Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΑΥΛΙΔΑ:Συνέλαβαν... "οικολόγους" για μόλυνση του περιβάλλοντος

Δύο νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρείας ανακύκλωσης συνελήφθησαν από την Αστυνομία στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, για μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οι δύο συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας 43 και 46 ετών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής στοχευμένης επιχείρησης Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, αλλά και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Όπως δημοσιεύει το news247.g, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανακύκλωσης και εντός του περιφραγμένου χώρου της, έκτασης 16 στρεμμάτων, διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών αποβλήτων, καθώς επίσης διάλυση και ανακύκλωση οχημάτων.

Στην έκταση αυτή εντοπίστηκαν τέσσερις εδαφοδεξαμενές, οι οποίες περιείχαν υγρά και στερεά επικίνδυνα απόβλητα, ενώ σε μία από αυτές διαπιστώθηκε ότι τα υγρά απόβλητα που περιείχε, μέσω υπόγειου αγωγού, συνέρρεαν σε γειτονικό αγρόκτημα, μολύνοντας με αυτό τον τρόπο τον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, σε παρακείμενη εδαφική έκταση απόθεσης, ενός στρέμματος περίπου, υπήρχαν επικίνδυνα απόβλητα (λυματολάσπη), ενώ από πρόχειρες εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν, σε χώρο έκτασης 2,5 στρεμμάτων περίπου, βρέθηκαν θαμμένα επικίνδυνα στερεά απόβλητα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, καθώς επίσης κατασχέθηκαν τέσσερις κάμερες κλειστού και ανοιχτού χώρου και ένα σύστημα καταγραφής, τεχνικά μέσα τα οποία λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Φρίκη στο Βόλο - Ανήλικη καταγγέλλει το βιασμό της από 4 άνδρες, που είχαν συνεργό μια γυναίκα!

Το περιστατικό συνέβη χθές το απόγευμα στον Αλμυρό Μαγνησίας, όταν μια άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη προβλήματα όρασης, έπεισε ένα ανήλικο κορίτσι να την ακολουθήσει σε κοντινό σημείο...

Εκεί σύμφωνα με την καταγγελία βρισκόταν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν 4 άνδρες που αιφνιδίασαν την ανήλικη και με τη χρήση βίας την έβαλαν στο αμάξι και την οδήγησαν σε ερημικό σημείο.

Εκεί όπως αναφέρει το e-volos χρησιμοποιώντας βία και απειλές την βίασαν διαδοχικά μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ η μικρή κατάφερε στη συνέχεια να διαφύγει.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Η ανήλικη παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί η ιατροδικαστική εξέτασή της.

Σοκ στην Κυπαρισσία: Νεαρός βίαζε τις ανήλικες αδελφές του

Σοκάρει την κοινωνία της Κυπαρισσίας η φρικιαστική είδηση πως ένας νεαρός βίαζε και ξυλοκοπούσε τις ανήλικες αδερφές του.


Το τραγικό περιστατικό έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, όπου αποκαλύφθηκε ότι τις ξυλοκοπούσε άγρια, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, τα κορίτσια, τα ονόματα των οποίων δεν δημοσιοποιούνται, ήταν ανήλικα με κάποια από αυτά στην τρυφερή ηλικία των εννέα ετών.

Στο σχετικό ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας, σύμfωνα με το thebest.gr, δεν αναφέρονται περισσότερα στοιχεία της οικογένειας, για ευνόητους λόγους, ενώ υποστηρίζει ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Συνήγορο του Πολίτη, δεν δόθηκαν επιπλέον πληροφορίες.

Αλλαγή σε θερινή ώρα την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κατά μία ώρα «μεγαλώνει» η μέρα την Κυριακή 25 Μαρτίου αφού αλλάζει σε θερινή για το έτος 2012.

Στις 3 τα ξημερώματα (03:00 πμ) ρυθμίζουμε τα ρολόγια μας 1 ώρα μπροστά (04:00 πμ). Η νέα, θερινή ώρα, θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, οπότε και θα γυρίσει σε Χειμερινή.

Ειδικοί φρουροί έκαναν χρήση κοκαΐνης – Νεκρός ο ένας από τους δύο

Οι δύο φίλοι, ένας 26χρονος πρώην ειδικός φρουρός κι ένας 23χρονος ειδικός φρουρός της άμεσης δράσης, επέστρεφαν χθες τις πρωινές ώρες από διασκέδαση και έκαναν χρήση κοκαΐνης μέσα στο αυτοκίνητο.

Όταν επέστρεψαν στο σπίτι του 23χρονου για ύπνο, ο 26χρονος πρώην ειδικός φρουρός πέθανε. Στην έρευνα που έγινε για τις συνθηκες θανάτου του 26χρονου προέκυψε πως ο 23χρονος ένκανε και αυτός χρήση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Ο 23χρονο ειδικός φρουρός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 23χρονου Ειδικού Φρουρού, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο 23χρονος Ειδικός Φρουρός οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ και ο τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος

Περιπέτειες με το ΣΔΟΕ έχει ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος με αφορμή ένα πολυτελές σκάφος που ενώ του ανήκει ήταν δηλωμένο ως επαγγελματικό.

To σκάφος του δημοφιλή τραγουδιστή St. George, έχει πλέον δεσμευτεί από τις Αρχές και δεν θα αποδεσμευτεί αν ο τραγουδιστής δεν καταβάλλει πρώτα το ποσό των 300.000 ευρώ, δηλαδή του φόρου που του αναλογεί προκειμένου να είναι νόμιμο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Real Life η αιτία της δέσμευσης αποτελεί το γεγονός ότι το σκάφος τύπου Sunseeker, που αποκτήθηκε το 2008, είχε δηλωθεί παράνομα ως επαγγελματικό και εμφανιζόταν να ανήκει σε εταιρία αναψυχής.

Μετά από ενδελεχή έρευνα των Αρχών όμως αποδείχτηκε πως η θέση της μαρίνας στην οποία είναι αγκυροβολημένο το σκάφος ενοικιάζεται από τον τραγουδιστή, στο όνομα του οποίου έχουν εκδοθεί και τα ναυλοσύμφωνα.

ΔΗΜΑΡ: Η αγανάκτηση των πολιτών να εκφραστεί στην κάλπη.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Η επέτειος της εθνικής, λαϊκής, απελευθερωτικής εξέγερσης του 1821 συμπίπτει με μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και με μια ιδιαίτερα ζοφερή πραγματικότητα για την κοινωνία.

Οφείλουμε όλοι να δείξουμε την αναγκαία αλληλεγγύη προς τα στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται τα μέγιστα από την κρίση. Ως ΔΗΜΑΡ δεσμευόμαστε ότι με τις προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας θα συμβάλουμε στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διέξοδο από τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση, προκειμένου η αισιοδοξία να επιστρέψει σε όλους τους Έλληνες.

Τιμούμε τη μεγάλη επέτειο μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες και ζητάμε κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου να κατανοήσουμε όλοι ότι οι παρελάσεις δεν αποτελούν πεδίο για την έκφραση της οργής των πολιτών απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές. Η αγανάκτηση των πολιτών να εκφραστεί στην κάλπη.

Τόνυ Μαυρίδης: Δεν ζούσα με τα λεφτά της Ελενας Παπαρίζου

Νυχτερινή έξοδο με το νέο του αμόρε έκανες ο πρώην σύντροφος της Έλενας Παπαρίζου, Τόνυ Μαυρίδης αι πήγε να απολαύσει τα τραγούδια της Πέγκυ Ζήνα και της Πάολα.


Ο γνωστός μάνατζερ, συνοδευόμενος από μία εντυπωσιακή κοπέλα (φώτο TLife) προφανώς ήθελε να ξεσκάσει λίγο και να ξεφύγει από το δικαστικό μαραθώνιο που έχει ξεκινήσει με την Ελενα Παπαρίζου, για το σπίτι που έχουν στη Γλυφάδα.

