Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το αλκοόλ δε βοηθάει στον ύπνο

Την εξαιρετικά διαδεδομένη άποψη σύμφωνα με την οποία το αλκοόλ βοηθάει στον ύπνο, έρχεται να ανατρέψει μια πρόσφατη μελέτη.
Οι περισσότεροι όταν δεν μπορούν να κοιμηθούν, πίνουν ένα ποτό πιστεύοντας ότι θα χαλαρώσουν και θα κοιμηθούν καλύτερα. Ενδεικτικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ηλικίας 13-64 ετών έχουν αναφέρει ότι υποφέρουν από διαταραχές στον ύπνο τους, που δεν είναι άλλες από την αϋπνία.

Ωστόσο, μία μελέτη που κυκλοφόρησε τον τελευταίο χρόνο, έδειξε ότι το αλκοόλ μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει μεγαλύτερη εγρήγορση και λιγότερο ξεκούραστο ύπνο!

Στη μελέτη που έγινε, οι γυναίκες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από το αλκοόλ σε σχέση με τους άντρες. Διαπιστώθηκε ότι είχαν μειωμένη συνολική διάρκεια ύπνου ενώ ξυπνούσαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πολλοί ακόμη πιστεύουν ότι το αλκοόλ δρα και ως αγχολυτικό. Οι γιατροί διαφωνούν και συνιστούν άλλους τρόπους διαχείρισης του άγχους και του στρες. Μερικοί από αυτούς είναι οι τεχνικές αναπνοής και ο διαλογισμός. Αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι ότι το αλκοόλ δεν βελτιώνει τον ύπνο, αντιθέτως δημιουργεί δυσκολίες.
medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...