Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αυτοκτόνησε συνταξιούχος δάσκαλος στην Καβάλα...

Μια αυτοκτονία ηλικιωμένου ανθρώπου που είχε μια υποδειγματική ζωή και άφησε ιδιόχειρο σημείωμα ότι το κάνει γιατί δεν αντέχει τον εξευτελισμό και την κρίση συγκλονίζει από χθες που συνέβη την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Η απονενοημένη αυτή ενέργεια του 78χρονου συνταξιούχου δασκάλου δείχνει ότι η κατάθλιψη και η απόγνωση σε ηλικίες που είχαν πλασμένη μια άλλη εικόνα για την κοινωνία και την ζωή, δεν μπορούν να την διαχειριστούν με τα νέα δεδομένα και καταρρέουν.

Ο συγκεκριμένος αυτόχειρας ένα ιδιαίτερα γνωστό και συμπαθές μέλος της κοινωνίας της Καβάλας, επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών αντιμετώπιζε τα τελευταία δύο χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Μάλιστα η κόρη του αναρωτήθηκε πως ήταν κάτοχος κυνηγετικού όπλου το οποίο δεν γνώριζε η οικογένεια και με το όπλο αυτό έφυγε 300 μέτρα έξω από το σπίτι κοντά σ' ένα βενζινάδικο και αυτοπυροβολήθηκε στην κοιλιά. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα, ο συνταξιούχος δάσκαλος ανέφερε:
"Προτιμώ να πεθάνω από τον εγκλεισμό στο ψυχιατρείο. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, τα παιδιά μου, την γυναίκα μου, τα αδέρφια μου. Να μου φυλάτε τα 5 εγγόνια μου, τα οποία λατρεύω. Συγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παράταγε το παιδί της σε ένα πάρκινγκ για να συναντάει τον εραστή της!

Έναν απίστευτο τρόπο είχε βρει μία κυρία στην Πάτρα προκειμένου να βρίσκεται με τον εραστή της. Έφευγε από το σπίτι με το παιδάκι της, το άφηνε σε έναν ανυποψίαστο ιδιοκτήτη πάρκινγκ μαζί με το αυτοκίνητό της -με την δικαιολογία πως πήγαινε στον γιατρό- και αυτή στην συνέχεια πήγαινε στο ξενοδοχείο...

Συγκεκριμένα, η κυρία στάθμευε το αυτοκίνητό της σε πάρκινγκ στο κέντρο της Πάτρας, μετέφερε πάντα το παιδί της και «παρακαλούσε» τον ιδιοκτήτη ή τον υπάλληλο βάρδιας να το προσέχουν γιατί έπρεπε να επισκεφθεί τον γιατρό, σύμφωνα με το dete.gr.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ προθυμοποιήθηκε να κάνει... και την νταντά, σκεπτόμενος πως η γυναίκα μπορεί να μην είχε που να αφήσει το παιδί.Το παιδί κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης το οδήγησε στον χώρο που υπάρχει τηλεόραση και του είπε να καθίσει εκεί μέχρι να έρθει η μητέρα του!Μόνο που το ραντεβού με τον γιατρό κράτησε... δύο ώρες!

Την επόμενη εβδομάδα, το σκηνικό δεν άλλαξε, ωστόσο ο γνωστός επιχειρηματίας λόγω της «πολύωρης» προηγούμενης καθυστέρησης, αποφασίζει να την ακολουθήσει για να δει που θα πάει! Η κυρία περπάτησε, δεν μπήκε σε καμία από τις γύρω πολυκατοικίες και έφθασε κοντά... στην παραλιακή ζώνη της πόλης! Μπήκε σε γνωστό ξενοδοχείο και προφανώς ανέβηκε σε κάποιο δωμάτιο.

Ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ έμεινε με ανοιχτό το στόμα καθώς ενώ το παιδάκι της είχε «κολλήσει» τα μάτια του στην τηλεόραση επί 2 ώρες, η μαμά του απολάμβανε προσωπικές στιγμές με τον εραστή της στο ξενοδοχείο!Η κυρία επέστρεψε δύο ώρες μετά, ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ, επιβίβασε το 5χρονο παιδί της στο αυτοκίνητό της και έφυγε!

Ο σύζυγός της, επιχειρηματίας της πόλης νόμιζε πως το παιδί του... έχει πάει βόλτα με τη μαμά! Και που να ήξερε πως η σύζυγός του χρησιμοποιούσε ως «κάλυψη» τον γιο τους... για να συναντά τον αγαπημένο της... στο σχεδόν παραλιακό ξενοδοχείο!

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ δεν ανακατεύτηκε στη σχέση του ζευγαριού (έστω και αν γνωρίζει τον σύζυγο) σκεπτόμενος πως θα μπορούσε να βρεθεί και μπλεγμένος!

Βίντεο -σοκ: Άνδρες των ΜΑΤ χτυπούν γυναίκα δημοσιογράφο

Ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου από τα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα την περασμένη Τετάρτη.

Στο συγκεκριμένο υλικό θα δείτε τους άνδρες των ΜΑΤ να επιτίθενται  σε μια γυναίκα δημοσιογράφο.

Μετά τα δυνατά χτυπήματα των αστυνομικών η γυναίκα, σωριάζεται στο έδαφος. Η δημοσιογράφος έμεινε κάτω για αρκετή ώρα, μέχρι που την παρέλαβε ασθενοφόρο προκειμένου να την μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

"Ραβασάκια" στους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις εκλογές - Θα κληθούν να πληρώσουν 5 χαράτσια!

- Μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία 3,5 δισ. ευρω

- Διαβάστε μέχρι πότε θα πρέπει να πληρωθούν

- Φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων σχεδιάζει μεταξύ άλλων το υπ. οικονομικών

Πέντε χαράτσια περιμένουν εκατομμύρια νοικοκυριά που αμέσως μετά τις εκλογές θα κληθούν να πληρώσουν για τις ακίνητες περιουσίες τους:

1. Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί 2.920.000 δηλώσεις από 3.946.646 ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 278,97 εκατ. ευρώ.

2. Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Οσοι είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%, ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.

3. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, θα λάβουν τον «λογαριασμό» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.

4. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Πάνω από 600.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.

5. Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012 που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το τέλος θα καταβληθεί σε 5 ίσες δόσεις.


Μέσα στον Απρίλιο, οι ιδιοκτήτες θα λάβουν το ραβασάκι της ΔΕΗ με την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν εντός του Μαϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων έχει ήδη έτοιμα προς αποστολή 270.000 σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009, για την είσπραξη εσόδων περίπου 10 εκατ. Ευρώ. Η αποστολή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο ενώ το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, στα σχέδια του υπουργείου οικονομικών είναι και η φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων ενώ εξετάζονται και αλλαγές στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, μείωση ή και κατάργηση του αφορολογητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεες και καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές.

Συμπλοκές και ξύλο στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα όταν στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στο οποίο είχε κηρυχθεί για σήμερα απεργία. λόγω απολύσεων, επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθούν κάποια από τα δρομολόγια...
Απεργοί στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν τα λεωφορεία να ξεκινήσουν ήρθαν στα χέρια με τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει και να επικρατήσει μεγάλη ένταση.

Στο σημείο έσπευσαν τα ΜΑΤ ωστόσο δεν έγινε καμία προσαγωγή...

Δείτε το σκηνικό της έντασης στο video του ΑLPHA ΕΔΩ

Ο Σαμαράς στην «Ανατροπή» και μετά γκάλοπ - φωτιά!

Μεγάλη Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Στην εκπομπή «Ανατροπή», που θα μεταδοθεί εκτάκτως στις 20:45 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, «ανοίγει τα χαρτιά του» και μιλά στον Γιάννη Πρετεντέρη για όλα όσα θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν μετά την κάλπη.

Και στις 23:45 η μεγάλη προεκλογική δημοσκόπηση της GPO.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης θα παρουσιάσει τη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO και στο στούντιο για να σχολιάσουν θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: Η Ν.Δ. Μπροστά - Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει- Κρατάει δυνατά η Αριστερά

Με οκτώ μονάδες διαφορά, προηγείται η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα». Στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, άκυρα και αποχή, η διαφορά μειώνεται στο 6,7%.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι- Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, Άρμα Πολιτών 1%.
Enhanced by Zemanta

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην "Εξέδρα"

Νέες κωμικοτραγικές καταστάσεις έλαβαν χώρα στην εφημερίδα «Εξέδρα», η οποία δεν κυκλοφορεί από τις 19 Μαρτίου αλλά επισήμως δεν έχει κλείσει.

