Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Διαψεύδει ο Ολυμπιακός για Βιεϊρίνια, δεν πουλά ο ΠΑΟΚ

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια προχώρησε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Από την άλλη, στον ΠΑΟΚ λένε πως μέσω τρίτων έφτασε πρόταση, αλλά η οποία δεν αξίζει να ασχοληθούν μαζί της.

Από την ημέρα που ο Θοδωρής Ζαγοράκης πραγματοποίησε τη συνέντευξη Τύπου στην οποία είπε ότι ίσως ο Δικέφαλος του Βορρά πουλήσει παίκτες εάν χρειαστεί, δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα (λογικό άλλωστε) που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των Πειραιωτών προς το πρόσωπο του Βιεϊρίνια.

Το Σάββατο (24/12) αυτά είδαν ξανά το φως της δημοσιότητας, με αναφορά πως υπό προϋποθέσεις ο Πορτογάλος θα μπορούσε να κατέβει στο Λιμάνι και να φορέσει τη φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού λένε πως δεν μπορούν να εξηγήσουν τη συντήρηση αυτού του «αστικού μύθου» περί ενδιαφέροντος τους για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαψεύσουν για άλλη μια φορά τα σενάρια που εμφανίστηκαν.

Από την άλλη, στον ΠΑΟΚ δεν είναι διατεθειμένοι ακόμη και οριστική προσφορά να έχουν στα χέρια τους να μην δώσουν… τσάμπα τον παίκτη. Είναι λογικό, άλλωστε, πως με το υψηλό ενδιαφέρον που υπάρχει προς το πρόσωπό του να είναι πολύ πιο απαιτητικοί με τον Ολυμπιακό, σε σχέση με ομάδες του εξωτερικού.

Ετσι εξηγούν στη Θεσσαλονίκη και τις προσεκτικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- κινήσεις των Ερυθρόλευκων για τον Βιεϊρίνια. Μάλιστα, αναφέρεται πως οι Πειραιώτες δεν θέλουν να εκτεθούν και να μπουν σε μία διαδικασία συζητήσεων, από τις οποίες μπορούν να βγουν χαμένοι μέσω της δημοσίευσης του ενδιαφέροντος και πως θα προχωρήσουν σε κάποια κίνηση μόνο όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αποκτήσουν τον παίκτη.

Επιπλέον, λέγεται πως μέσω τρίτων, ο Ολυμπιακός μετέφερε στον ΠΑΟΚ την πρότασή του για την απόκτηση του Βιεϊρίνια. Αυτή ήταν περίπου 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ σε ρευστό και τον Γιάννη Φετφατζίδη ως έμψυχο αντάλλαγμα, τον οποίο δεν φαίνεται να υπολογίζει ιδιαίτερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Φαίη Σκορδά: "Ένα δεύτερο παιδί θα ήταν δώρο Θεού"

Χριστούγεννα με την οικογένειά της θα περάσει η Φαίη, ευχόμενη να της φέρει η νέα χρονιά ένα ακόμη παιδί. "Ένα ακόμη παιδί θα ήταν Δώρο Θεού" αναφέρει στην Real Life που κυκλοφορεί σήμερα. Η παρουσιάστρια του Πρωινό mοu μιλάει για όλους και για όλα από την σχέση της με τον Γιώργο Λιάγκα, την καριέρα της και την πρωινή ζώνη. Ακόμη αναφέρεται στην Ελένη Μενεγάκη, την ζωή της μετά την τηλεόραση και τις πλαστικές επεμβάσεις...

Ο γάμος της

"Όταν ξεκίνησε η φετινή σεζόν, πάλι σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι δύσκολα τα πράγματα και να επηρεάσουν την προσωπική μας ζωή" αναφέρει η Φαίη για τις αμφιβολίες που είχε, τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της για την συνέχεια της συνεργασίας τους. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρει πως δεν θα ήθελε να συνεχίσει επ' αόριστον μια τέτοια συνεργασία, όσο επιτυχημένη κι αν είναι. "Πιο σημαντικό για εμάς είναι η δική μας σχέση. Ανησυχούμε και προσπαθούμε να την προστατεύσουμε" αναφέρει και τονίζει πως δεν θεωρούν τους εαυτούς τους δίδυμο της τηλεόρασης.


Η ματαιοδοξία της τηλεόρασης

Η Φαίη Σκορδά μοιάζει να μην ανησυχεί για το... τέλος της καριέρας της, αλλά και το πέρασμα των χρόνων. Σε προσωπικό επίπεδο άλλωστε δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ανακόψει τα σημάδια του χρόνο με μια αισθητική επέμβαση. "Δεν είμαι ενάντια στις πλαστικές, αλλά στην υπερβολή ειδικά σε περιπτώσεις που δεν χρειαζόταν καν. Αν ποτέ κάνω και ερωτηθώ δεν θα το κρύψω" αναφέρει απαντώντας σε όλες τις φήμες που την ήθελαν να έχει κάνει κάποια αισθητική επέμβαση.

Όσο για τον χώρο των ΜΜΕ, θεωρεί πως της έχει φερθεί καλά. Άλλωστε η καλύτερη της φίλη είναι από τον ίδιο χώρο. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να δει τη ζωή της έξω από την τηλεόραση. "Θα ασχοληθώ με το θέατρο, θα ανοίξω ένα φροντιστήριο ιταλικών, δεδομένων των σπουδών μου στη συγκεκριμένη γλώσσα, ή κάτι άλλο - είναι κάτι που θα σκεφτώ όταν έρθει εκείνη η στιγμή" αναφέρει.

Ο Σαμαράς...ντύθηκε Άγιος Βασίλης - Δείτε τα γκολ

Ο διεθνής επιθετικός σημείωσε και τα δύο τέρματα της Σέλτικ στη νίκη με 2-1 επί της Κιλμάρνοκ.

Ο διεθνής Ελληνας στράικερ άνοιξε το σκορ για την Σέλτικ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν μετά από σέντρα του Τσα Ντου Ρί, πήδηξε πιο ψηλά από τον Μοαμαντού Σισοκό και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Κιλμάρνοκ.

Στο 53'  διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με υπέροχο τρόπο. Αφού πήρε τη μπάλα από τον Χούπερ στην άκρη της μεγάλης περιοχής, έκανε το κοντρόλ και εξαπέλυσε ένα δυνατό αριστερό σουτ.

Η Κιλμάρνοκ μείωσε στο 87' με τον Ντάνι Ράκι αλλά η Σέλτικ πανηγύρισε την 8η συνεχόμενη νίκη της στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα!

Ο Γιώργος Σαμαράς πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, σκόραρε δύο φορές και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Κιλμάρνοκ που τη διατήρησε στη δεύτερη θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ρέιντζερς.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας:

Ινβερνές-Αμπερντίν 2-1 (65’ Γκολομπάρτ, 70’ Τάντε – 76’ Φαλόν)
Σεντ Μίρεν-Ρέιντζερς 1-2 (44’ Μόου, 45’ + 2’ ΜακΓκόουαν – 11’ Γουάλας, 24’ κοκ. ΜακΚάλοχ, 87’ κοκ. Γκοΐαν)
Χαρτς-Μάδεργουελ 2-0 (17’ Μπλακ, 28’ Έλιοτ)
Νταντί Γιουν.-Χιμπέρνιαν 3-1 (59’ Ράσελ, 76’, 88’ Ντέιλι – 23’ Γκρίφιθς)
Ντανφέρμλιν-Σεντ Τζόνστον 0-3 (37’ αυτ. Σμιθ, 53’ Σαντάσα, 60’ Κρεγκ)
Σέλτικ-Κιλμάρνοκ 2-1 (45’ + 2’, 54’ Σαμαράς – 87’ Ράκι)

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΕΔΩ

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην Εύβοια

Χαμηλές θερμοκρασίες και έντονη βροχόπτωση συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και σήμερα στην Εύβοια

Eπί ποδός βρίσκεται και σήμερα η δημοτική αρχή Λίμνης-Μαντουδίου μιας και οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν επί 2 συνεχόμενα 24ωρα την περιοχή, και το απότομο λιώσιμο των πρώτων χιονιών στο Κανδήλι, είχαν ως αποτέλεσμα χθες να αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του Κηρέα.

Όπως γράφει το evianews.com σε ορισμένα σημεία της διαδρομής Προκοπίου - Μαντουδίου, το νερό του ποταμού μάλιστα πλημμύρισε το οδόστρωμα όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Ίδιο σκηνικό και στο Αλιβέρι, που πνίγεται σε μία κουταλιά νερό κάθε φορά που βρέχει. Στην φωτογραφία βλέπετε την οδό Μεγαρίτη. Εδώ και οκτώ χρόνια ο δρόμος πλημμυρίζει και παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων στους αρμόδιους, η κατάσταση είναι όπως την βλέπετε.

Κλέφτες στο σπίτι της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου - Έδεσαν και φίμωσαν τον άντρα της!

Οι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού ενώ εκείνο έλειπε και χτύπησε ο συναγερμός. 

Ο σύζυγός της, Κωνσταντίνος Κοροξενίδης, ειδοποιήθηκε και πήγε μόνος του να δει τι συμβαίνει. Όμως, οι δύο κλεφτες ήταν ακόμα μέσα...

Τον χτύπησαν, τον έδεσαν και τον κλείδωσαν στο μπάνιο για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη... "δουλειά" τους!

Πήραν ό,τι ήθελαν και έφυγαν σαν κύριοι!

