Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κουβέλης: Η συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου είναι αδιέξοδη και πρέπει να αλλάξει.

Ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

Η πολιτική του μνημονίου, όπως είχαμε πει εξαρχής, δεν ήταν δυνατόν να στεφθεί με επιτυχία διότι οι κεντρικές επιλογές του εγκλώβιζαν τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης.

Η άρνησή μας να συναινέσουμε σε τέτοιες πολιτικές διατηρείται στο ακέραιο. Η συνεχής επίκληση διλημμάτων, μπροστά στον κίνδυνο χρεοκοπίας, επιχειρεί να κρύψει ότι η ίδια η ασκούμενη πολιτική αναπαράγει την κρίση διαχείρισης του χρέους.

Ζούμε τις δύο τελευταίες μέρες , τους πανηγυρισμούς, των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για την ολοκλήρωση του PSI.

Η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) χαρακτήρισε ως πιστωτικό γεγονός την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) και ενεργοποιούνται και τα CDS. Βλέπετε ότι οι αγορές υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα προϊόντα της σπέκουλάς τους.

H σε σημαντικό βαθμό θετική ολοκλήρωση του PSI δεν επιτρέπει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, όταν είναι δεδομένο ότι υπάρχει βαρύτατο τραύμα στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων.

O ίδιος ο πρωθυπουργός χθες ένοιωσε την ανάγκη να τονίσει πως είναι «ώρα περισυλλογής», λόγω των σημαντικών ζημιών που υπέστησαν πολλοί πολίτες .

Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά ζητά την ανακεφαλαίωση των ασφαλιστικών ταμείων, όπως επίσης και τη διασφάλιση των ιδιωτών κατόχων ομολόγων του δημοσίου, που πίστεψαν ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να εγγυάται τις αποταμιεύσεις τους.

Και αυτό δεν το ζητάμε τώρα. Εγκαίρως , όταν ψηφίζονταν στις 12 Φεβρουαρίου το Μνημόνιο 2, είχαμε ζητήσει από τα 30 δις ευρώ, της απόλυτα αναγκαίας επιπλέον χρηματοδότησης της χώρας από την ΕΕ, τα 15 δις να διατεθούν στην ανακεφαλαίωση των ταμείων για να αντιμετωπίσουν τη ζημιά. Όπως ακριβώς και για τις τράπεζες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΟΡΓΙΟ με νοθευμένα καύσιμα του Στρατού και της Αστυνομίας

Νοθευμένα καύσιμα και στον… Ελληνικό στρατό; «Δυστυχώς ναι», αποκάλυπτε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος επισημαίνει ότι «η νοθεία έχει αποδεχθεί μετά από δεκάδες (πάνω από 40) χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων των Εν. Δυνάμεων».

Σημειωτέον ότι ο Βουλευτής δεν ομιλεί μόνο για τον Στρατό αλλά και για την Αστυνομία και για τον Στρατό!

Ο Ν. Νικολόπουλος το πήγε πιο βαθιά το πράγμα αφού αποκάλυψε ότι η προμήθεια καυσίμων στις Ε.Δ. γίνεται χωρίς διαγωνισμό! Επιπλέον, δεν υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος διακίνησής τους, ούτε σύστημα ελέγχου της ποιότητάς τους. Μάλιστα οι προμήθειες γίνονται χωρίς να υπάρχει σύγκριση τιμών με άλλους προμηθευτές.

«Μιλάμε για καύσιμα αξίας 260 εκατ. Ευρώ το χρόνο» τονίζει ο βουλευτής.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις γι’ αυτό και ο Αχαιός πολιτικός κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή η οποία συζητείται την Δευτέρα το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής.

ΒΙΝΤΕΟ - Πέταξαν νεράτζια στον Γιώργο Νταλάρα στη Δάφνη

Νέα επεισόδια συμβαίνουν στη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη Δάφνη καθώς πολίτες αποδοκιμάζουν τον γνωστό καλλιτέχνη.

Παρά την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε στο Ίλιον, ο Γιώργος Νταλάρας αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά τις συναυλίες και έτσι βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο της Δάφνης με τη Δέσποινα Ολυμπίου.


Ωστόσο και στη Δάφνη δεν έλειψαν τα επεισόδια καθώς πολίτες πέταξαν νεράτζια και άλλα αντικείμενα κατά του τραγουδιστή ο οποίος εμφανίσθηκε στη σκηνή με καθυστέρηση μισής ώρας.


Οργισμένοι πολίτες, κρατώντας πανό με τη φράση «Έξω οι Νταλάρες από τη γειτονιά μας», συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο και προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο της συναυλίας, αρχικά ανεπιτυχώς, καθώς εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο και να αποδοκιμάσουν τον τραγουδιστή ενώ εξαπέλυσαν φραστική επίθεση και στον δήμαρχο Υμηττού.

Αυτή την ώρα στον προαύλιο χώρο του γηπέδου, μέσα και έξω από τα προστατευτικά κάγκελα που έχουν στηθεί, βρίσκεται διμοιρία των ΜΑΤ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Καταδικάστηκαν δυο "βατράχια" του λιμενικού για τα συνθήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Καταδικάστηκαν δυο "βατράχια" του λιμενικού που συμμετείχαν στο άγημα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010 και είχαν φωνάξει συνθήματα κατά μεταναστών και γειτονικών λαών.

Αυτό γίνεται γνωστό με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) το οποίο προσθέτει πως οι δράστες δεν τιμωρήθηκαν πειθαρχικά αλλά οι μισοί προήχθησαν έκτοτε!

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

"Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θετική την καταδίκη από το Ναυτοδικείο Αθηνών δύο λιμενικών των οποίων το άγημα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 είχε φωνάξει απαράδεκτα ρατσιστικά υβριστικά και χυδαία συνθήματα κατά μεταναστών και γειτονικών λαών, και τονίζει ότι η δικαστική αυτή απόφαση που μάλιστα δεν προέκυψε από αυτεπάγγελτη ενέργεια των αρχών, όπως θα έπρεπε, αλλά μόνο μετά από μήνυση της οργάνωσης ΕΠΣΕ, επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ύπαρξη σκοτεινών ακροδεξιών και εθνικιστικών θυλάκων στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε τον προβληματισμό μας όχι μόνο για το δυσανάλογο προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης αυτής χαμηλό ύψος της ποινής (3 μήνες και 15 μέρες, με αναστολή) που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτρέψει την τέλεση παρόμοιων παραπτωμάτων στο μέλλον, αλλά κυρίως για την προκλητική απαλλαγή των υπόλοιπων 37 κατηγορούμενων που αποτελούσαν μέλη του ίδιου αγήματος, δεδομένου ότι, όπως ορθά αναπτύχθηκε στην εισαγγελική αγόρευση, αγήματα τέτοιου τύπου είναι εκπαιδευμένα επαρκώς ώστε να ανταποκρίνονται με ομαδικό πνεύμα στα σχετικά παραγγέλματα.

Τέλος, η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ζητάει συνολικά από την Πολιτεία να εξετάσει το θέμα του περιεχομένου της εκπαίδευσης των σωμάτων αυτών καθώς διαφαίνεται ότι η νοοτροπία που απορρέει από μιλιταριστικά «ιδεώδη» αυστηρά πειθαρχημένης λειτουργίας και διαβίωσης αποτελεί φυτώριο εθνικισμού και μισαλλοδοξίας".


