Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Βουλγαρία: Πάγωσε ο Δούναβης, προβλήματα στη ναυσιπλοΐα

Κομμάτια πάγου στα νερά του Δούναβη, στη Βουλγαρία, έχουν καλύψει σχεδόν το 60% της επιφάνειας του ποταμού, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, σήμερα, ο επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης για την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του Δούναβη Παβλίν Τσόνεφ.

Ο πάγος έχει καλύψει την επιφάνεια του ποταμού κατά 10% στο Σβιστόφ, κατά 50% στο Τουτρακάν και κατά 60% στις περιοχές Ρούσε και Σίλιστρα.

Ο κ. Τσόνεφ δήλωσε πως δεν αποκλείεται να ζητηθεί βοήθεια από τη Ρουμανία για αποστολή ενός παγοθραυστικού πλοίου προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της ναυσιπλοΐας στον ποταμό. Η θερμοκρασία στην πόλη Ρούσε, σήμερα το πρωί, ήταν -12 βαθμοί Κελσίου.

Στην Ρουμανία, οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η γέφυρα του Δούναβη, που συνδέει τη χώρα με τη Βουλγαρία.

Εν τω μεταξύ έχει κηρυχθεί «κίτρινος» συναγερμός για ένα τριήμερο στη χώρα, καθώς αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις και πολύ ισχυροί άνεμοι σχεδόν στο σύνολο της.

Προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις, όσο και στην ηλεκτροδότηση καταγράφηκαν χθες και στη Σερβία, όπου περίπου 6.500 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα σε συνθήκες και 14 περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...