Ο Κωνσταντίνος Κοροξενίδης κάποια στιγμή κατάφερε να λυθεί μόνος του και να καλέσει σε βοήθεια...
Enhanced by Zemanta

Τίτλοι τέλους για τη χαρτοβιομηχανία Diana

Τίτλοι τέλους για τη χαρτοβιομηχανία Diana στην Ξάνθη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικών προβλημάτων.

Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για οικονομική κρίση στην εταιρεία, η οποία ξεκίνησε λόγω του κραχ της χώρας, αλλά για προγενέστερη δύσκολη κατάσταση.

H πτώχευση δεν επηρεάζει τις  άλλες επιχειρήσεις του κ. Ζερίτη στη Αίγυπτο και τις πρώην Ανατολικές χώρες.

Οι κακοποιοί που βασάνιζαν για να ληστέψουν - Ο ένας συνελήφθη, ο άλλος αναζητείται

Δύο Αλβανοι, ένας άντρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν απο την αστυνομία ενώ αναζητούνται συνεργοί τους, που είχαν ρημάξει σπίτια στη βορειοανατολική Αττική.

Τα μέλη της σπείρας παραμόνευαν τη νύχτα ή τα ξημερώματα έξω απο μονοκατοικίες στο Καπανδρίτι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οταν οι ιδιοκτήτες τους έμπαιναν ή έβγαιναν τους πλησίαζαν και με την απειλή μαχαιριών και όπλων, τους οδηγούσαν μέσα στο σπίτι, τους έδεναν και τους έπιαρναν λεφτά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, κατα τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι ήταν ιδιαίτερα σκληροί. Πριν φύγουν έπιαρναν και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών με τα οποία γίνονταν καπνός.

Οι συλληφθέντες είναι ένας άνδρας 23 χρόνων και μια 33χρονη γυναίκα ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Η στυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, μετά απο εντολή εισαγγελέα, τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του ενός συλληφθέντα κι ενός απο αυτούς που αναζητούνται.

Πρόκειται για τους :
SHAHOLLI ILIRJAN ή ERTIS του EDMOND καιτης LIRA, γεν. 1988 στην Αλβανία (έχει συλληφθεί)
και  ZYBERI ODISE του PETRO και της EDIBE, γεν. 1986 στην Αλβανία (αναζητείται)

Βρήκαν και το κρησφύγετο

Μετά απο έρευνες των αστυνομικών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σπίτι στις Αφίδνες, μέσα στο οποίο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, μουσικά όργανα καθώς και άλλα αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, το σπίτι αυτό, το χρησιμοποιούσε η σπείρα σαν κρησφύγετο.

Πως έγιναν οι συλλήψεις

Ο 23χρονος συνελήφθη μετά απο συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών που έγινε προχθές το απόγευμα, σε σπίτι άλλου αλλοδαπού σε ερημική περιοχή στο Λιοτάση Αφιδνών. Στην κατοχή του βρέθηκαν ρολόγια και κοσμήματα που προέρχονταν από τις ληστείες.

Αμέσως μετά, σε νέα αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της 33χρόνης, στην ίδια περιοχή βρέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που επίσης προέρχονταν από τις ληστείες.

Κρατούμενος στο κελί… του Αγίου Όρους ο Εφραίμ

Φρουρούμενος στο κελί του στη Μονη Βατοπαιδίου θα παραμείνει ο ηγούμενος Εφραίμ μετά από εντολή εισαγγελέα, ο οποίος είχε μεταβεί στο Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης από το Συμβούλιο Εφετών



Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Εφραίμ είναι άρρωστος με υψηλό πυρετό και απορρυθμισμένο ζάχαρο. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι   ο ηγούμενος Εφραίμ θα παραμείνει στο κελί του φρουρούμενος όπου βρίσκεται κλινήρης λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Η κράτηση του Εφραίμ στο κελί του Άγιου Όρους είναι μια διαδικασία που νομικά δεν προβλέπεται. Η θεσμοθετημένη διαδικασία θα ήταν να μεταφερθεί φρουρούμενος σε δημόσιο νοσοκομείο, εκεί να πιστοποιηθεί η κατάσταση της υγείας του και να παραμείνει εκεί για όσο διάστημα χρειάζαται για την βελτίωση της.

Άστεγοι ακόμη και στο Κολωνάκι !

Εικόνες - σα να ξεπήδησαν από τις σελίδες του Κάρολου Ντίκενς- σε όλη την Αθήνα, με δεκάδες θύματα της οικονομικής εξαθλίωσης να περνούν τις γιορτές στο δρόμο, βρίσκοντας καταφύγιο ακόμη και...στις σπηλιές του λόφου Φιλοπάππου.

Σύμφωνα με δύο εκθέσεις του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων, τις οποίες φέρνει σήμερα στο φως η Real News, υπάρχουν πλέον στρατιές από αστέγους, οι οποίοι ήταν έμποροι και επιχειρηματίες που έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους.

Οι εκθέσεις μαρτυρούν ότι ανάμεσα στους «Άθλιους» της Αθήνας υπάρχουν ακόμη και ολόκληρες οικογένειες. Οι άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο σε 52 σημεία σε όλη την Αθήνα. Οι περισσότεροι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κοραή, στο εμπορικό τρίγωνο, ακόμη και στο Κολωνάκι.

Οι περισσότεροι από τους νέο-άστεγους της Αθήνας είναι άνθρωποι που, λόγω οφειλών προς την Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας. Αυτό τους αποκλείει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τους αναγκάζει να ζουν υπό καθεστώς πλήρους εξαθλίωσης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Στις καλένδες το νέο αεροδρόμιο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη, έθεσε το θέμα των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων που δεν ολοκληρώνονται.«Ακόμα μία εξαγγελία του Υπουργείου Υποδομών, για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στον αέρα. Συγκεκριμένα, με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του ο αρμόδιος Υφυπουργός είχε εξαγγείλει ότι το έργο «αναβάθμιση του υφιστάμενου διαδρόμου (10-28) του αερολιμένα Θεσσαλονίκης "Μακεδονία"», θα είχε δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη του 2011.Δυστυχώς και αυτές οι προβλέψεις αποδείχθηκαν "έπεα πτερόεντα", καθώς ολοκληρώνεται το 2011 και το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί.Εξαιρετικά ανησυχητική είναι, όμως, και η κατάσταση των εργασιών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων "Βασιλεύς Πύρρος". Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, το έργο θα ολοκληρωθεί, μετά από επανειλημμένες παρατάσεις, τον Μάιο του 2012, είναι απολύτως βέβαιο ότι και αυτό παραπέμπεται στις καλένδες, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί παρά μόνο το 30% του φυσικού του αντικειμένου, ενώ οι εργασίες στο αεροδρόμιο έχουν σταματήσει για πολλοστή φορά».

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι εκλογές...

EPP Summit March 2010
Image by europeanpeoplesparty via Flickr
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται το λεγομένο PSI, κάτι το οποίο αποτελεί και το κλειδί για το δρόμο προς τις κάλπες. Οπως προέκυψε από την συζήτηση Παπαδήμου Σαμαρά, η ανταλλαγή ομολόγωνμόνο εύκολη διαδικασία δε θα είναι αφού έχουμε να κάνουμε με έναψ ιδιαιτέρως σφιχτό χρονοδιάγραμμα, με πολλά γεγονότα που το ένα εξαρτάται απο το άλλο.

"Πάνω απο όλα είναι η πατρίδα και γι αυτο η ανταλλαγή πρέπει να πετύχει" σημειώνει συνεργάτης του κ. Σαμαρά , που γνωρίζει το περιεχόμενο της συνάντησης Παπαδημου Σαμαρά. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι η αίσθηση που υπάρχει γύρω από το το PSI ανατρέπει τη θέση της ΝΔ, ότι δηλαδή μέχρι σημερα δεν υπήρχε καμία αιτία προκειμένου οι εκλογές να πάνε πιο μακριά από την 19η Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση, όπως λένε οι πληροφορίες από τη Λεωφορο Συγγρού, δεν έπεσε στο τραπέζι συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, ενώ δεν έγινε καμία συζήτηση ούτε καν για τα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ επιμένει πως αυτά θα πρέπει να «κλειδώσουν» από την επόμενη κυβέρνηση.

Αγνωστο πάντως παραμένει ακόμα και μετά τη συνάντηση ,το εάν ο πρωθυπουργός πει «ναι» στην σύγκληση του το συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών , αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη αντιδράσει αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο
Enhanced by Zemanta

ΠΡΕΒΕΖΑ:Και νέα μήνυση κατά των φορέων για την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Λίγες μέρες μετά την αναβολή της δίκης των 22 πρώην αιρετών και φορέων οι οποίοι κατηγορούνται για την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την στέγη του 8ου Νηπιαγωγείου Πρέβεζας παραμονή χριστουγέννων ήρθε και δεύτερος «μποναμάς» για τον πρώην Δήμαρχο Μιλτιάδη Κλάπα, τον πρώην αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Τζούλη και υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι συμμετείχαν στο «ξήλωμα» της παράνομης κεραίας από ταράτσα της οδού Δημητρίου Κρόκου. Η συγκεκριμένη κεραία ήταν τοποθετημένη μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα και «κατέβηκε» μετά από την απαίτηση σύσσωμης της γειτονιάς , των φορέων, της τοπικής κοινωνίας αλλά και ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.Η μήνυση κατατέθηκε από την ίδια την εταιρία κινητής τηλεφωνίας η οποία ισχυρίζεται ότι η κεραία απομακρύνθηκε χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενώ η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στην Πρέβεζα. Τόσο η κεραία της οδού Δημητρίου Κρόκου όσο και η κεραία στην περιοχή του Νοσοκομείου ήταν εγκατεστημένες χωρίς καμία άδεια και μάλιστα «καμουφλαρισμένες» μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα η μία και σε καμινάδα η άλλη.Η απομάκρυνσή τους έγινε με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με την παρουσία όλων των φορέων της πόλης. Η δίκη για την κεραία του Νοσοκομείου –η οποία είχε οριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου- αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012 ωστόσο οι πρώην αιρετοί ήρθαν αντιμέτωποι με μία ακόμη πρόκληση από πλευράς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρία μάλιστα ισχυρίζεται ότι κατέβασε μόνη της την κεραία όταν «στήθηκε» ολόκληρη επιχείρηση από πλευράς Δήμου και φορέων με «μάρτυρες» δεκάδες κατοίκους της γειτονιάς.Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την επιτροπή κατά των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκατεστημένες περίπου 30 κεραίες όταν έχουν δοθεί άδειες μόνο για 6!