Enhanced by Zemanta

"Ψεύδη Ελλάδας σε ΟΗΕ για δήθεν προστασία σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου"

Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοερωτικών ατόμων Athens Pride (ΑΡ) και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) καθώς και η εξειδικευμένη και σε θέματα δικαστικής υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταγγέλλουν τις κραυγαλέα ψευδές δηλώσεις του Πρέσβη Γεώργιου Κακλίκη στον ΟΗΕ.

Αποκαλυπτικές ως προς την «αμέριστη» προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στην Ελλάδα ήταν οι δηλώσεις του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας Πρέσβη Γ. Κακλίκη κατά τη διάρκεια της 19ης Συνέλευσης του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ στις 2 Μαρτίου 2012.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ανάμεσα σε οπαδούς ΠΑΟ - ΟΣΦΠ στο μπάσκετ

Για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης του Ολυμπιακού με 71-70.


Επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδούς των δύο φιναλίστ του τελικού, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε στο ημίχρονο του αγώνα.

Εντός του κλειστού του Ελληνικού, ακριβώς έξω από το χώρο των VIP και τα δημοσιογραφικά θεωρεία, οπαδοί των δύο «αιωνίων» που για κάποιο λόγο είχαν καταφέρει να φτάσουν ως εκεί άρχισαν ν’ ανταλλάσσουν ύβρεις.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, άρχισαν να πέφτουν γροθιές. Η επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ ήταν άμεση και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ήταν παντρεμένος ταυτόχρονα με δυο και τον “κάρφωσε” το Facebook

Δύο γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν μέσω του Facebook ότι ήταν παντρεμένες με τον ίδιο άνδρα.

Η αποκάλυψη έγινε όταν η εφαρμογή “άτομα που ίσως γνωρίζετε” πρότεινε στη μία σύζυγο να γίνει «φίλη» με την άλλη σύζυγο.

Σύμφωνα με το BBC, η σύζυγος Νο1 επικοινώνησε πρώτα με την ...πεθερά της και εν συνεχεία ενημέρωσε τις αρχές. Ο Άλαν Λ Ο'Νιλ κατηγορείται για διγαμία και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους εάν καταδικαστεί.
Enhanced by Zemanta

Έπιασαν και την 7η γυναίκα της σπείρας που "έγδυσε" το ΙΚΑ

Σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, η ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνη του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 12-11-1946 στην Ερμούπολη Σύρου Κυκλάδων, μετά από ένταλμα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας.

Σε βάρος της ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνης που εμπλέκεται στη μεγάλη υπόθεση απάτης και κατάχρησης σε βάρος του Ι.Κ.Α., έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με επιδίωξη οικονομικού οφέλους, της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Τα στοιχεία ταυτότητας της, όσο και των έξι (6) συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση, δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, με σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τον ειδικό αριθμός κλήσης 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Παπουτσής: Θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε επίσημα ο Χρήστος Παπουτσής κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, καλώντας επίσης τον Γιώργο Παπανδρέου, να δεχθεί όλους τους διεγραφέντες βουλευτές πίσω στο κόμμα.

«Ορισμένοι υποστηρίζυν ότι δεν έχει νόημα εκλογή από τη βάση ή ένας υποψήφιος γιατί οι εξελίξεις είναι προδιαγεγραμμένες. Τους απαντώ: Δεν αποδέχομαι προδιαγεγραμμένες εξελίξεις. Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ», είπε ο Χρήστος Παπουτσής.

«Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παρέλαβε χώρα στα όρια χρεοκοπίας και οικονομία στο γύψο καθώς βρισκόταν για δεύτερη φορά υπό επιτήρηση.Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης δεν μπορεί να σπάσει μέσα από μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική ούτε μέσα από τον αυτοματισμό αγοράς όπως επιχειρεί να επιβάλλει νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική στην Ευρώπη. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή» επεσήμανε.

«Να αποδείξουμε ότι η συζήτηση για την πολιτική πρόταση και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν είναι προσχηματική για την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και μικροκομματικών επιδιώξεων. Στο νεο πολιτικο περιβαλλον αν δεν δωσουμε την απαντηση θα μας γυρισει οριστικα την πλατη ο λαος. Μπορεί ξανά το ΠΑΣΟΚ να επιβεβαιώσει μια προοδευτική κοινωνική συμμαχία και συμφωνία ώστε να παραμείνει ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης; Τώρα κρίνεται η μάχη και η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ η δημοκρατική παράταξη δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό»
Enhanced by Zemanta

Κολωνάκι: Πέταξαν στα σκουπίδια εκτοξευτήρα αντιαρματικού!

Εντύπωση προκάλεσε ένα πεπαλαιωμένο στρατιωτικό αντικείμενο που βρέθηκε στα σκουπίδια στο Κολωνάκι.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 16:30 βρέθηκε στην οδό Σκουφά 27 ένας εκτοξευτήρας αντιαρματικού βλήματος μίας χρήσης.

Ο εκτοξευτήρας ήταν ήδη χρησιμοποιημένος και δεν προκαλεί καμία ανησυχία. Ωστόσο έχει μεταβεί στην εγκληματολογική υπηρεσία για περαιτέρω έλεγχο.

Εξετάζεται επίσης ποιος ήταν αυτός που είχε στην κατοχή του ένα τέτοιο αντικείμενο και τελικά το πέταξε στα σκουπίδια.

Συνταξιούχος πέταξε γιαούρτι στον Ευ. Βενιζέλο μέσα στο ΠΑΣΟΚ! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Επίθεση με γιαούρτι από συνταξιούχο, μέλος τοπικής οργάνωσης που διαμαρτυρήθηκε για τη μείωση της σύνταξής του, δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν ανέβει στο βήμα για να μιλήσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος, απόλυτα ψύχραιμος, αποχώρησε για λίγο από τη συνεδρίαση προκειμένου να αλλάξει σακάκι. Συνεργάτες του, λίγο αργότερα, χαρακτήριζαν το επεισόδιο «αμελητέο προερχόμενο από άτομο με προβλήματα».

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή διαφοροποίηση του προγράμματος της Εθνικής Συνδιάσκεψης, καθώς άλλαξε η σειρά των ομιλητών που είχε καθοριστεί από το Προεδρείο και προέβλεπε μετά την ομιλία των δύο εισηγητών του Πολιτικού Συμβουλίου να μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος.
(ΟΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ REAL.GR)

Φθηνές πατάτες και στη Χαλκίδα -Video

Εκατοντάδες Χαλκιδαίοι  βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο πάρκο του Λαού και στο γήπεδο της Κανήθου για να πάρουν τις πατάτες που είχαν παραγγείλει.

Οι καταναλωτές πήγαν με αγροτικά, με ΙΧ αυτοκίνητα ακόμα και με μηχανάκια για να πάρουν τις ποσότητες που είχαν παραγγείλει.

