Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γέμισαν οι φυλακές....άδειασε η Βουλή: Αποχώρησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ...

Γέμισαν οι φυλακές....άδειασε η Βουλή.Το άρθρο 1 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προβλέπει μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών,έγινε αφορμή της σκληρής κόντρας που ξέσπασε στο Κοινοβούλιο μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Αφορμή της κόντρας ήταν το άρθρο 1 που προβλέπει μεταξύ των άλλων και αποφυλακίσεις καταδικασμένων για κακουργήματα σε κάθειρξη έως 10 ετών, υπό προϋποθέσεις.

ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την συζήτηση στη Βουλή, καθώς οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΝΔ και ΛΑΟΣ, Ν. Δένδιας και Θ. Πλεύρης αντίστοιχα, εξέφρασαν την κατηγορηματική διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και κάλεσαν τον υπουργό Δικαιοσύνης να περιορίσει το όριο στα 5 χρόνια φυλάκισης, ώστε να μην επωφεληθούν του μέτρου καταδικασμένοι σε κάθειρξη έως 10 ετών για κακουργήματα.

«Είμαι ο τελευταίος που θα θέσω σε δοκιμασία τη συνοχή της κυβέρνησης» αντέτεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος επέμεινε στη ρύθμιση και έκανε λόγο για δραματική κατάσταση στις φυλακές, λόγω του υπερπληθυσμού κρατουμένων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται σε αυτές 13 χιλιάδες άτομα αντί για 9 χιλιάδες που είναι η προβλεπόμενη χωρητικότητά τους.
Η ΝΔ πάντως υποστηρίζει από την πλευρά της ότι δεν θα επέλθει ούτως ή άλλως ουσιαστική αποσυμφόρηση, αφήνοντας υπονοούμενα για ψηφοθηρικές «εξυπηρετήσεις» Παρόμοια ήταν και η θέση του ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε από την πλευρά του «κινήσεις εντυπωσιασμού» τις αντιδράσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...