% και έκτη η Δημοκρατική Αριστερά με 7%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 4%.

Εκτός Βουλής μένει το ΛΑΟΣ με 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, το Άρμα Πολιτών με 1,5%.

Με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,5%,Δημοκρατική Αριστερά 9% και Χρυσή Αυγή 5%. Με αναγωγή, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή, με 3%, ενώ Δημοκρατική Συμμαχία παίρνει 2,5% και Άρμα Πολιτών 2%.
Enhanced by Zemanta

Στον 3ο όροφο με τον Άκη

«Θα φάω ό,τι υπάρχει», είπε στους αστυνομικούς ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Το «μενού» της ημέρας περιελάμβανε μπριάμ και σε αυτό περιορίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Κι αν στο φαγητό δεν έγιναν εξαιρέσεις... οι αστυνομικοί αποφάσισαν να μην κρατηθεί μαζί με τους ποινικούς, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Τι φοβήθηκαν; Μήπως οι ποινικοί επιφύλασσαν στον κ. Τσοχατζόπουλο «ειδική μεταχείριση».
Γι’ αυτό και αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στην πτέρυγα ανηλίκων, στον 3ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και εκεί κρατείται μόνος του και φρουρούμενος.
Στους διαλόγους, που ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε με τους αστυνομικούς φαινόταν ήρεμος και συνεργάσιμος.
Κάποιοι τον ρώτησαν γιατί πιστεύει ότι βρέθηκε στα κρατητήρια. «Είναι πολιτική η δίωξή μου…», τους απαντούσε, πιστός στη γραμμή που χάραξε μέσω της γραπτής του δήλωσης.
Τον επισκέφθηκαν μόνο οι δικηγόροι του και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.
Τους είχε ζητήσει να τον ενημερώνουν για τις εξελίξεις και να του φέρουν εφημερίδες για να διαβάσει.
Άλλωστε, η υπόθεση είναι ακόμη στην αρχή.

Tα επαγγέλματα που ανοίγουν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σε δύο δόσεις αναμένεται να απελευθερωθούν 13 επαγγέλματα τους επόμενους μήνες. Το υπουργείο Οικονομικών έθεσε ως στόχο να απελευθερώσει σε δύο στάδια τα εξής επαγγέλματα:

Α. Τέλος Ιουνίου 2012

1. Ενεργειακοί Επιθεωρητές (αρμόδια η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας)

2. Εμπορεία Πετρελαιοειδών (ΓΓ Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - αναμονή γνωμοδότησης ΕΑ)

3. Καπνοπωλείο - περίπτερο - κυλικείο (Υπ Εθνικής Άμυνας -αναμονή γνωμοδότησης ΕΑ)

4. Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζα της Ελλάδας - 5 επαγγέλματα (Υπ Οικονομικών)

5. Επιχείρηση ενοικίασης λιμουζίνων (ΓΓ Μεταφορών - ΓΓ Τουρισμού)

6. Λιμενεργάτες (ΓΓ Εργασίας)

7. ΙΚΤΕΟ (ΓΓ Μεταφορών)

8. Κατ' οίκον διδασκαλία (ΓΓ Υπ. Παιδείας)

9. Διδασκαλία σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών (ΓΓ Υπ. Παιδείας)

Β. Τέλος Σεπτεμβρίου 2012

1. Τουριστικά Γραφεία, πράκτορες κλπ (ΓΓ Ναυτιλίας)

2. Οινολόγος - μελισσοκόμος και άλλα 6 επαγγέλματα (ΥπΑΑΤ)

3. Εμπορία λιπασμάτων και άλλα 10 επαγγέλματα (ΥπΑΑΤ)

4. Εφημεριδοπώλες - πρακτορεία τύπου (ΓΓ Επικοινωνίας)

5. Παιδικές εξοχές - βρεφικοί σταθμοί κλπ (ΓΓ πρόνοιας)

Τα στοιχεία για το τι ισχύει πλέον σε κάθε επάγγελμα πρέπει να αναρτώνται από τα αρμόδια υπουργεία στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών βάση σχετικής μνημονιακής υποχρέωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εκεί και όλα τα σχετικά νομικά κείμενα για να ξεκινήσουν την δραστηριότητά τους.
dete.gr

ΟΡΓΙΟ ΣΠΑΤΑΛΗΣ από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί τους

Δάνεια από τράπεζες που λάμβαναν τα δύο μεγάλα κόμματα για να καλύψουν μεταξύ άλλων παλαιότερα δάνεια, διαφημιστικές δαπάνες και προεκλογικές μετακινήσεις στελεχών και ψηφοφόρων, προκύπτουν από την ανάλυση των ισολογισμών των δύο κομμάτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής του Μ. Σαββάτου – Κυριακής του Πάσχα, πως φαίνεται, ειδικά για τις χρονιές διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών οι «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά των κομμάτων ήταν τεράστιες.