Και αναφέρουμε την εν λόγω λεπτομέρεια καθώς οι εργαζόμενοι, που και απλήρωτοι επί τρίμηνο είναι και αποζημιώσεις δεν έχουν λάβει, βρίσκονται τυπικά σε επίσχεση εργασίας. Κι όμως χτες βρήκαν τα γραφεία κλειδαμπαρωμένα.

Περίπου 40 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, καλώντας και την αστυνομία και ενημερώνοντας την ΕΣΗΕΑ και άλλες δημοσιογραφικές οργανώσεις καθώς κάτι τέτοιο ήταν παράνομο. Εντέλει αφίχθησαν και αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ) Γιώργος Μυλωνάς και η δικηγόρος Κατερίνα Φλίνου ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης.

Ο Ανδρουλιδάκης επιδόθηκε σε μια ασύλληπτη φαρσοκωμωδία. Αρχικά κατηγόρησε τους εργαζομένους για κλοπή υπολογιστών (!), κάτι που αργότερα ο ίδιος αναίρεσε, παραδεχόμενος πως οιοσδήποτε θα μπορούσε να είχε κάνει την εν λόγω ενέργεια αφού τα γραφεία ήταν αφύλαχτα.

Κατόπιν, ερωτούμενος σχετικά από Μυλωνά και Φλίνου, είπε πως η εφημερίδα έχει αναστείλει την έκδοσή της και απλώς δεν το έχει ανακοινώσει (!), επιμένοντας να μην επιτρέπει την είσοδο των εργαζομένων στον 7ο όροφο για την προγραμματισμένη συνέλευσή τους, επαναλαμβάνοντας το προαναφερθέν έωλο επιχείρημα.

Στα ερωτήματα των εργαζομένων για την εξόφλησή τους, είπε πάνω από δέκα φορές πως ως την προσεχή Τετάρτη θα λάβουν και τα οφειλόμενα και τις αποζημιώσεις και τα χαρτιά των απολύσεων τους.

Για να γίνουμε κατανοητοί, οι εργαζόμενοι της «Εξέδρας» δεν έχουν λάβει από την εταιρεία RATE NEWS Α.Ε. κανένα επίσημο έγγραφο πληρωμών ή απόλυσης και ούτε καν σε ταμείο ανεργίας δεν μπορούν να εγγραφούν!

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων μετέβη κατόπιν στην ΕΣΗΕΑ όπου έκανε ενημέρωση του τι διαδραματίστηκε σήμερα. Και φυσικά ουδείς εξ αυτών πιστεύει άλλη μια υπόσχεση του Ανδρουλιδάκη για εξόφληση των χρεών, καθώς η εν λόγω… κασέτα «παίζει» από τα τέλη Ιανουαρίου!

Το παράδοξο είναι ότι την ίδια στιγμή, στα «κλειδωμένα» γραφεία, υπάρχει προσωπικό που προετοιμάζει την έκδοση του κυριακάτικου πολιτικού φύλλο που σχεδιάζει ο Ανδρουλιδάκης!

Κουβέλης: Εκλογές χωρίς άλλη καθυστέρηση

Δήλωση προέδρου ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, για τις εκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις.

"Η κοινωνία βρίσκεται σε ασφυξία κάτω από το βάρος των ανελέητων μέτρων της απαράδεκτης πολιτικής που ασκούν οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν χωρίς άλλη καθυστέρηση και οι πολίτες να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της".

Ν. Νικολόπουλος: Η επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό θα δώσει 4.000 θέσεις εργασίας

Η διαπίστωση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, ότι παραμένουν σε πλήρη αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις την απεμπλοκή του έργου της Ολυμπίας Οδού, έρχεται λίγο χρόνο μετά την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, με θέμα τις καθυστερήσεις των μεγάλων οδικών έργων, από το βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. Νίκο Νικολόπουλο.

Ο κ. Νικολόπουλος, αφού καταγγέλλει την αδυναμία της κυβέρνησης να βρει λύση επί δύο χρόνια, αναγκάζοντας τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν διόδια σε δρόμους υπό κατασκευή, τονίζει ότι σε περίπτωση επανεκκίνησης των έργων στην Ολυμπία Οδό, θα απασχοληθούν 4.000 περίπου εργαζόμενοι.

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος ρωτά χαρακτηριστικά τα εξής:

- Πόσα χρήματα έχει εισπράξει το κράτος από τα διόδια των ημιτελών οδικών έργων, αν και δεν παρέχει καμία απολύτως υπηρεσία;

- Για ποιο λόγο το Δημόσιο δεν εκχώρησε μέρος των παραπάνω εσόδων των διοδίων, ώστε να αντισταθμίσει το έλλειμμα των εσόδων προς τις τράπεζες, από την μείωση της κυκλοφορίας, ώστε τα έργα να μην διακοπούν;

- Πόσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν στα οδικά έργα, επειδή το Δημόσιο προτιμούσε να εισπράττει το ποσοστό των διοδίων, αντί να εκχωρήσει ένα μικρό μέρος τους και να διασώσει τις θέσεις εργασίας τους;

Π. Κωστόπουλος: Και μέτοχος στη ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ του ΑΝΤ1

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Μόλις πριν από τρεις μέρες, με επίσημη ανακοίνωσή της προς τα media, η ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ενημέρωνε για τη νέα θέση που αναλαμβάνει ο Πέτρος Κωστόπουλος στον όμιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο παρουσιαστής της εκπομπής «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο» στον ΑΝΤ1, θα έχει και το δικό του ποσοστό μετοχών στο νέο εγχείρημα του ομίλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πέτρος Κωστόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Creative Officer στην εταιρία, παράλληλα με το ρόλο του Special Advisor του Αlexander Holland, COO του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα.

Στις προθέσεις της εταιρίας ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ είναι και η επέκτασή της σε νέα projects που θα έχουν την «σφραγίδα» και δημιουργική κατεύθυνση του Πέτρου Κωστόπουλου ο οποίος όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα αρκεστεί μόνο στη θέση που του δόθηκε αλλά θα έχει και το δικό του ποσοστό μετοχών στα μεγαλεπήβολα σχέδια του ομίλου. gossip-tv.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

 

Ο Άρης Τερζόπουλος γράφει για τον Πέτρο Κωστόπουλο

Κωστόπουλος: «Εγώ φταίω για όλα»

 

Την πικρή ομολογία ότι φαλήρισε, κάνει ο Πέτρος Κωστόπουλος με σημείωμά του στο pkool, το προσωπικό του blog. Αφού δηλώνει ότι έχασε τα π...



  

 

  


Enhanced by Zemanta

Ξυλοκόπησαν αστυνομικό στο Σύνταγμα και του πήραν το περίστροφο

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στο Σύνταγμα, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε ειδικό φρουρό ο οποίος βρισκόταν μόνος του στην περιοχή, τον ξυλοκόπησαν και του αφαίρεσαν την ζώνη, τον ασύρματο, μέχρι και το σακάκι του.

Το συμβάν όμως δεν έληξε εκεί, στην συνέχεια αφού σταμάτησαν να τον ξυλοκοπούν, πήραν τα «λάφυρά» τους και τα κρέμασαν σε δέντρο της πλατείας Συντάγματος.

Εκτός από το μπουφάν που φορούσε, τη ζώνη, το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον ασύρματο, του αφαίρεσαν και το υπηρεσιακό του περίστροφο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στον ειδικό φρουρό την ώρα που έβγαινε από τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα καθώς βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και τον ξυλοκόπησαν, τον έγδυσαν και κρέμασαν τα ρούχα του στο δέντρο.

Ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το τελευταίο αντίο στον 77χρονο φαρμακοποιό, Δημ. Χριστούλα

Το τελευταίο αντίο είπαν, συγγενείς και φίλοι του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τετάρτης αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος.

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 μμ η πολιτική κηδεία του 77χρονου, ενώ σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Η κόρη του, στον επικήδειο που διάβασε, τόνισε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ όταν έφτασε το φέρετρο με τη σορό και τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.

 «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος που βρισκόταν στο νεκροταφείο. Ελάχιστοι πολιτικοί δίνουν το παρών, ανάμεσά τους η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Μπογιόπουλος του ΚΚΕ.

Πορεία στο Σύνταγμα έγινε, από τον κόσμο που βρέθηκε στο πρώτο νεκροταφείο, για το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η συριακή κοινότητα Ελλάδας. Πάνω στο φέρετρο του 77χρονου υπάρχουν η ελληνική και η συριακή σημαία, ενώ τα μέλη της συριακής κοινότητας, στον χαιρετισμό τους, χαρακτήρισαν τον Δ. Χριστούλα "ήρωα και της Συρίας".
  
