Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δανία: Η εφημερίδα που δημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ «παραμένει στόχος τρομοκρατών»

Controversial cartoons of Muhammad, first publ...
Image via Wikipedia
Η δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten, η οποία είχε δημοσιεύσει το 2005 τα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, εξακολουθεί να είναι πρωταρχικός στόχος των ισλαμιστών, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών της χώρας (PET) που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Υπάρχει μία ιδιάζουσα τρομοκρατική απειλή», σύμφωνα με την έκθεση.

«Οι ισλαμιστές στη Δανία, αλλά και στο εξωτερικό τούς εξετάζουν μακροπρόθεσμα ως νόμιμους και ελκυστικούς στόχους επίθεσης» σημειώνει η PET, αναφερόμενη στα γραφεία της εφημερίδας Jyllands-Posten στην Κοπεγχάγη και τον σκιτσογράφο Κουρτ Βέστεργκαρντ.

Η έκθεση δόθηκε στην δημοσιότητα μία ημέρα αφότου δικαστήριο του Όσλο καταδίκασε για "συνωμοσία με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας" δύο άνδρες που κατηγορούνταν ότι προετοίμαζαν, σε συνεννόηση με την αλ Κάιντα, επίθεση εναντίον της εφημερίδας.

Το 2005 η Jyllands-Posten είχε δημοσιεύσει μια σειρά γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ. Σε μια από αυτές το κεφάλι του προφήτη ήταν τυλιγμένο με ένα τουρμπάνι σε σχήμα βόμβας με αναμμένο το φυτίλι. Το σκίτσο αυτό φιλοτεχνήθηκε από τον 76χρονο Βέστεργκαρντ, ο οποίος στη συνέχεια έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας και δέχτηκε πολλές απειλές για τη ζωή του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...