Χαρακτηριστικά, το 2002 το ΠΑΣΟΚ παίρνει δάνεια 16, 8 εκατ. ευρω για να εξοφλήσει παλαιότερα δάνεια 16 εκατ. Η ΝΔ παίρνει 31 εκατ. για να εξοφλήσει 26,5 εκατ.

Το 2004 το ΠΑΣΟΚ έχει εισπραχθέντα έσοδα με την εκλογική χρηματοδότηση 29 εκατ. ευρώ και παίρνει δάνεια που αγγίζουν τα 47. Η ΝΔ παίρνει 57 εκατ. ευρώ δάνεια για να αποπληρώσει 30. 

Την ίδια χρονιά και τα δύο κόμματα φαίνεται να εισπράττουν από εισφορές φίλων (κυρίως μαύρα λεφτά από επιχειρήσεις) από 2,5 εκατ. ευρώ. Τονίζεται ότι 1,3 εκατ. δίνει ο Χριστοφοράκος.

Το 2007 η ΝΔ συγκεντρώνει 1,1 εκατ. ευρώ και στο τέλος του χρόνου το έλλειμμα της, που εμφανίζεται ως υπόλοιπο δανείου, έχει αυξηθεί κατά 50% φτάνοντας τα 74 εκατ.

Το ΠΑΣΟΚ, το 2009, χρονιά που ήρθε στην εξουσία, μάζεψε 2,8 εκατ. ευρω σε ενισχύσεις, με έσοδα 35,5 εκατ. ευρώ και δάνεια 46,8 εκατ. ευρώ. Οι λειτουργικές του δαπάνες φτάνουν τα 42 εκατ. και οι εκλογικές τα 24 εκατ. Η εξυπηρέτηση των δανείων έχει ξεπεράσει την τακτική χρηματοδότηση κατά 6 εκατ. ευρώ (28 εκατ. η εξυπηρέτηση, 22 η τακτική επιχορήγηση). Παρόλα αυτά, προχωρά σε νέο δανεισμό, που ξεπερνά κατά 18 εκατ. το ποσό που πρέπει να αποπληρώσει.

Google: Διώχνει το "com" από τα url;

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια όλος ο κόσμος έχει συνηθίσει το γνωστό “.com” όταν πρόκειται να κάνει μία επίσκεψη σε μεγάλα, διεθνή site. Στην Google φαίνεται πως αυτό δεν αρέσει και σκοπεύει να το αλλάξει!

Η εταιρεία λοιπόν έκανε αίτηση για να αγοράσει τα δικά της domain names, τα οποία θα αντικαταστήσουν το κλασσικό πια “.com”. Μέχρι να γίνει η επιβεβαίωση και ανακοίνωση της αγοράς, δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις νέες καταλήξεις, αλλά γνωρίζοντας την Google, θα θέλει να αλλάξει τόσο την κατάληξη της μηχανής αναζήτησής της, όσο και του Youtube, αλλά και του Gmail, του G+ και πάει λέγοντας.
goodbyte.gr

Πως να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας τους κλέφτες

Τι να κάνετε για να ασφαλίσετε σωστά το σπίτι σας, τι να προσέχετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Στις διακοπές φροντίστε φεύγοντας από το σπίτι:
- Να ειναι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
- Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
- Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
- Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. 5. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
- Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
- Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
- Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
- Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
- Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας να ειδοποιήσετε αμέσως το «100″ ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.

Στο ταξίδι:
- Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
- Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
- Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
- Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σου στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
- Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
- Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
- Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Στη διαμονή:
- Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο – διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
- Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Στη διασκέδαση:
Στην διασκέδασή σας σε Κέντρα – Bar – Καφετερίες – Εστιατόρια – υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Να θυμάστε:
Εάν χάσετε ή σας έχουν κλέψει οτιδήποτε ή εάν ο χώρος που διαμένετε έχει παραβιασθεί, να ενημερώσετε αμέσως την Αστυνομία (100).

newsit

Κάνεις καθιστική ζωή; Μην κάνεις σεξ!

Οι απότομες «εκρήξεις» έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως το σεξ....

μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου θανατηφόρου καρδιακού επεισοδίου.

