Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Την Πέμπτη και νέα σύσκεψη των εκπροσώπων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η σύσκεψη των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν επί ενός κειμένου αρχών το οποίο διαβίβασαν στον κ. Σαμαρά, στον κ.Βενιζέλο και στον κ. Κουβέλη για έγκριση , επισφραγίζοντας έτσι την πολιτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το κυριότερο θέμα που απασχόλησε την αποψινή συνεδρίαση αφορούσε το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου με επιδίωξη την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την διατύπωση ισοδύναμων μέτρων έναντι των προβλεπόμενων περικοπών.

Τα περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλείσει ωστόσο παραμένουν ανοικτά ακόμη τα κεφάλαια της εξωτερικής πολιτικής και του θεσμικού πλαισίου του πολιτικού συστήματος τα οποία θα απασχολήσουν το πρωί της Πέμπτης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Χρύσανθο Λαζαρίδη από τη Ν.Δ., Κώστα Σκανδαλίδη και Στέλιο Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Χατζησωκράτη και Σ. Παπαθανασίου, από τη ΔΗΜΑΡ, σε νέα συνάντηση τους στη Βουλή.

Με την εξειδίκευση και αυτών των κεφαλαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το προγραμματικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα διατυπωθούν οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...