"Θα ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες σταδιακά και με μέτρο. Δεν επιθυμούμε να αντικαταστήσουμε και να υποκαταστήσουμε το υγιές εμπόριο, αλλά να συμβάλουμε στην δίκαιη κατανομή των βαρών των τελικών τιμών, τουλάχιστον των αγαθών που παράγει η χώρα μας." μας είπε ο πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Μητροπέτρος.






Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μιλά για Βαλβέρδε, Δέλλα, Καραγκούνη και Νικολαΐδη

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μ' έναν Έλληνα φανατικό οπαδό της Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για τον Νίκο Μάλλιαρη που αναμένεται στις 24 Ιουνίου να ιδρύσει επίσημο σύνδεσμο της Καταλανικής ομάδας στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ 

Βαλβέρδε, Δέλλα, Καραγκούνη και Νικολαΐδη

Δηλητηριάζουν ζώα στον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών

Νεκρά έπεσαν από δηλητηριασμένα δολώματα δύο ελληνικοί ποιμενικοί και μια αλεπού στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Αναλυτικότερα, οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης του Δρυμού εντόπισαν στις 29 στη χαράδρα του Αγίου Αθανασίου Καρυών ένα δηλητηριασμένο ελληνικό ποιμενικό έπειτα από καταγγελία κτηνοτρόφου της περιοχής.

Οι περιπολίες των φυλάκων συνεχίστηκαν, και στις 6 Μαρτίου εντοπίζεται στην ίδια περιοχή ένας δεύτερος δηλητηριασμένος ποιμενικός και κομμάτια δηλητηριασμένου λίπους. Την επόμενη μέρα τον κατάλογο των δηλητηριασμένων ζώων προστίθεται και μια αλεπού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων και η θανάτωση ζώων, απαγορεύονται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993 και αποτελούν μια πολύ επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Παράλληλα, αποτελούν πρόβλημα και για τη δημόσια υγεία αφού βάζουν σε κίνδυνο και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για αδικήματα που επισύρουν ποινή πολύμηνης φυλάκισης για κάθε θανατωμένο ζώο και βαριά πρόστιμα.

ALERT! Δεύτερος σεισμός στην Κύπρο

Δεύτερος σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πάφο και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την επαρχία.

Τα έως στιγμής στοιχεία κάνουν λόγο για σχετικά ισχυρό σεισμό της τάξης των 4-5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από τη σεισμική δόνηση, η οποία είχε μικρή διάρκεια, δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

Νωρίτερα, σεισμός 3.9 βαθμών της κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 22:52, ώρα Ελλάδας,  στην Κύπρο.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στα 59 χλμ Δυτικά της Λεμεσού και 6 χλμ Ανατολικά της Πάφου.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, αλλά η ανησυχία του κοινού είναι φανερή.

"Θερμή" υποδοχή στον Ντομινίκ Στρος-Καν από φοιτητές

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν έφτασε το βράδυ στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου έγινε δεκτός από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή του σε ένα συνέδριο με θέμα την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην έδρα της φοιτητικής ένωσης Cambridge Union, που οργανώνει την εκδήλωση, και φώναζαν συνθήματα όπως «Φύγε, δικαιοσύνη για την Ντιαλό» -την καμαριέρα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση πέρσι το καλοκαίρι.

Ο Στρος-Καν μπήκε στο πανεπιστήμιο από μια πλαϊνή είσοδο, συνοδευόμενος από σωματοφύλακες που απωθούσαν τους φωτορεπόρτερ. Δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

Financial Times: «Απογοητευτικό το κούρεμα χρέους»

Αυτός είναι ο κεντρικός τίτλος σε πρωτοσέλιδο άρθρο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times που που σχολιάζει πως το μεγαλύτερο βάρος της ελληνικής διάσωσης δεν το σηκώνουν οι επενδυτές αλά οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

«Τα κατάφερε» αναφέρει το άρθρο «Το κούρεμα για την Ελλάδα πέτυχε επιτέλους, ακόμη κι αν πρέπει να εξαναγκαστεί σε συμμετοχή μία μειοψηφία ιδιωτών πιστωτών. Άξιζαν όμως όλα αυτά; Η απάντηση είναι όχι».

H ΣYNEXEIA  ΕΔΩ

Spiegel: «Η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη»

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της θετικής έκβασης του PSI και ενώ όλοι πανηγυρίζουν, το γερμανικό περιοδικό Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις γνωστού οικονομολόγου ο οποίος ισχυρίζεται πως η μεγάλη κρίση για την Ελλάδα όχι μόνο δεν αποφεύχθηκε αλλά βρίσκεται... προ των πυλών
 
Ο διακεκριμένος οικονομολόγο Χάραλντ Χάου τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό πως η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων και επισημαίνει πως « η έκβαση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη πιστωτές που αναμένουν να πληρωθούν στο 100%. Όσοι πιστωτές δε συμμετείχαν στο PSI είναι κερδοσκόποι που αγόρασαν τα χρεόγραφα στο 30-40% της ονομαστικής αξίας και τώρα θέλουν να αποζημιωθούν στο έπακρον. Όμως, τώρα θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο "κούρεμα"».

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κινδυνεύει να μην κατέβει υποψήφια για πρόεδρος, η Μαρί Λεπέν

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Μαρί Λεπέν, καθώς δεν μπορεί μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές εκλεγμένων πολιτικών που χρειάζεται, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας.

Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου κάνει αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσει τις τελευταίες δεκάδες υπογραφών που της λείπουν ως την προθεσμία της 16ης Μαρτίου. Ο λόγος μέχρι στιγμής που αρκετοί -κυρίως δήμαρχοι- αρνούνται να υπογράψουν, είναι επειδή η πλατφόρμα της Λεπέν για τα ζητήματα μετανάστευσης, θεωρείται ακραία, έως ρατσιστική.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ξεκίνησε η διακίνηση λακωνικού ελαιολάδου απευθείας στους καταναλωτές

 Η Κοινοπραξία Αγροτικών συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, (Κ.Α.Σ.Ε.Λ), μόνο στο δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, έχει συμφωνήσει μέχρι αυτή τη στιγμή, να παραδώσει 20 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ οι παραγγελίες συνεχίζονται, αφού η πρώτη παράδοση, θα γίνει το επόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου στις 9.00 το πρωί στο παρκινγκ του γηπέδου της Νέας Ιωνίας.

Το λάδι παραδίδεται σε συσκευασίες των πέντε λίτρων, έναντι 3,00 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που χαροποιεί του Λάκωνες παραγωγούς, οι οποίοι έχουν αδιάθετους χιλιάδες τόνους στις αποθήκες, διότι με την παράκαμψη των μεσαζόντων κερδίζουν περίπου ένα ευρώ ανά λίτρο.

Κερδισμένοι όμως είναι και οι καταναλωτές που προμηθεύονται εξαιρετικό ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο, στο 50% περίπου της τιμής που πωλείται στα καταστήματα τροφίμων.

Λακωνικό αλλά και μεσσηνιακό ελαιόλαδο μπορούν να παραγγείλουν οι καταναλωτές και σε άλλους δήμους της Αττικής, όπως στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και σε πολλούς δήμους της Βόρειας Ελλάδας.