Ο ίδιος μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ξέσπασε και αποκάλυψε πως δεν ήταν ο μάνατζερ που ζούσε με τα χρήματα της Έλενας.

«Ένα από αυτά που μας χωρίζουν με την Έλενα είναι ένα σπίτι, το οποίο έχουμε από κοινού. Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Με εξαγρίωσε το γεγονός ότι με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι θέλει να πάρει τα μηχανήματα από το στούντιο μου για να τα πουλήσει. Αυτά τα μηχανήματα είναι η δουλειά μου, το ψωμί μου, ο λόγος που υπάρχω. Με τον δικηγόρο μου εξαντλούμε κάθε προσπάθεια συνεννόησης με την Έλενα. Μέχρι σήμερα δεν δείχνει να ανταποκρίνεται. Αρνείται να μας συναντήσει και στέλνει εξώδικα. Φαντάσου τι θα γίνει όταν της προτείνω και λύσεις. Θα εξαφανιστεί; Δεν περίμενα μια τέτοια στάση, Πάντως είμαι αποφασισμένος για όλα.»

Ανταποκριτης BBC στην Αθήνα χλευάζει τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στην παρέλαση

«Η Αθήνα περικυκλωμένη από αστυνομικούς, για την παρέλαση της ημέρας της Ανεξαρτησίας. Ένας αστυνομικός υποπτεύθηκε ότι ο καφές λάτε που πίνω, ίσως είναι γιαουρτοπύραυλος», έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος του BBC Μαρκ Λόουεν σχολιάζοντας με ειρωνεία τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας.

Ο ανταποκριτής του γνωστού βρετανικού δικτύου στην Αθήνα έγραψε επίσης πως τον εντυπωσίασε η αποφασιστικότητα που έβλεπε στα πρόσωπα των νεαρών μαθητών και παρατήρησε πως κανείς δεν χαμογελούσε
Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ: Θ. Πάγκαλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα αγωνιστεί για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του ΠΑΣΟΚ Προέβλεψε πάντως ότι όποιο κόμμα αναδειχθεί πρώτο δεν θα έχει αυτοδυναμία.


Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών επισήμανε ότι είναι άχαρη η σχετική συζήτηση και ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρωθυπουργό.

Υποστήριξε πάντως ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν από κοινού ακόμη κι αν ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν είναι προδιαγεγραμμένο».

Αναφερόμενος στη διετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν. Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η φυσιογνωμία του Κινήματος και να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξουν οργανωμένες τάσεις με απόψεις.

«Zούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών»

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή τους, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει για ποιό λόγο πρέπει να έχουμε στρατιωτικές αλλά και μαθητικές παρελάσεις.
Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών και όχι μόνο προσώπων, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «ζούμε ένα καθεστώς τρομοκρατίας των μειοψηφιών» και έκανε λόγο για «προϊούσα κατάλυση του Συντάγματος και βασικών νόμων».

Βολές κατά του ΚΚΕ

Επέρριψε παράλληλα ευθύνες στο ΚΚΕ για την πρόσφατη απεργία στα λιμάνια. «Το ΚΚΕ σταματάει τα πλοία ενώ τα πληρώματα θέλουν να κάνουν δρομολόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι «κλείνοντας τα καράβια με ομάδες εγκαθέτων αυξάνουμε τους ανέργους».

Η επίθεση του κ. Πάγκαλου προκάλεσε την παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Μάκη Μαΐλη. «Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι η συκοφαντία και η προβοκάτσια. Και ο κ. Πάγκαλος αυτά τα συνηθίζει», τόνισε ο κ. Μαΐλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ




Enhanced by Zemanta

Συνελήφθη 24χρονος για εμπρησμούς στη Ρόδο

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη τα ξημερώματα στη Ρόδο για εμπρησμό στη βιβλιοθήκη της Ροδιακής Έπαυλης. 



Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είχε "χτυπήσει" πρόσφατα  την αδελφότητα Μουσουλμάνων, τα τοπικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, αλλά και το Τουρκικό Προξενείο, το Συμμαχικό Νεκροταφείο της εκκλησίας της Ανάληψης και ένα ιδιωτικό φροντιστήριο.

Ο δράστης έβαζε φωτιές με μπιτόνια βενζίνης και αρτοπετσέτες, ενώ είχε προκαλέσει βανδαλισμούς στο νεκροταφείο καθώς είχε σπάσει και τα μάρμαρα από τα μνήματα.

Ο 24χρονος δήλωνε το "στίγμα" του, αφήνοντας και σημειώματα.

Καθηγητές και...δάσκαλοι "πρωταγωνιστές" στην ένταση της παρέλασης!

Ένταση δημιουργήθηκε στην οδό Βουκουρεστίου μεταξύ αστυνομικών και μελών της ΟΛΜΕ (καθηγητές) και της ΔΟΕ (Δάσκαλοι), που πραγματοποίησαν πορεία από την Οδό Σταδίου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δε τελείωσε το 73′.

Κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης, σε μεμονωμένες περιπτώσεις σχολείων οι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι προς την πλευρά των επισήμων.

Αύριο πραγματοποιούνται παρελάσεις σε όλη τη χώρα και η προσοχή στρέφεται πλέον στις συνοικίες.

Τέλος, κάτοικοι του Βύρωνα διαμαρτυρήθηκαν για το χαράτσι της ΔΕΗ, φωνάζοντας συνθήματα.

Συνολικά, η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές, ενώ οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου και παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή.
 

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις παρελάσεις

 Η εικόνα της σημερινής Αθήνας μόνο σε ημέρα μνήμης και τιμής δεν παραπέμπει. Αντιθέτως η "καγκελόφρακτη δημοκρατία" ήταν παρούσα με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Ο Ρεχάγκελ στο πλευρό της Μέρκελ (;)

Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, ο άνθρωπος που έστειλε στα ουράνια όλους τους Έλληνες το 2004 ετοιμάζεται να πολιτευτεί με το κόμματων χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα! Ο Ότο Ρεχάγκελ στα 73 του χρόνια, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στους γερμανικούς πάγκους (ανέλαβε την Χέρτα Βερολίνου), ετοιμάζεται να ασχοληθεί με την πολιτική.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα “t-online.de”, σύμφωνα με την οποία ο “Όθωνας” έχει δεχθεί πρόταση για να πολιτευτεί από το κόμμα των χριστιανοδημοκρατών και την καγκελάριο Μέρκελ.

Αν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ότο Ρεχάγκελ θα χάσει αρκετές συμπάθειες στην Ελλάδα.

Πιπιλή: Η οικογένειά μου δεν ήθελε να γίνω π....

Η Φωτεινή Πιπιλή ήταν χθες καλεσμένη του Πέτρου Κωστόπουλου στην εκπομπή "Βράδυ" και μίλησε για τα πρώτα βήματά της στη δημοσιογραφία...

Έχοντας συγκεντρώσει ένσημα 38 χρόνων όπως είπε, έχει πολλές στιγμές να θυμηθεί από τη δημοσιογραφία.

 Θυμήθηκε τα πρώτα της βήματα και την αντίδραση του πατέρα της όταν του είπε ότι θέλει να γίνει δημοσιογράφος.

"Δεν ήθελε η οικογένειά μου να γίνω π....... Τότε, μου είπε ο μπαμπάς μου: Γίνε ό,τι θέλεις εκτός από αυτό".

Η ίδια είχε αποφασίσει ήδη όμως, ότι θα γίνει δημοσιογράφος. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος λίγο μετά τα 17 της σε γυναικείο περιοδικό. Στην τηλεόραση μπήκε το 1972...