Στην ομάδα υψηλού κινδύνου είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να ζουν μια καθιστική ζωή και δεν ασκούνται τακτικά ή για τους μεσήλικες που δεν κάνουν σεξ συχνά ούτε ασκούνται σωματικά με άλλο τρόπο.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ταφτς και του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μελέτησαν (μετα-ανάλυση) 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούν πάνω από 6.000 άτομα, σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στη σωματική άσκηση, το σεξ και τον κίνδυνο εμφράγματος ή ξαφνικού καρδιακού θανάτου.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αγύμναστοι άνθρωποι κινδυνεύουν 3,5 φορές περισσότερο από έμφραγμα ή ξαφνικό θάνατο, όταν καταβάλλουν ξαφνικά έντονη σωματική προσπάθεια (π.χ. για τζόκινγκ). Ο αντίστοιχος κίνδυνος κατά τη διάρκεια του σεξ ή λίγο μετά είναι 2,7 φορές μεγαλύτερος.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι μεν αυξημένος, όμως η περίοδος του αυξημένου κινδύνου είναι σχετικά σύντομη, μια έως δύο ώρες, στη διάρκεια και αμέσως μετά το τρέξιμο ή το σεξ. Για το λόγο αυτό, συνολικά μέσα σε ένα έτος ο κίνδυνος για τους αγύμναστους είναι υπαρκτός, αλλά παρόλα αυτά αρκετά μικρός. Για παράδειγμα, σύμφωνα με υπολογισμούς, σε ένα δείγμα 10.000 ανθρώπων, αν όλοι αύξαναν απότομα τη σωματική δραστηριότητά τους (λόγω σεξ, τρεξίματος κ.α.) κατά μια ώρα μέσα στην εβδομάδα, μπορεί να σημειώνονταν δύο ή τρία περισσότερα περιστατικά θανατηφόρου εμφράγματος ετησίως.

Από την άλλη, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα πολλαπλά οφέλη της σωματικής άσκησης, η οποία έχει υπολογιστεί ότι μειώνει μέχρι και 30% τον κίνδυνο για έμφραγμα. Άρα, όπως είπαν, αυτό που πρέπει να κανείς, είναι να αρχίζει να γυμνάζεται σταδιακά και να ανεβάζει σταδιακά την ένταση των ασκήσων, και να μην περνάει απότομα από το…καθισιό στο…τρέξιμο.

newsit

ΘΥΜΑΡΙ: Ένας φυσικός «σύμμαχος» της υγείας

Πολλά είναι τα οφέλη για τον οργανισμό από την κατανάλωση του θυμαριού και την επαρκή πρόσληψη θυμόλης που περιέχει... ο θάμνος.

Αρχικά, σύμφωνα με επιστήμονες, η ένταξη του στη διατροφή είναι απαραίτητα για ανθρώπους που πάσχουν από υπόταση καθώς και για παιδιά που έχουν αναιμία.

Επιπλέον, χρήσιμο μπορεί να φανεί σε συνηθισμένα συμπτώματα της γρίπης καθώς έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, ρυθμίζοντας έτσι τα εκκρίματα όταν λχ. έχουμε καταρροή.

Τα οφέλη του όμως δεν τελειώνουν εδώ. Η θυμόλη συμβάλει στην πέψη «δύσκολων» τροφών όπως αυτές που περιέχουν πολλά λιπαρά. Ακόμη, η τονωτική και διεγερτική του δράση μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όσους πάσχουν από άγχος, κατάθλιψη και πονοκεφάλους.
medicalnews.gr

Ποια είναι τα παράπονα των αντρών και ποια των γυναικών στο σεξ;

Ο πόλεμος των φύλων είναι γνωστός εδώ και χρόνια.


Οι άντρες από τη μία... οι γυναίκες από την άλλη παλεύουν με τις διαφορές τους και προσπαθούν να κάνουν χωριό. Κι αυτό λέγεται σχέση.

Ο πόλεμος των φύλων είναι γνωστός εδώ και χρόνια. Οι άντρες από τη μία... οι γυναίκες από την άλλη παλεύουν με τις διαφορές τους και προσπαθούν να κάνουν χωριό. Κι αυτό λέγεται σχέση.

Μέσα σε όλα αυτά κι εκεί που παλεύεις να συνεννοηθείς μιλώντας άπταιστα ελληνικά χωρίς τελικά να τα καταφέρνεις, έρχεται και το σεξ. Ο έρωτας που ενώνει...

Αλήθεια, ποια -εκτός όλων των άλλων που κατά καιρούς ακούμε και ξέρουμε, ποια είναι τα παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους άντρες στο κρεβάτι και ποια οι άντρες από τις γυναίκες;

Φυσικά, δεν υπάρχει πιο αρμόδιος άνθρωπος να απαντήσει σε κάτι τέτοιο από έναν ψυχολόγο. Ακούει αμέτρητες ανθρώπινες ιστορίες καθημερινά, προβλήματα στα οποία βοηθάει να λυθούν και παράπονα που μερικές φορές έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι τα παράπονά μας λοιπόν όσον αφορά στο σεξ; Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη μας δίνει την τάση...

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Οι γυναίκες παραπονιούνται ότι η ερωτική επαφή με τον σύντροφό τους δεν είναι συχνή. Το σεξ δηλαδή μέσα στη σχέση όσο περνάει ο καιρός μειώνεται. Κι αυτό δεν είναι καλό!

