Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρονται οι κινητοποιήσεις συνδικάτων και εργαζομένων με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως. Στη συμπρωτεύουσα είναι ήδη ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία, ενώ και η τροχαία παίρνει έκτακτα μέτρα λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου ενώ το παρών θα δώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρουσία και της Αλέκας Παπαρήγα. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Καμάρα, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού στις 6 το απόγευμα στο σιντριβάνι.
Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, οι ένστολοι οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο.

Τέλος οι εργαζόμενοι των μεταλλείων χρυσού θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Φέτος οι πορείες θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου η αστυνομία έχει λάβει ειδικά μετρά για την φύλαξή του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας θα βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων και θα επιβλέπει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, όπου στο παρελθόν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από ομάδες νεαρών.

Σημειώνεται ότι λόγω της Διεθνούς Έκθεσης ισχύουν έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έως το απόγευμα της Κυριακής, ενώ έχουν αναπτυχθεί περίπου 3.000 αστυνομικοί.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...