Σημείο - σταθμό της τηλεοπτικής καριέρας της θεωρεί την εκπομπή "Αυτά και άλλα" στον ΑΝΤ1.
Δείτε απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξή της στο "Βράδυ"  ΕΔΩ

Τουρκική πρόκληση παραμονές της 25ης Μαρτίου - Φρεγάτα έφτασε μέχρι την Εύβοια

Ξεπερνά τα όρια η Άγκυρα, που δείχνει να θέλει να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Μετά το Πίρι Ρέϊς έστειλε φρεγάτα τη μέχρι το Καφηρέα, σήμερα το πρωί, την ώρα που στην Αθήνα γίνονταν οι μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Την όλη πορεία της τουρκικής φρεγάτας παρακολουθούν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

"Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι η τουρκική φρεγάτα “GAZIANTEP”, εξερχόμενη από το λιμάνι του Ακσάζ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24 Μαρτίου (06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα Νότια Ν. Κύθνου και εξήλθε αυτών με Βορειοανατολική πορεία πλέοντας το στενό του Καφηρέα στις 10:00.

Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του".

Formula 1: Aπιαστες οι McLaren στη Μαλαισία

We love this year! Μια παράφραση στο σλόγκαν του NBA (we love this game) για να φανεί ότι η φετινή χρονιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι η πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών.


Για ακόμη φορά, όπως και στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστραλίας, δόθηκε μάχη για την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης με τελική νικήτρια την McLaren Mercedes.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αλλαγή σε θερινή ώρα την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κατά μία ώρα «μεγαλώνει» η μέρα την Κυριακή 25 Μαρτίου αφού αλλάζει σε θερινή για το έτος 2012.

Στις 3 τα ξημερώματα (03:00 πμ) ρυθμίζουμε τα ρολόγια μας 1 ώρα μπροστά (04:00 πμ). Η νέα, θερινή ώρα, θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, οπότε και θα γυρίσει σε Χειμερινή.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κλείνει το μετρό σε Σύνταγμα, Ακρόπολη, Ευαγγελισμό λόγω της μαθητικής παρέλασης

Athens metro station
Athens metro station (Photo credit: Wikipedia)

Κλειστοί θα είναι από αύριο Σάββατο στις 8 το πρωί, με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.


Πρόκειται για προληπτικό μέτρο της αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει κάνει, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, με αφορμή την αυριανή μαθητική παρέλαση.
Enhanced by Zemanta

Λαυρεντιάδης: Δεν εκβιάζομαι από εκδοτικά, πολιτικά και τραπεζικά συμφέροντα

Μια συνέντευξη που θα προκαλέσει αναταράξεις στο δημόσιο βίο παραχωρεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη για πέντε κακουργήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές του δραστηριότητες τα προηγούμενα χρόνια.


Ο κ. Λαυρεντιάδης μιλάει για την Proton Bank και τα δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που κατηγορείται ότι πήρε με παράνομο τρόπο και οδήγησαν μάλιστα στην κρατικοποίηση της τράπεζας. Μιλάει, επίσης, για τις μαζικές εξαγορές μέσων ενημέρωσης που έκανε την τελευταία πενταετία λέγοντας πώς είναι γνωστό ότι για να μπορέσει να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα θα πρέπει να έχεις την υποστήριξη του Τύπου.

Ο κ. Λαυρεντιάδης χαρακτηρίζει τις διώξεις εναντίον του συνωμοσία, προφανώς για να δικαιολογήσει την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. Ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις ότι δεν εκβιάζεται υπονοώντας ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΑΛΟΠ: Στο 24,8% η ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία - 18,4% το ΠΑΣΟΚ

Οκτακομματική Βουλή, πρωτιά της ΝΔ αλλά χωρίς αυτοδυναμία και μάχη σώμα με σώμα Βενιζέλου-Σαμαρά σε δημοφιλία και καταλλληλότητα για πρωθυπουργία , προκύπτουν από την δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει αύριο το Έθνος της Κυριακής.


Συγκεκριμένα με αναγωγή των αναποφάσιστων ,στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 18,4%,το ΚΚΕ 10,4%. η ΔΗΜΑΡ 10,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, ο ΛΑΟΣ 3,5% και η Χρυσή Αυγή 3,2%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 28,5% έναντι 28,3% του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο στην δημοφιλία ο κ. Βενιιζέλος προηγείται με 32,5% έναντι 29,1% του κ. Σαμαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Δημοσκόπηση Kapa Research: ΝΔ 18,1%, ΠΑΣΟΚ 14,3% - Στο 7,2% ο Καμμένος
Enhanced by Zemanta

Ο Στρος Καν έκανε σεξ με ιερόδουλη και πέντε άνδρες τον κοιτούσαν

Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα που σχετίζονται με τον Ντομινίκ Στρος Καν. Αυτή τη φορά δύο ιδιοκτήτες οίκου ανοχής, τον εμπλέκουν σε όργια, τα οποία έλαβαν χώρα στο υπόγειο εστιατορίου, στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με όσα είπαν οι Dominique Alderweirel και Béatrice Legrain, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε σεξ με μία νεαρή γυναίκα για τριάντα λεπτά, αφού πρώτα πήρε Viagra, ενώ πέντε άλλοι άνδρες τον κοιτούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης.

Το ζευγάρι, που διοικεί οίκους ανοχής στο Βέλγιο, είπε πως το όργιο έγινε στις 6 Μαρτίου του 2009 στο εστιατόριο «L' Aventure». «Το πάρτι κράτησε για μιάμιση ώρα ενώ η επαφή του Στρος Καν με την κοπέλα περίπου μισή.

«Εκείνη μου είπε πως εκείνος είχε πάρει Viagra και πως είχε μικρό πέος. Ήταν όμως χαρούμενη γιατί ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου της είχε δώσει 500 ευρώ», υποστήριξε η Béatrice.

Και προσέθεσε: «Έχω στο μυαλό μου την εικόνα του Ντομινίκ Στρος Καν ντυμένου μόνο με ένα λευκό πουκάμισο. Είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε τέσσερις επαφές με την κοπέλα, εκείνη ήταν πεσμένη στα γόνατα μόλις λίγα μέτρα μπροστά μας».

Παραιτήθηκε όλο το δ.σ. του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε το ΔΣ του Παναθηναϊκού με παραίτηση όλων των μελών του. Για διάλυση έκανε λόγο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τι είπε σε τηλεφωνική παρέμβαση ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Έκτακτη ΓΣ στις 18 Απριλίου.

Καταστροφικό αποδείχθηκε το ΔΣ του Παναθηναϊκού, καθώς έληξε με παραιτήσεις όλων των μελών του, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του, Δημήτρη Γόντικα.

Κατά την έξοδό του από το ΔΣ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέταξε βέλη κατά όσων υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αλλά και όσων πήραν πίσω τα λεφτά τους.

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ τόνισε μεταξύ άλλων: "Βλέπω τα πράγματα στον Παναθηναϊκό από μέσα και όχι απ' έξω. Είναι πολύ δύσκολα, για να μην πω ότι ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα της διάλυσης. Άκουσα πράγματα ανήκουστα και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Άλλοι παραιτούνται, άλλοι παίρνουν τα λεφτά τους πίσω και κανένας δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Κατά τη δική μου άποψη πάντοτε και αυτό θέλω να το τονίσετε. Αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις και όχι απόψεις του ΔΣ. Βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Μεγάλη κουβέντα, αλλά αληθινή. Δεν μπορεί κάποιοι που θέλουν να λένε ότι είναι καλοί Παναθηναϊκοί να θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και άλλοι να παραιτούνται. Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος τους ήρθε και τέσσερις - πέντε θέλουν να παραιτηθούν;

Άλλοι μεν παραιτούνται λόγω των φιλάθλων και άλλοι για να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω. Δεν κάνω τον ξερόλα. Δεν κάνω τον καλό Παναθηναϊκό, αλλά μου είναι αδιανόητο με τα 30-35 χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό να βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις".

