Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αυτά είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τα κορυφαία υπουργεία

Το παζλ του νέου κυβερνητικού σχήματος συμπληρώνεται τις τελευταίες ώρες μετά τις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.
Οι τελευταίες πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας οι κύριοι:
  • Βασίλης Ράπανος στο υπουργείο Οικονομικών
  • Γιάννης Στουρνάρας για το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου και είναι τώρα υπηρεσιακός
  • Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων
  • Σταύρος Δήμας στο υπουργείο Εξωτερικών
Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακούγεται το όνομα του Βαγγέλη Μειμαράκη. Για το υπουργείο Περιβάλλοντος συζητώνται τα ονόματα του σημερινού υπηρεσιακού υπουργού Γρηγόρη Τσάλτα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο υπουργείο Παιδείας είναι πιθανόν να τοποθετηθεί ο Κώστας Αρβανιτόπουλος ενώ στο υπουργείο Τουρισμού είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει η Ολγα Κεφαλογιάννη.
Τέλος, ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι πιθανό να τοποθετηθεί υπουργός Επικρατείας, ενώ ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Σταμάτη.
Άγνωστο παραμένει ποιος θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Σαμαράς.
Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να παραμείνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργείο Εσωτερικών να μείνει στη θέση του ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης, και οι δύο επιλογές του κ. Κουβέλη. Δεν αποκλείεται ωστόσο σε ένα από αυτά τα δύο υπουργεία να τοποθετηθεί ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, για τον οποίο ακούγεται πως μπορεί να καταλήξει στο Προστασίας του Πολίτη.
Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του καθηγητή καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.
Ερωτηματικό παραμένει η θέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε περίπτωση που ο κ. Αβραμόπουλος εκλεγεί στην προεδρία της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...