Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

VIDEO: «Λεωφορείο ο πόθος» στη… Φθιώτιδα, στη ζωή και όχι στο… σινεμά!

Λεωφορείο ο Πόθος. Την περίφημη και πολυβραβευμένη ταινία του 1951 του Ηλία Καζάν θυμίζει – ως προς τον… τίτλο, βέβαια - η κατάσταση που εξελίσσεται στις δημόσιες μεταφορές της Φθιώτιδας.

Απομονωμένοι νιώθουν – και είναι – οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Παύλιανης μετά την απόφαση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας να καταργήσει το ένα από τα δύο δρομολόγια, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι κάτοικοι στην Μοσχοκαρυά, στον Πύργο Υπάτης και στον Καλλίδρομο, αλλά και άλλων μικρών χωριών της Φθιώτιδας.

Λιγότερα δρομολόγια έχουν στη διάθεσή τους και οι κάτοικοι της Στυλίδας. Τονίζουν πως είναι αδύνατον να προγραμματίσσουν όλες τις δουλειές τους εκτός χωριού, τα ραντεβού με τους γιατρούς για φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή! Και ζητούν, όπως αναφέρει ρεπορταζ του Star Κεντρικής Ελλάδας, να επανέλθει το δρομολόγιο με το λεωφορείο της Δευτέρας.

Το ταξί κοστίζει πάνω από 50 ευρώ και οι ηλικιωμένοι και χαμηλοσυνταξιούχοι της Παυλιανης της Παύλιανης εξαναγκάζονται ουσιαστικά σε διωγμό!

Η απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ να βάλει ψαλίδι από κάποιους θεωρείται δικαιολογημένη, αφού εδώ και καιρό έπαψαν να μετακινούνται πολλοί με τα λεωφορεία. Όμως έχει συντελέσει και η απόφαση οι στάσεις να βγουν εκτός Λαμίας. Το θέμα των στάσεων ζητά να επαναξετασθεί και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ.Δημήτρης Χαιρόπουλος ως την βασικότερη αιτία μείωσης της επιβατικής κίνησης, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να περικόψει κι άλλα δρομολόγια .

Δείτε το video εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...