Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σε κλοιό παγετού η χώρα

Κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, πλήττει τη χώρα και αναμένεται να διαρκέσει έως την Πέμπτη.

Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων, που τοπικά φθάνουν τα 9 μποφόρ προκλήθηκαν στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς σε ισχύ τέθηκε από το απόγευμα απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας, αργότερα θα ανοίξουν την Τρίτη, τα σχολεία στους δήμους Γρεβενών, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης,.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των δημάρχων τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Γρεβενών θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ, ενώ σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, στις 10 πμ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Τρίτη προβλέπεται παγετός τοπικά ολικός στα βόρεια ηπειρωτικά. Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις σποράδες,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, ενώ βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο εντάσεως τοπικά 8 με 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα στα δυτικά του νομού για ασθενή χιονόπτωση προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...