Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

H Δούκισσα Φέργκι κατηγορούμενη σε δικαστήριο στην Τουρκία για ένα ντοκιμαντέρ

Η Δούκισσα του Γιορκ, η γνωστή σε όλους Φέργκι, κατηγορείται από δικαστήριο στην Τουρκία πως χρησιμοποίησε σε εκπομπή της για τα ορφανά, οπτικό υλικό που τραβήχτηκε στην Άγκυρα το 2008, χωρίς όμως επίσημη έγκριση από τις τουρκικές αρχές.

Συγκεκριμένα το 2008 η Φέργκι στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για τα ορφανά το οποίο προβλήθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Το ντοκιμαντέρ περιλάμβανε και υλικό που είχε γυριστεί στην Άγκυρα το οποίο παρουσίαζε τη ζωή 5 ορφανών παιδιών στην Τουρκία. Τώρα το Τουρκικό δικαστήριο κατηγορεί την Φέργκι για παράνομη λήψη πλάνων και για παραβίαση της προσωπικής ζωής των πέντε παιδιών.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ η Φέργκι είχε μεταμφιεστεί και είχε μπει στο τουρκικό ορφανοτροφείο όπου τράβηξε πλάνα από τα παιδιά που ήταν δεμένα στα κρεβάτια τους και μωρά που ήταν εγκαταλειμμένα σε κούνιες όλη μέρα. Η Φέργκι αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης μέχρι και 22 χρόνια.

Όπως μεταδίδει το BBC η τουρκική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει το 2008 την Φέργκι για «καμπάνια λάσπης» κατά της Τουρκίας προκειμένου να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας στην ΕΕ.

Τότε η Φέργκι, που στο ντοκιμαντέρ της είχε συμπεριλάβει και πλάνα από ορφανά στην Ρουμανία, είχε απαντήσει πως δεν ασχολείται με την πολιτική και πως ενήργησε «με την ευαισθησία μιας μάνας».

Το BBC αναφέρει πως παραμένει ασαφές γιατί η διατύπωση των κατηγοριών έγινε μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, ενώ τονίζει πως δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία της δίκης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...