Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λένε όχι σε κλήση Παπανδρέου στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και επισήμως, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τοαίτημα να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να καταθέσει όσα γνωρίζει για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

Το αίτημα διατυπώθηκε σήμερα από τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου και εντός της ημέρας θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Από τις έως τώρα τοποθετήσεις των κομμάτων φαίνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό καθώς εκτός από το ΠΑΣΟΚ αρνητικά τοποθετείται και η Νέα Δημοκρατία. Το υπερψηφίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή.

Σημειώνεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είχε αποκαλύψει -και ο πρώην υπουργός είχε επιβεβαιώσει- ότι είχαν πραγματοποιηθεί επαφές του κ. Παπανδρέου στην Ελβετία με τον τότε επικεφαλής της HSBC ενώ είχε φτάσει στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ.

Την επόμενη ημέρα από το γραφείο του τέως πρωθυπουργού είχαν επιβεβαιωθεί οι συναντήσεις αλλά είχε διαψευσθεί ότι το αντικείμενο ήταν τα ονόματα της λίστας.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...