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με μήνυμά της κάλεσε τους εργαζόμενους και την νεολαία να αποτίσουν φόρο τιμής στον Δημήτρη Χριστούλα με μαζική παρουσία στη κηδεία του στο Α νεκροταφείο. "Δεν θα πούμε αντίο στον άνθρωπο που μας συγκλόνισε με το πολιτικό μήνυμα αντίστασης και εξέγερσης που έστειλε με σφαίρα που αφαίρεσε τη ζωή του γιατί θα το έχουμε παντοτινό σύντροφο στις εξεγέρσεις ενάντια στις άθλιες πολιτικές των Μνημόνιων και των κυβερνήσεων που ως σύγχρονοι Τσολάκογλου επιτίθενται στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας σπέρνοντας τη εξαθλίωση και τη πείνα", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Enhanced by Zemanta

Δύσκολες ώρες για τον gentleman του θεάτρου Μάκη Ρευματά

Το δικό του Γολγοθά ανέβηκε τους τελευταίους μήνες ο Έλληνας ηθοποιός Μάκης Ρευματάς μέχρι να εντοπίσουν οι γιατροί το πρόβλημα υγείας του. Παρόλο που ο ίδιος νοσούσε οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν τι είχε. Έμεινε κλεισμένος στο νοσοκομείο για τρεις μήνες και υποβλήθηκε σε πάρα πολλές εξετάσεις, μέχρι που εντόπισαν ένα λέμφωμα.
 
Μιλώντας στην “Espresso” o gentleman του θεάτρου αποκάλυψε πως ταλαιπωρήθηκε πολύ αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να βγει δυνατός μετά από οκτώ χημειοθεραπείες.
 
Για τρεις μήνες η αγωνία του ήταν μεγάλη και ο Μάκης Ρευματάς είχα αποκοπεί από τα αγαπημένα του πρόσωπα. Δεν δεχόταν να δει κανέναν, εκτός από την κόρη του Έφη Ρευματά που είναι κι εκείνη ηθοποιός και του έδινε κουράγιο. 
 
“Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία, γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν σε νοσοκομείων βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο γερός ασθενής... Έκανα τόσες εξετάσεις που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό, να ξέρω τι έχω, τίποτα... Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αφτί... Πήγα σε έναν αιματολόγο και βρήκε ότι έχω λέμφωμα”, είπε χαρακτηριστικά.
 
Σήμερα, ο Μάκης Ρευματάς είναι πολύ καλύτερα στην υγεία του και αφού ολοκλήρωσε τις θεραπείες του, έχει αρχίσει να συνέρχεται.

Έρευνα για τους 4 νεκρούς σπό σύγκρουση τρένου με ΙΧ στο Κρυονέρι

Διεξοδική έρευνα ξεκίνησε για να εντοπιστούν τα  ακριβή αίτια  του πολύνεκρου δυστυχήματος μετά από σύγκρουση τρένου με ΙΧ.

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός από τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας με ΙΧ στο Κρυονέρι, στη συμβολή των οδών Ανοίξεως και Ανεμώνης. Τρεις μετανάστες έσπευσαν να βοηθήσουν, χωρίς αποτέλεσμα, σπρώχνοντας το αυτοκίνητο που είχε κολλήσει στις ράγες.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου από σημείο χωρίς διάβαση, με αποτέλεσμα οι τροχοί του να κολλήσουν στη σιδηροτροχιά.

Τρεις μετανάστες από το Πακιστάν προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό και τη συνοδηγό από το όχημα ωστόσο εκείνη την ώρα παρασύρθηκαν από διερχόμενη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση το ΙΧ μεταβλήθηκε σε άμορφη μάζα.
Νεκροί είναι οι δύο ηλικιωμένοι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου και δύο αλλοδαποί ενώ ο τρίτος Πακιστανός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο τραυματισμένος.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής

Εγκληματική οργάνωση, η οποία εκβίαζε ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, εξαρθρώθηκε το βράδυ της 3-4-2012, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τ.Α. Ομόνοιας στην περιοχή της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, μέλη του κυκλώματος.

Όπως έγινε γνωστό, από την πολύμηνη έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ομόνοιας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία εκβίαζε ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, για «παροχή προστασίας». Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχής δεν ενέδιδαν, προέβαιναν σε εμπρησμούς για εκφοβισμό.

Τα οικονομικά οφέλη τα οποία αποκόμιζε η οργάνωση, υπερέβαιναν τις 500.000 ευρώ ετησίως.

Από την αστυνομική επιχείρηση, εκτός από τα επτά μέλη του κυκλώματος, συνελήφθησαν άλλοι πέντε αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε απεργία πείνας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σε απεργία πείνας, από σήμερα έως τη Μεγάλη Παρασκευή, προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012, αλλά και προηγούμενων ετών.

Σχετική απόφαση έλαβε το δ.σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (η απεργία θα γίνει έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας), σε ανακοίνωση του οποίου, διεκτραγωδείται η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η αναλογία Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων είναι πλέον 30% και 70%, αντιστοίχως».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να επανέλθουν από την Τρίτη 17 Απριλίου, εξετάζοντας άλλους τρόπους αγωνιστικών κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό και εγκατάλειψη» από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

- «Είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε σε όλους ότι η κατάληξη της εγκληματικής δράσης έχει ως απόληξη τον εργασιακό μας χώρο. Υπήκοοι ξένων χωρών που ο πολιτισμός τους, τους επιτρέπει, αν δεν τους επιβάλλει να θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων που φιλοξενείται στις ελληνικές φυλακές και δεν παύουν καθημερινά να το εκφράζουν.

- Από την κοινή υπουργική απόφαση, περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, εξαιρέθηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές. Και αυτό παρότι καθημερινά στις φυλακές της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά βίας και ξυλοδαρμού συναδέλφων τους, αλλά και με «την εξαναγκαστική διαβίωση υγιών κρατουμένων με κρατούμενους που πάσχουν σοβαρά από λοιμώδη νοσήματα (φυματίωση, ηπατίτιδα, AIDS κ.λπ.)», τους οποίους οι ίδιοι ερευνούν, προκειμένου να αποτρέψουν μεταξύ τους συμπλοκές».

Θεσσαλονίκη: Τρεις τραυματίες σε συμπλοκή κουκουλοφόρων με οπαδούς του ΠΑΟΚ

Τρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, κατά τη διάρκεια συμπλοκής στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης στις μία παρά τέταρτο το βράδυ.

Η συμπλοκή άρχισε με αφορμή τη ρίψη αντικειμένων από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα κατά συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ.

Φίλαθλοι που βρίσκονταν μπροστά στον σύνδεσμο αντέδρασαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή και να τραυματιστούν τρία άτομα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Έρευνα και προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Video - ΓΙάννενα: Γιαούρτια και αυγά σε παρουσιαστή την ώρα του δελτίου!

Επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος Tv1 έκαναν χθες λίγο μετά τις 9 κουκουλοφόροι και ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη με καλεσμένο στο studio.


Oι δράστες εισέβαλαν στο studio, επιτέθηκαν φραστικά αλλά και πετώντας αυγά και γιαούρτια στον παρουσιαστή Παναγιώτη Μπούρχα.

Ο λόγος της επίθεσης ήταν όπως αναφέρει το palmosipirou.gr γιατί την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή "Εν λευκώ" o Παναγιώτης Μπούρχας φιλοξένησε τηλεφωνικά τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής.

To σύνθημα που έγραψαν ήταν: "Όποιος δίνει βήμα  στους φασίστες θα μας βρίσκει μπροστά του"

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της εισβολής ΕΔΩ

Ληστεία με... θαύμα ! Σηκώθηκε ο "ανάπηρος" και λήστεψε την τράπεζα!

Απίστευτο το σχέδιο που σκαρφίστηκαν οι ληστές στο Ηράκλειο Αττικής 


Ένα τέταρτο πριν τις εννιά δυο άνδρες, ένας σε αναπηρικό καροτσάκι και ένας ακόμη που τον βοηθούσε σπρώχνοντάς το εμφανίστηκαν στην τράπεζα στη γωνία της Μαρίνου Αντύπα με την Καράγιωργα.

Όταν οι υπάλληλοι είδαν τον ανάπηρο άνθρωπο μπροστά στην πόρτα αποφάσισαν να ανοίξουν την πλαϊνή καθώς η κεντρική είναι από αυτές που δεν επιτρέπουν την είσοδο παραπάνω από ενός ατόμων με χρονοκαθυστέρηση και επίσης δεν διαθέτει αρκετό χώρο για αναπηρικό καρότσι.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το καρότσι ήταν ο ... δούρειος ίππος των ληστών.