2. Αργεί η ερωτική διέγερση του συντρόφου. Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα συχνό φαινόμενο της εποχής και παρόλα τα προβλήματα που μπορεί να δικαιολογούν το άγχος και το στρες είναι μια κατάσταση που μια γυναίκα είναι δύσκολο να διαχειριστεί.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ

1. Οι άντρες παραπονιούνται ότι συνήθως η σύντροφός τους δεν θέλει σεξ χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις: “είμαι κουρασμένη, έχω πονοκέφαλο, είμαι αδιάθετη”.

2. Παραπονιούνται ότι η διαδικασία είναι μονότονη και δεν υπάρχει φαντασία στην ερωτική πράξη. Ότι η κοπέλα είναι αρνητική σε κάτι καινούριο που θα βγάλει περισσότερη ένταση. Δεν είναι πρόθυμη να δοκιμάσει καινούρια πράγματα.

Δυο ληστείες με μαχαίρι στην Πολίχνη

Πάγωσε ο άτυχος υπάλληλος στην Πολίχνη όταν χθες πρωί, πρωί, λίγο μετά τις δέκα ένας άνδρας που μπήκε στο φαρμακείο έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να τον απειλεί.

Ο υπάλληλος του φαρμακείου αναγκάστηκε να δώσει στον 28χρονο όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο και εκείνος έφυγε τρέχοντας.

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν όμως άμεσα από τον φαρμακοποιό κατάφεραν να τον συλλάβουν λίγη ώρα ώρα αργότερα.
Έτσι αποκαλύφθηκε πως λίγη ώρα νωρίτερα ήταν ο ίδιος που είχε εισβάλει και πάλι κρατώντας το μαχαίρι στα χέρια σε ένα ψιλικατζίδικο και άρπαξε από την ιδιοκτήτρια τις εισπράξεις.

newsit

Συνελήφθη Βούλγαρος αρχαιοκάπηλος

Συνελήφθη χθες το πρωί, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Συγκεκριμένα, στο συνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών (σημείο εισόδου) σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• κοκάλινο αρχαίο αντικείμενο,
• τμήμα αρχαίου γυάλινου αντικειμένου, τμήμα αρχαίου χάλκινου αντικειμένου,
• 55 τμήματα διαφόρων διαστάσεων αρχαίων κεραμικών των Ρωμαϊκών χρόνων.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
voria.gr

“Γκέτο” ναρκωτικών το κέντρο της Αθήνας


Σε πραγματικό “γκέτο” έχουν μετατρέψει κάποια σημεία στην καρδιά της Αθήνας τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών

Μέσα σε διάστημα τριών ωρών οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν Νιγηριανό και σε έναν Έλληνα στην οδό Σερίφου....

ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε λίγες ώρες αργότερα με τη σύλληψη ενός Τυνήσιου. Και οι τρεις λειτουργούσαν ως “βαποράκια” των κυκλωμάτων ναρκωτικών.

newsit

Γονείς θα βάψουν σχολεία του Βόλου!

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα και στα σχολεία του Βόλου. Με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στα πολλά αιτήματα... των Συλλόγων Γονέων και των Διευθυντών για εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε όλα τα διδακτήρια, προκειμένου αυτά να είναι πιο λειτουργικά και ευχάριστα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς που σπάνια συναντούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, πολλοί γονείς σε δέκα τουλάχιστον σχολεία του Βόλου, κυρίως Δημοτικά αλλά και Γυμνάσια του Δήμου, έχουν εκδηλώσει ήδη στις Διευθύνσεις των σχολείων όπου φοιτούν τα παιδιά τους την πρόθεσή τους να βάψουν οι ίδιοι τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων, προκειμένου αυτά να είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη εκδηλωθεί στο 9ο, στο 22ο στα δύο Δημοτικά Σχολεία Αγριάς, στο 3ο Γυμνάσιο κ.α. Αρωγός στην εθελοντική προσφορά των γονιών θα έλθουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, οι οποίες θα προσφέρουν στους γονείς τα χρώματα για τον ελαιοχρωματισμό των σχολείων.

Ακόμη γονείς, μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αγαπώ και προσέχω την πόλη μου» θα προχωρήσουν με υλικά του Δήμου στην αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων με γκράφιτι και άλλες εικαστικές παρεμβάσεις, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις θα επιχειρηθούν και σε κοινόχρηστους χώρους που γειτνιάζουν με σχολεία.

