Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κινδύνευσαν 120 επιβάτες από την προσάραξη του ''Θάσος 6'' στα αβαθή

248 Limenas
Image by jdujic via Flickr
Οι προσπάθειες να αποκολληθεί το κλειστό τύπου φέριμποτ "Θάσος 6", από την ξέρα στην οποία έπεσε, ξεκίνησαν την Τρίτη με το πρώτο φως της ημέρας.

Είχε προηγηθεί η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης των 120 επιβαινόντων, που κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους μέσα στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Θάσου, τον Λιμένα.

Το "Θάσος 6", συγκεκριμένα, ξεκίνησε τη Δευτέρα από την Κεραμωτή με προορισμό τον Λιμένα Θάσου. Μόλις έφθασε στο λιμάνι του νησιού, το απόγευμα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες το εμπόδιζαν να δέσει.

Οι ισχυροί άνεμοι, ειδικότερα, το πλαγιοκοπούσαν, με συνέπεια τα μεσάνυχτα και ενώ είχε χαθεί ο έλεγχός του, να πέσει σε ξέρα.

Έτσι, στο πλοίο εγκλωβίστηκαν 110 επιβάτες, 9 μέλη του πληρώματος και 16 αυτοκίνητα ( δέκα επιβατηγά, τέσσερα φορτηγά και ένα τουριστικό λεωφορείο).

Όλες οι προσπάθειες του πληρώματος και της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΘ, που μίσθωσε ρυμουλκά και φορτωτές caterpillar, για την αποκόλληση του πλοίου απέβησαν άκαρπες.

Περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης αποφασίστηκε η μεταφορά των επιβατών στην ξηρά με φορτωτές caterpillar.

Οι επιβάτες, ανάμεσά τους και μαθητές που επέστρεφαν από εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωσταντινούπολη, συγκεντρώθηκαν στους εξωτερικούς διαδρόμους του πλοίου προς το μέρος του χερσαίας ζώνης του λιμανιού, από όπου οι φορτωτές του αποβίβασαν στο λιμάνι.

Η ταλαιπωρία τους, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, είχε διαρκέσει σχεδόν έξι ώρες.

Σημειώνεται, ότι παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 9 μποφόρ.




Από directNEWS.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...