Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πληρώνονται για Μάιο οι Φαρμακοποιοί! Τι θα κάνει ο κλάδος

Ενημερώθηκαν τελικά σήμερα με sms οι φαρμακοποιοί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) ότι αρχίζουν να καταβάλλονται τα υπόλοιπα ποσά του Μαΐου από τον ΕΟΠΥΥ στους Συλλόγους που δεν είχαν πληρωθεί. Τι θα κάνουν τώρα οι φαρμακοποιοί.
Μια πρώτη κίνηση προκειμένου να υπάρξει ελπίδα να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις του κλάδου κάνει η κυβέρνηση, καθώς ξαφνικά βρέθηκαν τα χρήματα και θα πληρωθούν και οι 29 Σύλλογοι των φαρμακοποιών που δεν είχαν δει ρευστό για το μήνα Μάιο.
Τα χρήματα αρχίζουν να καταβάλλονται στους λογαριασμούς μέσω Αγροτικής Τράπεζας αλλά είναι μάλλον άγνωστο αν θα καμφθεί το απεργιακό φρόνημα μετά από την ενέργεια αυτή.
Άλλωστε οι φαρμακοποιοί περιμένουν να πληρωθούν τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο ενώ αναμένουν και χρονοδιάγραμμα από την κυβέρνηση για το τι θα γίνει με τα παλιά χρέη.

Μπορεί κάποιοι συνδικαλιστές να είναι υπέρ της διακοπής της άρσης της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, όμως οι πλειοψηφία των απλών φαρμακοποιών δεν αντέχει άλλη οικονομική πίεση και είναι υπέρ της συνέχισης.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου βρίσκονται πάντως σε συνεχείς συσκέψεις και επαφές προκειμένου να καθορίσουν τις περιατέρω κινήσεις τους.

Τι απαντά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας στις μεμονωμένες πληρωμές;

"Ενημερώνουμε τον Ελληνικό λαό ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς, σε ψεύτικες υποθέσεις και σε διασπαστικές εφευρέσεις. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν το Υπουργείο Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, είναι να δηλώσουν στην Τρόικα, ότι με το ποσό που χορηγείται για φαρμακευτική δαπάνη, δεν μπορεί να υπάρξει περίθαλψη για τους Έλληνες ασφαλισμένους.
Σε κάθε περίπτωση είναι συνυπεύθυνοι για την κατεδάφιση της φαρμακευτικής περίθαλψης".
Μετά και την ανακοίνωση αυτή είναι μάλλον σαφές ότι τουλάχιστον οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα συνεχίσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...