Μόλις οι δύο άνδρες μπήκαν στο υποκατάστημα ... έγινε το θαύμα. Ο “ανάπηρος” σηκώθηκε και μαζί με τον συνεργό του έβγαλαν από ένα όπλο και ακινητοποίησαν τους πάντες.

Άδειασαν τα ταμεία και στη συνέχεια με ... γρήγορες κινήσεις βγήκαν ξανά στο δρόμο και μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο όπου τους περίμεναν άλλοι δύο συνεργοί τους.

Θήβα: Μεταμεσονύκτιο μαρτύριο στα χέρια ''4'' κουκουλοφόρων!

Ο ηλικιωμένος έκλαιγε, φώναζε ''βοήθεια'' αλλά οι αδίστακτοι κακοποιοί δεν έκαναν πίσω - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, έχει εξαπολύσει η αστυνομία...


Όλα έγιναν λίγο μετά τις 02.00, στο σπίτι του ηλικιωμένου, στο κέντρο της πόλης. Την ώρα που κομόταν μόνος στο σπίτι, οι 4 δράστες παραβίασαν την εξώπορτα και μπήκαν μέσα. Όταν ο παππούς άκουσε έναν θόρυβο και ξύπνησε, ήταν αργά. Οι δράστες μπήκαν στο υπνοδωμάτιο και το μαρτύριο του ηλικιωμένου, μόλις είχε ξεκινήσει...

Οι κακοποιοί άρχισαν να τον χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα στο πρόσωπο και το σώμα. Ο ηλικιωμένος καλούσε σε βοήθεια, αλλά οι δράστες συνέχιζαν τα χτυπήματα απτόητοι. Όταν ο άτυχος παππούς, έπεσε σχεδόν αναίσθητος στο πάτωμα από τα χτυπήματα, οι ληστές τον έδεσαν σε μία καρέκλα και άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι.

Ύστερα από λίγο, βρήκαν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο σπίτι, το άνοιξαν και βούτηξαν τα 80.000€ που υπήρχαν μέσα. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη...

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πέντε μύθοι για το ναυάγιο του Τιτανικού

Η σύγκρουση του Τιτανικού με ένα παγόβουνο 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της 14ης Απριλίου 1912 και η βύθισή του μόλις 2 ώρες και 40 λεπτά αργότερα, είναι ίσως η πιο γνωστή ιστορία ναυαγίου στην ιστορία της ναυσιπλοΐας. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, πολλά γεγονότα σχετικά με την τραγωδία έχουν έρθει στο φως. Είναι όμως όλα αληθινά;

Ο Τιτανικός, υπερωκεάνιο της βρετανικής εταιρίας White Star Line, παρέσυρε τελικά στο θάνατο 1.523 από τους 2.223 επιβάτες του, και από «θαύμα της ναυπηγικής» έγινε συνώνυμο της τραγωδίας. Ακολούθησε μια ολόκληρη παραφιλολογία σχετικά με τις συνθήκες του ναυαγίου πριν και κατά τη διάρκειά του, κι έτσι γεννήθηκαν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς «αστικούς μύθους» που έμειναν στην ιστορία. 


Colorful image of RMS Oceanic
Colorful image of RMS Oceanic (Photo credit: Wikipedia)
Μύθος 1: το δήθεν «αβύθιστο πλοίο»

Σύμφωνα με τον ο Ριτσαρντ Χάουελς του βρετανικού πανεπιστημίου Κινγκς Κόλετζ, αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος σχετικά με τον Τιτανικό. Όπως εξηγεί ο ίδιος, η ίδια η εταιρεία ποτέ της δεν είπε κάτι σχετικό με το «αβύθιστο» του Τιτανικού, αλλά είναι μια ιστορία που βολεύει παρά πολύ τη λαϊκή δοξασία γιατί φέρνει στο νου την αρχαιοελληνική έννοια της ύβρεως και την τιμωρία ενός καραβιού από τον Θεό εξαιτίας της αλαζονείας του. Αντιθέτως, «η βύθιση του Τιτανικού δεν θεωρήθηκε τόσο σημαντικό γεγονός στην εποχή του, καθώς πολλοί πίστευαν τότε πως κάτι τέτοιο, αργά ή γρήγορα, θα συνέβαινε».

Μύθος 2: η ορχήστρα «έπαιζε μέχρι το τέλος»

White Star line in buff
White Star line in buff (Photo credit: JimmyMac210)

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μύθο, τα 7 μέλη της ορχήστρας έπαιζαν με τα πόδια του κυριολεκτικά χωμένα στο νερό. Η συγκεκριμένη ιστορία βασίστηκε σε αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως θυμούνται μεν την ορχήστρα να παίζει, αλλά φυσικά μέσα στο χαμό της ώρας εκείνης, κανείς δεν θυμάται αν έπαιξαν μέχρι το τέλος. Σύμφωνα με τον Πολ Λούντεν-Μπράουν, επικεφαλής της «Titanic Historical Society», η ιστορία με τους αυτόχειρες μουσικούς χρησιμοποιήθηκε, ποιητική αδεία, στην ταινία του Τζέιμς Κάμερον.

Μύθος 3: ο καπετάνιος «πέθανε ηρωικά»

Ο καπετάνιος Εντουαρντ Σμιθ παρουσιάστηκε στην ταινία ως ένας βαριά πληγωμένος από τύψεις κι ένοχες άνθρωπος που προτίμησε να βυθιστεί με το καράβι του από το να διασωθεί. «Τίποτα από αυτά δεν συνέβη όμως», τονίζει ο Λούντεν-Μπράουν. «Απλώς η τύχη του Σμιθ αγνοείται. Σαν να έγινε καπνός. Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε. Ωστόσο, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το ναυάγιο του Τιτανικού, αφού αυτός ήταν που οδήγησε το καράβι ανάμεσα στα παγόβουνα, θεωρώντας λανθασμένα ότι, παρά το μέγεθος του πλοίου του, μπορούσε με ελιγμούς να τα αποφύγει».

Μύθος 4: ο «κακός» πρόεδρος της εταιρείας


Οι μύθοι περί του προέδρου της White Star Line, Μπρους Ισμέι, τον παρουσιάζουν ως έναν «καβγατζή» που πίεσε τον καπετάνιο να οδηγήσει το πλοίο μέσα από τα παγόβουνα για να κάνει πιο γρήγορα, καθώς και ότι όταν το πλοίο βυθιζόταν πήρε τη θέση μιας γυναίκας σε μια σωσίβια λέμβο, για να σωθεί. «Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο Ισμέι βοήθησε πολλούς επιβάτες να ανέβουν σε σωσίβιες λέμβους, προτού επιβιβαστεί στην τελευταία από αυτές», αναφέρει ο λόρδος Μέρσι, ο οποίος είχε διεξάγει την έρευνα για τις συνθήκες του ναυαγίου, λίγους μήνες μετά το δυστύχημα. Ο ίδιος ο Ισμέι σώθηκε και παραιτήθηκε από τη θέση του έναν χρόνο μετά, το 1913.

Μύθος 5: η κλειδαμπαρωμένη «τρίτη θέση» επιβατών

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μύθο, μεταξύ της πρώτης και της τρίτης θέσης επιβατών, υπήρχε μια πόρτα που έμεινε κλειδαμπαρωμένη, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ναυαγίου, προκειμένου οι «κοινωνικά κατώτεροι» επιβάτες, να μην έχουν την ευκαιρία να διασωθούν, αφήνοντας τους εύπορους επιβάτες να επιβιβαστούν στις σωσίβιες λέμβους. Όντως ένα τέτοιο τύπου κιγκλίδωμα υπήρχε, όμως η πόρτα δεν ήταν αμπαρωμένη και σίγουρα όχι κατόπιν εντολής. Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας του Λόρδου Μέρσι, οι περισσότεροι επιβάτες της τρίτης θέσης αρνήθηκαν από μόνοι τους να αποχωριστούν τα λιγοστά τους υπάρχοντα και να επιβιβαστούν δίχως αυτά στις λέμβους - ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως δόθηκε εντολή από τον καπετάνιο να μείνουν κλειδωμένοι στο χώρο που τους αναλογούσε.
Enhanced by Zemanta