Η Έβερτον θέλει τον Κώστα Μανωλά

Ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ βρίσκεται στο στόχαστρο της Έβερτον η οποία αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση του.

Το συμβόλαιο του παίκτη ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι και σε λίγες ημέρες θα έχει δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί.

Σύμφωνα με το Skysports, η Έβερτον ενδιαφέρεται για τον παίκτη και θέλει να τον αποκτήσει άμεσα κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσει χρήματα στην ΑΕΚ.

Εκτός από την ομάδα του Βέλλιου, ο Μανωλά απασχολεί και τις Νιούκαστλ, Μπλάκμπερν, Γουίγκαν και Γουέστ Χαμ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Έως 15% κάτω η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ τις Γιορτές

Στις επάλξεις βρίσκεται και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εν όψει της εξόδου για το τριήμερο των Χριστουγέννων, αλλά και για τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Ήδη έχουν μπει έκτακτα δρομολόγια προς τις μεγάλες πόλεις, όμως μέχρι στιγμής η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη.«Υπάρχει μια πτώση της τάξης 10% με 15% σε σύγκριση με πέρυσι» είπε ο Πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Γκίκας. Βέβαια, ακόμη είναι σχετικά νωρίς, αφού από σήμερα αναμένεται να αρχίσει η… φυγή των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα, ενώ υπάρχουν και πολλοί επιβάτες που θα κλείσουν εισιτήριο την τελευταία στιγμή.Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκίκας τα δρομολόγια προς τα χωριά είναι μειωμένα. Αυτό ίσως είναι και ένα δείγμα, ότι πολλοί απόδημοι δεν θα έρθουν φέτος στα χωριά τους, αφού λόγω κρίσης αναγκαστικά μένουν στο σπίτι, για να γλυτώσουν έξοδα.

Μείωση 15%…
Πάντως, η κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά έως τώρα τις μεταφορές και στα Γιάννινα, αφού πολλοί το… σκέφτονται ακόμη και για ένα απλό ταξίδι. «Το υπεραστικό ΚΤΕΛ το Νοέμβρη είχε μια πτώση 15% σε σύγκριση με πέρυσι» είπε ο κ. Γκίκας, ο οποίος σημείωσε, ότι η «τσουχτερή» τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έχει «γονατίσει» τους ιδιοκτήτες.«Η κρίση επηρεάζει τα πάντα. Όλα είναι μια αλυσίδα άλλωστε. Πιστεύω, ότι τόσο οι οικονομικές δυσκολίες, όσο και η κακή ψυχολογία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να αποτρέψουν κάποιον να μην κάνει ταξίδια» κατέληξε ο κ. Γρηγόρης Γκίκας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ για τον Βιεϊρίνια

Η περίπτωση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ επανέρχεται στο προσκήνιο αφού οι ερυθρόλευκοι τον θεωρούν ιδανική λύση για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης τους.

Η επιθυμία του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Βιεϊρίνια είναι δεδομένη και παρά το ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ διαψεύδουν ότι θα κάνουν κίνηση για να πάρουν τον παίκτη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πρόθυμοι να δώσουν 2 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ.

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι το... όπλο των ερυθρόλευκων οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν τον παίκτη έχοντας ως αντίπαλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ που αντιδρά έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Βαλβέρδε έχει εξαιρετική άποψη για τον Βιεϊρίνια αφού τον θεωρεί ιδανικό συμπλήρωμα στην επιθετική τριπλέτα της ομάδας του.
Enhanced by Zemanta

Κλοπή με ριφιφί σε κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης στα Γιάννενα

Καταγγέλθηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κλοπή, με τη μέθοδο του «ριφιφί», σε κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης –ασημικών στα Ιωάννινα, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, νυχτερινές ώρες της 22/23-12-2011, άγνωστοι δράστες εισήλθαν αρχικά σε παράπλευρο ακατοίκητο οίκημα και στη συνέχεια, δημιούργησαν οπή στην μεσοτοιχία, εισήλθαν στο κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης και αφαίρεσαν ασημένια κοσμήματα μεγάλης αξίας.Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Enhanced by Zemanta

Τη γλίτωσε η Telegraph για τη δυσφήμιση των Κρητικών;

«Να πιουν φαρμάκι» είναι οι κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, οι οποίοι είχαν στραφεί εναντίον της Βρετανικής εφημερίδας "Sunday Telegraph" μετά από δημοσίευμα που τους εμφάνιζε ως «βαρόνους των ναρκωτικών που συνδέονται με τη μαφία των Ζωνιανών».

Οι άνθρωποι «κεραυνοβολήθηκαν» προχθές όταν ενημερώθηκαν στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ότι το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου είχε παραγραφεί και ως εκ τούτου δίκη δεν υπήρχε.

Οι τέσσερις κτηνοτρόφοι - ο πέμπτος έχει αποβιώσει - "άστραψαν και βρόντηξαν" από την οργή τους, ενώ ο ένας απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, της είπε ενοχλημένος: «θα σας άρεσε να βάλουν την φωτογραφία σας δίπλα από ναρκωτικά και να σας αποκαλούν βαρώνο;».

Οι κτηνοτρόφοι εμφανίζονται ιδιαίτερα οργισμένοι καθώς αν και επεδίωκαν με κάθε τρόπο να δικαστεί η βρετανική εφημερίδα και ο γνωστός δημοσιογράφος Colin Freeman- συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος - δεν τα κατάφεραν. Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αλλεπάλληλες αναβολές - όχι με δική τους ευθύνη - ενώ οι ίδιοι υποβλήθηκαν σε υπέρογκα έξοδα για τις μετακινήσεις τους από την Κρήτη στην Αθήνα προκειμένου να παρίστανται στο δικαστήριο.
Δεν καταθέτουν τα όπλα

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο δεν πτοεί τους τέσσερις κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα, αυτή τη φορά στην αστική διαδικασία καθώς επίκειται η άσκηση αγωγής.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο των κτηνοτρόφων, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, προηγήθηκαν αλλεπάλληλες αναβολές καθώς αναφερόταν ότι δεν είχε εντοπιστεί ο μηνυόμενος για να του επιδοθεί η κλήση.

Τελικά ως δια μαγείας εντοπίστηκε στην παραγραφή του αδικήματος. Υπενθυμίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι στράφηκαν εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, θεωρώντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα στο οποίο απεικονίζονται τα πρόσωπα τους, συνδέοντας τους με τη «μαφία» των Ζωνιανών, τους διέσυρε και τους συκοφάντησε.

Πηγή: Cretalive
Enhanced by Zemanta

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μετέφερε 10 κιλά χασίς με κλεμμένο αυτοκίνητο!

Για μεταφορά ναρκωτικών συνελήφθη μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, 27χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος. Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε το εν λόγω όχημα ήταν κλεμμένο.Συγκεκριμένα στον έλεγχο που έγινε στο ΙΧ, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες, εντός ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών στους πλαϊνούς μαρσπιέδες οδηγού - συνοδηγού, δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, μικτού βάρους 9,710 κιλών.
Enhanced by Zemanta

Περιμένουν τον Εφραίμ να παραδοθεί...

Η αστυνομία στο Άγιο Όρος περιμένει να παραδοθεί αυτοβούλως ο Εφραίμ, μετά το ένταλμα που εξέδωσε χθες η Εισαγγελία.

Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης παραμένει έως αυτή την ώρα στη Μονή Βατοπεδίου και διαμηνύει -μέσω των συνηγόρων του- ότι θα παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Καρυών μέσα στη σημερινή ημέρα.

Ο δικηγόρος του δήλωσε χθες στο κεντρικό δελτίο του Σκάι ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα αγνοήσει το νόμο και τη Δικαιοσύνη, παρότι θεωρεί ότι αδικείται βάναυσα.

 aixmi.gr

Ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ

Δύο ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9 μ.μ., δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Καλλιδρομίου και στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Περίπου την ίδια ώρα, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, δύο άγνωστοι εισήλθαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι δράστες κατά την αποχώρησή τους πυροβόλησαν μία φορά για εκφοβισμό, διέφυγαν και αναζητούνται.

Κρήτη: Νέες καταγγελίες για εκπαιδευτικούς - παιδεραστές

Σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Ρέθυμνο ο 50χρονος καθηγητής και προπονητής στίβου, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του λίγο μετά τη σύλληψη του, κατηγορούμενος για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων αθλητριών του.

Στο μεταξύ οργιάζουν οι φήμες για νέες υποθέσεις παιδεραστίας. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι το τελευταίο 20ημερο γίνονται αποδέκτες ανεπίσημων πληροφοριών για τη νοσηρή δράση εκπαιδευτικών και προπονητών τόσο στο Ρέθυμνο όσο και στο Ηράκλειο.