Εξάλλου χθες συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, η οποία ασχολήθηκε με τα αιτήματα που έχουν καταθέσει όλες οι Διευθύνσεις των σχολείων για εργασίες συντήρησης στα διδακτήρια ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα αιτήματα αξιολογήθηκαν και ιεραρχήθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή, η οποία τα προώθησε στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου η τελευταία ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις να προχωρήσει στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών μέσα στους επόμενους μήνες.
onlarissa.gr

Στη Σερβία κλεμμένος πίνακας του Πολ Σεζάν

Τον πίνακα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Πολ Σεζάν, αξίας τουλάχιστον 109 εκατ. δολαρίων,
ο οποίος είχε κλαπεί πριν από τέσσερα χρόνια από γκαλερί στην Ελβετία, εντόπισαν οι αρχές της Σερβίας.

«Ο πίνακας του Σεζάν 'Αγόρι με κόκκινο γιλέκο' βρίσκεται στην κατοχή μας, ενώ έχουμε συλλάβει και τρεις υπόπτους για την κλοπή» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ο πίνακας ήταν ένας από τους τέσσερις που είχαν κλαπεί από την Collection E.G Buehrle στις 11 Φεβρουαρίου του 2008.

Λίγες ημέρες μετά την ένοπλη ληστεία, οι αρχές της Ελβετίας κατάφεραν να εντοπίσουν τους πίνακες των Βίνσεντ Βαν Γκογκ («Τα ανθισμένα κλαδιά καστανιών») και Κλοντ Μονέ («Το χωράφι με τις παπαρούνες στο Βετέιγ»).

Το μοναδικό έργο που δεν έχει εντοπιστεί είναι ο πίνακας «Ο Λουντοβίκ Λεπίκ και οι κόρες του» του Εντγκάρ Ντεγκά.

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το “κούρεμα” των στεγαστικών δανείων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι ενώ η αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι έξω από τη σκέψη τους...Το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων όλων των πολιτών αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Π. Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπορούσε να επιτρέψει μια γενναία πολιτική αναδιάρθρωσης δανείων, επωφελή για τα νοικοκυριά αλλά και την εθνική οικονομία ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι.

«Όχι δεν χρειάζονται ούτε νέοι φόροι, ούτε αυξήσεις σε υπάρχοντες. Τα δημόσια έσοδα μπορούν να συνεχίσουν την αυξητική πορεία τους σε σχέση με πέρυσι παρά την ύφεση, εφόσον συνεχιστεί η εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και η όλο πιο αποτελεσματική λειτουργία της φορολογικής αρχής», τονίζει ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως «η επαπειλούμενη από πέρυσι αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι έξω από τη σκέψη μας».

Όσον αφορά τις εκλογές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατανοεί, όπως λέει, τον θυμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει όμως πως «δεν θα αφήσουμε να χρησιμοποιηθούν τα συναισθήματα μας αυτά για να γκρεμιστεί η παράταξη» δηλώνοντας πως το πολιτικό σώμα «θα δώσει καθαρή πλειοψηφία στις δυνάμεις που υπηρέτησαν με συνέπεια και δεσμεύονται καθαρά να υπηρετήσουν την ασφαλή επαναφορά των πραγμάτων σε μια σταθερή και ανοδική τροχιά».

Εννιά χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

Στις 13 Απριλίου του 2003, 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας χάνουν τη ζωή τους. Είναι ορισμένα γεγονότα, για τα οποία, ακόμα και χρόνια μετά, θυμόμαστε πού βρισκόμασταν και τι κάναμε όταν... πληροφορηθήκαμε πως πράγματι συνέβησαν. Μεταξύ των γεγονότων, που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, έστω κι αν συμπληρώθηκαν κιόλας 9 χρόνια από τότε, είναι το δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η επιστροφή από την τριήμερη εκδρομή της πρώτης τάξης του λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας στην Αθήνα, διεκόπη στο 38ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών.

Ήταν λίγο πριν τις 7.30 μμ της 13ης Απριλίου του 2003, όταν σε ένα στενό σημείο του δρόμου στην κοιλάδα των Τεμπών, στο λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές, είχε στήσει καρτέρι ο θάνατος, μεταμορφωμένος σε νταλίκα που μετέφερε νοβοπάν και μελαμίνες.

Το εμπόρευμα αποκολλήθηκε από την νταλίκα του οδηγού Δ.Ν. Ένα μέρος του εμπορεύματος έπεσε στο δρόμο, ενώ ένα άλλο θέρισε το λεωφορείο, με το οποίο διασταυρώθηκε εκείνη τη στιγμή, του οποίου την αριστερή πλευρά «ξύρισε».

Διαλυμένα καθίσματα, κομμένες λαμαρίνες, σπασμένα τζάμια.. διαμελισμένα παιδικά κορμιά και φωνές τρόμου, συνέθεταν το σκηνικό φρίκης, που εκτυλίχθηκε στο σημείο που σταμάτησε η πορεία του λεωφορείου.

Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κατερίνη και Λάρισα έστειλαν ασθενοφόρα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, ενώ στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, για την όσο το δυνατό γρηγορότερη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Θρήνος στα νοσοκομεία

Περίπου δύο ώρες χρειάστηκαν προκειμένου να απεγκλωβιστούν όλοι οι τραυματίες και να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Κατερίνης. Τα ασθενοφόρα έφταναν το ένα μετά το άλλο μεταφέροντας νεκρούς και διακομίζοντας τραυματίες.

Τους γονείς, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με λεωφορεία, είχαν σπεύσει να στηρίξουν και ιδιώτες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ από το νοσοκομείο γίνονταν εκκλήσεις για φιάλες αίματος.

Οι νεκροί και οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Κατερίνης, ενώ η ιατροδικαστής της Λάρισας, ζήτησε τη μεταφορά όλων των νεκρών στο νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να γίνει εκεί η αναγνώρισή τους.

Αθώος ο οδηγός του λεωφορείου

Τον Οκτώβριο του 2008 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε αθώο τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου Κ. Μ., που ήταν μεταξύ των τραυματιών.

Ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, κρίθηκαν ο Αθ. Σ., πρόεδρος της εταιρείας «Ακρίατας Α. Ε.» για λογαριασμό της οποίας μεταφέρονταν η ξυλεία στην νταλίκα, και η διευθύνουσα σύμβουλος Λ. Σ., οι οποίοι καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών έκαστος.

Για τους καταδικασθέντες, το δικαστήριο δέχθηκε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και ότι επιδίωξαν στη συνέχεια να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους (σ.σ.: η εταιρεία πλήρωσε συνολικά για αποζημιώσεις το ποσό των 8.500.000 ευρώ), ενώ η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε το αίτημα αναστολής της ποινής και την μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως.
onlarissa.gr

Κοιμηθείτε κανονικά και... αδυνατίστε!

Θέλετε να χάσετε κιλά.


Ε, κοιμηθείτε επιτέλους σαν άνθρωποι, αφήστε το άγχος στην άκρη και τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά.

Το άγχος είναι γνωστό ότι επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό, αλλά όπως δείχνει νέα έρευνα το ίδιο κάνει και ο ύπνος, τόσο για αυτούς που υποφέρουν από αϋπνίες όσο και για τους... χουζούρηδες.

Ο ιδανικός χρόνος ύπνου ορίζεται μεταξύ των έξι και των οκτώ ωρών ημερησίως και σύμφωνα με τους ερευνητές του Κέντρου Ερευνών για την Υγεία Κάιζερ Περμανέντε των ΗΠΑ, είναι καίριος παράγοντας για τις δίαιτες που ακολουθούν το τρίπτυχο «λιγότερο φαγητό, περισσότερη κίνηση και καλός ύπνος».

Οπως εκτιμάται, λιγότερες ώρες ύπνου συντηρούν το άγχος στον οργανισμό, ενώ περισσότερες τον αδρανοποιούν.

Η δημοσίευση των στοιχείων στο International Journal of Obesity (περιοδικό για την παχυσαρκία) αναφέρει ότι προήλθαν από πειράματα με περίπου 500 παχύσαρκους εθελοντές, με μέση ηλικία 55 ετών, οι οποίοι, επί έξι μήνες, έπρεπε να τρώνε 500 λιγότερες θερμίδες τη μέρα, να ασκούνται σωματικά και να κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία.

Στο τέλος της διαδικασίας προέκυψε ότι μεγαλύτερη απώλεια κιλών είχαν οι εθελοντές με λιγότερο άγχος που κοιμούνταν φυσιολογικές ώρες. Μάλιστα, εάν κάποιος κοιμάται έξι ως οκτώ ώρες έχει μέχρι και διπλάσιες πιθανότητες να χάσει βάρος.

Αντίστοιχα καλύτερες προοπτικές έχουν όσοι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να αδυνατίσουν κρατούν καθημερινό «ημερολόγιο διατροφής».

newsit

Ο έρωτας προκαλεί πόνο κυριολεκτικά!

Η επιστήμη απέδειξε αυτό που σχεδόν όλοι έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά:


ο έρωτας πράγματι είναι επώδυνος.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στον εγκέφαλο κάποιου που βιώνει τον έρωτα χωρίς ανταπόκριση διεγείρονται οι ίδιες περιοχές με εκείνες που διεγείρονται με τον σωματικό πόνο, όπως για παράδειγμα ο πόνος που προκαλείται από ένα έγκαυμα, αναφέρει μελέτη που επικαλείται η ιστοσελίδα Health.com.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, ο εγκέφαλος δεν διαχωρίζει τον σωματικό από τον συναισθηματικό πόνο.

Επομένως η συζήτηση για τον έρωτα χωρίς ανταπόκριση και τους επώδυνους χωρισμούς "δεν αποτελεί απλά μία μεταφορά", εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, Ίθαν Κρος, καθηγητής του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η μελέτη, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, αναμένεται να ρίξει "φως" στο πώς τα συναισθηματικά τραύματα συνδέονται με τον χρόνιο πόνο.

