Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

«Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά» κατά Ν.Δ., ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, Χρυσής Αυγής

Πυρά κατά των πολιτικών κομμάτων που επιδιώκουν τη ματαίωση της ψήφισης του νέου Κώδικα Ναρκωτικών εξαπέλυσε η Συμμαχία «Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Όπως ανέφεραν οι ομιλητές, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελεί ένα βήμα εξορθολογισμού της πολιτικής για τα ναρκωτικά, το οποίο μολονότι δεν είναι άρτιο πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, καθώς αποποινικοποιεί την κατοχή ουσιών για προσωπική χρήση.
Στη συνέντευξη μίλησε και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη να μη χαθεί όλο το νομοσχέδιο και οι ουσιαστικές διατάξεις που περιλαμβάνονται σε αυτό, έστω και αν χρειαστεί να γίνουν κινήσεις τακτικής οπισθοχώρησης. Η κ. Μαλλιώρη δεν έκρυψε και τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι τροποποιήθηκε, επί το αυστηρότερο, το άρθρο 29 του νομοσχεδίου, που αφορά στην προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ η διατύπωση στην οποία είχε καταλήξει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή ήταν διαφορετική.
«Ο ποινικός κολασμός του χρήστη είναι ιστορικός αναχρονισμός», ανέφερε ο Τάσος Αβραντίνης, εκ μέρους της «Δράσης» και αντιδήμαρχος Αθηναίων. Όπως επισήμανε ο κ. Αβραντίνης, αν και το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση, ούτε και αυτό θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα και επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι, καθημερινά, στο κέντρο της Αθήνας, κινούνται 10.000 χρήστες ηρωίνης και ότι ο τζίρος φθάνει ημερησίως το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ως λύση, προέκρινε τη δυνατότητα συνταγογράφησης ναρκωτικών από ειδικούς γιατρούς, ώστε οι χρήστες να κάνουν χρήση ελεγμένων ουσιών στα σπίτια τους.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Λάμπρου, ανέφερε ότι αν ο νέος Κώδικας για τα Ναρκωτικά συζητηθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής, το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ. Προέβλεψε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, κάτω από την πίεση των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτήν και λόγω των απειλών αποχώρησης υπουργών, όπως οι πρόσφατες προειδοποιήσεις που διατυπώθηκαν από τον κ. Βορίδη.
«Το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά είναι ένα πρώτο βήμα, πρέπει όμως να ακολουθήσουν και άλλα, γιατί από μόνο του δεν αρκεί», ανέφερε, εκ μέρους της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο Νίκος Χαραλάμπους, καλώντας όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που στηρίζουν την αποποινικοποίηση της χρήσης, να χρησιμοποιήσουν αυτή τη νομοθετική ευκαιρία με ευθύνη.
«Ήρθε η ώρα να κάνουμε τη στροφή για τα παιδιά μας και το μέλλον τους», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Ελεάννα Ιωαννίδου, η οποία, αν και ξεκαθάρισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν επιμέρους διαφωνίες, ανέφερε ότι στηρίζουν το νομοσχέδιο και κατήγγειλε καλλιέργεια φοβικού κλίματος από άλλες πολιτικές δυνάμεις όπως το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή. Αναφερόμενη στη Συμμαχία «Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά», η κ. Ιωαννίδου επισήμανε ότι όλες τις δυνάμεις που τη συγκροτούν τις ενώνει η κοινή θέση «η απαγόρευση σκοτώνει τον χρήστη».
Στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών απέδωσε τόσο τους θανάτους χρηστών όσο και την εγκληματικότητα, ο Γιώργος Οικονομόπουλος, εκ μέρους του Συνδέσμου Απεξάρτησης, που τάσσεται κατά της πλήρους αποποινικοποίησης της χρήσης και κατηγόρησε το ΚΚΕ για ιδεολογική τρομοκρατία.
Τον διαχωρισμό της κλωστικής κάνναβης ζήτησε ο Σεραφείμ Κανδύλας, ιδιοκτήτης των πρώην Kannabishop και ζήτησε να εφαρμοστεί πρόγραμμα σχετικό με τις εφαρμογές που θα βασίζονται στην κλωστική κάνναβη και το οποίο είχε εκπονήσει το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...