Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μετ' εμποδίων οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω καιρού

Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων εντάσεως έως και 8 μποφόρ που πνέουν στα πελάγη.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από το λιμάνι της Ραφήνας για Κυκλάδες και Μαρμάρι, από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο και από την Αγ. Μαρίνα για Νέα Στύρα.

Δεν εκτελέστηκε ακόμη το δρομολόγιο του Superjet, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 7 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά για Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσια, Νάξο και Μύκονο.

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Νήσος Χίος

Στα σπίτια τους σε Χίο και Μυτιλήνη αποφάσισαν να επιστρέψουν οι 471 επιβάτες του πλοίου «Νήσος Χίος» καθώς δεν κατέστη εφικτό να μεταβούν στη Τήνο όπου ήταν ο προορισμός της προσκυνηματικής τους εκδρομής.

Περίπου στις 11 το πρωί τους επιβάτες αναμένεται να τους παραλάβει το πλοίο «Νήσος Μύκονος» που αναχώρησε με πολύωρη καθυστέρηση από Πειραιά, λόγω του απαγορευτικού απόπλου, για Χίο - Μυτιλήνη. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 10 το βράδυ του Σαββάτου από Πειραιά κάνοντας το δρομολόγιο του «Νήσος Χίος» ωστόσο τελικά έφυγε στις 8 το πρωί της Κυριακής.

Οι επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Σύρου όπου βρίσκεται δεμένο το πλοίο το οποίο το Σάββατο το απόγευμα εξαιτίας των δυνατών ανέμων προσέκρουσε με την πρύμνη στο λιμάνι της Τήνου κατά την δεύτερη προσπάθεια να δέσει στο λιμάνι. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα και εισροή υδάτων - ελεγχόμενη σύμφωνα με τον πλοίαρχο - χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια το ταχύπλοο «Highspeed 5», που επρόκειτο να παραλάβει τους 471 επιβάτες για να τους μεταφέρει στην Τήνο λόγω των ισχυρών ανέμων παρασύρθηκε και προσέκρουσε στο «Νήσος Χίος», με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων το πλοίο διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο η λιμενική αρχή Σύρου απαγόρευσε τον απόπλου του, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Οι 710 επιβάτες για Πειραιά αναχώρησαν στις 19.50 του Σαββάτου με το High Speed 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...