«Ωστόσο με φημολογίες μόνο, δεν μπορούμε να κάνουμε συλλήψεις. Χρειάζονται συγκεκριμένες καταγγελίες για να ξεκινήσει η έρευνα. Διαφορετικά τα χέρια μας είναι δεμένα. Και αυτή είναι και μία μορφή έκκλησης. Αν υπάρχουν τέτοια «κρούσματα», θα πρέπει οι γονείς να εμπιστευτούν την Αστυνομία και να μιλήσουν για να σταματήσει η αρρωστημένη δράση αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι θα πρέπει να απομονωθούν».

Τόσο στην περίπτωση του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη όσο και στην υπόθεση του 50χρονου καθηγητή, οι έρευνες των αστυνομικών και των εισαγγελικών Αρχών ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες παιδιών.

Πηγή: Cretalive

Στον αφρό και πάλι το πλωτό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης

Πριν από μια εβδομάδα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είδαν έκπληκτοι να βουλιάζει το πλωτό Χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο είχε χτυπηθεί από την κακοκαιρία καθώς είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα, που προκάλεσαν τα ισχυρά μποφόρ στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Τα συνεργεία έπιασαν αμέσως δουλεία και ήθελαν να το στήσουν και πάλι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το πλωτό δέντρο δεν βυθίστηκε, αλλά παρασύρθηκε η όλη κατασκευή λόγω των ισχυρών ανέμων.

Για το λόγο αυτό,μάλιστα οι εργασίες αποκατάστασης της στήριξης της κατασκευής εστιάστηκαν στην τοποθέτησή της σε πιο σταθερές βάσεις.

Το πλωτό δέντρο- ουσιαστικά μια συστάδα δέντρων που επιπλέουν μέσα στη θάλασσα, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους- ήταν μια δημιουργία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν φέτος- για πρώτη χρονιά- το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Enhanced by Zemanta

Kατεβάζουν ρολά οι φαρμακοποιοί από το νέο χρόνο

Ρολά κατεβάζουν από το νέο έτος οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για την απελευθέρωση του κλάδου τους.

Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, αν και επρόκειτο να ξεκινήσουν από τον Πειραιά, με 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για δεσμευτικές κινητοποιήσεις από 1.1.2012, αναστέλλονται.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίθεσή του στην περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους του φαρμακείου, σημειώνοντας ότι είναι το μικρότερο στην Ευρώπη.

Ο Ντε Νίρο έγινε πατέρας για έκτη φορά

Robert De Niro Wave Shankbone 2010 NYC
Image by david_shankbone via Flickr
Ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η δεύτερη σύζυγός του Γκρέις Χαϊτάουερ απέκτησαν το δεύτερό τους παιδί, ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας.

Το νεογέννητο ονομάστηκε Έλεν Γκρέις, και είναι το δεύτερο παιδί του 68χρονου Ντε Νίρο και της 56χρονης Χαϊτάουερ.

Ο Ντε Νίρο που έχει παίξει σε ταινίες-σταθμούς του αμερικάνικου σινεμά, όπως ο «Ταξιτζής», «ο Νονός», ο «Ελαφοκυνηγός» και το «Κάποτε στην Αμερική», παντρεύτηκε την Χαϊτάουερ το 1997 και ένα χρόνο μετά απέκτησαν ένα γιο, τον Έλιοτ.

Ο Ντε Νίρο έχει όμως ακόμα τέσσερα παιδιά: ένα 35χρονο γιο και μια υιοθετημένη κόρη 40 ετών από την πρώην σύζυγό του, την Νταϊάν Άμποτ, και δύο δίδυμα 16χρονα αγόρια με την πρώην φίλη του, Τούκι Σμιθ.
Enhanced by Zemanta

Τι γράφουν οι ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εορταστική η ατμόσφαιρα αλλά λίγες οι αγορές ".
"Η Βαρβάκειος αγορά δίνει το στίγμα.. Αναλυτικά οι τιμές γαλοπούλας, οπωροκηπευτικών κ.α. ".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Θα σοβαρευτούμε ή παίρνω και εγώ τις αποφάσεις μου".
"Οι συνεχείς τριβές στο υπουργικό Συμβούλιο και οι παλινωδίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση επέβαλαν στον κ.Παπαδήμο το να απαιτήσει ανανέωση της στήριξης από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ευνοϊκές ρυθμίσεις-κλειδιά για όσους βγουν τώρα σε σύνταξη ".
"Οι προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για όσους ασφαλισμένους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993, με παραδείγματα και ο τρόπος που θα υπολογίζεται εφεξής η σύνταξη περιλαμβάνει ο ασφαλιστικός οδηγός της "ΒτΚ" ".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Σταματήστε τα παιχνίδια και στηρίξτε όλοι την κυβέρνηση!".
"Δεν ζητώ να απολέσει ο κάθε υπουργός ή το κάθε κόμμα την ταυτότητά του, αλλά είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ο Παπαδήμος ...Βιολιστής της Τρόικας".
"Αποδεικνύεται άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα και την φτώχεια του κοσμάκη. Εκτελεί όσα του ΛΕΝΕ τα Αφεντικά... Δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία- εκτός και αν δεν τα καταλαβαίνει- στα ασυνάρτητα που κάνει η Κυβέρνησή του ".
ΕΣΤΙΑ:"Λογοτεχνικό ένθετο Χριστούγεννα 1896".
Η εφημερίδα προσφέρει ένα φύλλο από το πλούσιο αρχείο της. Πριν από 115 χρόνια, Παραμονή Χριστουγέννων η Εστία είχε κυκλοφορήσει με ένα τετρασέλιδο λογοτεχνικό ένθετο που περιελάμβανε συνεργασίες των Κωστή Παλαμά, Ιωάννου Πολέμη, Σπυρίδωνος Παγανέλη, Αδώνιδος Κύρου, Κλέωνος Ραγκαβή, Αλέξη Πάλλη, Δημητρίου Καραχάλιου, Στυλιανού Χρυσομάλλη και Πέτρου Βασιλικού.
Η ΕΠΟΧΗ: "Ξημερώνει αλληλεγγύη".
"Μέρες αγάπης χαρακτηρίζονται οι τελευταίες εβδομάδες του χρόνου. Αυτές τις μέρες οι υπουργοί οι δήμαρχοι, οι έχοντες και κατέχοντες φοράνε τα ακριβά τους γιορτινά ρούχα και μοιράζουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και κουβέρτες στους αόρατους της κοινωνίας ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παπαδήμος :Τρεις προϋποθέσεις για να μην καταρρεύσει η χώρα".
"Τρεις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή τη νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, θέτει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που από χθες έχει κύκλο κρίσιμων συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διαλύεται η παραπαίουσα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ".
"Αυτή η κυβέρνηση δεν τη βγάζει ούτε μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, οπότε και προγραμματικά, κατά τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν θα κληθεί να ανοίξει διαδικασίες για εκλογές".
Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Εγκλημα εις βάρος της χώρας. Ο Βενιζέλος "κατάπιε" 7 δισ.ευρώ!"
"Πως χάθηκε μία από τις δόσεις που έπρεπε να δώσει η τρόικα στη χώρα μας. Τα χρήματα δεν καταβλήθηκε ποτέ από λάθος του κ.Βενιζέλου τον Σεπτέμβριο μια πολύτιμη ανάσα για την αγορά θυσιάστηκε και μέχρι τώρα όλοι σιωπούσαν..."
ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής:"Παιχνίδι με τη φωτιά από δελφίνους-Σαμαρά".
"Αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και εκλογές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία. Επικίνδυνη άγνοια κινδύνου επιδεικνύουν οι μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΝΔ".
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Κυριακής: "Απατεώνες... ληστές... έντιμοι... στο ίδιο καλάθι της Βουλής!"
"Ακόμα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που τους στήριζαν και τα έτρωγαν μαζί τους επί χρόνια, τους βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Αρα φανταστείτε τι γνωρίζουν και για άλλα κρυμμένα στο "πόθεν έσχες" πλούτη... Το σκάνδαλο δεν είναι πόσα δηλώνουν, αλλά το πως τα δηλώνουν."
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Εκβιάζει με έξοδο!".
"Εν λευκών εξουσιοδότηση ζητάει ο Παπαδήμος. Συμπαιγνία με τον Παπανδρέου για να στριμώξουν τον Σαμαρά. Σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Παπαδήμου".
ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Προθεσμία 30 ημερών για τη διάσωση του ευρώ".
"Αν δεν υπάρξουν αντιμετώπιση του χρέους από την ΕΚΤ και στροφή της ΕΕ στην ανάπτυξη, έρχονται μαζικές υποβαθμίσεις που θα δυναμιτίσουν την ενότητα της ευρωζώνης. Σε μια κλωστή η Ελλάδα:οι αναταράξεις στην Ευρώπη απειλούν άμεσα τη νέα δανειακή σύμβαση και την εξέλιξη του "κουρέματος"."
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Υποχρεωτική δήλωση καταθέσεων για όλους".
"Με νέο νόμο ο φορολογούμενος πρέπει να αποδείξει πως συντηρεί σπίτι, εξοχικό και αυτοκίνητο, διαφορετικά θα πληρώνει επιπλέον φόρο".
Real news:" Νέος εκβιασμός! Απειλούν να μη μας δώσουν το νέο δάνειο των 90 δισ.ευρώ".
"Κομισιόν, Γερμανία και ΔΝΤ προειδοποιούν ότι δεν θα προχωρήσουν η νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα των ομολόγων εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τιμήσει την υπογραφή της".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αποτυχία ίσον χρεοκοπία".
"Μετέωρη η ανταλλαγή ομόλογων, το "κούρεμα" βάζει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση με 130 δισ. Μάρτιος 2012 ο μήνας ορόσημο με τις υποχρεώσεις της χώρας που πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 14 δισ.".
Enhanced by Zemanta

Τι απέγιναν οι σταρ της βιντεοκασέτας;

Σαν παλιό σινεμά φαντάζει σήμερα η εποχή της βιντεοκασέτας! Τα βιντεοκλάμπ που νοίκιαζαν τις «ανάρπαστες» ταινίες εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και σιγά-σιγά άρχισαν να εξαπλώνονται σε κάθε γειτονιά, δημιουργώντας «εθισμό» στα νοικοκυριά της εποχής.

