Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για το exit poll

Aριχισε η αντίστροφη μέτρηση για το πολυαναμενόμενο exit poll, το οποίο θα δώσει μία πρώτη εικόνα για την αποψινή εκλογική βραδιά. Στις 21.30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση, σύμφωνα με τη Singular Logic.
Aριχισε η αντίστροφη μέτρηση για το πολυαναμενόμενο exit poll, το οποίο θα δώσει μία πρώτη εικόνα για την αποψινή εκλογική βραδιά.
Σύμφωνα με τη Singular Logic - την εταιρεία που για μία ακόμη φορά έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων- η πρώτη ασφαλής εκτίμηση θα πρέπει να αναμένεται στις 21.30.
Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών
Την ευχή και την ελπίδα ]η ψήφος του ελληνικού λαού να μας οδηγήσει στο σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης που θα επιληφθεί αμέσως για την επίλυση των προβλημάτων που βασανίζουν το λαό, εξέφρασε, από τα Γιάννενα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Βέβαιος ότι οι Έλληνες γνωρίζουν το μέγιστο διακύβευμα των εκλογών και ότι, το συντομότερο δυνατό, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα που αναδείχθηκαν, τον τελευταίο καιρό», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.
Σημείωσε ακόμη ότι με τη σημερινή εκλογική διαδικασία εξαντλείται και η εντολή που έχει λάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ για την εκλογική διαδικασία ανέφερε ότι οι εκλογές διεξάγονται σε κλίμα απόλυτης ομαλότητας.
«Σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός. Αύριο ξεκινάει μια καινούρια εποχή για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας.
Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χωρίς ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις.
Αισιόδοξος δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το μέλλον ανήκει στους «κομιστές της ελπίδα».
«Το φόβο το νικήσαμε. Σήμερα ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο, με το λαό μας ενωμένο, αξιοπρεπή και υπηρήφανο. Σε μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής, ισότιμο μέλος μιας Ευρώπης που αλλάζει», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη.
Να εξασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι αύριο η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση και επανέλαβε ότι η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να της δώσει προοπτική, είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.
Όπως επισήμανε, «εάν σκεφθούμε τα δεδομένα, θα δούμε ότι κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει τη λύση που απαιτεί η χώρα».
«Πρέπει να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διεθνή αξιοπιστία για να μπορέσουμε, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να κάνουμε το καλύτερο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα, κρατώντας όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης, όλα τα θετικά της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας, αλλά με ανάπτυξη, με απασχόληση, με προοπτική», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Από το Καλέντζι, όπου ψήφισε, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πισωγυρίσματα, ούτε να παραμείνουμε στάσιμοι. Πρέπει να συνεχίσουμε με συνέπεια, ευθύνη, ελπίδα, πίστη και ειλικρίνεια».
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε κανέναν, αρκεί εμείς να πιστέψουμε οτι μπορούμε να φτιάξουμε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας, σημειώνοντας ότι εγγύηση γι΄ αυτό το στόχο είναι το ΠΑΣΟΚ.
Μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη έστειλε από τον Εβρο ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «ο φόβος είναι αυτός που σε κάνει να κερδίζεις πιθανώς μια μάχη. Η ελπίδα όμως είναι αυτή που σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο».
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος ψήφισε στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε η ελπίδα για την Ευρώπη απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων. Είμαστε η ελπίδα για να αποδείξουμε ότι οι αξίες είναι πολύ πιο δυνατές από τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους. Σε εμάς ελπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λαοί της Ευρώπης. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως στέκονται οι Έλληνες».
Αναφερόμενος τέλος στη χθεσινή νίκη της Εθνικής Ελλάδος, επισήμανε πως η Εθνική μας ομάδα «απέδειξε ότι για να μείνει στο Ευρώ (Euro), αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνας. Όχι φόβος και ηττοπάθεια. Έτσι παραμένεις στο Euro».
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με ελπίδα, χωρίς φόβο, με θέληση αλλά διεκδίκηση να περπάτησει η χώρα μπροστά», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε επίσης ότι «η Ελλάδα δικαιούται και μπορεί να περπατήσει δρόμους προόδου και προκοπής με την κοινωνία, με τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες, να είναι όρθιοι σ΄ αυτή την πορεία να βγούμε από τα αδιέξοδα, από την κατάσταση που τεμαχίζει, που πληγώνει την κοινωνία».
Να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου κάλεσε τους Ελληνες ψηφοφόρους ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο Π. Φάληρο.
«Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που με πίστη και με πείσμα σπάνε τα προγνωστικά και τώρα νομίζω ότι οι Έλληνες θα πάρουν παράδειγμα από τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας στην Πολωνία», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Όλοι οι Έλληνες τώρα καλούνται να κάνουν το ίδιο. Πιστεύω ότι θα ψηφίσουν με πατριωτική συνείδηση και όχι με τις εντολές της κ. Μέρκελ και της παρέας της».
«Από χθες η Αττική καίγεται. Ας μην ρίξουμε στην κάλπη τα αποκαΐδια ενός πολιτικού συστήματος», επισήμανε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, η οποία ψήφισε στου Ζωγράφου.
«Στήνουμε τη νέα Ελλάδα, με ελπίδα και προοπτική, όχι για να αναγεννήσουμε φοίνικες που σημειώνουν και παραπέμπουν σε παλιές εποχές», τόνισε η κ. Κοντούλη και πρόσθεσε: «Ελπίδα και προσπάθεια για μία νέα Ελλάδα, που δεν θα χαίρεται μόνο με τις νίκες της Εθνικής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή τη νέα Ελλάδα και θα είναι παρόντες».
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια με πράξεις και όχι μόνο με διακηρύξεις εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία ξανά!», Θάνος Τζήμερος, κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο στο Χαλάνδρι, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Πρόσθεσε ότι η «Δημιουργία ξανά!» θα συμβάλει σ΄ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...