Kάλεσμα Βενιζέλου στους διαγραμμένους του ΠΑΣΟΚ

Κάλεσμα στους διαγραμμένους να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, εφόσον συμφωνούν με την πολιτική του, θα απευθύνει ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, την Παρασκευή το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να σηματοδοτήσει την «συστράτευση του προοδευτικού χώρου» ενόψει των κρίσιμων εκλογών.
Το θέμα τέθηκε στο άτυπο ηγετικό όργανο που συνεδρίασε υπό τον κ. Βενιζέλο στην Ιπποκράτους. Εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τις προθέσεις του για επιστροφή των διαγραφέντων και σύμφωνα με πληροφορίες ουδείς εξέφρασε αντίρρηση. «Ασφαλώς και θα επιστρέψουν. Πήραμε τη σωστή απόφαση» έλεγε αμέσως μετά προς το «iefimerida» κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. «Δεν πρόκειται να ζητήσει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, αλλά θα πρέπει όσοι επιστρέψουν στα ψηφοδέλτια να συμφωνούν με την πολιτική του Κόμματος» πρόσθετε ο ίδιος.
Στην συνεδρίαση που διήρκησε 3 ώρες μετείχαν οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Μίμης Ανδρουλάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Πέτρος Ευθυμίου και Χρήστος Πρωτόπαπας και η εκπρόσωπος Τύπου κυρία Φώφη Γεννηματά.
Αναλύθηκε η προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ και το ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που θα αποτελέσει τον προεκλογικό καμβά του Κινήματος. Σύμφωνα με τα στελέχη της Ιπποκράτους, η κύρια λέξη που θα την διατρέχει θα είναι η «αλήθεια».
Ο κ. Βενιζέλος ειδοποίησε τα στελέχη του να είναι «stand by» το Σαββατοκύριακο καθώς θα υπάρξει και άλλη τέτοια συνεδρίαση με την ίδια σύνθεση και ζήτησε μέχρι αύριο να έχουν έτοιμες τις προτάσεις τους για τις προεκλογικές δράσεις του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο κ. Χρήστος Παπουτσής, κατά τη συνεδρίαση, άφησαν αιχμές κατά του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στον οποίο επέστησαν την προσοχή για το θέμα χώρων κράτησης των μεταναστών. «Είναι ευαίσθητο θέμα, πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή» είπαν κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Το μεσημέρι της Παρασκευής συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας, οι Γραμματείς των Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών, οι Γραμματείς των Τομέων του Εθνικού Συμβουλίου, οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Που πήγαν τα 200 εκατ. ευρώ που φέσωσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την Αγροτική

Εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν ως αδιαφανείς και ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί που εισπράττουν και κυρίως δαπανούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πολλές φορές μάλιστα χωρίς επίσημα παραστατικά.
Με τη βεβαιότητα της κρατικής επιχορήγησης και κυρίως των θαλασσοδανείων από τις τράπεζες που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο είναι χαρακτηριστικό ότι επί πολλά χρόνια τα κόμματα είτε δεν κατήρτιζαν προϋπολογισμό και απολογισμό, είτε τους έκλειναν με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ελέγχους.
Οι ενισχύσεις από μέλη και... φίλους είναι παραδοσιακά μαύρες και χωρίς παραστατικά, όπως επίσης και τα κάθε λογής έξοδα που γίνονται κυρίως σε περιόδους εκλογών.
Φυσικά σημαντικό μέρος των χρεών οφείλεται στους τεράστιους μηχανισμούς υπαλλήλων αλλά και των κομματικών στελεχών που εκτός από τα φανερά, πολλές φορές, λαμβάνουν και μαύρα χρήματα.
Αν σε αυτά αθροιστούν και χρήματα δημοσίων σχέσεων, δημοσκοπήσεων και ενισχύσεων σε ΜΜΕ, τότε έχουμε μια σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα για τις μαύρες τρύπες που παρουσιάζουν τα κόμματα στα ταμεία τους.
Η εισαγγελική παρέμβαση και η εντολή έρευνας για το τρόπο δανειοδότησης των κομμάτων έφερε στην επιφάνεια το μέγεθος του προβλήματος που, όπως αποδεικνύεται, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και μετατρέπεται σε οικονομικό σκάνδαλο.
Κι αυτό, όχι μόνον για το ύψος του ποσού που φτάνει στο δυσθεώρητο αριθμό των 272,5 εκατομμυρίων ευρών, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθησαν τα χρήματα αυτά: με την «υποθήκευση» των κρατικών χρηματοδοτήσεων έως και το 2020, κατά περίπτωση.
Μάλιστα στο πόρισμα της Δικαιοσύνης γίνεται σαφής πρόβλεψη ότι τα δανεικά δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθούν.
Με βάση το δεδομένο ότι η κρατική επιχορήγηση καθορίζεται από το ποσοστό των κομμάτων στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν από τον επόμενο κιόλας μήνα. Τα χρήματα που θα λαμβάνουν, τουλάχιστον, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα είναι σημαντικά μειωμένα και έτσι ανεξαρτήτως όλων των άλλων θα πρέπει να αλλάξουν και οι όροι αποπληρωμής που έτσι κι αλλιώς δεν είναι σαφείς.
Για παράδειγμα, τα κόμματα έφτασαν σε οικονομική ασφυξία μόλις η Αγροτική Τράπεζα από το φόβο των συνεπειών της εισαγγελικής έρευνας σταμάτησε να αποδίδει τις δόσεις της κρατικής επιχορήγησης από πέρυσι το Φθινόπωρο. Και χρειάστηκε τροπολογία για να αποδεσμευθούν τα χρήματα των τριων τελευταίων δόσεων προκειμένου τα κόμματα να πληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να έχουν χρήματα για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι η συμφωνία για την υποχρεωτική παρακράτηση του 50% της επιχορήγησης προκειμένου να ξεκινήσει η αποπληρωμή των δανείων θα ξεκινήσει από την τρίτη δόση του 2012, χωρίς να συνυπολογίζεται ότι μετά τη μείωση των χρημάτων το ποσό το οποίο θα παρακρατείται θα είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τη συμφωνία.
Πόσα και από που τα πήραν
Ανεξαρτήτως αυτών, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν όλοι τα ποσά και τα πιστωτικά ιδρύματα από τα οποία έχει γίνει η δανειοδότηση.
Η Νέα Δημοκρατία με 132,4 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται στην κορυφή της έτσι ή αλλιώς ολιγομελούς λίστας. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 120,7 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 10,9 εκατομμύρια ευρώ και ο Συνασπισμός με 8,2 εκατομμύρια ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος της δανειοδότησης -72,9%- έχει πηγή, την Αγροτική Τράπεζα που βρίσκεται υπό πλήρη κρατικό έλεγχο. Συνολικά, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ οφείλουν στην ΑΤΕ το ποσό των 198,7 εκατομμύρια ευρώ (106 η Νέα Δημοκρατία και 92 το ΠΑΣΟΚ).
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία αυτό το οποίο διερευνάται ως σκανδαλώδες δεν είναι το ποσό των δανείων, αλλά το γεγονός ότι η μοναδική εξασφάλιση της τράπεζας είναι οι κρατικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων μέχρι και το 2018.
Η σύμβαση της ΑΤΕ με τη Νέα Δημοκρατία προβλέπεται η «εκχώρηση απαιτήσεων από Κρατική Χρηματοδότηση και Οικονομική Ενίσχυση των ετών 2012-2018 (πλην του 2015), ενώ για το ΠΑΣΟΚ η «εκχώρηση απαίτησης από Κρατική Χρηματοδότηση των ετών 2012-2016 (πλην του 2015)».
Οι άλλες τράπεζες
Εκτός από την Αγροτική Τράπεζα υπάρχουν και τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα σε τέσσερα κόμματα.
Συνολικά έχουν δοθεί 8.7 εκατομμύρια Ευρώ στο ΠΑΣΟΚ με αντάλλαγμα τις επιχορηγήσεις του 2015 και του 2019, 5.1 εκατομμύρια ευρώ στη Νέα Δημοκρατία με αντάλλαγμα την κρατική χρηματοδότηση των ετών 2019 και 2020, 7.7 εκατομμύρια ευρώ στο ΚΚΕ που θα αποπληρωθεί από τις χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2011-2015 και 8 εκατομύρια ευρώ στο Συνασπισμό για τα οποία εκχωρήθηκε η ετήσια κρατική επιχορήγηση της περιόδου 2011-2018.
Επίσης, υπάρχει και το δάνειο ύψους 5.166.000 ευρώ που εξασφάλισε το ΠΑΣΟΚ από την Eurobank δίνοντας ως αντάλλαγμα μια υποσχετική επιστολή εξόφλησης μέσω της κρατικής επιχορήγησης του 2011.
Δανεικά και αγύριστα;
Οπως αποκαλύπτει η zougla.gr στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να καταφέρουν να αποπληρώσουν τις υψηλές δανειοδοτήσεις που έχουν λάβει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την τριετία 2009-2011 τα δύο κόμματα εξουσίας ήταν άκρως ελλειμματικά παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τόσο από την τακτική όσο και από την έκτακτη (εκλογική) χρηματοδότηση.
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα ελλειμματικό τα έτη 2009 και 2011. Ιδιαίτερα το 2009 εμφάνισε (και λόγω εκλογών) αυξημένες δαπάνες ύψους 94,6 εκ. ευρώ για την κάλυψη των οποίων οδηγήθηκε σε δανεισμό ύψους 46.8 εκ. ευρώ. Η διαφορά μεταξύ δαπανών και εσόδων το 2009 έφθασε τα 12.3 εκ. ευρώ και το 2011 τα 5.8 εκ ευρώ, ενώ λόγω και της μείωσης των εσόδων του κινήματος (εισφορές βουλευτών, μελών και φίλων) την τελευταία τριετία κατά 64.7% θεωρείται αδύνατο –σύμφωνα με το πόρισμα- να κατορθώσει να αποπληρώσει τα δάνεια που έλαβε.
Ακόμη χειρότερη είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία καθώς το Δεκέμβριο του 2010 το υπόλοιπο των δανείων ανερχόταν σε 127,6 εκ. ευρώ και ένα χρόνο αργότερα έφτασε τα 132 εκ. ευρώ. Μάλιστα το πόρισμα αναφέρει ότι «λόγω του συνεχούς αυξημένου δανεισμού το κόστος εξυπηρέτησής του (τόκοι και έξοδα δανείων) αυξήθηκε κατά 173%, ποσό το οποίο υπερβαίνει το 50% της κρατικής χρηματοδότησης» καθώς και ότι «παρά την αύξηση των εισφορών των μελών, των βουλευτών και των φίλων κατά 14.9% την τελευταία τριετία, το κόμμα αδυνατεί να καλύψει τις δαπάνες και διαρκώς προβαίνει σε νέο δανεισμό».
Το κόμμα στο οποίο ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς εμφάνισε «τρύπα» 9.2 εκ. ευρώ το 2009 και ελάχιστο πλεόνασμα το 2010 και 2011 κατά 1.2 εκ ευρώ και 335.000 ευρώ αντίστοιχα.


 iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Στη Βουλγαρία θα αποτεφρωθεί η σορός του 77χρονου που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και σήμερα η προσέλευση πολιτών όλων των ηλικιών στο σημείο που 77χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.


Λουλούδια, σημειώματα, αναμμένα κεριά, μάτια δακρυσμένα αλλά και οργισμένες συζητήσεις για την αυτοκτονία που αφύπνισε και τους πιο κοιμισμένους...


Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit η κόρη του Δημήτρη Χριστούλα, η πολυαγαπημένη του Εμμυ μαζί με την μητέρα της Ανθή κάνουν ήδη όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί η σορός του 77χρονου στη Βουλγαρία όπου θα αποτεφρωθεί.

Συγκλονιιστική είναι άλλωστε η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χριστούλα στην οποία λέει πως ο πατέρας της ήταν πάντα ένας ανιδιοτελής οραματιστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: «Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια».

Η επιστολή της κόρης του 77χρονου αυτόχειρα που συγκλονίζει

Ποιος είναι ο δικηγόρος με τα αυτοκίνητα, τα όπλα και την ποδοσφαιρική ομάδα

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι με τη σπείρα λαθρεμπορίου όπλων που εξαρθρώθηκε μετά από την επιχείρηση της Αστυνομίας σε τριώροφο σπίτι στην Αρτέμιδα. Αργά το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη και ο 50χρονος δικηγόρος, Χρήστος Παπαχρήστος, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της σπείρας.
Ο δικηγόρος πάντως ισχυρίστηκε πως είναι συλλέκτης και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό πολεμικό μουσείο «Είμαι συλλέκτης όπλων και προσπαθούσα επί σειρά ετών να κάνω ένα ιδιωτικό πολεμικό μουσείο. Είχα πρότυπο ένα αντίστοιχο ιδιωτικό μουσείο στην Εύβοια. Αγόρασα τα περισσότερα όπλα μέσω Ίντερνετ από διαδικτυακούς "πλειστηριασμούς" οπλισμού. Μερικά από αυτά τα όπλα είναι εξαιρετικά σπάνια. Η αγορά των όπλων μού κόστισε περίπου 150.000 ευρώ. Δεν πούλησα κανένα από αυτά. Στη Γερμανία ήμουν αντιπρόσωπος αυτοκινήτων αλλά είχα και συναλλαγές με πολλούς επιχειρηματίες. Στη Νιγηρία είχα πάει από τις 26 Μαρτίου προσκεκλημένος επιχειρηματιών για επενδύσεις σε εργοστάσια βιολογικού καθαρισμού και άλλα περιβαλλοντικά θέματα, μετά από συνεννόηση με Έλληνες επιχειρηματίες».
Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, που φέρεται να είναι τουλάχιστον επτά. Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες στη σύζυγο του δικηγόρου, πρώην τραπεζική υπάλληλο και σε έναν έμπορο 49 ετών, ο οποίος είχε αναλάβει την επιτήρηση των όπλων στην τριώροφη πολυκατοικία.
Η υπόθεση φαίνεται πως ξεκίνησε το 2004 όταν και πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή και η μεταφορά πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό τη διακίνησή τους στην Ελλάδα. Ο 50χρονος δικηγόρος τότε ταξίδευε σε πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Νιγηρίας, από όπου έφερνε τα όπλα.
Ο ίδιος πάντως ήταν γνωστός στην κοινωνία των Σπάτων, αφού κατά το παρελθόν είχε ασχοληθεί με τα κοινά και μάλιστα είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις. Παράλληλα είχε ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο αφού μέχρι και τον Δεκέμβριο ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης σε τοπική ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στη Δ' Εθνική κατηγορία.
Σύμφωνα με το zougla.gr η υπόθεση των όπλων έριξε «φως» και σε μία υπόθεση απαγωγής που είχε σημειωθεί πριν από έναν χρόνο στην περιοχή των Σπάτων, με θύμα έναν 45χρονο έμπορο πολυτελών αυτοκινήτων από την Πάτρα.
Τότε ο 50χρονος δικηγόρος φέρεται να είχε δώσει στον 45χρονο περίπου 170.000 ευρώ, προκειμένου να εισαγάγει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ευρώπη. Ωστόσο φαίνεται πως ο δικηγόρος το μετάνιωσε και ζήτησε πίσω τα λεφτά. Είπε στον Πατρινό επιχειρηματία να συναντηθούν στα Σπάτα και έκτοτε τα ίχνη του τελευταίου χάθηκαν μυστηριωδώς. Σύμφωνα όμως με τη δικογραφία της υπόθεσης, ο έμπορος αυτοκινήτων εμφανίσθηκε ξαφνικά σε τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, έντρομος και με ίχνη από χειροπέδες στα χέρια του.

Χανιά:Του έκλεισαν το δρόμο και τον εκτέλεσαν στο αυτοκίνητό του!

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τη μαφιόζικη δολοφονία - Η αστυνομία βλέπει βεντέτα πίσω από το στυγερό έγκλημα...


Δολοφονημένος βρέθηκε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητό του στην Μαλάξα ένας 52χρονος από τα Χανιά. Οι άγνωστοι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα στο 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χανιά-Κοντοπούλου στα Κεραμειά. Όταν είδαν το αυτοκίνητό του να πλησιάζει, του έκλεισαν το δρόμο και τον ανάγκασαν να σταματήσει.

Οι δράστες βγήκαν έξω και τον πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και άφησαν τον 52χρονο νεκρό, στο αυτοκίνητό του. Στο σημείο επικράτησε πανικός. Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, εκφράζονται φόβοι ότι η δολοφονία του άτυχου άντρα, συνδέεται με υπόθεση βεντέτας καθώς ο 52χρονος φέρεται πριν από 25 χρόνια να έχει δολοφονήσει ένα συγχωριανό του με τον οποίο είχαν διαφορές.

Συμμορία γυναικών διαφημίζει ροζ υπηρεσίες και «γδύνει» τους πελάτες

Ροζ αγγελία που κυκλοφορεί σε εφημερίδες και στο ίντερνετ υπόσχεται πως αιθέριες υπάρξεις θα επισκεφθούν τους πελάτες και θα τους προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες.

Ωστόσο όλα αυτά είναι μία καλοστημένη παγίδα, αφού πρόκειται για αδίστακτους κακοποιούς που εισβάλουν στα σπίτια, κρατούν ομήρους τους ανυποψίαστους πελάτες και στη συνέχεια αδειάζουν το σπίτι.

Οι κοπέλες πηγαίνουν στο σπίτι των πελατών και πριν αρχίζουν να το σόου τους, ανοίγουν στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Στη συνέχεια δένουν χειροπόδαρα τα θύματα τους και στη συνέχεια κάνουν άνω κάτω στο σπίτι αναζητώντας για χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο.