Ποιος δεν έχει νοικιάσει ταινίες όπου οι πρωταγωνιστές, άνδρες και γυναίκες, ζούσαν ιστορίες της διπλανής πόρτας; Η εποχή της βιντεοκασέτας ήταν το προοίμιο ενός νέου και συναρπαστικού τρόπου ψυχαγωγίας, που μεσουράνησε όταν στην τηλεόραση υπήρχαν μόνον τα δύο κρατικά κανάλια. Ετσι, η ελληνική οικογένεια, προκειμένου να έχει περισσότερες επιλογές, κυρίως όσον αφορά το «σινεμά» στο σπίτι, στρεφόταν αποκλειστικά στο βίντεο.

Είναι πολλές οι αναμνήσεις που γεννιούνται από εκείνον τον καιρό. Πολλοί ηθοποιοί αυτής της χρυσής δεκαετίας έγιναν διάσημοι, αφού ο κόσμος τούς γνώρισε και τους αγάπησε μέσα από συγκεκριμένους ρόλους. Τα σενάρια ήταν προβλέψιμα: λίγο κοινωνικά, λίγο αισθηματικά, λίγο κωμικά, λίγο απ’ όλα δηλαδή, με κύριο στόχο την ψυχαγωγία.

Ετσι γεννήθηκαν τα «αστέρια της βιντεοκασέτας», άλλα από τα οποία διατηρούν τη λάμψη τους έως σήμερα και άλλα έφυγαν άδοξα από τον χώρο του θεάματος. Αραγε, τι κάνουν σήμερα όλοι αυτοί που μας χάριζαν άπειρες φορές μέσα από τις βιντεοκασέτες γέλιο και δάκρυ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ο δολοφόνος της Ανδριάνας είχε "ξαναχτυπήσει"...

«Η Ανδριάνα ήταν η δύναμη και το χαμόγελο της παρέας, που μας έκανε όλους να αισθανόμαστε καλά!» Ο Μπάμπης Μπατσάρας, στενός συνεργάτης της 21χρονης Ανδριάνας Γαρδικιώτη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του 35χρονου φίλου της Στάθη Ευσταθίου, μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής» για το χαρούμενο κορίτσι που γνώρισε παρουσιάζοντας μαζί της το Καρναβάλι της Καστοριάς αλλά και εκπομπές σε κανάλια της Βόρειας Ελλάδας.

Ο 33χρονος Μπάμπης Μπατσάρας δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πως η αγαπημένη του συνεργάτις Ανδριάνα Γαρδικιώτη δεν βρίσκεται στη ζωή και δεν θα είναι και φέτος μαζί του για να παρουσιάσουν τα Καρναβάλια του Αργους Ορεστικού, της Καστοριάς και της Κοζάνης, όπως έκαναν πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. «Είναι τραγικό! Εφυγε από τη ζωή τόσο άδικα και πρόωρα ένα χαρούμενο και όμορφο κορίτσι που είχε δίψα να ζήσει και να κάνει πράγματα στη δουλειά, που σπούδαζε στο TEI της Καστοριάς και τόσο αγαπούσε τις δημόσιες σχέσεις. Επίσης, της άρεσε πολύ αυτό που έκανε μαζί μου στην εκπομπή...» μας λέει ο παρουσιαστής και δημιουργός της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής «TRALALA», η οποία προβάλλεται σε πολλά κανάλια της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Μπάμπης Μπατσάρας υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τίποτα για την προσωπική σχέση που είχε η Ανδριάνα με τον δολοφόνο της. Το μόνο που ήξερε είναι ότι ο Στάθης Ευσταθίου ασχολιόταν ως μάνατζερ φέρνοντας στην Καστοριά χορεύτριες και άλλα γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της showbiz, σε συνεργασία με έναν φίλο του από τη Θεσσαλονίκη, που εμφανιζόντουσαν σε καφέ και μπαρ της περιοχής.

«Το μόνο κακό που έκανε η Ανδριάνα, και δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό, ήταν που δεν μας είχε πει ποτέ τίποτα γι’ αυτήν τη σχέση με αυτόν τον τύπο, που δεν ξέρω πώς να τον κατονομάσω. Αν μας το είχε πει, ίσως μαθαίναμε πράγματα για το ποιόν του και να την αποτρέπαμε. Οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να ξέρουν ότι είχε σχέση μαζί του είναι η συγκάτοικός της και άλλη μία κοπέλα, η οποία ήταν φίλη της. Πάντως, σε κάποιους άλλους φίλους της, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή πιο συχνά από εμένα, γιατί εμείς είχαμε επαγγελματική σχέση, τον σύστηνε ως εξάδελφό της» τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο παρουσιαστής στην «Espresso της Κυριακής», το καλοκαίρι είχε συμβεί ένα ακόμα άσχημο περιστατικό μεταξύ της Ανδριάνας και του φίλου της, το οποίο τώρα διέρρευσε από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που το γνώριζαν: «Λέγεται ότι τον Ιούνιο ο δολοφόνος είχε πάει στο σπίτι της και τα είχε σπάσει όλα. Μάλιστα, είχε ρίξει ασετόν στα καλλυντικά της για να την παραμορφώσει στο πρόσωπο. Κι όπως άκουσα, η Ανδριάνα είχε κάνει καταγγελία στην Αστυνομία».

Πριν από λίγο καιρό, ο Μπάμπης Μπατσάρας γύρισε με την Ανδριάνα δύο εορταστικές εκπομπές με χριστουγεννιάτικες συνταγές, οι οποίες θα προβληθούν αυτές τις ημέρες και, όπως μας λέει, τις αφιερώνει στη μνήμη της.
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Διπλοβελονιά ελευθερίας στις γυναικείες φυλακές Θήβας

Σε σύμβολο χαμένης ελευθερίας και νοσταλγίας μετέτρεψαν είκοσι δύο κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας το ενθύμιο των παιδικών μας χρόνων, την κούκλα.

Για άλλη μία χρονιά οι γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Λόγος και Υφασμα» της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αρσις» έπιασαν βελόνα και κλωστή και με όσα κουρέλια και παλιά ρετάλια είχαν στη διάθεσή τους έφτιαξαν περίτεχνες κούκλες και εργόχειρα μοναδικής δεξιοτεχνίας, τα οποία παρουσίασαν σε μία πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Το επισκεπτήριο…»!

Οι κούκλες και τα μαξιλάρια που φιλοτέχνησαν οι είκοσι δύο κρατούμενες των φυλακών του Ελαιώνα Θηβών, ηλικίας 16 έως 84 ετών, παρουσιάστηκαν στο εργαστήριο «Μαιρηβή», στο Μεταξουργείο. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις των έργων θα δοθούν στην κάθε κρατούμενη ξεχωριστά για να αγοράσει φάρμακα ή να καλύψει βασικές ανάγκες δικές της ή της οικογένειάς της.

«Το πρόγραμμα “Λόγος και Υφασμα” άρχισε να λειτουργεί το 2001 στις φυλακές Κορυδαλλού και συνεχίζεται πλέον κάθε Τρίτη στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Πρόκειται για την ίδια ομάδα γυναικών με την οποία είχαμε ξεκινήσει το 2001 και οι οποίες μεταφέρθηκαν στη Θήβα. Στην πορεία κάποιες αποφυλακίστηκαν, νέες μαθήτριες προστέθηκαν και πλέον είκοσι δύο κρατούμενες παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες του εργαστηρίου. Μάλιστα, κάποιες επιδεικνύουν το ίδιο ενδιαφέρον και μετά την αποφυλάκισή τους. Μία πρώην κρατούμενη είναι τώρα μοδίστρα και μάλιστα πολύ καλή» τονίζει στην «Espresso της Κυριακής» η εκπαιδεύτρια του εργαστηρίου χειροτεχνίας των φυλακών Εύα Χειλαδάκη.

Οπως εξηγεί η κ. Χειλαδάκη, στο πρόγραμμα «Λόγος και Υφασμα» συμμετέχουν γυναίκες όλων των ηλικιών, στην πλειονότητά τους βαρυποινίτισσες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία και εμπόριο ναρκωτικών. Για δύο ώρες, οι κρατούμενες κόβουν τα υφάσματα, τα ράβουν και κεντούν σε πανιά και μαξιλαράκια αναβάτες πάνω σε άλογα, ουρανούς διάστικτους από αστέρια και γενικά όσα δεν μπορούν να δουν πίσω από τους τοίχους των στενών κελιών τους. Παράλληλα, συζητούν για τα προβλήματά τους και για όσα τις απασχολούν στη σκληρή καθημερινότητά τους στη φυλακή.

