Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ηλεία: «Οργανωμένοι» κλέφτες εξαπατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους και επιχειρηματίες

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση κάνει τους κλέφτες και τους επιτήδειους να οργανώνονται καλύτερα για να μπορέσουν να εξαπατήσουν τα θύματά τους.

Προσοχή από τους επιχειρηματίες του νομού μας. Ένας νεαρός, αρκετά ψηλός και πολύ λεπτός, έχοντας χαρτοφύλακα μαζί του φέρεται ότι ψάχνει ευκολόπιστους επιχειρηματίες στο νομό μας.

Ο νεαρός είτε αναφέρει ότι είναι διαφημιστής μιας νέας εφημερίδας στο νομό μας που ως έδρα έχει κάποια κοντινή πόλη της περιοχής, είτε ότι πρόκειται να διαφημίσει την επιχείρηση μέσα σε ένα περιοδικό που θα μοιραστεί στο νομό. Ζητάει από τους επιχειρηματίες μικρά ποσά, όχι πάνω από 100 ευρώ για να τους πείσει και όταν τους βλέπει αρνητικούς ζητάει μια μικρή προκαταβολή και με απόδειξη παρακαλώ...

Στην iliaoikonomia.gr είχε γίνει αναφορά από επιχειρηματία του Πύργου στο παρελθόν για παρόμοιο συμβάν (χωρίς να αναφέρει χαρακτηριστικά του ατόμου). Χτες πραγματοποιήθηκε άλλη μια αναφορά από έναν επιχειρηματία αλλά και έναν νεαρό που ο φερόμενος διαφημιστής ζητούσε πληροφορίες για επιχειρήσεις που προβάλλονται σε διαφημιστικούς χώρους και εφημερίδες.

Το «ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» φέρνει στην επιφάνεια αυτό το συμβάν που πραγματοποιείται στο νομό μας, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Επίσης χτες στον Πύργο μια ηλικιωμένη γυναίκα εξαπατήθηκε από επιτήδειους όταν της ανέφεραν ότι έπρεπε να πληρώσει ένα παράβολο ώστε ο γιος της να μπορέσει να πάρει ένα επίδομα με αρκετά λεφτά. Η ηλικιωμένη πίστεψε αυτά που της έλεγε και τους ακολούθησε στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας Πύργου.

Η γυναίκα τους έδωσε την κάρτα αναλήψεων και το pin της κάρτας ώστε να βγάλουν τα λεφτά που χρειάζονταν για να πληρωθεί το παράβολο. Αφού σήκωσαν όσα μπορούσαν περισσότερα, άφησαν την ηλικιωμένη και έφυγαν από το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...