Την παράκαμψη των μεσαζόντων εξετάζουν τώρα και κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου, ενόψει της πασχαλινής περιόδου, αν και όπως δηλώνουν είναι δυσκολότερη η διακίνηση.

Ξεκινά η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων (e-justice) στο Πρωτοδικείο Αθηνών και μέσα στα επόμενα 1,5 με 2 χρόνια θα επεκταθεί το μέτρο αυτό και σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.
Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η εφαρμογή του νέου συστήματος συνολικού κόστους 100 εκατ. ευρώ το οποίο θα καλυφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του από πόρους του ΕΣΠΑ.
Για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος της «Ηλεκτρονικής Δίκης» έχει συνεργαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Πρωτοδικείο Αθηνών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Το έργο έχει ολοκληρωθεί τεχνικά και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ξεκινήσει η εφαρμογή του.

H ΣYNEXEIA  ΕΔΩ

Αποδοκίμασαν έντονα τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζο [βίντεο]

Μπροστα σε έναν κλοιό πολιτών που άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα βρέθηκε το απόγευμα ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος που βρέθηκε στην Τρίπολη για να μιλήσει σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

 Κατά την προσέλευση του Γ.Γ. της Νέας Δημοκρατίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης περίπου 15 άτομα, μέλη της Αριστεράς, άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον κ.Λυκουρέντζο ο οποιός σταμάτησε να συνομιλήσει μαζί τους αλλά δεν κατέστη δυνατό...Παρακολουθήστε το βίντεο


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ



Ιωάννινα: Επεισόδια πριν τη σύνοδο των πρυτάνεων

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών στα Ιωάννινα πριν την έναρξη της συνόδου των πρυτάνεων.

Φοιτητές που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδρίαζαν οι πρυτάνεις και συνεπλάκησαν με ματ.

Σύμφωνα με τους φοιτητές τραυματίστηκαν έξι άτομα, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη.

(Φωτό Αρχείου)

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τα ονόματα των 6 κατηγορούμενων για την κομπίνα στο ΙΚΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των στελεχών του ΙΚΑ τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων και των εικονικών νοσηλείων.

Ο εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη με την οποία επέτρεψε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για μία πρώην υπάλληλο σε κατάστημα του ΙΚΑ στη Λακωνία.

Πρόκειται για τους:

1. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ Ελένη του Ανδρέα και της Ελένης που γεννήθηκε την 27-07-1957 στην Τριταία Ιτέας Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής

2. ΠΑΤΕΡΑΚΗ Χριστίνα του Ευτυχίου και της Δέσποινας που γεννήθηκε την 20-6-1962 στον Πειραιά και κατοικεί στον Άλιμο Αττικής

3. ΦΕΡΡΑ Χρυσούλα του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 14-05-1960 στην Γουριώτισσα Αιτωλοακαρνανίας και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής

4. ΣΟΥΡΙΔΗ Χριστίνα του Δημητρίου και της Όλγας, που γεννήθηκε την 25-12-1944 στη Στυλίδα Φθιώτιδος και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής

5. ΚΑΡΑΪΣΚΟ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ευανθίας, που γεννήθηκε την 3-5-1949 στην Αρτονίνα Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής

6. ΑΙΜΑΤΙΔΗ Παναγιώτη-Αλέξανδρο του Παρθένη και της Δανάης, που γεννήθηκε την 6-2-1969 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής

7. ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνη του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 12-11-1946 στην Ερμούπολη Σύρου Κυκλάδων και κατοικεί στην Κότρωνα Γυθείου Λακωνίας

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Βενιζέλος: Οποιος θέλει να είναι υποψήφιος να βρει 94 υπογραφες ως την Κυριακη

Την απόφαση του να μην επιτρέψει παρεκκλίσεις από οσα προβλέπει το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στην διαδικασία υποβολής υποψηφιοτητων για την ηγεσία του κόμματος διαμηνύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψη της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλιου το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ

Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 180 υπογραφές και θα ξεπεράσει τις 210, δεν πρόκειται να συναινέσει σε άλλες προτάσεις και θα επιμείνει πώς όποιος θέλει να μπει στη διαδικασία εκλογής πρέπει να βρει μέχρι τις 11 το πρωι της Κυριακής 94 υπογραφές από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. «Οποιος θελήσει να περάσει αντικαταστατικές προτάσεις θα αναλάβει και την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος σε συνεργάτες του. Ολα αυτα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κ. Παπουτσής δεν μπορει να συγκεντρώσει αυτον τον αριθμό και άρα δεν μπορει να ειναι υποψήφιος.

Το μεσημέρι στο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου επέστρεφε από το Λονδίνο- ετέθη ο προβληματισμός για τον αν απαιτούνται υπογραφές για τους υποψηφίους προέδρους και μάλιστα προκλήθηκε και ένταση.

Το μέλος του οργάνου κυρία Άσπα Παπαηλιού πρότεινε αντί να συγκεντρωθούν δημοσίως υπογραφές να στηθεί κάλπη και μυστική ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο και όποιος πάρει πάνω από 94 ψήφους να ανακηρυχθεί υποψήφιος πρόεδρος. Ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επίσης, όπως ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος στηρίζει ανοικτά την υποψηφιότητα Βενιζέλου, έχουν προτείνει επίσης να επαναληφθεί η διαδικασία του 2007, οπότε ο ίδιος, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος ανακηρύχθηκαν «δια βοής» υποψήφιοι.

Τα περισσότερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου απέρριψαν σε υψηλούς τόνους την πρόταση της κυρίας Παπαηλιού, ενώ ο παριστάμενος πρόεδρος της ΕΚΑΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει άλλη διαδικασία, εφόσον προταθεί από κάποιο όργανο και κριθεί από την Επιτροπή Πιστοποίησης και Καταστατικού. «Μπορεί να υπάρξει ερμηνεία από την ΕΚΑΠ μετά από πρόταση οργάνου» φέρεται να είπε ο κ. Ανωμερίτης. Ωστόσο λόγο στην διαδικασία θα έχουν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι.

Από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής φέρεται να διαμηνύει πως αν δεν έχει τις απαραίτητες υπογραφές «θα αποσυρθεί από υποψήφιος».

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επαναβεβαίωσαν ότι η εκλογή από την βάση θα γίνει «ακόμη και αν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος» καθώς, όπως εξήγησε ο κ.Καρχιμάκης «θεωρούμε ότι πολιτικά μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του κόσμου» και πως θα είναι μια «πρόβα κινητοποίησης» ενόψει εθνικών εκλογών. Η Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκινά αύριο στις 11 στο ΣΕΦ με ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων, του Προέδρου Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Λουίς Αγιάλα.

Ακολούθως θα μιλήσει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο απερχόμενος προέδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι αρμόδιοι από το Πολιτικό Συμβούλιο για τις εισηγήσεις επι του προγράμματος και του απολογισμού της κυβερνητικής διετίας κ.κ. Πάρης Κουκουλόπουλος και Παντελής Οικονόμου. Εν συνεχεία θα μιλήσουν όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι (ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να μιλήσει περί τις 15.00) αλλά και απλά μέλη της Συνδιάσκεψης η οποία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακής.

