Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Νέα δίωξη για ξέπλυμα κατά του Λαυρεντιάδη

Την άσκηση δίωξης για υπεξαίρεση κατά του επιχειρηματία κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης, για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, από την εισαγγελία Αθηνών. Ο κ. Νικολούδης στηρίζει την πρότασή του στο ευρήματα της ομάδας ελεγκτών της ΤτΕ όπως αυτά αποτυπώνονται στην έκθεση του καλοκαιριού του 2011 που υπογράφουν 5 ελεγκτές της.

Σύμφωνα με αυτήν η τράπεζα Proton χρηματοδότησε τον Σεπτέμβριο του 2010 την Fineglino Trading με δάνειο 54 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Nikastero Trading η οποία ανήκε στον όμιλο Lamda Partners και που έλεγχε την εταιρεία των λιπασμάτων Βορείου Ελλάδος (Ν. Καρβάλη).

Σύμφωνα με την ΤτΕ το προϊόν του δανείου κατέληξε μέσω της εταιρείας LP PFI Holding Ltd στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη και κατόπιν μεταφέρθηκε σε λογαριασμό της εταιρείας Wegelin &Co της τράπεζας New Private Bank στη Ζυρίχη.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Λαυρεντιάδη - καθώς η παραγγελία στηρίζεται σε παλαιότερα ευρήματα – εκτιμάται ότι η κίνηση γίνεται για να πιεσθεί ο πρώην μέτοχος της Proton να επιστρέψει κεφάλαια στην Τράπεζα. Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2012.

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...