Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Αίγυπτος: 73 νεκροί σε επεισόδια μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα

Αιματηρή κατάληξη είχε ποδοσφαιρικός αγώνας στην πόλη Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, μετά το τέλος του οποίου ξέσπασαν βίαια επεισόδια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 73 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 1.000.

«Πρόκειται για ένα ατυχές και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών των ομάδων αλ Μάσρι και αλ Αχλι. Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Ενας άλλος αγώνας επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Κάιρο ανεβλήθη μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τα επεισόδια στο Πορτ Σαΐντ και οι οπαδοί έβαλαν φωτιά σε κάποια σημεία του γηπέδου, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.

Στο μεταξύ, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη μία έκτακτη συνεδρίαση για τη βία στο ποδόσφαιρο, ενώ η εισαγγελία διέταξε έρευνα για την εισβολή στο γήπεδο και τα επεισόδια που ακολούθησαν, όπως δήλωσαν δικαστικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...