«Είναι μια απασχόληση γι’ αυτές και ένας τρόπος για να έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο. Για δύο ώρες συζητούν και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους» σημειώνει η εκπαιδεύτρια των κρατουμένων, η οποία πάντως αποποιείται τον ρόλο της ψυχοθεραπεύτριας: «Δεν νιώθω σαν τέτοια. Περισσότερο σαν φιλενάδες μου τις βλέπω αυτές τις γυναίκες. Μου λένε για τις συνθήκες μέσα στη φυλακή, για τα προβλήματά τους. Ενα θέμα που επίσης συζητούν συχνά είναι το κάπνισμα μέσα στα δωμάτια. Τώρα τον χειμώνα είναι κλειστά τα παράθυρα και όσες δεν καπνίζουν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας δυσκολεύονται να κοιμηθούν μέσα στο ντουμάνι» τονίζει.

Φέτος, περισσότερο από άλλες χρονιές, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καταλήγει η κυρία Χειλαδάκη: «Οι κρατούμενες ενθουσιάστηκαν με το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος. Πουλήσαμε περισσότερες από εκατό κούκλες και τριάντα μαξιλαράκια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό για μας το γεγονός ότι ο κόσμος είναι ενήμερος για τα προβλήματα των κρατουμένων και θέλει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί».

«Η εμπιστοσύνη κερδίζεται δύσκολα μέσα στη φυλακή»
Εκτός από την εκπαιδεύτρια του εργαστηρίου χειροτεχνίας, τις φυλακές επισκέπτεται συχνά και μία εθελοντική ομάδα από φοιτητές Νομικής και Ψυχολογίας που συμμετέχουν τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και στην επικοινωνία με τις κρατούμενες.

«Συνήθως αυτό που απασχολεί τις γυναίκες είναι αυτό που έχουν αφήσει έξω. Ειδικά, όταν αρχίζουν οι άδειες και πρέπει να βγουν έξω και να δουν τις οικογένειές τους, η αγωνία τους είναι μεγάλη. Επειτα είναι η φυλακή… Ο εγκλεισμός είναι πολύ βαριά συνθήκη και παρά το γεγονός ότι οι φυλακές του Ελαιώνα είναι ένα καλό δείγμα κράτησης, η φυλακή δεν παύει να είναι φυλακή» τονίζει ο ψυχολόγος και συντονιστής των Δράσεων Υποστήριξης της ΜΚΟ «Δράσις» Αντώνης Αντώνιου.

Το ίδιο δύσκολο, όπως θα πει αμέσως μετά, είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη αυτών των γυναικών, οι οποίες έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε συνθήκες ανελευθερίας και κράτησης.

Αθώο ή ένοχο το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

«Θέλω να κόψω το τσιγάρο. Τον τελευταίο καιρό πειραματίστηκα με το ηλεκτρονικό και άρχισα ομολογουμένως να μην έχω πια ανάγκη τα πακέτα της εξάρτησής μου. Ομως άκουσα ότι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επικίνδυνο για την υγεία. Πάντως, είναι αλήθεια ότι γλίτωσα την πίσσα, το διοξείδιο του άνθρακα και τη βρόμα της τσιγαρίλας. Μπορώ πλέον να καπνίζω στο γραφείο, το σινεμά και το αυτοκίνητο» γράφει ο κ. Ανδρέας Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος, όπως και πολλοί άλλοι, θέλει να απαλλαγεί από το κάπνισμα. Ομως η διακοπή αυτής της συνήθειας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Είναι μια δύσκολη και επίπονη εμπειρία. Αυτό οφείλεται στον εθισμό που προκαλεί το κάπνισμα μέσω της νικοτίνης, ενός φυσικού ναρκωτικού που περιέχεται στον καπνό και είναι εξίσου εθιστικό με ουσίες όπως η κοκαΐνη και η ηρωίνη.

Παράλληλα έχει αποδειχτεί πως στους χρόνιους καπνιστές παρατηρείται τόσο σωματική όσο και ψυχολογική εξάρτηση. Και τότε κρίνεται απαραίτητη η βοήθεια ψυχολόγου ή ψυχιάτρου.

Οσον αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τον φερόμενο ως αντικαταστάτη, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου του Καπνίσματος Παναγιώτης Μπεχράκης παραδέχεται από την πλευρά του: «Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να ενοχοποιηθεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Φαίνεται να είναι βλαβερό, αλλά σαφώς σε μικρότερο βαθμό από τα κανονικά τσιγάρα».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπεχράκη, μελέτη που έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό δείχνει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει τις αντιστάσεις του αναπνευστικού συστήματος και τα στοιχεία φλεγμονής που ανιχνεύονται στην εκπνοή.

Ωστόσο, ο καθηγητής επισημαίνει: «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει σαν μια ενδιάμεση διαδικασία διακοπής του τσιγάρου. Οχι να το μονιμοποιήσει, αλλά να το χρησιμοποιήσει για δύο με τρεις μήνες και μετά να διακόψει το κάπνισμα».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Είναι μια νέα, εναλλακτική μορφή καπνίσματος. Αποτελείται από μια αναλώσιμη κάψουλα (cartridge) που περιέχει υγρό το οποίο αποτελείται κυρίως από εκχύλισμα νικοτίνης και προπυλενογλυκόλη ή φυτική γλυκερίνη. Εισπνέοντας, ένας μικροεπεξεργαστής διοχετεύει σταγονίδια νικοτίνης στον ατμό που παράγεται και ο χρήστης έχει την ίδια αίσθηση και ικανοποίηση με αυτήν που θα είχε από ένα κανονικό τσιγάρο, χωρίς όμως τα υπόλοιπα βλαβερά συστατικά (πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα κ.λπ.) τα οποία περιέχουν τα συμβατικά τσιγάρα.

Είναι γνωστό ότι ένας μεγάλος αριθμός βλαβερών/καρκινογόνων ουσιών παράγεται από την καύση του τσιγάρου. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει καύση. Λειτουργεί με μπαταρία και ο καπνός παράγεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο (τον λεγόμενο atomizer).

Η θερμοκρασία του παραγόμενου καπνού είναι ίδια με αυτήν του καπνού ενός κανονικού τσιγάρου (50-60°C). Λόγω του ότι ο «καπνός» που παράγεται είναι στην ουσία ατμός, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν βλάπτει και τους γύρω.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα τσιγάρα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να μην περιέχει υψηλό ποσοστό νικοτίνης (0mg - 48mg), της ουσίας που ικανοποιεί τον πόθο των καπνιστών, και σίγουρα δεν περιέχει πίσσα, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, υδροκυανικό οξύ, αρσενικό, μόλυβδο, υδράργυρο και άλλες 4.000 επιβλαβείς ουσίες, εκ των οποίων οι σαράντα είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν επιτρέπεται να πωλούνται ως συσκευές για τη διακοπή του καπνίσματος, ενώ ο Αμερικανικός Σύλλογος Ιατρών Δημόσιας Υγείας αναγνωρίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο διακοπής του καπνίσματος. Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποθαρρύνει από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, τονίζοντας ότι οι κατασκευαστές μπορεί να βάζουν στο στόχαστρο τους νέους χωρίς να προειδοποιούν για τις ενδεχόμενες επιδράσεις στην υγεία.

Ο δρ Richard Wender του Jefferson University Hospital και ο πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δήλωσε πρόσφατα: «Οτιδήποτε αντικαθιστά το πραγματικό τσιγάρο είναι καλύτερο για την υγεία σας».

Πάντως, στην Ελλάδα η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων που απελευθερώνουν νικοτίνη έχει ήδη απαγορευτεί, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη.

Πηγή: www.smokestop.gov.gr
Enhanced by Zemanta

Παίζουν σε στοίχημα την έξοδό μας από το ευρώ!

Τη έξοδό μας από το ευρώ παίζουν οι μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων ανά τον κόσμο! Εδώ και λίγο καιρό, φιγουράρει διαδικτυακά το εξής στοίχημα: «Θα συνεχίσει η Ελλάδα να χρησιμοποιεί το νόμισμα του ευρώ μέχρι και το τέλος του 2012;».

Οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες, δείγμα της ανασφάλειας που δείχνουν οι ξένοι προς εμάς. Ειδικότερα, στην απάντηση «ναι, θα φύγει» η απόδοση είναι 1,83. Αντιστοίχως, 1,83 είναι η απόδοση και του να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ η χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους. Για όσους δεν είναι μυημένοι στον κόσμο του στοιχήματος η απόδοση 1,83 σημαίνει πως, εάν κάποιος ποντάρει 100 ευρώ και κερδίσει, θα πάρει πίσω 183 ευρώ (τουτέστιν, θα έχει 83 ευρώ κέρδος). Εάν χάσει, εννοείται ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω. Αξιον μνείας είναι το γεγονός ότι πριν από ακριβώς μία εβδομάδα η απόδοση του να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους ήταν 1,6 και του να σταματήσει να χρησιμοποιεί το ενιαίο νόμισμα στο 2,2! Κάτι που σημαίνει πως μέσα σε ελάχιστες ημέρες οι εταιρείες στοιχημάτων θεώρησαν πως ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στη δραχμή ή, τέλος πάντως, σε ένα διαφορετικό δικό μας νόμισμα.

Οι αποδόσεις που δεν ευνοούν τη χώρα μας άλλαξαν λίγο μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, όπου πέρασαν εν πολλοίς οι αποφάσεις του γαλλογερμανικού άξονα περί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της υποβολής κυρώσεων για όσες χώρες δεν τηρήσουν κάτι τέτοιο.

Οι εταιρείες δέχονται το εν λόγω στοίχημα μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου και εννοείται πως κάποιος θα διαπιστώσει εάν θα κερδίσει ή εάν θα χάσει την Πρωτοχρονιά του 2013. Το γεγονός πάντως ότι κάποιοι ποντάρουν στη σωτηρία ή τη βύθιση της χώρας μας ακόμη και στοιχηματικά, πέραν των ασφαλίστρων κινδύνου στα οποία έχει επενδύσει μέρος των αγορών, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και του πώς μας αντιμετωπίζουν.