Στις 11 θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες και στις 12 το μεσημέρι θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να ανακηρύξει και επισήμως τους υποψηφίους που θα προταθούν από τουλάχιστον 94 μέλη του Ε.Σ. Κάθε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίο ανέλαβε από 1-2 περιφέρειες να ενημερώσουν τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές για τα οργανωτικά (πόσες κάλπες μπορούν να αντέξουν κλπ).

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από όλους τους δημάρχους να διευκολύνουν τις εσωκομματικές διαδικασίες και να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι (ΚΕΠ, αίθουσες δήμων κλπ) προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία της 18ης Μαρτίου.

"Γενεές 14" περνούν τον Παπανδρέου στο Facebook

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ένα κείμενο-δήλωση για την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων του PSI, αλλά οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου φαίνεται να μην συμμερίζονται την χαρά του και τον βομβαρδίζουν με σχόλια

«Μετά από μια προσπάθεια που κράτησε δυο χρόνια, η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, αίρεται. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους» έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός, δείτε τί έγραψαν οι χρήστες.

Αλλού βαρούν τα όργανα αλλού χορεύει η νύφη...

Θα τον πείραξε το αεροπλάνο, δεν μπορεί...

Αυτός η αφιονίζεται ή είναι πολύ έξυπνος...

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Εσύ Γιώργο τι θυσία έκανες σαν Έλληνας;

Άντε ρε πάρε το πράσινο παπί σου και ξεκουμπίσου

Έχω 2 ευρώ από τον μισθό μου ρέστα! Πού να τα ξοδέψω; Λέω να πάω να ψηφίσω την Κυριακή 18.3.12 ! Αλλά ποιόν;

Μάλλον πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα της μάνας του για να μας κατανοήσει.

Ελπίζω τώρα να χαίρεστε κε Παπανδρέου με την κατάσταση της κοινωνίας!!! Αναρωτιέμαι αν βγάζετε κι εσείς φαγητό σε σακούλα κάθε βράδυ κ αν την κρεμάτε στον κάδο της γειτονιάς σας για τους άστεγους και τους πεινασμένους...

Να συγκρίνουμε το προγραμματικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου γιατί το έχω και πρόχειρο, και να δούμε τι κάνατε; Είναι κωμικοτραγικό. Υποσχεθήκατε και τάξατε πράγματα που ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ να κάνετε, και δεν κάνατε τίποτα

Καλά εσύ δεν έλεγες ότι θα πληρώσεις και το τελευταίο σεντς χρέους, τόσο γρήγορα ξεχνάτε, εσύ δεν έλεγες ότι βάζεις και το σπίτι σου στο Καστρί, σε ποιον θα το δώσεις τώρα, εσύ δεν έλεγες λεφτά υπάρχουν και μοίραζες επιδόματα ακόμα και σε εκατομμυριούχους, τώρα πετύχαμε όχι εσύ, εσείς ο Παπαδημος, και χωρίς μισθό εσύ όμως δεν αποχώρισες από το μισθό σου τουλάχιστον, και κανένας σας για την καταστροφή που κάνατε»

Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις!!! Τουλάχιστον ρε αδελφέ να τα δούμε και εμείς ευχάριστα...
Enhanced by Zemanta

Έμβασμα 1 εκ. ευρώ από τη Siemens στο λογαριασμό του Λαυρεντιάδη

Ως μάρτυρας στην υπόθεση των λεγόμενων «μαύρων ταμείων της Siemens», κατέθεσε στους εφέτες ειδικούς ανακριτές, που χειρίζονται την ογκώδη δικογραφία, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο επιχειρηματίας κλήθηκε, καθώς από τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στο Εφετείο, μέσω δικαστικών συνδρομών, για την πορεία χρημάτων που συνδέονται με καταβολές της Siemens, προέκυψε ότι ποσό 1.000.000 ευρώ, από τη μητρική εταιρία, είχε κατατεθεί σε λογαριασμό του σε ελβετική τράπεζα.

Από την έρευνα που έκαναν οι ανακριτές για το επίμαχο ποσό, δεν εντοπίστηκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τα χρήματα με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Έτσι, ο κ. Λαυρεντιάδης κλήθηκε ως μάρτυρας, προκειμένου να πληροφορήσει τους εφέτες για το εν λόγω έμβασμα.

Αντίστοιχες, μη αξιολογήσιμες ποινικά, καταβολές έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμούς άλλων 13 προσώπων, που ήδη οι εφέτες έχουν καλέσει ως μάρτυρες, καθώς πιθανολογείται ότι πρόκειται περί συμψηφιστικών καταβολών, για τις οποίες δεν εντοπίστηκε να έχουν ποινικό υπόβαθρο.

Η εκτίμηση, που -σύμφωνα με πληροφορίες- επικρατεί στο Εφετείο για τα «άμεμπτα» εμβάσματα, είναι ότι, εν αγνοία τους, κάποιοι ουσιαστικά διευκόλυναν στελέχη της Siemens να χρηματίζουν απευθείας πρόσωπα, που εξυπηρετούσαν την εταιρία και στη συνέχεια τα επίμαχα ποσά επέστρεφαν στους κατόχους τους, μέσω αλλοδαπών λογαριασμών.

Ποιοί star πήγαν στην κηδεία της Σμαρούλας Γιούλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν την αγαπημένη ηθοποιό!

Η τελευταία παράσταση της Σμαρούλας Γιούλη δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, όπου συγγενείς και φίλοι την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία...

Ήταν εκεί η Μάρθα Καραγιάννη, ο Λάκης Λαζόπουλος,  η Ζωή Λάσκαρη με το σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο Κώστας Σπυρόπουλος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Φώτης Μεταξόπουλος, η Άννα Φόνσου, ο Θάνος Καλήωρας, ο Γιαννης Βογιατζής, Σπύρος Μπιμπίλας κ.α.



Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις τους ΕΔΩ 

Γνωστός ηθοποιός καταζητείται για συμμετοχή σε συμμορία!


Μεγάλο όνομα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, με ειδικότητα σε ρόλους... αστυνομκού (!) καταζητείται για συμμετοχή σε συμμορία.

Σύμφωνα με το star, πρόκειται για την σπείρα που λήστευε καταστήματα και σπίτια, αλλά και περαστικούς και πριν λίγες μέρες εξιχνιάστηκε από τις αρχές!

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο ηθοποιός, που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες από το '60 και μετά, νοίκιαζε το σπίτι του στον «εγκέφαλο» της σπείρας.

Έρευνες που έγιναν στο σπίτι του πασίγνωστου ηθοποιού βρήκαν μεγάλες ποσότητες χασίς και κλοπιμαία, ενώ κατά την διάρκεια ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι ο ηθοποιός γνώριζε τα πάντα για τον ενοικιαστή του!

Μάλιστα, μετά την σύλληψη των μελών της σπείρας ο ηθοποιός εξαφανίστηκε.

Aναστέλλεται η κυκλοφορία συρμών του Προαστιακού

English: A Desiro EMU5 of OSE leaves Neratziot...
Image via Wikipedia
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής υποδομής, δεν θα πραγματοποιούνται κάποια δρομολόγια του Προαστιακού, στο τμήμα 'Ανω Λιόσια-Αεροδρόμιο, λόγω των έργων, που αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, 12 του μήνα.

