Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δεσμεύθηκε το σκάφος «Venus» του Στιβ Τζομπς λόγω... χρεών

Δεμένο στο λιμάνι του Άμστερνταμ παραμένει, με δικαστική εντολή, το πολυτελές σκάφος «Venus» το οποίο κατασκευάστηκε κατόπιν εντολής του εκλιπόντος ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς και το οποίο παραδόθηκε στην οικογένειά του, περίπου, ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Η δικαστική εντολή για προσωρινή κατάσχεση του σκάφους εκδόθηκε, γιατί ο γάλλος ντιζάινερ Φίλιπ Σταρκ, που σχεδίασε το σκάφος, ισχυρίζεται ότι οι κληρονόμοι του Τζομπς του οφείλουν τρία ακόμα εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό πόσο ύψους εννέα εκατομμύριων ευρώ που είχε συμφωνήσει να πάρει για τη δουλειά του.

Συγκεκριμένα ο Φίλιπ Σταρκ ισχυρίζεται ότι ισχυρίζεται ότι του ανήκει το 6% της συνολικής αξίας του γιοτ, το οποίο αποτιμά στα 150 εκατ. ευρώ ενώ οι κληρονόμοι του ιδρυτή της Apple εκτιμούν ότι κοστίζει μόνο 105 εκατ. ευρώ.

Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει ένα... χαλαρό συμβόλαιο, αφού όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της πλευράς του Φίλιπ Σταρκ «υπήρχε αλληλοσεβασμός και εμπιστοσύνη μεταξύ του Τζομπς και του Σταρκ και για αυτό το λόγο το συμβόλαιο ήταν χαλαρό».

Ο δικηγόρος του σχεδιαστή ανέφερε πως το γιοτ θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι μέχρι οι δικηγόροι της άλλης πλευράς να καταβάλουν το οφειλούμενο ποσό.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...