Πέραν του συγκεκριμένου στοιχήματος, οι μεγάλες εταιρείες έχουν δώσει και ένα ακόμη: «Ποια χώρα θα εγκαταλείψει πρώτη την ευρωζώνη;». Στην επιλογή της Ελλάδας η απόδοση είναι μόλις 1,25. Ακολουθεί η Ιταλία με απόδοση 4,5, η Πορτογαλία με 11, η Ισπανία με 13, η Γερμανία με 17, η Ιρλανδία με την Ιταλία έχουν απόδοση 21 και το Βέλγιο 26. Οπερ σημαίνει ότι οι εταιρείες θεωρούν πιο πιθανό να αποχωρήσει η Γερμανία παρά η Ιρλανδία, η Ιταλία ή το Βέλγιο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ/ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Η αέρινη πλευρά της θηλυκότητας

Η συλλογή της είναι επηρεασμένη από την ιδέα «Δραπετεύω από την πόλη για το νησί». Ολα τα στοιχεία της, από τα γήινα χρώματα ώς και το κυρίαρχο λευκό χρώμα των σπιτιών του Αιγαίου, καθώς και τα υφάσματά της αντιπροσωπεύουν την αέρινη ανεμελιά του καλοκαιριού.

Η Βιβιάννα Μαραβέγια πήρε πτυχίο από το Pratt Institute της Νέας Υόρκης στον τομέα της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, όμως πάντα κυνηγούσε την αγάπη της για τη μόδα με το να παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου μόδας στο πανεπιστήμιο, δουλεύοντας σε διεθνείς εκθέσεις, όπως επίσης ολοκληρώνοντας την πρακτική της στον γνωστό οίκο μόδας Alice+Olivia. Κατά τη γνώμη της, το σχέδιο είναι κάτι ευχάριστο αισθητικά, είτε αυτό είναι ο χώρος στον οποίο ζούμε είτε τα ρούχα που φοράμε.

Η Βιβιάννα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη ζωή της στην Αθήνα και στο νησί της, την Κεφαλλονιά. Η συλλογή της ταυτίζεται με τη γυναίκα καριέρας, η οποία ελίσσεται μεταξύ της δομημένης ζωής της πόλης και της ξεγνοιασιάς του νησιού, παραμένοντας πάντα σεμνή και κλασικά θηλυκή.

- Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;Η μόδα ήταν ένα βασικό ένστικτο που λειτουργούσε έντονα σε μένα από πολύ νεαρή ηλικία. Αργότερα, όταν πήγα για σπουδές στη Νέα Υόρκη και κάποια στιγμή κλήθηκα να κάνω την τελική επιλογή μου, διαπίστωσα ότι τίποτε άλλο δεν με ενέπνεε περισσότερο από τον χώρο της μόδας. Η μόδα μου δίνει πάντα ένα αίσθημα πληρότητας.

- Πώς θα περιέγραφες το ύφος της κολεξιόν που παρουσίασες τον Οκτώβριο στη 10η Athens Xclusive Designers Week;Τα ρούχα της πρώτης συλλογής που παρουσίασα είναι απαλά, αέρινα και θηλυκά. Με δυο λόγια, δίνουν την αίσθηση της απέριττης ομορφιάς του ελληνικού καλοκαιριού.
Enhanced by Zemanta

Μάκης Ψωμιάδης: Κάλαντα σε φυλακή των Σκοπίων

Στα υγρά κρατητήρια των Σκοπίων θα κάνει Χριστούγεννα ο «Big Mac», ο οποίος μετρά πλέον αντίστροφα τις μέρες για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αν και οι διαδικασίες για την έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλα έχουν μπει στην τελική ευθεία, το πιθανότερο είναι ο Μάκης Ψωμιάδης να έρθει στη χώρα μας με την έλευση της νέας χρονιάς!

Το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη σε καφετέρια της πρωτεύουσας των Σκοπίων, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Σκοπίων αποφάσισε την προφυλάκιση του πρώην μεγαλοπαράγοντα της Καβάλας. Το διάστημα των σαράντα ημερών που όρισε ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοση του 55χρονου επιχειρηματία στις ελληνικές αρχές συμπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ο «Big Mac» παραμένει στο τμήμα Μεταγωγών των Σκοπίων και, όπως όλα δείχνουν, θα κάνει Χριστούγεννα μακριά από την οικογένειά του και χωρίς το… πούρο του!

«Τα γραφειοκρατικά θέματα έχουν τακτοποιηθεί και είναι θέμα ημερών να εκδοθεί στη χώρα μας» δήλωσε στην «Espresso της Κυριακής» ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη Χρήστος Στάθης, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Οπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του φυγόδικου επιχειρηματία, το διάστημα που κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών των Σκοπίων έχει ως μόνη παρηγοριά το τηλέφωνο, περιμένοντας με αγωνία να μάθει νέα των δικών του αλλά και να συζητήσει μαζί τους για το θέμα της έκδοσής του στην Ελλάδα. Αποφεύγει να συνομιλεί με τους Σκοπιανούς συγκρατούμενούς του και η μοναδική επικοινωνία που έχει είναι με τα παιδιά του Σταύρο και Χριστίνα καθώς και με τη σύζυγό του, η οποία είναι συνεχώς στο πλευρό του και τον στηρίζει.

Από το Ψυχικό και τα πούρα Αβάνας στα μπουντρούμια
Ηταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου όταν έκπληκτοι οι θαμώνες του κοσμικού εστιατορίου στο Νέο Ψυχικό είδαν τον Μάκη Ψωμιάδη να ανοίγει την πόρτα του μαγαζιού και να μπαίνει μέσα, έχοντας στο πλάι του τον γιο του Σταύρο.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που διέτασσε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, ο τελευταίος των καταζητούμενων για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών θα εξαφανιστεί και θα φτάσει οδικώς με λεωφορείο στα Σκόπια. Για περισσότερες από σαράντα ημέρες ο φυγόδικος επιχειρηματίας θα ξεγλιστρά από τις διωκτικές αρχές, μέχρι το μεσημέρι της 10ης Νοεμβρίου που θα πέσει στα χέρια των διωκτών του, την ώρα που απολάμβανε τον καφέ και το πούρο του σε κεντρική καφετέρια των Σκοπίων.

Τον φυγόδικο εντόπισαν υπάλληλοι του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία των Σκοπίων για το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ. Μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της γειτονικής χώρας, όπου έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων του στον ανακριτή του Πρωτοδικείου Σκοπίων, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα.


ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

"Deep inside" με πρωταγωνιστή τον.. Νίνη

Πρωταγωνιστής σε βιντεοκλίπ ο άσος του Παναθηναϊκού Σωτήρης Νίνης. Οσο απίστευτο και αν φαίνεται, είναι αλήθεια, αρκεί κάποιος να αναζητήσει στο Διαδίκτυο το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Deep inside» του ταλαντούχου τραγουδιστή και συνθέτη Κλέιντι Λούπα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δείχνει να το απολαμβάνει, καθώς ποζάρει με άνεση στον φακό σαν σωστός επαγγελματίας ηθοποιός ή μοντέλο. Χωρίς άγχος και με ιδιαίτερη αφοσίωση σε αυτό που έχει κληθεί να κάνει, ο Σωτήρης Νίνης -όπως φαίνεται στα πλάνα του βιντεοκλίπ- χαίρεται την παρέα των φίλων του στο στούντιο, όπου ηχογραφήθηκε και το τραγούδι.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ
Ο ποδοσφαιριστής και ο τραγουδιστής του «Deep inside» γνωρίζονται από τα παιδικά τους χρόνια, ενώ και οι δύο από τότε ένιωθαν την ίδια αγάπη για το ποδόσφαιρο. Για αρκετά χρόνια είχαν και τον ίδιο προπονητή, μέχρι την ημέρα που ο Κλέιντι Λούπα τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την μπάλα και να αφοσιωθεί στην κολύμβηση.

Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso της Κυριακής», η σκέψη να πρωταγωνιστήσει ο Σωτήρης Νίνης στο ολοκαίνουργιο βιντεοκλίπ ήταν μια αυθόρμητη ιδέα, που γεννήθηκε την ημέρα που ο γνωστός ποδοσφαιριστής επισκέφτηκε το στούντιο για να ακούσει το νέο τραγούδι του φίλου του:

«Με τον Σωτήρη είμαστε χρόνια φίλοι. Οι γονείς μας εργάζονταν στο ίδιο μαγαζί στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να γνωριστούμε και να δεθούμε. Για κάποιο διάστημα μας προπονούσε και ο ίδιος προπονητής, ενώ μετά τον τραυματισμό μου χαθήκαμε. Βρεθήκαμε ξανά έπειτα από χρόνια και κολλήσαμε πάλι».

Ο Κλέιντι συμβουλεύεται τον φίλο του: «Είναι λίγο μικρότερος από μένα ο Σωτήρης, είναι σπάνιο παιδί και τον αγαπώ πολύ. Κάθε φόρα που γράφω ένα τραγούδι είναι από τους πρώτους που μου λένε τη γνώμη τους. Τον εμπιστεύομαι πολύ».