Έτσι, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναστέλλεται η κυκλοφορία των συρμών των παρακάτω τακτικών δρομολογίων:

Δρομολόγιο Αεροδρόμιο - 'Ανω Λιόσια

ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΑΧ. Από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
4262 21:11 21:43

4264 21:26 21:58

4266 22:11 22:43

4268 22:26 22:58

4270 23:11 23:43

Δρομολόγιο 'Ανω Λιόσια - Αεροδρόμιο
ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΑΧ. Από ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

4263 21:47 22:20

4265 22:02 22:35

4267 22:47 23:20

4269 23:02 23:35

4271 23:47 0:20

Δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Κιάτο
ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΑΧ. Από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΙΞΗ ΚΙΑΤΟ

4432 21:44 23:19

4434 22:44 0:19

Δρομολόγιο Κιάτο - Αεροδρόμιο
ΣΥΡΜΟΣ ΑΝΑΧ. Από ΚΙΑΤΟ ΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

4433 21:25 23:01

4435 22:25 0:01

Εκτάκτως, για την εξυπηρέτηση των επιβατών λόγω των εορτών του Πάσχα, θα κυκλοφορούν κανονικά όλες οι παραπάνω αμαξοστοιχίες για το χρονικό διάστημα από 12.04.2012 έως και 17.04.2012 (Μεγ. Πέμπτη έως Τρίτη μετά το Πάσχα).

Διευκρινίζεται, πάντως ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν θα επηρεάσουν τα δρομολόγια του Μετρό, τα οποία θα εκτελούνται κανονικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Enhanced by Zemanta

Μητροπολίτης Νικόλαος: «Να πουλήσει η εκκλησία τα χρυσαφικά της»

O μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος διατύπωσε σήμερα μια σειρά από προτάσεις προς την Ιεραρχία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που βιώνει η εκκλησία και ο ελληνικός λαός λόγω της οικονομικής κρίσης και μεταξύ άλλων πρότεινε και την εκποίηση τιμαλφών εκκλησιαστικών αντικειμένων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Μάλιστα ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος αναφέρει πως υπάρχει ειδικός κανονισμός εκποίησεως εκκλησιαστικών τιμαλφών που θα μπορούσε να εφαρμοστεί από τις ενορίες και τα μοναστήρια
Διαβάστε το κείμενο των προτάσεων του μητροπολίτη Νικόλαου
1. Να καταγγείλει η Ιερά Σύνοδος με καθαρό λόγο στον Ελληνικό λαό την εις βάρος του και με πρόφαση την οικονομική κρίση εξασφάλιση των διεθνών συμφερόντων . Αναμένει ο λαός τον λόγο της Εκκλησίας. Πολύ ικανοποίησε η δήλωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου κατά την ημέρα της Ορθοδοξίας. Εις την αρχή της κρίσεως η Εγκύκλιος της Ιεραρχίας ετάραξε τον πολιτικό κόσμο και εστήριξε τον λαό. Υπάρχει ανάγκη δια νέας εγκυκλίου της Ιεραρχίας να ανακοινωθούν οι θέσεις της Εκκλησίας δια να στηριχθεί ο δεινοπαθών λαός.
2. Να γίνει η αποφασισθείσα υπό της προηγουμένης Ιεραρχίας, και μη ακόμη πραγματοποιηθείσα, διακαναλική συνέντευξις του Μακαραριωτάτου Αρχιεπισκόπου επί όλων των θεμάτων της Εκκλησίας, δια να δοθούν απαντήσεις δια πολλά αιωρούμενα θέματα των σχέσεων Εκκλησίας και πολιτείας. Θα ενοχληθούν πολλοί, αλλά θα ικανοποιηθούν περισσότεροι. Ο υπεύθυνος λόγος του Προέδρου της Ιεραρχίας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και εις την παρούσαν περίστασιν επιβάλλεται.
3. Να επιδιωχθεί συνεργασία των Ιερών Μητροπόλεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους φιλανθρωπικούς φορείς εκάστης επαρχίας, για να συντονίζεται καλύτερα και αποδοτικότερα η προσφορά της αγάπης προς τους εμπεριστάτους αδελφούς. Οι μεμονωμένες δράσεις αδυνατίζουν και συγχέουν το όλον έργον.
4. Η Ιερά Σύνοδος κατά τη διανομή τροφίμων και γενικά ανθρωπιστικής βοηθείας προερχομένης από άλλες Εκκλησίας, άλλους φορείς του Εξωτερικού και Εσωτερικού η άλλους Οργανισμοούς, να τηρήσει κατάλογο προτεραιότητας προς αποφυγή διακρίσεων.
5. Να αποφεύγεται η δημοσίευση των υπό των Ιερών Μητροπόλεων προσφερομένων βοηθημάτων σε είδη η χρήματα, διότι τούτο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Είναι δυνατόν να υπάρξει αύξηση των αιτούντων και να μη δυνάμεθα να ικανοποιούνται όλοι, με αποτέλεσμα να ευρεθούμε απέναντι σε έναν κόσμο που θα έχει εσφαλμένη πληροφόρηση ότι η Εκκλησία έχει και δεν δίδει.
6. Να λάβωμε σοβαρώς υπ' όψιν και την οικονομική κρίση των ενοριών και των Ιερών Μητροπόλεων, στις οποίες λόγω της μειώσεως των εσόδων μειώνονται αναγκαστικά και οι δυνατότητες συνεχίσεως των φιλανθρωπικών δράσεων και η λειτουργία των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων.
7. Για την ελάφρυνση των μικρών ενοριών, να απαλλάξωμε από τις νόμιμες εισφορές υπέρ της Εκκλησίας εκείνες των οποίων ο αριθμός των μονίμων οικογενειών δεν υπερβαίνει τις 50.
8. Να προτείνωμε στις Ιερές Μονές και στις Ενορίες την εκποίηση τιμαλφών, αν διαθέτουν, δια την ενίσχυσιν του φιλανθρωπικού έργου. Προς τούτο υπάρχει ειδικός Κανονισμός εκποίησεως εκκλησιαστικών τιμαλφών.
9. Να προβληματισθούμε δια την εξασφάλισιν της νομιμότητος και των προς το ζην αναγκαίων των αμίσθων Ιερέων, τους οποίους αναγκαζόμεθα να χειροτονούμε δια την στελέχωσιν των κενών ενοριών. Ως φαίνεται με το πρόσχημα της κρίσεως είναι στο πρόγραμμα η μείωση των οργανικών θέσεων των Εφημερίων.
10. Να δοθούν από ειδικούς μελετητάς της ΕΚΥΟ κατευθύνσεις δια την αξιοποίησιν, όσων έχουν τις προϋποθέσεις, ενοριακών περιουσιών. Δυστυχώς κοινή διαπίστωση είναι ότι η στήριξη εκ μέρους των Κεντρικών Υπηρεσιών των Εκκλησιασιαστικών Επαρχιών είναι ελλιπεστάτη.
11. Να συνειδητοποιήσωμε όλοι ότι η παρούσα κρίση δεν είναι παρονυχίδα. Απειλεί την κοινωνική υπόσταση και το έργο της Εκκλησίας και να ετοιμασθούμε δια τα χειρότερα. Η πολύπλευρη κρίση είναι ακόμα μια απόδειξη ότι εισήλθαμε σε μία περίοδο καταιγιστικών αλλαγών και αναταράξεων, κατά την οποία «ο άρχων του κόσμου τούτου» οργανώνεται στον πόλεμο κατά της Εκκλησίας. Σ' αυτή την δεινή κατάσταση αρμόζει η προσευχή της Εκκλησίας:
«Ταχύ προκαταλαβέτωσαν ημάς οι οικτιρμοί σου, Κύριε, ότι επτωχεύσαμεν σφόδρα. Βοήθησον ημίν, ο Θεός, ο Σωτήρ ημών».

