Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Στο Σύνταγμα οι συγκεντρωμένοι

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) πραγματοποιούν από τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης πανεργατικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Περίπου στις 18.30, αριθμούσαν περί τα 150 άτομα οι συγκεντρωμένοι, ενώ λίγο πριν τις 19.00 έφτασαν στο σημείο και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδος. Η οδός Σταδίου έκλεισε πέντε λεπτά πριν τις 19.00 κι ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 19.00 θα ξεκινούσαν ομιλίες, τελικά αποφασίστηκε να γίνει πορεία προς τη Βουλή.

Στις 19.18, οι διαδηλωτές αριθμούν συνολικά περί τα 500 άτομα.

Λίγο πριν τις 19.30 η κεφαλή της πορείας έστριψε από την οδό Σταδίου στη Βασ. Γεωργίου, προκειμένου να φτάσουν στη λεωφόρο Αμαλίας η οποία είναι κλειστή. Στις 19.40, οι διαδηλωτές είχαν ήδη φτάσει επί της Βασ. Σοφίας όπου και παραμένουν.


(Οι συγκεντρωμένοι λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία)

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή και τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά να μην προχωρήσει η ψήφιση των μέτρων και κάνει λόγο για «αντεργατική δογματική εμμονή της τρόικας, στη κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ό,τι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας».

zougla.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...