Τα χτυπήματα της συμμορίας γίνονται συνήθως σε σπίτια που από μία πρώτη ματιά φαίνεται πως θα κρύβουν αντικείμενα αξίας και χρήματα. Μάλιστα οι τιμές των... κοριτσιών είναι υψηλές, προκειμένου να μην υποψιαστούν τίποτα οι πελάτες.

Οι πληροφορίες που έχουν έως τώρα οι Αρχές κάνουν λόγω για τρεις καλλίγραμμες κοπέλες, αλλά και τουλάχιστον για πέντε άνδρες.

Πέθανε ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ, Ισαάκ Ισαάκ. Η κηδεία του Ισαάκ Ισαάκ θα γίνει σήμερα, στις 3:00 στο Παραλίμνι.


Ο γιός του Ισαάκ Ισαάκ, Τάσος, δολοφονήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1996, στη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου. Είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από τούρκους που τον εγκλώβισαν και τον χτυπούσαν με ότι έβρισκαν.


Όλο το χρονικό

Το 1996 η Kυπριακή Oμοσπονδία Mοτοσικλετιστών οργάνωσε αντικατοχική πορεία με αφετηρία το Βερολίνο και τερματισμό την κατεχόμενη Κερύνεια. H πορεία ξεκίνησε στις 2 Aυγούστου του 1996 από το Βερολίνο. Oι μοτοσικλετιστές ακολούθησαν μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χώρες της Eυρώπης για να καταλήξουν στην Kύπρο στις 10 Αυγούστου. Στην πορεία συμμετείχαν και ξένοι μοτοσικλετιστές.

Στις 11 Aυγούστου επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές θα πραγματοποιούσαν την αντικατοχική πορεία προς την Kερύνεια. Η Τουρκική κατοχική δύναμη απειλούσε ότι θα άνοιγε πυρ και αυτό ανησυχούσε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Aπό την 1η Aυγούστου η πορεία απασχολούσε το Eθνικό Συμβούλιο και τα άλλα σώματα της κυβέρνησης. Tο κατοχικό καθεστώς πήρε επιπρόσθετα μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης. Παράλληλα, είχαν δοθεί εντολές να πυροβολούνται όσοι επιχειρούσαν να περάσουν στα κατεχόμενα.

Oι μοτοσικλετιστές αρχικά φαίνονταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την πορεία και να φθάσουν τελικά στην Kερύνεια, προβάλλοντας παράλληλα τη θέση ότι δεν είχαν πρόθεση να συγκρουστούν ούτε με την Aστυνομία, αλλά ούτε και με τα Hνωμένα Έθνη και ότι η πορεία τους ήταν ειρηνική. Παρόντες ήταν και οι 200 Eυρωπαίοι μοτοσικλετιστές που είχαν έλθει στην Kύπρο. Ωστόσο, μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, με τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Oμοσπονδίας των Mοτοσικλετιστών, η πορεία ματαιώθηκε. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Xατζηκώστας, σύμφωνα με ό,τι του είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κύπρος ετίθετο σε κίνδυνο με προέλαση των Tούρκων. Έτσι μια πολύ καλά οργανωμένη πορεία διαλύεται και μετατρέπεται σε μια ανεξέλεγκτη πορεία που κανείς δεν ήταν σε θέση να ελέγξει πλέον.

H κατάσταση ξέφυγε από τα οργανωμένα πλαίσια. Oι μοτοσικλετιστές άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Tα πρώτα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ΣOΠAZ, στη Λευκωσία. Oι διαδηλωτές πέρασαν στη νεκρή ζώνη. Oι κατοχικές δυνάμεις άναψαν φωτιά για να τους απομακρύνουν. Στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν χειρότερη, αφού άρχισαν οι συγκρούσεις για να εξελιχθούν στη συνέχεια σε δραματικές. Mοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ένοπλες στρατιώτες της κατοχικής δύναμης αλλά και οργανωμένους Τούρκους και Τουρκοκύπριους αντιδιαδηλωτές που περιελάμβαναν και οργανωμένες ομάδες των γκρίζων λύκων.

O Tάσος Iσαάκ, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκοκύπριων αντιδιαδηλωτών καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς. Mέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Tον κτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο Tάσος Iσαάκ άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα μέτρα μακριά από την πολυαγαπημένη του Aμμόχωστο.

Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν. Tο άψυχο κορμί του Tάσου μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Παραλιμνίου όπου τρεις μέρες αργότερα έγινε η κηδεία. H γυναίκα του ήταν έγκυος και στις 17 Σεπτεμβρίου 1996 έφερε ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα του.

Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία είναι ένοχη για την παραβίαση του 2ου άρθρου της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν για τον θάνατο του. Επίσης εκδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Ισαάκ.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τον θάνατο του Ισαάκ Ισαάκ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είχα την τιμή να γνωρίσω τον Ισαάκ Ισαάκ. Ήταν ένας περήφανος και πονεμένος Έλληνας που έχασε ότι πολυτιμότερο είχε, το ίδιο το παιδί του. Το οικογενειακό του δράμα συμβολίζει την αποφασιστικότητα του Ελληνισμού της Κύπρου απέναντι στη βαρβαρότητα.  Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένειά του έχει την ψυχική συμπαράσταση όλων των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται.

Αιωνία του η μνήμη."

Αυτά είναι τα 10 χαράτσια που θα έρθουν μετά τις εκλογές

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που θέτει το νέο Μνημόνιο, μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, αν δεν αλλάξει κάτι, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 10 απανωτά χαράτσια.
Οπως γράφει σήμερα το protohema.gr, τα 10 χαράτσια, που θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία περίπου 8 με 9 δισ. ευρώ και τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι, περίπου, είναι τα εξής:
  • ΕΤΑΚ 2009: Αμέσως μετά το Πάσχα θα σταλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε 370.000 ιδιοκτήτες ακινήτων και οι οποίοι θα κληθούν να το πληρώσουν μέχρι τον Ιούνιο.
  • Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010 και ΦΑΠ 2011: Θα αποσταλούν το Μάιο σε 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
  • ΦΑΠ 2012: Η εκκαθάριση θα γίνει το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2012
  • Ειδικό Τέλος Ακινήτων 2012: Περίπου 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αυτό το χαράτσι για τα ακίνητα, σε πέντε δόσεις, από το Μάιο του 2012 έως το Φεβρουάριο του 2013.
  • Εκκαθάριση φόρου για τα εισοδήματα του 2011: Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσει η εκκαθάριση στην οποία, φέτος , κρύβονται εκπλήξεις, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι βγάζουν μόλις 5.000 ή 6.000 το χρόνο, ενώ ως πέρυσι δεν υπέβαλαν καν δήλωση. Επίσης, από φέτος δεν ισχύει το υψηλό αφορολόγητο για τις τρίτεκνες οικογένειες.
  • Τέλος επιτηδεύματος 2012: Από το καλοκαίρι και μετά και μέσω των εκκαθαριστικών της εφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν οι 1 εκ. επιτηδευματίες, περίπου, το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος για το 2012. Συγκεκριμένα, φέτος θα πληρώσουν 500 ευρώ, αντί 300 που πλήρωσαν πέρυσι, ενώ για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρύνονται με 300 ευρώ επιπλέον.
  • Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης: Μετά το καλοκαίρι, μέσω του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, η οποία ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος κυμαίνεται από 1 έως 4% επί του δηλωθέντος.
  • Εκτακτη Εισφορά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Θα κληθούν να την πληρώσουν βάσει των νέων αντικειμενικών αξιών, που θα αυξηθούν το καλοκαίρι.
  • Εκτακτη Εισφορά δαπανών διαβίωσης 2012: Θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι φέτος όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού ΙΧ, σκάφη και πισίνες.
  • Έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία 2009: Μέχρι το φθινόπωρο θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι αυτό όσοι κατείχαν την 1-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 . Θα υπολογιστεί με συντελεστές από 0,1% έως και 0,9% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους, μετά την αφαίρεση του ποσού των 400.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν τον δολοφόνο με το κουζινομάχαιρο!


Ο δράστης, μαζί με συνεργούς του, είχαν επιτεθεί σε δύο άτομα, που τους είχαν πάρει πρόσφατα τις δουλειές σε θερμοκήπιο...


Συνελήφθη 40χρονος, εκ των κατηγορουμένων για την προ εβδομάδας αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών, σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 28χρονου και τον τραυματισμό ενός 29χρονου.