Πόλεμο στους «Ράδιο Αρβύλα» από τον «Ριζοσπάστη» για... τις πατάτες [βίντεο]

Με τους «Ράδιο Αρβύλα» τα έβαλε ο Ριζοσπάστης και σε άρθρο που δημοσιεύει, καταγγέλλει τους παρουσιαστές για ωμό αντικομμουνισμό, και πως ξεπέρασαν κάθε όριο σάτιρας. Αφορμή τα σχόλια που έκαναν για την αντίδραση του ΚΚΕ στο κίνημα της πατάτας.
«Η ''σάτιρα της αρβύλας'' έβγαλε τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του Ριζοσπάστη. Στο κείμενο μάλιστα αναφέρεται πως το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο πιο ωμός αντικομμουνισμός από διάφορους «παρουσιαστές» - «διασκεδαστές» των ΜΜΕ. Παράλληλα κατηγορεί πως στο όνομα της σάτιρας, χλευάζουν και λοιδορούν το ΚΚΕ.

Το κείμενο του Ριζοσπάστη έχει ως εξής:

«Το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο πιο ωμός αντικομμουνισμός από διάφορους «παρουσιαστές» - «διασκεδαστές» των ΜΜΕ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας υστερίας, τη Δευτέρα το βράδυ η «σατιρική» εκπομπή «ΡάδιοΑρβύλα» όπου ξέφυγαν από κάθε όριο ακόμη και της πιο καυστικής σάτιρας. Το μόνιμο μοτίβο τους ότι «κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει το ΚΚΕ, το καταδικάζει» ή η γελοιότητα ότι το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως «έχει τα πνευματικά δικαιώματα των λαϊκών κινητοποιήσεων» ή ότι είναι αντίθετο να καταργηθούν οι μεσάζοντες. Μετά ακολούθησε και ένας λίβελος που ντύθηκε με βίντεο, όπου με πλάνα από συγκεντρώσεις του ΚΚΕ χάριν ...σάτιρας εμφανίζονται η «1η Πανελλήνια διαμαρτυρία για τη χαμηλή τιμή της πατάτας» ή πανό «Φτηνές πατάτες χωρίς να το πει το ΚΚΕ, όχι ευχαριστώ» ενώ ακολούθησαν και άλλα ...αστειάκια.

Οι του «ΡάδιοΑρβύλα» δεν τόλμησαν να αναφερθούν στην άποψη του ΚΚΕ για το θέμα. Στα ζητήματα που βάζει στους εργαζόμενους και αγρότες και όλο το λαό, ότι τέτοιες κινήσεις όπως το «κίνημα της φτηνής πατάτας» έχουν περιορισμένο χαρακτήρα και δεν μπορούν να λύσουν συνολικά το διατροφικό πρόβλημα. Χλευασμός και λοιδορία του ΚΚΕ από τους «αρβύλες» στο όνομα της σάτιρας. Η «σάτιρα της αρβύλας» έβγαλε τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος. Γιατί το ΚΚΕ δεν σπέρνει αυταπάτες στο λαό για τα προβλήματά του και τη λύση τους. Τον καλεί να οργανώσει τον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό, για ζωή με δικαιώματα και απαιτήσεις και όχι χαμοζωή της ευκαιριακής «ανακούφισης» και της «φιλανθρωπίας». Εχθροί του λαού δεν είναι μόνο οι μεσάζοντες αλλά και τα μονοπώλια και είναι μονόδρομος η σύγκρουση και ρήξη, για να μπορούν οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να τον απολαμβάνουν χωρίς παράσιτα».

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πάτρα: Λήστεψαν χρηματαποστολή έξω από τράπεζα!

Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους, για να ''μπλοκάρει'' τους δράστες...

Οι ληστές επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή τα μέλη της οποίας είχαν μεταβεί σε τραπεζικό υποκατάστημα προκειμένου να παραλάβουν χρηματικό ποσό..

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, την ώρα που ο υπάλληλος της χρηματαποστολής έβγαινε απο το υποκατάστημα τον ακινητοποίησαν και επι τόπου έσπασαν το κουτί μεταφοράς των χρημάτων και τράπηκαν σε φυγή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έφυγαν με 50.000€

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως οι δράστες είναι οι ίδιοι που πριν απο μια εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο χτύπησαν χρηματαποστολή στο υποκατάστημα της εμπορικής τράπεζας στην Αγία ΣΑοφία της Πάτρας.

Τρίτη 13 Μαρτίου στις 13.00 η συνάντηση ΔΗΜΑΡ και Οικολογίας

Την Τρίτη 13 Μαρτίου και ώρα 13.00, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου με θέμα τη συνάντηση ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί κείμενο με τίτλο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.

 Το κείμενο συνιστά πρόταση θέσεων για την Βιώσιμη Οικονομία και το συνυπογράφουν στελέχη του Οικολογικού Χώρου που συντάσσονται με τη ΔΗΜΑΡ και συστρατεύονται με τις δυνάμεις της στην προσεχή εκλογική μάχη.

Θα μιλήσουν:

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, οι Ηλίας Ευθυμιόπουλος και Μιχάλης Μοδινός από πλευράς των εισηγητών του κειμένου και ο Σταύρος Λιβαδάς, υπεύθυνος του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας και μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ.

Τη συζήτηση θα διευθύνει η συντονίστρια του Τομέα και μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Χαρά Παπαϊωάννου.

Παρέμβαση Κάθε Πέμπτη στον ALPHA με την Γιάννα Παπαδάκου

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Οι πολιτικές εξελίξεις προμηνύονται ραγδαίες, η χώρα βιώνει πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες και η κοινωνία μετασχηματίζεται ενόσω δοκιμάζονται τα όριά της.

Η Παρέμβαση αποτελεί μία νέα ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή. Ερευνώντας τα γεγονότα και αποκαλύπτοντας το παρασκήνιό τους, η εκπομπή φιλοδοξεί να διαδραματίσει παρεμβατικό ρόλο στη ροή των εξελίξεων.

Κάθε εκπομπή θα φωτίζει τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές πτυχές της καθημερινότητάς μας, μέσα από ρεπορτάζ, συνεντεύξεις αλλά και την οπτική γωνία των πολιτών.

Παρουσιάζει η Γιάννα Παπαδάκου ενώ στην αρχισυνταξία είναι η Έμυ Κροκίδη.

Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη, στις 23:00.

Εκτάκτως, η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη, 14 Μαρτίου στις 23:00.

