Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Λ. Αυγενάκης: Οι φυλακές κατάντησαν «αποθήκες» ανθρώπων

Το λιγοστό προσωπικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον όγκο κρατουμένων.

Με αφορμή τα χρόνια προβλήματα στις φυλακές Δομοκού, την απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων και το θάνατο ενός κρατουμένου εξαιτίας μη έγκαιρης αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας του, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Πεταλωτή.

Στην απάντησή του ο κ. Πεταλωτής επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, δεν μπορούν να γίνουν νέες προσλήψεις, παρά το σχετικό αίτημα του αρμόδιου Υπουργείου. Ανάλογες ελλείψεις παρουσιάζονται και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η στέρηση των προσωπικών ελευθεριών, για την απονομή δικαιοσύνης, δεν σημαίνει ότι ισοδυναμεί με απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Με όλο το σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τους κρατούμενους στις φυλακές, θεωρούμε ότι το καθεστώς κράτησης, αντικατοπτρίζει και τον πολιτισμό μίας χώρας. Η επαρκής στελέχωση των σωφρονιστικών καταστημάτων, θα ενισχύσει την ασφάλεια του προσωπικού, των κρατουμένων, αλλά και γενικότερα των πολιτών και για αυτό θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με την πρέπουσα σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...