Σε ερώτηση για το πόσες παραιτήσεις εννοεί, είπε: "Θα βγουν οι ίδιοι οι αρμόδιοι να πουν ποιοι είναι και θέλω να σας ζητήσω να ρωτήσετε τους λόγους που το κάνουν αυτή τη δύσκολη στιγμή που το καράβι βουλιάζει. Μου θυμίζει την ιστορία που όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια φεύγουν".

Τα πρώτα πέντε μέλη που παραιτήθηκαν ήταν οι Χατζηνικολάου, Λουμίδης, Τζήμας, Ελευθεράκης και Λομβάρδου, ενώ ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι, πλην των Δομάζου, Κωνσταντίνου, Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου.

Λίγη ώρα πριν αρχίσει το ΔΣ ο Ανδρέας Βγενόπουλος πληροφορήθηκε την πρόθεση παραίτησης του Δημήτρη Γόντικα κι έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, εξηγώντας ότι από τη στιγμή που η παρούσα διοίκηση παραιτείται, τότε αυτός επιθυμεί να λάβει πίσω τα χρήματα του.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής παρέμβασής του, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ ότι εάν έχει ξοδευτεί μέρος από το 1,7 εκ. ευρώ και παραιτηθούν, θα τους κυνηγήσει δικαστικά. Ο Γόντικας τον πληροφόρησε πως δεν έχουν ξοδευτεί και πως όποιες πληρωμές έγιναν, προήλθαν από άλλες πηγές. Εν κατακλείδι, ζήτησε πίσω τα χρήματα του και τόνισε ότι θα διαθέσει το ποσό στην επόμενη διοίκηση.

Αποχωρώντας από το ΔΣ, ο Μίμης Δομάζος ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και τόνισε: "Όποιος θέλει, ας με κυνηγήσει από τον Παναθηναϊκό". Νωρίτερα, ο Λεωνίδας Πολέμης ενημέρωσε ότι ο πατέρας του Αδαμάντιος, αποσύρει το άτοκο δάνειο των 750.000 ευρώ. Τέλος, το ΔΣ προκήρυξε έκτακτη ΓΣ στις 18 Απριλίου, προκειμένου όποιος μέτοχος επιθυμεί, να ορίσει νέο ΔΣ.

Πηγή: sport24.gr

"Εμφύλιος Πόλεμος" ξέσπασε στη ΔΗΜΑΡ λογω...ΠΑΣΟΚ!

"Εμφύλιος Πόλεμος" ξέσπασε στη ΔΗΜΑΡ λογω...ΠΑΣΟΚ

Παραιτήσεις, διαμαρτυρίες και δημόσιες καταγγελίες βρίσκονται στο "μενού" την επομένη της προσχώρησης των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Κόμμα. 


Αντιμέτωπος με προβλήματα είναι ο Φώτης Κουβέλης, πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι τής συμφωνίας με τους πέντε πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια τής Δημοκρατικής Αριστεράς.

Με την είσοδο των πέντε αυτών βουλευτών, έγινε δυνατή η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή όμως, τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, παραιτήθηκαν εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της iefimerida την παραίτηση τους υπέβαλαν με επιστολή προς τον κ. Κουβέλη οι Θανάσης Αθανασίου, Νικηφόρος Σταματάκης και Στέλλα Νιώτη.

Οι 3 παραιτηθέντες θέτουν και θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος της ΔΗΜΑΡ.

Θέμης Δημητρακόπουλος κατά Μάκη Γιομπαζολιά


Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος στην Α΄Αθήνας έβαλε θέμα στην οργάνωσή του σχετικά με την υποψηφιότητα του Μάκη Γιομπαζολιά με αφορμή της θέσεις του τελευταίου για το μεταναστευτικό.

"Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν δέχομαι να είμαι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α Αθήνας. Υπάρχουν όρια ακόμη και στην ανοχή, και τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν σήμερα αναφέρει σε άρθρο του (ΔΕΣ το ΕΔΩ)

Η Αλατά - Καραγιάννη   στην Εύβοια


Στην Εύβοια η Ελένη Αλατά - Καραγιάννη, ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Κ.Ε. του κόμματος παραιτήθηκε από υποψήφια για προσωπικούς λόγους που σχετίζονται άμεσα  με την "εισβολή" ΠΑΣΟΚογενών  στο ψηφοδέλτιο αλλά και για την επιμονή του γραμματέα της οργάνωσης να μην παραιτείται από το κομματικό αξίωμα,ενώ είναι παράλληλα υποψήφιος βουλευτής.

 Η Ελένη Αλατά - Καραγιάννη, εξαιρεί από τους ΠΑΣΟΚογενείς τον Δημ. Αναγνωστάκη, πρώην Δήμαρχο Χαλκίδας, που είχε ακολουθήσει όλες τις κομματικές διαδικασίες και είχε ενταχθεί στη κομματική οργάνωση Χαλκίδας πριν τις εκλογές, και είχε υποστηριχθεί από την Ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ και στις Δημοτικές Εκλογές.

Έξω ο Βουδούρης από τη Μεσσηνία


Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε και στη Ν.Ε. Μεσσηνίας η συμμετοχή του Οδ. Βουδούρη στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή έθεσε βέτο και το κόμμα αναγκάστηκε να τον κατεβάσει υποψήφιο στην Αθήνα και όχι στη Μεσσηνία.

Και άλλες αντιδράσεις


Η Γεωργία Βαρελά στη Συρο παραιτήθηκε λόγω της υποψηφιότητας Παπαμανωλη.

Αλλά και για τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μπήκαν στην ΔΗΜΑΡ υπάρχουν αντιδράσεις που έχουν αναδειχθεί στις τοπικές κοινωνίες και σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκαν πυροσβεστικές επεμβάσεις από τον  ίδιο τον Φώτη Κουβέλη, για να ξεπεραστούν...




Enhanced by Zemanta

Δημοσκόπηση Kapa Research: ΝΔ 18,1%, ΠΑΣΟΚ 14,3% - Στο 7,2% ο Καμμένος

Μια νέα δημοσκόπηση που αναδεικνύει τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, την πτώση της ΝΔ, την άνοδο του ΠΑΣΟΚ άλλα κι ένα στοιχείο έκπληξη στο ερώτημα για το πρόσωπο που είναι καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Kapa Research, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 18,1% και το ΠΑΣΟΚ 14,3%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%. Στην πέμπτη θέση είναι ο Σύριζα με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 25,1%.

Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9% και προηγείται του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχει 21,7% ενώ το 52,5% απαντά «κανένας από τους δύο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΑΛΟΠ: Στο 24,8% η ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία - 18,4% το ΠΑΣΟΚ
Enhanced by Zemanta

"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ".

Στο κανάλι EXTRA-3, o προαλειφόμενος για υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Α Αθήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκ μέρους του συνεργαζόμενου σχήματος των "Ελευθέρων Πολιτών", Μάκης Γιομπαζολιάς, πρότεινε την εκτόπιση των "λαθρομεταναστών" σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια του Αιγαίου.

Θέσεις σαν κι αυτή πόρρω απέχουν από την αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς, για τα θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τα συνακόλουθα προβλήματα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ξερονήσια θυμίζουν άλλες εποχές που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά...

Τα υπαρκτά προβλήματα στο θέμα των μεταναστών, η Δημοκρατική Αριστερά τα αντιμετωπίζει πάντα στη βάση των ανθρωπιστικών αρχών, πολύ μακριά από ολοκληρωτικού και ρατσιστικού τύπου αντιλήψεις, από τις οποίες εμφορούνται άλλα κόμματα και κομματίδια.

