Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Θα ξεφουσκώσει η Χρυσή Αυγή…

Την διαβεβαίωση του ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα επώδυνα μέτρα αν εφαρμοστούν σωστά και αποδώσουν όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που απέκλεισε ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές και δήλωσε βέβαιος ότι η Χρυσή Αυγή θα υποχωρήσει σύντομα.

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων:

«Όπως έχω πει πολλές φορές ως τώρα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα, εφ’ όσον εμείς εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, δηλαδή κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι, αν υπάρξει από δω και μπρός πρόβλημα που δεν οφείλεται σε μας – μια πανευρωπαϊκή ύφεση, για παράδειγμα – και η Ελλάδα εφαρμόζει στο μεταξύ τα «συμφωνηθέντα», δεν θα μας επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα, που έτσι κι αλλιώς δεν τα αντέχει η οικονομία μας».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος λέγοντας ότι «μια τέτοια συζήτηση θα δημιουργούσε σε λάθος στιγμή και χωρίς λόγο, προεκλογικό κλίμα». Απορρίπτοντας και τις φήμες ότι θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό, ο κ. Σαμαράς είπε: «Θα πρότεινα αυτές τις δύο έννοιες – «ανασχηματισμός» και «πρόωρες εκλογές» – να τις αποφεύγουμε για αρκετό διάστημα. Για το καλό όλων μας. Για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος. Άρα για το καλό της χώρας πρωτίστως…»

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε ακόμα την άνοδο της Χρυσής Αυγής που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δηλώνοντας βέβαιος ότι «μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία και να αποκαθίσταται η αίσθηση της ελπίδας και της προοπτικής για την οικονομία και τη χώρα, θα υποχωρήσουν και οι “ακρότητες” και τα “άκρα”».

Παράλληλα, κατηγόρησε τα άκρα ότι εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών: «Κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τον κόσμο στην απελπισία! Ηδη όμως χάνουν έδαφος! Γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πλέον όλο και περισσότερο ότι κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε τη μοίρα του τόπου…», είπε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...