Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Παράταση της αποχής των δικηγόρων την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνήλθε στην Αθήνα, χωρίς τη συμμετοχή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πανελλαδική συνέχιση της αποχής των δικηγόρων, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 23 και 24 Ιανουαρίου 2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνέλθουν τα Διοικητικά Συμβούλια των κατά τόπους 63 Δικηγορικών Συλλόγων για να επικυρώσουν την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής.

Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά των διατάξεων εκείνων του άρθρου 6 που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών εταιρειών, σε συνδυασμό προς τη θέσπιση του Κώδικα Διαφήμισης των Δικηγόρων.

Παράλληλα, οι δικηγόροι εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους σε σειρά διατάξεων του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας» (επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης).

Τέλος, αναμένεται η συντονιστική επιτροπή να παραχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...