Μετά απ' αυτή τη δήλωση, είναι προφανές ότι ο Μ. Γιομπαζολιάς δεν μπορεί να είναι συνυποψήφιος με τους προερχομένους από τη Δημοκρατική Αριστερά συντρόφους και συντρόφισσες – του υπογράφοντος περιλαμβανομένου. Προφανώς και το κόμμα θα επιληφθεί άμεσα για το θέμα και θα ζητήσει από τους Ελεύθερους Πολίτες να αποσύρουν την υποψηφιότητα Γιομπαζολια στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν δέχομαι να είμαι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α Αθήνας. Υπάρχουν όρια ακόμη και στην ανοχή, και τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν σήμερα.


ΘΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,
μελος της Κεντρικης Επιτροπης της ΔΗΜΑΡ, υποψηφιος στην Α Αθηνας.

Μεγάλο κανόνι στην αγορά από αλυσίδα super market

Μεγάλο κανόνι είναι έτοιμο να σκάσει στην αγορά, μεγάλη αλυσίδα super market αφού άρχισαν να σφραγίζονται δεκάδες επιταγές που έχει δώσει σε προμηθευτές.

Ήδη, οι επιταγές που έχουν σφραγιστεί ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ και είχαν δοθεί σε εταιρεία εμφιαλωμένου νερού της Εύβοιας αλλά και σε μεγάλη πολυεθνική.

Δεκάδες είναι και οι μικροί προμηθευτές που έχουν ακάλυπτες επιταγές στα χέρια τους.

Η αλυσίδα είχε παρόμοια προβλήματα και στο παρελθόν αλλά δεν είχαν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Τις τελευταίες μέρες γίνονται απέλπιδες προσπάθειες για  τη σωτηρία της που δεν έχουν αποδώσει αλλά αντίθετα το πρόβλημα έχει μεγιστοποιηθεί.

Γιάννενα: Άγριο ξύλο σε σχολείο - 16χρονος μαθητής στο νοσοκομείο!

Συγκλονισμένοι οι συμμαθητές, ο σύλλογος γονέων και οι καθηγητές από το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας...

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων. Πέντε ενήλικοι μαθητές, πλησίασαν έναν 16χρονο συμμαθητή τους και άρχισαν να τσακώνονται. Κουβέντα στην κουβέντα ήρθαν στα χέρια και το ανήλικο παιδί ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Ήταν, μάλιστα, τόσο βίαιη η συμπλοκή που οι καθηγητές αναγκάστηκαν να καλέσουν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας προσήγαγαν στο τμήμα τους πέντε δράστες. 
 
Μεταξύ αυτών και έναν 23χρονο ο οποίος φέρεται ότι ξεκίνησε τον ξυλοδαρμό. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο 16χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες...

Ένας κοσμοναύτης στο πλευρό της Κρήτης για την τουριστική προβολή του νησιού

Ο Ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίκιν (Γραμματικόπουλος) ο οποίος είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά πρόσωπα στην Ρωσία, θα συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή για την προώθηση του Κρητικού και ευρύτερα του Ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» που πραγματοποιείται στην Μόσχα.


Ο Ρώσος κοσμοναύτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την Μόσχα όπου βρίσκεται, θα μετάσχει σε εκδήλωση της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων του νησιού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

«Η Κρήτη και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην φετινή τουριστική έκθεση της Μόσχας, και το θετικό είναι ότι φέτος αναμένουμε αύξηση επισκεπτών όχι μόνο από την Ρωσία και την Ουκρανία αλλά ευρύτερα από τις Ανατολικοευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Παράλληλα είπε ότι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του νησιού από την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούνται στοχευμένες ενέργειες σε εκθέσεις στο εξωτερικό, στα διεθνή φόρουμ αλλά και στα μεγάλης εμβέλειας ΜΜΕ για την προβολή και διαφήμιση του νησιού μας.

Επίσης, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ύστερα από συμφέρουσα διαπραγμάτευση, η Κρήτη πρόκειται να διαφημιστεί για ένα μήνα στο μετρό της Μόσχας μέσω του οποίου καθημερινά μετακινούνται εκατομμύρια Μοσχοβίτες, και το κόστος προβολής της διαφημιστικής εκστρατείας είναι μόλις 12000 ευρώ.

Παράλληλα μεγάλο Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι στο πλαίσιο ειδικής αποστολής θα επισκεφθεί την Κρήτη για να προβάλλει το νησί μας και τις ομορφιές του.

Τα μηνύματα από την έκθεση στη Μόσχα δείχνουν ότι η κίνηση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη και στην χώρα μας, θα είναι φέτος σαφώς ενισχυμένη, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις οι χορηγήσεις-εγκρίσεις visa από την Ρωσία για την Ελλάδα θα είναι αυξημένες έως 19%. 
flashnews.gr

«Hμερολόγιο βιασμών» κρατούσε o γυναικολόγος από την Λάρνακα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, κατατέθηκαν σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου, κατά την παρουσίαση των γεγονότων της πολύκροτης υπόθεσης του 56χρονου Γυναικολόγου με κλινική στη Αραδίππου.


Τα γεγονότα σε 13σελιδο έγγραφο παρουσίασε η ομάδα των δικηγόρων της Γενικής Εισαγγελίας της Δημοκρατίας που χειρίσθηκαν τα γεγονότα. Συνολικά 44 κατηγορίες για βιασμούς, περιαγωγή σε παράνομη νάρκωση με σκοπό τον βιασμό και άλλα εγκλήματα ηθικής μεταξύ Ιουνίου 2010 και Νοεμβρίου 2011, παραδέχθηκε ο 56χρονος Γυναικολόγος Σ. Στ. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε 164 κατηγορίες και μετά την παραδοχή στις 44, οι υπόλοιπες αποσύρθηκαν από του εκπροσώπους της Κατηγορούσης αρχής κ. κ. Ανδρέα Αριστείδου και Έλλη Φλουρέντζου.

Αναφέρθηκαν τα αδικήματα του βιασμού, της άσεμνης επίθεσης, της περιαγωγής σε νάρκωση και της φωτογράφισης ων απόκρυφων σημείων του σώματος 44 τουλάχιστον γυμνών γυναικών. Η Κατηγορούσα αρχή έχει στη διάθεση του Δικαστηρίου 305 τέτοιες φωτογραφίες. Ωστόσο δεν βρέθηκε μηχάνημα Λείζερ το οποίο ισχυρίσθηκε ότι διέθετε ο κατηγορούμενος για σκοπούς θεραπείας των πελατισσών του. Κρατούσε φάκελο για την κάθε μια χωριστά και κρατούσε ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τι έκαμνε στη κάθε περίπτωση. Η Κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι Κλινικός ψυχολόγος διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος Γυναικολόγος ήξερε τι έκανε και δεν παρουσίασε διαταραχή του επιπέδου συνείδησης του.

Κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρία κινητά τηλέφωνα και αφού αφαιρεθούν όλες οι επιλήψιμες φωτογραφίες και λεπτομέρειες θα πρέπει να επιστραφούν στο νόμιμο κάτοχο των συσκευών αυτών. Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ευστάθιος Ευσταθίου ζήτησε όπως εξετασθεί η προσωπικότητα του κατηγορουμένου, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση γυναικών όσον αφορά την ψυχική και πνευματική του ικανότητα.

Ανέφερε επίσης ότι ο πελάτης του έδειξε μεταμέλεια για τις πράξεις του. Ταυτόχρονα υιοθέτησε την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας που είχε ετοιμαστεί για τον γυναικολόγο και ζήτησε από το Κακουργιοδικείο να λάβει υπόψη τους ελαφρυντικούς παράγοντες, όπως το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, τη μεταμέλειά του, την παραδοχή του στο δικαστήριο και τη συνεργασία του με την Αστυνομία. Οπως είπε ο κ. Ευσταθίου, μέχρι το 2009 ο 57χρονος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης τόσο από το επαγγελματικό του περιβάλλον όσο και από τις πελάτισσές του, ενώ ορισμένες από αυτές έδωσαν το όνομα του στα βρέφη τους δείχνοντας με αυτό τον τρόπο εκτίμηση για τη θεραπεία που τους παρείχε.

