Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Για ποιά απονομή δικαιοσύνης μιλάμε; 27 χρόνια για την έκδοση μιας δικαστικής απόφασης!

- Μόνο στην εισαγγελία Εφετών εκκρεμούν 5.500 κακουργήματα!
- Φυλακισμένοι κάνουν έφεση και μέχρι να εκδικαστεί έχει εκτιθεί η ποινή τους!
- Μισό εκατομμύριο υποθέσεις εκκρεμούν στα Διοικητικά δικαστήρια!


Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Τα κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης και αφορούν τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων από τα ελληνικά δικαστήρια.

Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί πάμπολλες φορές από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι μόνο στην εισαγγελία εφετών Αθηνών εκκρεμούν 5.500 κακουργήματα που πρέπει να εκδικαστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν φυλακισμένοι που κάνουν έφεση που μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή τους, έχει εκτιθεί η ποινή τους.

“Το νομοσχέδιο που εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό τον τίτλο “Δίκαιη δίκη”, είπε ο κ. Παπαϊωάννου, “δεν προσφέρεται για λαϊκισμό και επιφανειακές προσεγγίσεις.”

Από το 1997 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει καταδικαστεί για 360 υποθέσεις υπερβολικής καθυστέρησης στην απονομή και οι καταδίκες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Το πιο συγκλονιστικό απ' όλα όμως είναι το παράδειγμα που έφερε: Η Ελλάδα καταδικάστηκε γιατί καθυστέρησε να εκδώσει απόφαση 27 ολόκληρα χρόνια!

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούν 30.365 υποθέσεις, στα Διοικητικά δικαστήρια τον Ιούλιο εκκρεμούσαν 466.219 , εκ των οποίων οι 165.000 υποθέσεις αφορούν φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα.
Στα πολιτικά δικαστήρια την περίοδο 2010-2011 κατατέθηκαν 196.623 αγωγές, τα ασφαλιστικά μέτρα προσδιορίζονται για εκδίκαση τον Ιούνιο του 2012, δηλαδή «κάνουν ένα χρόνο να βγάλουν αποφάσεις» όπως είπε Υπουργός.

Επίσης, οι εργατικές υποθέσεις προσδιορίζονται να εκδικαστούν το 2014, τα συναινετικά διαζύγια προσδιορίζονται για τον Ιανουάριο 2013 και τα εμπορικά ζητήματα προσδιορίζονται για το Φεβρουάριο του 2015!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...