Κόβουν το επίδομα πρακτικής εξάσκησης στους σπουδαστές Ι.Ε.Κ.!

Ζητούν από νέα παιδιά να δουλεύουν δωρεάν για 6 μήνες

Αδικαιολόγητη κρίνεται η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να κόψει το επίδομα που χορηγείται στους σπουδαστές των ΙΕΚ, το οποίο λάμβαναν κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους εξάσκησης, όπως αποκαλύπτει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ μετά την αποφοίτησή τους έχουν το δικαίωμα να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε χώρους εργασίας, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, με σκοπό την εξοικείωσή τους με το εργασιακό περιβάλλον που τους αναμένει. Η διάρκεια της πραγματοποιημένης πρακτικής άσκησης θεωρείται ως αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, ενώ μπορεί να γίνει στο δημόσιο τομέα, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Με βάση την απόφαση όμως του Υπουργείου το επίδομα που καταβάλλεται για την εργασία τους καταργείται, και οι ασκούμενοι απόφοιτοι του ΙΕΚ δεν μπορούν πλέον να πληρωθούν, παρά το γεγονός ότι η πρακτική άσκηση εξακολουθεί να υφίσταται ως διαδικασία και δράση..

Το γεγονός αυτό αποτελεί κατάφορη αδικία εις βάρος των νέων παιδιών, οι οποίοι πληροφορούνται εκ των υστέρων ότι προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους… αφιλοκερδώς! Αποτελεί συνεπώς άμεση ανάγκη να επανεξεταστεί το ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων στους αποφοίτους ΙΕΚ, καθώς και της συνέχισης καταβολής του τόσο σημαντικού επιδόματος ως κίνητρο στους ασκούμενους απόφοιτους ΙΕΚ που επιτελούν αξιόλογο έργο.

ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- SIEMENS ολοκλήρωσαν το κουκούλωμα

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η συμφωνία ελληνικού κράτους – Siemens κλείνει χωρίς η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να έχει θέσει τον απαράβατο όρο να αποκαλυφθεί ποια κόμματα και ποιοι πολιτικοί πήραν τις μίζες των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και τα κόμματα που πήραν τα χρήματα θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να συναλλάσσονται, αφού επιπροσθέτως θα ορίσουν και εκπροσώπους στο «Συμβούλιο Διαφάνειας Ελλάδας-Siemens»!

Συγχαρητήρια κύριε Βενιζέλε και κύριε Σαμαρά για το κουκούλωμα.
Enhanced by Zemanta

Ξεκίνησε η διακίνηση λακωνικού ελαιολάδου απευθείας στους καταναλωτές

 Η Κοινοπραξία Αγροτικών συνεταιρισμών Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, (Κ.Α.Σ.Ε.Λ), μόνο στο δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, έχει συμφωνήσει μέχρι αυτή τη στιγμή, να παραδώσει 20 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ οι παραγγελίες συνεχίζονται, αφού η πρώτη παράδοση, θα γίνει το επόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου στις 9.00 το πρωί στο παρκινγκ του γηπέδου της Νέας Ιωνίας.

Το λάδι παραδίδεται σε συσκευασίες των πέντε λίτρων, έναντι 3,00 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που χαροποιεί του Λάκωνες παραγωγούς, οι οποίοι έχουν αδιάθετους χιλιάδες τόνους στις αποθήκες, διότι με την παράκαμψη των μεσαζόντων κερδίζουν περίπου ένα ευρώ ανά λίτρο.

Κερδισμένοι όμως είναι και οι καταναλωτές που προμηθεύονται εξαιρετικό ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο, στο 50% περίπου της τιμής που πωλείται στα καταστήματα τροφίμων.

Λακωνικό αλλά και μεσσηνιακό ελαιόλαδο μπορούν να παραγγείλουν οι καταναλωτές και σε άλλους δήμους της Αττικής, όπως στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και σε πολλούς δήμους της Βόρειας Ελλάδας.

Την παράκαμψη των μεσαζόντων εξετάζουν τώρα και κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου, ενόψει της πασχαλινής περιόδου, αν και όπως δηλώνουν είναι δυσκολότερη η διακίνηση.

Συρία: Ο στρατός κατέλαβε χωριά στην Ιντλίμπ

Demonstration in Homs
Demonstration in Homs (Photo credit: Taras Kalapun)
Ο στρατός πήρε σήμερα τον έλεγχο σήμερα τεσσάρων χωριών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ όπου οι αντικαθεστωτικοί φοβούνται μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση, όμοια με αυτήν στη Χομς, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι δυνάμεις του στρατού κατέλαβαν τα χωριά Σαγουρίτ, αλ-Λαζ, Χαμιμάτ και ας-Σαν στην επαρχία Ιντλίμπ, πραγματοποίησαν έρευνες σε χωριά και αγροτικές περιοχές και εξεδίωξαν λιποτάκτες», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Εδώ και μέρες, οι αντικαθεστωτικοί φοβούνται μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον του προπυργίου τους, όμοια με αυτή στη Μπάμπα Αμρ, μια συνοικία στη Χομς τον έλεγχο της οποίας πήρε ο στρατός την 1η Μαρτίου.
«Φοβόμαστε μια επιχείρηση όμοια με αυτή στη Μπάμπα Αμρ και όχι μια συνήθη έφοδο», είπε ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ: Δημοσιογράφος κοιμήθηκε ...στον "αέρα" της εκπομπής

Το να εργάζεσαι σε πολύ πρωινή εκπομπή είναι δύσκολο και μερικές φορές πολύ δύσκολο.

 Όπως προχθές το πρωί που δημοσιογράφος του FOX, Doug Luzader, πήρε έναν υπνάκο με φόντο την Ουάσινγκτον!

Ο παρουσιαστής, Joe Bickett, προσπάθησε να τον επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα.

Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τον εκλογικό μαραθώνιο σε 10 πολιτείες για τον επόμενο υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η ώρα ήταν 05:30, οπότε...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Ποινική δίωξη στον βουλευτή Σπ. Λιβανό για ελλιπές πόθεν έσχες

Στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού, προχώρησε η Εισαγγελία Εφετών, μετά την αποστολή στοιχείων από την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου Κομμάτων και Βουλευτών της Βουλής, για την υπόθεση χρηματικού ποσού που είχε δηλώσει τα προηγούμενα έτη, αλλά δεν συμπεριέλαβε στην πρόσφατη δήλωση "πόθεν έσχες".

Ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης, άσκησε σε βάρος του πρώην βουλευτή ποινική δίωξη για το αδίκημα της «υποβολής ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες» και παρέπεμψε την υπόθεση σε εφέτη ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί, το προσεχές διάστημα, ο κ. Λιβανός να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Ευάγγελου Αργύρη, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, διαπιστώθηκε ότι ο κ. Λιβανός, το 2009, εμφάνισε μηδενικές καταθέσεις ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια, το 2008 και το 2007, είχε δηλώσει ποσό σε καταθέσεις 980 χιλιάδων ευρώ.

Ο ίδιος ο πρώην βουλευτής, ενώπιον των μελών της Επιτροπής, επικαλέστηκε αμέλεια για το ζήτημα που τέθηκε με το επίμαχο χρηματικό ποσό
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...