Ανέφερε ακόμα ότι οι λόγοι που οδήγησαν τον πελάτη του σ' αυτή τη συμπεριφορά ήταν τα οικογενειακά προβλήματα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη, όπως τη χαρακτήρισε, χορήγηση φαρμάκων που λάμβανε, από τα οποία επηρεάστηκε ο ψυχικός του κόσμος και άλλαξε η προσωπικότητά του. Ο συνήγορος υπεράσπισης του γυναικολόγου αναφέρθηκε και στη στυτική δυσλειτουργία, σε μικρό βαθμό, που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να του δημιουργηθεί το αίσθημα του μη φυσιολογικού άνδρα και να υποτιμηθεί η προσωπικότητα του. Ως εκ τούτου, συνέχισε ο κ. Ευσταθίου ο 57χρονος προβαίνοντας στα σεξουαλικής φύσης αδικήματα σε βάρος των ασθενών του, ήθελε να καλύψει το «κενό» της σεξουαλικής του δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα μάλιστα με αποσπάσματα της κατάθεσης του γυναικολόγου στην Αστυνομία που διάβασε ενώπιον του δικαστηρίου ο κ. Ευσταθίου, ο 57χρονος γνώριζε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό, χαρακτήρισε τις πράξεις του ''γελοίες'' και ήθελε να σταματήσει αλλά δεν μπορούσε, ενώ δεν είχε πρόθεση να βλάψει τις ασθενείς του.

Ο κατηγορούμενος Γυναικολόγος αντιμετωπίζει 44 κατηγορίες για 7 βιασμούς, 6 υποθέσεις περιαγωγή σε νάρκωση με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος με τα ναρκωτικά φάρμακα Propofol – Dormicum και οι υπόλοιπες 32 κατηγορίες σεξουαλική εκμετάλλευση/παρενόχληση, άσεμνη επίθεση, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση 35 ντόπιων και αλλοδαπών γυναικών, ενήλικων και ανήλικων. Δύο από τις υποθέσεις βιασμού αφορούν μία 17χρονη και μία 15χρονη.

Από τις κατηγορίες που παραδέχθηκε ο κατηγορούμενος Γυναικολόγος οι 11 αφορούν φωτογραφίσεις γυμνών γυναικών και τοποθέτησης των γεννητικών του οργάνων σε ευαίσθητα μέρη του σώματος τους. Κατηγορούσα αρχή και υπεράσπιση συμφώνησαν μεταξύ τους για τα ψυχοθεραπευτικά φάρμακα που έπαιρνε ο κατηγορούμενος μετά το 2009. Το Μον. Κακουργιοδικείο που απαρτίζουν οι κ.κ. Χαράλαμπος. Πογιατζής, Πρόεδρος, Λ. Καλογήρου και Θ. Θωμάς Πάρεδροι, θα επιβάλει ποινή την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στις 12 το μεσημέρι.

Στο "τιμόνι" των φυλακών Κορυδαλλού για πρώτη φορά μία γυναίκα

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών φυλακών αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή γυναίκα. 

 Πρόκειται για τη Μαρία Στέφη, η οποία, με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας στις φύλακές Κορυδαλλού.

Η κα Στέφη, από το 2010, ήταν διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η νέα διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις.
parapolitika.gr

Στο πειθαρχικό ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ζακύνθου που έπαιρνε επίδομα τυφλού!

«Ο ΟΑΕΔ κίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία και μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ όλα τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Ζακύνθου,

ενώ πρόσθεσε ότι έχει παραπέμψει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να κινηθεί παράλληλα και η ποινική διαδικασία.

Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ζακύνθου κατηγορείται ότι εισέπραττε ο ίδιος επίδομα τυφλότητας, επίδομα το οποίο έπαιρνε παράνομα και η θεία του. Επίσης κατηγορείται ότι έχει νοικιάσει κτίριο, το οποίο του ανήκει, στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, των οποίων προΐσταται, ενώ παράλληλα διατηρεί και ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Μέρκελ: -Εάν ερχόμουν στην Ελλάδα θα με χτυπούσαν;-

Tι ρώτησε η 'Ανγκελα Μέρκελ τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο;  «Εάν ερχόμουν Ελλάδα, τί θα γινόταν, θα με κτυπούσαν;». «Όχι αυτά τα γράφει η Bild», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του προέδρου.


Η ασυνήθιστη συνάντηση έγινε στο Βερολίνο και ήταν ιδέα των Γερμανικών συνδικάτων. Απευθυνόμενη προς τον κ. Παναγόπουλο, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά την οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας για να εξέλθει από την κρίση, τις οποίες είναι διατεθειμένη να ακούσει, ακόμη και σε ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Παναγόπουλος είχε αναφερθεί εκτενώς στα δραματικά αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας, ενώ παρέθεσε στοιχεία της ΓΣΕΕ που καταδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα της ασκούμενης πολιτικής, τόσο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα όσο και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Θα πρέπει να σταματήσει η συνεχής συμπίεση μισθών και συντάξεων» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, εκτιμώντας ότι τα μέτρα οδηγούν την οικονομία σε «αργό θάνατο».,

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατά την παραμονή της στο Βερολίνο είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, επίσης με μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, συνδικαλιστές, αλλά και με εκπροσώπους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.


 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω μιντιακή συνεργασία Κωστόπουλου - ΑΝΤ1

Διαψεύδεται κατηγορηματικά η πληροφορία που ήθελε τον Πέτρο Κωστόπουλο να έχει έρθει σε οποιουδήποτε είδους συμφωνία με τον Ομιλο του ΑΝΤ 1 και τον  κ. Θοδωρή Κυριακού είτε για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Δάφνη Επικοινωνίες είτε για να προχωρήσει σε άλλου είδους συνεργασίες στο χώρο του διαδικτύου.

Ο κ. Κωστόπουλος εκτός από την εκπομπή του «Βράδυ» που μεταδίδεται από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1 δεν έχει άλλου είδους συνεργασία με τον Ομιλο του Αμαρουσίου.

Απορρίφθηκε η τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά της εκκλησίας στην Πεντέλη

«Όχι» στα σχέδια της εκκλησίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη είπε η Βουλή αφού απορρίφθηκε μετά τις αντιδράσεις η σχετική τροπολογία.

Υπενθυμίζεται με την τροπολογία αυτή δινόταν η δυνατότητα στην Εκκλησία της Ελλάδος να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη, με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα προχωρούσε σε ολοκληρωμένη παρέμβαση ταχείας τεχνητής αναδάσωσης 20.000 στρεμμάτων με ίδια έξοδα στο Πεντελικό Όρος.

Όπως είπε στην Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου, η επίμαχη τροπολογία «επιχειρεί να κάνει ένα βήμα μπροστά σε ένα πολύ ενδιαφέρον και φιλόδοξο πρόγραμμα της Εκκλησία για το οποίο έχω συζητήσει και εγώ με τον αρχιεπίσκοπο». «Η ιδέα είναι να αναδασωθεί ένα μεγάλο μέρος της Πεντέλης χρησιμοποιώντας ως όχημα μια επένδυση.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει, αν γίνει, τέτοια παρέμβαση: μια υποχρέωση του κράτους, όπως η αναδάσωση, να αναλαμβάνεται από ιδιωτικούς πόρους», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, εξηγώντας ότι «δεν είμαστε αντίθετοι με αυτή την επένδυση, αλλά είμαστε θετικοί παρά τα προβλήματα, όμως δεν μπορώ να την αποδεχθώ, γιατί πρέπει να ωριμάσει περισσότερο».