Σαράντα υγιείς άνδρες και γυναίκες, που εγκαταλείφθηκαν από τον/την σύντροφό τους κατά τους έξι τελευταίους μήνες, υποβλήθηκαν στο πείραμα. Σε μία από τις δοκιμασίες, εφαρμόστηκε στο χέρι τους θερμότητα ίση με "ένα ζεστό φλυτζάνι καφέ".

Σε μία άλλη δοκιμασία κλήθηκαν να δουν μία φωτογραφία του/της πρώην αγαπημένου/ης τους.

Μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι τα δύο τμήματα του εγκεφάλου τους στα οποία παρατηρήθηκε διέγερση ήταν εκείνα που συνδέονται μόνο με τον σωματικό πόνο.

protothema
Enhanced by Zemanta

Στις 18.30 του Μ. Σαββάτου στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Στις 6.30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το κυβερνητικό σκάφος που θα μεταφέρει... το Άγιο Φως από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Εκπρόσωποι Εκκλησιών θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να παραλάβουν το φως και να το μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα.

Στην τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο θα παραστεί ο υφ. Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Νωρίτερα ο κ. Δόλλης θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ'.

ΚΡΗΤΗ - ΤΩΡΑ: "Βρήκε" το θάνατο μέσα στο Φαράγγι

Σε εξέλιξη είναι στο Φαράγγι του Αλμυρού επιχείρηση της ΕΜΑΚ για την ανάσυρση ενός 72χρονου άνδρα, που   τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από νωρίς το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, όταν σύμφωνα με το cretalive.gr, απομακρύνθηκε από την παρέα του , προκειμένου να κάνει μία βόλτα.


Καθυστερούσε όμως να επιστρέψει και οι οικείοι του που ανησύχησαν ειδοποίησαν την αστυνομία. Άμεσα ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό μου, η οποία όμως είχε δυστυχώς άσχημη εξέλιξη.

Ο ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός αργά το βράδυ , σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα απόκρημνο  σημείο.

Για την ανάσυρση του κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία , ενώ στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία για τους ...λαίμαργους του Πάσχα!

Αύξηση παρουσιάζουν κάθε χρόνο στη χώρα μας τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης αλλά γαστρεντερίτιδας από τη λαιμαργία που πιάνει τους περισσότερους με τα Πασχαλινά εδέσματα.


Οι ειδικοί επιστήμονες καταγράφουν αύξηση κάθε χρόνο τέτοια περίοδο των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων της τάξης του 20%. Η αύξηση αυτή αφορά κυρίως όσους τρώνε υπερβολικά, μετά από πολυήμερη νηστεία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν γαστρεντερικά προβλήματα.

Και επειδή συνήθως τα συμπτώματα είναι εξαιρετικά έντονα, οι περισσότεροι σπεύδουν για τις πρώτες βοήθειες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Για το λόγο αυτό οι εντολές που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας είναι να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι γιατροί που θα εφημερεύουν, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά.
Τώρα τι θα γίνει φέτος με το μειωμένο προσωπικό, τους λιγοστούς γιατρούς και εργαζόμενους, τις απλήρωτες εφημερίες και τα δεδουλευμένα, είναι μάλλον ...άλλου παπά Ευαγγέλιο.

newsit

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ερέτρια: 30χρονος "εσβησε" λίγες μέρες πριν γεννήσει η γυναίκα του...

Ένας 30χρονος  "έσβησε" λίγες μέρες πριν γεννήσει η γυναίκα του..


Την Μεγάλη Παρασκευή και τον Γολγοθά βιώνουν σήμερα με το χειρότερο τρόπο στην οικογένεια του Σταύρου Νασάκη..

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ποιος παρουσιαστής ανέβασε φωτογραφία στο twitter από την Ακολουθία των Παθών του Ιησού;

Ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter φωτογραφία μέσα από τον ναό.


Πολύ γνωστός παρουσιαστής βρέθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου για να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Παθών του Ιησού.
Πρόκειται για τον Νίκο Αλιάγα, ο οποίος ανέβασε την φωτογραφία από την ορθόδοξη εκκλησία του Παρισιού στον λογαριασμό του στο twitter.




zappit

Αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς λόγω Πάσχα

Τροποποιήσεις έρχονται στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω του Πάσχα.
Μέσα σταθερής τροχιάς.

Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δε θα ισχύσει η νυχτερινή παράταση δρομολογίων.

