Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δύο εταιρίες χρωστούν 67 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ !

ΜΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ" ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!

Με κοινωνικά κριτήρια και με έναρξη από τις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό, θα προχωρήσει η ΔΕΗ σε διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενώ επανέλαβε ότι οι καταναλωτές με δυσκολία πληρώνουν το τέλος ακινήτων αν και το ποσοστό των ανεξόφλητων λογαριασμών παραμένει στα επίπεδα των προηγούμενων μηνών.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο κ. Ζερβός προειδοποίησε για κίνδυνο κατάρρευσης της λιανικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα αν δεν θεσπιστεί μηχανισμός σύνδεσης των τιμών χονδρικής της ενέργειας με τα τιμολόγια λιανικής και εξέφρασε την ελπίδα να μην ισχύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης.

Οι δύο εταιρίες χρωστούν 67 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και σε περίπτωση κατάρρευσης οι πελάτες τους επιστρέφουν στη ΔΕΗ κάτι που, όπως είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης, αν συμβεί θα σημάνει ότι η ΔΕΗ θα ξαναγίνει μονοπώλιο επί ζημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...