Αφού, όπως είπε, «αν την κάνουμε αποδεκτή κινδυνεύει να μην γίνει ποτέ, γιατί θα συναντήσει αντιστάσεις και πρέπει να λύσουμε προβλήματα με πρώτο το ιδιοκτησιακό, καθώς η Πολιτεία έχει δικαιώματα κυριότητας». Ενημέρωσε, εξάλλου, ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε αναδασωτέες εκτάσεις, ενώ λόγω της ανησυχίας στις τοπικές κοινωνίες «είναι χρήσιμο ένα βήμα προς τα πίσω ώστε να επανέλθει ένα επενδυτικό πρόγραμμα πιο ώριμο», όπως σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπας είχε πει ότι «δεν είναι ώριμη αυτή η συζήτηση για να υπάρξει μια κατάληξη». «Είδαμε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου, είδαμε όμως και τις απόψεις των φορέων. Δεν έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε σήμερα συγκεκριμένη απόφαση, ενώ πρέπει πρώτα να συζητήσουμε με τους φορείς», είπε και ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση και διερεύνηση μέσα από θεσμικές διαδικασίες στο πλαίσιο της Βουλής. «Χωρίς να το αποκλείσουμε, να κρατήσουμε ανοιχτό το διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη: Λύθηκε το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών

Λύθηκε το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, τα απορριμματοφόρα είναι από νωρίς το μεσημέρι και πάλι ασφαλισμένα και κυκλοφορούν νόμιμα σε όλη την πόλη.

Ο κ. Καπόν εξήγησε πως η «Αγροτική Ασφαλιστική» ανανέωσε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων, μετά από διευκρινίσεις που δόθηκαν από πλευρά τους δήμου καθώς, όπως ανέφερε, υπήρχε παραφιλολογία για εικονικές ζημιές στα απορριμματοφόρα.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει προκηρυχθεί για τις 19 Απριλίου διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας για τα απορριμματοφόρα.

Δυσφήμιση της Ελλάδας από το ENISA καταγγέλλουν ευρωβουλευτές

European Network and Information Security Agency
European Network and Information Security Agency (Photo credit: Wikipedia)
Επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σούλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χ.Μ. Μπαρόζο απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης, Ιωάννης Τσουκαλάς, Θόδωρος Σκυλακάκης και Γιώργος Σταυρακάκης, μέσω της οποίας τους ενημερώνουν για ανησυχητικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό και ζητούν να διερευνηθούν οι επανειλημμένες περιπτώσεις κακής διοίκησης του ENISA και πλημμελούς άσκησης καθηκόντων εκ μέρους του επικεφαλής του οργανισμού, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συκοφαντική δυσφήμιση της Ελλάδας, σε σχέση με την έδρα του Οργανισμού στην Κρήτη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σύμφωνο ανάπτυξης για την Ευρώπη ζητούν οι Ευρωπαίοι συνδικαλιστές

Confederation of German Trade Unions
(Photo credit: Wikipedia)

Συνδικαλιστές από εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν σήμερα μετά τη συνάντησή τους με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Συμφώνου Ανάπτυξης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους.


«Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας δεν θα λύσει τα προβλήματα, θα τα επιδεινώσει. Είναι πλέον καιρός να αλλάξει η πολιτική της Ευρώπης. Η Ευρώπη έχει άμεση ανάγκη από ένα ταμείο κοινωνικής διάσωσης», δήλωσε ο Μίχαελ Ζόμερ πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικαλιστών (DGB).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ψαλίδι στους μισθούς των νέων - Στα 255 ευρώ η αμοιβή για τετράωρη εργασία

Στα 255,47 ευρώ μεικτά για τους νέους κάτω των 25 χρόνων και στα 293,04 για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, που τώρα εισέρχονται στην αγορά εργασίας, διαμορφώνονται οι νέοι βασικοί κατώτατοι μισθοί βάση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Αυτό προκύπτει βάση της Πράξης του ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και με το οποίο προβλέπεται μείωση κατά 22% και 32% αντίστοιχα του κατώτατου μισθού τετράωρης απασχόλησης για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και θα ισχύουν μάλιστα αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου.

Η προσαρμογή στα νέα μισθολογικά δεδομένα, μάλιστα, για το τμήμα των αποδοχών που δεν ξεπερνούν τα όρια της ΕΓΣΣΕ, δεν χρειάζεται καν η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΣΣΕ

Για τετράωρη εργασία, οι νέοι κατώτατοι μισθοί πρέπει να αντιστοιχούν στο 50% των σχετικών ορίων της ΕΓΣΣΕ και είναι:
ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 25 ΧΡΟΝΩΝ:
  • Mε προϋπηρεσία 0-3 ετών, 293,04 ευρώ ο άγαμος και 322,34 ευρώ ο έγγαμος.
  • Μεπροϋπηρεσία 3-6 ετών, 322,35 ευρώ ο άγαμος και 351,65 ευρώ ο έγγαμος.
  • Με προϋπηρεσία 6-9 ετών, 351,65 ευρώ ο άγαμος και 380,95 ευρώ ο έγγαμος.
  • Με προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη, 380,95 ευρώ ο άγαμος και 410,25 ευρώ ο έγγαμος.
ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ
  • Με 0 - 3 έτη προϋπηρεσίας, 255,47 ευρώ ο άγαμος και 281,02 ευρώ ο έγγαμος.
  • Με 3 έτη και πάνω, 281,02 ευρώ ο άγαμος και 306,57 ευρώ ο έγγαμος.

Τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση βαθμών σε Παναθηναϊκό

Με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δυο από εκείνο της επόμενης σεζόν τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Στο τριφύλλι επιβλήθηκε ακόμα πρόστιμο ύψους 252.500 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση:
Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 18/3/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και της συνημμένης και συγκοινοποιούμενης υπ΄αριθμ. πρωτ. 9934/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία»:  Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: "Η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές και  συνολική χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (252.500,00) ευρώ".

Ραγκούσης σε Βορίδη: Αυτό εσύ το λες «απελευθέρωση» των ταξί;

