Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

179 αστυνομικούς χρειάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και προκηρύσσονται μόνο 6 θέσεις!

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έχει επωμισθεί ένα μεγάλο όγκο εργασιών και αρμοδιοτήτων, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται κατά πολύ αστυνομικών όλων των βαθμών της ιεραρχίας. Εκτός από τις τοπικές ανάγκες που λόγω της αύξησης της μικροεγκληματικότητας έχουν ενταθεί σημαντικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα λειτούργησαν το Τμήμα Μεταγωγών Ηρακλείου και η Υπηρεσία Τροχαίας Βόρειου Ανατολικού Οδικού Άξονα, οι οποίες στελεχώθηκαν κατά κύριο λόγο από προσωπικό της εν λόγω Διεύθυνσης.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, καταδεικνύει το γεγονός ότι η προβλεπόμενη οργανική δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου ανέρχεται σε 707 αστυνομικούς και 21 ειδικούς φρουρούς, σήμερα υπηρετούν συνολικά μόνο 528 αστυνομικοί και 18 ειδικοί φρουροί. Αν και οι ελλείψεις είναι αποδεδειγμένα μεγάλες, έκπληξη προκαλεί η προκήρυξη των ελάχιστων 6 συνολικά κενών οργανικών θέσεων που θα καλυφθούν κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, από αστυνομικούς που υπηρετούν σε άλλες διευθύνσεις.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Αυγενάκης, «το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς, η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης εντείνει το κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες που εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί κατά την τουριστική περίοδο, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες».

Όπως καταγγέλλει μάλιστα η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου – η κύρια πύλη τουριστών στο νησί – χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Χ. Παπουτσής αν δεσμεύεται να μελετήσει την προκήρυξη συμπληρωματικών κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ήδη υποστελεχωμένη Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, αλλά και να ενισχυθεί μέσω εξάμηνων αποσπάσεων το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αύξηση της κίνησης κατά τις τουριστικές περιόδους. Τέλος, ο κ. Αυγενάκης επαναφέρει το μείζον θέμα της αύξησης της μικροεγκληματικότητας που λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις στη περιφέρεια και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...