Τη Μ. Παρασκευή στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα εκτελούνται δρομολόγια με συχνότητα από 7 έως 10 λεπτά, στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) ανά 10 λεπτά, ενώ στη γραμμή του τραμ ανά 20 έως 25 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό και στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα εκτελούνται 10λεπτα δρομολόγια, ενώ η συχνότητα διέλευσης των συρμών του τραμ θα είναι κάθε 25 λεπτά.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα θα εκτελούνται 12λεπτα δρομολόγια στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) και 2, 10 λεπτα δρομολόγια στη γραμμή 3, ενώ στη γραμμή του τραμ κάθε 30 λεπτά.

Το Μ. Σάββατο 14/4 οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του Μετρό θα αποσυρθούν νωρίτερα και τα τελευταία δρομολόγια θα ισχύσουν ως εξής:

Από Αγ. Αντώνιο προς Αγ. Δημήτριο και αντίστροφα στις 22.45

- Από Δ. Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22.37

- Από Αιγάλεω προς Δ. Πλακεντίας 22.47

- Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο στις 21.25

- Από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω στις 22.03

- Από σταθμό Σύνταγμα προς τερματικούς στις 23.00

Τα τελευταία δρομολόγια της γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) θα ισχύσουν ως εξής:

- Από Πειραιά προς Κηφισιά και αντίστροφα στις 22.20

- Από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22.52 και προς Κηφισιά στις 22.39

Οι τελευταίοι συρμοί του τραμ θα αναχωρήσουν από Σύνταγμα για ΣΕΦ στις 21.52, για Ασκληπιείο Βούλας στις 21.40 και για 2η Αγ. Κοσμά στις 22.30.

Λεωφορεία, Τρόλεϊ

Τη Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα, τα λεωφορεία θα ακολουθήσουν ανάλογο με εκείνο του Σαββάτου. Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα δρομολόγια θα ακολουθούν το πρόγραμμα της Κυριακής.

Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα τρόλεϊ θα ακολουθούν το πρόγραμμα της Κυριακής, ενώ την Τρίτη εκείνο του Σαββάτου.

Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα δεν θα λειτουργήσουν τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 11, ενώ την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα ισχύσουν τα δρομολόγια στις γραμμές 7 και 8.

Το Μ. Σάββατο τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσύρονται σταδιακά από τις 22.00, δεν θα λειτουργήσουν οι νυχτερινές γραμμές, εκτός από την γραμμή 040 που θα έχει νυκτερινά δρομολόγια μετά τη 01.00. Κανονικά θα λειτουργούν οι γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

briefingnews.gr

Η Αίτνα ξύπνησε για 6η φορά [video]

Το πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη άρχισε να βγάζει λάβα για 6η φορά μέσα στιο 2012 και για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα.  Αν και ο ουρανός της Σικελίας έχει καλυφθεί απο καπνό, οι αρχές πάντως δεν έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής καμία προειδοποίηση για τις γύρω περιοχές καθώς η λάβα κινείται πολύ αργά.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Γλίτωσε από σοβαρό τροχαίο στην Κέρκυρα ο Αλέξης Κωστάλας

Απο θαύμα γλίτωσε ο Αλέξης Κωστάλας όταν το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνεπιβάτης ξέφυγε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαντάκι μεγάλου βάθους.

Στιγμές τρόμου έζησε στους δρόμους της Κέρκυρας ο πρώην κριτής του «Dancing on ice». Ευτυχώς όμως, τόσο ο ίδιος όσο και ο οδηγός του αυτοκινήτου, στάθηκαν πολύ τυχεροί αφού βγήκαν από αυτό σώοι! Όπως δήλωσε ο Αλέξης Κωστάλας στο Star, χωρίς να χάνει την αίσθηση του χιούμορ του:

«Καλά είμαι. Μια χαρά... Όλα είναι εντάξει... Είμαι στην Κέρκυρα γιατί ήταν η συναυλία της φιλαρμονικής εταιρίας "Μάνταλος" την Μεγάλη Δευτέρα ... Και συνέβη ένα τροχαίο. Ήμουν εκεί... Δυστυχώς θα με βλέπετε ακόμα...»

VIDEO: Γιαούρτια και μουστάρδες σε Γεωργιάδη και Μανωλίδου

Το ζαχαροπλαστείο "Τίλας" φιλοξενούσε το ζεύγος Γεωργιάδη - Μανωλίδου, μετά τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Πέμπτης.

Μαζί τους ήταν και το της ΝΔ Χάρης Ταμπούλογλου με άλλα περίπου δέκα άτομα.

Όμως τους βγήκε πικρός ο καφές, καθώς δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια, πάστα κέτσαπ και μουστάρδα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα σκάγια πήραν και την Ευγενία Μανωλίδου. Φανερά ενοχλημένοι όλοι προσπάθησαν στη συνέχεια να σκουπιστούν ενώ το γεγονός δεν πήρε έκταση με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Πάντως, οι επιτιθέμενοι "στόλισαν" την παρέα με διάφορα επίθετα όπως φασίστες και άλλα που ακούγονται στο βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...