Το βιντεοκλίπ με τις σκηνές στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Σωτήρης Νίνης, όπως μας εξηγεί και ο Κλέιντι Λούπα, γυρίστηκαν στο στούντιο ηχογράφησης μια μέρα που τους είχε επισκεφτεί ο ποδοσφαιριστής. «Δεν είχαμε προγραμματίσει τίποτε. Απλώς, όπως όλοι γνωρίζουν, είχε τραυματιστεί και μας επισκέφτηκε την περίοδο που βρισκόταν στην ανάρρωση. Ετσι σκεφτήκαμε να γυρίσουμε κάποιες σκηνές μαζί. Τον ευχαριστώ πολύ που δεν μας το αρνήθηκε και δέχτηκε να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές

Οι αντίπαλες της Ρίας στο ιταλικό «Dancing with the stars»

Η sexy Ρία Αντωνίου δίνει τον καλύτερο εαυτό της προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα στον χορό μέσα από το ιταλικό «Dancing with the stars» που θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιανουαρίου.

Δεν είναι όμως η μόνη καλλονή στο σόου, αφού απέναντί της έχει τρεις πολύ δυνατές αντιπάλους.

Η «Espresso της Κυριακής» σας παρουσιάζει σήμερα τα «δυνατά χαρτιά» του ιταλικού σόου, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει πολύ τα ταμπλόιντ και τις εκπομπές lifestyle της Ιταλίας.

Κατ’ αρχάς θα αναφερθούμε στην Claudia Andreatti, πρώην Μις Ιταλία (δηλαδή εστεμμένη σαν τη δική μας Ρία), που θεωρείται μία από τις πιο γοητευτικές και αγαπητές παρουσιάστριες της ιταλικής τηλεόρασης.

Συνεχίζουμε με τη μελαχρινή και αρκετά γοητευτική Ariadna Romero. Είναι μια sexy Λατινοαμερικανή (κατάγεται από την Κολομβία) και έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Λεονάρντο Πιερατσιόνι «Finalmente la felicita».

Τρίτη και… φαρμακερή αντίπαλος της Ρίας είναι η πρώην κριτής του ιταλικού «X-Factor» Αnna Tatangelo, η οποία έχει ήδη απασχολήσει τα ιταλικά μέσα με τη συμμετοχή της στο ταλεντ σόου λόγω του εκρηκτικού ταμπεραμέντου της.

Ψάλτης: Είχα μείνει παράλυτος!

«Ημουν σχεδόν παράλυτος. Ο θεράπων ιατρός μου έκανε τα πάντα προκειμένου να αρχίσω και πάλι να κινούμαι, μέχρι που περπάτησα. Στο εξιτήριο μου έδωσαν να υπογράψω ότι, αν πάω περιοδεία, δεν θα φέρουν ουδεμία ευθύνη για το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί».

Μια ιδιαίτερα δυσάρεστη αλήθεια κρύβεται πίσω από την περιπέτεια της υγείας του Στάθη Ψάλτη. Σήμερα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής έχοντας ξεπεράσει τα χειρότερα ανοίγει την καρδιά του και μιλά ανοιχτά για τις τραγικές στιγμές που βίωσε στο Νοσοκομείο «Τίμιος Σταυρός».

Ο σπουδαίος κωμικός μας ξύπνησε στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου χωρίς να ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί. Είχε καταρρεύσει και τον μετέφεραν επειγόντως στον «Τίμιο Σταυρό», στο Αιγάλεω.

Οταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, δεν μπορούσε να κινήσει τα χέρια του, δεν είχε την αίσθηση της αφής, αλλά ούτε μπορούσε να περπατήσει. Η κατάσταση αυτή του προκάλεσε ισχυρό σοκ, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σήμερα

«ΞΕΣΠΟΥΣΑ ΣΕ ΔΑΚΡΥΑ»
«Οταν άδειαζε το δωμάτιό μου από τους επισκέπτες και έφευγαν όλοι, ξεσπούσα σε δάκρυα και το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορούσα να σκουπίσω τα μάτια μου, γιατί δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου» εξομολογείται ο δημοφιλής κωμικός μας.

Σήμερα, ο πρωταγωνιστής βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και ονειρεύεται να σταθεί και πάλι στο θεατρικό σανίδι για να παίξει τον ρόλο της ζωής του, τον Δικαιόπολη στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη. Ηδη από το καλοκαίρι και ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη, είχε δώσει τα χέρια να ηγηθεί του θιάσου που θα αρχίσει να περιοδεύει με την επιθεώρηση «Γομάρια με σαμάρια, της Βουλής μας τα καμάρια».

Μιλάει για την περιπέτειά του και συγκινείται. Δεν ήταν και λίγα αυτά που τράβηξε μετά το καλοκαίρι: «Μετά την επιθεώρηση, έμεινα για έναν μήνα στο νοσοκομείο και μου χορηγούσαν βιταμίνες για να δυναμώσω. Είμαι και πενήντα επτά κιλά μόνον. Οταν τελείωσαν οι παραστάσεις του έργου “Πολίτης γάμα κατηγορίας”, με βρήκε η υπερκόπωση βαριάς μορφής. Κάθισα δεκαπέντε ημέρες, με περιποιήθηκαν και μου έδωσαν εξιτήριο με την υπογραφή μου ότι, εάν δουλέψω, δεν θα φέρουν ουδεμία ευθύνη, εάν έλθει κάτι το χειρότερο. Μου συνέστησαν να μην κάνω απολύτως τίποτα, να διάγω ήσυχη ζωή, χωρίς εντάσεις, για να επανέλθει ο οργανισμός εκεί που ήταν». 

«Αν είμαι καλά, θα ερμηνεύσω τον ρόλο της ζωής μου» 

Μέσα στη δύσκολη κατάσταση που πέρασε ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος έπειτα από χρόνια ζει σαν ένας κοινός θνητός, κάνει όνειρα για το θέατρο.

«Είχαμε κάνει μια συζήτηση με τον θεατρικό παραγωγό Μάρκο Τάγαρη να ανεβάσουμε το καλοκαίρι τους “Αχαρνής” του Αριστοφάνη κι εγώ να ερμηνεύσω τον ρόλο του Δικαιόπολη. Εάν οι δυνάμεις μου το επιτρέψουν και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, θα παίξουμε σε όλα τα αρχαία θέατρα. Ελπίζω να με έχει ο Θεός καλά να πατάω γερά στα πόδια μου, γιατί ακόμα δεν πατάω».

Εν όψει της συνάντησής του με τον ήρωα της αττικής κωμωδίας έχει να πει: «Ο Δικαιόπολις είναι ο ρόλος της ζωής μου. Είναι ένας ρόλος που χρόνια ήθελα να παίξω και μάλιστα το είχαμε συζητήσει με τον Γιώργο Κιμούλη να το ανεβάσει. Τώρα, δεν ξέρω τι θα γίνει με τους συντελεστές, γιατί είμαι στο στάδιο της ανάρρωσης».

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΛΑΚΗ
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου. Ο Λάκης Λαζόπουλος με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Espresso» για την περιπέτεια του Στάθη Ψάλτη έστελνε τις ολόψυχες δικές του ευχές μέσα από το ζωντανό «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στον κορυφαίο κωμικό μας.

Ο Λάκης Λαζόπουλος κατά καιρούς μάλιστα τον έχει προσκαλέσει στην εκπομπή του και ο Στάθης Ψάλτης έδωσε ρεσιτάλ ηθοποιίας κλέβοντας την παράσταση. Αυτή τη φορά ο Λάκης, πέρα από τις ευχές του on air, όπως αποκαλύπτει ο Στάθης Ψάλτης, έκανε και μια άκρως συγκινητική κίνηση:

«Μου έστειλε μια πανέμορφη ανθοδέσμη, όπως και ο αδελφός του, ο Κώστας, και αυτά που μου έγραψαν στην κάρτα ήταν υπέροχα. Μου έδωσαν μεγάλο κουράγιο και δύναμη. Τον αγαπώ πάρα πολύ τον Λάκη Λαζόπουλο και το ξέρει. Τον εκτιμώ πολύ, τον σέβομαι και το ξέρει. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συνεργασία στο μέλλον. Θα ήταν πολύ ωραίο να γίνει αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, το έχουμε συζητήσει εξ απαλών ονύχων».


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ/espresso

Έλατα φυτρώνουν στις οροφές!

Εντυπωσιακές παραδοσιακές κατοικίες στη νορβηγική επαρχία «κλέβουν την παράσταση» με τις καταπράσινες στέγες τους. Κι αν νομίζετε ότι μιλάμε για «κλασικές» πράσινες στέγες, ρίξτε μια ματιά  για να καταλάβετε.

Αγριολούλουδα, γκαζόν αλλά και έλατα φυτρώνουν στις οροφές, δημιουργώντας εκπληκτικούς κήπους πολύ πάνω από το έδαφος, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αυτούς που διατηρούμε επιμελώς στα σπίτια μας. Το αντίθετο, μάλιστα!

Οι Νορβηγοί επιλέγουν να «φυτέψουν» τις οροφές των σπιτιών τους σε μια προσπάθεια να βρεθούν πιο κοντά στη φύση! Γιατί τι πιο όμορφο αλλά, παράλληλα, και χρήσιμο από έναν κήπο στη στέγη, που προσφέρει μια ωραία εικόνα αλλά και εξοικονομεί ενέργεια, διατηρώντας άριστη θερμοκρασία στο εσωτερικό.

Οι κήποι συντηρούνται όπως ακριβώς οι «κλασικοί», ενώ το πότισμά τους αναλαμβάνει η… μητέρα φύση, με τις βροχές και τα χιόνια. Άλλωστε η επιλογή των φυτών, τα οποία είναι κυρίως δασικά, επιτρέπει στους ενοίκους των σπιτιών να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με τη φροντίδα τους. Όπως και να’χει πάντως οι εικόνες είναι καταπληκτικές…

Πηγή:perierga.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...