Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ Ιερέας με καταθέσεις μαμούθ

Μετά από ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκε κληρικός με καταθέσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ που ήταν αδύνατο να δικαιολογηθούν, με τους άντρες της υπηρεσίας να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως "έβαζε χέρι" στο παγκάρι της εκκλησίας.

Το άνοιγμα των λογαριασμών του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", έφερε στο φως καταθέσεις συνολικού ύψους 512.000 ευρώ.

Το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έλεγχο για τον ιερέα τους τελευταίους δύο μήνες και βάσει στοιχείων από τις καταθέσεις του βρέθηκε ότι το 2005 μπήκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 57000 ευρώ, την επόμενη χρονιά τα έσοδα του αυξήθηκαν κατά 63.131 ευρώ, το 2007 οι καταθέσεις τους έφτασαν τις 136.001 ευρώ και το 2009 προστέθηκαν στον λογαριασμό του ακόμα 60.384 ευρώ.

Συνολικά βρέθηκαν 316.517 ευρώ και τα οποία παρουσίασε στην εφορία Αχαρνών. Με την κίνηση του αυτή κατάφερε να γλιτώσει την παραπομπή του στην επιτροπή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το ΣΔΟΕ υποστηρίζει ότι υπάρχουν άλλα 200 χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του κληρικού, από τη "δράση" του τα έτη 2008 και 2010, τα οποία βρίσκονται σε άλλου είδους επενδύσεις όπως μετοχές και ομόλογα.

Το συγκεκριμένο ποσό πρόκειται να κατασχεθεί από το ΣΔΟΕ το αμέσως ερχόμενο διάστημα, με τα κλιμάκια του Σώματος να επιβεβαιώνουν ότι ο ιερέας είναι απόλυτα συνεργάσιμος και δέχτηκε χωρίς αντίρρηση να επιστρέψει αυτό το υπέρογκο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...