Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μειώνονται σε 24 οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε 24 -από 60- περιορίζονται οι δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τις έντονες πιέσεις της τρόικας για πλήρη κατάργησή της.

Οι δόσεις καταβολής των χρεών μπορούν να αυξηθούν και πέραν των 24, αν αποδειχθεί αδυναμία του οφειλέτη να καταβάλει το χρέος του στη διάρκεια των δύο ετών.

Παράλληλα, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές έως 10.000 ευρώ, ενώ πλαφόν 75.000 ευρώ τίθεται για τις οφειλές των νομικών προσώπων. Σύμφωνα με την τροπολογία στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν χρέη που ήταν ληξιπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου 2011.

Επίσης, στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι θα παραμένει σε ισχύ τυχόν ποινική δίωξη σε βάρος των οφειλετών ακόμη και αν αυτοί υπαχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών τους. Αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιείται στην περίπτωση μη εξόφλησης των δόσεων.

Οι αλλαγές στους όρους της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα γίνονται ύστερα και από τις απαιτήσεις της τρόικας, η οποία στο δεκασέλιδο υπόμνημά της με τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση ζητούσε την απόσυρσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...