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του νυν υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη και του πρώην υπουργού στον ίδιο τομέα Γιάννη Ραγκούση με αφορμή την «απελευθέρωση» των ταξί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης είπε στο νυν υπουργό Μεταφορών: «Αυτό που προωθείς δεν είναι απελευθέρωση» και συνέχισε λέγοντας:
«Αποτελεί μια θλιβερή εξαίρεση που προστατεύει τα στενά συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας, μια θλιβερή εξαίρεση κοινωνικά άδικη και πολιτικά ανήθικη» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης απυθυνόμενος στον κ. Βορίδη. Μάλιστα σημείωσε ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, προωθεί «μια θλιβερή εξαίρεση που πραγματοποιείται για μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, όταν το σύνολο του ελληνικού λαού έχει υποστεί τις αναπόφευκτες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την αναγκαία υπερφορολόγηση σε επιχειρήσεις, το άνοιγμα άλλων, μέχρι πρόσφατα κλειστών, επαγγελμάτων».
Ο Γ. Ραγκούσης, κατηγόρησε τον κ. Βορίδη ότι «δεν λαμβάνεται υπόψη στο σχεδιασμό η νέα διοικητική δομή της χώρας» δεδομένου ότι «οι έδρες των ταξί παραμένουν, πλην Αττικής, οι προ-Καποδίστρια Τοπικές κοινότητες».
Στο τέλος ο κ. Ραγκούσης αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο λέγοντας ότι δεμ πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο σχέδιο νόμου.
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η τρόικα, ακόμη και η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ έχουν ζητήσει εδώ και μήνες την πλήρη απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Τελικώς το σ/ν πέρασε από το υπουργικό, ωστόσο αρκετοί εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις για διάφορες διατάξεις του.
Ζωηρές επιφυλάξεις κατέθεσαν οι υπουργοί Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και αναπληρωτή ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, οι οποίοι θεωρούν ότι με τις ρυθμίσεις που προτείνει ο κ. Βορίδης δεν απελευθερώνει τα τουριστικά 7θέσια μίνι-βαν.Η ένταση «πυροδότησε» και την παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Το γεγονός ότι θα κλείσει η Βουλή δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε την δουλειά μας. Η τρόικα θα ξανάρθει κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει σήμερα να αποφασίσουμε όλο τον σχεδιασμό για να δουμε τι πρεπει να ψηφίσουμε έως τις εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του, ο προκάτοχος του κ. Ραγκούση στο υπουργείο Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας υποστήριξε, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ότι το θέμα «το έβαλε ο Ραγκούσης στην τρόικα δεν το έβαλε η τρόικα».
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος αναφερόμενος στην "κόντρα" με τα ταξί, τόνισε: «Μας έχει ταλαιπωρήσει πολύ καιρό το θέμα. Δεν μπορεί να διαιωνιζεται. Από αυτή την κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει απόφαση».
Σε τηλεοπτική παρέμβαση του (Mega) ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι η δική του αρνητική θέση συνίσταται στο γεγονός ότι σύμφωνα με το σ/ν δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα άδεια. Υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί η μαύρη αγορά αδειών και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αφορολόγητα έσοδα εξ αυτού του λόγου. «Ό,τι φορολογείται θα αφορά συμβολικό τίμημα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα» είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε ακόμη (όπως και αρκετοί άλλοι υπουργοί) ότι δεν ανοίγει ούτε η πολύ σημαντική αγορά των εννεαθέσεων τουριστικών οχημάτων, η οποία «είναι σε όλο τον κόσμο ανοικτή».
Επίσης ο κ. Ραγκούσης επικαλέστηκε το Μνημόνιο 2 (το οποίο ψηφίστηκε επί υπουργίας του κ.Βορίδη) το οποίο ρητά αναφέρει ότι πρέπει να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στην αγορά των ταξί. Τέλος επεσήμανε ότι ο κ. Βορίδης κατά το υπουργικό συμβούλιο ανέφερε πως η συζήτηση με την τρόικα δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε δε ότι θα δώσει στην δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με την τρόικα όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Υποδομών και με την οποία αποδεικνύεται ότι συμφωνούσε με την ρύθμιση που προωθούσε ο ίδιος και απελευθέρωνε πλήρως την αγορά των ταξί.
 iefimerida.gr

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

To απίστευτο «ρουσφέτι» που ζήτησε βουλευτίνα από μητροπολίτη

Καθώς η χώρα μπαίνει σιγά- σιγά σε προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι βουλευτές προσεγγίζουν ακόμα και την εκκλησία προκειμένου να εξασφαλίσουν ψήφους από τους πιστούς αλλά και προβολή από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των λειτουργιών, ενώ κάποια.... ρουσφέτια που ζητούν από μητροπολίτες είναι απίστευτα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας πολιτικού, που δραστηριοποιείται σε αστική εκλογική περιφέρεια, η οποία πριν καταρτίσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εμφανίσεών της, ενημερώνεται από τις τοπικές μητροπόλεις για τις δραστηριότητες των μητροπολιτών και τις σημαντικές θρησκευτικές εορτές.
 
«Έφθασε στο σημείο να προτείνει στο μητροπολίτη μας να του προσφέρει μικρά πλαστικοποιημένα εικονίδια, προκειμένου να τα δίνει ως ευλογία στους πιστούς. Και ενώ μπροστά θα είχαν την εικόνα της Παναγίας, στο πίσω μέρος θα ανέγραφαν πως η εκτύπωσή τους είναι ευγενική χορηγία της κυρίας... Ε, αντιλαμβάνεστε ποια ήταν η απάντηση του δεσπότη μας», δήλωσε στο amen.gr συνεργάτης μεγάλης Μητροπόλεως.

Επίσης το amen.gr αναφέρει πως βουλευτές και πολιτευτές συνωθούνται τον τελευταίο καιρό στα γραφεία των μητροπολιτών, στις πανηγύρεις Ναών και σε κάθε εκκλησιαστική δραστηριότητα ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να δίνουν το παρόν στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Ιδιαιτέρως δε όπου υπάρχει τηλεοπτική αναμετάδοση όπως στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στην Αθήνα ή στις ενορίες της Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 17:10, ασχολείται με τέσσερα αυτοάνοσα νοσήματα που αφορούν διαφορετικά συστήματα του οργανισμού: τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, που αφορά το μυοσκελετικό σύστημα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας που αφορά το κεντρικό νευρικό σύστημα, την ψωρίαση που αφορά το δέρμα και τη νόσο του Κρόν που αφορά το γαστρεντερικό σύστημα. Προσκεκλημένοι στο στούντιο είναι τέσσερις άνθρωποι που υποφέρουν από αυτοάνοσα νοσήματα και μας δίνουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα.

Αναφορικά με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα νεότερα φάρμακα “κοιμίζουν” τη νόσο και προλαμβάνουν τις παραμορφώσεις, τονίζοντας ότι όσο πιο νωρίς αρχίζει η θεραπεία τόσο πιο καλά είναι τα αποτελέσματα. Στο στούντιο, μια γυναίκα που ενώ δεν πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα, φοράει μια ειδική στολή προσομοίωσης της πάθησης και μας μεταφέρει την εμπειρία της για το πως αισθάνεται ένας ασθενής.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για ένα άλλο αυτοάνοσο νόσημα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς με τα νεότερα φάρμακα περιορίζεται η εξέλιξη της νόσου και πλέον οι ασθενείς δεν οδηγούνται στην αναπηρία. Ο καλός ψυχισμός και ιδιαίτερα η διαχείριση του άγχους, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση.

Στην ψωρίαση, μια συχνή αυτοάνοση δερματοπάθεια που δεν είναι μεταδοτική ούτε σχετίζεται με την ψώρα, η φλεγμονή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα συστήματα του οργανισμού. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ασθενείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους μικροτραυματισμούς γιατί επιδεινώνουν την κατάστασή τους, και αναφέρονται στις εξελίξεις στην θεραπεία της νόσου, τονίζοντας τη σημασία της συμμόρφωση στην αγωγή.

Τέλος, νόσος του Κρον, είναι μια πάθηση του εντέρου, που δεν σχετίζεται όμως με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ολοένα και λιγότεροι ασθενείς οδηγούνται στο χειρουργείο χάρη στην αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής.

O πρωταθλητής ιστιοπλοΐας, Βαγγέλης Χειμώνας, εξηγεί στην εκπομπή πώς η νόσος Κρον δεν τον εμπόδισε να διακριθεί στο άθλημα της ιστιοπλοΐας

Κοινωνική Συμφωνία: Η ιδρυτική διοικούσα Επιτροπή

Την ιδρυτική διοικούσα Επιτροπή και τα πρώτα ονόματα μελών του νεοσύστατου κόμματος ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας».

Η προσωρινή διοικούσα Επιτροπή, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ηγηθεί του κόμματος ως το πρώτο συνέδριό του, το οποίο θα συγκληθεί προσεχώς, απαρτίζεται από:
την πρόεδρο του κόμματος Λούκα Κατσέλη, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρη Καστανίδη, τον γραμματέα Λάμπρο Μίχο, καθώς και τα μέλη Μαρία Κυριακοπούλου, βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Κασσάρα, Βουλευτή Δωδεκανήσου, Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, βουλευτή Αχαίας, Τάκη Δημητρουλόπουλο, βουλευτή Ηλείας, Νικήτα Κανάκη, πρόεδρο της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», Μαρίνο Σκανδάμη, δικηγόρο, Δρ Νομικής. τ. Γ. Γ. Υπ. Δικαιοσύνης, Δημήτρη Λυριτζή, δικηγόρο, γραμματέα της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας, Αναστάσιο Γέραλη, μεταλλειολόγο, τ. γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας και Ηρώ Ζερβάκη, ιδιωτική υπάλληλο, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν επίσης τα ονόματα των πρώτων 240 μελών της «Κοινωνικής Συμφωνίας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...