 Ο 40χρονος αλλοδαπός συνελήφθη τα ξημερώματα στο Κορωπί Αττικής από αστυνομικούς του ομώνυμου αστυνομικού τμήματος -βάσει σχετικού εντάλματος- και θα οδηγηθεί στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης όπου θα απολογηθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 33χρονου συμπατριώτη του, έτερου πρωταγωνιστή του επεισοδίου.

Όπως έγινε γνωστό, αιτία της συμπλοκής εκτιμάται ήταν δύο θέσεις εργασίας σε θερμοκήπιο της περιοχής Λαγκαδά, καθώς, οι δράστες συνεπλάκησαν με τα θύματα, επειδή οι τελευταίοι τους είχαν πάρει τη δουλειά.

Οι δράστες επιτέθηκαν στους ομοεθνείς τους με κουζινομάχαιρο και μεταλλική ράβδο, με συνέπεια τη δολοφονία του 28χρονου και τον τραυματισμό του 29χρονου.

Ο Σαμαράς «διαψεύδει» τον Μιχελάκη, για το Eλλειμμα του 2009

«Χαμένη», όχι στη... μετάφραση, αλλά στη στατιστική εμφανίζεται πλέον η Νέα Δημοκρατία. Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι αλλοίωσε τα στοιχεία για το Eλλειμμα του 2009, ο πρόεδρός του Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην «Wall Street Journal» επιβεβαιώνει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ποιο ήταν τελικά το πραγματικό δημοσιονομικό Ελλειμμα του 2009; Το πρόσφατο άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη «Wall Street Journal» δεν αμφισβητεί το ποσοστό του 15%, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα όμως που δημοσιευόταν το κείμενο του κ. Σαμαρά στην αμερικανική εφημερίδα, στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μιχελάκης διατύπωνε πάλι -με κατηγορηματικότητα- τη θέση πως ο τότε αρμόδιος υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου είχε παρουσιάσει «φουσκωμένο» Ελλειμμα. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του κόμματος εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «πρέπει να καθήσει στο σκαμνί της Εξεταστικής», αντί «να ψάχνει τρόπους να μείνει υπουργός».
Διαφορετική είναι όμως η θέση της... «Νέας Δημοκρατίας εξωτερικού», όπως τουλάχιστον εκφράστηκε με το άρθρο του κ. Σαμαρά. Σε αυτό, ο πρόεδρος του κόμματος ναι μεν τονίζει πως «τα τρία τέταρτα των μέτρων για την περιστολή του Ελλείμματος οδήγησαν σε περισσότερη ύφεση», δεν αμφισβητεί όμως το επίμαχο ποσοστό, το οποίο κατά τον κ. Μιχελάκη πρέπει να σύρει στο σκαμνί τον κ. Παπακωνσταντίνου. «Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φθάνουν στο 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα Ελλειμμα που έφθασε στο 15% το 2009», τονίζει στο άρθρο του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι προφανές ότι ουδείς θα υποχρέωνε τον κ. Σαμαρά να υιοθετήσει το επίσημο ποσοστό για το έλλειμμα του 2009, τόσο χρόνο αφ' ότου αυτό ανακοινώθηκε, εάν όντως το κόμμα πίστευε πως το ΠΑΣΟΚ είχε προβεί σε «αλχημείες».
Στον αντίποδα κινείται όμως η κατηγορηματικότητα του κ. Μιχελάκη. Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία -πιεσμένη από την απήχηση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων »- επιχειρεί να εξηγήσει στην εκλογική και κοινωνική της βάση πώς συμβιβάζεται η απόρριψη του πρώτου Μνημονίου με την υπερψήφιση του δεύτερου, μάλλον καλείται να αποσαφηνίσει κάτι ακόμη: Τι πραγματικά πιστεύει για το Ελλειμμα του 2009. Προς το παρόν το κόμμα εμφανίζεται με δυο διαφορετικές θέσεις: Μία που καλύπτει εγχώριες πολιτικές ανάγκες και μία άλλη που απευθύνεται σε διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς «κύκλους».
Enhanced by Zemanta

ΓΚΑΛΟΠ -σοκ: ΠΑΣΟΚ 13,5% - ΝΔ 20,8%

Την πλήρη κατάρρευση του δικομματισμού, που μόλις φτάνει το 40%, και την άνοδο των μικρών κομμάτων και ειδικά της ΔΗΜΑΡ και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, δείχνει νέα δημοσκόπηση της ALCΟ.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το περιοδικό Crash, προκύπτει οκτακομματική Βουλή και απαξίωση των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η νέα δημοσκόπηση της ALCO δίνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • ΠΑΣΟΚ:  13,5%,
  • ΝΔ:  20,8%,
  • ΚΚΕ:  8%,
  • ΛΑΟΣ:  2,9%,
  • ΣΥΡΙΖΑ:  6%, 
  • ΔΗΜΑΡ:  7,8%,
  • Οικολόγοι Πράσινοι:  2,5%,
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες:  7,1%,
  • Δημοκρατική Συμμαχία:  2,1%, 
  • Χρυσή Αυγή:  2,1%,
  • Κοινωνική Συμφωνία: 1,4%, 
  • Άρμα Πολιτών:  1,1%,
  • Άλλο κόμμα:  2,3%,
  • Λευκό- άκυρο:  3,9%,
  • Αποχή 11,6%,
  • Δεν ξέρω-Δεν απαντώ:  7%
  • Αναποφάσιστοι:  22%
Μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, τα στοιχεία μεταβάλλονται ως εξής:
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5%, η ΝΔ στο 25%, το ΚΚΕ 10%, ο ΛΑΟΣ 3,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, η ΔΗΜΑΡ 9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,5%, η Κοινωνική συμφωνία στο 1,7%, το Άρμα Πολιτών στο 1,3% και όσοι απαντούν δεν ξέρω- δεν απαντώ 9,5%.
Enhanced by Zemanta

Επίδομα ανεργίας θα δίνεται και στους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας θα μπορούν να παίρνουν πια οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης,

Ο υπουργός, δήλωσε πως το υπουργείο έχει ήδη έτοιμη την απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια «προκειμένου να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη «Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος, να έχει καταβάλει εισφορές για έναν χρόνο και να έχει διακόψει τη δραστηριότητά του για τρεις μήνες. Θα υπάρχει και εισοδηματικό κριτήριο: 50.000 ευρώ καθαρά εισοδήματα για τρία χρόνια αθροιστικά και, αντίστοιχα, καθαρά εισοδήματα 80.000 ευρώ ως οικογενειακά έσοδα».

"Μiss Εurope Face" ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στο NG Lounge Café


Ο Μεγάλος τελικός του "Μiss Εurope Face" θα γίνει την την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 9 μ.μ. στο NG Lounge Café (Φ. ΝΕΓΡΗ 18 στη ΚΥΨΕΛΗ – ΤΗΛ. 6937 450 587) και θα αναδειχθεί η νικήτρια η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς

Το "Μiss Εurope Face", είναι ο μοναδικός Πανελλήνιος διαγωνισμός για την ανάδειξη επαγγελματιών μοντέλων, που πραγματοποιείται για 26η συνεχή χρονιά, Είναι η ευκαιρία που δίνεται σε εκατοντάδες κορίτσια απ όλη την Ελλάδα, να σταδιοδρομήσουν σαν επαγγελματίες μοντέλα.

Στον διαγωνισμό θα πάρουν μέρος υποψήφιες απ όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα από εθνικότητα και χρώμα.

Πρόσφατα η Αμαντίν Χατζηθωμά νικήτρια του "Μiss Εurope Face" τέθηκε επικεφαλής του αγώνα κατά των ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη. Η Αμαντίν εκπροσώπησε τη χώρα μας στο «Miss Europe Beauty Contest 2002» που έγινε στην Βαρσοβία και αναδείχτηκε πρώτη κατακτώντας τον τίτλο «Miss Europe»!

Το διαγωνισμό θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ιωάννα Δεμεντή ενώ την Κριτική Επιτροπή θα αποτελούν γνωστά ονόματα από τον χώρο της μόδας και της τέχνης με επικεφαλής την Τζένη Οικονόμου, στυλίστρια του Dancing On Ice και του Next Top Models.

Tο Hair Styling έχει αναλάβει η δημιουργική ομάδα του Μιχάλη Πυλαρινού (Πολυτεχνείου 52 -54 Ν. Ηράκλειο και Καραολή 101 Ν. Ιωνία), τα ρούχα Pantazonas (Σιβιτανίδου 23 και Φιλαρέτου 78, Καλλιθέα, www.pantazonas.gr )To styling είναι της Αλεξάνδρας Αντρέϊ, οι φωτό του Σταύρου Τσακιρίδη και το βίντεο του Μίκυ Πέτροβιτς
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...